Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.6.2020 09:45
Xia

XXX.XXX.56.26

Dobrý den, mám problém a nevím si sním rady.

Mám 5mesicniho welsh corgi pembroke. Od malička je zvyklý chodit čůrat buď na plinku nebo ven. Ale poslední týden když jsem v práci mi čura na pohovku. Když jsem sním doma tak to nedělá ale když přijdu z práce jsou tam třeba i dva nové flíčky. Netrestam ho za to protože vím že to nám smysl jelikož on by ani nevěděl za co to je. Gauč vždy pořádně vyčistit a postrikam ho sprejem proti nežádoucím pachum aby ten svůj pach necítil ale i tak když přijdu na druhý den z práce je tam nový flicek.

Prosím poraďte co stim mám dělat. 😭😭😭😭😭😭

17.6.2020 09:49
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.92

Xia napsal(a):

Mám 5mesicniho welsh corgi pembroke. Od malička je zvyklý chodit čůrat buď na plinku nebo ven. Ale poslední týden když jsem v práci mi čura na pohovku. Když jsem sním doma tak to nedělá ale když přijdu z práce jsou tam třeba i dva nové flíčky. Netrestam ho za to protože vím že to nám smysl jelikož on by ani nevěděl za co to je. Gauč vždy pořádně vyčistit a postrikam ho sprejem proti nežádoucím pachum aby ten svůj pach necítil ale i tak když přijdu na druhý den z práce je tam nový flicek.

Pořád stejné dotazy dokola.
Rady budou taky pořád stejné.
Co čekáte založením další, stejné diskuse?

Zrušte pleny a venčete štěně jen venku a nepouštějte ho na pohovku.
Jak jednoduché, že?

17.6.2020 09:53
Xia

XXX.XXX.56.26

A jak ho můžu venčit jenom venku jak chodím do práce to mu doma radši nechám aji plenu než mít pocuranou celou podlahu a gauč a nejen to nemyslíte? A jak ho nemám pustit na gauc jak si tam jen tak vyskočí... Takovou debilní radu si umím dát aji sama ale už jsem zkoušela úplně všechno a ne není to jen tak jednoduché tak fakt dik👍

17.6.2020 10:05
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.92

Xia napsal(a):
A jak ho můžu venčit jenom venku jak chodím do práce to mu doma radši nechám aji plenu než mít pocuranou celou podlahu a gauč a nejen to nemyslíte? A jak ho nemám pustit na gauc jak si tam jen tak vyskočí... Takovou debilní radu si umím dát aji sama ale už jsem zkoušela úplně všechno a ne není to jen tak jednoduché tak fakt dik👍

Evidentně si takovou debilní radu sama dát neumíte a evidentně jste nevyzkoušela úplně všechno.
Nevím, jestli Vám někdo tvrdil, že vychovat štěně k čistotnosti je jednoduché, ale já to teda fakt nebyla

Pochybuji, že je podlaha celá počůraná, řekla bych, že by byla na podlaze jedna, max. 2 loužičky a možná bobek. S tím se u štěňátka musí počítat. Doma dát štěněti vědět, že se mi loužičky nelíbí, venku jásat, že se mi venčení venku líbí.
Pohovka se dá zabezpečit, třeba tak, že se na ni dá něco, co zabrání skoku na ni ve Vaší nepřítomnosti. A trénováním ve Vaší přítomnosti, že se na pohovku prostě neleze. Vím, že je to zřejmě podle Vás debilní rada, ale žádný z mých psů na sedačku nikdy nelezl a neleze.

Pokud Vás nezajímají jednoduché a funkční rady, nevím, co čekáte za rady.

17.6.2020 10:08
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Xia napsal(a):

Když to nejde, tak to nejde - to se nedá nic dělat 👻

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.6.2020 10:09

Xia napsal(a):

Ta plena vyprazdňování na nevhodných místech evidentně nezabraňuje, když máte denně pomočený gauč...

Dělejte to jako my ostatní. Jezděte místo oběda z práce venčit, sežeňte si někoho, kdo vyvenčí za Vás nebo si domluvte práci z domova. Anebo se smiřte s tím, že se Vám pes bude dalších třeba 15 let vyprazdňovat na podlahu a nábytek. Jak jsem se dozvěděla v jiných vláknech, i tací se najdou.

Projděte si i další diskuze, poslední dobou se to tu omílá stále dokola...

https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3692753/jak-naucit-dve-stenata-k-vykonani-potreby

https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3691529/cura-a-kadi-do-postele

17.6.2020 10:14
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.92

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ta plena vyprazdňování na nevhodných místech evidentně nezabraňuje, když máte denně pomočený gauč...

Dělejte to jako my ostatní. Jezděte místo oběda z práce venčit, sežeňte si někoho, kdo vyvenčí za Vás nebo si domluvte práci z domova. Anebo se smiřte s tím, že se Vám pes bude dalších třeba 15 let vyprazdňovat na podlahu a nábytek. Jak jsem se dozvěděla v jiných vláknech, i tací se najdou.

Projděte si i další diskuze, poslední dobou se to tu omílá stále dokola...

https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3692753/jak-naucit-dve-stenata-k-vykonani-potreby

https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3691529/cura-a-kadi-do-postele

Za to může asi Corona.
Hodně lidí i dětí zůstalo doma, byly celorepublikové prázdniny a dovolené. Ideální čas na pořízení psa (z nudy). Prostě hop do toho, ono to nějak dopadne.

17.6.2020 10:19

Fiona.Praha napsal(a):
Za to může asi Corona.
Hodně lidí i dětí zůstalo doma, byly celorepublikové prázdniny a dovolené. Ideální čas na pořízení psa (z nudy). Prostě hop do toho, ono to nějak dopadne.

Souhlas, ale nevím, co je to za móresy, učit psa na plenu... Když jsem s tím psem x měsíců doma, tak ho tím spíš naučím venčit se venku. Tak hlavně že má zadavatelka corgiho, a ne třeba dogu, že...

17.6.2020 10:53
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Souhlas, ale nevím, co je to za móresy, učit psa na plenu... Když jsem s tím psem x měsíců doma, tak ho tím spíš naučím venčit se venku. Tak hlavně že má zadavatelka corgiho, a ne třeba dogu, že...

To už by ten gauč musela spálit

17.6.2020 11:00
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.92

To nejsou móresy, podle mne je to jenom lenost (nebo lépe znějící pohodlnost) majitelů psů, zvlášť malých. Právě proto, že si dnes může finančně dovolit psa téměř každý, tak ho taky téměř každý má.
Každý dokáže svého psa odnaučit/nenaučit nevhodnému chování a naučit to, co potřebuje. Každý má jiné priority, ale dokáží to všichni. Ale musí chtít a nevymlouvat se.

17.6.2020 11:11

Fiona.Praha napsal(a):
To nejsou móresy, podle mne je to jenom lenost (nebo lépe znějící pohodlnost) majitelů psů, zvlášť malých. Právě proto, že si dnes může finančně dovolit psa téměř každý, tak ho taky téměř každý má.
Každý dokáže svého psa odnaučit/nenaučit nevhodnému chování a naučit to, co potřebuje. Každý má jiné priority, ale dokáží to všichni. Ale musí chtít a nevymlouvat se.

Inu... jsem velmi ráda, že nikoho takového ve své bublině nemám, a že když jdu někam na návštěvu, nečeká mne překvapení tohoto ražení (třeba že se na gauči umažu od hovna).

17.6.2020 11:26
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.92

Inu... jsem velmi ráda, že nikoho takového ve své bublině nemám, a že když jdu někam na návštěvu, nečeká mne překvapení tohoto ražení (třeba že se na gauči umažu od hovna).

A já jsem taky ráda, že jsem dokázala "zajistit", že moje fena na návštěvě nevyskočí na sedačku, židli, postel, křeslo, pohovku (prostě čalouněný nábytek) a neuleví si podle své libosti, protože není prase, které je na to zvyklé.

17.6.2020 11:47
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

Dobry den,
Učením vykonávat potřebu na plenu pejskovi pletete hlavu. Pro něj je pak jakýkoliv "hadr" znamením se tam vycurat. A je mu jedno jestli je to postel, gauč, rohožka, předložka nebo třeba i triko ... nechápe rozdil mezi tou plenkou a jiným kusem hadru.

Věrte zkušenostem - taky jsem mela poslední fenku "naučenou" od chovatelky na plenu. Odnaučit ji to trvalo o poznání dele, než pejska, který se učil vencit jen venku. Byla.schopna skočit do postele, kde spala s dcerou a načůrat tam .

Takže rada: vyhodit plenu a venčit jen venku. Co nejčastěji, pejska sledovat a jakmile bude mit naznak -capnout a utíkat ven,,, a tam chválit a chválit, dat odměnku.
Samozrejme nějaký ten měsíc musíte počítat, že ve vaši nepritnosti budou nehody. S tím se hold počítat musí. Ale jak pes poroste a bude se ucit vydrží dele a dele.
. Az to přestane úplně ☺

Ke gauči - ted zkuste zatarasit, aby se tam nedostal. Nevím, zda je v planu psa na gauč pouštět či ne ?
Pokud ne - zatarasit ve vasi nepřítomnosti ,,, a když tam budete důsledně vyhazovat.

Az se to pejsek naučí tak už tam nehody dělat nebude. Vsichni naší psi na gauč chodili a chodi a nic na něm neudělají.

Hodně štěstí, trpělivosti - zadari se nebojte 🐕🌻

17.6.2020 11:57
GAELLE

XXX.XXX.55.67

na gauč dát třeba židle nohama nahoru.
za přítomnosti učit že se na gauč neleze.
a zrušit především plínu.
Kdybyste měla ovčáka nebo dogu taky byste je učila venčit se doma na plínu ?
Ten smrad si ani nechci představit.¨¨
čím to že tyto problémy mají vždy jen majitelé malých psů ???

17.6.2020 15:04
tero

XXX.XXX.237.35

Xia napsal(a):

Přikryjte gauč igelitem, na to se mu mu bude blbě čůrat...Nebo, jak tady někdo radí, nějak zataraste přístup na gauč.nějakou ohrádkou, židlema atd.. Za louži netrestejte, ale trochu naštvaně se tvářit můžete, naopak když udělá potřebu kde má, chvalte.

17.6.2020 15:13
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

Pejsek mi čura na pohovku

Pořídila bych mu fenku.
Třeba by se před ní styděl.

17.6.2020 15:27
GAELLE

XXX.XXX.55.67

rapotacka11 napsal(a):
Pejsek mi čura na pohovku

Pořídila bych mu fenku.
Třeba by se před ní styděl.

a nebo budou čurat dva

17.6.2020 18:23

Xia napsal(a):

Promiňte, ale když nejste schopna zajistit psu venčení tak, jak potřebuje, ani tolerovat loužičky ani zatarasit gauč …, tak jakou zázračnou radu ještě čekáte? Plína to fakt nevyřeší.

17.6.2020 19:56
Markéta80

XXX.XXX.224.55

Xia napsal(a):

to je jasné, ale pak se nedivte že pes chodí na pohovku. to je tak těžké zavřít dveře? Pes když má povoleno se venčit doma tak rozdíl mezi pohovkou a kusem hadru na zemi nepozná. Raději louže na podlaze než na pohovce z které to už nedostanu naše holky taky skáčou do postele,spát.

17.6.2020 19:57
tero

XXX.XXX.237.4

Promiňte, ale když nejste schopna zajistit psu venčení tak, jak potřebuje, ani tolerovat loužičky ani zatarasit gauč …, tak jakou zázračnou radu ještě čekáte? Plína to fakt nevyřeší.

Plína vyřeší hodně, ale je třeba psa na ni důsledně naučit.Nechat psa dělat potřebu kde se mu zachce, je hloupost. Ne každý může být se psem doma a hlídat každou louži.

17.6.2020 20:16

tero napsal(a):
Plína vyřeší hodně, ale je třeba psa na ni důsledně naučit.Nechat psa dělat potřebu kde se mu zachce, je hloupost. Ne každý může být se psem doma a hlídat každou louži.

Očividně to u většiny zadavatelů nefunguje, a pak řeší počurané postele, koberce, gauče...Nebylo by lepší důsledně naučit venčení venku? Souhlasím s většinou, venčení na plenu ne! Ale je to každého volba.

17.6.2020 20:23
Markéta80

XXX.XXX.224.55

Ta plena je prostě problém, čistotnost trvá pak mnohem déle jasně že u štěněte se musí počítat s nehodami. pokud nebudu doma nechám štěně tam kde lože nebude takový problém. Rozhodně ne by štěně mělo přístup do postele. Navíc když jde o malé plemeno a neumí ještě skočit samo dolů A nepochopí že na podložku ej to dobře, kus vedle špatně. ideálně aby vědělo že doma se nečůrá. jsou experti co dávají psovi pamlsek že se vyčůrá na podložku a strašně se diví že to štěně pustí kamkoliv my naštěstí nikde koberce nemáme takže ten úklid byl jednoduchý.

17.6.2020 22:45

Mám doma štěně....jsme domácnost, kde jsou mimo vstupní chodby, kde je dlažba nechaná hlavně kvůli tomu, že se na ní psi, když je hic chladí.
Štěně mám doma necelé 3 týdny a nebudu lhát, za 14 dní, co jsem měla dovču pár loužiček bylo, když jsem neodhadla, že už si hrajeme dlouho a už je čas, když jsem si myslela, že šla fena na zahradu a ona to zatím pustila na chodbě, když se vyspinkala a přišla za mnou do kuchyně...než jsem stihla odstavit pánev ze sporáku, vypnout ho a popadnout jí, tak bylo vymalováno.....
Na těch hlavních místech v obýváku mám natažené deky...ještě takové ty silné u nás se tomu říkalo larisa (nevim s jakým i/y se to píše a na koberec se to ani nedostane.
Od pondělka chodím do práce a už se nám ani ty nehody nestávají...malá už si vyjde normálně na zahradu a nebo kňourne.
Jasně mám zahradu...jednoduché (ale chrta a ovřandu jsem musela venčit)...ale chtěla jsem tím říct, že štěně není blbé, že je jasné, že nějaké to "nadělení", když je člověk mimo domov, bude....ale pokud ho opravdu učíme na ven, tak to pochopí a pak jde více méně, dle mého, o to, kdy a jak mu začnou fungovat svěrače.

A sdělení typu..."přes oběd si nemůžu odskočit domů...nemám, kdo by vyvenčil, to by psa nemohl mít nikdo, kdo chodí do práce a světe div se, i lidi, kteří do práce chodí psy mají"....???

No tak já bych asi žádnýho psa neměla.......když vůbec nebudu brát v potaz nějakou loužičku, tak proboha lidi, jak to děláte, já krmím štěňata 5x denně a to teda když odejdu na 8...s cestou možná 9 hodin...tak to krmení nějak nestíhám.
A upřímně neumím si představit, že to štěně je celou dobu ponechané samo sobě.
Nemít nikoho, kdo alespoň jednou během té doby přijde štěně zkontrolovat, vyvenčit, poskytnout trochu zábavy, krmení, tak opravdu žádného psa nemám.

No ale každej to holt máme jinak....já to mám takhle a kupodivu mi nikdy žádnej pes gauč nepočůral.

18.6.2020 10:36
tero

XXX.XXX.237.205

Očividně to u většiny zadavatelů nefunguje, a pak řeší počurané postele, koberce, gauče...Nebylo by lepší důsledně naučit venčení venku? Souhlasím s většinou, venčení na plenu ne! Ale je to každého volba.

To by jistě bylo lepší, ale jak to chcete udělat když se chodí do práce? Proto je dobré naučit štěně chodit na jedno místo na plínku, přece nebude dělat po celém bytě kde se mu zachce?Když jsme měli štěňata, vždy už od tří týdnu, když začali lézt pelíšku se učili na jedno místo. Pokud pak nový majitel postupoval stejně a podle mých rad, neměl problém. Nikdy nebyl problém s přeučením jen na venčení venku..Psi nejsou obvykle ani čuńata, ani přitroublí aby se to nenaučili. Dospělý zdravý pes dává vždy přednost venku. Malé štěně to holt dlouho nevydrží, ale musí vědět kam se má jít v bytě vyprázdnit. Jen je mu to třeba vysvětlit.

18.6.2020 13:12
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Mám doma štěně....jsme domácnost, kde jsou mimo vstupní chodby, kde je dlažba nechaná hlavně kvůli tomu, že se na ní psi, když je hic chladí.
Štěně mám doma necelé 3 týdny a nebudu lhát, za 14 dní, co jsem měla dovču pár loužiček bylo, když jsem neodhadla, že už si hrajeme dlouho a už je čas, když jsem si myslela, že šla fena na zahradu a ona to zatím pustila na chodbě, když se vyspinkala a přišla za mnou do kuchyně...než jsem stihla odstavit pánev ze sporáku, vypnout ho a popadnout jí, tak bylo vymalováno.....
Na těch hlavních místech v obýváku mám natažené deky...ještě takové ty silné u nás se tomu říkalo larisa (nevim s jakým i/y se to píše a na koberec se to ani nedostane.
Od pondělka chodím do práce a už se nám ani ty nehody nestávají...malá už si vyjde normálně na zahradu a nebo kňourne.
Jasně mám zahradu...jednoduché (ale chrta a ovřandu jsem musela venčit)...ale chtěla jsem tím říct, že štěně není blbé, že je jasné, že nějaké to "nadělení", když je člověk mimo domov, bude....ale pokud ho opravdu učíme na ven, tak to pochopí a pak jde více méně, dle mého, o to, kdy a jak mu začnou fungovat svěrače.

A sdělení typu..."přes oběd si nemůžu odskočit domů...nemám, kdo by vyvenčil, to by psa nemohl mít nikdo, kdo chodí do práce a světe div se, i lidi, kteří do práce chodí psy mají"....???

No tak já bych asi žádnýho psa neměla.......když vůbec nebudu brát v potaz nějakou loužičku, tak proboha lidi, jak to děláte, já krmím štěňata 5x denně a to teda když odejdu na 8...s cestou možná 9 hodin...tak to krmení nějak nestíhám.
A upřímně neumím si představit, že to štěně je celou dobu ponechané samo sobě.
Nemít nikoho, kdo alespoň jednou během té doby přijde štěně zkontrolovat, vyvenčit, poskytnout trochu zábavy, krmení, tak opravdu žádného psa nemám.

No ale každej to holt máme jinak....já to mám takhle a kupodivu mi nikdy žádnej pes gauč nepočůral.

Nasypou se granule do misky, vodička a dá se plena. Co na tom nechálete? Ano, i mě to přijde sobecké, mít psa za každou cenu a neohlížet se na to, že jsem na bytě, nemám venčení, štěněti se nikdo nebude věnovat 9-10hodin...Ale asi máme každý jiné vnímání toho, co je důležité.

18.6.2020 13:28

Ale corgi není malý pes. Je sice nízký, ale louži bych mít doma každý den nechtěla.
To na tom gauči asi není flíček....Ale třeba si tam jen lízal nohu a majitelka to vidí černě.
Edit : Aby to nevypadalo, že souhlasím s tou plínou - v žádném případě.

18.6.2020 13:48

A ještě dodám - nic tak nenaučí člověka si 1) přivstat - aby se před odchodem do školy, do práce stihla pořádná procházka.
2) pořádku - aby nikde nezůstalo nic čím si může štěně ublížit, co může zničit
3) to už souvisí s bodem 1 : Aby bylo dost času na velké manévry před odchodem, do toho spadá : na gauč překlopit křesla, když pes na gauč nesmí, tak nesmí mít možnost vlézt si tam, když nejsem doma. U nás k tomu ještě patřilo zabezpečit lednici gumicukem, aby ji psi nevyžrali a po tom, co prokousli hadici k pračce, také zkontrolovat jestli je zastavený přívod vody do pračky, aby opět nevytopili dům.
To jen tak namátkou, na co jsem si vzpomněla.

18.6.2020 13:59
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

A ještě dodám - nic tak nenaučí člověka si 1) přivstat - aby se před odchodem do školy, do práce stihla pořádná procházka.
3) to už souvisí s bodem 1 : Aby bylo dost času na velké manévry před odchodem, do toho spadá : na gauč překlopit křesla, když pes na gauč nesmí, tak nesmí mít možnost vlézt si tam, když nejsem doma. U nás k tomu ještě patřilo zabezpečit lednici gumicukem, aby ji psi nevyžrali a po tom, co prokousli hadici k pračce, také zkontrolovat jestli je zastavený přívod vody do pračky, aby opět nevytopili dům.

Aha, a já myslela, že stačí dát na doma plínu, na ven gpsku (kdyby náhodou, bo v útulku jsou vydřiduši), a jinak je to všechno růžový jak panenka Barbie...

Kazíte mi ideály 🙄

18.6.2020 14:55
GAELLE

XXX.XXX.55.67

zapomněla jste na odpadkový koš ten dokázal vyrabovat i náš starý pes. Jednou odemkl i zamčené dveře (dodnes nevím jak se mu to povedlo) a vyluxoval x kg vánočního cukroví a ani se haj*l nepoblil a neposral

18.6.2020 16:35

GAELLE napsal(a):
zapomněla jste na odpadkový koš ten dokázal vyrabovat i náš starý pes. Jednou odemkl i zamčené dveře (dodnes nevím jak se mu to povedlo) a vyluxoval x kg vánočního cukroví a ani se haj*l nepoblil a neposral

Odpadkový koš byl jaksi automatický. Je úplně jedno jaký má mechanismus ( snad kromě řetězu ) nebo je-li zavěšen uvnitř linky.
Otvírání všech dveří je kapitola sama pro sebe. Krátký čas jsme vystačili s klikou otočenou svisle, pak se zavíralo na kličku ( v paneláku ), ale vylepšeno tím, že byla jen
z té strany, kde nebyl pes. Dělala jsem to tak automaticky, že jsem jednou zavřela v kuchyni otce, přestože psi byli na cvičáku :-))

18.6.2020 16:53
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Odpadkový koš byl jaksi automatický. Je úplně jedno jaký má mechanismus ( snad kromě řetězu ) nebo je-li zavěšen uvnitř linky.
Otvírání všech dveří je kapitola sama pro sebe. Krátký čas jsme vystačili s klikou otočenou svisle, pak se zavíralo na kličku ( v paneláku ), ale vylepšeno tím, že byla jen
z té strany, kde nebyl pes. Dělala jsem to tak automaticky, že jsem jednou zavřela v kuchyni otce, přestože psi byli na cvičáku :-))

náš chytrolín si s klikou nastojato poradil ihned. otevřel i dveře k sobě nejen od sebe. a otevřel i zcela zapuštěné dveře bez kliky. Takový psí zámečník

18.6.2020 22:58

19.6.2020 07:22

tero napsal(a):
To by jistě bylo lepší, ale jak to chcete udělat když se chodí do práce? Proto je dobré naučit štěně chodit na jedno místo na plínku, přece nebude dělat po celém bytě kde se mu zachce?Když jsme měli štěňata, vždy už od tří týdnu, když začali lézt pelíšku se učili na jedno místo. Pokud pak nový majitel postupoval stejně a podle mých rad, neměl problém. Nikdy nebyl problém s přeučením jen na venčení venku..Psi nejsou obvykle ani čuńata, ani přitroublí aby se to nenaučili. Dospělý zdravý pes dává vždy přednost venku. Malé štěně to holt dlouho nevydrží, ale musí vědět kam se má jít v bytě vyprázdnit. Jen je mu to třeba vysvětlit.

Máte pravdu. Ale u některých lidí to pak dopadá tak, že "venku prší nebo se mi v noci nechce vstávat - ale vlastně co, však štěně umí na plínu". A pak jsou tyhle dotazy.

19.6.2020 07:26
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.41.108

Máte pravdu. Ale u některých lidí to pak dopadá tak, že "venku prší nebo se mi v noci nechce vstávat - ale vlastně co, však štěně umí na plínu". A pak jsou tyhle dotazy.

Však kdo chce kam...

... ať si tam je!

19.6.2020 07:43
rapotacka11

XXX.XXX.212.148

Mám podmínky?
Jó, mám.
Sama, pracující ...
Mám tedy psa a podělanej byt.
Tak jsem to chtěla?

19.6.2020 10:10
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.90

GAELLE napsal(a):
náš chytrolín si s klikou nastojato poradil ihned. otevřel i dveře k sobě nejen od sebe. a otevřel i zcela zapuštěné dveře bez kliky. Takový psí zámečník

Kamarádka vyměnila kliky za koule a to zabralo.

19.6.2020 12:50

A to vám fakt doma psi skákají po dveřích, aby si otevřeli? To vám nevadí? Vždyť musí být úplně poškrábané, ne?

19.6.2020 13:18
GAELLE

XXX.XXX.55.67

pes byl velký takže neskákal. prostě tlapou otevřel stejně jako člověk. dveře poškrábané nebyly.
a koule má stejně z druhé strany přece kliku. Na chatě jsme měli dveře které měly z obou stran jen takový knoflík. Otevřel i ty. Byl to šikula
Jedině zamčenou FABku to fakt nedal. Ale klasický klíč nechaný ve dveřích mezi pokoji ano. pak už jsme klíč dávali nahoru na skříň

19.6.2020 13:29

A to vám fakt doma psi skákají po dveřích, aby si otevřeli? To vám nevadí? Vždyť musí být úplně poškrábané, ne?

Vadi, ale on se na to pes casto neohlizi, co chce clovek😆

19.6.2020 14:26
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Náš pes si taky umí otevřít dveře. Když jedu pryč tak zůstává v ložnici a musím zamknout. Už je tam zvyklý, na dveře neskáče, ale ze začátku, co jsme tu bydleli, si občas na dveře i tam skočil. Když je doma s přítelem a chce jít z obýváku do ložnice, tak normálně jde - vyskočí si tak jako "ladně" a vyloženě poškrábané dveře nejsou, ale nebudu kecat, okolo dveří na zdi se nějaký šrám najde. A největší problém je špajz, ten už zamykáme naprosto automaticky a pes to zkouší pořád. Kolikrát jdu ven a pozoruji ho z okna. Jak odejdu, tak se zvedne, jde ke špajzovým dveřím, zkusí si otevřít - nejde to, zamčeno, tak se zase sebere a jde si lehnout . A tam je to teda na zdi vedle dveří vidět hodně, ostatní dveře jsou jakoby ve "výklenku" tak tam je to lepší.

Jinak "nejlepší" zážitek v tomto směru mám s prosklenými dveřmi na terasu. Když byla fena úplně malinká vyběhla jsem ji v zimě venčit, v tričku a pantoflích, na poslední chvíli jsem ještě čapla mobil do ruky. Dveře na terasu jsem zabouchla a šly jsme. No jo, jenže pes se rozhodl, že si otevře a půjde taky - akorát že klika byla ve vodorovné poloze a otočením dolů se dveře zavřely. Takže my s fenou venku klepali kosu a zkoumaly, jak se dostaneme dovnitř a pes nechápavě koukal z okna, proč nejdeme domů. Protože vchodové dveře byly zamčené a klíč vevnitř (máme bezpečnostní a pokud je vevnitř klíč, tak z venku prostě neodemknete). No zavolala jsem si na pomoc rodinu , táta už přemýšlel, že nám bude muset rozbít asi okno,že to pořád vyjde levněji než volat zámečníka na ty bezpečnostní dveře . No nakonec šel ještě zkusit ty dveře na terasu a když se do nich pořádně opřel, tak se otevřely, klika nebyla úplně dolů na doraz, naštěstí.

19.6.2020 14:29

Jistě, že vadilo. Stejně jako prokousnutá hadice a vytopený panelák. Jenže když nejste doma, nikdy nevíte, co psi vymyslí. Jak chcete psa naučit, že hadice od pračky se nekouše?
A nebývali doma sami déle než cca 5 či 6 hodin.

19.6.2020 14:39

nevadí

19.6.2020 14:43

Jistě, že vadilo. Stejně jako prokousnutá hadice a vytopený panelák. Jenže když nejste doma, nikdy nevíte, co psi vymyslí. Jak chcete psa naučit, že hadice od pračky se nekouše?
A nebývali doma sami déle než cca 5 či 6 hodin.

Tak to už jsou asi nějaké destruktivní sklony, nevím. Můj pes to nikdy nedělal, vlastně nikdy nic doopravdy nezničil (zase má tedy jiné libůstky). Jako štěně měl jen nápady právě s otevíráním dveří, a to jsem zavčasu a bez větších problémů zarazila (přijde mi to na učení s tou hadicí od pračky nesrovnatelné). Nemusím zamykat, je naučený, že když je někde zavřeno, tak tam nemá chodit. Otevírá si jen čumákem nebo packou pootevřené dveře.

Já si pamatuji od sousedů, že takhle jednou přišli o psa. Poranil se, když si zkoušel otevřít dveře, a pak dostal nějakou vánou otravu krve, ze které už se nevylízal.

19.6.2020 14:45
GAELLE

XXX.XXX.55.67

nevadí

19.6.2020 15:04
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Mě by to teda sakra vadilo. Nový barák, všechno nové a ne levné. A abych se zrovna od začátku dívala na to, jak je to zničené, to by mne asi je.lo. Tady je velká výhoda mít psy venkovní. Ani jsem nic moc nemusela schovávat, ničili velmi vyjímečně: okousaný keř, roztržený pytel rašeliny, okousané neuklizené věci: sázecí lopatka a klobouk, asi dvoje rukavice. A to byla štěnda dvě. Doma se chovali vždycky vzprně, jako na návštěvě bohužel na podlahách z měkého dřeva bylo poznat i to, že si berňák lehl a vstal. To už jsme ale neřešili, různé škrábance byly a jsou i naším užíváním.

19.6.2020 15:54
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):
Mě by to teda sakra vadilo. Nový barák, všechno nové a ne levné. A abych se zrovna od začátku dívala na to, jak je to zničené, to by mne asi je.lo. Tady je velká výhoda mít psy venkovní. Ani jsem nic moc nemusela schovávat, ničili velmi vyjímečně: okousaný keř, roztržený pytel rašeliny, okousané neuklizené věci: sázecí lopatka a klobouk, asi dvoje rukavice. A to byla štěnda dvě. Doma se chovali vždycky vzprně, jako na návštěvě bohužel na podlahách z měkého dřeva bylo poznat i to, že si berňák lehl a vstal. To už jsme ale neřešili, různé škrábance byly a jsou i naším užíváním.

Tohle má asi každý jinak . Mě to třeba nevadí, stojí mi za to ty psy mít doma. Stejně tak jako mi za to stojí to, že máme všude chlupy. Já radši budu spokojená doma se psema i za předpokladu, že budu denně vysávat (kecám, dělá to robot ), častěji vytírat, převlékat peřiny, že budu mít občas někde od psa nějaký "škrábanec", slinu..... Jo, stojí mi to za to, když se pak večer ke mně psi stočí a spokojeně si odfrknou.

Ale chápu, že takhle to nemá každý a nic proti tomu nenamítám .

Edit.:

z našeho okna v obýváku by vám asi hráblo . Máme gauč pod oknem, pes na něm sedává - přední nohy na okně ,zadní na gauči a kouká ven. Samozřejmě u toho funí, občas okno olízne a tak. To okno bych mohla leštit fakt denně , což nedělám, neřeším to. A nebo bych tam mohla psovi zakázat chodit, ale to taky neudělám, protože mi to nevadí . To samé máme s prosklenými dveřmi na terasu, z obou stran.

19.6.2020 16:07

Okno? Psice teď dohárala. Zevnitř slintala ona, zvenku nápadníci. Do toho kocour tlapičkama. Zvenku i zevnitř......
Ale kocour je zlatý, nosí mi myši. Z venku dovntř. Sem tam i živou, ať si mám s čím hrát.

19.6.2020 16:53

Naopak, mě teda vadí, že to pes nedělá, resp. jen když je venku nějakej šrumej, tak si teda otevře, jinak mu musíme dělat dveřníka.
Fena si uměla otevřít i ven i dovnitř a to teda dovnitř musela mít trochu grif, dveře jsou v takovém menším výklenku, takže skočit na kliku, aby se dveře trochu pootevřely a pak do nich žďuchnout, aby se "odrazily" od futer a otevřely se no a jak jsou navíc špatně vyvážený (pro nás teda dobře), tak se za fenou pomalu zavřely. .

Tak nějak mám priority někde jinde...nějakej škrábanec sem, nějakej škrábanec tam, mám úplně obyčejný, levný dveře, z obou stran klika a zamykám pouze na noc a to jen z toho důvodu, aby mi pesani, kteří spí v baráku v noci nelítali třeba vyštěkávat ježky.
Vchod máme do zahrady, není na něj vidět z ulice a ani od sousedů....tak co.

Navíc, jak už psala tuším Marcela výše....to bych vůbec nemohla mít doma psy...i když člověk uklízí, tak stejně jsou chlupy všude, deky a povlečení peru furt dokola (pes má rád navoňánkovanej pelíšek ), mít sedačku bez přehozené deky je pro mě už vlastně nemyslitelné...to mě teda trochu štve, na druhou stranu, když přijdu na návštěvu k někomu, kdo tam ty deky logicky nemá, když nemá psa a tak mi to přijde až divný...prostě taková "nahatá" sedačka.

Rozhodně bych nevyměnila žití se psy za nějakej načančanej a uklizenej byt, prostě jsem ráda, že se mnou pesani leží na gauči, jsem šťastná, když pes přijde do postele, miluju, když mi asistuje u vaření......

Tím nechci říct, že takhle to má být a že je to správné, jen to, že každý to máme jinak, já holt raději žiju se svými psy .....v "bordelu"
Což je teď doslova, protože mám štěně, takže deky jsou i na zemi, všude se válí hračky, torza kostí, co malá někde posbírala na zahradě...klacky a to i rozkousané, ruličky od toaletních papírů, zbytky rozcupovaného plyšáka (to je teda práce psa) a uprostřed nějaká rostlina bez listí, ale zato i s kořenovým balem, co malá přitáhla ze zahrady a ještě ožužlaný ucho....půjdu to teď alespoň trochu sklidit??...nepůjdu, jsem ráda, že usnula a rozhodně nehodlám riskovat, že jí vzbudím. A pak tak max posbírám ty kosti a rostlinu, vyhodím to ven, vyklepu deku a fertig, protože nemá smysl uklízet něco, co tam bude za chvíli roztahané znovu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík