Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.7.2020 21:29

Před chvílí mě navštívila kamarádka s fenkou něcojakojorkšíra. Ujala se 4 leté fenky z množírny, feňulka se zdá být zlatíčko, co se nenechalo zlomit, je veselá, čiperná, sebevědomá! Byla prý vyhublá, ale teď už je v kondici. Až potud je to super. Jenže začala prý doma čůrat na koberec i bezprostředně po vyvenčení, což prvních 14 dní po osvojení nedělala, až teď. Všimla jsem si dneska, že i venku neustále učůrává, prakticky 1x - 2x do minuty. A to se mi nezdá být v pořádku, doporučila jsem návštěvu veteriny.

Ale chci se zeptat, jestli by to učůrávání nemohlo být spojené třeba s blížícím se háráním, nebo vyvolané přítomností našeho psa, případně kombinace obojího. Pes o ni jevil zájem, očichával, klapal hubou, ale naskakovat se nepokoušel (v případě hárání by neměl v hlavě nic jiného). Z toho soudím, že "něco" je mimo normu, ale jestli registroval blížící se hárání nebo počínající zánět, to mi neřekne. K feňulce se choval jako gentleman, pohráli si spolu, ale byl velmi opatrný, aby ji nepřišlápl.

Co by za tím mohlo být? Co myslíte?

29.7.2020 21:41
GAELLE

XXX.XXX.55.67

přestože je léto nemohla nastydnout? zánět močového měchýře? Určitě bych navštívila veta.

29.7.2020 21:44

GAELLE napsal(a):
přestože je léto nemohla nastydnout? zánět močového měchýře? Určitě bych navštívila veta.

Jo, to jsem jim taky doporučila. Spíš mi vrtá v hlavě ta možnost s háráním, abych je tam nehnala zbytečně. Ale lepší zbytečně, než to zanedbat...

29.7.2020 21:53
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jo, to jsem jim taky doporučila. Spíš mi vrtá v hlavě ta možnost s háráním, abych je tam nehnala zbytečně. Ale lepší zbytečně, než to zanedbat...

přesně tak. pokud se vyloučí zdravotní problém bude muset fenku znovu učit konat potřebu venku. pokud byla v množírně v kleci asi moc příležitostí chodit ven neměla. díky kamarádce za ni

29.7.2020 22:04

GAELLE napsal(a):
přesně tak. pokud se vyloučí zdravotní problém bude muset fenku znovu učit konat potřebu venku. pokud byla v množírně v kleci asi moc příležitostí chodit ven neměla. díky kamarádce za ni

Jenže prvních 14 dní po osvojení se venčila normálně venku, strávila před adopcí pár týdnů v dočasce. Takže mě právě napadl spíš zdravotní problém, nebo to hárání.
Taky jsem moc ráda, že si kamarádla vzala fenku v nouzi. Trochu jsem se bála, když říkala, že chce pro dceru jorkšíra, že to bude štěně z množky, ale opak je pravdou! Zachránila "maminu". Potěšila :)

29.7.2020 22:23

Fenka neni vykastrovana?

29.7.2020 23:03

Mě tohle dělala fena, když měla zánět močáku. Velmi často učůravala na procházce, pořád stepovala u dveří a chtěla vyvenčit a psi o ní taky jevili větší zájem.

30.7.2020 06:26

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Fenka neni vykastrovana?

Ptala jsem se, není. Jen mají v adopční smlouvě podmínku, že nesmí zabřeznout.
Mají ji teprve 3 týdny, takže netuší, kdy proběhlo poslední hárání.

30.7.2020 07:11
Terven

XXX.XXX.110.191

Když jsem si přinesla z útulku domů pinčovou, označkovala nám celej byt, přestože jsme k ní dostali info, že žila v bytě a má hygienické návyky. Značkovala věci povalující se na zemi - tašky, batohy, oblečení - dcera se celkem rychle naučila uklízet, bohužel to trvalo asi jenom týden
Kamarádka, která provozuje útulek, mi tenkrát psala, že je to běžná součást aklimatizace v novém prostředí a důsledek stresu ze změny, že by to mělo ustat během pár dnů. A opravdu to ustalo.

30.7.2020 09:07
jiven

XXX.XXX.128.198

Vemte trochu moče na vyšetření na veterinu,nemusíte ani brát pejska sebou,a hned vám řeknou jestli jde o zánět.

Přidejte reakci

Přidat smajlík