Koľko oleja dávať malému psíkovi do misky?

Jorkširský teriér
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Petush

14.9.2020 14:53
Petush

XXX.XXX.166.12

Ahojte, čítala som že olivovy olej je veľmi dobrý pre psov, tak by som to chcela skúsiť dávať mojej fenke no mohli by ste mi poradiť koľko kvapiek alebo lyziciek jej mám dávať do granul?

14.9.2020 19:11
GAELLE

XXX.XXX.66.235

olivový? to jako fakt? my jsme dávali lososový

14.9.2020 20:22
Terven

XXX.XXX.110.191

GAELLE napsal(a):
olivový? to jako fakt? my jsme dávali lososový

Jo, olivový je fajn i pro psy a dává se. Osobně ho nekrmím, dávám taky lososák. Co se týče množství, oleje dávkuju fakt opatrně, míň než se doporučuje.
Mám feny na barfu, nepodělají se po ničem, snesou tučnější maso, morek, dršťky...ale oleje stačí trochu víc kapek a jedna z fen už má průjem. Živočišné oleje snáší líp než rostlinné - oliváč jsem jednou zkusila a víc už jsem si netroufla, lososák bez problému. Ale je to všechno o množství - prostě ze začátku po kapkách.
https://www.dromy.cz/rostlinne-a-zivocisne-oleje/

14.9.2020 21:31
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Upřímně? Netuším, čím by mohl být oliváč pro psy prospěšný. Kde by se masožravec běžně dostal k olivovému oleji? Pro psy si myslím, že jsou prospěšné jen tuky živočišné. Určitě mu po trochách neublíží, ale myslím, ani zvlášť neprospěje. Ale když vědci zjistili...

14.9.2020 22:05
Terven

XXX.XXX.110.191

lesnížínka napsal(a):
Upřímně? Netuším, čím by mohl být oliváč pro psy prospěšný. Kde by se masožravec běžně dostal k olivovému oleji? Pro psy si myslím, že jsou prospěšné jen tuky živočišné. Určitě mu po trochách neublíží, ale myslím, ani zvlášť neprospěje. Ale když vědci zjistili...

Tak že si živočich ve volné přírodě není schopen něco opatřit ještě neznamená, že mu to nemůže prospět. Vlk se určitě nedostane k rejži, přesto jí psům běžně krmíme.
Olivovej olej je nutričně hodnotnej, jen to chce opatrně.
Pro koně jsou například super živočišné oleje a taky se k nim v přírodě nemají moc šanci dostat, řekla bych.

14.9.2020 22:09
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Terven napsal(a):
Tak že si živočich ve volné přírodě není schopen něco opatřit ještě neznamená, že mu to nemůže prospět. Vlk se určitě nedostane k rejži, přesto jí psům běžně krmíme.
Olivovej olej je nutričně hodnotnej, jen to chce opatrně.
Pro koně jsou například super živočišné oleje a taky se k nim v přírodě nemají moc šanci dostat, řekla bych.

Čím jsou pro koně živočišné oleje super?

14.9.2020 22:21
Terven

XXX.XXX.110.191

lesnížínka napsal(a):
Čím jsou pro koně živočišné oleje super?

Omega 3 mastné kyseliny EPA a DHA- prokazatelný účinek na celou řadu zdravotních problémů od muchařiny po dušnost.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.9.2020 22:29

lesnížínka napsal(a):

Možná, že kojoti na Pelješacu sbírají popadané olivy, tak jako u nás psi švěstky :-)

14.9.2020 22:44

Terven napsal(a):
Omega 3 mastné kyseliny EPA a DHA- prokazatelný účinek na celou řadu zdravotních problémů od muchařiny po dušnost.

to sice ano, ale zdrojem omega 3 pro kone je hlavne lneny olej/semeno.

14.9.2020 22:50
Terven

XXX.XXX.110.191

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
to sice ano, ale zdrojem omega 3 pro kone je hlavne lneny olej/semeno.

U některých obtíží - zejména imunitního rázu,dýchacích a jiných- mají rybí oleje u koní lepší výsledky než rostlinné už v malých dávkách. Problém je jenom ten zápach, se kterým má hodně koní problémy, možná proto ty rostlinné frčí víc.
Ale doporučujou i veti.

14.9.2020 23:03

možná proto ty rostlinné frčí víc

rostlinne pokryji potreby kone. proto frci vice

14.9.2020 23:05

Nevím, jak u koníčků, ale běžně je to tak, že ty úžasné omega jsou EPA + DHA a ty jsou přímo z ryby. Z lněného semínka a asi i dalších rostlin je ALA - za určitých okolností si z ní tělo vyrobí tu "rybí", ale je to v jednotkách procent, což mi za tu námahu nestojí.. je to skoro zbytečné.
Přemění se fakt malinko a např. u lidí (tuším u psů je to stejné, ba spíše horší) je protivník omega 6, kterých máme obecně všude hromady..
Ale protože vlastně u vegetariánů.. to bude i koník.. funguje ta přeměna lépe, tak jo.. podpoří to další část semínka, ale furt je to práce navíc.

14.9.2020 23:08
Terven

XXX.XXX.110.191

možná proto ty rostlinné frčí víc

rostlinne pokryji potreby kone. proto frci vice

Pokud kůň je schopen ty živočišné pozřít, tak výsledky mají lepší, zkuste zapátrat

14.9.2020 23:25

U olivového nevidím nic extra, je to jen nějaké 1 procento omega 3 (a ještě divný poměr) a velká fůra olejové kyseliny (neesenciální, nepotřebujeme dodávat), která je ne že na nic nebo špatná, ale taková neutrální - což je vlastně bezva. Neublíží, dá se jíst.. na problémy kůže super, prý, měl by se dobře vstřebávat a snad pomoct s regenerací nebo tak, suchou kůží...
Tam jsou dobré antioxidanty, nižší tlak a cholesterol.. a že to teče.. na navlhčenou srst by to mohl být dobrý kondicionér :-)
A já jsem soukromě pro to, aby pes jedl to, co je blízko. Jeleny a tak.
Můj 26kg pes dostal lžíci lososového oleje na půl kila jídla a nedopadlo to úplně .. :-) ale sežere "kostku sádla" a ok. Rozbitý :-)

15.9.2020 07:02
Terven

XXX.XXX.110.191

U olivového nevidím nic extra, je to jen nějaké 1 procento omega 3 (a ještě divný poměr) a velká fůra olejové kyseliny (neesenciální, nepotřebujeme dodávat), která je ne že na nic nebo špatná, ale taková neutrální - což je vlastně bezva. Neublíží, dá se jíst.. na problémy kůže super, prý, měl by se dobře vstřebávat a snad pomoct s regenerací nebo tak, suchou kůží...
Tam jsou dobré antioxidanty, nižší tlak a cholesterol.. a že to teče.. na navlhčenou srst by to mohl být dobrý kondicionér :-)
A já jsem soukromě pro to, aby pes jedl to, co je blízko. Jeleny a tak.
Můj 26kg pes dostal lžíci lososového oleje na půl kila jídla a nedopadlo to úplně .. :-) ale sežere "kostku sádla" a ok. Rozbitý :-)

To ony by jedly to, co je blízko, mají rozum. Jenže panička si pořád myslí, že je chytřejší a cpe jim krávy a šproty bůhvíodkud.

15.9.2020 07:30
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Možná, že kojoti na Pelješacu sbírají popadané olivy, tak jako u nás psi švěstky :-)

Tk uvažovala jsem i nad tím

15.9.2020 07:34
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Terven napsal(a):
U některých obtíží - zejména imunitního rázu,dýchacích a jiných- mají rybí oleje u koní lepší výsledky než rostlinné už v malých dávkách. Problém je jenom ten zápach, se kterým má hodně koní problémy, možná proto ty rostlinné frčí víc.
Ale doporučujou i veti.

O krmení koní vím kulové, snad jen to, že je to býložravec a to mi prostě s živočišným produktem nesedí. I když...jak žere tu trávu, jistě sem tam slupne i nějakého toho hmyzáka. Ale bála bych se, že podáváním živočišného oleje sice pomůžu s něčím, ale uškodí mu to na něco, co by mne ani nenapadlo.

15.9.2020 08:34

lesnížínka napsal(a):
O krmení koní vím kulové, snad jen to, že je to býložravec a to mi prostě s živočišným produktem nesedí. I když...jak žere tu trávu, jistě sem tam slupne i nějakého toho hmyzáka. Ale bála bych se, že podáváním živočišného oleje sice pomůžu s něčím, ale uškodí mu to na něco, co by mne ani nenapadlo.

Ono toho živočišného oleje nebude takové množství, aby to s koňským organismem zamávalo. A na ifauně jsem se už dočetla, co všechno jsou koně ochotni a schopni pozřít - od vajec přes jitrnice až po svíčkovou. Takže to s tím vegetariánstvím nebude tak horké. Na Islandu se koně přes zimu přikrmují rybami, např.

15.9.2020 11:46
Terven

XXX.XXX.103.178

Ono toho živočišného oleje nebude takové množství, aby to s koňským organismem zamávalo. A na ifauně jsem se už dočetla, co všechno jsou koně ochotni a schopni pozřít - od vajec přes jitrnice až po svíčkovou. Takže to s tím vegetariánstvím nebude tak horké. Na Islandu se koně přes zimu přikrmují rybami, např.

Presne tak, staci male mnozstvi. Je-li zvysena potreba omega 3, treba u dusnych koni nebo u mucharu, rybi olej ma lepsi efekt. Jediny problem byva s tou ochotou ho prijmout.
Ale nejaky znamy plemenik, tusim, ze Anilin, pry miloval sardinky v oleji 😃

15.9.2020 11:54
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Terven napsal(a):
Presne tak, staci male mnozstvi. Je-li zvysena potreba omega 3, treba u dusnych koni nebo u mucharu, rybi olej ma lepsi efekt. Jediny problem byva s tou ochotou ho prijmout.

Co je muchař? Jen mi to připomnělo, jak mi vyprávěla sestřenka. Přišel vet dávat injekci koni, nevím na co. Prý jen tak šel kolem a prásk, bodnul koni injekci tak jednoduše a rychle, že kůň ani nezachytil, že je očkovaný. Majitel se divil, jak to tak udělal. A vet mu říká: tuhle jehlu? To přece nemá ani šanci cítit, když ho tu denně žerou hovada jak rogala (ovádi)

15.9.2020 12:29

lesnížínka napsal(a):
Co je muchař? Jen mi to připomnělo, jak mi vyprávěla sestřenka. Přišel vet dávat injekci koni, nevím na co. Prý jen tak šel kolem a prásk, bodnul koni injekci tak jednoduše a rychle, že kůň ani nezachytil, že je očkovaný. Majitel se divil, jak to tak udělal. A vet mu říká: tuhle jehlu? To přece nemá ani šanci cítit, když ho tu denně žerou hovada jak rogala (ovádi)

Kůň přecitlivělý na hmyzí bodnutí. Dokáže si rány rozdrbat do krve, což znamená další hmyzáky + infekce.

15.9.2020 13:45

Terven napsal(a):

zkousela jste to?

15.9.2020 14:12
Terven

XXX.XXX.103.178

zkousela jste to?

Nezkousela, nemela jsem zatim duvod, nechci kobyle zasmradit krmnou davku pokud to neni nezbytne nutne. Ale zkousely to me zname vcetne veterinarky, ktera ty ucinky ma overene. Je to celkem znama vec, je to dohledatelne, studie na to jsou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík