Čivava, krásná čoko fenečka s PP k odběru.

Prodám Čivavu - Čivava, chihuahua, krásné štěňátko čivavy s průkazem původu...
25000 KčNikuse
XXX.XXX.96.47
Dobry den, chtela bych se zeptat ....
Mame doma triletou civavku ,ktera nam porad zvracela a podle vysledku na veterine mela zvysene hodnoty na jatrech, ktere by meli byt uz v normalu ale civavka nam porad zvraci zaludecni stavy.
Ma dietu a specialni granulky ale prijde mi ze to nepomaha.
Muzete mi prosim poradit
Dekuji
Uživatel s deaktivovaným účtem
Pokud nemá žádné jiné problémy, tak je to z hladu. Snad rozeznáte "jen vodu" a natrávené a nenatrávené jídlo a sledujete také, co ze psa leze druhou stranou + samozřejmě, jestli jej nekrmí ještě někdo jiný, případně se krmí sám.
Takhle malý pes blinkat moc nesmí - dehydratace, hypoglykemie, smrt.
Vezměte si Zlaté stránky a jděte hledat dalšího veteřináře.
Ale jestli mu to popíšete takhle jako tady, tak ho lituji a jistojistě nepomůže.
Nikuse
XXX.XXX.96.47
Davame ji granule Calibra a vzdy sni celou misku ,takze si nemyslim ze by to mela z hladu....
Ten popis je dost vágní, nepochopila jsem z toho, jak často zvrací, kdy, atp.
U takto malého psa bych ale rozhodně z nějakého nejednorázového zvracení měla velké obavy.
Příčin může být mnoho, to je na řešení s veterinářem. Nicméně, já osobně bych zvracejícímu psovi s přecitlivělým žaludkem nedávala granule...
Nikuse
XXX.XXX.96.47
Zvraci nam jednou denne vetsi v odpolednich hodinach....
A hlavně....takto malý pes musí jíst vícekrát denně co vím, těm se ty granule nechávají v misce, ať uďobávají celý den. To nutné není, ale minimálně bych to rozdělila na tři dávky. Ty granule bych změnila, možná vůbec nesedí. Myslím, že maso se tráví dýl a zasytilo by psa i na delší dobu.
Nikuse
napsal(a):
Zvraci nam jednou denne vetsi v odpolednich hodinach....
No, já bych každý den blinkajícího psa, kór pidi plemene, řešila. U dalšího veta.
Kdyby můj pes denně zvracel, tak to řeším po všech čertech, dokud nebudu vědět. A to mám bezúdržbového psa, ne plemeno alias pytel předpokládaných zdravotních problémů.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.60.45
Nam jork taky bleje jak dostane jednou nebo dvakrat denne. Musi aspon trikrat a pak je naprosto cajk. Jak by dostal vickrat zhlta to a driv nebo pozdejc vyhodi. Takze jeslti civavka hlta koupit protihltaci misku, granule macet treba ve vyvaru. A davat hlavne aspon ctyrikrat denne. To snad zvladnete i doma kdyz nejde najit lepsiho veta.
Nikuse
XXX.XXX.96.47
No ale je divne , ze do ted byla v poradku a zacalo to az ted...
Mě začal pes zvracet....teď už si nepamatuju jestli ve dvou nebo třech letech, každý den granule vyblité. Tak jsem okamžitě nasadila hovězí maso, rýži a mrkev...vše vařené a světe div se, neublinknul už ani jednou, takže už jsme u masa zůstali.
Teď se max pobleje, když se nažere víc trávy.....to vyhodí tu trávu a takovou jako bílou pěnu....občas...
4ivavka z dotazu, ale nebleje jídlo, ale žaludeční šťávy.....takže si nemyslím, že je to tím, že hltá, to by vyhodila ty grancle.
Pokud dieta nepomáhá, tak asi nemá smysl tím krmit. Já osobně bych najela na krmení masem vícekrát denně a hlavně teda zkusila konzultaci u jiného veta.
napsal(a):
Mě začal pes zvracet....teď už si nepamatuju jestli ve dvou nebo třech letech, každý den granule vyblité. Tak jsem okamžitě nasadila hovězí maso, rýži a mrkev...vše vařené a světe div se, neublinknul už ani jednou, takže už jsme u masa zůstali.
Teď se max pobleje, když se nažere víc trávy.....to vyhodí tu trávu a takovou jako bílou pěnu....občas...
4ivavka z dotazu, ale nebleje jídlo, ale žaludeční šťávy.....takže si nemyslím, že je to tím, že hltá, to by vyhodila ty grancle.
Pokud dieta nepomáhá, tak asi nemá smysl tím krmit. Já osobně bych najela na krmení masem vícekrát denně a hlavně teda zkusila konzultaci u jiného veta.
Napadlo mě, jestli ta dieta nebyla spíš na ta játra (to zvracení může, předpokládám, být i od nich). Pak je ale otázka, zda jsou skutečně ok - zadavatelka píše: “meli byt uz v normalu,” nikoli že v normálu jsou.
Jinak souhlas, jestli zvrací jen šťávy, tak to zřejmě není o tom, že by ty granule vyloženě neseděly, to bych se taky přikláněla k tomu hladu - jestli třeba večer dostane granule a druhý den odpoledne zvrací šťávy, protože v tom bříšku už nic nemá (to by mi pes zvracel z hladu taky, a to se jedná o zcela jinou váhovou kategorii). Ale já bych prostě psovi, co zvracel, granule nedávala. Udělala bych nějaký rozvar z rýže a libové svaloviny s trochou zeleninky, a podávala v malých dávkách několikrát za den, aby se srovnal (u nás zabírá). Sama bych si po zvracení taky nedala normální jídlo, ale něco “bezpečného”.
Zadavatelko... vyzkoušet krmení víckrát za den můžete i dnes. Zítra jděte k veterináři a začněte to intenzivně řešit - pes zvracející na denní bázi, navíc tak maličký, to nemusí dopadnout dobře...
Nikuse
XXX.XXX.96.47
Na veterinu chodime uz asi pres mesic pomalu kazdy den , tak jsem se chtela jen zkusit zeptat jestli s tim nema nekdo zkusenosti nez ji budu stresovat dalsim doktorem, protoze je to velky stresar a myslim si ,ze kazdodeni navstevy na veterine ji asi taky moc nepomajaji....
Ještě k tomu dodám: když tady někdo nastíní zdravotní problém psa, okamžitě na něj všichni vyjedou, že se nemá blbě ptát na NETu a okamžitě mazat na veterinu. Paní na veterině byla a hov... Kolik musí obejít veterin, aby to bylo OK? Mám totiž s veterinama ,,úžasné" zkušenosti taktéž...zrovna v pátek jsem se psem byla, protože funí. Opět takřka zbytečně, jenže to člověk zjistí až následně. Proto bych být zadavatelkou, vyhodila dietní granule, začala krmit maso několikrát denně, jak tady holky radily a pokud by tohle nezabralo, pak se teprve poohlédla po jiné veterině. Ale to je můj názor a moje zkušenosti.
lesnížínka
napsal(a):
Ještě k tomu dodám: když tady někdo nastíní zdravotní problém psa, okamžitě na něj všichni vyjedou, že se nemá blbě ptát na NETu a okamžitě mazat na veterinu. Paní na veterině byla a hov... Kolik musí obejít veterin, aby to bylo OK? Mám totiž s veterinama ,,úžasné" zkušenosti taktéž...zrovna v pátek jsem se psem byla, protože funí. Opět takřka zbytečně, jenže to člověk zjistí až následně. Proto bych být zadavatelkou, vyhodila dietní granule, začala krmit maso několikrát denně, jak tady holky radily a pokud by tohle nezabralo, pak se teprve poohlédla po jiné veterině. Ale to je můj názor a moje zkušenosti.
Ano i ne. Zdá se mi logické, že zde diskutující (většinou lidé bez medicínského vzdělání) doporučí návštěvu veterináře, protože je to člověk s odborným vzděláním, který má možnost psa vidět a vyšetřit. Dle pár vágních vět těžko někdo udělá diagnostiku (i rozumný vet dá po netu spíše tipy, nač se zkusit zaměřit). A že nějaké časté zvracení ve větší míře u čivavy může mít velmi vážné důsledky. Já bych prostě nikomu, kdo řeší nějaké závažnější zdravotní problémy, s čistým srdcem neporadila, aby se vykašlal na veterinu/doktora.
V tomto konkrétním případě ale třeba z úvodního příspěvku ani přímo nevyplývalo, že je zadavatelka na veterině častým hostem. Ani u těch jater nenapsala, že jsou ok, a že hodnoty v krvi jsou v normě, ale že by to snad mělo být v normálu, z čehož jsem třeba já - samozřejmě spekulací - měla podezření, že nedošlo k vyšetření exaktní metodou, ale že je to nějaké přání.
S dietním doporučením s Vámi plně souhlasím, to už jsem psala výše.
Za mě je klíčové rozpoznat, zda to zvracení a játra mezi sebou mají souvislost nebo jsou to dva oddělené problémy.
Jsem to teda nakonec pochopila tak, že řešení od tohoto veterináře byly granule Calibra.
Neměl je v ordinaci náhodou?
Nechce se mi "pomlouvat" veterináře, ale někteří takoví jsou.
Proto říkám, když se neví kudy kam, jiný vet.
Jinak gůgl toho ví hodně, ale psa neviděl. Můj pes blinkal ráno, taky jen tekutinu. Ale podle toho nemůžu komukoli říct - hele, to nic není, kašli na to, to tak psi občas dělají.. zkušeností je dost, ale já mám svého psa a Vy svého..
https://www.metropolevet.cz/zvraceni-u-psa/
Nikuse
XXX.XXX.96.47
Ano napsala jsem to hodne stroze jelikoz jsem lajk a sama moc nevim ktera bije....vice jak pred mesicem zacala zvracet a mela prujem, tak jsme s ni sli na veterinu kde dostala nejaky injekce na sklidneni ( vetsinou ty navstevy trvaji 3-4 dny) pak byla den v poradku a zacalo to zase ....
Potom ji brali krev , brali ji krev i pred jidlem a po jidle , delali ji sono bricha...
Podle vysledku z krve mela spatne jatra to tam mela hodnoty jater nejakych 16 a v norme je 1 tak hned dostala dietu a nasadili jsme ji granule Calibra ( ano maji je v ordinaci) dostala jeste nejaky probiotika...
chvilicku se to zvraceni uklidnilo .
Potom ji zase brali krev a jatra uz meli hodnotu 1,3 . Tak nam rekli ,ze mame porad pokracovat v diete ale od pondeli nam zase zvraci tak jsme s ni sli zase na veterinu kde dostala zase injekce , den to bylo v poradku a pak zase....
ano vyhledala bych jiného veta nebo kliniku.
a psovi uvařila tu rýži třeba s kuřecím prsem když je to čivava. do toho mrkev.
když náš pes byl na tom už hodně zle tak jsme mu dávali dětskou krůtí šunku a piškoty nic jiného už nepozřel. ale to byl úplně jiný případ a hlavně velký pes..........
to čekání a neřešení se vám může pěkně vymstít
GAELLE
napsal(a):
ano vyhledala bych jiného veta nebo kliniku.
a psovi uvařila tu rýži třeba s kuřecím prsem když je to čivava. do toho mrkev.
když náš pes byl na tom už hodně zle tak jsme mu dávali dětskou krůtí šunku a piškoty nic jiného už nepozřel. ale to byl úplně jiný případ a hlavně velký pes..........
to čekání a neřešení se vám může pěkně vymstít
Souhlasím, jen bych dala prso ne kuřecí, ale krůtí. My jsme měli něco podobného, od té doby nedávám vůbec granule, jen vařím a vše ok.
Nikuse
napsal(a):
Ano napsala jsem to hodne stroze jelikoz jsem lajk a sama moc nevim ktera bije....vice jak pred mesicem zacala zvracet a mela prujem, tak jsme s ni sli na veterinu kde dostala nejaky injekce na sklidneni ( vetsinou ty navstevy trvaji 3-4 dny) pak byla den v poradku a zacalo to zase ....
Potom ji brali krev , brali ji krev i pred jidlem a po jidle , delali ji sono bricha...
Podle vysledku z krve mela spatne jatra to tam mela hodnoty jater nejakych 16 a v norme je 1 tak hned dostala dietu a nasadili jsme ji granule Calibra ( ano maji je v ordinaci) dostala jeste nejaky probiotika...
Potom ji zase brali krev a jatra uz meli hodnotu 1,3 . Tak nam rekli ,ze mame porad pokracovat v diete ale od pondeli nam zase zvraci tak jsme s ni sli zase na veterinu kde dostala zase injekce , den to bylo v poradku a pak zase....
ty granule -to je vet. dieta, ze? to je trosku neco jineho nez normalni grancle...
v kazdem pripade -pri onemocneni jater se krmi nekolikrat denne. pes nesmi hladovet.
dieta na prujem -to oblibene kure s ryzi -v tomhle pripade psovi nestaci.
pripravovat domaci stravu jde -ale chce si o tom neco nacist, zjistit.
napsal(a):
ty granule -to je vet. dieta, ze? to je trosku neco jineho nez normalni grancle...
v kazdem pripade -pri onemocneni jater se krmi nekolikrat denne. pes nesmi hladovet.
dieta na prujem -to oblibene kure s ryzi -v tomhle pripade psovi nestaci.
pripravovat domaci stravu jde -ale chce si o tom neco nacist, zjistit.
Ano, u nás kuře s rýží bylo špatně. Přešla jsem na mletý hovězí+batáty a dobrý.
Nikuse
napsal(a):
Jen OT: Vet je zároveň i dealer (to je poznámka k těm granulím).
fikovnice
napsal(a):
Jen OT: Vet je zároveň i dealer (to je poznámka k těm granulím).
Moje poslední zkušenost na veterině v pátek...vet je už snad jen dealer Popravdě, už netuším, kam s těmi zvířaty jít Před 15lety jsem všude veteriny chválila, že takovou péči bych chtěla mít já, radši bych si zaplatila, ale byla bych si jistá, že je o mne postaráno. Posledních 5let....
lesnížínka
napsal(a):
Moje poslední zkušenost na veterině v pátek...vet je už snad jen dealer Popravdě, už netuším, kam s těmi zvířaty jít Před 15lety jsem všude veteriny chválila, že takovou péči bych chtěla mít já, radši bych si zaplatila, ale byla bych si jistá, že je o mne postaráno. Posledních 5let....
Jejda, a co jste potřebovali na veterině? Nebo písneš SZ? Doufám, že je u vás vše v rámci možností OK!
Tak moje vet je buď dokonalá, nebo připravená na všechno. V ordinaci má vet diety a normální granule úplně jinde, než je ten standard typu... Jak je ten alias pro stupidní spamování - zamořené Řepy? Když někdo krmí hnus a ty její vyzkoušet nechce, tak mu bez dalšího přemlouvání vysvětlí, co by ve složení granulí být nemělo vč. kontextu s životním stylem psa, aby si podle toho vybral. Když jsem po GF Barking Heads a Wolfsblutu nakráčela s barfem, tak ani nemrkla, poptala se na složení stravy a nabídla vitaminový doplněk pro barf, abych se jistila, než si to vyladím. Stálo to o dost víc, stejně jako první Orozyme u štěněte, ale nikdy to nebyl žádný šmejd a věřím, že i kdyby byla "dealer", tak to nikdy nešlo proti jejímu přesvědčení.