Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.5.2020 16:49
tííímea

XXX.XXX.232.233

Dobrý den, prosím vás o názor, radu pomoc. Chci se zeptat, jak dlouhý čenich má být u standardu? Myslím v cm. Říká se, že snad 1/2 délky na hlavičce mezi ušima. Ptám se kvůli střihu psa. Mám strach, aby nevypadal nestandardně.
Děkuji za případnou odpověď.

8.5.2020 17:13
Markéta80

XXX.XXX.176.252

Jestli bude ostříhaný tak je to přece jedno

8.5.2020 18:39
Dasvo

XXX.XXX.250.72

Zeptám se asi trochu naivně, ale jak střihem ovlivníte délku čenichu?

8.5.2020 20:37
tííímea

XXX.XXX.232.233

Markéta80 napsal(a):
Jestli bude ostříhaný tak je to přece jedno

Ne, není to jedno. Vám možná, mně ne.

8.5.2020 20:38
Markéta80

XXX.XXX.176.252

tííímea napsal(a):
Ne, není to jedno. Vám možná, mně ne.

je to fuk, po ostříhání jako jork vypadat prostě nebude

8.5.2020 20:40
tííímea

XXX.XXX.232.233

Střihem hodně ovlivníte délku čenichu.

8.5.2020 20:43
Terven

XXX.XXX.110.191

tííímea napsal(a):
Střihem hodně ovlivníte délku čenichu.

Jenomže ostříhanej jork vypadá nestandardně tak jako tak, podle standardu se nestříhá.

8.5.2020 20:46
tííímea

XXX.XXX.232.233

Markéta80 napsal(a):
je to fuk, po ostříhání jako jork vypadat prostě nebude

Chci jen čenich, jinak chci nechat dlouhý vlas. Jen špičku uši vyholit a nechat dlouhé i uši. Ale u Korea střihu, prý sluší jen tomu, kdo má krátký nos. Tak nevím, jak zjistit, jestli ta naše má nebo nemá dlouhý nos.

8.5.2020 21:09
Markéta80

XXX.XXX.176.252

tííímea napsal(a):
Chci jen čenich, jinak chci nechat dlouhý vlas. Jen špičku uši vyholit a nechat dlouhé i uši. Ale u Korea střihu, prý sluší jen tomu, kdo má krátký nos. Tak nevím, jak zjistit, jestli ta naše má nebo nemá dlouhý nos.

nestříhala bych vůbec, nejhezčí jsou v srsti

8.5.2020 21:44
tííímea

XXX.XXX.232.233

Markéta80 napsal(a):
nestříhala bych vůbec, nejhezčí jsou v srsti

Mě se líbí například takto ostříhaná.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.5.2020 22:07

Ono je to dost šumák, jak jorka ostříháte. Vzhledem k módní vlně a množení je tady stejně víc pseudojorků, než těch skutečných, a většina lidí ani standard nezná. Pokud máte PP FCI jorka, tak nejvíc originál budete, když ho necháte ve výstavní srsti a holt se o ní budete adekvátně starat. Zrovna dnes jsem při jedné z našich tour de půlka Prahy potkala starší paní z nádherně načesaným jorkem a pochválila, jak o něj pečuje, i když výstavy aktuálně smolík. Byla nadšená, prý akorát potkala pána s opižlaným jorkmutem, který se ptal, co je to za krásného psa, že je podobný jorkovi. Lidi netuší, to samé jednou řekla holka se sprklotinou sousedce, která má motýla.

8.5.2020 23:03
tííímea

XXX.XXX.232.233

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ono je to dost šumák, jak jorka ostříháte. Vzhledem k módní vlně a množení je tady stejně víc pseudojorků, než těch skutečných, a většina lidí ani standard nezná. Pokud máte PP FCI jorka, tak nejvíc originál budete, když ho necháte ve výstavní srsti a holt se o ní budete adekvátně starat. Zrovna dnes jsem při jedné z našich tour de půlka Prahy potkala starší paní z nádherně načesaným jorkem a pochválila, jak o něj pečuje, i když výstavy aktuálně smolík. Byla nadšená, prý akorát potkala pána s opižlaným jorkmutem, který se ptal, co je to za krásného psa, že je podobný jorkovi. Lidi netuší, to samé jednou řekla holka se sprklotinou sousedce, která má motýla.

Tak u nás lidi znají jorkšíra dobře. Myslím tím tedy tu historku s paní a jorkšírem. Vím jak jste to myslela.
Pokud si lidé nechtějí koupit psa, tak se moc o rasu nezajímají. Ale splést si jorka s papillonem.. nechápu 🙄

9.5.2020 09:24

tííímea napsal(a):
Dobrý den, prosím vás o názor, radu pomoc. Chci se zeptat, jak dlouhý čenich má být u standardu? Myslím v cm. Říká se, že snad 1/2 délky na hlavičce mezi ušima. Ptám se kvůli střihu psa. Mám strach, aby nevypadal nestandardně.
Děkuji za případnou odpověď.

..já bych nestříhala, nechala bych pouze vystříhat ouška, zkrátit culík na hlavě a to je tak všechno....stříhala jsem až zhruba necelé da roky před smrtí své jorkšířice a už to nikdy nebylo ono.....mimochodem, pokud půjdete ke kvalitní psí "kadeřnici", měla by vám umět poradit.....

Přidejte reakci

Přidat smajlík