Můj pes strhnul srnče

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.10.2020 11:17
Beruskka

XXX.XXX.47.232

Dobrý den všem, dneska při procházce se psem, jsme na poli narazili na srnky. Samozřejmě pes za nimi vyrazil a po te zahnal na čí si zahradu srnče které tam bohužel zabil. Na místo byli přivolány příslušné orgány. Pes je jinak velmi poslušný ale jakmile zahlédne zvěř, nevidí a neslyší. Jaký postih mi hrozí? Kolik mě to bude stát?

24.10.2020 11:19
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já bych vám asi i přála, aby vám hrozil postih, na který nezapomenete a aby vás to stálo hodně.
Když víte, že váš pes se od zvěře nenechá odvolat, máte ho mít na vodítku, flexině nebo stopovačce. Tohle se prostě stát jednou muselo a jestli se nechytnete za nos, tak se to jednou stane znova.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.10.2020 11:28

PŘESTUPKY
§ 63

Přestupky fyzických osob
(1) Fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že

a) nesplní nebo poruší některou z povinností stanovenou v § 9 odst. 1 nebo 3 anebo v § 10 odst. 2 nebo 3 nebo nesplní opatření uložené podle § 61 odst. 3, nebo

b) v rozporu s § 48a neoprávněně loví zvěř nebo nesplní nebo poruší některou z povinností stanovenou v § 5 odst. 2, § 9 odst. 2, § 10 odst. 1 nebo v § 14 odst. 1 písm. a) až d).

(2) Fyzická osoba se jako držitel loveckého lístku dopustí přestupku tím, že poruší některé pravidlo lovu podle § 41 až 45 nebo § 49 odst. 1.

(3) Za přestupek lze uložit pokutu do

a) 10000 Kč, jde-li o přestupek podle odstavce 1 písm. a), nebo

b) 30000 Kč, jde-li o přestupek podle odstavce 1 písm. b) nebo odstavce 2.

(4) Za přestupek podle odstavce 1 písm. b) nebo odstavce 2 lze uložit zákaz činnosti do 2 let; při uloženém zákazu činnosti za přestupek podle odstavce 2 se odebere lovecký lístek.

(5) Přestupky podle odstavce 1 písm. b) a odstavce 2 se zapisují do evidence přestupků vedené Rejstříkem trestů.

(6) Přestupek, který se zapisuje do evidence přestupků vedené Rejstříkem trestů a který byl projednán mysliveckou stráží podle § 14 odst. 1 písm. i), zapíše do evidence přestupků vedené Rejstříkem trestů orgán státní správy myslivosti, který mysliveckou stráž ustanovil; myslivecká stráž sdělí orgánu státní správy myslivosti údaje pro provedení zápisu do pěti dnů ode dne uložení pokuty.

Tolik zákon o myslivosti. paragraf 10, odstavec (1) Je zakázáno vlastníkům domácích zvířat, včetně zvířat ze zájmových chovů a zvířat z farmových chovů zvěře, nechat je volně pobíhat v honitbě mimo vliv svého majitele nebo vedoucího.

navíc usmrcené zvíře, to je neoprávněný lov.

Takže doufám, že vám to pořádně osolí a že máte našetřeno, náno blbá.

24.10.2020 11:44
Beruskka

XXX.XXX.47.232

Tak pes jenom na vodítku je pro me chudak. Opravdu nebudu psa držet na vodítku aby se nemohl ani proběhnout. Ano, je to má nezodpovědnost. Ale zároveň si myslím že mnohem víc srnek zemře pod koli aut. Spíš hledám někoho kdo má nějakou zkušenost, než chytrý kecy, ty si prosim vas odpusťte.

24.10.2020 11:45
nighthunter

XXX.XXX.24.128

chudak je ten, kto toho psa na voditku nezvlada.... plne suhlasim s tym co napisala bodlinka, hlavne posledna veta

24.10.2020 11:47
Atheira

XXX.XXX.209.8

Beruskka napsal(a):
Tak pes jenom na vodítku je pro me chudak. Opravdu nebudu psa držet na vodítku aby se nemohl ani proběhnout. Ano, je to má nezodpovědnost. Ale zároveň si myslím že mnohem víc srnek zemře pod koli aut. Spíš hledám někoho kdo má nějakou zkušenost, než chytrý kecy, ty si prosim vas odpusťte.

To, že se váš pes nemůže proběhnout bez vodítka je ale vaše selhání.
Už jsem to tady nedávno napsala a napíšu to znova.
Až se vám takhle rozeběhne mezi prasata, tak budete brečet. Chudák pes, no, ale zvěři v okolí se aspoň uleví.

24.10.2020 11:51
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Beruskka napsal(a):

Pes na vodítku je chudák, a to stržené srnče vám jako chudák nepřijde?

Já chápu, že se může stát, že pes uteče. Že to třeba nikdy neudělal a jednou to musí být poprvé. Ale tak sakra když už to vím (což vy víte), tak se podle toho zařídím. Pes může být na šnůře nebo na flexině a můžete s ním pracovat na tom, aby vnímal i v okamžiku, kdy je tam zvěř.

Zkušenost nemám, ale doufám, že pokuta bude tak vysoká, abyste si to pamatovala a psa nenechala štvát zvěř.

Víte ono to lidi štve, protože za prvé umírají nevinná zvířata a za druhé tím kazíte pověst pejskařů. Ostatní se pak můžou snažit sebevíc být zodpovědní, ale je to k ničemu, pokud se mezi pejskaři objevují lidi, jako jste vy.

Vám je opravdu úplně jedno, že váš pes zabil srnče? A v klidu s ním dál budete chodit bez vodítka?

24.10.2020 11:52
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Beruskka napsal(a):

Chudák jsi ty a navíc pěkná blbka.
Když je pes neodvolatelný musí být na vodítku.
Doufám že ti napaří pěknou pokutu a příště ti pejsánka potrhají divoká prasata.
A nauč se česky.

24.10.2020 11:55

Beruskka napsal(a):

Pod koly. Blbá výmluva. Za psa a škody jím způsobené odpovídáte. Že není vychovaný, je váš problém. Tady nic jiného než "chytrý kecy" neuslyšíte. Připojuji se k ostatním.

24.10.2020 11:57
MajkaP

XXX.XXX.88.130

Beruskka napsal(a):

I podle mého názoru je pes jen na vodítku ochuzený a dal by se nazývat chudákem. Ale pokud pes bez vodítka není zvládnutelný, tak ho navolno mít nemůžete ( a nesmíte).
Zabitá srna je vlastně pytláctví a postih hrozí. Výše záleží hlavně na "přivolaných orgánech".
Být vámi, tak se zamýšlím nad tím co se stalo a něco s tím dělám. I pokud jsou vám srnky a dodržování zákona šumafuk, tak jednoho dne vám toho psa může někdo zastřelit ( oprávněně!) nebo za srnou vběhne do silnice a srazí ho auto. A ještě se vám může stát, že se v tom autě někdo zabije a budete do konce života platit....
Sama jsem problém s lovením u psa měla a nikdy bych si nedovolila to prezentovat jako vy, že je to vlastně v poho, protože srnky skáčou pod auto 🤦
Seženete si stopovačku, pes bude mít "volno" a vy možnost něco dělat s problémem.

24.10.2020 12:00

Já v tom - jako již tradičně - vidím provokaci.
Ale jestli je to pravda a chodí v okolí svého bydliště a pravidelně, může si být téměř jistá, že jí myslivci toho psa prásknou. A to si myslím, že pes tam znal terén a dovedl si srnku nahnat tam, kam potřeboval. Chudák pes, kdyby bylo možné odebrat a umístit k rozumným lidem, byl by na tom líp.

24.10.2020 12:01

Beruskka napsal(a):

Aha, takže vám nevadí, že kvůli vaší sobeckosti umřelo zvíře, a vzhledem k vašemu postoji budou umírat další. Argument, že mnohem víc srnek zemře pod "koli" aut, je zcela mimo mísu. Chcete psa pouštět na volno? Naučte ho spolehlivé přivolání i před zvěří! Do té doby ho voďte na vodítku.
Přeji vám, aby byl pro vás postih za zabití srnčete citelný.

24.10.2020 12:08

"vzhledem k vašemu postoji budou umírat další".

Vzhledem k jejímu postoji umře tn pes !!! (Jestli tedy nějaký existuje).
A je celkem jedno jestli pod "koli" auta, ranou myslivce, nebo roztrhán divočáky.

24.10.2020 12:10

Jo milá zlatá, tady pochopení nenajdete. Nezvládnuty pes má být na vodítku, případně na stopovačce, tečka. Zkušenost s pokutou za stržení zvěře vám tady nikdo nepředa, tady se lidi chovají zodpovědně. Proběhnutí psa není argument. Chovejte se tak, jak chcete, aby se ostatní chovali k vám.

24.10.2020 12:12

Mějte se v honitbě na pozoru. Další na řadě, po tom nebohém srnčeti, by mohl být Váš pes.

24.10.2020 12:13

Beruskka napsal(a):

Když už vám není líto srnek,příště může zabít březí srnu,nebo mámu od srnčete,které bude umírat hlady jen kvůli vaší sobeckosti.Když chcete aby se pes mohl proběhnout,uvažte si ho k pasu a běhejte s ním,nebo si vezměte kolo a může běhat u kola.Možností je řada,jen chtít.Sama nám 8 měsíční štěně,poděse,také nemá ještě 100% přivolání,tak chodí na volno jen tam,kde nemůže za něčím utéci a jinak tahá dlouhou šnůru.Mně tedy má spíš tendenci utíkat za psy,lidmi.ale i to se musí naučit,že se to nedělá.

24.10.2020 12:13

"Samozřejmě pes za nimi vyrazil"

Tak jestli je pro vás samozřejmé, že pes za zvěří vyrazí a přitom ho máte v honitbě na volno, tak jste krá.va nebeská a ten flastr, co schytáte, ať je co největší !
( Asi ho budou muset zaplatit rodiče, tak jen doufám, že otec nosí pásek a ví, na co je dobrý, kromě držení kalhot. A že si tu pokutu budete muset odpracovat !!)

24.10.2020 12:14
Beruskka

XXX.XXX.47.232

Proč jste všichni tak agresivní? :D Jde to napsat i normálně. Jedni mi to určitě není, srnčete je mi líto. Ale je to lovec, tak proč by si nemohl vyběhnout za srnkama. Pro toho psa je to přirozené, tak mu to nebudu odpírat. Jsou psi kteří se tohle přímo učí. A také jsou neodvolatelní.
To že ji zabil je věc druhá, opravdu jsem nepředpokládala že je toho schopný.
Samozřejmě pes má smůlu a na volno už ho nechám běhat maximálně s košíkem.

24.10.2020 12:16

Tak jestli je to ta křižovatka Haskiho, tak je to vaše blbost. A jak to v životě chodí, tak za blbost se platí. Berte to z té lepší stránky, mohlo do dopadnout hůř, třeba někoho pokousat, nebo opravdu způsobit dopravní nehodu.

Na druhou stranu pes na špagátu po celý život, no nevím.(neberu severská, lovecká plemena).Kupte si koloběžku a začnětě jezdit, nebo běhat. Až tomu příjdete na chuť tak budete spokojeni oba dva . Motor máte dobrý.

Nenechte se vyprovokovat zdejšími odpovědmí. Dotazem jste hodně podráždila místní osazenstvo, protože jim se nikdy něco takového stát nemůže, protože mají dokonale vycvičené psy. Všechno ví a všude byly.

24.10.2020 12:16

Beruskka napsal(a):
Proč jste všichni tak agresivní? :D Jde to napsat i normálně. Jedni mi to určitě není, srnčete je mi líto. Ale je to lovec, tak proč by si nemohl vyběhnout za srnkama. Pro toho psa je to přirozené, tak mu to nebudu odpírat. Jsou psi kteří se tohle přímo učí. A také jsou neodvolatelní.

Kteří psi se učí lovit srnky? To mě zajímá.

24.10.2020 12:17

Beruskka napsal(a):

Ty máš dost nejdřív se dovzdělej než plácneš takovou koninu A s náhubkem to bude prašť jako uhoď, jelikož to srnče tím košíkem ubije.

24.10.2020 12:18

Beruskka napsal(a):

Ježíšmarjá

24.10.2020 12:19
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Beruskka napsal(a):

Pro toho psa je to přirozené, tak mu to nebudu odpírat. Jsou psi kteří se tohle přímo učí. A také jsou neodvolatelní.

Prosím vás a můžete nám tu říct, jací psi se učí štvát srny?

Jenže on ani ten košík nepomůže, ono nejde jen o to, že pes srnu zakousne nebo pokouše, on jí může uštvat i tím, že jí za ní běží, i když jí nedohoní. Navíc během toho může třeba i sám pes vběhnout pod auto.

Ale je to lovec, tak proč by si nemohl vyběhnout za srnkama.

Když to berete takhle, tak pak se nedivte, až vám psa zastřelí. Proč by si myslivec nemohl zastřílet?

Nevím, připadá mi to jako provokace a doufám, že to tak. Protože pokud opravdu existuje člověk, který nechá psa štvát zvěř a vyřeší to tím, že mu dá košík, tak je to hodně smutný....

GAELLE

XXX.XXX.66.235

já jen doufám že je to troll

MajkaP

XXX.XXX.88.130

Beruskka napsal(a):

Košík tohle nevyřeší.
Psi se cvičí, ale ti správně vycvičení se odvolat dají ať si říkáte co chcete. To se opravdu nebojíte, že se něco stane psovi?

24.10.2020 12:22

Beruskka napsal(a):

Za a) dlouho s košíkem běhat nebude, prásknou ho.
b) Ti psi, kteří se učí honit srnky...To jsou kteří. A když je dohoní, tak je vezmou za kopýtko a odvedou k majiteli ?

24.10.2020 12:23

GAELLE napsal(a):

I já si to pořád myslím. Chudáci rodiče, tohle mít doma. Kdyby si radši opakovala pravopis.

24.10.2020 12:25
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

Beruskka napsal(a):
Dobrý den všem, dneska při procházce se psem, jsme na poli narazili na srnky. Samozřejmě pes za nimi vyrazil a po te zahnal na čí si zahradu srnče které tam bohužel zabil. Na místo byli přivolány příslušné orgány. Pes je jinak velmi poslušný ale jakmile zahlédne zvěř, nevidí a neslyší. Jaký postih mi hrozí? Kolik mě to bude stát?

Moc.

24.10.2020 12:25
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Nenechte se vyprovokovat zdejšími odpovědmí. Dotazem jste hodně podráždila místní osazenstvo, protože jim se nikdy něco takového stát nemůže, protože mají dokonale vycvičené psy. Všechno ví a všude byly.

Samozřejmě, že se to stát může. Ale ono je rozdíl pokud se to stane a ten člověk to nějak dál chce řešit, a nebo pokud to člověku přijde úplně v pohodě a nechá psa dál zvěř štvát.

Nemám dokonalé psy, nevím všechno a všude jsem nebyla. Taky mám psa lovce, nejsem schopná ho to odnaučit. No a tak mi nepřijde nic jednoduššího než to, že v místech kde je zvěř za sebou pes prostě potáhne šňůru a nebo bude na vodítku.

Tvrzení, že pes se potřebuje proběhnout i na úkor toho, že zabíjí jiná zvířata je blbost. To je asi to samé, jako kdybych svého psa vypustila v parku mezi další psy a nechala ho ty psy zabíjet, protože se přece taky musí proběhnout, ne?

24.10.2020 12:27

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak jestli je to ta křižovatka Haskiho, tak je to vaše blbost. A jak to v životě chodí, tak za blbost se platí. Berte to z té lepší stránky, mohlo do dopadnout hůř, třeba někoho pokousat, nebo opravdu způsobit dopravní nehodu.

Na druhou stranu pes na špagátu po celý život, no nevím.(neberu severská, lovecká plemena).Kupte si koloběžku a začnětě jezdit, nebo běhat. Až tomu příjdete na chuť tak budete spokojeni oba dva . Motor máte dobrý.

Ne, nemám dokonale vycvičené psy, proto zdrhač dostává stopovačku. Byla by mně hanba se pak podívat do očí předsedovi MS, se kterým chci i nadále mít dobré vztahy. Když pominu to, že ani nechci, aby toto můj pes dělal, nepřipadá mi to normální.

24.10.2020 12:27

Dámy klid.

stačí pročíst prvních pár příspěvků.
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3717785/vychova-10-mesicniho-psa

24.10.2020 12:32
fikovnice

XXX.XXX.134.68

Beruskka napsal(a):

"Ale je to lovec, tak proč by si nemohl vyběhnout za srnkama...."

Tak toto už snad musí být provokace, ty trollko zatrollená!!!

24.10.2020 12:33
fikovnice

XXX.XXX.134.68

GAELLE napsal(a):

Je to troll...

24.10.2020 12:34
Beruskka

XXX.XXX.47.232

Můj otec byl myslivec, takže o tom něco vím. Pes od štěněte vybíhá za zvěří a nechává se jelikož je to při honech žádoucí. Několikrát nám jeho pes přinesl kočku nebo i sele od bachyně. A to měl lovecké zkoušky, mimochodem napr. pri norovackach pes nahání lišku v uměle vytvořené noře, chudák liška že? Nebo to že se při honu nahání zvěř psy a pak se zastřelí, to je vlastně taky v pořádku. Ale když pes náhodou zabije srnče, to je oheň na střeše. Některé vaše komentáře jsou opravdu nechutne.. Bože lidi hlavně at vám z toho nepraskne cevka.

24.10.2020 12:37

Ne není to podle mne trolka, je to mladá holka, nezkušená a naivní. A právě studuje tu "vysokou školu života" Prostě si tu hubu bude muset nabít, když si nenechá poradit.
Opravdu v tom druhém vlákně najdete vysvětlení, tohle je pokračování.

24.10.2020 12:37

Beruskka napsal(a):
Můj otec byl myslivec, takže o tom něco vím. Pes od štěněte vybíhá za zvěří a nechává se jelikož je to při honech žádoucí. Několikrát nám jeho pes přinesl kočku nebo i sele od bachyně. A to měl lovecké zkoušky, mimochodem napr. pri norovackach pes nahání lišku v uměle vytvořené noře, chudák liška že? Nebo to že se při honu nahání zvěř psy a pak se zastřelí, to je vlastně taky v pořádku. Ale když pes náhodou zabije srnče, to je oheň na střeše. Některé vaše komentáře jsou opravdu nechutne.. Bože lidi hlavně at vám z toho nepraskne cevka.

Pokud byl tvůj otec myslivec, tak se potvrzuje to, co se o nich říká... a pak už se u tebe nedivím ničemu.

24.10.2020 12:38
Beruskka

XXX.XXX.47.232

Timto ale nezlehcuji situaci, je to průser proto jsem se přišla poradit. Asi tady hledam spatne. Samej agresivní pejskar a rada žádná, hlavne ze umíte být zlý 😊 hnus

24.10.2020 12:40
Beruskka

XXX.XXX.47.232

Ale dekuji autorům NORMÁLNÍCH a SLUŠNÝCH komentářů za odpověď. :)

24.10.2020 12:40

Dámy klid.

stačí pročíst prvních pár příspěvků.
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3717785/vychova-10-mesicniho-psa

Tak očividně si z těch rad moc nevzala a to slibovala, že stopovačku používat bude.

24.10.2020 12:41

Beruskka napsal(a):
Timto ale nezlehcuji situaci, je to průser proto jsem se přišla poradit. Asi tady hledam spatne. Samej agresivní pejskar a rada žádná, hlavne ze umíte být zlý 😊 hnus

Nebuď vztahovačná, rad jsi v původním vlákně dostala dost. Proč se jimi neřídíš?

24.10.2020 12:43

Panebože, ty to vidíš
Byl myslivec, ale Vám to nemyslí vůbec

24.10.2020 12:44

Beruskka napsal(a):
Ale dekuji autorům NORMÁLNÍCH a SLUŠNÝCH komentářů za odpověď. :)

tady jsou jenom normální a slušné odpovědi......
bo jsem se zatím, k meritu věci, nepřidala

24.10.2020 12:48
Andrýsek3

XXX.XXX.38.137

Beruskka napsal(a):

Tak když víš, že to je průser, tak proč ho chceš opakovat? Zabil jedno, zabije další. Pokud bude mít koš, tak to senče umlatí, bude trpět ještě víc a vy doběhbete k umírajícímu zvířeti.. Většina pejskařů co znám mají zvířata rádi. Vy ne? A k čemu máte huskyho? Bude tahat? Jasně, že nějaká procházka pro něj není nic, víte o tom plemeni něco?

24.10.2020 12:50

Beruskka napsal(a):

Koš je málo, pes může zabít nebo uštvat i s košíkem na tlamě.

Jediná smysluplnná rada, pokud pes není ovladatelný, což není, je vodítko, stopovačka a nebo flexina.
Pokud pohyb na volno, tak teda zvolit prostor, kde ty srnky resp. zvěř nejsou.

24.10.2020 12:52
Beruskka

XXX.XXX.47.232

Pes byl na stopovacce protoze neposlouchal. Pilovali jsme přivolání, povely, zvykali na domaci zvířata a světe div se na kočky, kachny i slepice přestal útočit. Začal poslouchat. Tak jsem došla k názoru, že bych ho mohla zkoušet pouštět na volno. Za zvěří mi tedy parkrat vyběhl ale byl za 3 minuty zpátky. A teď tohle.

24.10.2020 12:58

Beruskka napsal(a):
Pes byl na stopovacce protoze neposlouchal. Pilovali jsme přivolání, povely, zvykali na domaci zvířata a světe div se na kočky, kachny i slepice přestal útočit. Začal poslouchat. Tak jsem došla k názoru, že bych ho mohla zkoušet pouštět na volno. Za zvěří mi tedy parkrat vyběhl ale byl za 3 minuty zpátky. A teď tohle.

Tvl, když Vám párkrát zdrhnul, tak fakt nezačal poslouchat. 🤦🏻‍♀️

24.10.2020 13:00

no, tak zaplatíš třicet litrů a holt budeš vědět, že na volno pouštět nemůžeš.

konec příběhu.

já být myslivecký hospodář v té honitbě a vidět tě ještě jednou, jak pejsáčka pustíš, tak bych si na něj počkala s kulí. mimo vliv majitele a tak.

pak dostaneš tu pokutu znovu, protože ta je "jen" za to běhání, není potřeba ani nic usmrtit, a budeš mít mrtvýho psa. to chceš?

24.10.2020 13:01

mimochodem, vono fakt vadí, i když pes zvěř jen štve. nemusí jí přímo dohonit a usmrtit.

a takové věci jako pejsáček běží přes silnici a do stromu to kvůli němu napálí auto plné lidí, to už je asi scénář mimo představivost debilních lidí.

24.10.2020 13:18

Ježíšmarjá

Amen.

24.10.2020 13:24

Beruskka napsal(a):

Vy máte huskyho?

janae1

24.10.2020 13:25
janae1

XXX.XXX.160.6

Beruskka napsal(a):

ALe on to nebude první prohřešek psa, že?
Ono totiž, kdyby to byl vzorný pes, myslivci udělají bububu a přidají pár sprostých slov, asi ten pes leží v žaludku více lidem.
Možná jim ležíte v žaludku vy jako majitelka psa, pokud totiž argumentuje tak jako zde, tak to s vámi bude těžké pořízení.

A nechápu, prostě používejte vodítko. Protože teď se na vás zaměří, budou volat orgány pro každou blbost a nakonec psa stejně odprásknou.

A haskoun se nevenčí na volno, od venčení na volno jsou jiná plemena.

24.10.2020 13:32

Budu se ptát jako někdo jiný v jiném vlákně, tuším orionka. Proč musí mít každej psa za každou cenu?

24.10.2020 13:38

Jako troll sem troll tam...protože jestli tohle je reál, tak potěš koště.

Ale všichni víme, že tohle se prostě děje. Kdyby můj pes zabil srnče, resp. já zabila srnče, protože za to můžu já a ne pes, tak bych teda měla výčitky do konce života.

Kdyby můj chrt zabil zajíce nebo by ho štval přes půlku pole nebo za ním vystartoval a vrátil se za 3 minuty....tak to by měl pašák teda smůlu a na volno by si zaběhal jen na oploceném pozemku.

Bertik005

24.10.2020 15:28
Bertik005

XXX.XXX.214.239

Pro zadavatelku: čílíš se tu nad hnusnými komentáři a přitom jsi to sama vyprovokovala. Víš ono by ostatním možná ani tak nevadilo, že pes strhl srnče, protože to se může stát opravdu každému. I tomu co tvrdí, že je pes dokonale vycvicen. A ne nemyslím nikoho tady. Ale on bude problém spíše v tom tvém arogantnim přístupu ( je to lovec, tak mu to nebudu zakazovat, vím, že štve zvěř a přitom ho mám na volno....). Promiň, ale řádný postih je na místě, pro uvědomění si zodpovědnosti.

24.10.2020 16:44
lupus4

XXX.XXX.205.61

psa na volno už NEPOUŠTĚT (mimo ohražených výběhů)

dejte mu práci v zápřahu (kolo, kolobrnda)

škodu lze uhradit z pojistky (domácnosti,či "na blbost")

a trocha pokory by neškodilo

24.10.2020 17:25
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

lupus4 napsal(a):
psa na volno už NEPOUŠTĚT (mimo ohražených výběhů)

dejte mu práci v zápřahu (kolo, kolobrnda)

škodu lze uhradit z pojistky (domácnosti,či "na blbost")

a trocha pokory by neškodilo

Ona pojišťovna hradí i uložené pokuty?

Škoda na zvěři bude asi minimální, a ten flastr by výchovný být mohl👍

24.10.2020 17:31
lupus4

XXX.XXX.205.61

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Ona pojišťovna hradí i uložené pokuty?

Škoda na zvěři bude asi minimální, a ten flastr by výchovný být mohl👍

píšu škodu , ne pokutu

24.10.2020 17:34
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

lupus4 napsal(a):
píšu škodu , ne pokutu

Ta škoda bude zanedbatelná, to se asi ani nevyplatí to papírování s pojišťovnou. Ty pokuty budou ale asi zajímavější (i když v případě takovýchto debilů pořád malé)

24.10.2020 17:35

i pokud by porušila vyhlášku/zákon?

24.10.2020 17:41
lupus4

XXX.XXX.205.61

i pokud by porušila vyhlášku/zákon?

tj stejný jako když vlítne pod auto (taky nemá na silnici co dělat)
to by ji museli prokázat, že ho poštvala záměrně...

24.10.2020 17:47
impact

XXX.XXX.37.255

Beruskka napsal(a):

Ty jsi bl bá, jak daleko vidíš.

24.10.2020 17:55

lupus4 napsal(a):
tj stejný jako když vlítne pod auto (taky nemá na silnici co dělat)
to by ji museli prokázat, že ho poštvala záměrně...

na to bych nesázela

pokud byl pes na volno tam, kde být nesmí (v tomto případě bych předpokládala honitbu) a evidentně ani pod vlivem psovoda, pak by to i mohlo spadnout do výluky pojištění

bude záležet na znění pojistky
patrně

24.10.2020 18:28
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

na to bych nesázela

pokud byl pes na volno tam, kde být nesmí (v tomto případě bych předpokládala honitbu) a evidentně ani pod vlivem psovoda, pak by to i mohlo spadnout do výluky pojištění

bude záležet na znění pojistky
patrně

V honitbě ale pes navolno být smí, ale musí být pod vlivem vůdce.

24.10.2020 18:34

V honitbě ale pes navolno být smí, ale musí být pod vlivem vůdce.

ale však to píšu.....
v tomto případě by ale "pod vlivem" znamenalo úmysl.....

24.10.2020 18:39
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

ale však to píšu.....
v tomto případě by ale "pod vlivem" znamenalo úmysl.....

Tak pokud se nikde nechlubí, že to je u nich běžné, tak to může být jen nedbalost, viz. "jejda, von to nikdy neudělal, vůbec si to neumím vysvětlit"

24.10.2020 18:51
tero

XXX.XXX.237.137

Nejhorší je, že se to psu jistě zalíbilo a až mu nebudete moct věřit.Bude to chtít opakovat.

24.10.2020 19:31

tero napsal(a):
Nejhorší je, že se to psu jistě zalíbilo a až mu nebudete moct věřit.Bude to chtít opakovat.

tak ono to nebylo poprve evidentne -poprve jen dilo dokonal ocividne

24.10.2020 19:48
Beruskka

XXX.XXX.47.232

Pes nebyl v honitbě. Stalo se to na poli ve vesnici. Pronásledoval ptáka 😀 a díky němu narazil na houf srnek, za kterými vyběhl a ztrtil se mi z dohledu. Jednu z nich zřejmě oddělil a zahnal ji na tu zahradu. Pak mi volali známý, že je u nekoho na zahradě a žere ji tam. A někdo přivolal polici atd. Proto se to tolik hrotilo.
Promiňte ale co vam přijde arogantního na tom ze mám prostě svůj názor, který se po tomto nezmění. Ale to neznamená, ze psa budu dál mit na volno. Maximálně hodně daleko od lidí.

24.10.2020 19:50
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Beruskka napsal(a):
Pes nebyl v honitbě. Stalo se to na poli ve vesnici. Pronásledoval ptáka 😀 a díky němu narazil na houf srnek, za kterými vyběhl a ztrtil se mi z dohledu. Jednu z nich zřejmě oddělil a zahnal ji na tu zahradu. Pak mi volali známý, že je u nekoho na zahradě a žere ji tam. A někdo přivolal polici atd. Proto se to tolik hrotilo.
Promiňte ale co vam přijde arogantního na tom ze mám prostě svůj názor, který se po tomto nezmění. Ale to neznamená, ze psa budu dál mit na volno. Maximálně hodně daleko od lidí.

http://geoportal.uhul.cz/mapy/mapyhon.html

Zkuste se podívat, co všechno je honitba, možná budete překvapená .

Ale to neznamená, ze psa budu dál mit na volno.

No, konečně něco rozumného .

24.10.2020 19:51
lupus4

XXX.XXX.205.61

Maximálně hodně daleko od lidí.

lidem nebezpečný není ...

24.10.2020 19:52

marcelaamax napsal(a):

Jenže ta poslední věta vyznívá zase blbě:

"Maximálně hodně daleko od lidí."

To je jako dostatečně z dohledu, kdyby zase něco ulovil, tak aby to bylo beze svědků...

24.10.2020 19:55
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

To je jako dostatečně z dohledu, kdyby zase něco ulovil, tak aby to bylo beze svědků...

Jo, už to vidím...

janae1

24.10.2020 20:09
janae1

XXX.XXX.160.6

Mě by zajímalo, co je dle slečny daleko od lidí?
ČR je totiž dost malá a pes celkem flexibilní zvíře,za pár minut je o mnoho km dál,třeba zase u někoho na zahradě.

24.10.2020 20:25
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

janae1 napsal(a):
Mě by zajímalo, co je dle slečny daleko od lidí?
ČR je totiž dost malá a pes celkem flexibilní zvíře,za pár minut je o mnoho km dál,třeba zase u někoho na zahradě.

Být tento dáreček na mé zahradě, tak vezmu lopatu, a dostane takovou hliníkovou léčbu, že na to dlouho nezapomene.

24.10.2020 20:28
Beruskka

XXX.XXX.47.232

No nadavejte mi jak chcete, ale ja svému psovi proste neodepru volny pohyb. Někde daleko od vesnice nema šanci srnku chytit. To ze nahání zvěř je pro psa prirozena věc. Nechci mít psa, který bude poslušný chudak, poslouchajici na slovo. To pro me neni. Srnky to určitě přežijí. Ale co se týče blízkého okolí uz me ani nenapadne ho pustit na volno.

24.10.2020 20:30

Beruskka napsal(a):

Tak teď jsem se uklidnila...tohle není realita, to se to tady snaží někdo rozproudit a mít tak max srandu, že se tady čílíme.
Protože takovej ignorant nikdo nemůže být a i kdyby, tak se s tím snad nebude chlubit a to ani v anonymní diskuzi.

24.10.2020 20:30
juhaj

XXX.XXX.164.121

Beruskka napsal(a):
No nadavejte mi jak chcete, ale ja svému psovi proste neodepru volny pohyb. Někde daleko od vesnice nema šanci srnku chytit. To ze nahání zvěř je pro psa prirozena věc. Nechci mít psa, který bude poslušný chudak, poslouchajici na slovo. To pro me neni. Srnky to určitě přežijí. Ale co se týče blízkého okolí uz me ani nenapadne ho pustit na volno.

Aby nezačal nahánět sousedy na zahradě, co se v mládí na srnkách naučíš....

24.10.2020 20:31

Beruskka napsal(a):

Hele, teď to nemá cenu. Počkejte, až napadne sníh a bude mrznout. To si srnky víc užijí.
A pak květen, červen - to jsou taky dobré měsíce.

24.10.2020 20:32
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Beruskka napsal(a):

Tvl, takovýho debila, bych fakt chtěla mít za souseda 😱.

24.10.2020 20:33
lupus4

XXX.XXX.205.61

Beruskka napsal(a):

nooo, to už sis vysloužila vydru

doufám, že tě pokutu nechají doma řádně odpracovat...

24.10.2020 20:34

Dokážu pochopit, že se může stát průser a pes zardousí zvěř. Může prasknout karabina, pes vyrve vodítko z ruky, pes nikdy nelovil, ale jednoho dne vyšlápne zajíce a zatmí se mu. Ale toto?

Beruskka pokud myslíte vážně, to že psa budete pouštět dál na volno (byť s košíkem), připravte se na to že teď už to nebudou ,, jen" sem tam tří minutové útěky. Každým útěkem za zvěří se pes odmění a pokud je u toho navíc i úspěšný....Košík to vážně nezachrání. Srnče pes umlátí i náhubkem. Vážně skvělá smrt. I dospělou srnu dokáže pes uhnat a ona pojde i bez toho, aby si do ní pes kousnul.

To vám to vážně bude stát za to? Ty nervy, když pes zdrhne (protože on zdrhne a bude zdrhat víc a víc)? Co kde zase provádí? Co kde zase sejmul a kdo všechno to viděl? Nasrané pohledy sousedů? Jestli nezpůsobil autonehodu a Vy až do konce života budete platit někomu, koho zmrzačí?

On i ten nejtolerantnější myslivec přestane být tolerantní, až ho budou po třetí volat kvůli stejnému pejskovi. Bum a je vyřešeno.

24.10.2020 20:34

Tak teď jsem se uklidnila...tohle není realita, to se to tady snaží někdo rozproudit a mít tak max srandu, že se tady čílíme.
Protože takovej ignorant nikdo nemůže být a i kdyby, tak se s tím snad nebude chlubit a to ani v anonymní diskuzi.

To už mě taky napadlo. Zvlášť po tom vyjádření, že norníci honí lišky v noře a tom, že to nebylo v honitbě, ale na poli za vsí. A že táta myslivec učil psy honit zvěř......

24.10.2020 20:35

Ona ta diskuze není zas tak anonymní, je to dost nápadný pes a jsou tu i něco jako myslivci. Myslím opravdové :-) Za dva dny je po psovi. Možná dřív, je víkend, pak svátek.. škoda psa, no, majitelka spratek.
Napsala bych na náhrobek "vždy jsi běhal svobodně jako vítr" .. teď tomu nebude jinak, jako prach.. a v prach se obrátíš.

24.10.2020 20:41
Atheira

XXX.XXX.209.8

marcelaamax napsal(a):

Ono to, že toho hodně ví je znát i z toho, jak popisuje, že je dokonce běžný lov, kdy se zvěř nahání psy a poté zastřelí. Takovej ten hon, co viděla asi v pohádce. Se smečkou a tak.
Já do toho teda tolik nevidím (pochybuju, že zadavatelka ano), ale bylo mi, stran těch, co by do toho vidět měli, řečeno, že honiči u nás v podstatě nemají už kde využít své původní uplatnění, tak ti nevím...

24.10.2020 20:45
24.10.2020 20:48
Atheira

XXX.XXX.209.8

Megi, ne! Mám kousek požvýkanýho chleba na monitoru, jak jsem to nečekala a vyprskla.

24.10.2020 20:55

Beruskka napsal(a):

Supr... Takže neposlušný pejsek je chudáček, protože se nemůže volně proběhnout (i když se může unavit a zabavit při zápřahu na kole, agility nebo nějakém jiném sportu) a zvěř má smůlu, pokud se potká s tímto individuem... Tak v tom případě vám přeju osobní setkání se stráží, případně s pár brokama v psím kožichu (i když chudák pes nemůže za to, jakou má paničku). Nebo se potkat s černou nakaženou aujeszkyho chorobou. To je taky velice rychlá smrt...A opravdu se nemáte čím chlubit, že máte otce myslivce, ten by se mohl, chudák, hanbou propadnout!
Tady do pr.dele nejde jen o to, aby pes neulovil či neumlátil košíkem zvěř, ale o to, že NESMÍ ani zvěř štvát! Nejenže v období nouze (což již je) musí šetřit energií a běhám si může přivodit zápal nebo to do něčeho napálit, ale i třeba v době kladení srnčat atd... O stresu nemluvě. A ne, opravdu není přirozené, aby zvěř v přírodě proháněl kdejaký čokl!
Ještěže byla někým přivolána policie, vy byste se k tomu nepostavila čelem a nepřiznala se sama... Bohužel je mezi pejskařema dost de*bilů, ostatně, tak jako ve všech skupinách lidí...

Neregistrovaný uživatel

24.10.2020 20:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.229

Holka ted sis kakla do bot. Neni problem to co tu pisrs a priznavas se prasknout myslivecky strazi tvy oblasti aby si na tvyho cokla pocihali. A pak adieu. Doufam ze ho sejmou brzo. Jen je skoda ze neni legalni te chytit a ztriskat tak abys vypadala jak ta zakousnuta srnka. Pak by ti mozna mozek zacal fungovat.

24.10.2020 21:01
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Supr... Takže neposlušný pejsek je chudáček, protože se nemůže volně proběhnout (i když se může unavit a zabavit při zápřahu na kole, agility nebo nějakém jiném sportu) a zvěř má smůlu, pokud se potká s tímto individuem... Tak v tom případě vám přeju osobní setkání se stráží, případně s pár brokama v psím kožichu (i když chudák pes nemůže za to, jakou má paničku). Nebo se potkat s černou nakaženou aujeszkyho chorobou. To je taky velice rychlá smrt...A opravdu se nemáte čím chlubit, že máte otce myslivce, ten by se mohl, chudák, hanbou propadnout!
Tady do pr.dele nejde jen o to, aby pes neulovil či neumlátil košíkem zvěř, ale o to, že NESMÍ ani zvěř štvát! Nejenže v období nouze (což již je) musí šetřit energií a běhám si může přivodit zápal nebo to do něčeho napálit, ale i třeba v době kladení srnčat atd... O stresu nemluvě. A ne, opravdu není přirozené, aby zvěř v přírodě proháněl kdejaký čokl!
Ještěže byla někým přivolána policie, vy byste se k tomu nepostavila čelem a nepřiznala se sama... Bohužel je mezi pejskařema dost de*bilů, ostatně, tak jako ve všech skupinách lidí...

No, na aujeszkyho tak smrt právě moc rychlá není - pro toho psa jsou ty 2-3 dny od prvního příznaku zatraceně dlouhý 😱

24.10.2020 21:03

Atheira napsal(a):
Megi, ne! Mám kousek požvýkanýho chleba na monitoru, jak jsem to nečekala a vyprskla.

U nás nejenom já. :-)

24.10.2020 21:04

Bééééruško, jasně, budete chodit se psem prudit jinam.
Nahánět ptáky je super, ale srnče je najednou průser?
Ono to neskončí u toho, že vyběhne a za tři minuty se vrátí. Ze tří minut budou dvě hodiny, a taky se může stát, že už ho neuvidíte vůbec - buď proto, že ho někdo po právu střelí, nebo ho něco přejede, nebo se prostě vydá pryč.

Doufám, že je čipovaný, že čip je registrovaný na vás, a že až se někde najde, budete platit jak mourovatá.

24.10.2020 21:09

Oni si to myslivci mezi sebou řeknou, že je potřeba toho "hajzla" střelit a prostě si na něj ( až pujdete ven za vesnici do polí lovit srnky) počkají....jak se chodí na čekanou na zvěř, může se i na psa a nikdo to vyšetřovat nebude, protože máte škraloup.
Štvaní PLNÉ (dohledejte si zadavatelko, co to znamená) vysoké zvěře není tak neškodné, jak si vy myslíte nebo vám to rodinní příslušníci vykládali.

Slečna prostě neumí psa vypohybovat- a touto aktivitou mu nahrazuje "práci" , jinak by jí asi udělal z bytu kůlničku na dříví.(typy dostala, ale je líná kůže)
Pravděpodobně vychovaná v určitém rodinném bludu (to jsou ti myslivci - nemislivci-to je schválně )

24.10.2020 21:09

Tohle je nejvíc sprostý vlákno. Dokonce i Odetta řekla "tvl"! :-)
Se pomalu bojím přiblížit k lesu s malým a celkem ovladatelným psíkem a tahle pustí huskyho, aby nebyl chudák smutný :-)
Tvl.
Prosím vás, jestli to tady čte nějaký myslivec, co nás pejskaře nenáviděl jen málo a teď už hodně -
můj pes má 48 cm a žíhané fleky na zádech. Děkuji.

24.10.2020 21:10
impact

XXX.XXX.49.198

Být tento dáreček na mé zahradě, tak vezmu lopatu, a dostane takovou hliníkovou léčbu, že na to dlouho nezapomene.

Tpč hliníkovou léčbu.

24.10.2020 21:17
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

impact napsal(a):
Tpč hliníkovou léčbu.

Né fakt - prý i u koní jsou některé výchovné problémy způsobené nedostatkem hliníku.
U nás na to trpěl nový beran - poté, co mě minulý týden za zálohy napadl, jsem mu tento stopový prvek dodala ve stopě větší než malé, a už dělá neviditelného, když se potkáme 👍

24.10.2020 21:30

....U koní se tomu říká pareliho lopata...

janae1

24.10.2020 21:33
janae1

XXX.XXX.160.6

Né fakt - prý i u koní jsou některé výchovné problémy způsobené nedostatkem hliníku.
U nás na to trpěl nový beran - poté, co mě minulý týden za zálohy napadl, jsem mu tento stopový prvek dodala ve stopě větší než malé, a už dělá neviditelného, když se potkáme 👍

Manžel takto nastavil beranovi kladivo,opravoval něco na pastvině a beran pořád dělal nálety. Beran nabral kladivo plnou parou, padl k zemi a hrál mrtvého, po pár minutách se váhavě zvedl a rozchodil to.
Tak pozor na předávkování hlíníkem.

Jo a beran dal chvilku pokoj a pak zase začal útočit, tak skončil v klobásách. Ani kladivo nevyléčí vše.

Jo a stejně prý manžel jako náctiletej léčil mladého bejčka, myslel, že ho zabil a pak se bál domu.

24.10.2020 21:35
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

....U koní se tomu říká pareliho lopata...

Neboli lopata od Pata😂

24.10.2020 21:35

janae1 napsal(a):
Manžel takto nastavil beranovi kladivo,opravoval něco na pastvině a beran pořád dělal nálety. Beran nabral kladivo plnou parou, padl k zemi a hrál mrtvého, po pár minutách se váhavě zvedl a rozchodil to.

Jo a beran dal chvilku pokoj a pak zase začal útočit, tak skončil v klobásách. Ani kladivo nevyléčí vše.

Jo a stejně prý manžel jako náctiletej léčil mladého bejčka, myslel, že ho zabil a pak se bál domu.

..tím bych se nechlubila, to je dost sadistické, oproti hliníkové lopatě na plocho...

24.10.2020 21:38
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

janae1 napsal(a):

U nas je dobrý, že všichni berani měli respekt ze psa, takže já jsem z obliga, protože sama už tam nejdu, ale ostatní jsou docela chudáci😱

24.10.2020 21:47

Se pomalu bojím přiblížit k lesu s malým a celkem ovladatelným psíkem a tahle pustí huskyho, aby nebyl chudák smutný :-)
Tvl.
Prosím vás, jestli to tady čte nějaký myslivec, co nás pejskaře nenáviděl jen málo a teď už hodně -
můj pes má 48 cm a žíhané fleky na zádech. Děkuji.

Tak teď jsem si poprskala monitor já

24.10.2020 21:54

Tak se všichni nemáte cpát v deset večer!
Jdu si pro anglickou, mám kvůli vám hlad :-)

24.10.2020 22:09
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Co tvl, já tu zaznamenala i zkratku tpč - vůbec jsem netušila, že tohle existuje, a doufám, že jsem ji přeložila správně, i když si myslím že pro ifaunu by byl správnější tvar vpč😂

Též se jdu najíst 🍽️

24.10.2020 22:14

OMG, VTF, LOL

24.10.2020 22:25
Beruskka

XXX.XXX.47.232

Ten pes se drží stále u mě, nebeha daleko, proto musím mit pri prochazkach oci na stopkách kdyby nahodou bylo neco poblíž. Když utekl tak to bylo vyloženě jen diky tomu ze mu srnky prebehli před cumakem nebo pred nami pres cestu. Anebo jak uz jsem zminila situace honí ptáka a narazi na srnky, to uz se nam stalo 2x.
Jinak kdyz jsou v povzdali vubec se o ne nezajima a loví si svoje myšky. Je to opravdu velmi hodný pes, který to nevyhledava, miluje lidi, kočky nam uz dneska olizuje a dva mesice zpatky po nich sel. Ale kdyz to ma přímo u sebe, neodola. Samozřejmě že po prvnim roce zacnem zaprahavat, zatim se pořád ještě seznamujeme. Davame mu dost velky prostor i ma chyby, protože podle toho zjistíme co vlastně od nej můžeme očekávat. Tahle zkušenost, byla velmi nepříjemná a budu rada kdyz uz se do ní víckrát nedostaneme.
A k tomu volnemu pohybu, nejaky zaprah nebo beh na voditku psovi volný pohyb nevynahradi. To je můj nazor, vy si myslete co chcete. Takze pokud s nim dojdu na louku kde vidím, ze se žádná zvěř nevyskytuje, tak si nemyslím ze by to byl takový problém kdyby tam behal na volno.

24.10.2020 22:27
Beruskka

XXX.XXX.47.232

Jinak jsem velmi rada ze se tu bavíte 😀

24.10.2020 22:29
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Ani ne. je to spíš k pláči. A potrénujte krom psa i svou češtinu.

24.10.2020 22:30

Beruskka napsal(a):
Ten pes se drží stále u mě, nebeha daleko, proto musím mit pri prochazkach oci na stopkách kdyby nahodou bylo neco poblíž. Když utekl tak to bylo vyloženě jen diky tomu ze mu srnky prebehli před cumakem nebo pred nami pres cestu. Anebo jak uz jsem zminila situace honí ptáka a narazi na srnky, to uz se nam stalo 2x.
Jinak kdyz jsou v povzdali vubec se o ne nezajima a loví si svoje myšky. Je to opravdu velmi hodný pes, který to nevyhledava, miluje lidi, kočky nam uz dneska olizuje a dva mesice zpatky po nich sel. Ale kdyz to ma přímo u sebe, neodola. Samozřejmě že po prvnim roce zacnem zaprahavat, zatim se pořád ještě seznamujeme. Davame mu dost velky prostor i ma chyby, protože podle toho zjistíme co vlastně od nej můžeme očekávat. Tahle zkušenost, byla velmi nepříjemná a budu rada kdyz uz se do ní víckrát nedostaneme.
A k tomu volnemu pohybu, nejaky zaprah nebo beh na voditku psovi volný pohyb nevynahradi. To je můj nazor, vy si myslete co chcete. Takze pokud s nim dojdu na louku kde vidím, ze se žádná zvěř nevyskytuje, tak si nemyslím ze by to byl takový problém kdyby tam behal na volno.

Jenže teď už bude všechno jinak. Pes si lov vyzkoušel, uspěl a i ochutnal čerstvě strženou kořist. Bude to chtít znovu a znovu, zvlášť tohle plemeno. 👎

24.10.2020 22:33
Beruskka

XXX.XXX.47.232

GAELLE napsal(a):
Ani ne. je to spíš k pláči. A potrénujte krom psa i svou češtinu.

Vim kde píšu chyby, ale bohužel nejak nemam cas to opravovat. Tak se za případné hrubky omlouvám. Píšu rychle, takze si nectu po sobě kazdou zprávu.

24.10.2020 22:34

No, na aujeszkyho tak smrt právě moc rychlá není - pro toho psa jsou ty 2-3 dny od prvního příznaku zatraceně dlouhý 😱

Já mám informace o pár hodinách, ale to je jedno. Nic to nemění na tom, že je to pěkné svinstvo!

24.10.2020 22:38
Beruskka

XXX.XXX.47.232

Jenže teď už bude všechno jinak. Pes si lov vyzkoušel, uspěl a i ochutnal čerstvě strženou kořist. Bude to chtít znovu a znovu, zvlášť tohle plemeno. 👎

No to doufam že ne. Samozřejmě teď ztratil důvěru, takže se z voditka nehne. Uvidíme, jak bude reagovat dál..

24.10.2020 22:39

Hele! Vy si ze mě děláte legraci! ;-))

24.10.2020 22:47
Beruskka

XXX.XXX.47.232

Atheira napsal(a):
Ono to, že toho hodně ví je znát i z toho, jak popisuje, že je dokonce běžný lov, kdy se zvěř nahání psy a poté zastřelí. Takovej ten hon, co viděla asi v pohádce. Se smečkou a tak.
Já do toho teda tolik nevidím (pochybuju, že zadavatelka ano), ale bylo mi, stran těch, co by do toho vidět měli, řečeno, že honiči u nás v podstatě nemají už kde využít své původní uplatnění, tak ti nevím...

Hony si běžně pořádají, není jich moc. Ale jsou. 😊 A ano je to opravdu jako v pohádce několik psů, nahání zvěř směrem k myslivcům a ty ji streli. Tak nedělejte prosím chytrou, kdyz o tom víte kulový. 😊😊

24.10.2020 22:51
Beruskka

XXX.XXX.47.232

Navíc pokud vím, tak zvěř se u nás střílí přede vším proto, že zde nema přirozeného predátora a jak si myslíte, že je asi likviduji? :)

24.10.2020 22:52

Beruskka napsal(a):

Todleto je vopravdu jak u blbejch! Pes je nevychovanej, nenechá se odvolat, udělal průser, ale stejně ho budeme pouštět! Vy zvěř nevidíte, ale pes ji cítí! Takže vezme čáru, jak něco natáhne a nenechá se odvolat a je to tu zase. Jednou slovil, poznal, že to jde a o to spíš to bude dělat. Inteligentní člověk, což žel není váš případ, s tím psem bude pracovat tak, aby ho naučil poslouchat. A pokud by to i tak nešlo, tak hold na vlno jen na oploceném pozemku. Nebo zkusit elektřinu. Ale ne se na to vys*at a čokla pouštět dál a dál pytlačit!!! A v tomto momentě bych nestřílela do psa!
Grr... jak jsem z těchto de*ilů vytočená. A jo, hrozně se tady bavíme nad tím, co všechno vlastní psy... Zbývá mi tedy jediné, doufat v existenci karmy...

24.10.2020 22:56

Zadavatelko, přečtěte si zákon o myslivosti a přestaňte nás tady trollit.

24.10.2020 22:57
Mousinka

XXX.XXX.62.173

sama píšete, ze se drží u vas, takže stopovacka deset metrů nebo dvě spojené nebudou az takový problém pro něj a vy ho budete mít pod kontrolou. a nepouštet na volno, pokud nemá přivolání na první dobrou, což husky bohužel zřejmě nebude mít nikdy.. procházkou psa neunavite, i kdyby ty srny honil od rána do večera. hry, zaměstnat mozek, cvičit povely, ... a určitě by měl dělat to, k čemu bylo toto plemeno určeno, tedy tah. takže šup na koloběžku nebo obout běžecké boty a ven. pes bude mít cca rok podle vašich příspěvků, není na co čekat..

24.10.2020 22:58
Beruskka

XXX.XXX.47.232

Todleto je vopravdu jak u blbejch! Pes je nevychovanej, nenechá se odvolat, udělal průser, ale stejně ho budeme pouštět! Vy zvěř nevidíte, ale pes ji cítí! Takže vezme čáru, jak něco natáhne a nenechá se odvolat a je to tu zase. Jednou slovil, poznal, že to jde a o to spíš to bude dělat. Inteligentní člověk, což žel není váš případ, s tím psem bude pracovat tak, aby ho naučil poslouchat. A pokud by to i tak nešlo, tak hold na vlno jen na oploceném pozemku. Nebo zkusit elektřinu. Ale ne se na to vys*at a čokla pouštět dál a dál pytlačit!!! A v tomto momentě bych nestřílela do psa!
Grr... jak jsem z těchto de*ilů vytočená. A jo, hrozně se tady bavíme nad tím, co všechno vlastní psy... Zbývá mi tedy jediné, doufat v existenci karmy...

No vy asi taky nebudete nejostrejsi pastelka v penále, pardon ale umíte číst? Říkám že ten pes nereaguje na jejich pachy, nýbrž v ten moment kdy se objeví kousek od něj? Chápeme se? :D :D Kolikrát byly od nás na dohled a absolutně ho nezajimaly.

24.10.2020 23:02
Beruskka

XXX.XXX.47.232

Co máte furt s nějakým trollenim, nebo mate snad pocit že se tohle nemůže v reálu stát? Opravdu může :)

24.10.2020 23:10

Beruskka napsal(a):
Navíc pokud vím, tak zvěř se u nás střílí přede vším proto, že zde nema přirozeného predátora a jak si myslíte, že je asi likviduji? :)

No, o tom to vůbec není...
Přirozené nepřátele zvěř má, jenže ti jsou pro lidi (myslivce) konkurenti. A nejvíc vlk.
Myslivost je jako koníček, pořád to v některých chlapech dřímá ta lovecká vášeň jako z dob mamutů, jenže nyní je to jen o penězích. Máš prachy? Můžeš střílet! Tatam je kouzlo české myslivosti z dob minulých...

24.10.2020 23:15
Beruskka

XXX.XXX.47.232

Ja bych řekla že je. Protože pokud se daný druh přemnoží, tak je likviduji hlava nehlava.

24.10.2020 23:19

Beruskka napsal(a):
Co máte furt s nějakým trollenim, nebo mate snad pocit že se tohle nemůže v reálu stát? Opravdu může :)

Nepochybuji, že se může takový incident stát, obzvlášť člověku bez zkušeností zaslepeného vírou v dobrý konec. U huskyho mě to ani nijak zvlášť nepřekvapuje, abych pravdu řekla. Ale že má někdo takový nedostatek sebereflexe při tak závažné události... to tedy opravdu doufám, že nás trollíte a nemyslíte to vážně.

24.10.2020 23:23
Beruskka

XXX.XXX.47.232

Nepochybuji, že se může takový incident stát, obzvlášť člověku bez zkušeností zaslepeného vírou v dobrý konec. U huskyho mě to ani nijak zvlášť nepřekvapuje, abych pravdu řekla. Ale že má někdo takový nedostatek sebereflexe při tak závažné události... to tedy opravdu doufám, že nás trollíte a nemyslíte to vážně.

Vy si asi myslíte, že za to psa snad chválím, tak to není. Uvedomuju si vážnost situace, zároveň na to však mam svůj názor.
Navíc pokud se mi hned v prvich komentářích objeví nadávky od lidí, kteří absolutně netuší jak se věci mají, neznaji mě, nedivte se, ze můj postoj je takovy jaký je.

24.10.2020 23:26

Beruskka napsal(a):
No vy asi taky nebudete nejostrejsi pastelka v penále, pardon ale umíte číst? Říkám že ten pes nereaguje na jejich pachy, nýbrž v ten moment kdy se objeví kousek od něj? Chápeme se? :D :D Kolikrát byly od nás na dohled a absolutně ho nezajimaly.

Moc ho podceňujete. Ale pořád základ zůstává stejný. Je neodvolatelný a upytlačil zvěř - NEPOUŠTĚT! Co na tom, pro boha, NECHÁPETE??? Co se ještě musí stát, abyste pochopila?

"Co máte furt s nějakým trollenim, nebo mate snad pocit že se tohle nemůže v reálu stát? Opravdu může :)"

O tom si nedělám iluze. Mag*orů po světě běhají mraky. Člověk se občas s nějakým bohužel i sem tam potká. A nejen na ifauně...

24.10.2020 23:27
Beruskka

XXX.XXX.47.232

A taky jsem byla dost rozrušená když jsem to sem dávala. To se mi snad nikdo nemůže divit.

24.10.2020 23:30

Beruskka napsal(a):
Vy si asi myslíte, že za to psa snad chválím, tak to není. Uvedomuju si vážnost situace, zároveň na to však mam svůj názor.
Navíc pokud se mi hned v prvich komentářích objeví nadávky od lidí, kteří absolutně netuší jak se věci mají, neznaji mě, nedivte se, ze můj postoj je takovy jaký je.

Možná psa za štvaní či upytlačení zvěře nechválíte, ale zároveň nejste ochotná těmto incidentům aktivně předcházet ("Ale je to lovec, tak proč by si nemohl vyběhnout za srnkama. Pro toho psa je to přirozené, tak mu to nebudu odpírat."). A co víc, ještě se tím - neuváženě - chvástáte.

24.10.2020 23:34

Beruskka napsal(a):

Nechce se nám věřit, že je možné, aby byl někdo tak zabedněný ( když to napíšu slušně ), ještě byste mohla být samý květ - to kdyby bl.bost kvetla, nebo byste mohla lítat jako holubička, to kdyby nadnášela.

24.10.2020 23:46

Beruskka napsal(a):
Ja bych řekla že je. Protože pokud se daný druh přemnoží, tak je likviduji hlava nehlava.

Termín přemnožený v přírodě neexistuje. Organismu je v daném ekosystému pouze tolik, kolik mu prostředí dovolí. Příklad, černé se daří, protože je všude hodně kukuřice. Pokud jí ubude, ubude i černé. Je tam tedy i více faktorů, ale pro příklad stačí kukuřice.
Takto to funguje i u naší černé, jsou dávky, tak se jí daří. Až nebudou, možná začne pracovat nebo vymře.

25.10.2020 04:13
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Beruskka napsal(a):
A taky jsem byla dost rozrušená když jsem to sem dávala. To se mi snad nikdo nemůže divit.

Tak Vy jste rozrušená hlavně z toho, co Vám hrozí za postih, jinak to nevypadá, že vy Vás nějaký zabitý srnče hákovalo, když to hodláte nadále opakovat, a ještě se stavíte do role boha, co té přírodě vlastně pomáhá... 🤮

25.10.2020 06:20

Přesně tohle mě napadlo! Pes bude lovit dál, akorát to nikdo neuvidí. Fakt skvělé! Ale třeba to uvidí nějaký myslivec na posedu... I když to nebude myslivecká stráž.

25.10.2020 06:33

Mousinka napsal(a):
sama píšete, ze se drží u vas, takže stopovacka deset metrů nebo dvě spojené nebudou az takový problém pro něj a vy ho budete mít pod kontrolou. a nepouštet na volno, pokud nemá přivolání na první dobrou, což husky bohužel zřejmě nebude mít nikdy.. procházkou psa neunavite, i kdyby ty srny honil od rána do večera. hry, zaměstnat mozek, cvičit povely, ... a určitě by měl dělat to, k čemu bylo toto plemeno určeno, tedy tah. takže šup na koloběžku nebo obout běžecké boty a ven. pes bude mít cca rok podle vašich příspěvků, není na co čekat..

Jenže na to slečna moc lenivá. Když si po sobě nechce číst ani příspěvky, jestli tam nemá chybu...

25.10.2020 06:39
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

Jít s ním do přírody bez vodítka je velmi odvážné. 
Zvěř je schopen pronásledovat dlouhé kilometry 
šance na odvolání je nulová.  
Lákadlem pro něj nejsou jen zajíci, ale i ptactvo, veškerá divoká zvěř
 drobná hospodářská zvířata !!!
Snad jeho nejoblíbenější kořistí jsou slepice.
https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/8207/sibirsky-husky/#Pro+koho+se+hod%C3%AD

25.10.2020 07:02

odkud že jste, zadavatelko?

25.10.2020 07:06
Beruskka

XXX.XXX.47.232

rapotacka11 napsal(a):
https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/8207/sibirsky-husky/#Pro+koho+se+hod%C3%AD

No představte si, že na slepice i kachny přestal útočit.

25.10.2020 07:14
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

rapotacka11 napsal(a):

Nám před měsícem zabil ovci husky od jedné takto svobodomyslné paní - taky mela smolíka, že tam bylo hodně svědků, a taky se při placení škody kroutila jak pochcanej slimák... 🙄

... a to se nevolala policie, takže platila jen tu ovci. Tady slečince se to asi výrazně prodraží o ty pokuty👍

25.10.2020 07:27
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

Beruskka napsal(a):
No představte si, že na slepice i kachny přestal útočit.

To mi nejde a nejde.

25.10.2020 07:40

Ale je to lovec, tak proč by si nemohl vyběhnout za srnkama. Pro toho psa je to přirozené, tak mu to nebudu odpírat. Jsou psi kteří se tohle přímo učí. A také jsou neodvolatelní.
A tak co, zvěř je přemnožená, lov je pro psa přirozenej......
Tak si taky půjdem něco ulovit k večeři, vlastně nevím, proč já stračena to maso kuuju, když bych mohla naší přírodě odpomoct od nějaké té srnky, která stejně umře, protože to je husa hloupá a určitě vlítne pod auto.

No tak s tím lovem večeře je to samozřejmě legrace....můj důchodce už nechytí nic....dokonce i když já popoběhnu, tak za mnou popoběhne a pak řekne si běž, já se ti na nějaký běhání můžu víš co, i tak ho mám na vodítku pokud jsou v dohledu srny, protože by za nimi mohl kousek popoběhnout a štěkat a je to zbytečný. No a pak to moje bílý stvoření, který to má zase nastavený "srnka je kámoš, ne jídlo" i tak jde na vodítku, protože srnka si neřekne "sakra, kdo to ke mě běží...aha to je Gina, já už se lekla, že to je pes" a nepočká na madam, až tam doběhne, aby se očuchali, aby jí Gina mohla olíznout čumák.

Prostě moji pesani mají smůlu, že nemají paničku, co si myslí, že se její pes musí za každou cenu proběhnout na volno.

A jen mezi námi děvčaty....včera jsem doma zapomněla postroj s flexinou, ale v autě vozím stopovačku, tak šla Gina na ní a naběhala toho docela dost....stejně si úplně nepřeju, aby se pes na volno ode mne vzdaloval víc než na 20 metrů.....
Takže vlastně nechápu, proč zadavatelka musí mít nutně neovladatelnýho psa úplně na volno. Vyběhal by se i s tou stopovačkou a přitom by byl jištěnej.

25.10.2020 07:57

Já si myslím, že aby se husky opravdu vyběhal, chtělo by to spíš nějakou formu (solo) mushingu.

25.10.2020 07:57
impact

XXX.XXX.49.198

..tím bych se nechlubila, to je dost sadistické, oproti hliníkové lopatě na plocho...

Jako na jednu stranu jo, ale na druhou stranu já nikde nečtu, že by je majlz po kebuli kladivem. Jen mu ho nastavil, když dělal nálety.

25.10.2020 08:06

Já si myslím, že aby se husky opravdu vyběhal, chtělo by to spíš nějakou formu (solo) mushingu.

No já spíš myslela, pokud se jedná o nějaký volný pohyb na "obyčejné" prochajdě.

Jinak si myslím, že haskoun by měl prostě tahat.

25.10.2020 08:07

No já spíš myslela, pokud se jedná o nějaký volný pohyb na "obyčejné" prochajdě.

Jinak si myslím, že haskoun by měl prostě tahat.

Absolutní souhlas, rozumíme si.

25.10.2020 08:23

Na profilu má fotku. Divnou.

janae1

25.10.2020 08:27
janae1

XXX.XXX.160.6

impact napsal(a):
Jako na jednu stranu jo, ale na druhou stranu já nikde nečtu, že by je majlz po kebuli kladivem. Jen mu ho nastavil, když dělal nálety.

Přesně tak, velké masné plemeno, několikrát manžela sejmul v plné rychlosti, kdo má ovce, ví co beran dokáže. KDyby měl manžel u sebe v té chvíli nástroje, tak skončí v klobásách hned ten den.
Nastavil kladivo a beran ho nabral sám. Beran dal manželovi alepoň pro ten den klid.
Byla to neskutečná potvora a nenapravitelný utěkář, pastvina kvuli němu připomínala pevnost, oddychla jsem si, když jsme se ho zbavili.
Popravdě, klobásy byly božské.
Jedno z mála zvířat, které mi k srdci nepřirostlo.

25.10.2020 08:43

Pokud se jedná o toho psa v profilu, tak na tahání nic moc. Je to taková hubená nohatá nítěnka, Spíš bych to viděla na sedák, šňůru a běhat lehkým vlčím klusem terénem, prostě canicross. Denně tak aspoň 20 km, a pes bude jednak vypadat jinak, a jednak k sobě třeba s majitelkou najdou cestu, aniž by za nimi zůstávaly další mrtvoly.
Ale chce to překonat lenost.

25.10.2020 09:23
fikovnice

XXX.XXX.134.127

https://www.youtube.com/watch?v=2WhfVeHU6Uw&ab_channel=Bratprd
Určitě se tak jmenuje.

OT: Ten klip je brutální! Hlavně ta kvalifikovaná pomoc erzety!

25.10.2020 09:25
fikovnice

XXX.XXX.134.127

Nám před měsícem zabil ovci husky od jedné takto svobodomyslné paní - taky mela smolíka, že tam bylo hodně svědků, a taky se při placení škody kroutila jak pochcanej slimák... 🙄

... a to se nevolala policie, takže platila jen tu ovci. Tady slečince se to asi výrazně prodraží o ty pokuty👍

"...kroutila jak pochcanej slimák..."

Já nemůžu!!!

25.10.2020 09:53

Pokud pes strhne zvěř, může se majitel dopustit přestupku nebo dokonce trestného činu. Cenu zvěře uvádí tabulka MZE.“ Smrt srny může majitele domácího zvířete přijít až na 14 tisíc korun.

Pes musí být vždy pod vlivem vůdce, což je přesná definice zákona,“ Nemusí být tedy na vodítku, ale zároveň nemůže jakkoliv narušovat životní prostor zvěře a zvířat. Pokud tedy půjdu po lesní cestě a pes půjde přede mnou a bude reagovat na povely, nemusí být na vodítku. Pokud ale pes je neposlušný a vím, že mi kdykoliv utíká mimo můj vliv a na povel nepřijde, nebo dokonce začne zvěř pronásledovat, musí být na vodítku.
Váš pes evidentně neposlouchá.

Zvířata, která psi v lese pronásledují, jsou pod velkým stresem. Jde jim o život. Každý takový „hon“ jim ubírá drahocenné síly. A mláďata zvěře mnohdy neutíkají, snaží se ukrýt. Takže vy je fakt vidět nemusíte, ale oni tam jsou.
A vaše poznámka, protože pes srnčí zahnal do zahrady a byli okolo lidi, se to celé tolik hrotí, ukazuje na to, že pokud byste byla v lese a nikde nikdo, bylo by vám to vcelku fuk. Takovým pes do rukou nepatří. Je mi z vás nanic.

25.10.2020 09:55

https://www.myslivost.cz/omsprachatice/CMSPages/GetFile.aspx?guid=9cb4de37-8b29-4f9a-b2f5-86ffd773da9c

U vás to bude trestný čin počítám, je tuším nad 10 tisíc.

25.10.2020 10:16
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Pokud se jedná o toho psa v profilu, tak na tahání nic moc. Je to taková hubená nohatá nítěnka, Spíš bych to viděla na sedák, šňůru a běhat lehkým vlčím klusem terénem, prostě canicross. Denně tak aspoň 20 km, a pes bude jednak vypadat jinak, a jednak k sobě třeba s majitelkou najdou cestu, aniž by za nimi zůstávaly další mrtvoly.
Ale chce to překonat lenost.

Promluvil odborník Pes v profilu je typickej sporťák, byste se divila, jakou takovej pes má sílu.....

25.10.2020 10:18

https://www.myslivost.cz/omsprachatice/CMSPages/GetFile.aspx?guid=9cb4de37-8b29-4f9a-b2f5-86ffd773da9c

U vás to bude trestný čin počítám, je tuším nad 10 tisíc.

5

25.10.2020 10:18
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Já už se k takovejm věcem ani nevyjadřuju, chudák srnka. Sobeckejch blbců, co hleděj jen na sebe je pořád víc než dost. Jen doufám, že slečna dostane co nejvyšší pokutu....

25.10.2020 10:22

5

Máte pravdu. No i kdyby to byl jen přestupek, tak pokuta může být slušná. Tedy Beruška zaplatí tabulkovou cenu srnčete + pokutu viz.
Pokud vlastník psa neučiní dostatečná opatření proti jeho úniku, pes unikne a mimo sféru ovladatelnosti svého vlastníka následně zraní, nebo dokonce usmrtí jiné zvíře, pak vlastník psa odpovídá nejen za porušení povinnosti podle ust. § 13 odst. 1 zákona na ochranu zvířat proti týrání [18], nýbrž i za nedodržení zákazu týrání zvířat podle ust. § 2 odst. 1 zákona na ochranu zvířat proti týrání. Za spáchání tohoto přestupku hrozí pachateli pokuta. [19]

25.10.2020 10:25
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Máte pravdu. No i kdyby to byl jen přestupek, tak pokuta může být slušná. Tedy Beruška zaplatí tabulkovou cenu srnčete + pokutu viz.
Pokud vlastník psa neučiní dostatečná opatření proti jeho úniku, pes unikne a mimo sféru ovladatelnosti svého vlastníka následně zraní, nebo dokonce usmrtí jiné zvíře, pak vlastník psa odpovídá nejen za porušení povinnosti podle ust. § 13 odst. 1 zákona na ochranu zvířat proti týrání [18], nýbrž i za nedodržení zákazu týrání zvířat podle ust. § 2 odst. 1 zákona na ochranu zvířat proti týrání. Za spáchání tohoto přestupku hrozí pachateli pokuta. [19]

Jaj, to bude doma výprask! 🤪

25.10.2020 10:27
fikovnice

XXX.XXX.134.127

Jaj, to bude doma výprask! 🤪

No, jestli jsou rodiče stejní....tak ještě budou platbu obstruovat a vymýšlet kdovíjaké chujoviny!

25.10.2020 10:31
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

fikovnice napsal(a):
No, jestli jsou rodiče stejní....tak ještě budou platbu obstruovat a vymýšlet kdovíjaké chujoviny!

No, ale v první vlně dostane hvězda po čuni, že se nechala nachytat🤭

... u tohoto moc obstrukcí nevymyslí.

25.10.2020 10:34

odkud že jste, zadavatelko?

To se asi nedozvíme. Ale od nás určitě ne, to už by toho psa neměla.

25.10.2020 10:43

Jenže to by se slečna musela aktivně a fyzicky zapojit, a to je asi ten problém.

25.10.2020 10:50
Vanena

XXX.XXX.240.137

Dobrý den,
nějak nechápu Vaše reakce. Pokud nikomu z Vás nikdy nezdrhnul pes za srnčím a tím myslím pes a ne něco jako pes tak to jste všichni opravdoví cvičitelé. Strhnutí zvěře je už problém , ale třeba ohař a srnčí chtěl bych Vás vidět . A teď můžete kamenovat.

25.10.2020 10:51
lupus4

XXX.XXX.205.61

Vzala si jí v srpnu jako 10 měs, čili je jí +/- rok, tak klidně můžou začít tahat...
Pro začátek silový trénink
PS. slečna by si to už měla v hlavince srovnat...

25.10.2020 10:54

5

10. Došlo ke změně trestního zákoníku.

25.10.2020 10:57

Vanena napsal(a):
Dobrý den,
nějak nechápu Vaše reakce. Pokud nikomu z Vás nikdy nezdrhnul pes za srnčím a tím myslím pes a ne něco jako pes tak to jste všichni opravdoví cvičitelé. Strhnutí zvěře je už problém , ale třeba ohař a srnčí chtěl bych Vás vidět . A teď můžete kamenovat.

Četl(a) jste všechny příspěvky? Nejde primárně o stržení zvěře - to tady někteří přiznávají, že jim pes taky JEDNOU utekl, ale postarali se o to, aby se situace neopakovala. Zadavatelka se stará hlavně o to, aby nemusela platit (oprávněnou) pokutu. Protože její pes, jak sama píše, utekl OPAKOVANĚ, navíc je to husky se silným loveckým pudem. Ale ona ho přece nebude omezovat, protože se musí vyběhat a je úplně normální, že pes loví zvěř. Proto se nám otvírá kudla v kapse.

25.10.2020 10:58

lupus4 napsal(a):
Vzala si jí v srpnu jako 10 měs, čili je jí +/- rok, tak klidně můžou začít tahat...
Pro začátek silový trénink
PS. slečna by si to už měla v hlavince srovnat...

No a tam to vázne (v té hlavince).

25.10.2020 11:00

Vanena napsal(a):
Dobrý den,

Já nejsem cvičitel, mám loveckého bláznivého psa a neštveme srny. Pes mi zdrhl jednou, vrátil se, zdrhl podruhé.. a od toho okamžiku jsme dali takovou vojnu, že dnes
chodíme denně na pole a louky, kde je srn vždy alespoň jedno stádo, koukají na nás, pes na ně, vrtí ocáskem a běhá pro míček. A stačilo psa naučit "čekej".
Tahle paní dostala rady už tehdá, ale nechtělo se jí nic dělat, toto je výsledek. Rozumíme?
Pokud máte ohaře a zdrhá Vám za zvěří, tak mu máte dát lovecký výcvik, aby se se zvěří naučil správně pracovat.
Co je na tom těžkého?
Prosím, je tu někdo, kdo absolvoval nějaký ten výcvik, kolik to stálo peněz a času?
Instrukce, co hlavně psa naučit, kdy jaký povel - chování, to zabere hodinu?
Nemusí to být ohař, kokr, teriér, retrívr, ... prostě jakýkoli pes, co takhle blbne, by se měl naučit, co dělat, když potkáme zvěř. Nebo kočku.
Tyhle výmluvy už fakt nejsou . . jsou úplně hloupé.

25.10.2020 11:01

10. Došlo ke změně trestního zákoníku.

Díky. A nouzový stav tohle nějak ovlivňuje?

25.10.2020 11:03

Vanena napsal(a):
Dobrý den,

Ale tady nejde vůbec o to, že se stalo, že pes zabil srnče, i když je to smutné........to se stát může si myslím i u psa, který poslouchá, kde majitel nepředpokládá problém.....jde o to, že slečna si furt mele svou....stejně ho budu pouštět, ale dál od lidí, kdyby zase zamordoval koloucha, tak aby to nikdo neviděl...
Navíc pes jí zdrhá za zvěří opakovaně....to není o tom...jednou mi zdrhnul pes.

Takže jí tady nikdo nekamenuje za to, že se to jednou stalo, i když by nemělo, ale že se to může stát i příště, jen už to prostě nikdo neuvidí.

Že primárně jí nevadí, že pes zardousil srnče, to se holt stane, ale že ho zahrdlil někde, kde jsou na to svědci a policie a bude postih...

25.10.2020 11:14

Vanena napsal(a):
Dobrý den,

Srovnávat techniku lovu ohaře a huskyho dost dobře nejde, je to něco úplně jiného. Zatímco husky loví sám a primárně pro svou vlastní potřebu a obživu (co jsem slyšela v rozhovoru s paní Henychovou, tak husky byl historicky mimo tažnou sezónu ponechán osudu a živil se sám, nezávisle na člověku), kontinentální ohař je nastaven na těsnou spolupráci s člověkem, jsou všestranní a jejich charakteristickým znakem je vystavování zvěře. Ve chvíli, kdy ohař vystavuje, není zásadní problém jej stopnout (samozřejmě po předchozím tréninku a při dostatečně rychlé reakci psovoda). To Vám píši jako někdo, kdo má ohaře doma, dnes již starého. Kultivovat lovecké pudy a projevy ohaře není zásadní problém, protože ten pes s Vámi chce spolupracovat, Váš názor jako psovoda je pro něj svatý. Husky bohužel tuto touhu po spolupráci jaksi postrádá, takže tam je nějaký - byť základní - lovecký výcvik de facto nemožný. Proto nelze takového psa opakovaně nechávat volně pohybovat v honitbě (= mimo vliv majitele) a dovolovat mu štvát a trýznivým způsobem usmrcovat zvěř.

25.10.2020 11:20
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Vanena napsal(a):
Dobrý den,

Nevím, ale cvičila jsem NKO, MKO i VOK pro loveckou praxi, a ani jeden neměl problém s ovladatelností ve zvěři.
To absolutně nejde srovnávat s husky - jsou to dva rozdílné světy.

25.10.2020 11:38

Já nejsem cvičitel, mám loveckého bláznivého psa a neštveme srny. Pes mi zdrhl jednou, vrátil se, zdrhl podruhé.. a od toho okamžiku jsme dali takovou vojnu, že dnes
chodíme denně na pole a louky, kde je srn vždy alespoň jedno stádo, koukají na nás, pes na ně, vrtí ocáskem a běhá pro míček. A stačilo psa naučit "čekej".
Tahle paní dostala rady už tehdá, ale nechtělo se jí nic dělat, toto je výsledek. Rozumíme?
Pokud máte ohaře a zdrhá Vám za zvěří, tak mu máte dát lovecký výcvik, aby se se zvěří naučil správně pracovat.
Co je na tom těžkého?
Prosím, je tu někdo, kdo absolvoval nějaký ten výcvik, kolik to stálo peněz a času?
Instrukce, co hlavně psa naučit, kdy jaký povel - chování, to zabere hodinu?
Nemusí to být ohař, kokr, teriér, retrívr, ... prostě jakýkoli pes, co takhle blbne, by se měl naučit, co dělat, když potkáme zvěř. Nebo kočku.
Tyhle výmluvy už fakt nejsou . . jsou úplně hloupé.

Jo, hlásím se, výcvik jsem absolvovala se dvěma GR, výdaje šly do tisíců. Se třetí fenkou GR už cvičím sama, odvolání bez problémů. O tom, jak mně zdrhala první fena, bych mohla psát romány. Jenže ona nezdrhala za zvěří, ale k vodě, prostě se šla vykoupat, vydra jedna.

25.10.2020 11:46

Díky. A nouzový stav tohle nějak ovlivňuje?

Nijak zvlášť... Tedy tresty u trestných činů jsou výrazně tvrdší,u přestupků ne.

25.10.2020 13:24
Vanena

XXX.XXX.6.169

To je vše pravda, spíš člověk musí při procházce u lesa nebo kde jsou srnky předvídat a být ve střehu. Můj ohař pokud je v mém okolí do 20 m cca tak i když je na volno dá se v pohodě odvolat na první dobrou , nastává problém když se vzdálí a třeba v houští vyruší srnčí tam už to není stoprocentní. Takže stačí tomu předcházet a je klid . Pes se proběhne a srnky mají taky klid.

25.10.2020 13:39
arosek

XXX.XXX.60.11

Beruskka napsal(a):

A ja si rikala ze budu mlcet, ale tohle se neda ...

Pokud pes vaseho pana otce vybihal na honech za zveri bez povelu, tak chapu, proc vas pan otec myslivcem BYL a uz neni.

Ja jezdim po honech teprve nejakych tech 20 let. Po malych individualnich, i po velkych poplatkovych. Kdekoliv by pes vybehl do zvere pred odtroubenim, jel by domu i s panickem jak namydlenej blesk, protoze tu zver splasi, zvedne a je po honu. Coz napriklad prave v pripade poplatkovych honu znamena pomerne vyznamnou financni ztratu a verte mi, ze vam za takovehleho psa nikdo za praci nepodekuje a vickrat vas na hon nepozvou.

Druha moznost je, ze nemluvite o honech, ale o nahankach. Tam ano - tam ma pes bezet za zveri, nahnat ji na strelce a v pripade nutnosti ji stavet a hlasit az do prichodu lovce. Ani tehdy ale nema zver sam zabit ... ono taky moc psu kteri by dokazali zabit napriklad cernou nebo jelena neni ;)

Pokud mate stejne znalosti jako o lovecke praxi i o vycviku psa, nedivim se ze vam vrazdi srnci.
Vsichni moji (jakoze moji) psi mohou chodit v honitbe navolno. Jsou plne odvolatelni od zvere. Stene coura desetimetrovou stopovacku a jeste se uci ... ma vyhodu ze odkoukava od matky a starsi sestry.

Dva utulkaci jsou lovci. Byli dle jejich projevu zvykli si jidlo shanet sami. Tedy lovi, jakoze opravdu. Mam je necely rok, udelali jsme kus prace. Ale na volne pousteni to zatim jeste neni a kdo vi, zda nekdy bude. Takze tam kde zver neni a je prehled chodi "navolno" s courackou, aby byla jistota. A tam kde vim ze zver je, vyfasovali epesni desetimetrove jojosnury a holt se s nima bezi, aby nebyli chudaci. Aspon si udrzuju kondicku.

Zkuste to taky a nebudete muset platit pokuty :)

PS: Pokud vas otec byl myslivec, jiste vam vysvetli jak vysoky postih vam za vase jednani hrozi. Neni treba se ptat na netu ;)

25.10.2020 14:02
Beruskka

XXX.XXX.47.232

Kvalifikovano to bylo jako přestupek.
No nebojte, my na tom zapracujeme. Asi jsem ho opravdu podcenila. Mimochodem jsem dospělá žena, takže pokuta bude na mě.😊

25.10.2020 14:03

Huskyjanina napsal(a):
Promluvil odborník Pes v profilu je typickej sporťák, byste se divila, jakou takovej pes má sílu.....

Mě přijde strašně nohatej, placatej a vysokej
Jakože se v zatáčkách bude v tom tahu převracet na bok - ne, vážně, prostě ho jen líp vidím v tom plavném lehkém vlčím klusu křížem krážem terénem, samozřejmě na šňůře a s beruškou v závěsu - budou mít super kondici.

25.10.2020 14:08
Beruskka

XXX.XXX.47.232

Rozhodně vidím ve vycviku velký pokrok. Ale máme ještě co dohánět. Byla to zacatecnicka chyba.
Ač to mozna tak nevypadá tak jsem si tu některé rady vzala opravdu k srdci a budu se jimi řídit. Diky všem 😊

25.10.2020 14:26

Beruskka napsal(a):
Kvalifikovano to bylo jako přestupek.
No nebojte, my na tom zapracujeme. Asi jsem ho opravdu podcenila. Mimochodem jsem dospělá žena, takže pokuta bude na mě.😊

Pokud jste dospěla-tak o to hůř,že někdo dospělý takhle reaguje....ja čekala tak 13ti lete děcko

25.10.2020 14:43

Vanena napsal(a):
To je vše pravda, spíš člověk musí při procházce u lesa nebo kde jsou srnky předvídat a být ve střehu. Můj ohař pokud je v mém okolí do 20 m cca tak i když je na volno dá se v pohodě odvolat na první dobrou , nastává problém když se vzdálí a třeba v houští vyruší srnčí tam už to není stoprocentní. Takže stačí tomu předcházet a je klid . Pes se proběhne a srnky mají taky klid.

Takže taky nemáte 100% odvolání? Nerozumím poslední větě - pes se proběhne a srny mají klid.

25.10.2020 15:01

Takže taky nemáte 100% odvolání? Nerozumím poslední větě - pes se proběhne a srny mají klid.

No já to pochopila tak, že pes se nenechá odejít nikam dál, než až kam sahá 100% přivolání.

25.10.2020 15:09

No já to pochopila tak, že pes se nenechá odejít nikam dál, než až kam sahá 100% přivolání.

Přečetla jsem ještě jednou, asi ano - pokud se pes začne vzdalovat víc jak 20 metrů, Vanena odvolává.

25.10.2020 16:17
Vanena

XXX.XXX.240.137

Tak , netvrdím že odvolání mám 100% i když bych chtěl ,ale řeším to tak že psa v oblasti výskytu zvěře udržují v okruhu kde vím že ho odvolám. Jsou mu 3roky tak třeba se dopracujeme k 100% přivolání.

25.10.2020 16:20
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

Beruskka napsal(a):
Rozhodně vidím ve vycviku velký pokrok. Ale máme ještě co dohánět. Byla to zacatecnicka chyba.
Ač to mozna tak nevypadá tak jsem si tu některé rady vzala opravdu k srdci a budu se jimi řídit. Diky všem 😊

Je tam jedna zásadní rada.
NEPOUŠTĚT volně!
Chcete cosi dohánět? Nedohoníte nic.
Máte extra plemeno
Nepouštět!
Přečtěte si můj odkaz - článek.
Něčemu nerozumíte?.

25.10.2020 17:53
Beruskka

XXX.XXX.47.232

rapotacka11 napsal(a):
Je tam jedna zásadní rada.
NEPOUŠTĚT volně!
Chcete cosi dohánět? Nedohoníte nic.
Máte extra plemeno
Nepouštět!
Přečtěte si můj odkaz - článek.
Něčemu nerozumíte?.

Já jsem to četla. Ale pokud se nam podařilo naučit na kočky a hospodářská zvířata, mohl by se naučit i tohle.

25.10.2020 18:19

Beruskka napsal(a):
Já jsem to četla. Ale pokud se nam podařilo naučit na kočky a hospodářská zvířata, mohl by se naučit i tohle.

Jak jste to naučila?

25.10.2020 18:55
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

Beruskka napsal(a):

Nenaučil se nic!
Počítejte s tím!

Roční pes to (možná) 9x zvládne,
po desáté udělá čóro móro,
chuděry kočky .......

26.10.2020 07:09
Beruskka

XXX.XXX.47.232

Učili jsme to tak, že jsme zprvu nechali psa s kočkami seznámit tzn. ocuchavanim na voditku. Ale furt to nebylo ono, protože si jich pak sice nevsimal ale jakmile prebehla pres zahradu uz po ni šel. No a tak sme nasadili košík a proste ho pustili dovnitř ke kočkám. Pes absolutně kočky nevnimal. Kdyz sme ho tam pustili třeba uz po páté tak přiběhl dovnitř olizal kočku a od te doby může kolem něj proběhnout a nic. Takže to si myslím, že se teda naučil. S drůbeží apod. to bylo podobné. Jednoho dne si otevřel vrátka od slepic a proste nic, nezajimaly ho.. Tak nevim, me prijde ze to prostě pochopil.

26.10.2020 07:23
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

Možná pochopil, ale PUDY jsou pudy a to MUSÍTE pochopit Vy.

Ale máte s tím problém, tak nic.

26.10.2020 07:27

Beruskka napsal(a):
Učili jsme to tak, že jsme zprvu nechali psa s kočkami seznámit tzn. ocuchavanim na voditku. Ale furt to nebylo ono, protože si jich pak sice nevsimal ale jakmile prebehla pres zahradu uz po ni šel. No a tak sme nasadili košík a proste ho pustili dovnitř ke kočkám. Pes absolutně kočky nevnimal. Kdyz sme ho tam pustili třeba uz po páté tak přiběhl dovnitř olizal kočku a od te doby může kolem něj proběhnout a nic. Takže to si myslím, že se teda naučil. S drůbeží apod. to bylo podobné. Jednoho dne si otevřel vrátka od slepic a proste nic, nezajimaly ho.. Tak nevim, me prijde ze to prostě pochopil.

No tak tohle vyšlo, jenže na ty srny to asi nebudete mít takhle řízený, to seznamování. Není to tak, že budete chodit do ohrady k srnám, pesan si bude očuchávat srnčata.
A jak psa seznámíte venku se srnama, který fakt nebudou čekat, až si je váš pes očmuchá...začnou prostě zdrhat a většina psů dokonce i těch nelovců, instinktivně vyrazí...i když někteří jenom popoběhnou, někteří se na povel ihned vrátí, ale ta tendence běžet za kořistí tam prostě je....

A u té drůbeže je taky otázka.....už jste se v reálu setkala s tím, že jdete na procházku a v křoví u cesty se budou popelit slepice, pes se tam půjde podívat a ony začnou poletovat, kdákat....váš pes si jich v takovém případě taky nebude všímat???

Ono si myslím, že kdyby vám po dvoře chodilo 5 vašich srnek, tak s nima bude pes kámoš....jsou to jeho srnky, ale srna běžící ve volné přírodě, tak to je přeci jen jinej level.

26.10.2020 07:42

"Ono si myslím, že kdyby vám po dvoře chodilo 5 vašich srnek, tak s nima bude pes kámoš....jsou to jeho srnky, ale srna běžící ve volné přírodě, tak to je přeci jen jinej level".

Takhle to funguje u nás. Na "našich" loukách psice "naše" srnky nehoní. A je docela legrace, že i srnky si ji pamatují a odskáčou do lesa jen jaksi z povinnosti.
V cizím lese teď, co neslyší, chodí na flexině. Nemám jistotu, že by se nerozeběhla. A protiví se mi, řvát "jak na lesy" - a ona opravdu téměř ohluchla.

26.10.2020 07:45
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.16.127

Beruskka napsal(a):

Nebojte, on vám ještě předvede, jak to pochopil 🤫

janae1

26.10.2020 08:24
janae1

XXX.XXX.160.6

Beruskka napsal(a):

To ovšem neznamená, že je na kočky zvyklí a dá jim pokoj.

Naši psi s kočkama vyrostli, leží s kočkama v pelechu, ale i přesto běžící kočku proženou a tady nerozlišují domácí a cizí, prostě kočka utíká=hra.
Ale nechají se odvolat.

Váš pes je kříženec složitého plemene, navíc okusil radost z lovu, je otázka času, než uloví kočku.

26.10.2020 08:45
Andrýsek3

XXX.XXX.3.187

Já si hlavně myslím, že teď to lovení pro něj získalo úplně nový, lepší smysl, tím že se zakousnul, a to nebohé srnče žral, tak bude mít teď sakra motivaci lovit. A mylsim, že když uvidí něco jak rychle běží (klidně tu kočku), tak mu to bude evokovat zase ten super zážitek. Takže bych opravdu na něco naučeného teď nespoléhala. Navíc to je fakt ještě mladý pes, věřím, že bude hůř, sotva se s tím lovenim rozkoukal a už vyhrál jackpot. To se bude teď lovit. 😪 Radsi bych se už teď pomalu smiřovala s tím, že ten pes nebude moct chodit na volno třeba úplně nikdy. Krásné zvíře, ale do tahu! A z toho tahu bude mít mnohem větší radost, než z bezhlaveho lítání na volno. Lov jo, ten ho baví, ale prostě to dělat nemůžete, nebo vám ho stejně někdo trefí, urocte by se mu líbil taky coursing.

26.10.2020 14:42

"Ono si myslím, že kdyby vám po dvoře chodilo 5 vašich srnek, tak s nima bude pes kámoš....jsou to jeho srnky, ale srna běžící ve volné přírodě, tak to je přeci jen jinej level".

Takhle to funguje u nás. Na "našich" loukách psice "naše" srnky nehoní. A je docela legrace, že i srnky si ji pamatují a odskáčou do lesa jen jaksi z povinnosti.
V cizím lese teď, co neslyší, chodí na flexině. Nemám jistotu, že by se nerozeběhla. A protiví se mi, řvát "jak na lesy" - a ona opravdu téměř ohluchla.

"odskáčou z povinnosti"

26.10.2020 15:40

"odskáčou z povinnosti"

Jako fakt, stojí půl louky od nás, čumí a koukají, co bude. Ještě, když se směrem k nim rozejde, tak stojí a čumí. Teprv když jí řeknu, tak je pošli do lesa a ona popoběhne, tak se uráčí odskotačit. Odskotačit, žádný úprk. Jsou na nás zvyklé asi jako na projíždějící vlak. Vídáme se téměř denně, Jsou to "naše" srnky.

26.10.2020 16:33
Atheira

XXX.XXX.209.8

Jako fakt, stojí půl louky od nás, čumí a koukají, co bude. Ještě, když se směrem k nim rozejde, tak stojí a čumí. Teprv když jí řeknu, tak je pošli do lesa a ona popoběhne, tak se uráčí odskotačit. Odskotačit, žádný úprk. Jsou na nás zvyklé asi jako na projíždějící vlak. Vídáme se téměř denně, Jsou to "naše" srnky.

Naše srnky to tak dělaj taky. Přímo ty, co bydlí v lese za barákem. Vídaj nás už tak často (vlastně každý oběd máme krátkou procházku tamtudy), že často ani neodchází jinam. Prostě stojí a melou hubou. Jednou jsem si jednoho srnce nevšimla a hodila Laře jeho směrem klacek.
Se jen zvednul jako "co to tady todleto? Ses zbláznila?" ale že by šel pryč? Lara čapla větev, oběhla kolečko a srnec bez spěchu odešel opodál.
Bývá jich tu fakt dost a totální nezájem.

27.10.2020 13:00

Atheira napsal(a):
Naše srnky to tak dělaj taky. Přímo ty, co bydlí v lese za barákem. Vídaj nás už tak často (vlastně každý oběd máme krátkou procházku tamtudy), že často ani neodchází jinam. Prostě stojí a melou hubou. Jednou jsem si jednoho srnce nevšimla a hodila Laře jeho směrem klacek.
Se jen zvednul jako "co to tady todleto? Ses zbláznila?" ale že by šel pryč? Lara čapla větev, oběhla kolečko a srnec bez spěchu odešel opodál.
Bývá jich tu fakt dost a totální nezájem.

Protože ubývá jejich přirozeného prostředí a naopak se města a vesnice na jejich úkor rozšiřují. A když se i po tom mále courají lidi, tak nemají kde v klidu vegetovat. Tak byli nuceni si na ten ruch zvyknout a neodbíhat při každém člověku či vlaku. A navíc v období nouze, kdy musí šetřit energií, si dvakrát rozmyslí jakýkoli pohyb navíc.

27.10.2020 13:14
Atheira

XXX.XXX.209.8

Protože ubývá jejich přirozeného prostředí a naopak se města a vesnice na jejich úkor rozšiřují. A když se i po tom mále courají lidi, tak nemají kde v klidu vegetovat. Tak byli nuceni si na ten ruch zvyknout a neodbíhat při každém člověku či vlaku. A navíc v období nouze, kdy musí šetřit energií, si dvakrát rozmyslí jakýkoli pohyb navíc.

Jaj, někdo tady ví, kde bydlím a jak to tady vypadá.
Nejsem z města, nechodím do nějakýho lesoparku. Nejsem ani z nový zástavby na kraji vesnice, která by užrala kus louky. Dokonce tady ani žádnou takovou nemáme.
My tu lesy pořád máme. Ani kůrovec to tady nezdecimoval jako jinde, protože tady úplně nefrčí monokultury. Díky za přírodní památky, kde se těžba nekoná.

Samozřejmě vím, jak to s ubýváním životního prostoru pro divoká zvířata je, nemusíte mě poučovat.
Můj příspěvek byl ale úplně o něčem jiném. O tom, že srny, který před jinýma prchaj, před psama obzvlášť, my necháváme chladnýma. V tomhle se nenechám opravovat, protože to opravdu je o zvyku, ne o nedostatku životního prostoru.
Ale děkuju za přednášku.

27.10.2020 13:29

Atheira napsal(a):
Jaj, někdo tady ví, kde bydlím a jak to tady vypadá.
Nejsem z města, nechodím do nějakýho lesoparku. Nejsem ani z nový zástavby na kraji vesnice, která by užrala kus louky. Dokonce tady ani žádnou takovou nemáme.
My tu lesy pořád máme. Ani kůrovec to tady nezdecimoval jako jinde, protože tady úplně nefrčí monokultury. Díky za přírodní památky, kde se těžba nekoná.

Samozřejmě vím, jak to s ubýváním životního prostoru pro divoká zvířata je, nemusíte mě poučovat.
Můj příspěvek byl ale úplně o něčem jiném. O tom, že srny, který před jinýma prchaj, před psama obzvlášť, my necháváme chladnýma. V tomhle se nenechám opravovat, protože to opravdu je o zvyku, ne o nedostatku životního prostoru.
Ale děkuju za přednášku.

Úbytek nebo změna v neprospěch přirozeného prostředí je celorepubliková. Někde méně, někde více. Nebo se někde zvýší návštěvnost lidí viz KRNAP. To zvěř ruší. A samozřejmě, že si na nějaký ruch zvykne, když ví, že jí nehrozí nebezpečí. Nikoho nepoučuji ani nedělám přednášky, pouze jsem reagovala na váš příspěvek, nic víc, nic míň. Nevím, proč jste vztahovačná.

27.10.2020 13:47
Atheira

XXX.XXX.209.8

Úbytek nebo změna v neprospěch přirozeného prostředí je celorepubliková. Někde méně, někde více. Nebo se někde zvýší návštěvnost lidí viz KRNAP. To zvěř ruší. A samozřejmě, že si na nějaký ruch zvykne, když ví, že jí nehrozí nebezpečí. Nikoho nepoučuji ani nedělám přednášky, pouze jsem reagovala na váš příspěvek, nic víc, nic míň. Nevím, proč jste vztahovačná.

Vztahovačná bych byla, kdybyste reagovala na někoho úplně jiného a já se vám do toho vměstnala s tímhle svým příspěvkem. Reagovala jste na mě. A, přečtěte si oba své příspěvky znovu... trochu toho poučovacího rázu mají oba dva.
Přitom jsem si jenom dovolila reagovat na příspěvek přede mnou a říct, že před mým psem konkrétně srny, co vegetují za naším pozemkem (a občas na něj chodí žrát jablka) nezdrhaj. A protože nejsme turisticky nijak populární, je tady pořád hafo míst, kam nikdo prostě neleze... co by tam dělal taky... tak se o nějakým extra rušení zvěře fakt nedá mluvit.

27.10.2020 13:57
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

🦔👀

27.10.2020 14:01

🦔👀

Přidejte reakci

Přidat smajlík