Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Anelin

14.5.2020 22:57
Anelin

XXX.XXX.214.46

Ahoj všem! Je to poněkud zvláštní dotaz a věřte, kdyby byla cesta jiná, udělám pro to vše. Momentálně jsem v situaci, kdy musím odletět do zahraničí na jeden až dva roky a své dvě čivavy si nemohu vzít s sebou. Rodina a kamarádi bohužel nepřipadají v úvahu. Je nějaká cesta, jak sehnat “náhradní” domov pro mé psi na takto dlouhou dobu? Miluji je nadevše a nechci je opustit, ale musím. Děkuji za rady a tipy

14.5.2020 23:05
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Anelin napsal(a):
Ahoj všem! Je to poněkud zvláštní dotaz a věřte, kdyby byla cesta jiná, udělám pro to vše. Momentálně jsem v situaci, kdy musím odletět do zahraničí na jeden až dva roky a své dvě čivavy si nemohu vzít s sebou. Rodina a kamarádi bohužel nepřipadají v úvahu. Je nějaká cesta, jak sehnat “náhradní” domov pro mé psi na takto dlouhou dobu? Miluji je nadevše a nechci je opustit, ale musím. Děkuji za rady a tipy

Nějak nechápu, proč ty čívy nemůžou být tam někde s váma...žerou tam psy?

Anelin

14.5.2020 23:14
Anelin

XXX.XXX.214.46

Protože je to pracovní cesta a nemůžu si je vzít s sebou. Byla bych ráda za rady, jak to zvládnout. Je možné, že po dvou letech je bude možnost vzít tam nebo budu já zpět.

15.5.2020 06:22
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

Co nabízíte?
Čím krmíte?

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.5.2020 07:18

Dva roky v životě psa je celkem dlouhá doba... Za tu dobu si zvyknou u pečovatele, přijmou ho za svého pána a vy jim po dvou letech opět převrátíte život naruby?
Přece i na pracovní cestě budete někde bydlet, žít, tak proč tam s vámi nemohou psi?

15.5.2020 08:21
lupus4

XXX.XXX.205.61

Miluji je nadevše a nechci je opustit,

Jistě, může v životě nastat situace, že je třeba se psů vzdát ...ale pak jim najdu co nejlepší domov a nebudu je z něho za pár let brát..

Práce ani bydlení mezi ně rozhodně nepatří...takže to jsou jen "kecy v kleci".

Tam, kde nemůže být můj pes, tam NECHCI být ani já.

15.5.2020 08:33
eli22

XXX.XXX.58.41

Souhlasím s příspěvkem Lupuse. Já osobně bych v tomto případě změnila zaměstnání.

15.5.2020 10:40
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nástup do vězení, asi, to je snad jediné místo, kam psi nemůžou. No a později pak domovy důchodců a léčebny. Ale to zadavatelka slyšet nechce. Neznám nikoho, kdo by mluvil o tom, že chce čívu, takže bohužel nepomůžu.

15.5.2020 10:58

Taky souhlasím s Lupusem...než se někam stěhovat bez svých zvířat (a to mám "jen" kočky), tak raději půjdu dělat do mekáče, než do lukrativního zaměstnání...ale tak každý má ty priority asi jinde.

Pokud to jsou vychovaní hodní psíci, tak jim domov najdete (zájemce si pořádně proklepněte), ale určitě bych je po 2 letech netahala zase zpátky od jejich nové rodiny...

mimochodem..."miluji je nadevše" a "musím jim najít nový domov kvůli své práci" se vzájemně dost vylučuje ...

15.5.2020 11:00
eli22

XXX.XXX.58.41

lesnížínka napsal(a):
Nástup do vězení, asi, to je snad jediné místo, kam psi nemůžou. No a později pak domovy důchodců a léčebny. Ale to zadavatelka slyšet nechce. Neznám nikoho, kdo by mluvil o tom, že chce čívu, takže bohužel nepomůžu.

https://obase.cz/stenata-ve-veznici/ :-). JInak u nás v domově důchodců jsou pejsci dovoleny.

15.5.2020 11:27

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Taky souhlasím s Lupusem...než se někam stěhovat bez svých zvířat (a to mám "jen" kočky), tak raději půjdu dělat do mekáče, než do lukrativního zaměstnání...ale tak každý má ty priority asi jinde.

Pokud to jsou vychovaní hodní psíci, tak jim domov najdete (zájemce si pořádně proklepněte), ale určitě bych je po 2 letech netahala zase zpátky od jejich nové rodiny...

mimochodem..."miluji je nadevše" a "musím jim najít nový domov kvůli své práci" se vzájemně dost vylučuje ...

Když z platu v mekaci ty zvířata neuzivite, těžko si je budete moct nechat.
Ne vždy je situace nakloněna a dát pryč milované zvíře nutně nedělá z člověka necitu. Raději najít zvířeti dobrý domov, než ho tahat někam, kde by stradalo.

15.5.2020 11:35
eli22

XXX.XXX.58.41

Ne vždy je situace nakloněna a dát pryč milované zvíře nutně nedělá z člověka necitu. Raději najít zvířeti dobrý domov, než ho tahat někam, kde by stradalo.

čivavy?

15.5.2020 11:37

eli22 napsal(a):
čivavy?

Pokud zároveň platíte například byt, půjčku na auto, jídlo pro sebe a bla bla, každý další výdaj může být navíc. Stačí aby čivava musela na operaci a taky tam klidně necháte desítku jen to hvizdne. Neznáme finanční situaci, nehledě na to, že teď je sakra blbá doba na změnu zaměstnání...

15.5.2020 11:43

Tak s tím nesouhlasím, záleží samozřejmě jestli člověk musí a za kolik platit nájem, bydlí sám, atd...ale dělala jsem v mekáči rok a zvířata i sebe v pohodě uživila a ještě investovala do svých koníčků...dvě čivavy zas tolik nesní, určitě ne víc než dvě velké kočky...každopádně ten mekáč byl přirovnání, předpokládám, že když někdo jezdí na služebky do zahraničí, nebude mít problém najít si jinou dobře placenou práci...pro mě je to prostě nepochopitelné a snažila bych se najít si práci takovou, abych mohla zůstat se svou rodinou.
Každopádně udat někde 2 čivavy asi nebude takový problém jako udat třeba bernardýna.

Anelin

15.5.2020 23:58
Anelin

XXX.XXX.214.86

Ano, dobrá, asi jsem si neměla před lety psy pořizovat, ale stalo se. Neznamená to ale, že když přijde neočekávaná nabídka při které si splním sen, že jsem necita, protože se chci zbavit psů. Nemohu si je vzít, protože budu žít s lidmi, kteří už mají dva zlaté retrívry. A není to bůh ví jak placená práce, jen mi umožní dělat ji nějakou dobu na zajímavých místech, ale že bych si hned v zahraničí mohla koupit dům a převést psy, to bohužel ne.
Omlouvám se, pokud to někoho rozhodilo. Doufám, že rodina se ještě umoudří, také je v úvahu chovatelka z chovné stanice.

16.5.2020 13:41
eli22

XXX.XXX.58.41

Anelin napsal(a):
Ano, dobrá, asi jsem si neměla před lety psy pořizovat, ale stalo se. Neznamená to ale, že když přijde neočekávaná nabídka při které si splním sen, že jsem necita, protože se chci zbavit psů. Nemohu si je vzít, protože budu žít s lidmi, kteří už mají dva zlaté retrívry. A není to bůh ví jak placená práce, jen mi umožní dělat ji nějakou dobu na zajímavých místech, ale že bych si hned v zahraničí mohla koupit dům a převést psy, to bohužel ne.
Omlouvám se, pokud to někoho rozhodilo. Doufám, že rodina se ještě umoudří, také je v úvahu chovatelka z chovné stanice.

Já myslím, že nerozhodilo, jen potvrdilo, jak rozdílné jsou splněné sny.A kdybyste vypustila větu "Miluji je nadevše a nechci je opustit", bylo by to lepší, takhle si jen odporujete. Ale nic ve zlým, držím pěsti, aby se jich někdo ujal.

16.5.2020 14:09
janaa

XXX.XXX.149.26

Najděte jim hezký domov a nechte je tam i po vašem návratu. Jak bylo psáno výše,jestli je tak milujete, nebudete je někam šoupat,abyste jim za rok dva po návratu zase přehodila život naruby. A nedej bůh aby za další dva roky přišlo další plnění snů..... i u té rodiny nebo chovatelky platí to,co píšu, pokud je tam na dva roky dáte,zpátky už si je neberte

18.5.2020 12:50
m carodejka

XXX.XXX.9.165

Psovi jsem vždy podřídili i výběr zaměstnání, to je prostě daň za to mít psa. Kdo se s tímto neumím popasovat neměl by mít psa....víc k tomu není co dodat.

Zvířecímamca

26.7.2021 10:56
Zvířecímamca

XXX.XXX.133.50

Dobrý den,já sice chápu splněny snů a vše okolo,ale když si člověk pořizuje pejska,kočku...cokoliv musí počítat s tím,že do budoucna tomu bude muset podřídit vše. Já podridila práci, bydlení, dovolené a vše okolo a jde to. Jsou to členy rodiny. Je to jako nechat děti někde na hlídání než se vrátíte. Já sama mám dva pejsky a kočku. Jsem sama s detma a zvládat se to da v pohode. Prostě zviratka nejsou jen na dobu ,kdy se nám to bude hodit,ale na dobu kdy jsou tady. S tím člověk musí počítat. Takže pokud jste se rozhodla takto,tak je někomu věnujte a už je tam nechte. Jinak budou ještě více nešťastný....

Přidejte reakci

Přidat smajlík