sammy86

XXX.XXX.146.243
Ahoj,
věřím, že se k tomuto tématu už psalo hodně. Jen jsem to nenašel někde hezky pohromadě.
Jaké doplňky používáte při barfu?
Díky
Uživatel s deaktivovaným účtem
Dodávat nějaká speciální aditiva k barfu jaksi popírá smysl barfování - barf (je-li správně sestavený) je o tom, že krmivo obsahuje všechno důležité.
Doplňky nejsou u zdravého dospělého zvířete nutné. Naopak mohou být kontraproduktivní, a i v případě, že jsou nezávadné, zbytečně zatěžují životní prostředí obaly a dopravou.
Pokud máte problém, který chcete řešit pomocí doplňků, musíte říci, jaký problém to je.
sammy86

XXX.XXX.146.243
Také jsem si právě myslel, že by nemělo být potřeba, ale hodně lidí něco používá, tak jsem se chtěl zeptat. Ptal jsem se i paní z krmimmasem.cz a ta mi doporučila Dromy Balancer....rozumím, že i chce prodat, to co nabízejí...tak by mě zajímal třeba názor na toto
Já to chápu tak, že zrovna takovéhle věci, jako je ten balancer, by neměly nijak ublížit, ani kdyby je pes nepotřeboval a zároveň pomůžou vyvážit, když byste v tom krmení dělal něco blbě.
Ale jinak si myslím, že ozvláštnit to nějakým olejem třeba, není vůbec od věci (mám doma lososový a pak ještě kostičky ovčího tuku), pak ještě nedobraný dromy gastro a probio od canvitu, co občas přidám (protože fena měla táhlé zažívací potíže, které krmení masem hodně zlepšilo, ale bylo potřeba s tím ještě trochu něco dělat i potom. Teď, ťukám na dřevo!!, je to mnohem lepší i bez doplňků).
Jinak teda - a nejsem výživář ani žádný veterinář, nic takového - můj názor je ten, že mít denně přesně vypočítanou a vyváženou krmnou dávku je docela ujetý. Já to tak taky nemívám ve svém jídle, kdo ano ať se přihlásí :D Feně přidávám a ubírám jednotlivý položky tak nějak pocitově, podle rozumu, podle toho, jak se mi jeví a jak mi přijde ok. Maso, vnitřnosti, kosti, zeleninové přílohy. Ne vždycky ve stejném poměru a ne vždy to samé. A prospívá mnohem líp, než když jsem řešila a hrotila jak prdlá.

Nepřidávám nic (kromě kloubních přípravků), jen střídám různé druhy masa a zeleniny. Čuba je na barfu od mala, dnes (přesně :) ) je jí 13 let a vypadá zdravě, poslední vyšetření krve mělo výsledky jako u mladýho zdravýho psa.
napsal(a):
Nepřidávám nic (kromě kloubních přípravků), jen střídám různé druhy masa a zeleniny. Čuba je na barfu od mala, dnes (přesně :) ) je jí 13 let a vypadá zdravě, poslední vyšetření krve mělo výsledky jako u mladýho zdravýho psa.
Pozdravuji svou duchovní sestru, já mám dnes taky narozky. :)
Teda až ve čtvrt na tři, ale i datum se počítá.

sammy86
napsal(a):
Také jsem si právě myslel, že by nemělo být potřeba, ale hodně lidí něco používá, tak jsem se chtěl zeptat. Ptal jsem se i paní z krmimmasem.cz a ta mi doporučila Dromy Balancer....rozumím, že i chce prodat, to co nabízejí...tak by mě zajímal třeba názor na toto
Doplňky od Dromy kupuju pravidelně a dlouho. Balancer dávám tak 3x týdně, ani ne v takovém množství, jak je doporučeno, jen tak pocukruju. Např. večeře: 1/3 svaloviny, 1/3 vnitřností,1/3 různé zeleniny a do té 1/3 zeleniny započítávám i přílohu např. trochu rýže, pohanky, batát, jáhly, vločky, jak kdy, jednou to, pak zase něco jiného. Ale na Dromy nedám dopustit. Zrovna min. týden jsem u nich dělala větší nákup. Šípek mletý, rakytník mletý, bylinný mix, ovozel, zelenina mix, zváp. řasy, krilový olej atd.