Jezevčík standard hladkosrstý

Prodám Jezevčíka hladkosrstého - Chs od Hlavníku zadá červené fenky s PP na...
Dohodou
Dobrý den,
mám půlroční fenku jezevčíka. Venku se bez problémů vykadí,vyčůrá.Chodime s ni dostatečně často a večer mezi 21.00 až 22.00 naposledy. Jenže,ve chvíli,kdy odejdeme z domu a vrátíme se tak je na zemi nakadeno a nacurano,v noci vleze na sedačku a tam se i vycura,případně si nacura do pelechu. Během noci nebo i k ránu se skoro každý den ještě i vykadí, byt s ní chodím večer dlouho a občas se vyladí někdy ne.Po šesté ji už nedávám ani nic žrát.
Už jsme opravdu zoufalí co s ní.
Předem děkuji za pomoc.
Pořád stejné dotazy dokola.
Rady budou taky pořád stejné.
Co čekáte založením další, stejné diskuse?
Doporučuji přečíst:
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3694078/pejsek-mi-cura-na-pohovku?from-list=1#a3695094
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3692753/jak-naucit-dve-stenata-k-vykonani-potreby
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3691529/cura-a-kadi-do-postele
Uživatel s deaktivovaným účtem
Hanka002
napsal(a):
Dobrý den,
mám půlroční fenku jezevčíka. Venku se bez problémů vykadí,vyčůrá.Chodime s ni dostatečně často a večer mezi 21.00 až 22.00 naposledy. Jenže,ve chvíli,kdy odejdeme z domu a vrátíme se tak je na zemi nakadeno a nacurano,v noci vleze na sedačku a tam se i vycura,případně si nacura do pelechu. Během noci nebo i k ránu se skoro každý den ještě i vykadí, byt s ní chodím večer dlouho a občas se vyladí někdy ne.Po šesté ji už nedávám ani nic žrát.
Už jsme opravdu zoufalí co s ní.
Předem děkuji za pomoc.
Můžu se zeptat, jak jste feňuli učili čistotnosti, jak to ve vašem podání probíhalo, jak jste feně "řekli" že je žádoucí, aby se venčila venku.
To, že odejdete a vrátíte se...jak dlouho jste pryč.
Co se týče noci, tak já osobně bych si vzala fenu do postele (u mě je v tomhle režimu počet loužiček a bobanů roven nule) a nebo s ní spala na gauči, tak aby když se vzbudí, abych o tom věděla, popadla fenu a tradá ven.
Moje fena..štěně 3,5 měsíce...se mnou v posteli spát nechce, ani v ložnici, odstěhovala se a spí na chodbě s naším psem...bohužel chodba je o patro níž a ona sice přijde, když se vzbudí mi říct "haló, já jsem vzhůru" ale mezitím se stihne vyčůrat v mezipatře.
Zkoušela jsem vstávat před tím než se vzbudí, ale je to štěndo, občas potřebuje jít i v noci.....dneska to završila bobanem a ne úplně pevným, asi v reakci na to, že včera dostala tablety na odčervení. Takže jsem si udělala ležení v tom mezipatře, protože tam ten "náklad" donese vždycky, tak aby měla šanci mě vzbudit, nechci, aby se z ranního čůrání v mezipatře stal zvyk....
Souhlas s Fionou...
Jinak k zamyšlení několik věcí.
- Jestli jste učili psa na plenu jako většina lidí s těmito typy dotazů, zrušte ji a venčete pouze venku.
- Jestli se počůrává do pelíšku, zvážila bych, zda se nemůže jednat o nějaký zdravotní problém - standardně psi do pelíšku nevyměšují.
- Jestli nevydrží s vyprazdňováním do rána, asi venčíte málo. Zkraťte intervaly, buď jděte ráno dřív nebo dojděte ješte na jednu procházku před spaním (třeba o půlnoci, v jednu). Nebo si vezměte psa na noc do ložnice, jestli Vás vzbudí na venčení.
- Jestli chodíte standardně do práce na 8 hodin, buď vyvenčete místo oběda nebo počítejte s nehodami, tak dlouho půlroční štěně prostě nejspíš nevydrží.
- Jestli Vám vadí primárně počůraná sedačka, zamezte na ni psovi přístup. Možná by to nebylo od věci i kvůli páteři - nemyslím si, že by seskakování ze sedačky bylo pro zdravý vývoj jezevčíka dvakrát přínosné.
napsal(a):
Souhlas s Fionou...
Jinak k zamyšlení několik věcí.
- Jestli jste učili psa na plenu jako většina lidí s těmito typy dotazů, zrušte ji a venčete pouze venku.
- Jestli se počůrává do pelíšku, zvážila bych, zda se nemůže jednat o nějaký zdravotní problém - standardně psi do pelíšku nevyměšují.
- Jestli nevydrží s vyprazdňováním do rána, asi venčíte málo. Zkraťte intervaly, buď jděte ráno dřív nebo dojděte ješte na jednu procházku před spaním (třeba o půlnoci, v jednu). Nebo si vezměte psa na noc do ložnice, jestli Vás vzbudí na venčení.
- Jestli chodíte standardně do práce na 8 hodin, buď vyvenčete místo oběda nebo počítejte s nehodami, tak dlouho půlroční štěně prostě nejspíš nevydrží.
- Jestli Vám vadí primárně počůraná sedačka, zamezte na ni psovi přístup. Možná by to nebylo od věci i kvůli páteři - nemyslím si, že by seskakování ze sedačky bylo pro zdravý vývoj jezevčíka dvakrát přínosné.
Podložku měla,ale celkem rychle začala ignorovat,takže byla zrušena a vencime pouze venku.Během dne kdy nejsem doma,ji věnci zbytek rodiny.Rano s ní chodím již před pátou hodinou,poté s ní chodí syn,odpo a večer ja. V ložnici s námi být nechce,pokud s ní zůstanu na sedačce,tak nic nevybere dokud jsem s ní v posteli.Pote většinou hned jdeme ven a to vydrží i do půl osmé a spokojeně spí a ani ji nenápadně,že by v noci vylezla a šla se venčit. Na sedačku zřejmě naskládáme zítra židle,aby se nedostala, to je dobrý napad.Dekuji
napsal(a):
Můžu se zeptat, jak jste feňuli učili čistotnosti, jak to ve vašem podání probíhalo, jak jste feně "řekli" že je žádoucí, aby se venčila venku.
To, že odejdete a vrátíte se...jak dlouho jste pryč.
Co se týče noci, tak já osobně bych si vzala fenu do postele (u mě je v tomhle režimu počet loužiček a bobanů roven nule) a nebo s ní spala na gauči, tak aby když se vzbudí, abych o tom věděla, popadla fenu a tradá ven.
Moje fena..štěně 3,5 měsíce...se mnou v posteli spát nechce, ani v ložnici, odstěhovala se a spí na chodbě s naším psem...bohužel chodba je o patro níž a ona sice přijde, když se vzbudí mi říct "haló, já jsem vzhůru" ale mezitím se stihne vyčůrat v mezipatře.
Zkoušela jsem vstávat před tím než se vzbudí, ale je to štěndo, občas potřebuje jít i v noci.....dneska to završila bobanem a ne úplně pevným, asi v reakci na to, že včera dostala tablety na odčervení. Takže jsem si udělala ležení v tom mezipatře, protože tam ten "náklad" donese vždycky, tak aby měla šanci mě vzbudit, nechci, aby se z ranního čůrání v mezipatře stal zvyk....
Venku se naučila rychle formou odměn a pochval. Jsem pryč 8 hodin a věnci zbytek rodiny. V případě že odejdou a není to na několik hodin,stačí hodina a je i vyvencena,tak je doma i tak necháme překvápko. Vencena a je tedy opravdu dostatecne. V ložnici s námi být nechce.
Hanka002
napsal(a):
Venku se naučila rychle formou odměn a pochval. Jsem pryč 8 hodin a věnci zbytek rodiny. V případě že odejdou a není to na několik hodin,stačí hodina a je i vyvencena,tak je doma i tak necháme překvápko. Vencena a je tedy opravdu dostatecne. V ložnici s námi být nechce.
No ono to některým pejskům trvá déle, než jiným, než vydrží, než se naučí.
To už mi přijde nějaký divný....ono sice některý štěňata se naučí..udrží...dřív některý později, znám i pejsany celoživotní prasátka, ale za to si spíš můžou páníčci.
Ale přeci jen v půl roce, aby nevydržela hodinu?? A to čůrání do pelechu...
Mě to úplně ok nepřijde.
Dělá to takhle pořád, od začátku nebo bylo i období, kdy to bylo lepší??
Popř. zhoršilo se to, když začala ignorovat podložku?? Chodila se před tím venčit na ní??
Je to způsob, jak člověka cvičit v projevení zájmu?
Potom, co jsem učila cistotnosti malého satanka už věřím tomu, že existuje pes, kterému je prostě jedno, že to má v pelechu. Starší bracha se mi za život doma udělal přesně tři louže a jeden bobek, jinak by radši vyhryzal díru do dveří, než by se vyprázdnil v domě. Kdežto satanek, tomu je to jedno, první dva měsíce jsem si myslela, že curani je jeho životní poslání, protože cural pořád a všude. Pod sebe při sezení, při bezeni, při vítáni, při hře, při knuceni, při hlídání,pri jídle, při pití... Nešlo mi kolikrát ani vychytat kdy vlastně začne, běžel a cural. Cestička po celém bytě až ven. Pak zjistil že čůrat na pelech je vlastně jako čůrat do trávy, do měkkého... zrušila jsem tedy dočasně pelech a stále vytrvale nosila ven a po nocích vstávala jako magor, abych louže co nejvíc eliminovala.
Teď má necelých 7 měsíců a pevné doufám, že už máme čistotu vyresenu, doma už nehoda nebyla asi měsíc, takže pomalu budu bouchat sano.
Když jsem svoje trable vyprávěla chovatelce, smála se, že prcek je celá mamina, prý naprosto to samé, pes čuník, kterému bylo jedno, že si nadela do pelechu.
To jen k tomu, že pes si do pelechu nenacura, jsou i takoví.
Edit: Podotýkám, že jsou to velcí psi odchovani venku, nic jako podložku na curani nikdy neměli
napsal(a):
Potom, co jsem učila cistotnosti malého satanka už věřím tomu, že existuje pes, kterému je prostě jedno, že to má v pelechu. Starší bracha se mi za život doma udělal přesně tři louže a jeden bobek, jinak by radši vyhryzal díru do dveří, než by se vyprázdnil v domě. Kdežto satanek, tomu je to jedno, první dva měsíce jsem si myslela, že curani je jeho životní poslání, protože cural pořád a všude. Pod sebe při sezení, při bezeni, při vítáni, při hře, při knuceni, při hlídání,pri jídle, při pití... Nešlo mi kolikrát ani vychytat kdy vlastně začne, běžel a cural. Cestička po celém bytě až ven. Pak zjistil že čůrat na pelech je vlastně jako čůrat do trávy, do měkkého... zrušila jsem tedy dočasně pelech a stále vytrvale nosila ven a po nocích vstávala jako magor, abych louže co nejvíc eliminovala.
Teď má necelých 7 měsíců a pevné doufám, že už máme čistotu vyresenu, doma už nehoda nebyla asi měsíc, takže pomalu budu bouchat sano.
Když jsem svoje trable vyprávěla chovatelce, smála se, že prcek je celá mamina, prý naprosto to samé, pes čuník, kterému bylo jedno, že si nadela do pelechu.
To jen k tomu, že pes si do pelechu nenacura, jsou i takoví.
Edit: Podotýkám, že jsou to velcí psi odchovani venku, nic jako podložku na curani nikdy neměli
Jo...přesně tohle jsem myslela, když jsem psala, že některým pejskům to trvá dýl. Chrťák teda nebyl tak hroznej jako ten tvůj "umělec", ale ještě v půl roce se sem tam něco stalo.
Akorát jsem si fakty myslela, že do toho pelechu si pejsové povětšinou nečůrají.
No tak já běžím dát Ginuše velkou pusinku, protože když má otevřeno na zahradu, tak se chodí sama venčit ven a dneska jsem poprvé spala na chodbě, takže jsem jí hned slyšela, když se ráno probudila a začala se šmrdolit a kňourla, tak jsem hned vstala a šly jsme ven.
Nevím teda jak dlouho tam budu spát, no minimálně do tý doby, než to hvězda udrží tak dlouho, než si někomu řekne, že chce ven.
Manžel se smál...prej barák máme velkej jak "kráva" a já spim v obýváku (on teda z lenosti, přeci večer nepůjde do prvního patra, kde má svojí ložnici) a ty spíš na chodbě...takže momentálně máme 3 volné pokoje a já spim jak bezďák na zemi v mezipatře
tohle je spíš na dotaz - je naučená na samotu? že člověk odejde a přijde?
a vypíchnu :
"pokud s ní zůstanu na sedačce,tak nic nevybere dokud jsem s ní v posteli.Pote většinou hned jdeme ven a to vydrží i do půl osmé a spokojeně spí a ani ji nenápadně,že by v noci vylezla a šla se venčit."
Měla jsem kdysi vrh štěňat, od třetího týdne sotva začaly opouštět pelech, jsem je učila na jedno místo- na podložku. Všichni to tak dělali, jen jedna fenečka klidně i do plechu. Kvůli ní pak stála všechna štěňat u pelechu a nechtěla tam vlézt.Fenečka byla dost submisivní. Tak asi taková nečistotnost může mít více důvodů. Musíte vypozorovat jakou má povahu, jestli netrpí separační úzkostí, nebo ení třeba naopak moc majetnická?Kdyby to ta vaše nedělala i do pelechu, doporučila bych na nějakou dobu klec, ale asi když se vydělá i do pelechu, to smysl mít nebude. Jedině jí zamezit přístup na sedačku, omezit jí vstup do ostatních místností když nejste ať nemusíte uklízet celý byt.Pořídit ji nějakou hračku- z které bude dolovat pamlsky dlouho atd.Postižená místa něčím vyčistit co by ji odradilo. Jsou takové přípravky.
Jako já se normálně stydim....některý věci mi vůbec nedocvakávaj, jako teď až příspěvek od hmn....některý věci beru jako samozřejmost, jako třeba, že půlroční štěně už je na samotu naučené, má nacvičeno a tak max je nutno počítat s tím, že když ta nepřítomnost páníka bude delší, tak se nehoda ještě stane.
Prostě jak jsem nikdy neměla psa, se kterým by byl v tomto směru problém, mimo setra, ale to byl dospělej pes z kotce, tam se to muselo učit, tak mě to ani nenapadne, že i tohle by mohla být příčina.
tero
napsal(a):
Měla jsem kdysi vrh štěňat, od třetího týdne sotva začaly opouštět pelech, jsem je učila na jedno místo- na podložku. Všichni to tak dělali, jen jedna fenečka klidně i do plechu. Kvůli ní pak stála všechna štěňat u pelechu a nechtěla tam vlézt.Fenečka byla dost submisivní. Tak asi taková nečistotnost může mít více důvodů. Musíte vypozorovat jakou má povahu, jestli netrpí separační úzkostí, nebo ení třeba naopak moc majetnická?Kdyby to ta vaše nedělala i do pelechu, doporučila bych na nějakou dobu klec, ale asi když se vydělá i do pelechu, to smysl mít nebude. Jedině jí zamezit přístup na sedačku, omezit jí vstup do ostatních místností když nejste ať nemusíte uklízet celý byt.Pořídit ji nějakou hračku- z které bude dolovat pamlsky dlouho atd.Postižená místa něčím vyčistit co by ji odradilo. Jsou takové přípravky.
Já už o té kleci právě uvažuju.Dneaka to bylo třeba ok.Vecer jsem nacelou sedačku naskládala polštáře a koše na prádlo,tak tam nemohla.Sedacku jsem právě min týden strojově čistila a budeme muset ještě jednou,ale tohle ji opravdu brání ve skákání na ni.Ona je právě hodně fixována na mě.Kdyz přijdu z práce,tak pustí,jako by mě neviděla aspoň týden. Submisivní....ve svahu ke mě asi bude.Mohla bych na ni dříví štípat,ale u manžela a děti ne Pokud se jí něco už nelíbí ozve se.Nenecha se,ani u ostatních psů a těch se strašně bála. Už je to ale taky v pořádku. Byt máme právě situovaný tak,že máme obývák s kuchyní a jen jedny dveře.Pak mají pokoj děti a tam se taky ráda vyvenci ale ten teď striktně zavíráme. Máme míček na pamlsky,je zásobena i tvrdými kousacím věcmi,aby se zabavila.Kazdopadje Vám moc děkuji za odepsání.
napsal(a):
tohle je spíš na dotaz - je naučená na samotu? že člověk odejde a přijde?
a vypíchnu :
"pokud s ní zůstanu na sedačce,tak nic nevybere dokud jsem s ní v posteli.Pote většinou hned jdeme ven a to vydrží i do půl osmé a spokojeně spí a ani ji nenápadně,že by v noci vylezla a šla se venčit."
Ano,je naučená
tero
napsal(a):
Ještě mne napadlo, kdo ji venčí když nejste doma? Děti? Vídávám velmi často jak děti " venčí ".Koukají do mobilu, nebo se baví s kamarádem a táhnou psa na vodítku i čurajícího a vůbec se nevěnují psovi. Rychle zpátky domů, takže pes domů příjde nevyvenčený.
Věnci ji syn u nás na zahradě za domem.Ma ji neskutečně rád,takže se vyvenči a pak spolu ještě rádi než se vrátí domů. K tomu chodí občas tchán.