Štěňata s PP - pejsci Biewer a Goldust

Prodám Jorkširského teriéra - Nabízím volná štěňátka s PP - už jen pejsky -...
DohodouSamV
XXX.XXX.150.11
Před měsícem napadl mého Yorkshira Staford (majitelka ho před obchodem neudržela na vodítku, můj pes byl také na vodítku) na ulici, zakousl se do právě zadní nohy.
Můj pes teď vrčí na psy, zejména větší, vyjíždí na ně.
Přecházím na jiný chodník, zatahnu vodítko... Občas je to náročné, plno psů běhá bez vodítka
.. Bohužel i v centru, kde bydlíme.
Nevím, co dělat.... Venčení se teď stává občas nepříjemným... To samé ev v restauraci, kavárně, kde je jiný pes.
Mému psovi je 2,5 roku.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Nemám zkušenosti s malými psy, ale vím jedno, že si to v hlavě musíte srovnat hlavně vy, vy musíte být ta, co si ani myšlenkou nepřipustí, že by mohl být problém, vy musíte být ta, ze které vyzařuje sebevědomí až na půdu.
Měla jsem podobný problém s velkým psem a dokud jsem měla stavy, že jsem zahlídla cizího psa a stačilo, aby mi bezděčně blesklo hlavou "ježiš pes, to zase bude rachot", tak ten rachot byl.
Dál bych se snažila najít větší psy, kteří jsou hodní a bezpeční pro malé pejsky, ideálně takové, co je nerozhodí nějaká malá "štěkající příšerka" a s těmi bych jorkšírka venčila.
Eventuelně bych zkusila pohledat cvičák, kde mají nějaké socializační hodiny pro veřejnost, šla bych se juknout, jak to probíhá, poradit se a eventuelně si zaplatit nějaký kurz.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Stafford se zakousl do jorka a jork po měsíci chodí? Po čtyřech? Mého bojového psa kousla kolie do levé přední a i po třech měsících mi můj pes občas řekne "vidíš tohle tady? to bolí jak prase, odnes mě domů". Ale kecá.
Jo a tu kolii nenávidíme navždy.
To byla černobílá verze, ale megí je vysoce inteligentní, takže když potkáme i tu plesnivou nebo červenou, tak praví "nový sako tě neochrání". Myslí tím "určeno k rychlé spotřebě", ale pokousaná je zas sama.. tak to je učebnicový příklad, jak se to dělat nemá :-)
Koukejte bránit svého psa, i kdyby se měl za člověka schovat, nést,.. tahání na jiný chodník, hm, nevím, řekne mu to, že ho před velkou obludou ochráníte?
SamV
napsal(a):
Před měsícem napadl mého Yorkshira Staford (majitelka ho před obchodem neudržela na vodítku, můj pes byl také na vodítku) na ulici, zakousl se do právě zadní nohy.
Můj pes teď vrčí na psy, zejména větší, vyjíždí na ně.
Přecházím na jiný chodník, zatahnu vodítko... Občas je to náročné, plno psů běhá bez vodítka
.. Bohužel i v centru, kde bydlíme.
Nevím, co dělat.... Venčení se teď stává občas nepříjemným... To samé ev v restauraci, kavárně, kde je jiný pes.
Mému psovi je 2,5 roku.
Tak pochopitelně,bojí se.. Nemáte ve svém okolí cvičák,psí školku či nějaké podobné aktivity se psy?
Nemáte kamaráda s větším,klidným psem?
Stalo se mé známé taky s yorkem - ovšem nedoporučuji tuto variantu !- a ta si k ní pořídila štěně pitbula. Soužití bezproblémové,york se přestal bát a navíc se i stalo,že měl zastání..resp.panička nic řešit nemusela neb york se schoval za pitbulku a na ni si víc než jen štěkat nikdo netroufl.Opakuji - nedoporučuji tenhle model ,fakt ne ! Jen vzpomínka
Nevyhýbala bych se kontaktu s jinými psi ,naopak. Fakt bych poprosila kamarády a známé a tím bych začala.