Fenka Cane Corso s PP

Prodám Cane Corso - Nabízíme fenku plemene Cane Corso s průkazem původu. Je...
1500 Kč
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na pár otázek.
1. Mám fenku Cane Corsa. Je jí 13. Měsíců. Má podivně postavené uši a já nevím jestli by nám ji uchovnili. Chovatelka mi nám řekla, že má až moc vápníku. Ale nevím jestli je to pravda. Má je takové zahnuté, neodpovídají standardu. Je také celkově dost drobná (60 Cm v kohoutku, kolem cca 52kg. Je hubeňoučká a drobná, ale myslím že má těžké kosti
2. Mám fenu poprvé a o uchovnění plemene Cane corso toho moc nevím. Jak fungují rentgeny. Kolik výstav musí absolvovat a jestli to nejde bez výstav. Jak si založit chovnou stanici a všechny různé věci okolo toho.
3. Pokud fena bude mít štěňata, tak jestli si můžeme nechat její štěně (pouze jedno). Jestli jí to nebude mrzet, když odejdou ostatní a jedno zůstane.
4. Od kolika jsou rentgeny a výstavy? Kdy je nejlepší ji nechat nakrýt?
Chtěla bych poprosit všechny chovatele a lidi kteří tomu rozumí aby mi pomohli. Všem moc děkuji za všechny odpovědi
Chovatel CC nejsem,takže co se týká uší neporadím. Máte možnost jet za chovatelem,psa ukázat v reálu, aby vám poradil, nebo zajet na výstavu a zkusit,jestli takové uši projdou (v 13 měsících se už nic nezmění). Co se týká ostatních otázek, pokud máte dobrého chovatele,určitě vám na všechny rád odpoví a poradí. Podmínky chovnosti jsou tady (stačí použít google) http://canecorsoklubcr.cz/podminky-chovnosti/ Ve zkratce, rentgeny na DKK od 18 měsíců, jedna výstava (národní,mezinárodní,klubová), bonitace. Udělat rentgeny doporučuju,i kdyby fena chovná nebyla,ať víte,jak na tom zdravotně je. Bonitace, pokud neprojde výstavou, rentgeny nevyjdou dobře, je zbytečná. O založení chovatelské stanice se zajímejte až budete mít chovnou fenu,času dost. To se pak řeší přes ČMKU
Uživatel s deaktivovaným účtem
Odpověď na spoustu otázek naleznete přímo na stránkách klubu, konkrétně zde: http://canecorsoklubcr.cz/podminky-chovnosti/
Založení CHS se činí prostřednictvím ČMKU.
https://www.cmku.cz/cz/detail-clanku/jak-ziskat-mezinarodne-chraneny-nazev-chovatelske-stanice-24
https://www.ifauna.cz/psi/forum/r/detail/7170/zalozeni-chovne-stanice
Detaily k výstavám naleznete ve výstavním řádu.
https://www.cmku.cz/data/dokumenty/970_priloha_c._10_k_zapisu_z_p_cmku_ze_dne_12.9.2013_(vystavni_rad).pdf
janaa
napsal(a):
Btw na té fotce fakt hubeňoučká a drobná nevypadá a ta váha je spíš psa samce,ne?
Podívala jsem se do standardu - viz výňatek níže.
Kohoutková výška:
psi 64 – 68 cm
feny 60 – 64 cm
tolerance +/- 2 cm
Hmotnost:
Hmotnost podle velikosti jedince.
psi 45 – 50 kg
feny 40 – 45 kg
Tkaz
napsal(a):
Váha je orientační, protože jsme jí už cca 4 měsíce nevážili. V 9/10 měla kolem 48kg. Chovatelka řekla, že byla největší z vrhu. Takže to tak sedí . Teď jsem jí zaměřila znovu a povyrostla má 64 Cm
Pak nemusíte mít obavy, že by byla drobná, jak se zmiňujete v úvodním příspěvku. Spíš naopak.
Tkaz
napsal(a):
Díky bohu vypadá drobně no. Nepodobá se ostatní caníkům.
Na foto vypadá hezky! Drobně ne, tak normálně.
Nedívejte se na ostatní, cane corso nemá být vepř.
A ve 13 měsících je štěně, počkejte ještě rok :-)
Tkaz
napsal(a):
Vydělá jsem jak vypadají cca v 7 měsících. Vypadali podobně až na to, že měli mohutnější tělo a hlavu.
Ale to není zdravé.
CC má vypadat trochu jako doga. Německá, víte? Jak má tu hlavu jako obdélníček a spíše atletické tělo. Neříkám, že je to německá doga, ale pro představu.
Trochu si myslím, že i váží dost.
Opravdu se nedívejte na ostatní, vůbec netušíte, jestli ty jejich psy už nyní nebolí nohy a záda. Není to legrace.
Nemají tomu lézt žebra a pánev, ale válečka nechcete, vážně ne.
No není to úzké jako doga, ani hlava není tak úzká, ale prostě je to víc dlouhé než široké .. nemá být jako třeba rotvajler nebo fila.
Tkaz
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na pár otázek.
1. Mám fenku Cane Corsa. Je jí 13. Měsíců. Má podivně postavené uši a já nevím jestli by nám ji uchovnili. Chovatelka mi nám řekla, že má až moc vápníku. Ale nevím jestli je to pravda. Má je takové zahnuté, neodpovídají standardu. Je také celkově dost drobná (60 Cm v kohoutku, kolem cca 52kg. Je hubeňoučká a drobná, ale myslím že má těžké kosti
2. Mám fenu poprvé a o uchovnění plemene Cane corso toho moc nevím. Jak fungují rentgeny. Kolik výstav musí absolvovat a jestli to nejde bez výstav. Jak si založit chovnou stanici a všechny různé věci okolo toho.
3. Pokud fena bude mít štěňata, tak jestli si můžeme nechat její štěně (pouze jedno). Jestli jí to nebude mrzet, když odejdou ostatní a jedno zůstane.
4. Od kolika jsou rentgeny a výstavy? Kdy je nejlepší ji nechat nakrýt?
Chtěla bych poprosit všechny chovatele a lidi kteří tomu rozumí aby mi pomohli. Všem moc děkuji za všechny odpovědi
Neporadím, jenom k váze a výšce. Mám fenu hovawarta, 2 roky, před rokem na svodu jí naměřili 65 cm, doufám, že od té doby nevyrostla . Ale váží 42 kg a teda, žádná špejle to není. Jasně, má huňatou srst, ale stejně je to divný nepoměr .
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.17.31
Tkaz
napsal(a):
Není úzká jako doga ani široká jako rotwík. Má tělo něco mezi
Rtw driv taky nevypadal jak zaba nebo stafbul. Nechapu ten trend tp z nich udelat a chce se mi blejt. Kdyz vzpomenu na naseho prvniho. Papirovej nádherné obri soumerne mohutne zvire ale rozhodne ne sirsi nez delsi. To co je dnes je za me dost fuj. Rtw jsem milovala ale z tech dnesnich bych si asi vybirala dost tezko. Vlevo bez pp fena vpravo papirovej pesan. Uz hodne let jsem podobneho nevidela.