Čivava, krásná čoko fenečka s PP k odběru.

Prodám Čivavu - Čivava, chihuahua, krásné štěňátko čivavy s průkazem původu...
25000 KčAnelin
XXX.XXX.214.46
Ahoj všem! Je to poněkud zvláštní dotaz a věřte, kdyby byla cesta jiná, udělám pro to vše. Momentálně jsem v situaci, kdy musím odletět do zahraničí na jeden až dva roky a své dvě čivavy si nemohu vzít s sebou. Rodina a kamarádi bohužel nepřipadají v úvahu. Je nějaká cesta, jak sehnat “náhradní” domov pro mé psi na takto dlouhou dobu? Miluji je nadevše a nechci je opustit, ale musím. Děkuji za rady a tipy
Anelin
napsal(a):
Ahoj všem! Je to poněkud zvláštní dotaz a věřte, kdyby byla cesta jiná, udělám pro to vše. Momentálně jsem v situaci, kdy musím odletět do zahraničí na jeden až dva roky a své dvě čivavy si nemohu vzít s sebou. Rodina a kamarádi bohužel nepřipadají v úvahu. Je nějaká cesta, jak sehnat “náhradní” domov pro mé psi na takto dlouhou dobu? Miluji je nadevše a nechci je opustit, ale musím. Děkuji za rady a tipy
Nějak nechápu, proč ty čívy nemůžou být tam někde s váma...žerou tam psy?
Anelin
XXX.XXX.214.46
Protože je to pracovní cesta a nemůžu si je vzít s sebou. Byla bych ráda za rady, jak to zvládnout. Je možné, že po dvou letech je bude možnost vzít tam nebo budu já zpět.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Dva roky v životě psa je celkem dlouhá doba... Za tu dobu si zvyknou u pečovatele, přijmou ho za svého pána a vy jim po dvou letech opět převrátíte život naruby?
Přece i na pracovní cestě budete někde bydlet, žít, tak proč tam s vámi nemohou psi?
Miluji je nadevše a nechci je opustit,
Jistě, může v životě nastat situace, že je třeba se psů vzdát ...ale pak jim najdu co nejlepší domov a nebudu je z něho za pár let brát..
Práce ani bydlení mezi ně rozhodně nepatří...takže to jsou jen "kecy v kleci".
Tam, kde nemůže být můj pes, tam NECHCI být ani já.
Taky souhlasím s Lupusem...než se někam stěhovat bez svých zvířat (a to mám "jen" kočky), tak raději půjdu dělat do mekáče, než do lukrativního zaměstnání...ale tak každý má ty priority asi jinde.
Pokud to jsou vychovaní hodní psíci, tak jim domov najdete (zájemce si pořádně proklepněte), ale určitě bych je po 2 letech netahala zase zpátky od jejich nové rodiny...
mimochodem..."miluji je nadevše" a "musím jim najít nový domov kvůli své práci" se vzájemně dost vylučuje ...
lesnížínka
napsal(a):
Nástup do vězení, asi, to je snad jediné místo, kam psi nemůžou. No a později pak domovy důchodců a léčebny. Ale to zadavatelka slyšet nechce. Neznám nikoho, kdo by mluvil o tom, že chce čívu, takže bohužel nepomůžu.
https://obase.cz/stenata-ve-veznici/ :-). JInak u nás v domově důchodců jsou pejsci dovoleny.
napsal(a):
Taky souhlasím s Lupusem...než se někam stěhovat bez svých zvířat (a to mám "jen" kočky), tak raději půjdu dělat do mekáče, než do lukrativního zaměstnání...ale tak každý má ty priority asi jinde.
Pokud to jsou vychovaní hodní psíci, tak jim domov najdete (zájemce si pořádně proklepněte), ale určitě bych je po 2 letech netahala zase zpátky od jejich nové rodiny...
mimochodem..."miluji je nadevše" a "musím jim najít nový domov kvůli své práci" se vzájemně dost vylučuje ...
Když z platu v mekaci ty zvířata neuzivite, těžko si je budete moct nechat.
Ne vždy je situace nakloněna a dát pryč milované zvíře nutně nedělá z člověka necitu. Raději najít zvířeti dobrý domov, než ho tahat někam, kde by stradalo.
eli22
napsal(a):
čivavy?
Pokud zároveň platíte například byt, půjčku na auto, jídlo pro sebe a bla bla, každý další výdaj může být navíc. Stačí aby čivava musela na operaci a taky tam klidně necháte desítku jen to hvizdne. Neznáme finanční situaci, nehledě na to, že teď je sakra blbá doba na změnu zaměstnání...
napsal(a):
Když z platu v mekaci ty zvířata neuzivite, těžko si je budete moct nechat.
Ne vždy je situace nakloněna a dát pryč milované zvíře nutně nedělá z člověka necitu. Raději najít zvířeti dobrý domov, než ho tahat někam, kde by stradalo.
Tak s tím nesouhlasím, záleží samozřejmě jestli člověk musí a za kolik platit nájem, bydlí sám, atd...ale dělala jsem v mekáči rok a zvířata i sebe v pohodě uživila a ještě investovala do svých koníčků...dvě čivavy zas tolik nesní, určitě ne víc než dvě velké kočky...každopádně ten mekáč byl přirovnání, předpokládám, že když někdo jezdí na služebky do zahraničí, nebude mít problém najít si jinou dobře placenou práci...pro mě je to prostě nepochopitelné a snažila bych se najít si práci takovou, abych mohla zůstat se svou rodinou.
Každopádně udat někde 2 čivavy asi nebude takový problém jako udat třeba bernardýna.
Anelin
XXX.XXX.214.86
Ano, dobrá, asi jsem si neměla před lety psy pořizovat, ale stalo se. Neznamená to ale, že když přijde neočekávaná nabídka při které si splním sen, že jsem necita, protože se chci zbavit psů. Nemohu si je vzít, protože budu žít s lidmi, kteří už mají dva zlaté retrívry. A není to bůh ví jak placená práce, jen mi umožní dělat ji nějakou dobu na zajímavých místech, ale že bych si hned v zahraničí mohla koupit dům a převést psy, to bohužel ne.
Omlouvám se, pokud to někoho rozhodilo. Doufám, že rodina se ještě umoudří, také je v úvahu chovatelka z chovné stanice.
Anelin
napsal(a):
Ano, dobrá, asi jsem si neměla před lety psy pořizovat, ale stalo se. Neznamená to ale, že když přijde neočekávaná nabídka při které si splním sen, že jsem necita, protože se chci zbavit psů. Nemohu si je vzít, protože budu žít s lidmi, kteří už mají dva zlaté retrívry. A není to bůh ví jak placená práce, jen mi umožní dělat ji nějakou dobu na zajímavých místech, ale že bych si hned v zahraničí mohla koupit dům a převést psy, to bohužel ne.
Omlouvám se, pokud to někoho rozhodilo. Doufám, že rodina se ještě umoudří, také je v úvahu chovatelka z chovné stanice.
Já myslím, že nerozhodilo, jen potvrdilo, jak rozdílné jsou splněné sny.A kdybyste vypustila větu "Miluji je nadevše a nechci je opustit", bylo by to lepší, takhle si jen odporujete. Ale nic ve zlým, držím pěsti, aby se jich někdo ujal.
Najděte jim hezký domov a nechte je tam i po vašem návratu. Jak bylo psáno výše,jestli je tak milujete, nebudete je někam šoupat,abyste jim za rok dva po návratu zase přehodila život naruby. A nedej bůh aby za další dva roky přišlo další plnění snů..... i u té rodiny nebo chovatelky platí to,co píšu, pokud je tam na dva roky dáte,zpátky už si je neberte
Zvířecímamca
XXX.XXX.133.50
Dobrý den,já sice chápu splněny snů a vše okolo,ale když si člověk pořizuje pejska,kočku...cokoliv musí počítat s tím,že do budoucna tomu bude muset podřídit vše. Já podridila práci, bydlení, dovolené a vše okolo a jde to. Jsou to členy rodiny. Je to jako nechat děti někde na hlídání než se vrátíte. Já sama mám dva pejsky a kočku. Jsem sama s detma a zvládat se to da v pohode. Prostě zviratka nejsou jen na dobu ,kdy se nám to bude hodit,ale na dobu kdy jsou tady. S tím člověk musí počítat. Takže pokud jste se rozhodla takto,tak je někomu věnujte a už je tam nechte. Jinak budou ještě více nešťastný....