Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Luvina80

29.5.2020 11:54
Luvina80

XXX.XXX.32.37

Dobrý den můj dotaz směřuje na vrácení feny. Prodala jsem že svoji chs modrou fenu s PP za cenu 10000. Běžně se prodávají za 15000 a výš. Nyní mi volala paní majitelka že po prezubeni má fena predkus a nejde ji uchovnit. Dala mi na výběr. Buď mi vrátí fenu a já ji vrátím kupní cenu, nebo ji vrátím půl kupní vceny a fenu si nechá a nebo ji prodá a já ji doplatím rozdíl do kupní ceny. Pokud prý nepristoupim na jednu z možností dá mě k soudu protože mi jasné řekla že chce fenu do chovu. Moc se mi to nelíbí protože už štěně dostala za cenu mazlíčka. Fenku má již 5mesicu. Co si o tom myslíte?

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.5.2020 11:59

že bude podstatné, co je ve smlouvě

29.5.2020 12:03
Mousinka

XXX.XXX.39.139

nemáte toto ve smlouvě? ze za cenu 10.000 jde pouze na mazlika, bude kastrovana a nebude uchovnena? meli jsme to tak u kocky za půlku ceny... u psa s PP ve smlouvě zuby, kulky, uši pokud nebudou správne, 20 % z ceny se vrací...

29.5.2020 12:27
impact

XXX.XXX.47.243

Pokud jste se jí ve smlouvě nezaručili, že jí prodáváte TOP fenu do chovu, tak u soudu s tímhle vážně neuspěje, o to bych neměla obavy.

Ovšem být to moje štěně, tak jí hodím deset tisíc na hlavu a ihned si ho vezmu zpátky.

29.5.2020 12:33

Taky bych jí vrátila 10000,-- a vzala si zpátky fenu. A hledala bych jí lepší majitele. Evidentně ji nemá příliš ráda a měla bych strach, kde by fena nakonec skončila.

29.5.2020 12:37
marq

XXX.XXX.103.113

Mousinka napsal(a):
nemáte toto ve smlouvě? ze za cenu 10.000 jde pouze na mazlika, bude kastrovana a nebude uchovnena? meli jsme to tak u kocky za půlku ceny... u psa s PP ve smlouvě zuby, kulky, uši pokud nebudou správne, 20 % z ceny se vrací...

Opravdu? Já nic takového ve smlouvě neměla . Nic přece nezaručí, že pes přezubí správně. Jakože se prodává stejné štěně na chov a štěně ne na chov, ale na mazlíka za stejnou cenu, podle přání kupujícího a u toho které chtěl kupující na chov se pak snižuje cena? Pokud mu exteriér chovatelský záměr neumožní? Myslela jsem, že se to týká jen vrozených vad a pokud chce někdo zaručeně chovného psa, koupí si ho až po přezubení....můžete mi to dovysvětlit?Děkuju

29.5.2020 12:41

"Jakože se prodává"

"se" neprodává, prodává chovatel, kupuje kupující, a jakou smlouvu spolu uzavřou, takovou mají (pokud není v rozporu s NOZ)

29.5.2020 12:54
janaa

XXX.XXX.144.59

Tak tak, důležitá je smlouva a co je v ní. Pokud tam jasně není,že fena je prodávána na chov,a co se stane,pokud chovná nebude,nemá majitel nárok (já třeba měla ve smlouvě,že pokud by fena nešla uchovnit,dostanu zdarma štěně,které si vyberu a ze spojení,které si vyberu). Ale jak píšou ostatní, pokud by šlo o můj odchov, neváhala bych ani minutu,vrátila peníze a fenu si vzala zpátky, protože jinak kdo ví jak dopadne. A vy jí najdete nový domov ve správných rukou velice snadno

29.5.2020 12:57
impact

XXX.XXX.47.243

marq napsal(a):
Opravdu? Já nic takového ve smlouvě neměla . Nic přece nezaručí, že pes přezubí správně. Jakože se prodává stejné štěně na chov a štěně ne na chov, ale na mazlíka za stejnou cenu, podle přání kupujícího a u toho které chtěl kupující na chov se pak snižuje cena? Pokud mu exteriér chovatelský záměr neumožní? Myslela jsem, že se to týká jen vrozených vad a pokud chce někdo zaručeně chovného psa, koupí si ho až po přezubení....můžete mi to dovysvětlit?Děkuju

Koupí si standardní štěně (úměrně věku) za plnou cenu a pokud se projeví vada vyučující z chovu, vrátí chovatel 20% ceny štěněte. Nechápu, co na tom nechápete.

29.5.2020 13:15
Mousinka

XXX.XXX.39.139

impact napsal(a):
Koupí si standardní štěně (úměrně věku) za plnou cenu a pokud se projeví vada vyučující z chovu, vrátí chovatel 20% ceny štěněte. Nechápu, co na tom nechápete.

ano, přesně tak, pokud by u psa nesestoupila varlata, špatně prezubil nebo se ouška neslozila jak mají, máme nárok na slevu. naštěstí k tomu u nás nedošlo a chceme zkusit uchovnit.
ale měli jsme kocoura a kamarádka kocku s PP a oba za půl ceny na mazlika, ve smlouvě toto uvedeno, nutná kastrace, po doložení potvrzení od veta o kastraci pak vydala chovka PP.
fence bych určitě našla raději nový domov, současne paničce jde víc o peníze než fenku samotnou, když se nezdraha takto vyhrožovat

29.5.2020 13:26
marq

XXX.XXX.103.113

No tohle je jasné. Ale musí to být ve smlouvě, ne?

29.5.2020 13:30
impact

XXX.XXX.47.243

marq napsal(a):
No tohle je jasné. Ale musí to být ve smlouvě, ne?

Však Mousinka píše, že to měla ve smlouvě.

29.5.2020 13:41
marq

XXX.XXX.103.113

Sorry. Já to úplně přehlídla. De.bil

29.5.2020 17:44
impact

XXX.XXX.47.243

marq napsal(a):
Sorry. Já to úplně přehlídla. De.bil

V pohodě. Každej máme občas den bl bec.

Luvina80

29.5.2020 20:20
Luvina80

XXX.XXX.32.37

Smlouvu bohužel nemáme. Jednalo se o kamarádku tak vše proběhlo bez smlouvy. Dnes jsem ji kontaktovala jak to vyřešíme a bylo mi řečeno že ji čeká soud s bývalým a bude to řešit až po něm. Tak nevím co si mám myslet

29.5.2020 20:25
Moyda

XXX.XXX.147.89

Tak až vyřeší ten soud, třeba se uklidní a bude s ní řeč. Teď se ji třeba všechno sype a reaguje přehnaně. Ale ze není smlouva je chyba.

29.5.2020 20:27

i ústní smlouva je smlouva, ale pak se, pravda, těžko něco dokazuje.....
a jestli cena byla nižší než je obvyklá........

29.5.2020 20:30

Luvina80 napsal(a):
Smlouvu bohužel nemáme. Jednalo se o kamarádku tak vše proběhlo bez smlouvy. Dnes jsem ji kontaktovala jak to vyřešíme a bylo mi řečeno že ji čeká soud s bývalým a bude to řešit až po něm. Tak nevím co si mám myslet

Tak to je fajn kamarádka, taky bych chtěla takovou.

30.5.2020 09:26
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

marq napsal(a):

Některé chovatelské stanice to takhle dělají, my to taky máme ve smlouvě. Pokud by byl problém s ušima, zubama, u psa s kulkama.

Máme tam konkrétně tohle: "v případě, že nebude možné využít zvíře v chovu z důvodu plně klopeného nebo plně vztyčeného ucha, podkusu, předkusu, nesestouplého varlete, se prodávající zavazuje navrátit 30 % prodejní ceny. Je o podmíněno věkem psa ato nejpozději do 12 měsíců věku jedince, do kdy musí kupující prodávajícího o těchto nedostatcích informovat. Navrácení částky je podmíněno doložením veterinárního potvrzení o kastraci jedince"

A ještě se k tomu chovatelka staví tak, že nás na to sama upozorňovala, chtěla aby jsme ji průběžně posílali fotku zubů a uší a že kdyby se něco nezdálo, ať se hned ozveme, případně že kdyby náhodou, tak kolem toho roka vrátí 30 %.

Jakože se prodává stejné štěně na chov a štěně ne na chov, ale na mazlíka za stejnou cenu, podle přání kupujícího a u toho které chtěl kupující na chov se pak snižuje cena? Pokud mu exteriér chovatelský záměr neumožní?

Ale takhle to není. Pokud se stane, že štěně špatně přezubí nebo se špatně postaví ucho, tak chovatel část kupní ceny vrátí, bez ohledu na to, jestli psa majitel někdy chtěl na chov nebo ne. Protože tím pádem je pes nestandardní jedinec a ten má jinou cenu, než jedinec standardní.

Myslela jsem, že se to týká jen vrozených vad

A skoro bych i řekla, že právě na genetické vady se tohle nevztahuje. Protože třeba na onemocnění kloubů se to nevztahuje - což je logické, protože to může být genetické, ale taky to může být nesprávnou "péčí" o štěně u majitele.

30.5.2020 09:53

Ta podminka kastrace tu celou ideu kazi...

30.5.2020 09:59

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

no jo, jenže je to asi jediná věc, na kterou může veterinář jako nezávislá osoba vytvořit nějaký papír s razítkem. teda ještě na nesestouplý varle, ale tam je kastrace stejně doporučená kvůli zdravotním důvodům.

jinak lidi jsou svině, nechají si vyplatit slevu a třebas ten pes žádnou vadu nemá.

30.5.2020 10:02
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

No tak zrovna v případě naší chovatelky si jsem jistá tím, že bychom se případně domluvily a šlo by to i bez kastrace . Ale samozřejmě, že to tak není všude.

30.5.2020 11:21
marq

XXX.XXX.160.41

A můžu se zeptat Marcelko, kolik chtěla chovatelka za štěňátko? Nemusíte psát přesně kolik, jen jestli to bylo v té době do těch standartních 25.000 tisíc kolem kterých se cena pohybovala, nebo víc.

30.5.2020 11:49

marcelaamax napsal(a):
No tak zrovna v případě naší chovatelky si jsem jistá tím, že bychom se případně domluvily a šlo by to i bez kastrace . Ale samozřejmě, že to tak není všude.

Berte to obecne.
Neda se nikdy zavdecit vsem - rozumim, proc to tam ma.
Jen vraceni casti kupni ceny proti kastraci je treba neco, s cim bych nesouhlasila, jen protoze ma pes spatne slozene ucho.
Chapu to, ale nepodepsala bych to

30.5.2020 12:04
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

marq napsal(a):
A můžu se zeptat Marcelko, kolik chtěla chovatelka za štěňátko? Nemusíte psát přesně kolik, jen jestli to bylo v té době do těch standartních 25.000 tisíc kolem kterých se cena pohybovala, nebo víc.

Bylo to zhruba před rokem a půl a štěně stálo 27 000

30.5.2020 17:44
marq

XXX.XXX.160.41

marcelaamax napsal(a):
Bylo to zhruba před rokem a půl a štěně stálo 27 000

Děkuju za odpověď . Jj, pamatuju si vaši fenku. Tuším Caliopé, nebo Calipso . Je o něco mladší než moje .

Přidejte reakci

Přidat smajlík