Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.10.2020 00:15
AnnaZ

XXX.XXX.134.74

Zdravím, na doporučení veterináře jsme změnili granule.
Reico (Raico, teď nevím přesně), typ Olymp. Granule nám vyhovují, žere je, má pevné hovínko. Ale trus je světlé barvy. Stejně jako granule. Bude to tím?
Děkuji.

19.10.2020 08:32
AnnaZ

XXX.XXX.134.74

rapotacka11 napsal(a):
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3313210/krmivo-reico

To mi ale nezodpovědělo otázku. Neptám se na kvalitu.
Navíc je to několik let starý příspěvek.

19.10.2020 09:41
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

Odpověď je nesnadná.
Čím to asi může být?

19.10.2020 09:52
AnnaZ

XXX.XXX.134.74

Já nevím... Mě složení přijde jiné, než co se píše pod příspěvkem, který jste poslala...
A nepřipadá mi na něm nic špatného.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.10.2020 10:22

AnnaZ napsal(a):
Já nevím... Mě složení přijde jiné, než co se píše pod příspěvkem, který jste poslala...
A nepřipadá mi na něm nic špatného.

To bude ta kukuřice.

19.10.2020 11:20
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.70

Vtírnu se, protože mám podobný dotaz.

Koupila jsem pese granule marp slim pro zpestření jídelníčku.
Granule jsou světlé a barva trusu je stejná. Na rozdíl od předchozího dotazu je ten bobek takový dost měkký (pro představu: holou rukou by se mi ho asi nepovedlo sebrat).
K tomu se mi zdá, že kolik toho do pesy vejde, stejný objem vyjde.
A ještě po tom ukrutně prdí a smrdí.

Granule už jí nedávám, jen by mne zajímalo, jestli někdo netuší, proč ta barva, hustota a objem, prdy a smrad. Abych se tomu vyvarovala.

https://www.spokojenypes.cz/marp-variety-slim-and-fit-2-kg/

19.10.2020 11:28

Fiona.Praha napsal(a):
Vtírnu se, protože mám podobný dotaz.

Koupila jsem pese granule marp slim pro zpestření jídelníčku.
Granule jsou světlé a barva trusu je stejná. Na rozdíl od předchozího dotazu je ten bobek takový dost měkký (pro představu: holou rukou by se mi ho asi nepovedlo sebrat).
K tomu se mi zdá, že kolik toho do pesy vejde, stejný objem vyjde.
A ještě po tom ukrutně prdí a smrdí.

Granule už jí nedávám, jen by mne zajímalo, jestli někdo netuší, proč ta barva, hustota a objem, prdy a smrad. Abych se tomu vyvarovala.

https://www.spokojenypes.cz/marp-variety-slim-and-fit-2-kg/

Jsou dietní, ten odpad tak asi bude.. je to z rýže, u nás rýžové nejíme, dopadá to špatně. Barva je prostě tak, jak to namíchali. Vepřový tuk, rýže, ryba, nevím. Každopádně to mysleli jako hubnoucí granule a zdánlivě jsou, ale úplně na špatných místech. Light, senior, fit slim bla bla nekupuji. Lepší je dát kvalitní (tohle jsou samé cukry) a méně.

19.10.2020 11:31

U lidí obecně by to byla acholická stolice, že neobsahuje žluč(buď se netvoří nebo neodtéká), tudíž i vzhled je jiný, zjednodušeně netráví se tuky takže mazlavý....nevím, zda to platí u psů, ale když jste s krmením těch granulí skončila, skončil i problém....tak to souviset nebude....v tom Marpu je hrášek nebo hrách teď nevím=prdy smrad, bílkovina , ale rostlinná....to dám feně raději rohlík

19.10.2020 11:32

reico to samé, samý cukr, brala bych to jako knedlík k masu
a pořádné údaje furt napsat neumí, takže tamto vlákno je vysoce aktuální :-)

19.10.2020 11:36

megi.....poraďte mi nějaké granule půl masa, půl obilí, ale obilí, ne hrachu a.t.d. a bez zbytečných chujovim, jako desetin a setin procent něčeho ....něco by psina ochutnala jiného jen na příkus, má maso aby toho masa zase nebylo všude moc.

19.10.2020 11:44

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
U lidí obecně by to byla acholická stolice, že neobsahuje žluč(buď se netvoří nebo neodtéká), tudíž i vzhled je jiný, zjednodušeně netráví se tuky takže mazlavý....nevím, zda to platí u psů, ale když jste s krmením těch granulí skončila, skončil i problém....tak to souviset nebude....v tom Marpu je hrášek nebo hrách teď nevím=prdy smrad, bílkovina , ale rostlinná....to dám feně raději rohlík

Ajo vlastně, to je pravda, tuk, tady je ho málo a dietní granule se vlákninou snaží, aby ta potrava
se vlastně ani moc netrávila.. přesně jak to popisuje fiona.

19.10.2020 11:44

A já se přidám s dotazem. Co soudíte o těchto granulích?
https://krmivo-psy.heureka.cz/fitmin-dog-mini-maintenance-15-kg/specifikace/#section

19.10.2020 11:53

megi.....poraďte mi nějaké granule půl masa, půl obilí, ale obilí, ne hrachu a.t.d. a bez zbytečných chujovim, jako desetin a setin procent něčeho ....něco by psina ochutnala jiného jen na příkus, má maso aby toho masa zase nebylo všude moc.

hehe to bych chtěla taky nějaké takové granule :D
wolfsblut jste koukala?
už mi zbyly asi jen essential
https://essentialfoods.hpf.cz/cs/essential-foods-balance-small
a barking heads s ovesnými vločkami - to jsou asi tender loving
a ještě jedny byly litlle big food s .. rýže, brambory, oves, hrachový škrob a malinko hr. proteinu
asi je jich víc
všecko přejmenovali, tak to koukněte sem
https://barkingheads.net/produkty-barkingheads/pro-psy

19.10.2020 11:55

A já se přidám s dotazem. Co soudíte o těchto granulích?
https://krmivo-psy.heureka.cz/fitmin-dog-mini-maintenance-15-kg/specifikace/#section

u fitminu se musíte zeptat, jestli tam mají BHA/BHT, jednu dobu to bylo, pak zas nějaké nové receptury a už nedávali.. u fitminu se mi líbily jedny granule, co byly pro kočky, mají takový světlý obal moderní.. určitě jsou i pro psy.. jsou to takové ty dražší od nich
edit.: Purity se jmenují .. drůbeží tuk tam je.. ale náhodou vím, co fitmin sype za maso, tak teoreticky, možná, je někdy zkusím

19.10.2020 12:00

Toto jsou ty dražší. Potřebuju něco s křehkými minigranulkami pro starouše, už se mi hůř kouše. Tyhle vyhovují. Není čistě na granulích, kombinuji s vařeným.

Edit:
Aha, tak Purity, těch jsem si nevšimla, myslela jsem, že Fitmin dělá jen 2 řady. Díky za info, vyzkouším.

19.10.2020 13:13
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.70

Ajo vlastně, to je pravda, tuk, tady je ho málo a dietní granule se vlákninou snaží, aby ta potrava
se vlastně ani moc netrávila.. přesně jak to popisuje fiona.

Aháááááááááááááááááááááááááá, to mi dává smysl, díky.

Já mám spíš zafixováno, velké ho.vno = nekvalitní granule ( nejlépe z hypermarketu před barákem). Zatím to tak u všech, co znám a mají je velká, bylo.
Proto mne to překvapilo u toho Marpu, protože ten bych za levný a nekvalitní neoznačila.

A to prdění (to mi nevadí) a smrad (ten mi teda vadí) je z toho hrachu?
Nikdy takhle nesmrděla/y, tak jsem asi nikdy hrachem nekrmila.
Složení čtu, ale jenom kvůli masu a tuku, protože se vyhýbám kuřecímu masu/tuku a vlastně i živočišnému nebo drůbežímu tuku (protože to klidně může být zakamuflovaný ten kuřecí).

Přidejte reakci

Přidat smajlík