Jorkšírský teriér s PP krásný pejsek FCI k odběru

Prodám Jorkširského teriéra - Jorkšírský teriér s PP stěně FCI pejsek. Osvě...
29000 Kč
Dobrý den,
chci se zeptat před týdnem jsme si pořídili fenku jorksira s PP 8 let od paní chovatelky, dali jsme ji domov. Neni zvyklá na povely a moc poslušnosti taky nemá. Ale chtěla jsem se zeptat, jak ji mám naučit, aby spala ve svém pelíšku a ne v posteli na polštáři. Vždy když ji dám do pelíšku a říkám že nesmí na polštář tak se tam zase vrhne a dělá jako by nic. Je na mě strašně fixovana pořád u mě celý den. Odhani ode mne i manžela, když jde ke mě tak se pomalu přiblíží a štípne.
Moc děkuji za rady.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Možná není zvyklá na opačné pohlaví.
Je tu teprve týden, buďte rádi, že je tak ráda :-)
Neučte "nesmíš" na postel,
naučte raději "místo". Dát tam něco dobrého, zábavného, uklidňujícího... a dobu na místě postupně prodlužovat...
https://www.youtube.com/results?search_query=jak+nau%C4%8Dit+psa+m%C3%ADsto
A tak vůbec to vzít od začátku.. knížku, video..
... :)
S novym domovem zacina i nove uceni - "misto, ne, fuj, muze, psst, ksst, ke me, cekej, hoodnaa, dobreee, sikovnaaa, hop, prines, zustan"... a klaska "dej pac, sedni, lehni"...kdyz uz tedy ...
Celkem by me zajimalo, jak casto tyhle slova clovek s novym psem vyslovuje a jak rychle se je pes nauci...
Nicmene naucit doma psa na "misto" (clovekem prideleny pelech/plac)" - mi prijde jako zaklad pro vse dalsi (krmeni, vitani, spani, odkladani, navstevy atd atd...).
Nauceny povel "misto" je k nezaplaceni... A pritom takova blbost.
Míšameggi
napsal(a):
Jak už jsem psala fence je 8 let a byla zvyklá dělat si co chce tudis slova přines, dones, zůstaň atd jsou pro ni teď celkem tabu nemyslete si že to každý den nezkousim, třeba se to ještě naučí. Uvidíme
nemáš nic zkoušet, ale s fenkou pracovat
fenku všechno učit od začátku, jako by byla štěně a neuměla zhola nic
ne pomocí trestů, ale odměn
neučit co dělat nemá, ale co dělat má
srozumitelně, jednoznačně a důsledně
Míšameggi
napsal(a):
Dobrý den,
chci se zeptat před týdnem jsme si pořídili fenku jorksira s PP 8 let od paní chovatelky, dali jsme ji domov. Neni zvyklá na povely a moc poslušnosti taky nemá. Ale chtěla jsem se zeptat, jak ji mám naučit, aby spala ve svém pelíšku a ne v posteli na polštáři. Vždy když ji dám do pelíšku a říkám že nesmí na polštář tak se tam zase vrhne a dělá jako by nic. Je na mě strašně fixovana pořád u mě celý den. Odhani ode mne i manžela, když jde ke mě tak se pomalu přiblíží a štípne.
Moc děkuji za rady.
No já bych se chtěla zeptat, jak mám svojí pasteveckou čubu naučit, aby spala v posteli a ne v pelíšku.
Ne dělám si srandu....už jsem na dobré cestě, tak půlku noci už se mnou spí..
Ohledně toho vztahu k manželovi....pokud má manžel zájem, tak bych velkou část péče o fenu předala jemu...krmení, venčení.
Na to fixování pozor, udělala jsem stejnou chybu u psa, co jsem si brala jako dospělého, bohužel jak jsem nebyla ještě úplně zkušená, tak jsem zjistila, že je něco hodně špatně, až když se ke mě nesměl nikdo přiblížit, pokud byl pes u mě a pokud jsem ho třeba drbala.....to vrčel i na syna a musela jsem rázně změnit přístup k psovi, aby se to sronallo.
Jak bylo psáno výše...s fenou pracovat. Hlavně jí nelitovat, že se chudinka v osmi letech dostala k jiným majitelům a my jí snášíme modré z nebe, aby si zvykla a měla nás ráda.
Ne...začít pěkně znova, nastavit pravidla, fenu naučit základní povely...být laskaví, ale nenechat se komandovat. (použila jsem slovo b.uzerovat, ale je to vulgarismus)
Jo a s tou postelí?? Já osobně, pokud fena ještě nemá zvládnutý povel "na místo" a v posteli jí nechci, tak buď třeba nějaké křeslo u postele a nebo na noc do ohrádky...do klece...případně zavřu dveře do ložnice a je to.
Já jsem lenoch líná a přiznám se, že vždycky volím nejjednodušší řešení a při představě, jak třeba 20-30x za sebou popadnu psa, co mi vlezl do postele, odnesu na pelech, s povelem zůstaň a pes nezůstane, hupsne zpátky a já musím být důsledná, nemůžu si říct, mě už to neba, tak si tady zůstaň, protože to by psa tak max naučilo, že vytrvalost se vyplácí......no tak to teda pěkně děkuju, na to nemám trpělivost.
Takže ohrádka, kde má pejsek všechno...nebo třeba jen oddělit ohrádkou část ložnice, kde už je postel...prostě mechanicky zbráním, aby tam pes lezl a fertig.
Časem, až si zvykne, že spí na pelíšku, až už třeba i na povel "dobrou, spinkáme" si na pelíšek zaleze, tak se dá ohrádka zrušit.
já jsem línej psovod a když pes leze kam já nechci aby lezl, tak mu v tom zabráním prostě tak, že zavřu dveře, zavřu psa.
je to problém, jí prostě zavřít do kenelky?
"Ale nevím si rady jak ji mám vysvětlit že manžela nemusí odemne vystrkovat a stipat ho."
a) tím, že ji naučíš, co má v tom okamžiku místo toho štípání a odhánění dělat - jít na místo, lehnout si a pod.....povely učit v neutrální situaci, v klidu, ne v TOM okamžiku.
Nebo/a převést na hru, umazlit....prostě napětí zrušit, nenechat ji udělat chybu, ono špatné chování
b) vysvětlovat jí to musí i manžel a to tím, že ji přesvědčí, že on je také "dobro" - múže ji krmit, také se zapojit do výcviku (po dobrém!), brát ji na procházky atd. atd.
no, tohle asi nebude optimální řešení........
poraděno už bylo
nebo ne?
lupus4
napsal(a):
první jorkmut co vine věnce
Spíše ta fena vyřazená pro věk věnce vije ;-)
No jo no, tak třeba někdo nezná vyjmenovaná slova po V, kde se píše měkké "i"
Tak si to zopákneme...
Viděli viníka viklat visacím zámkem.
Vítali vítěze, vili mu věnce a vískali vlasy.
napsal(a):
No jo no, tak třeba někdo nezná vyjmenovaná slova po V, kde se píše měkké "i"
Tak si to zopákneme...
Viděli viníka viklat visacím zámkem.
Vítali vítěze, vili mu věnce a vískali vlasy.
Tak to to jsem v životě neslyšela, neviděla a vyjmenovaná slova zpaměti už vůbec :-)
napsal(a):
Tak to to jsem v životě neslyšela, neviděla a vyjmenovaná slova zpaměti už vůbec :-)
Tak já myslim, že znát vyjmenovaný slova není nutnost....třeba moje mamka je nezná a když neví, tak si to slovo napíše s měkkým i a taky s tvrdým y a co jí přijde míň blbý, tak to potom napíše a ještě jsem neviděla, že by se spletla.
Mě se to teda taky občas stane, že si někde nejsem jistá, jenže mě to moc nejde...to napíšu s měkkým...vypadá to divně, napíšu to s tvrdým a vypadá to ještě blbějc....klasika jak ve Slunce, seno...5 samyc...
Musím říct, že někdy použiju zbaběle jiné slovo, kde to dilema není.....
Myslím, že prostě lidi, co hodně čtou, tak to tak nějak uspokojivě dávaj, protože mají ty slova nakoukaný a s nesprávným i/y to prostě vypadá divně.
Míšameggi
napsal(a):
Omlouvám se chybička se vyskytla omlouvám se ale chtěla jsem se zeptat na radu co mám dělat a ne řešit i/y.
Jenže vy jste změnila význam slova, to se nedalo nereagovat.
Míšameggi
napsal(a):
Omlouvám se chybička se vyskytla omlouvám se ale chtěla jsem se zeptat na radu co mám dělat a ne řešit i/y.
https://www.youtube.com/watch?v=OaLrCH1Vj_U
....slo by naucit? Zadna veda...