Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

sammy86

22.10.2020 23:52
sammy86

XXX.XXX.146.243

Ahoj,
věřím, že se k tomuto tématu už psalo hodně. Jen jsem to nenašel někde hezky pohromadě.
Jaké doplňky používáte při barfu?

Díky

23.10.2020 11:11
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Dodávat nějaká speciální aditiva k barfu jaksi popírá smysl barfování - barf (je-li správně sestavený) je o tom, že krmivo obsahuje všechno důležité.
Doplňky nejsou u zdravého dospělého zvířete nutné. Naopak mohou být kontraproduktivní, a i v případě, že jsou nezávadné, zbytečně zatěžují životní prostředí obaly a dopravou.
Pokud máte problém, který chcete řešit pomocí doplňků, musíte říci, jaký problém to je.

sammy86

23.10.2020 11:21
sammy86

XXX.XXX.146.243

Také jsem si právě myslel, že by nemělo být potřeba, ale hodně lidí něco používá, tak jsem se chtěl zeptat. Ptal jsem se i paní z krmimmasem.cz a ta mi doporučila Dromy Balancer....rozumím, že i chce prodat, to co nabízejí...tak by mě zajímal třeba názor na toto

23.10.2020 11:44
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já to chápu tak, že zrovna takovéhle věci, jako je ten balancer, by neměly nijak ublížit, ani kdyby je pes nepotřeboval a zároveň pomůžou vyvážit, když byste v tom krmení dělal něco blbě.

Ale jinak si myslím, že ozvláštnit to nějakým olejem třeba, není vůbec od věci (mám doma lososový a pak ještě kostičky ovčího tuku), pak ještě nedobraný dromy gastro a probio od canvitu, co občas přidám (protože fena měla táhlé zažívací potíže, které krmení masem hodně zlepšilo, ale bylo potřeba s tím ještě trochu něco dělat i potom. Teď, ťukám na dřevo!!, je to mnohem lepší i bez doplňků).

Jinak teda - a nejsem výživář ani žádný veterinář, nic takového - můj názor je ten, že mít denně přesně vypočítanou a vyváženou krmnou dávku je docela ujetý. Já to tak taky nemívám ve svém jídle, kdo ano ať se přihlásí :D Feně přidávám a ubírám jednotlivý položky tak nějak pocitově, podle rozumu, podle toho, jak se mi jeví a jak mi přijde ok. Maso, vnitřnosti, kosti, zeleninové přílohy. Ne vždycky ve stejném poměru a ne vždy to samé. A prospívá mnohem líp, než když jsem řešila a hrotila jak prdlá.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.10.2020 12:16

Nepřidávám nic (kromě kloubních přípravků), jen střídám různé druhy masa a zeleniny. Čuba je na barfu od mala, dnes (přesně :) ) je jí 13 let a vypadá zdravě, poslední vyšetření krve mělo výsledky jako u mladýho zdravýho psa.

23.10.2020 12:20
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nepřidávám nic (kromě kloubních přípravků), jen střídám různé druhy masa a zeleniny. Čuba je na barfu od mala, dnes (přesně :) ) je jí 13 let a vypadá zdravě, poslední vyšetření krve mělo výsledky jako u mladýho zdravýho psa.

Pozdravuji svou duchovní sestru, já mám dnes taky narozky. :)
Teda až ve čtvrt na tři, ale i datum se počítá.

23.10.2020 15:17

sammy86 napsal(a):
Také jsem si právě myslel, že by nemělo být potřeba, ale hodně lidí něco používá, tak jsem se chtěl zeptat. Ptal jsem se i paní z krmimmasem.cz a ta mi doporučila Dromy Balancer....rozumím, že i chce prodat, to co nabízejí...tak by mě zajímal třeba názor na toto

Doplňky od Dromy kupuju pravidelně a dlouho. Balancer dávám tak 3x týdně, ani ne v takovém množství, jak je doporučeno, jen tak pocukruju. Např. večeře: 1/3 svaloviny, 1/3 vnitřností,1/3 různé zeleniny a do té 1/3 zeleniny započítávám i přílohu např. trochu rýže, pohanky, batát, jáhly, vločky, jak kdy, jednou to, pak zase něco jiného. Ale na Dromy nedám dopustit. Zrovna min. týden jsem u nich dělala větší nákup. Šípek mletý, rakytník mletý, bylinný mix, ovozel, zelenina mix, zváp. řasy, krilový olej atd.

Přidejte reakci

Přidat smajlík