Začátečník v chovu - výběr krycího psa, stanovení krycích dnů feny a tak dál

Stafordšírský bulteriér
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.6.2021 11:09
PumaCZ

XXX.XXX.9.150

marcelaamax napsal(a):
No takhle, já ještě nevím, jestli tam něco je 😀. To se dozvíme zítra na sonu.

Ale teda fena se chová jinak, a poslednich pár dnů se mi zdá, že se mi holka maličko "zakulatila" a má plnější bříško. Už jsem si říkala, že mi stejně jen hrabe a moc ji zkoumám, ale v týdnu tady byla kamarádka a bylo to první, čeho si všimla 🤷‍♀️. Jako ne, že by byla jako kule, to je brzy, ale má takové plnější tvary, což ale taky může být tím, že netrenujeme tak jako normálně.

Tak zítra se to rozsekne 😀.

Moc drzim pesti! :)

23.6.2021 11:10
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Tak zítra se to rozsekne

tak držím palce, ať je všechno cajk a pár malých housek je v pupiku.

23.6.2021 11:21
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.16.19

Zrzavci napsal(a):
ááááá Pekelná jízda se dala do pohybu

jsou boží, takhle tiší, hodní, v poklidu svět zkoumající...............NA VOBRÁZKU!

a ešče se daj ňuńat, když šou bežžubci!

Tož do boja děfčico, do boja! A přežij to.

Už jim lezou řezáky, ale ještě nejsou vampíři, tak za mě dobrý, ale u jejich matky jsem včera v pamskovníku našla seznam baby boxů v okrese Brno a Brno - venkov ... 🤔

23.6.2021 11:25
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Už jim lezou řezáky, ale ještě nejsou vampíři, tak za mě dobrý, ale u jejich matky jsem včera v pamskovníku našla seznam baby boxů v okrese Brno a Brno - venkov ... 🤔

divíš se jí, chudeře? Takovoudle squadru azzuru?
To je div, že se dočasně neodstěhovala rovnou
Užíváš si to, po tom kotrmelci před tím?

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.6.2021 11:38

marcelaamax napsal(a):
No takhle, já ještě nevím, jestli tam něco je 😀. To se dozvíme zítra na sonu.

Ale teda fena se chová jinak, a poslednich pár dnů se mi zdá, že se mi holka maličko "zakulatila" a má plnější bříško. Už jsem si říkala, že mi stejně jen hrabe a moc ji zkoumám, ale v týdnu tady byla kamarádka a bylo to první, čeho si všimla 🤷‍♀️. Jako ne, že by byla jako kule, to je brzy, ale má takové plnější tvary, což ale taky může být tím, že netrenujeme tak jako normálně.

Tak zítra se to rozsekne 😀.

..držím palce...

23.6.2021 11:43

Musím se zeptat - Inspektore, máte rozdáno/zadáno? Myslím trvalé baby-boxy pro tuhle andělskou grupu?
Páč jak na to takhle koukám, na ta něžná stvoření, mám cukání... Ale to se vycuká a zase to přejde, až napíšete za nějaký týden, dva

23.6.2021 12:02
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Musím se zeptat - Inspektore, máte rozdáno/zadáno? Myslím trvalé baby-boxy pro tuhle andělskou grupu?
Páč jak na to takhle koukám, na ta něžná stvoření, mám cukání... Ale to se vycuká a zase to přejde, až napíšete za nějaký týden, dva

No, jak se to vezme - mám i několik zájemců ze zahraničí, ale upřímně, po tom co jsem se snažila loni půl roku poslat už zaplaceného psa do USA a furt mu rušili lety, až nakonec musel letět na 6. pokus z Bruselu (kam jsem ho musela nechat odvezt, protože jsme byli v podzimním lockdownu), tak bych raději nechtěla nic za oceán posílat. Takže pokud by byl super zájemce z ČR, tak upřednostním jeho.

23.6.2021 12:25

Tak takovou anabázi by si rád odpustil asi každý.

A za sebe osobně prosím, abyste pravidelně referovala, jak vám to roste. Přikládejte fotky šrámů a krvavých cákanců, zničeného oblečení a zdevastovaného okolí, faktury za psychiatry a šití tržných ran, atd. atd. atd., fantazii se meze nekladou. Hlavně, aby to dostatečně odradilo takové neumětely, jako jsem já

23.6.2021 12:45
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.16.19

A za sebe osobně prosím, abyste pravidelně referovala, jak vám to roste. Přikládejte fotky šrámů a krvavých cákanců, zničeného oblečení a zdevastovaného okolí, faktury za psychiatry a šití tržných ran, atd. atd. atd., fantazii se meze nekladou. Hlavně, aby to dostatečně odradilo takové neumětely, jako jsem já

😂👍

23.6.2021 15:01
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.16.19

Tak už jsem v průseru 😱

23.6.2021 15:12
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Tak už jsem v průseru 😱

Kdo by byl tak naivní, aby si domů pořídil vobživlou miniaturní past na medvědy

pěkné zoubínky má, prdík jeden.

23.6.2021 15:30

Tak už jsem v průseru 😱

To je vono Inspektore, přesně takhle jsem to myslela

24.6.2021 14:05
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak březost potvrzena ❤. Jsou tam minimálně 4, prý spíš víc 😊

24.6.2021 14:08

marcelaamax napsal(a):

Gratuluji! Držím palce, ať vše probíhá podle plánu. 💚

24.6.2021 14:46
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

marcelaamax napsal(a):

Obrovská gratulace! 🌷

24.6.2021 14:51
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

marcelaamax napsal(a):

min. čtyři pejsi s vodklápěcí hlavou! To bude doma veselo! Tak gratulace a pohlazení těhuli.

24.6.2021 15:36

marcelaamax napsal(a):

to je dobře - za tu zodpovědnou přípravu si to moc zasloužíte. Tak tedy přeji bezproblémovou druhou půlku březosti, rychlý a přirozený porod a zdravá miminka se spokojenou maminkou

24.6.2021 17:27
janaa

XXX.XXX.38.22

Přidávám se ke gratulantům, hladký průběh březosti, bezproblémový porod a zdravá mimča

24.6.2021 17:28
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Děkuji všem moc 😇. No mám radost, a zároveň na mě trochu začíná padat strach, aby to bylo všechno v pohodě.

24.6.2021 17:34
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.26.238

marcelaamax napsal(a):
Děkuji všem moc 😇. No mám radost, a zároveň na mě trochu začíná padat strach, aby to bylo všechno v pohodě.

Jee, to znám 😉

24.6.2021 17:40
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jee, to znám 😉

Jj, asi je to normální. Nejlepší to bylo na veterine, když kamarádka sestřička začala skákat radostí a vejskat, že "budeme" mít štěňátka, a já jsem se tvářila spíš zaskočeně (i když jsem tušila, že to vyšlo)😀. Prostě takové smíšené pocity. Pak jsem mluvila s chovatelkou a ta mě ujišťovala, že je to normální, a že ty obavy tam budou ještě dloouho.

24.6.2021 18:48

marcelaamax napsal(a):

Gratuluju.

25.6.2021 08:42
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.13.81

Doufám, že půjde pustit to video pro Espiro🤪

25.6.2021 08:43
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.13.81

Tak ne, video se nenahrálo🙄

25.6.2021 08:51

Tak ne, video se nenahrálo🙄

nahralo, vidim ho

25.6.2021 08:51
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Já tam video vidím - dvě štěňata se koušou v odchovně na bílé matračce, video má 6 vteřin.

25.6.2021 08:59
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Varaxi napsal(a):
Já tam video vidím - dvě štěňata se koušou v odchovně na bílé matračce, video má 6 vteřin.

Jj, nahrálo se až později. Ideální je to pustit se zvukem😉

25.6.2021 09:05
Varaxi

XXX.XXX.1.226

To já nemůžu, jsem v práci. :)
Mně se moc líbí ta fotka - matka v pelíšku, u ní na prahu to jedno štěně (asi mamánek) a další štěně sólo s bílým plyšovým hafanem a ostatní tak pěkně pohromadě, spolu. Červený obojek spí s otevřenou tlamičkou, jazyk mu trčí ven. :)
No nádherní jsou, jedno štěně hezčí a roztomilejší než druhé.

25.6.2021 09:09
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Varaxi napsal(a):
To já nemůžu, jsem v práci. :)
Mně se moc líbí ta fotka - matka v pelíšku, u ní na prahu to jedno štěně (asi mamánek) a další štěně sólo s bílým plyšovým hafanem a ostatní tak pěkně pohromadě, spolu. Červený obojek spí s otevřenou tlamičkou, jazyk mu trčí ven. :)
No nádherní jsou, jedno štěně hezčí a roztomilejší než druhé.

Tem mamánek je ta vzteklina z videa - pasovala se do role náměstka ředitele😉

25.6.2021 09:49
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

To jsou bobánci .

Jo ještě se přidám s dotazem - od kolikátého dne feně měříte teplotu? Pokud teda měříte.

25.6.2021 09:58
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.13.81

marcelaamax napsal(a):
To jsou bobánci .

Jo ještě se přidám s dotazem - od kolikátého dne feně měříte teplotu? Pokud teda měříte.

Já neměřím, protože mám fenu celkem pod dohledem, ale měří se tak od 56.dne.

25.6.2021 10:03
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Díky, já ji budu mít pod dohledem taky, ale pro jistotu chci i měřit.

No včera mi nabídla chovatelka, že se můžeme sejít, a že mi řekne všechno potřebné k porodu a následnému odchovu, včetně věcí, co se běžně moc neříkají , tak jsem na to s radostí kývla, ať jsem připravená .

25.6.2021 10:05

To jsou teda zápasníci.

25.6.2021 10:06
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.13.81

marcelaamax napsal(a):
Díky, já ji budu mít pod dohledem taky, ale pro jistotu chci i měřit.

No včera mi nabídla chovatelka, že se můžeme sejít, a že mi řekne všechno potřebné k porodu a následnému odchovu, včetně věcí, co se běžně moc neříkají , tak jsem na to s radostí kývla, ať jsem připravená .

Ty věci, co se moc neříkají je asi info o císaři a o tom, co dělat když se fena nestará (bohužel u některých plemen je to časté) 🤫

Na druhou stranu je dobře, že budete vědět, co Vás může potkat a jak se v takové situaci zachovat.

25.6.2021 10:19
janaa

XXX.XXX.38.22

Taky neměřím, jinak se říká cca týden předem
Chovatelka super, že podpoří,ale neboj,připravená stejně nebudeš

25.6.2021 10:34

Děkuju Inspektore, tohle jsem potřebovala vidět
Jsem vyléčená a jdu líbnout svého flegmatického a brutálně klidného Pana Psa

Ale jsou to trhači, takoví zuřivci drobet... brrr, nechtěla bych tam mít ruku

25.6.2021 10:40
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Mě to neodradilo! Já se nebudu bát vlka nic, hrdě vstoupím do té bojové arény a snad vyváznu holým životem.
Kožené rukavice z Mountfieldu ale beru s sebou. :)

25.6.2021 10:43

Varaxi napsal(a):
Mě to neodradilo! Já se nebudu bát vlka nic, hrdě vstoupím do té bojové arény a snad vyváznu holým životem.
Kožené rukavice z Mountfieldu ale beru s sebou. :)

Tak což o to, to já bych taky vstoupila (za užití řádných ochranných prostředků), možná bych i vystoupila.
Ale odradilo mě to od pořízení malinového štěkaněte

25.6.2021 10:47
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Tak což o to, to já bych taky vstoupila (za užití řádných ochranných prostředků), možná bych i vystoupila.
Ale odradilo mě to od pořízení malinového štěkaněte

Aha, tak to já nikdy neplánovala, já měla vždycky v srdci tervíky a groníky. :)
Nicméně nejen jimi živ je člověk a ožvýkat se dá prakticky každým štěnětem, tak proč nevyužít ta maliní. :)
(Asi jsem skrytý masochista.)

25.6.2021 10:47
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.13.81

Děkuju Inspektore, tohle jsem potřebovala vidět
Jsem vyléčená a jdu líbnout svého flegmatického a brutálně klidného Pana Psa

Ale jsou to trhači, takoví zuřivci drobet... brrr, nechtěla bych tam mít ruku

2 dny zpátky to byli hodní plyšoví Gizzmové, ale zapomněla jsem v bouřce zavřít okno a jak na ně napršelo, tak se z nich stali Gremlins😱

Nee, oni jsou takoví drsní hlavně ve smečce, ale jednotlivě to je celkem v pohodě.

25.6.2021 10:51

Já jsem nikdy malinového psa nezvažovala. Pak jsem měla možnost sledovat jednu šikovnou psí holku od štěněte dodnes a je to hezké. Je teda ostrá, ale jak jinak, že? Jedou cvičáky, zkoušky, záchranařinu, výstavy...
Tak jsem začala přemýšlet, jestli bych na to nááááhodou taky třeba neměla. Na nějaký ten pohodovější a klidnější kousek.
No, musím si upřímně přiznat, že neměla.

25.6.2021 11:02
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Já jsem nikdy malinového psa nezvažovala. Pak jsem měla možnost sledovat jednu šikovnou psí holku od štěněte dodnes a je to hezké. Je teda ostrá, ale jak jinak, že? Jedou cvičáky, zkoušky, záchranařinu, výstavy...
Tak jsem začala přemýšlet, jestli bych na to nááááhodou taky třeba neměla. Na nějaký ten pohodovější a klidnější kousek.
No, musím si upřímně přiznat, že neměla.

Já to chápu. Člověk vidí toho psa v akci a nemůže si pomoci, říká si, toto bych taky chtěla! Ale pak nastoupí rozum a ten praví:
Šibe ti?!
A tak jsem upravila své požadavky, protože aktivní pes do sportovní rodiny je prostě reálnější než budoucí policista, ovčák nebo záchranář, a tak nastoupil plán B, totiž tervueren nebo groenendael.
Taky jsem viděla fenku maliňáka žijící u laika v bytě a co to s ní udělalo. Chuděra stojí s míčkem v tlamě u toho člověka, který s ní naváže oční kontakt, a vyloženě žebrá o aport. Nebo procházku. Nějakou akci. Spolupráci. Pojď něco dělat, jedno co, ale pojď, hned, honem, pojď. Ona by fakt byla ochotná odejít s úplně cizím člověkem jen proto, že si jí všiml a je ochoten jí házet balonky nebo běhat slalomy do zblbnutí. :/
Já bych to takhle daleko nikdy zajít nenechala, to vím. To by mi svědomí nedovolilo. Ale ten pes má být pro radost i mě, ne abych celý život podřídila jemu. Chci děti, dům je ve fázi plánování, celá ta budoucnost je taková ne úplně jistá a promyšlená do detailů. Tudíž to prostě chce něco přece jen mírnějšího.

25.6.2021 11:11

Amen Varaxi. Jsem soudná. Sice už potěr (děti) i dům mám, ale co nemám, je čas a odhodlání tu trochu volného vyplnit výhradně psem. Tohle sice zní hrozně, ale je to tak, že když už volný čas mám, nemám sílu ho trávit na cvičáku, během, tréninky a podobně. Už mi není dvacet a šťávu na takovou raketu, jako má ona známá, zkrátka nemám.
Vyhovují mi klidnější plemena, kterým v exponovaných dnech stačí moje přítomnost s ledovou kávou v jedné ruce a psím kožichem v ruce druhé, drbající za ušima.

25.6.2021 11:14
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.13.81

Varaxi napsal(a):
Já to chápu. Člověk vidí toho psa v akci a nemůže si pomoci, říká si, toto bych taky chtěla! Ale pak nastoupí rozum a ten praví:
Šibe ti?!
A tak jsem upravila své požadavky, protože aktivní pes do sportovní rodiny je prostě reálnější než budoucí policista, ovčák nebo záchranář, a tak nastoupil plán B, totiž tervueren nebo groenendael.
Taky jsem viděla fenku maliňáka žijící u laika v bytě a co to s ní udělalo. Chuděra stojí s míčkem v tlamě u toho člověka, který s ní naváže oční kontakt, a vyloženě žebrá o aport. Nebo procházku. Nějakou akci. Spolupráci. Pojď něco dělat, jedno co, ale pojď, hned, honem, pojď. Ona by fakt byla ochotná odejít s úplně cizím člověkem jen proto, že si jí všiml a je ochoten jí házet balonky nebo běhat slalomy do zblbnutí. :/
Já bych to takhle daleko nikdy zajít nenechala, to vím. To by mi svědomí nedovolilo. Ale ten pes má být pro radost i mě, ne abych celý život podřídila jemu. Chci děti, dům je ve fázi plánování, celá ta budoucnost je taková ne úplně jistá a promyšlená do detailů. Tudíž to prostě chce něco přece jen mírnějšího.

Ono to všechno jde, aby to fungovalo, ale ten maliňák musí být tak nějak kompletně zapojený do rodinného života.
Já se jim třeba nejak "extrémně" nevěnuju, ale prostě ráno jdou do staje nakrmit a pustit koně a ovce, pak jdou spát, potom vařit oběd, pak teda ven, neco pocvičit nebo jít nakoupit do zveráku...
Prostě s nimi žít a pak jsou zlatí i doma.

25.6.2021 11:16

Nechte toho, Inspektore, sakra...
Napřed mě vyléčíte a pak popíšete den, který se mi zdá normálně přijatelný, a já už zase přemýšlím.

Sakra, nenuťte mě přemýšlet

25.6.2021 11:25
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.13.81

Nechte toho, Inspektore, sakra...
Napřed mě vyléčíte a pak popíšete den, který se mi zdá normálně přijatelný, a já už zase přemýšlím.

Sakra, nenuťte mě přemýšlet

Nebojte, já zase pošlu nějaký video😂

25.6.2021 11:30

Hodně zvukových efektů, prosím. Ty jsou extra působivé, jak dokázalo tohle vaše video.
Vzteklouni mrňavý

25.6.2021 12:11
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Ono to všechno jde, aby to fungovalo, ale ten maliňák musí být tak nějak kompletně zapojený do rodinného života.
Já se jim třeba nejak "extrémně" nevěnuju, ale prostě ráno jdou do staje nakrmit a pustit koně a ovce, pak jdou spát, potom vařit oběd, pak teda ven, neco pocvičit nebo jít nakoupit do zveráku...
Prostě s nimi žít a pak jsou zlatí i doma.

Toto plánuju s tím dlouhosrstým belgičanem, až jednou bude. Když se to osvědčí, kdo ví, co bude dál.
Ale zatím mám v okolí ten odstrašující případ, moje zkušenosti obsahují toliko výchovu bPP labradora a kavalíra, do toho to nejisté bydlení (jestli stihnem ten domek postavit včas, nebo budem muset jít do podnájmu), prostě na maliňáka to nevidím.
Jsou to skvělí psi, ale myslím, že jim nemůžu nabídnout to, co potřebují.

25.6.2021 12:27
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.13.81

Varaxi napsal(a):
Toto plánuju s tím dlouhosrstým belgičanem, až jednou bude. Když se to osvědčí, kdo ví, co bude dál.
Ale zatím mám v okolí ten odstrašující případ, moje zkušenosti obsahují toliko výchovu bPP labradora a kavalíra, do toho to nejisté bydlení (jestli stihnem ten domek postavit včas, nebo budem muset jít do podnájmu), prostě na maliňáka to nevidím.
Jsou to skvělí psi, ale myslím, že jim nemůžu nabídnout to, co potřebují.

Jj, na tohle bude chlupáč ideální👍.
Malinu by si měl pořídit jen člověk, který opravdu ví, že ji chce. Takový to "zkusím to" tady většinou moc nefunguje a navic nejsou moc kompatibilní s malýma dětma - s tím je taky potřeba počítat.

25.6.2021 12:29
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

to musí vodradit každýho normálního
dobrý bitkaři

25.6.2021 13:35

Amen Varaxi. Jsem soudná. Sice už potěr (děti) i dům mám, ale co nemám, je čas a odhodlání tu trochu volného vyplnit výhradně psem. Tohle sice zní hrozně, ale je to tak, že když už volný čas mám, nemám sílu ho trávit na cvičáku, během, tréninky a podobně. Už mi není dvacet a šťávu na takovou raketu, jako má ona známá, zkrátka nemám.
Vyhovují mi klidnější plemena, kterým v exponovaných dnech stačí moje přítomnost s ledovou kávou v jedné ruce a psím kožichem v ruce druhé, drbající za ušima.

že když už volný čas mám, nemám sílu ho trávit na cvičáku, během, tréninky a podobně

on se ten samotny trenink musi stat odpocinkem pro cloveka - aby to fungovalo.
ne, ze se do neceho nutite, ale tesite se na ty chvilky na cvicaku, to je ten relax

aspon ja to tak mam nastavene - po celem dni sezeni za PC, on-line schuzek, reseni problemu s lidmi, doma - vypadnout na cvicak a resit krive sedni? me to taaak vycisti hlavu vzdycky

a ten malinak, co je vzdycky pro vsechno nadseny -tohle hobby jen vhodne podporuje

chapu ze to ma kazdy jinak - i ruzne zivotni faze covek proziva - ne vzdycky se pes hodi.
Ale co se tyka aktivniho odpocinku -tak zvirata jsou v tomhle neprekonatelna

25.6.2021 14:00

Já to mám takhle s těmi ohaři. Že naopak chci a potřebuju každou volnou chvíli trávit se psem, a je (mi) jedno, zda v lese nebo třeba učením blbinek v obýváku. I tak to ale v rámci nějakého budoucího potěru hóódně zvažuji…

25.6.2021 14:04

Víte, můj problém je, že mně by křivé sedni nevadilo a stačilo by mi 😉 Jsem typ, co psa vychová, ale nevycvičí. Prostě nejsem cvičákový typ a mě by si ten pes nezasloužil, to bych mu nemohla udělat.
Mně k zivotu stačí provozní poslušnost a proto nemůžu mít maliňátko.

25.6.2021 22:10
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Tak jsem si to pustila se zvukem - podle mě je v pozadí puštěná televize, kde spolu zrovna zápasí Vetřelec a Predátor. Taková něžná hravá štěňátka nemohou vydávat takové skřeky. To je fyziologicky nemožné.

25.6.2021 22:20
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Jedinou mou televizí je akvárium, takže jestli to nebyly štěňata, tak ty zvuky musely vydávat jedině tyhle rybičky 😂

26.6.2021 06:50

Jedinou mou televizí je akvárium, takže jestli to nebyly štěňata, tak ty zvuky musely vydávat jedině tyhle rybičky 😂

26.6.2021 07:26

Tem mamánek je ta vzteklina z videa - pasovala se do role náměstka ředitele😉

Jak zdání klame. Já myslela, že mamánek je nejhodnější, nejklidnější štěňátko. O on ředitel!

27.6.2021 16:38
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.13.81

Ať nezapadneme, než se to Marceli vyklube 🐣

Do péče už se u nás zapojil i strejda:

27.6.2021 17:29
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ta maliňátka jsou bozi 😍, já jsem zvědavá, jestli a kdy pustí naše fena psa ke stendum.

A omluvam se, zda už to tu bylo, ale jak měníte krmení? Utkvělo mi v hlavě, že později už dávat méně kostí, začala jsem dávat barf balancer, a ještě něco?

27.6.2021 19:45
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.13.81

marcelaamax napsal(a):
Ta maliňátka jsou bozi 😍, já jsem zvědavá, jestli a kdy pustí naše fena psa ke stendum.

A omluvam se, zda už to tu bylo, ale jak měníte krmení? Utkvělo mi v hlavě, že později už dávat méně kostí, začala jsem dávat barf balancer, a ještě něco?

Myslíte při krmení feny?
Tak těch 14 dní před porodem bych kostí moc nedávala a nahradila je tím balancerem nebo něčím podobným.
Ona se ta fena pak už hůř vyprazdňuke, když je plná štěňat, tak proč jí to ještě ztěžovat kostma.

27.6.2021 20:59

Víte, můj problém je, že mně by křivé sedni nevadilo a stačilo by mi 😉 Jsem typ, co psa vychová, ale nevycvičí. Prostě nejsem cvičákový typ a mě by si ten pes nezasloužil, to bych mu nemohla udělat.
Mně k zivotu stačí provozní poslušnost a proto nemůžu mít maliňátko.

A to já bych si maliňátko i na tu provozní poslušnost koupila, taky vychovávám s necvičákovským přístupem, naše buli je kompletně zapojená do rodinného života. Konečně bych si po skorojezevčíkovi, erdele a bulíkovi trochu odpočinula.

28.6.2021 09:08
janaa

XXX.XXX.38.22

marcelaamax napsal(a):

Jak píše inspektor,poslední dva týdny kosti výrazně ubrat nebo nedávat a hlavně dávku krmení rozdělit na malé porce a dávat xkrát denně

2.7.2021 19:34
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak jsem tu zas , asi plaším, ale už mi někdo říkal, že by se v druhé polovině březosti moc neměla krmit játra a tak jsem hledala nějaké info o tom a našla jsem tento článek od MVDr. Šťourače

https://www.radaveterinare.cz/pes/clanky/brezi-feny-a-b-a-r-f-opatrne-s-bylinkami-a-jatry-95

Mluví se tam o vysokých dávkách jater, tudíž předpokládám, že krmit se normálně mohou, jen ne ve velkém množství? Ale když krmím mletinu, která je i s vnitřnostma, tak nemám přehled o tom, jaký podíl jater tam je. A vlastně ani nevím, co se bere jako velké množství . Takže lepší nekrmit takové směsi, ale krmit vyloženě kusovou svalovinu a k tomu nějakou vnitřnost? Případně mletinu bez vnitřností (bez jater) a k tomu vnitřnosti, abych měla větší přehled?

3.7.2021 20:59
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Tak se hlásím jako přeživší. Jsem naživu a to se počítá. Ruce se hojí, lehce vykloubené rameno se srovná, skalpované vlasy mi vlastně sluší a uši a ret jsem si stejně chtěla nechat propíchnout.

Teď vážně. Děkujeme Inspektorové za krásný a vskutku neopakovatelný zážitek. Snad jsme nenapáchali moc pozdvižení, když jsme se u Tebe motali jak špina v kyblu.
Štěňátka jsou nádherná a koušou tak přiměřeně, ani moc, ani málo. Mají krásné hebké kožíšky a měkké čumáčky a jako draví draci se chovali, jen když přišla máma, totiž mléčný bar na nožičkách. Maminka byla nádherná, dacánek byl úplně bezva, dlouhosrstka projevila svou fotogenitu (na čtyřech fotkách z pěti má křivé ucho) a co je hlavní, dostala jsem perfektní rybízový koláč a podávali báječnou kulajdu. :)
Dnes je den plný zážitků - napřed jsem uvedla do rozpaků floristku požadavkem na květinu pro fenu (novopečená matka MUSÍ dostat květiny!), pak prodavače ve Zverimexu („Kdybyste byl čtyřtýdenním štěnětem, co z Vaší nabídky by Vám chutnalo?“) a nakonec prodavače v Shellu na nějaký rozlešťovač, neboť nám auto potrkala koza. :) Takovým zážitkům a překvapeným výrazům se nevyrovná ani natírání hlídkujících policistů opalovacím krémem, což jsem podstoupila minulý týden.
Takže varovat mohu jen před nebohými býložravci: Když půjdete k Inspektorové na návštěvu, pozor na kozy. Opravdu.
Jediné, co kazí dojem z jinak nadmíru zajímavého dne, je fakt, že jsem Ti zapomněla dát naši domácí marmeládu. Tak snad příště.
Ještě jednou děkuji, o štěňátkách se mi bude zdát. Ty voňavé hebké kuličky, co mají ocásky jako anténky, jsou opravdu rozkošně roztomilé.

3.7.2021 22:08
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.32.87

Varaxi byla skvělá - všechno nám to tu nakrmila, pomuchlala, vyvenčila, vycvičila a honosnych darů dovezla tolik, co se do jejich nebohého autíčka vešlo (to co se nevešlo dovezl o chvíli později kurýr dodávkou). Pán ze zveráku musel mít asi obrovský hlad, když si sebe představil 4 týdenním štěnětem, protože kromě křečka, pavích oček a literatury jim nabalil celý zverimex👍.
O to vic mě mrzí, že si zdejší 🐐🐐 z těch 20 aut na parkovišti vybraly zrovna jejich roztomilé červené autíčko do kapsy. Možná to braly jako mstu, že ta krásna kytice nebyla pro ně 😒.

Ty jsi opravdu natírala policisty krémem?! 😂👍

4.7.2021 10:19

Varaxi, všechno špatně. Jako, začalo to slibně, ale pak jste to pokazila. Z vašeho popisu měla cákat krev, sršet hrůza a sálat beznaděj a zmar!

A jo, závidím

4.7.2021 11:18
Dasvo

XXX.XXX.250.72

marcelaamax napsal(a):
Tak jsem tu zas , asi plaším, ale už mi někdo říkal, že by se v druhé polovině březosti moc neměla krmit játra a tak jsem hledala nějaké info o tom a našla jsem tento článek od MVDr. Šťourače

https://www.radaveterinare.cz/pes/clanky/brezi-feny-a-b-a-r-f-opatrne-s-bylinkami-a-jatry-95

Mluví se tam o vysokých dávkách jater, tudíž předpokládám, že krmit se normálně mohou, jen ne ve velkém množství? Ale když krmím mletinu, která je i s vnitřnostma, tak nemám přehled o tom, jaký podíl jater tam je. A vlastně ani nevím, co se bere jako velké množství . Takže lepší nekrmit takové směsi, ale krmit vyloženě kusovou svalovinu a k tomu nějakou vnitřnost? Případně mletinu bez vnitřností (bez jater) a k tomu vnitřnosti, abych měla větší přehled?

Zvýšené dávky vitamínu A jsou problém celou březost, nejen v druhé půlce!
Já mletiny i v březosti normálně krmím. Je ale pravda, že určitě ne každý den a střídám. Těch mletin je přece spousta a ne všechny nutně obsahují játra. (Podle mého názoru je nejvíc jater v hovězím s droby.)
Osobně se domnívám, že pokud nekrmíte játry ledních medvědů nebo tuleňů, případně krví mořských želv, neměla byste mít problém.

4.7.2021 11:33
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Dasvo napsal(a):
Zvýšené dávky vitamínu A jsou problém celou březost, nejen v druhé půlce!
Já mletiny i v březosti normálně krmím. Je ale pravda, že určitě ne každý den a střídám. Těch mletin je přece spousta a ne všechny nutně obsahují játra. (Podle mého názoru je nejvíc jater v hovězím s droby.)
Osobně se domnívám, že pokud nekrmíte játry ledních medvědů nebo tuleňů, případně krví mořských želv, neměla byste mít problém.

Díky za odpověď...

Já mám právě aktuálně dva druhy mletin, obojí je hovězí s droby, ale od jiného výrobce. U jednoho jsou vnitřnosti rozepsané a játra tam jsou, u druhého to rozepsané není, takže nevím. V jednom je napohled těch vnitřností méně, tak krmím tím, a k tomu přidávám svalovinu.

4.7.2021 13:02
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.32.87

marcelaamax napsal(a):
Díky za odpověď...

Já mám právě aktuálně dva druhy mletin, obojí je hovězí s droby, ale od jiného výrobce. U jednoho jsou vnitřnosti rozepsané a játra tam jsou, u druhého to rozepsané není, takže nevím. V jednom je napohled těch vnitřností méně, tak krmím tím, a k tomu přidávám svalovinu.

Pokud k tomu přidáváte svalovinu a ještě přílohy, tak to množství jater v mletině nařdíte tak, že nebude problém.

4.7.2021 15:46
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Ty jsi opravdu natírala policisty krémem?!

Pracuji jako asistent BOZP a mám nemoc z povolání; v obchodních domech a nemocnicích běžně kontroluji, jestli je otevřený únikový východ (samozřejmě jen tam, kde není pod alarmem), jestli mají platnou kontrolu hasicích přístrojů a kde jsou umístěné evakuační plány a poplašné požární směrnice.
Takže když mě v pětatřicetistupňových vedrech zastavili policajti na kontrolu na alkohol za volantem, moje diagnóza zapracovala. Zeptala jsem se jich, jestli dostali od zaměstnavatele ochranný nápoj. Prej že jo. Pak jsem se ptala, jestli dodržují pauzy (každé 2 hodiny mají nárok na 10 min pauzy). To prej taky jo. Ale já se nevzdávám, tak jsem se jich zeptala, jestli jsou natření opalovacím krémem - a nebyli! Tak jsem je natřela, jednomu jen ruce a paže, druhého komplet i s obličejem, a jela jsem domů.

4.7.2021 15:49
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Varaxi, všechno špatně. Jako, začalo to slibně, ale pak jste to pokazila. Z vašeho popisu měla cákat krev, sršet hrůza a sálat beznaděj a zmar!

A jo, závidím

Hele, jestli Vás to potěší... Tak přítel se od včerejška cítí špatně. Asi ho ta štěňátka pokousala a stává se z něj štěňátkodlak.
Tak bacha.

4.7.2021 16:10
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.21.246

Varaxi napsal(a):

Pracuji jako asistent BOZP a mám nemoc z povolání; v obchodních domech a nemocnicích běžně kontroluji, jestli je otevřený únikový východ (samozřejmě jen tam, kde není pod alarmem), jestli mají platnou kontrolu hasicích přístrojů a kde jsou umístěné evakuační plány a poplašné požární směrnice.
Takže když mě v pětatřicetistupňových vedrech zastavili policajti na kontrolu na alkohol za volantem, moje diagnóza zapracovala. Zeptala jsem se jich, jestli dostali od zaměstnavatele ochranný nápoj. Prej že jo. Pak jsem se ptala, jestli dodržují pauzy (každé 2 hodiny mají nárok na 10 min pauzy). To prej taky jo. Ale já se nevzdávám, tak jsem se jich zeptala, jestli jsou natření opalovacím krémem - a nebyli! Tak jsem je natřela, jednomu jen ruce a paže, druhého komplet i s obličejem, a jela jsem domů.

😂👍

4.7.2021 16:14
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.21.246

Varaxi napsal(a):
Hele, jestli Vás to potěší... Tak přítel se od včerejška cítí špatně. Asi ho ta štěňátka pokousala a stává se z něj štěňátkodlak.
Tak bacha.

Chudák, dneska by mu tu bylo asi líp - od rána je na dvoře i v domě úplně liduprázdno (se svou fobií z lidí se mi stihl svěřit)

4.7.2021 21:02
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Chudák, dneska by mu tu bylo asi líp - od rána je na dvoře i v domě úplně liduprázdno (se svou fobií z lidí se mi stihl svěřit)

Na jednu stranu ano, je mi ho líto. Dnes ho sklátila migréna.
Na druhou stranu štěňátkodlak malinoise musí něco vydržet! A pokud od nich pochytí hebké tlapky, drive do práce a poslušnost, tak to stálo zato.

4.7.2021 21:07
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.21.246

Varaxi napsal(a):
Na jednu stranu ano, je mi ho líto. Dnes ho sklátila migréna.
Na druhou stranu štěňátkodlak malinoise musí něco vydržet! A pokud od nich pochytí hebké tlapky, drive do práce a poslušnost, tak to stálo zato.

Ale on vypadal, že drive do práce a poslušnost má - jak jsem odnášela poslední štěňata ven, tak se mě ptal, kde mám mop, že by zatím vytřel podlahu. Jsem koukala jak vejr, jak je ochočený😂👍

4.7.2021 21:51

Varaxi napsal(a):

OT: jak vysoko mají být cedule s únikovým panáčkem?- prostě kudy zdrhat... ve výšce očí? a co když bude prostor zakouřen? a já se budu plazit u země? panáček ve výšce očí mi bude k prdu....máme u nás v práci, strašně mě to deptá...

5.7.2021 00:19
Varaxi

XXX.XXX.129.250

OT: jak vysoko mají být cedule s únikovým panáčkem?- prostě kudy zdrhat... ve výšce očí? a co když bude prostor zakouřen? a já se budu plazit u země? panáček ve výšce očí mi bude k prdu....máme u nás v práci, strašně mě to deptá...

https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2017-375#p5

Je pravda, že jsem to projela jen rychle očima, ale myslím, že to NV přesně neudává; teda kromě vágního:
Značky a zařízení určené k vysílání světelných signálů se umísťují ve vhodné výšce a v poloze přiměřené zornému poli zaměstnanců, na snadno dostupném a viditelném místě, s přihlédnutím k osvětlení a ke všem rizikům na pracovišti a v jeho bezprostřední blízkosti.
Je-li značka pro označení únikové cesty a nouzového východu zhotovena z fotoluminiscenčního materiálu, musí být instalována na povrchu vnitřní komunikace nebo těsně nad její úrovní.

Tradičně se umisťují všechny značky „Směr únikového východu“ přímo nad dveře, ale dogma to samozřejmě není.
Jsem asistent, nikoli OZO. Takže za svou odpověď nedám ruku do ohně. Myslím si ale, že je umístění značek ve výšce očí technicky v pořádku.

7.7.2021 11:59
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Holky dá se něčím nahradit Calopet pasta? Na internetu moc není k sehnání, většinou vyprodaná. Dodavatel mého veta ji aktuálně taky nemá skladem. Dá se sehnat něco srovnatelného?

7.7.2021 12:05
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.11.204

marcelaamax napsal(a):
Holky dá se něčím nahradit Calopet pasta? Na internetu moc není k sehnání, většinou vyprodaná. Dodavatel mého veta ji aktuálně taky nemá skladem. Dá se sehnat něco srovnatelného?

Aptus Reconvalescent

7.7.2021 13:16
janaa

XXX.XXX.38.22

Ten Aptus. Jinak já během porodu dávám Glukopur rozpuštěný ve vodě

7.7.2021 15:50
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Díky.

Dneska jsme byli na kontrolním sonu, vetka napočítala 6 štěňat, ale 100% jistá si byla 4, tak jsem zvědavá, kolik jich nakonec bude 😁.

Zrovna jsem dneska koukala na fotky z výstavy a říkala si, že naše fena ve 42 dni vypadá jako většina nebřezích fen ve "výstavní kondici" 😀.

8.7.2021 11:39
Dasvo

XXX.XXX.101.12

marcelaamax napsal(a):
Díky.

Dneska jsme byli na kontrolním sonu, vetka napočítala 6 štěňat, ale 100% jistá si byla 4, tak jsem zvědavá, kolik jich nakonec bude 😁.

Zrovna jsem dneska koukala na fotky z výstavy a říkala si, že naše fena ve 42 dni vypadá jako většina nebřezích fen ve "výstavní kondici" 😀.

Ty růžové špunty hovoří více než jasně! :-)

9.7.2021 18:24
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.96.133

Pro espiro - mají 5 týdnů, to ještě furt jde😉

9.7.2021 18:35
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.96.133

... a ta sláma po celým dvoře je taky jejich práce 🤫

9.7.2021 19:16

Helejte Inspektore, já vám nevím, ale jste si jistá, že "to ještě furt jde"? Ty zvuky jsou jako z emerickýho filmu, kde zrovna hoduje smečka vlků na padlém hrdinovi

Jsou boží. A abych byla fakt jako upřímná, tak mě to neodrazuje tak, jak bych ráda

A tu slámu máte na svědomí vy, jen to na ně neházejte. Kdybyste neprovokovala s tou prachovkou, či co to je, tak by tam bylo čisto.

9.7.2021 19:17

... a ta sláma po celým dvoře je taky jejich práce 🤫

Kdopa a pročpa to tam tak plaká?

9.7.2021 19:18
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.96.133

Kdopa a pročpa to tam tak plaká?

Ostatni, protože ze jsou za ohrádkkou (sezrat se nenechám)

9.7.2021 19:32

Srabe!
Krmíte tyčí jako v zoo krmí tygry?

9.7.2021 21:17
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.96.133

Helejte Inspektore, já vám nevím, ale jste si jistá, že "to ještě furt jde"? Ty zvuky jsou jako z emerickýho filmu, kde zrovna hoduje smečka vlků na padlém hrdinovi

Jsou boží. A abych byla fakt jako upřímná, tak mě to neodrazuje tak, jak bych ráda

A tu slámu máte na svědomí vy, jen to na ně neházejte. Kdybyste neprovokovala s tou prachovkou, či co to je, tak by tam bylo čisto.

Tohle je vážně ještě pořád rekreace - zatím se s nimi pořád ještě dá vyjit, když nemají hlad a jsou furt venku. Za tyden už to bude jiná liga.
Jj, jsem bordelářka a ti chudáci malí to pak musí uklízet - úplně je ten úklid zničil🤫

9.7.2021 21:40
Zrzavci

XXX.XXX.29.182

Tohle je vážně ještě pořád rekreace - zatím se s nimi pořád ještě dá vyjit, když nemají hlad a jsou furt venku. Za tyden už to bude jiná liga.
Jj, jsem bordelářka a ti chudáci malí to pak musí uklízet - úplně je ten úklid zničil🤫

Pišišvore - uvědomuješ si, že pouštíš do světa stádo Godzil?

9.7.2021 22:46
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.96.133

Zrzavci napsal(a):
Pišišvore - uvědomuješ si, že pouštíš do světa stádo Godzil?

Oni jsou pak hodní, jen se musí trochu ochočit😉

9.7.2021 22:56
Zrzavci

XXX.XXX.29.182

Oni jsou pak hodní, jen se musí trochu ochočit😉

jo....... ochočit..... tvl a kdo chce vochočovat Godzilu jako?
(jsou boží a asi přesně s tou výbavou, co je zapotřebí)

9.7.2021 23:03
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.96.133

Zrzavci napsal(a):
jo....... ochočit..... tvl a kdo chce vochočovat Godzilu jako?
(jsou boží a asi přesně s tou výbavou, co je zapotřebí)

No přece espiro🤫🤭

9.7.2021 23:05
Zrzavci

XXX.XXX.29.182

No přece espiro🤫🤭

Aha espiro................. to voni ji asi akurát pustili z těch Kosmonos? :D /Espiro promine :D, mám na mysli jen její dobro :D /

9.7.2021 23:14

Oceňuju to děvčata. Že na mě obě tak myslíte

9.7.2021 23:21
Zrzavci

XXX.XXX.29.182

Oceňuju to děvčata. Že na mě obě tak myslíte

no vono na jedno místo v Kosmonosekch je asi tak dvacet žadatelů.

10.7.2021 00:45

Mám protekci, nebojte

10.7.2021 08:55
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.96.133

Zrzavci napsal(a):
no vono na jedno místo v Kosmonosekch je asi tak dvacet žadatelů.

Jak to víš? 🤔😝

10.7.2021 14:51
Zrzavci

XXX.XXX.29.182

Jak to víš? 🤔😝

Neb jsem tam svýho času díky flekatý měla tak nějak i našlápnuto, no a než mě přijali, tak už to zas nebylo potřeba

10.7.2021 14:51
Zrzavci

XXX.XXX.29.182

Mám protekci, nebojte

A jo táák, tak to se to pak hazarduje

10.7.2021 18:14
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.49.31

marcelaamax napsal(a):
https://www.facebook.com/1464756112/posts/10219453791283175/

Tohle video miluju👍

13.7.2021 15:05

... anebo jsi jim zdrhla🤫

https://www.novinky.cz/krimi/clanek/policie-hleda-pacientku-z-kosmonos-muze-byt-nebezpecna-40366053#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=RFesjthfTdf-202107131243&dop_id=40366053&source=hp&seq_no=8&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Čtete mi myšlenky, taky jsem článek viděla a chtěla postnout. Byla jste rychlejší. Ovšem takhle Zrzavou prásknout, včetně fotky a ták... to se nedělá. Nezapomeňte, že může být nebezpečná

A mimochodem, kde mám svou pravidelnou dávku emocí?

13.7.2021 15:11
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.49.31

Čtete mi myšlenky, taky jsem článek viděla a chtěla postnout. Byla jste rychlejší. Ovšem takhle Zrzavou prásknout, včetně fotky a ták... to se nedělá. Nezapomeňte, že může být nebezpečná

K nám by teď nešla - to je v suchu😝

Emoce:

13.7.2021 15:13
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

... anebo jsi jim zdrhla🤫

https://www.novinky.cz/krimi/clanek/policie-hleda-pacientku-z-kosmonos-muze-byt-nebezpecna-40366053#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=RFesjthfTdf-202107131243&dop_id=40366053&source=hp&seq_no=8&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

to jsem přesně chtěla napsat o Varaxi taky, že po návštěvě u vás si jela oddychnout do Kosmonos a pak jim vzala kramle.

13.7.2021 15:14
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Nezapomeňte, že může být nebezpečná

a tak ona Pišišvor ví, že jen štěkám a nekoušu, že jo

13.7.2021 15:15
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

K nám by teď nešla - to je v suchu😝

Emoce:

ježiš ten pupek vyvalenej pomooooct, škoda, že se k nim nedá přivonět. nebo takhle ono by se dalo ale pak už by nebylo zase čím

13.7.2021 15:16

Popletla jsem Varaxi se Zrzavou, mea culpa.

A díky za emocionální nálož. Asi jsem se zaláskovala do toho chlapíka, co tak vystavuje na odiv své nádobí. Je božsky napucaný, jako žárovka

13.7.2021 15:16
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.49.31

Zrzavci napsal(a):
Nezapomeňte, že může být nebezpečná

a tak ona Pišišvor ví, že jen štěkám a nekoušu, že jo

Jj, vobčas i řechtá 🐴

13.7.2021 15:21
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.49.31

Zrzavci napsal(a):

ježiš ten pupek vyvalenej pomooooct, škoda, že se k nim nedá přivonět. nebo takhle ono by se dalo ale pak už by nebylo zase čím

Oni do obličeje nekoušou - to vás olizují, abyste jim vyvrhli potravu 😂.
Je super, jak mají pořád všichni zachovaný instinkty👍

13.7.2021 15:25
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.49.31

Popletla jsem Varaxi se Zrzavou, mea culpa.

A díky za emocionální nálož. Asi jsem se zaláskovala do toho chlapíka, co tak vystavuje na odiv své nádobí. Je božsky napucaný, jako žárovka

To je Da Vinci😉

13.7.2021 15:26

To je Da Vinci😉

Leonardo, ááách... a nekouše do ksichtu... co chtít víc?

13.7.2021 15:27
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Jj, vobčas i řechtá 🐴

jo jsem zrovna tuhle vyprávěla, jak jsem skončila v kopřivách, když jsem plna úcty vodila Kettlínku

13.7.2021 15:28
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

To je Da Vinci😉

... a jeho kód

13.7.2021 15:28
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Oni do obličeje nekoušou - to vás olizují, abyste jim vyvrhli potravu 😂.
Je super, jak mají pořád všichni zachovaný instinkty👍

tak zrzavý potvory si klidně do nosa hlodnou. Možná že jak jsou víc lovící....

13.7.2021 15:30
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.49.31

Leonardo, ááách... a nekouše do ksichtu... co chtít víc?

Jako on kouše jak krokodýl, ale do ksichtu fakt nekouše žádnej, ale chytit třeba za vlasy nebo procvaknout dlaň - to zase jooo 🐊

13.7.2021 15:32
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.49.31

Zrzavci napsal(a):
jo jsem zrovna tuhle vyprávěla, jak jsem skončila v kopřivách, když jsem plna úcty vodila Kettlínku

😂👍

13.7.2021 15:37
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.49.31

Zrzavci napsal(a):
tak zrzavý potvory si klidně do nosa hlodnou. Možná že jak jsou víc lovící....

Později asi taky, ale teď ještě somrují žrádlo - ona je mamka docela trénuje a vychovává. Tuhle jim měřila hlavy na plynový masky.

... a za pozornost stojí i ta přítomnost ochranného oděvu, to značí že už se zvyšuje míra ohrožení 🤫

13.7.2021 16:56

Později asi taky, ale teď ještě somrují žrádlo - ona je mamka docela trénuje a vychovává. Tuhle jim měřila hlavy na plynový masky.

... a za pozornost stojí i ta přítomnost ochranného oděvu, to značí že už se zvyšuje míra ohrožení 🤫

Mají jasnou dvojku. Tu měl skoro každej.

13.7.2021 17:03
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.49.31

Mají jasnou dvojku. Tu měl skoro každej.

😂👍

jen ten můj "leonberger" má 4

13.7.2021 20:03
Varaxi

XXX.XXX.129.250

😂👍

jen ten můj "leonberger" má 4

Ten Tvůj leonberger je z nich jedinej pořádnej pes. Stará se o papáníčko, má hlavu širší než beran, je rozumná (= zakousne méně slepic), to bude pes jak lusk. Tak holt nevyhraje Interšampiona, no. Přihlas ji na kulturistiku a medaile se pohrnou samy. Stejně ty poháry už nemáš kam dávat, na tisíc medailí Ti bude stačit jedna nástěnka.
Chci říci, všechno to jsou krasavice a krasavci, ale Žlutá je podle mého gusta nejvíc. Pevně věřím, že máme i stejnou barvu srsti.

Edit: Srsti a vlasů. :)

13.7.2021 22:36
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.49.31

Varaxi napsal(a):
Ten Tvůj leonberger je z nich jedinej pořádnej pes. Stará se o papáníčko, má hlavu širší než beran, je rozumná (= zakousne méně slepic), to bude pes jak lusk. Tak holt nevyhraje Interšampiona, no. Přihlas ji na kulturistiku a medaile se pohrnou samy. Stejně ty poháry už nemáš kam dávat, na tisíc medailí Ti bude stačit jedna nástěnka.
Chci říci, všechno to jsou krasavice a krasavci, ale Žlutá je podle mého gusta nejvíc. Pevně věřím, že máme i stejnou barvu srsti.

Edit: Srsti a vlasů. :)

Když já už nemám kam dát ani tu nástěnku! Může se věnovat akvaristice - to zní podobně jako kulturistika 😉

Jj, holky - jste jak dvojčata😂

13.7.2021 22:38

Když já už nemám kam dát ani tu nástěnku! Může se věnovat akvaristice - to zní podobně jako kulturistika 😉

..nádhera, kolik litrů má....

13.7.2021 22:45
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.49.31

..nádhera, kolik litrů má....

Tohle jen 120, ale máme ještě 300 l

13.7.2021 22:53

Tohle jen 120, ale máme ještě 300 l

..opět nádhera....

13.7.2021 22:54
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.49.31

..opět nádhera....

Nemáme televizi😇

... resp. máme, ale zapínáme ji jen na Velkou Pardubickou😉

13.7.2021 23:21

Nemáme televizi😇

... resp. máme, ale zapínáme ji jen na Velkou Pardubickou😉

..místo ní já mám osmáky....

13.7.2021 23:22

To je Da Vinci😉

A ta(myslím, že to je ona) s fialovou šňůrkou? se jmenuje jak? mě se líbí už od prvních fotek...

13.7.2021 23:24
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.49.31

..místo ní já mám osmáky....

To je taky dobrá telka 👍

13.7.2021 23:25
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.49.31

A ta(myslím, že to je ona) s fialovou šňůrkou? se jmenuje jak? mě se líbí už od prvních fotek...

Discovery - tu bych si správně měla nechat😉

13.7.2021 23:29

Hm, pěkná "lištička" . jiná feňule není?

13.7.2021 23:33

......snad se podaří vložit.....tak jsem myslela, že se podaří vložit osmaky s motylem, ale není z toho nic....

13.7.2021 23:38
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.49.31

Hm, pěkná "lištička" . jiná feňule není?

Jsou 4 - ty 3 jsou tak nejak podobný, ale nás nějak dostala ta žlutá obluda. Ona se furt směje a nemá potřebu si s nikým měřit síly, takže by s ní ve smečce mohl být klid.

13.7.2021 23:39
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.49.31

......snad se podaří vložit.....tak jsem myslela, že se podaří vložit osmaky s motylem, ale není z toho nic....

Jak to?

13.7.2021 23:46

Jak to?

..když už se nahrávání blíží do finále, tak to zmizí, zkoušela jsem dvakrát a nic....

13.7.2021 23:46
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.49.31

A hlavně, ta obluda mi strašně připomíná Belive - tu březí, o kterou jsme loni přišli. Vším - exterierem i tím sebevědomím. Ona byla taky, jako kdyby ji tam nechala kukačka a furt se smála...

13.7.2021 23:47
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.49.31

..když už se nahrávání blíží do finále, tak to zmizí, zkoušela jsem dvakrát a nic....

A byla to fotka nebo video?

13.7.2021 23:56

A byla to fotka nebo video?

..video,...mrzí mne to....

14.7.2021 00:01
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.49.31

..video,...mrzí mne to....

Asi bylo moc velký

14.7.2021 00:03

Asi bylo moc velký

..asi jo...

14.7.2021 06:38
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Já nejsem s to říct něco o Šedé a Zeleném. Červená, Fialová, Žlutá a Modrý, tam bych nějakou charakteristiku dohromady dala, i když teda úměrně tomu, že jsem ta bestiátka viděla pár hodin a půlku z toho prospala (ona bestiátka spinkala, ne já).
Mně se teda po Žluté nejvíc líbila právě ta Červená, protože ta byla opravdu kontaktní a celkem i něžná na prsty. Je pravda, že zákeřně útočila na spinkající sourozence, ale co už. :)
Fialová mi přišla jako strašná dračice, ta je pro odvážné fajnšmekry. :)
Modrý mi přišel takový průbojnější než Zelený, ale možná to byla náhoda, protože jsem si ho zrovna mazlila častěji než Zeleného. Taky mi přišlo, že po Žluté to bylo druhé nejžravější štěně, ale zároveň takový trdlík, protože když přišla máma s mlíčkem, tak se chvíli motal, než si našel místo.
Ta Žlutá je prostě takový suverén, který má rád stříšky a klidně na ostatní štěňata peče, hlavně když má co žvýkat a kam se schovat, to prostě nelze neobdivovat. Sama odešla spinkat pod pec, když ostatní štěňata spala poskládaná pod stolem. Prostě je to solitéra, která ještě vynikne, ta ještě ukáže, jaké má kvality. A na pohlazení dala přednost příteli přede mnou, to se mi stalo taky poprvé (já mám teda podezření, že to bylo malinko jinak, že přítel se vsedě opíral o zeď, tím pádem mezi jeho tělem a zdí vznikl tunel, kam si chtěla lehnout ). Prostě osobnost každým coulem. Já u ní čuju potenciál k nečekaným výsledkům.
Ale úžasní byli všichni. K pomilování přímo. Šest ouškatých ňuňatých chundelatých ocasatých kožíšků s drápky ostrými skoro jako zoubky, no prostě fakt zážitek.

14.7.2021 09:17
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.49.31

Varaxi napsal(a):
Já nejsem s to říct něco o Šedé a Zeleném. Červená, Fialová, Žlutá a Modrý, tam bych nějakou charakteristiku dohromady dala, i když teda úměrně tomu, že jsem ta bestiátka viděla pár hodin a půlku z toho prospala (ona bestiátka spinkala, ne já).
Mně se teda po Žluté nejvíc líbila právě ta Červená, protože ta byla opravdu kontaktní a celkem i něžná na prsty. Je pravda, že zákeřně útočila na spinkající sourozence, ale co už. :)
Fialová mi přišla jako strašná dračice, ta je pro odvážné fajnšmekry. :)
Modrý mi přišel takový průbojnější než Zelený, ale možná to byla náhoda, protože jsem si ho zrovna mazlila častěji než Zeleného. Taky mi přišlo, že po Žluté to bylo druhé nejžravější štěně, ale zároveň takový trdlík, protože když přišla máma s mlíčkem, tak se chvíli motal, než si našel místo.
Ta Žlutá je prostě takový suverén, který má rád stříšky a klidně na ostatní štěňata peče, hlavně když má co žvýkat a kam se schovat, to prostě nelze neobdivovat. Sama odešla spinkat pod pec, když ostatní štěňata spala poskládaná pod stolem. Prostě je to solitéra, která ještě vynikne, ta ještě ukáže, jaké má kvality. A na pohlazení dala přednost příteli přede mnou, to se mi stalo taky poprvé (já mám teda podezření, že to bylo malinko jinak, že přítel se vsedě opíral o zeď, tím pádem mezi jeho tělem a zdí vznikl tunel, kam si chtěla lehnout ). Prostě osobnost každým coulem. Já u ní čuju potenciál k nečekaným výsledkům.
Ale úžasní byli všichni. K pomilování přímo. Šest ouškatých ňuňatých chundelatých ocasatých kožíšků s drápky ostrými skoro jako zoubky, no prostě fakt zážitek.

Ty to umíš tak krásně popsat☺️👍

14.7.2021 09:27
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

má výborný měřidlo

asi si budu muset pořídit ringáč kvůli našemu kocourovi. je to magorů král, asi ho pošlu k vám na převýchovu, strčíč ho mezi ty malý belgický krokodýly a budeš matce tvrdit, že je to taky taková malinká malinka.

Bože jak já se tehdy vystíhovala s Kettlínou, když jsem si uvědomila, jakej majlant držím v ruce a vona to hadice jedna zjistila velmi rychle

14.7.2021 09:28
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Jeditíí pani akvaristka! No ale počkej, až Ti v tom akvárku začne dělat akvabelu, aby si to totiž nepopletla

14.7.2021 09:30
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

A hlavně, ta obluda mi strašně připomíná Belive - tu březí, o kterou jsme loni přišli. Vším - exterierem i tím sebevědomím. Ona byla taky, jako kdyby ji tam nechala kukačka a furt se smála...

Hele, ona bude za odměnu, já jsem si před časem říkala, že máš s těma fenkama hroznou smůlu, že vždycky s těma štěňatama něco přijde, ale madáme Diabolka, ona Ti to šécko vynahradí.

14.7.2021 09:45
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.49.31

Zrzavci napsal(a):
má výborný měřidlo

asi si budu muset pořídit ringáč kvůli našemu kocourovi. je to magorů král, asi ho pošlu k vám na převýchovu, strčíč ho mezi ty malý belgický krokodýly a budeš matce tvrdit, že je to taky taková malinká malinka.

Bože jak já se tehdy vystíhovala s Kettlínou, když jsem si uvědomila, jakej majlant držím v ruce a vona to hadice jedna zjistila velmi rychle

Ringo ti seženu, ale 🐯 do party nebereme - ty jejich drápy jsou vražedná zbraň 😱

Jj, Keťá vždycky znala svoji cenu - jednou jsem jí něco vytkla když jsme šli po sněhem zaváté cestě a ona mě za to ve vteřině zahodila do závěje. Kdybych neznala poučku pro určení směru hrabání po zavalení lavinou, tak mě našli až na jaře 😂. Vždycky byla 100% spolehlivá, ale člověk ji musel náležitě uctívat😉

Však Varaxi taky měla na hraní taky slušný balík v psím kožichu (nebo spíš on měl na hraní ji 🤫), ale slušelo jim to, i když všeobecné veselí z tahání o peška vystřídala obava, že budeme muset nebohou Varaxi resuscitovat... 🚑

14.7.2021 09:47
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.49.31

Zrzavci napsal(a):
Jeditíí pani akvaristka! No ale počkej, až Ti v tom akvárku začne dělat akvabelu, aby si to totiž nepopletla

Někdo už akvabelu dělal - z malého akva, co nebylo zakryté mi zmizel centimetr vody, jeden sameček a krevetka🙄

14.7.2021 09:53
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.49.31

Zrzavci napsal(a):
Hele, ona bude za odměnu, já jsem si před časem říkala, že máš s těma fenkama hroznou smůlu, že vždycky s těma štěňatama něco přijde, ale madáme Diabolka, ona Ti to šécko vynahradí.

Nj, Diabolka se klidně jmenovat mohla, když je to od D!

... ale už je pozdě, jméno má zaregistrované. Navíc by pak nešlo změnit to z Diabolky ma Dum-Dum - oni jsou na té plemence strašně zkostnatělí🙄

14.7.2021 10:04
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Ringo ti seženu, ale 🐯 do party nebereme - ty jejich drápy jsou vražedná zbraň 😱

Jj, Keťá vždycky znala svoji cenu - jednou jsem jí něco vytkla když jsme šli po sněhem zaváté cestě a ona mě za to ve vteřině zahodila do závěje. Kdybych neznala poučku pro určení směru hrabání po zavalení lavinou, tak mě našli až na jaře 😂. Vždycky byla 100% spolehlivá, ale člověk ji musel náležitě uctívat😉

Však Varaxi taky měla na hraní taky slušný balík v psím kožichu (nebo spíš on měl na hraní ji 🤫), ale slušelo jim to, i když všeobecné veselí z tahání o peška vystřídala obava, že budeme muset nebohou Varaxi resuscitovat... 🚑

Moures má hrozný šavle, ale už se mi podařilo ho z větší části naučit, že by s nima měl zacházet trochu slušně. Jen občas se zapomene - jako včera. On má asi z kotěcího věku nějakej návyk na těstoviny a je po nich jak divej a já včera dělala hříbky na pánvi se slaninou a smetanovou omáčkou a špagátama a on zapomněla na slušný vychování a nejen, že žebral, ale pak se rozhodnul se obsloužit a vydal se po mejch nohách vzhůru k talíři.

Divíš se, že bylo nutno ji uctívat? Osobnost takovou velikou? Nezapomenu na to jak se při závodě Kettlínka kochala a pak to odpíchla, ty vado to byl nástup.

No jo, ale u těch malejch smraďochů má zatím člověk ještě možnost jim jejich vlastní rozhodnutí "rozmluvit" . Kettlínku s její váhovou převahou se mi přesvědčovalo dost špatně , sem měla sevřený půlky,že se něco semele. Enemže ona to měla pod kontrolou.

14.7.2021 10:05
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Někdo už akvabelu dělal - z malého akva, co nebylo zakryté mi zmizel centimetr vody, jeden sameček a krevetka🙄

Hele to voni za to nemůžou ale, jsou tak hrozný vjédra, že vysychá nejen voda v akrárku, ale i její obyvatelé

14.7.2021 10:06
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Nj, Diabolka se klidně jmenovat mohla, když je to od D!

... ale už je pozdě, jméno má zaregistrované. Navíc by pak nešlo změnit to z Diabolky ma Dum-Dum - oni jsou na té plemence strašně zkostnatělí🙄

No Dum-dum bude asi v budoucnu lepčejší, to bez pochyby. Kostru na to má

14.7.2021 10:29
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.49.31

Zrzavci napsal(a):
Moures má hrozný šavle, ale už se mi podařilo ho z větší části naučit, že by s nima měl zacházet trochu slušně. Jen občas se zapomene - jako včera. On má asi z kotěcího věku nějakej návyk na těstoviny a je po nich jak divej a já včera dělala hříbky na pánvi se slaninou a smetanovou omáčkou a špagátama a on zapomněla na slušný vychování a nejen, že žebral, ale pak se rozhodnul se obsloužit a vydal se po mejch nohách vzhůru k talíři.

Divíš se, že bylo nutno ji uctívat? Osobnost takovou velikou? Nezapomenu na to jak se při závodě Kettlínka kochala a pak to odpíchla, ty vado to byl nástup.

No jo, ale u těch malejch smraďochů má zatím člověk ještě možnost jim jejich vlastní rozhodnutí "rozmluvit" . Kettlínku s její váhovou převahou se mi přesvědčovalo dost špatně , sem měla sevřený půlky,že se něco semele. Enemže ona to měla pod kontrolou.

No, ale u hříbků se slaninou bych taky zapomněla na slušné vychování - to bych se možná dokázala i vyšplhat po zácloně🤪

Keťa měla v dostihové kondici jen kolem 430 kg a jen tě chtěla napást - kopřiva obsahuje hodně vitamínu C, to se před zimou hodilo👍

14.7.2021 10:34
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

No, ale u hříbků se slaninou bych taky zapomněla na slušné vychování - to bych se možná dokázala i vyšplhat po zácloně🤪

Keťa měla v dostihové kondici jen kolem 430 kg a jen tě chtěla napást - kopřiva obsahuje hodně vitamínu C, to se před zimou hodilo👍

hele povedlo se mi to výborně, taková improvizace a z fleku jsem s tím mohla do italský restaurace. To se musím pochválit.

Mouses je chytrej, chová se hodně jako pes, má výborný přivoláníčko, při procházkách se člověka drží, naučil s sednout na povel, že nesmí na stůl, brát si jídlo drápama a pod. ale zkrátka těstovna mozek zatemnila. bolelo to jako sviň.

430 jenom? To jsme měly skorem stejně . No jo, ona věděla, co je dobrý a co ne

14.7.2021 10:39
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Varaxi měla nízký tlak a málo pila, protože byla tak nadšená ze štěňátek, že na žízeň zapomněla. Takže si za to může sama, dacánek je obviněn neprávem.

21.7.2021 08:05
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.38.79

Zrzavci napsal(a):
No Dum-dum bude asi v budoucnu lepčejší, to bez pochyby. Kostru na to má

Hele, nevím jak se to stalo, ale ten náš "leonberger" během týdne zhezkl, a teď se fakt tváří, že bude maliňák i vzhledem 👍

21.7.2021 08:21
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Je jako kaštánek, musí se vyloupnout, aby se předvedla v celé své kráse.

21.7.2021 08:28
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.38.79

Varaxi napsal(a):
Je jako kaštánek, musí se vyloupnout, aby se předvedla v celé své kráse.

Ty máš úžasný talent všechno tak hezky popsat 🍀

21.7.2021 08:47
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

U nás už se pomalu začínají odpočítávat dny

21.7.2021 08:48
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.38.79

marcelaamax napsal(a):

Vy Bláho! - to bude slušný oddíl! 👍
Kdy mate termín?

21.7.2021 08:49
Štírek666

XXX.XXX.163.181

marcelaamax napsal(a):

Tak ať vám jde vše hladce 🍀🍀

21.7.2021 09:01
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No a to jsou fotky focené dva dny zpátky, a přijde mi, že už má to břicho zase větší, že to roste každým dnem . Když to beru, že od 58 dne by mohla rodit, tak by to bylo od pátka. Zatím se teda tváří a chová úplně v pohodě, venku a na zahradě má pořád tendence lítat a už ji začínám trochu krotit - protože u ní to není normální běhání, ale fakt trysky, s otočkami atd... Porodnici stále bojkotuje, vůbec tam nechce být, za to psovi se tam pořád náramně líbí a je to teď asi jeho nejoblíbenější pelíšek .

21.7.2021 09:03
janaa

XXX.XXX.38.22

Marcel,držím palce. Jinak bednu mi sabotovaly všechny feny, defacto tam lezly až s prvním štěnětem. Asi ví,co je tam čeká

21.7.2021 09:08
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.38.79

janaa napsal(a):
Marcel,držím palce. Jinak bednu mi sabotovaly všechny feny, defacto tam lezly až s prvním štěnětem. Asi ví,co je tam čeká

U nás taky, ale my nerodíme v bedně vůbec - rodíme vedle na pelíšku a štěňata tam přendávám, až je hotovo a fena už pak za nimi jde sama.

21.7.2021 09:08
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.38.79

Taky moc držíme palce 🍀🍀🍀

21.7.2021 09:16
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Moc děkujeme .

21.7.2021 09:31
marushka

XXX.XXX.161.122

marcelaamax napsal(a):

Těch tam bude plno 😁

21.7.2021 09:50
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

marushka napsal(a):
Těch tam bude plno 😁

No sama jsem zvědavá, kolik jich bude

21.7.2021 09:53

Marci, taky držím palce, ať to klapne v pohodě. A pak hned referujte.

21.7.2021 09:57
janaa

XXX.XXX.38.22

U nás taky, ale my nerodíme v bedně vůbec - rodíme vedle na pelíšku a štěňata tam přendávám, až je hotovo a fena už pak za nimi jde sama.

Tak my letos parkoviště,zahrada...

21.7.2021 10:06
Štírek666

XXX.XXX.163.181

marcelaamax napsal(a):
No a to jsou fotky focené dva dny zpátky, a přijde mi, že už má to břicho zase větší, že to roste každým dnem . Když to beru, že od 58 dne by mohla rodit, tak by to bylo od pátka. Zatím se teda tváří a chová úplně v pohodě, venku a na zahradě má pořád tendence lítat a už ji začínám trochu krotit - protože u ní to není normální běhání, ale fakt trysky, s otočkami atd... Porodnici stále bojkotuje, vůbec tam nechce být, za to psovi se tam pořád náramně líbí a je to teď asi jeho nejoblíbenější pelíšek .

Kolik kousků vyhlížíte?

21.7.2021 10:11
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Štírek666 napsal(a):
Kolik kousků vyhlížíte?

Prý cca šest.
Já typuju patnáct. :)

21.7.2021 10:12
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.38.79

janaa napsal(a):
Tak my letos parkoviště,zahrada...

Cožeee? 😂

21.7.2021 10:12
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Štírek666 napsal(a):
Kolik kousků vyhlížíte?

No vetka na UTZ viděla 6 štěňat, ale stopro jistá si byla 4, pak už nevěděla, jestli nepočítá znovu ty napočítané.

Chovatelé mi na základě fotek říkali, že si myslí, že to budou maximálně 4. Že když měly jejich feny víc štěňat, tak měly o dost větší břicho. Jenže ony ho měly větší už před nakrytím, v porovnání s mojí fenou, takže těžko říct

21.7.2021 10:13
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Varaxi napsal(a):
Prý cca šest.
Já typuju patnáct. :)

Haha, nestraště joo ... Myslím, že těch 6 by bylo úplný ideál .

21.7.2021 10:17
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.38.79

marcelaamax napsal(a):
No vetka na UTZ viděla 6 štěňat, ale stopro jistá si byla 4, pak už nevěděla, jestli nepočítá znovu ty napočítané.

Chovatelé mi na základě fotek říkali, že si myslí, že to budou maximálně 4. Že když měly jejich feny víc štěňat, tak měly o dost větší břicho. Jenže ony ho měly větší už před nakrytím, v porovnání s mojí fenou, takže těžko říct

No nevím, moje fena měla 6 a skoro to na ní nebylo vidět, i když porodní váhy byly vysoký.

21.7.2021 11:03

marcelaamax napsal(a):
Haha, nestraště joo ... Myslím, že těch 6 by bylo úplný ideál .

A já vám jich přeju 7, to je takové hezké číslo

21.7.2021 11:10
marcelaamax

XXX.XXX.172.173

A já vám jich přeju 7, to je takové hezké číslo

To je moje oblíbené 😁, no uvidíme. Hlavně at vše proběhne hladce 🙏.

21.7.2021 11:16
janaa

XXX.XXX.38.22

Cožeee? 😂

No,odpovídalo to naturelu rodičky

21.7.2021 11:16
Atheira

XXX.XXX.209.8

A tak to zaokroulíme na deset, to je lepší, ne?

21.7.2021 11:53

marcelaamax napsal(a):

..tak mu pěkně vyrobte druhou, chudák brzy o ní přijde, držím moc a moc palce aby vše dopadlo na jedničku podtrzenou s hvězdičkou....

21.7.2021 11:59
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Hele, nevím jak se to stalo, ale ten náš "leonberger" během týdne zhezkl, a teď se fakt tváří, že bude maliňák i vzhledem 👍

Ou jééé, to je krásná pani akvaristka! A úplně ňuňu vypadá, ovšem veledůležitě, jak si tak monitóruje svět . A ano Varaxi to dokonale popsala, moc hezky.

21.7.2021 12:01
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

marcelaamax napsal(a):

Bože to nejni pupek, vona má hotovou vanu! Ta snad porodí celou armádu!! Moc krásná fotos, jak tam spolu leží - dokonalá náladovka. A držím palce, ať to běží hladce. A Vy se držte.

21.7.2021 12:02
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

a je to teď asi jeho nejoblíbenější pelíšek

to je Úň

21.7.2021 12:04
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
A tak to zaokroulíme na deset, to je lepší, ne?

Zase ale 6x2 je dvanáct.... mně tak napadlo

21.7.2021 12:32
Štírek666

XXX.XXX.163.181

marcelaamax napsal(a):

Dobře, tak 7, pěkných zdravých tlustíků.
A jaké barvy je taťka?

21.7.2021 12:35
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.38.79

Zrzavci napsal(a):
Zase ale 6x2 je dvanáct.... mně tak napadlo

Chudák Marcela - nechte jí tech 7, ať si užije miminek a nemá doma kojeňák na plný úvazek 😇

21.7.2021 12:35
Štírek666

XXX.XXX.163.181

No nevím, moje fena měla 6 a skoro to na ní nebylo vidět, i když porodní váhy byly vysoký.

Ony ty čubky to tam mají někdy tak tajně poskládaný, že to leckdy zaskočí.

21.7.2021 12:38
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.38.79

U nás taky týden před porodem okupoval porodní bednu pes😂

21.7.2021 12:44

marcelaamax napsal(a):

To je teda pupek!

21.7.2021 12:47
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Hele a dost jo . Teď jsem projížděla starší fotky a porovnávala, noo obrovský rozdíl

Štírek - otec je červený (hnědý) :-)

21.7.2021 12:55
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

marcelaamax napsal(a):
Hele a dost jo . Teď jsem projížděla starší fotky a porovnávala, noo obrovský rozdíl

ne, dobrý to bude, naroděj se v počtu tak akurát a jeden anděl vedle druhýho to bude asi takhle .... tak to nakonec vyšlo úplnou náhodou o trošku víc, jak sedm. jen o trošku

edit a pan otec je štramák lázeňskej!

21.7.2021 12:56
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):
ne, dobrý to bude, naroděj se v počtu tak akurát a jeden anděl vedle druhýho to bude asi takhle .... tak to nakonec vyšlo úplnou náhodou o trošku víc, jak sedm. jen o trošku

edit a pan otec je štramák lázeňskej!

Tak akorát. Půlka vzhledově po tátovi, půlka po mámě. Pět na pět nebo šest na šest, to se teprv uvidí.

Marcela nám tu pak bude postovat fotky, jak je dobitá a štěňata šťastná.

21.7.2021 12:57
Štírek666

XXX.XXX.163.181

marcelaamax napsal(a):

Frajírek!!
Tak ať se daří 🍀

21.7.2021 13:03
marcelaamax

XXX.XXX.172.173

Atheira napsal(a):
Tak akorát. Půlka vzhledově po tátovi, půlka po mámě. Pět na pět nebo šest na šest, to se teprv uvidí.

Noo většina předků (z obou stran) je červená, takže po mámě myslím, že moc nebudou 😁. Spíš červený s hnědými znaky. Ale teda těch andílků mi "tak akorát" moc nepřijde 😂 a navíc silně pochybuji, že to budou andílci 😄.

21.7.2021 13:06
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

marcelaamax napsal(a):
Noo většina předků (z obou stran) je červená, takže po mámě myslím, že moc nebudou 😁. Spíš červený s hnědými znaky. Ale teda těch andílků mi "tak akorát" moc nepřijde 😂 a navíc silně pochybuji, že to budou andílci 😄.

ono to tam samo nějak naskákalo ten počet, jak jsem na to v rychlosti klepala, dostalo se to na desítku, tak jsem tam pak dva přidala jako bonus zdarma, ať jsme na těch dvanácti teda :D. A můžem tu sestavičku třeba trochu pozměnit, aby se to přiblížilo realitě

tak to máme nejdřív ten klub výjimečných a tetkooon pozooor přijdou ti pravý ... a ešče jeden anjel na závěr

21.7.2021 13:08
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):

Dobitá Marcela už nikdá žádný foto nepošle, jak bude dobitá. A asi hlavně už se nikdá taky s ničím radši nepodělí, když jí to pak tady takhle pěkně vysoudíme, ten osud

21.7.2021 13:08
janaa

XXX.XXX.38.22

Hele,buď v klidu. Ono taky záleží na množství plodovky a taky na těch menších fenách to prostě vypadá hůř minule vypadala čuba,že čeká asi dvojnásobnej vrh, ale zrovna tahle fena je menší,tak to prostě na ní bylo hrozně vidět, nakonec jich bylo klasickejch devět. A teď na jaře na atletce nebylo dlouho nic vidět,pak najednou měla panděro jak blázen. Nakonec tam byli jen tři,sice vysoké porodní váhy,ale ten pupek udělala plodovka, tím by se naplnil bazén,kolik jí bylo. Takže bude jich akorát a budou krásní zdravý a budou dělat jen radost

23.7.2021 15:37

Se tu po týdnu ukážu, a hrubá nekázeň! Kde mám svoji pravidelnou dávku emocí? Nebo už Inspektor padla za vlast? A jak to, že Marcela ještě nemá nadílku?

23.7.2021 21:34
PumaCZ

XXX.XXX.220.79

Prejeme Ejbince co nejsnazsi porod bez komplikaci a ani malo, ale ani ne prilis mnoho (proste tak akorat :)) krasnych zdravych hodnych stenatek :)
Drzte se, holky, myslime na vas!

23.7.2021 23:24
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.38.79

Se tu po týdnu ukážu, a hrubá nekázeň! Kde mám svoji pravidelnou dávku emocí? Nebo už Inspektor padla za vlast? A jak to, že Marcela ještě nemá nadílku?

Noční venčení

Video se zpracovává...

23.7.2021 23:26
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.38.79

... ale jinak se tváří jak andílci 😇

23.7.2021 23:39
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Jsou nádherní

24.7.2021 00:26
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Noční venčení

video bohužel :( "se zpracovává"

24.7.2021 07:23
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.38.79

Druhý pokus

Video se zpracovává...

24.7.2021 07:24

jak ochutnavaji kosicek

24.7.2021 07:43

.jaká je spotřeba těch ošatek na vrh štěňátek?

24.7.2021 08:07

Che! Prý andílci! Leda s ďáblem v těle.

24.7.2021 08:20
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.38.79

Che! Prý andílci! Leda s ďáblem v těle.

Škoda, že nejde vložit to video - Petra ho viděla, tak může preferovat 😉
Toto je vystřižek z něj

24.7.2021 08:25

Toto je vystřižek z něj

Vždyť to píšu! To jsou piraně převlečené za roztomilá štěňátka.

24.7.2021 08:29

Toto je vystřižek z něj

bohudik jen pres monitor jsem je videla
tak porad ziju

baskervilove

24.7.2021 08:53

Toto je vystřižek z něj

Cujo x 4

24.7.2021 09:06
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.38.79

Cujo x 4

2 jsou na druhé nohavici

24.7.2021 11:49
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Kdy se andílci rozletí do svých domovů? Bylo by lze se s nimi osobně rozloučit? Aspoň na chviličku je ještě vidět, nevyžaduji půldenní návštěvu.
Jestli ne, tak se nic neděje, jsem vděčná už teď.

24.7.2021 11:53
Atheira

XXX.XXX.209.8

No tak špičatý čumáky tady máme... a kde jsou ty široký kebule? Tak kde??

24.7.2021 11:59
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Holky, ráno už byla nižší teplota, fena ráno jeste fena s chutí snidala, teď už nežere a začíná být nervózní a hrabat, takže se to blíží, držte tlapky 🙏

edit. : jo a dokonce šla sama do bedny.

24.7.2021 12:05

marcelaamax napsal(a):
Holky, ráno už byla nižší teplota, fena ráno jeste fena s chutí snidala, teď už nežere a začíná být nervózní a hrabat, takže se to blíží, držte tlapky 🙏

..držíme s motylem všechny palce i tlapky....

24.7.2021 13:02

marcelaamax napsal(a):

No jéje, holky to tu přivolaly. Držím palce a myslím na vás. Moc maličkým (i Ejbí) přeji hladké přistání. Opatrujte se!

24.7.2021 13:23

jsem zvědavá, co bude říkat pes na štěnda
a co bude říkat mamina na psa

budeš mít doma krásno

24.7.2021 17:46
PumaCZ

XXX.XXX.243.175

marcelaamax napsal(a):

Drzime pesti i tlapky, at jde vse hladce!

24.7.2021 19:14
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.105.3

marcelaamax napsal(a):

Kluka už bych vyexpedovala, ať ma čubina klid.

24.7.2021 19:18
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.105.3

Varaxi napsal(a):
Kdy se andílci rozletí do svých domovů? Bylo by lze se s nimi osobně rozloučit? Aspoň na chviličku je ještě vidět, nevyžaduji půldenní návštěvu.
Jestli ne, tak se nic neděje, jsem vděčná už teď.

Odchází od příštího víkendu, takže ještě týden 😉

24.7.2021 20:05

Odchází od příštího víkendu, takže ještě týden 😉

Budete plakat, nebo s radostí svléknete ringo a hodíte kopyta na stůl?

24.7.2021 20:40
janaa

XXX.XXX.38.22

Marcelo,moc držím palce

24.7.2021 20:46
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.105.3

Budete plakat, nebo s radostí svléknete ringo a hodíte kopyta na stůl?

Obojí😉

25.7.2021 07:19
Dasvo

XXX.XXX.250.72

marcelaamax napsal(a):

Tak jak, co je nového?

25.7.2021 07:47
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Nového nic. V noci jsme moc nespaly, fena chvílemi funela, hrabala, byla neklidná a chvílemi zase úplně v klidu spala. No a teď spí jak zabitá, a vůbec nevypadá, že by se chystala rodit.

25.7.2021 07:51

marcelaamax napsal(a):
Nového nic. V noci jsme moc nespaly, fena chvílemi funela, hrabala, byla neklidná a chvílemi zase úplně v klidu spala. No a teď spí jak zabitá, a vůbec nevypadá, že by se chystala rodit.

..ta nás tedy napina....

25.7.2021 07:55
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.105.3

marcelaamax napsal(a):

Mně čubina nevykazovala žádné známky blížícího se porodu - nažrala se, šla spát, po hodině se probudila, pak 10 minut funěla, hrabala..., a najednou bylo první štěně. Ty předchozí kolem toho dokázaly delat opičky klidně 12 hodin.

Důležitý je mit všechno po ruce a udelat feně absolutní klid - i když jsre s ní, tak si jí vůbec nevšímat. A kluka bych fakt oddělila, ten jí k tomu klidu nepomáhá.

25.7.2021 08:03
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jj pes už je od včera odstěhován.

Já jsem spala na matraci vedle bedny, fena si vybrala křeslo a nechtěla se z něj hnout, tak jsem ji nechala. Až asi v 5 ráno přišla za mnou, vlezla pod deku, spokojeně oddechla a spala.

25.7.2021 10:30
janaa

XXX.XXX.38.22

marcelaamax napsal(a):

Normálka, chystá se,to se může opakovat několikrát a několik dní nebo začne rodit v noci. Jj,tyhle stavy před jsou vždycky o nervy, teda pro člověka, kterej už si přeje,aby to opravdu začlo. Feny to mají na háku. Tak držím palce

25.7.2021 11:21
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já tipuju (a tak trochu doufam 😀) že to přijde dneska v noci. Takze můj plán je jasnej, utahat psa, a jít si ještě lehnout 😀.

25.7.2021 12:15
GAELLE

XXX.XXX.66.235

přijdou bouřky ty to uspíší. Držím Ejbí pěsti

25.7.2021 15:02
Dasvo

XXX.XXX.250.72

marcelaamax napsal(a):
Já tipuju (a tak trochu doufam 😀) že to přijde dneska v noci. Takze můj plán je jasnej, utahat psa, a jít si ještě lehnout 😀.

Ale ona má ještě čas, ne?! Nevím přesně, kolikátý má den, ale nějak žiju v tom, že je ještě brzy. :-)
Na druhou stranu, jak píše GAELLE, mají přijít silné bouřky...

25.7.2021 16:35

Dasvo napsal(a):
Ale ona má ještě čas, ne?! Nevím přesně, kolikátý má den, ale nějak žiju v tom, že je ještě brzy. :-)
Na druhou stranu, jak píše GAELLE, mají přijít silné bouřky...

Ale Marcela předtím psala, že to může přijít kdykoliv od soboty. A dneska už je neděle 😇

26.7.2021 08:54

Nějaké nové zprávy?

26.7.2021 10:44
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Rodilo se včera, už odpoledne. Máme pět mimin, 3 holky a 2 kluci 😊.

26.7.2021 10:46

tak to je tak akorát
ať se daří, mamině, štěňatům i chovatelce

26.7.2021 11:05

marcelaamax napsal(a):

Gratulace veliká, hodně zdraví dětičkám i mamině. 🍀♥️

26.7.2021 11:08

Gratuluji! Jsou to krásné zprávy. 🍀

26.7.2021 11:15
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.105.3

marcelaamax napsal(a):

Moc gratulujeme!
Jak jste tu premiéru zvládli?

Atheira

XXX.XXX.249.232

Půlka se někde zapomněla.

marcelaamax napsal(a):

Paráda, velká gratulace!

26.7.2021 11:26

Parádní výkon, blahopřeji. Ale i pro vás platí přísun pravidelné dávky emocí

26.7.2021 11:34

Velice gratuluji! Mám radost, že víme "výsledek" původního dotazu. V které diskuzi se to takto podaří, že? :)
A těšíme se na další zpravodajství a fotky :)

26.7.2021 11:49
janaa

XXX.XXX.38.22

Krásný vrh,pět je tak akorát pro všechny. Moc gratuluju

26.7.2021 11:53
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

marcelaamax napsal(a):

JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO GRATULUJUUUUU

Silná pětka, holky jsou v převaze, to aby hošíčky převálcovaly.

Atheira

Půlka se někde zapomněla

ne, to nee, to voni si nahoře řekli, že kdyby nakonec to jelo podle toho plánu, tak by možná Marcelu napoprvní hned fláklo a co potom s tou grupou. Tak to nechaj na příště. Se jí to střádá, teď zbylo pět, příště by jich mělo být už opravdu deset, takže když se to sečte, žejo??? Patnáctka, Klabzuba by záviděl.

26.7.2021 11:58

marcelaamax napsal(a):

gratuluji - přeji mamině hodně mlíka a trpělivosti s potomky, mimíškům hlavně zdraví a plné pupíky, paničce pohodový odchov a dobré zájemce.
Barvy??

26.7.2021 12:24

Taky se připojuji ke gratulantum mamine přeji hodně sil s prckama a vy si je pořádně užijte, 8 týdnu uteče jako voda

26.7.2021 13:03
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Taky se připojuji ke gratulantum mamine přeji hodně sil s prckama a vy si je pořádně užijte, 8 týdnu uteče jako voda

To jo, a vůbec jí - teď bez legrácek - nezávidím pak odchod těch malejch housek do nových domovů - pokud teda nemá všechno zadaný mezi ty,které osobně zná. To bych nezvládla, žádnej by mi nebyl dost dobrej.

Přidejte reakci

Přidat smajlík