Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ane

20.10.2020 23:38
Ane

XXX.XXX.81.144

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, zda je vhodné křížit biewera s klasickým jorkšírkem? Považuje se takové štěňátko za křížence? Nevyznám se. Nejspíš ano, jen potřebuji potvrdit mojí domněnku. Bez odsouzení prosím ...

20.10.2020 23:50
GAELLE

XXX.XXX.66.235

"klasický jorkšírek" .........to je ten větší nebo ten menší?
A proč chcete množit psy když o tom nic nevíte?
Musíte mít štěnátko po své úžasné fenečce?
Moje domněnka je že vznikne postižený vořech.

Ane

20.10.2020 23:56
Ane

XXX.XXX.81.144

My máme shodou okolností pejska, takže žádná množírna. A ano, uvažovali jsme, že bychom po něm chtěli štěňátko. Jinak děkuji za odpověď. A děkuji, nemusíte mě ukamenovat. Slušně se ptám. ;)

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.10.2020 00:17

Jsou to dvě různá plemena - Yorkshire Terrier je plemeno uznané ČMKU ze III. skupiny FCI - viz https://www.cmku.cz/cz/seznam-plemen-159/97. Biewer se pod ČMKU nechová, jedná se o plemeno, které zatím - pokud je mi známo - nebylo uznáno FCI.

Pokud Vám mohu lidsky poradit... Nemnožte. Pokud máte pejska s průkazem původu, uchovněte jej a kryjte v souladu se stanovami ČMKU. Jinak to nedělejte. Bez průkazu původu nemáte garanci původu, tzn. nemůžete vědomě ovlivnit například příbuznost Vašeho pejska a feny, se kterou byste rádi kryli (Vy byste si přeci také nepořídila dítě s bratrancem, že). Což je jen špička ledovce. Chápu, že mít štěně po svém báječném psovi je lákavé, ale zamyslete se nad tím racionálně. Obzvlášť dnes, kdy je republika plná kauz s množírnami...

21.10.2020 00:19
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Ane napsal(a):
My máme shodou okolností pejska, takže žádná množírna. A ano, uvažovali jsme, že bychom po něm chtěli štěňátko. Jinak děkuji za odpověď. A děkuji, nemusíte mě ukamenovat. Slušně se ptám. ;)

i já se vás slušně ptám.
Proč myslíte že se psi s PP uchovňují že jsou poradci chovu atd. atd.
Vy si necháte štěnátko a co ta další?
Budete rozdávat zadarmo nebo skončí v útulku?
Jak zaručíte zdraví když fena ani váš pes nemají žádné testy.
Je to marný je to marný je to marný.
Asi ten covid napadá lidem mozky jinak to není možný.

21.10.2020 07:19
ainu

XXX.XXX.128.162

Ane napsal(a):

21.10.2020 08:38

Ane napsal(a):
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, zda je vhodné křížit biewera s klasickým jorkšírkem? Považuje se takové štěňátko za křížence? Nevyznám se. Nejspíš ano, jen potřebuji potvrdit mojí domněnku. Bez odsouzení prosím ...

Vykašlete se na to. Známá taky chtěla strašně štěnda po své čivavě bez PP, což je teda ještě menší plemeno, fena porod taktak přežila, narodila se dvě štěňata, která stejně postupně uhynula.
Vy si necháte jedno a co ti ostatní? Běžte se podívat do nějakýho útulku. Neradím brát si odtamtud nutně psa, ale běžte se jen podívat, kolik jich tam je a jak to ti lidi tam zvládají. Přejde vás chuť vůbec nějaká štěňata plánovat.

21.10.2020 09:07

ainu napsal(a):

Fajn, já bych jen to "Nekupuj, adoptuj" změnila na Zůstaň bez psa. Pes není nezbytná podmínka k životu. Protože na adopce se nabalilo tolik vychytralých lidí......Nejsou psi? Poohlídneme se okolo.
Prostě psů je moc, nejsou vzácní ani dětem. A podle toho se k nim lidi chovají.

21.10.2020 15:32
ainu

XXX.XXX.128.162

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Fajn, já bych jen to "Nekupuj, adoptuj" změnila na Zůstaň bez psa. Pes není nezbytná podmínka k životu. Protože na adopce se nabalilo tolik vychytralých lidí......Nejsou psi? Poohlídneme se okolo.
Prostě psů je moc, nejsou vzácní ani dětem. A podle toho se k nim lidi chovají.

Děkuji za upřesnění. A dodám mé klasické "Všichni psi jsou nejlepší. Proto by někteří lidé neměli mít psa. Všechni děti jsou nejlepší. Proto by někteří lidé neměli mít děti."

Hezký den.

21.10.2020 19:01
Dasvo

XXX.XXX.250.72

Já Vám to řeknu ještě trošku jinak:
Takový ten „běžný biewer“ je ve většině případů kříženec. Těch několik barev bylo získáno přikřížením různých plemen (nejčastěji maltézáka), i když sami chovatelé to samozřejmě neradi přiznávají. Pokud nakryjete „biewra“ a „klasického jorka“, může se Vám klidně stát, že vrh bude velmi nevyrovnaný a budou v něm štěňata podobná několika plemenům. Další velmi důležitý problém je zdraví! Nevěřím tomu, že by jakýkoliv majitel těchto psíků dělal aspoň nějaká zdravotní vyšetření - kdyby jenom patelly. Jak píšou dámy nade mnou, nedělejte to! Kdyby už jenom proto, že žádné (!) štěně nebude stejné jako Váš pes (ani vzhledem a už vůbec ne povahou).

Ane

21.10.2020 20:13
Ane

XXX.XXX.81.144

Mockrát děkuji za info 🙂nemusíte mít strach, nic takového neudělám... Všem přeji pěkný den

Neregistrovaný uživatel

21.10.2020 21:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.229

Dasvo napsal(a):
Takový ten „běžný biewer“ je ve většině případů kříženec. Těch několik barev bylo získáno přikřížením různých plemen (nejčastěji maltézáka), i když sami chovatelé to samozřejmě neradi přiznávají. Pokud nakryjete „biewra“ a „klasického jorka“, může se Vám klidně stát, že vrh bude velmi nevyrovnaný a budou v něm štěňata podobná několika plemenům. Další velmi důležitý problém je zdraví! Nevěřím tomu, že by jakýkoliv majitel těchto psíků dělal aspoň nějaká zdravotní vyšetření - kdyby jenom patelly. Jak píšou dámy nade mnou, nedělejte to! Kdyby už jenom proto, že žádné (!) štěně nebude stejné jako Váš pes (ani vzhledem a už vůbec ne povahou).

Tak vetsi volovinu sem dlouho necetla. Bieweri vznikli z nestandartnich psu u jorka kdysi. Barevnych nestandart. Cimz nerikam ze nekdy nekde nemohl byt prikrizen i pes jineho plemene ale sorac tohle se delo u vsech plemen nez se uzavreli a ustalili. Za druhe. Mame ctyri biewery. Vsici rodokmeny az do pr... Vsecko "jorkove" barevni az k tem cistym. Prosím napred si o tom neco zjistete. Chov bieweru sleduji od doby co mame prvniho a za tu dobu jsem ve vrhu znamych od kterych je mame (vetsi cjivatelky ci jak to rict) nenasla jedineho jedineho!!! Ktery by vypadal jak mix nekolila plemen. Tak tu nemelte bludy. Jasne ze barevny krysy mixovany mezi sebou bez vystav a niceho jsou jina ale i kdyz biewer neni uznanej fci (nechapu proc nepousti nova plemena pitomci) jsou i jine organizace s o nic horsimi podminkami.
Jediny problém nekterych barevnych razu je horni hranice velikosti ci pres ale ti se dal do chovu nepousteji. Mame treba výstavního ktery nam byl darovan z duvodu ze prvni vrh stenat od nej byl na horni hranici pripustne velikosti. Takze chovatelkou vyrazen z chovu.
A jorksir kdysi fakt nebyla dvoukilova krysa. Pes pod tři kila by kilovy krysy a potkany fakt nedal ani par minut. Bejvali vetsi.

Neregistrovaný uživatel

21.10.2020 21:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.229

Dasvo napsal(a):

A budete se divit ale ano nekteri je delaji a nekteri i dalsi nadstandart. Ale vy si budete vest svou.

22.10.2020 08:03
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A budete se divit ale ano nekteri je delaji a nekteri i dalsi nadstandart. Ale vy si budete vest svou.

Předpokládám, že se tu píše o „běžných biewerech“ - bezpapírových voříšcích. Proto ty uvozovky, ve kterých jsou psána ta plemena, protože to skutečná plemena nejsou.
Stejně jako ti jorci, co se dělí na mini a maxi a jsou to vořeši, a oproti nim stojí praví papíroví jorkšírští teriéři.

22.10.2020 08:26

Biewer je neuznané plemeno FCI, vystavuje se na výstavách FCI jako non FCI recognized,
york nemá žádné povinné vyšetření, biewer dtto, tam není rozdíl.
Kdyby byli biewer a york stejné plemeno, tak by se jmenovali stejně :-) To je zvláštní otázka.. jako zkřížím čivavu s bernardýnem a řeknu, že to není kříženec? :-)

Neregistrovaný uživatel

22.10.2020 13:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.229

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Biewer je neuznané plemeno FCI, vystavuje se na výstavách FCI jako non FCI recognized,
york nemá žádné povinné vyšetření, biewer dtto, tam není rozdíl.
Kdyby byli biewer a york stejné plemeno, tak by se jmenovali stejně :-) To je zvláštní otázka.. jako zkřížím čivavu s bernardýnem a řeknu, že to není kříženec? :-)

Jezis biewer mel v planu vyslechtit barevny jorky to se povedlo. Ma naka kriteria co chovatele dodrzujou. To ze fci je sto let za opicema je vec druha

22.10.2020 14:06
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Mají ti bieweři nějaký klub? Nebo pod jakou organizaci spadají?

OT:

Člověka jménem Ježíš Biewer bych chtěla potkat. :)

22.10.2020 14:12

Jezis biewer mel v planu vyslechtit barevny jorky to se povedlo. Ma naka kriteria co chovatele dodrzujou. To ze fci je sto let za opicema je vec druha

Možná je FCI sto let za opicemi, možná jen nechce uznat neustálené plemeno. Proces uznání plemene je dlouhý a náročný a je třeba splnit určité podmínky.

22.10.2020 14:54
Terven

XXX.XXX.110.191

GAELLE napsal(a):
i já se vás slušně ptám.
Proč myslíte že se psi s PP uchovňují že jsou poradci chovu atd. atd.
Vy si necháte štěnátko a co ta další?
Budete rozdávat zadarmo nebo skončí v útulku?
Jak zaručíte zdraví když fena ani váš pes nemají žádné testy.
Je to marný je to marný je to marný.
Asi ten covid napadá lidem mozky jinak to není možný.

Jorkšíři nemusejí k uchovnění mít žádné testy. V podstatě nepotřebujou skoro nic - proto se v pohodě dají množit i s pp.

22.10.2020 16:29

IBC je jejich org.
Jsou normální plemeno. Možná méně dokřížené než český strakáč :-) Což ale furt znamená, že je opravdu nemůžete křížit s yorky klasickými a vydávat je za .. za co? :-)

22.10.2020 16:39
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Terven napsal(a):
Jorkšíři nemusejí k uchovnění mít žádné testy. V podstatě nepotřebujou skoro nic - proto se v pohodě dají množit i s pp.

Aha díky za vysvětlení. Proto jich je asi všude tolik. Navíc ta velikost.
O malé psy se nezajímám proto o nich skoro nic nevím. Děkuji za osvětu.

22.10.2020 17:13
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Tak vetsi volovinu sem dlouho necetla. Bieweri vznikli z nestandartnich psu u jorka kdysi. Barevnych nestandart. Cimz nerikam ze nekdy nekde nemohl byt prikrizen i pes jineho plemene ale sorac tohle se delo u vsech plemen nez se uzavreli a ustalili. Za druhe. Mame ctyri biewery. Vsici rodokmeny az do pr... Vsecko "jorkove" barevni az k tem cistym. Prosím napred si o tom neco zjistete. Chov bieweru sleduji od doby co mame prvniho a za tu dobu jsem ve vrhu znamych od kterych je mame (vetsi cjivatelky ci jak to rict) nenasla jedineho jedineho!!! Ktery by vypadal jak mix nekolila plemen. Tak tu nemelte bludy. Jasne ze barevny krysy mixovany mezi sebou bez vystav a niceho jsou jina ale i kdyz biewer neni uznanej fci (nechapu proc nepousti nova plemena pitomci) jsou i jine organizace s o nic horsimi podminkami.
Jediny problém nekterych barevnych razu je horni hranice velikosti ci pres ale ti se dal do chovu nepousteji. Mame treba výstavního ktery nam byl darovan z duvodu ze prvni vrh stenat od nej byl na horni hranici pripustne velikosti. Takze chovatelkou vyrazen z chovu.
A jorksir kdysi fakt nebyla dvoukilova krysa. Pes pod tři kila by kilovy krysy a potkany fakt nedal ani par minut. Bejvali vetsi.

Madam, proč se čílíte? Vás jsem podle příspěvků vždycky považoval za drsnou, chladnokrevnou, myslící ženu. Já nikde nepíšu o biewerech a yorcích, všude mám „biewer“ a „jork“. Zjevně jste si nevšimla uvozovek.
Varaxi pochopila, díky!

Přidejte reakci

Přidat smajlík