Labradorský retrívr 12,5 roku - Operace nebo nechat uspat ???

Labradorský retrívr
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

doubleD

2.12.2020 10:56
doubleD

XXX.XXX.26.68

Dobrý den,

rád bych se poradil v následující věci :

Mám starší čubu 12,5 let,má slabší srdíčko, které se projevuje občasným kašlem a srůsty na páteři, díky kterým hůř chodí, vstává atp. Dávám jí psí condro - výrazně se to zlepšilo, ale je to tam. Kromě toho jí trápí již delší dobu nádory na mléčných žlázách, které jsem již v 10 letech odmítl operovat, vzhledem k náročnosti a stáří psa. Nyní jsem v situaci, kdy se jí jeden nádor výrazně zvětšil, veterinář řekl - operovat nelze zkusíme atb. Nebyl to ani tak nádor jako zánět, atb to stáhli a nyní je to dle jeho slov operovatelné (2x3cm) s tím, že chce vyndat obě mléčné lišty i dělohu. Jsem v šoku a nechci o ní přijít, ale zdá se mi to v tomto věku jako trápení psa. Spousta lidí co mají psy mi řekla, že by do toho šla, vzhledem k dnešním možnostem. Nechci se bavit o tom, zda je či není dnešní veterina bussiness, v tu naší mám důvěru a nechci jejich názor zpochybňovat. Pocitově cítím, že je to už babička, většinu dne prospí, ikdyž jinak je vcelku veselá a neumím si představit jí vidět celou rozřezanou a utrápenou, takže jsem spíše proto jí nechat dožít ať to bude týden nebo půl roku, ale to rozhodnutí je sakra těžký !!! :/ Jak to vidíte vy, šli by jste do toho?
Díky moc ...

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.12.2020 11:01

Konečné rozhodnutí bude vždy jen na vás - to za prvé.
Být to můj pes, nejdu do toho. Protože to odebrání mléčných lišt je fakt velká operace a pro psa potom ta rekonvalescence dost bolestivá. Pokud jí ty nádory vyloženě neohrožují bezprostředně na životě a nijak zásadně jí v její pohodě nevadí, nechala bych jí prostě dožít. Nehledě na to, že narkóza pro její slabší srdce taky nebude úplně hitparáda.

2.12.2020 11:04

Já bych do toho nešla.

2.12.2020 11:09

Měli jsme kříženku labradora, které jsme nechali operovat nádor na liště v 10 letech, bohužel nádorů bylo víc a asi jak se do toho řízlo, tak to začalo ještě víc bujet. Měla ale navíc úplně v háji klouby. Manžel ji musel nosit ze a do schodů, fena kňučela bolestí. Nechtěli jsme s tím už nic dělat, teda spíš manžel, rozhodl se, že ji necháme uspat.

Neříkám tak ani tak, rozhodnout se musíte sám. Osobně bych asi nechala dožít bez operace.

2.12.2020 11:50
marushka

XXX.XXX.41.2

Nechávala jsem feně odstraňovat nádor ne mléčné žláze ve 13 letech (nádor měla asi 5 let, ale pouze malé velikosti, ve 13 ale prasknul a muselo se to řešit). Odstraňovali jsme pouze nádor, protože operace celé mléčné lišty už byla příliš riskantní. Už při odstraňování stehů bylo cítit, že nádor roste znovu. Už jsem se pak rozhodla tomu nechat volný průbeh.. Do 2 měsíců měl velikost 20x20 cm. Pak jsme to ukončili.
Celkově bych teď s ohledem na mé zkušenosti zvolila jiný postup. Hlavně odstranění celé mléčné lišty dokud byla fena ještě relativně mladá. A v těch 13 letech bych asi už neřezala a fenku nechala dožít, dokud má radost ze života. Ale těžko takto radit, protože každý průběh nemoci je individuální..

2.12.2020 12:25
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

V žádném případě. Než se fenka vyhojí, umře. Vzhledem k věku i anamnéze. Jedině snad zkusit ten jeden nádor, ale myslím si, že to půjde velmi rychle. Už teď je pravděpodobné, že ten kašel není od srdíčka, nechte udělat rentgen plic.

2.12.2020 13:30
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Nechala bych psa dožít pokud by kvalita jeho života byla snesitelná a byl bez bolesti.
Operace určitě ne už vzhledem k věku.
Držím pěsti ať se rozhodnete správně.

doubleD

2.12.2020 17:38
doubleD

XXX.XXX.26.68

Díky moc všem, jsem vděčný za jakoukoli reakci,

rentgen má ok, na plicích nic není. Jinak na životě jí to bezprostředně momentálně neohrožuje, ale otázka je co se stane až dobere ATB, kde za týden, měsíc, dva, se může toto samé opakovat, a už bude pozdě na cokoli, nehledě na to, že má po novém roce hárat, což celému procesu samozřejmě vůbec nepřispívá !!! :/

2.12.2020 17:50

už jste se rozhodl - v těch deseti letech života zvířete, před dvěma a půl roky. teď už to nejde vzít zpátky.

2.12.2020 18:08
juhaj

XXX.XXX.164.121

Mě na tuto operaci odešla fena v 10 letech, po operaci dostala embolii. Velké plemeno, asi bych do toho nešla u velkého psa ani v 10 letech. Dodnes mi to straší. Léky to držely, ale bylo mi řečeno, že tak nelze donekonečna, odrovnají játra. Držte se, tahle situace je vždy hrozná.

2.12.2020 18:11

těžko říct, nikdo vašeho psa naživo neviděl.... já nechala nebožku operovat i na stará kolena 12-13 let (erdelterier), ale byla čupr, jen téměř hluchá , nádor pod spodní čelistí(doktorovi se do toho moc nechtělo z hlediska uložení nádoru) a amputace prstu...psina mi umřela ve 14 a půl pravděpodobně na mrtvičku.(byla uspána),

2.12.2020 19:21

Nevím, Bodlinka napoví...Ale podle mého to nejde udělat všechno najednou. Pro starého psa by to bylo příliš ran na hojení - to asi i pro mladšího. Také to není fik, fik - narkoza by musela být dost dlouhá. A postupně? Jedno se zahojí a půjde na další operaci ? A co dřív, resp. nejdřív ? Kastraci, nebo nemocnou lištu? Možná by šly dvě operace najednou a zdravou lištu posléze ?
Já bych neoperovala. Nevím jaké máte zkušenosti s hojením u té konkrétní feny, může se hojit posledního půl roku života.

2.12.2020 20:26
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Moje teta je nyní v dost stejné situaci jako Vy. Jen její fence je 10let a jinak je zdrava. Též lékař navrhl kastraci a odebrání jedné, cele lišty .... Nakonec odmítli a fenku nechaji dožit.

My nechali takto operovat ve 13ti letech boxerku. Ničím jsme ji nepomohli. Za půl roku jsme ji nechali uspat a celý ten pul rok byl jen o trápení a bolesti👎

Já osobně bych žádného psa staršího nad 10 let neoperovala... To trápení pro rok, dva života "navic" ? A těžko říct navíc - protoze zde může žít i s tím nadorem třeba rok a naopak operace to muže jen uspisit...

Byt Vámi , řidim se svým pocitem - ten je vždy správny 💖

2.12.2020 20:38
Terven

XXX.XXX.110.191

RozaTonda-mopsi napsal(a):
Moje teta je nyní v dost stejné situaci jako Vy. Jen její fence je 10let a jinak je zdrava. Též lékař navrhl kastraci a odebrání jedné, cele lišty .... Nakonec odmítli a fenku nechaji dožit.

My nechali takto operovat ve 13ti letech boxerku. Ničím jsme ji nepomohli. Za půl roku jsme ji nechali uspat a celý ten pul rok byl jen o trápení a bolesti👎

Já osobně bych žádného psa staršího nad 10 let neoperovala... To trápení pro rok, dva života "navic" ? A těžko říct navíc - protoze zde může žít i s tím nadorem třeba rok a naopak operace to muže jen uspisit...

Já osobně bych žádného psa staršího nad 10 let neoperovala...

S prominutím dost hloupá rada - není pes jako pes a není operace jako operace. Jsou dlouhověká plemena, která se dožívají klidně i 18 let a deset let je pro ně není žádný věk. Mám sedmiletou pinčovou a nedovedu si představit, že bych za tři roky o ní řekla "kvůli věku už radši neoperovat".
A nechat psa trápit nebo umřít proto, že někdo usoudil, že už neoperovat?
V případě zadavatele už bych do toho asi nešla, ale paušálně psy nad deset let neoperovat, to je fakt hloupost.

2.12.2020 20:41
janaa

XXX.XXX.34.82

Terven napsal(a):

S prominutím dost hloupá rada - není pes jako pes a není operace jako operace. Jsou dlouhověká plemena, která se dožívají klidně i 18 let a deset let je pro ně není žádný věk. Mám sedmiletou pinčovou a nedovedu si představit, že bych za tři roky o ní řekla "kvůli věku už radši neoperovat".
V případě zadavatele už bych do toho asi nešla, ale paušálně psy nad deset let neoperovat, to je fakt hloupost.

Přesně,tohle je naprosto individuální a je potřeba rozhodovat případ od případu, pes od psa. Moje desetiletá labina je v takový kondici, že si dává s přehledem celodenní hony,naběhá třicet kilometrů, nanosí sto kilo pernaté zvěře a večer přijede domů a provokuje ostatní ke hře. Zrovna u tý říct, je ti deset, na operaci nejdeš, i když jí potřebuješ....a to nemluvím o akutkách,kde je to buď a nebo

2.12.2020 20:45
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Terven napsal(a):

To ale není rada - to je můj názor a moje zkušenost .
A hlavně .... bavíme se tu o náročne , nejiste operaci , která je pro takhle starého psa velmi narocna ... ne o banální operači

Moje rada je nakonci , aby se paní řídila svým pocitem 💖

Ja bych psa nad 10 let operovat takto tezkou operaci nedala.

Vy jistě můžete a bude to tak spravne , pro me ale ne.

2.12.2020 20:56
Terven

XXX.XXX.110.191

To ale není rada - to je můj názor a moje zkušenost .
A hlavně .... bavíme se tu o náročne , nejiste operaci , která je pro takhle starého psa velmi narocna ... ne o banální operači

Moje rada je nakonci , aby se paní řídila svým pocitem 💖

Ja bych psa nad 10 let operovat takto tezkou operaci nedala.

Vy jistě můžete a bude to tak spravne , pro me ale ne.

Jistě, pokud se bavíme o konkrétním případu zadavatele, tak OK. Vy jste to ale napsala, že to vyznělo - a možná i bylo myšleno - žádného psa nad 10 let neoperovat. To je rozdíl.
Samozřejmě vaše rozhodnutí, ale desetiletého psa dlouhověkého plemene, kterému by operace pomohla a umožnila by mu dalších x let spokojeného života, by mi bylo líto v případě, že vy byste byla majitel.

2.12.2020 21:15

Záleží na tom, o jakou operaci se jedná. Nechávala jsem operovat ti letou fenu pro akutní pyometru. Sice se dlouho hojila, ale pak tu byla ještě let víceméně zdravá.
Jenže u zadavatelovy feny je prognóza hodně nejistá a hojení by bylo dlouhé.

2.12.2020 21:18

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nevím, Bodlinka napoví...Ale podle mého to nejde udělat všechno najednou. Pro starého psa by to bylo příliš ran na hojení - to asi i pro mladšího. Také to není fik, fik - narkoza by musela být dost dlouhá. A postupně? Jedno se zahojí a půjde na další operaci ? A co dřív, resp. nejdřív ? Kastraci, nebo nemocnou lištu? Možná by šly dvě operace najednou a zdravou lištu posléze ?
Já bych neoperovala. Nevím jaké máte zkušenosti s hojením u té konkrétní feny, může se hojit posledního půl roku života.

hlas vložen omylem, pardon....

2.12.2020 21:35
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Terven napsal(a):
Jistě, pokud se bavíme o konkrétním případu zadavatele, tak OK. Vy jste to ale napsala, že to vyznělo - a možná i bylo myšleno - žádného psa nad 10 let neoperovat. To je rozdíl.
Samozřejmě vaše rozhodnutí, ale desetiletého psa dlouhověkého plemene, kterému by operace pomohla a umožnila by mu dalších x let spokojeného života, by mi bylo líto v případě, že vy byste byla majitel.

Bylo to myšleno tak, že 10 ti leteho psa, který má diagnostikovy zhoubný nádor a je třeba takto náročná, nejistá operace bych JÁ operovat nenechala.

samozrejme pokud by to byl zákrok, který psovi zaručí pohodlne roky života, tak to je něco jiného , ale o tom zde nebyla řeč,..

2.12.2020 21:49
Terven

XXX.XXX.110.191

Bylo to myšleno tak, že 10 ti leteho psa, který má diagnostikovy zhoubný nádor a je třeba takto náročná, nejistá operace bych JÁ operovat nenechala.

samozrejme pokud by to byl zákrok, který psovi zaručí pohodlne roky života, tak to je něco jiného , ale o tom zde nebyla řeč,..

No, napsala jste doslova

3.12.2020 07:45
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Terven napsal(a):
No, napsala jste doslova

Ano , já osobně bych žádného psa staršího nad 10 let neoperovala.

Ktery má diagnostikovy zhoubný nador - tak jako se ptala zakladatelka - a stejne jako jsem ve svém původním příspěvku psala o 2 psech z mych zkušeností, kteří měli nádor. Takoveho psa bych neoperovala , kdyby mu bylo více jak 10 let.

Celý příspěvek je o tomto tématu a této nemoci - nechápu proč sem domýšlet jiný příběh a jinou diagnózu ....

3.12.2020 07:53

Ano , já osobně bych žádného psa staršího nad 10 let neoperovala.

Ktery má diagnostikovy zhoubný nador - tak jako se ptala zakladatelka - a stejne jako jsem ve svém původním příspěvku psala o 2 psech z mych zkušeností, kteří měli nádor. Takoveho psa bych neoperovala , kdyby mu bylo více jak 10 let.

Celý příspěvek je o tomto tématu a této nemoci - nechápu proč sem domýšlet jiný příběh a jinou diagnózu ....

Takže fenu 10 let na pyometru byste operovala? Ať si to teda ujasníme.

3.12.2020 08:04

Takže fenu 10 let na pyometru byste operovala? Ať si to teda ujasníme.

Nechci dělat Roze advokáta, protože to nepotřebuje - ale čemu nerozumíte na tom, že by neoperovala desetiletého psa s nádorem a tudíž s nepříliš příznivou prognózou? Já bych to také nedělala. Nechala bych psa dožít dokud by mu onemocnění nezpůsobovalo bolesti či jinou nepohodu a společný čas bych se snažila užít. Nenechala bych ho trpět.
Pyometra není nádor, je to život ohrožující zánět dělohy, který by neoperoval jenom blázen. A to tu nikdo z nás není...

3.12.2020 08:15
impact

XXX.XXX.25.50

Já osobně bych žádného psa staršího nad 10 let neoperovala..

Vážně se dá takto s klidem říct žádného psa staršího deseti let? Třeba raslíci v deseti teprve začínají trochu dostávat rozum, běžně se dožívají šestnácti let.

Moje feny ve věku 11, 13 a skoro 15 let by mi teda poděkovaly, kdybych je takto hodila do kanálu.

3.12.2020 08:21

Při rozhodování operovat - neoperovat hraje mimo jiných aspektů velkou roli i plemeno a velikost psa. My máme vždy velké psy, u nichž je deset let stáří. U malých plemen je to logicky jiné.

3.12.2020 08:57

Nechci dělat Roze advokáta, protože to nepotřebuje - ale čemu nerozumíte na tom, že by neoperovala desetiletého psa s nádorem a tudíž s nepříliš příznivou prognózou? Já bych to také nedělala. Nechala bych psa dožít dokud by mu onemocnění nezpůsobovalo bolesti či jinou nepohodu a společný čas bych se snažila užít. Nenechala bych ho trpět.
Pyometra není nádor, je to život ohrožující zánět dělohy, který by neoperoval jenom blázen. A to tu nikdo z nás není...

Ale tak já se normálně ptám, protože z prvního jejího příspěvku to opravdu není jasný.

Já bych samozřejmě taky nenechala operovat psa většího plemene se zhoubným nádorem, který je starší 10 let. Po vlastních zkušenostech, ale to už přece píšu výš, viz hned 4. příspěvek od shora, a myslím si, že daleko srozumitelněji. A opravdu jsem během jednoho či dvou dnů svůj názor nezměnila.

3.12.2020 09:35
čau čau

XXX.XXX.236.4

chemoterapii bych nezkusila, je dlouhá, ale operaci anio.

doubleD

3.12.2020 10:03
doubleD

XXX.XXX.26.68

Moc všem děkuji,

každopádně jak píše bodlinka : já už se rozhodl pár let zpět, že to nechám jak je a, že třeba vydrží rok, dva, tři ....a ono se to povedlo .....asi na mě teď dolehlo, že už je to tady. Vnímám, že je to takhle správně, ale bojím se, máme spolu krásných 12,5 roku, hory, brusle, kolo, turistika, focení .....velkej parťák ....pokud se nic výrazně nezmění, nechám jí dožít v klidu a pohodě ...

Ještě Vás poprosím, různě čtu o podpůrné léčbě při onko onemocněních - wobenzym atp. Ideálně abych jí to mohl aplikovat já z tepla domova a nemuseli jsme 2x týdně na veterinu, nemá to tam ráda.

Mějte se prima ....

3.12.2020 10:58
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Já starému psu na jeho už různé neduhy momentálně dávám CBD(lidské) a homeopatika - to má smícháno několik. Hledala jsem v homeo něco na vaši problematiku a našla tento článek. Není to drahé, když nepomůže, neublíží a není to drahé. https://svethomeopatie.cz/cs/891-operace-nadoru-u-pejska Určitě i betaglukany bych zkusila, co dává impact.

3.12.2020 12:08
Terven

XXX.XXX.103.178

Roza napsala, ze by ZADNEHO psa nad deset let nenechala operovat, nikoli desetileteho s nadorem... to je to, nad cim se tu pozastavujeme. Mne prijde, ze spousta lidi pouze vidi pismenka a smysl jim unika.

3.12.2020 12:12

Terven napsal(a):
Roza napsala, ze by ZADNEHO psa nad deset let nenechala operovat, nikoli desetileteho s nadorem... to je to, nad cim se tu pozastavujeme. Mne prijde, ze spousta lidi pouze vidi pismenka a smysl jim unika.

No, tak počkáme až jestli se Roza ozve. Věřím tomu, že to myslela na probíranou situaci, a jen to špatně napsala.

3.12.2020 12:31

No, tak počkáme až jestli se Roza ozve. Věřím tomu, že to myslela na probíranou situaci, a jen to špatně napsala.

Už to psala dnes v 7:45.

3.12.2020 12:33

Už to psala dnes v 7:45.

No tak vida...

3.12.2020 12:34

Jo, už to psala. Z prvního jejího příspěvku mně to teda popravdě taky jasný nebylo. Ten můj dotaz na pyometru byl jen tak navíc, protože by mě to zkrátka zajímalo.

3.12.2020 13:09

doubleD napsal(a):
Moc všem děkuji,

každopádně jak píše bodlinka : já už se rozhodl pár let zpět, že to nechám jak je a, že třeba vydrží rok, dva, tři ....a ono se to povedlo .....asi na mě teď dolehlo, že už je to tady. Vnímám, že je to takhle správně, ale bojím se, máme spolu krásných 12,5 roku, hory, brusle, kolo, turistika, focení .....velkej parťák ....pokud se nic výrazně nezmění, nechám jí dožít v klidu a pohodě ...

Ještě Vás poprosím, různě čtu o podpůrné léčbě při onko onemocněních - wobenzym atp. Ideálně abych jí to mohl aplikovat já z tepla domova a nemuseli jsme 2x týdně na veterinu, nemá to tam ráda.

Mějte se prima ....

Zkuste Drags Imun - Dračí krev.

3.12.2020 13:57
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Zkuste Drags Imun - Dračí krev.

Ano, to zkoušela kamarádka na osteosarkom. Možná to psu trochu prodloužilo život. Nemohla jsem si vzpomenout na název

3.12.2020 18:58

Nevím, možná jsme jen měli štěstí, ale my nechali operovat 14letou fenu, taky kastrace + odebrání postižené mléčné lišty. U nás to tedy bylo buď a nebo, protože se přidal zánět dělohy, to byl hlavní argument pro operaci, šlo akutně o život. Zvládla to a byla tu s námi další 3 roky.

3.12.2020 19:17

Nevím, možná jsme jen měli štěstí, ale my nechali operovat 14letou fenu, taky kastrace + odebrání postižené mléčné lišty. U nás to tedy bylo buď a nebo, protože se přidal zánět dělohy, to byl hlavní argument pro operaci, šlo akutně o život. Zvládla to a byla tu s námi další 3 roky.

To ale asi nebyl labrador - kardiak se srůsty na páteři...? (= relativně velký pes s přidruženými diagnózami)

3.12.2020 19:27
Terven

XXX.XXX.110.191

To ale asi nebyl labrador - kardiak se srůsty na páteři...? (= relativně velký pes s přidruženými diagnózami)

Nebyl...ale oni tady všichni včetně mě reagujou na Rózy hlášku

to je to, s čím hodně lidí nesouhlasí.
Co se týče feny zadavatele,to je jiný případ a o tom nikdo nepolemizuje.

3.12.2020 19:55

Terven napsal(a):
Nebyl...ale oni tady všichni včetně mě reagujou na Rózy hlášku

to je to, s čím hodně lidí nesouhlasí.
Co se týče feny zadavatele,to je jiný případ a o tom nikdo nepolemizuje.

Róza už vysvětlovala, že svým výrokem také reagovala na diagnózu vymezenou úvodním příspěvkem - zase tolik šokantní se mi její výrok nezdá. Každý máme tu (věkovou) hranici jinde, ale určitě už jsem tady četla kontroverznější názory. Překvapuje mě, že to i po vysvětlení budí tolik vášní.

3.12.2020 20:14
Terven

XXX.XXX.110.191

Róza už vysvětlovala, že svým výrokem také reagovala na diagnózu vymezenou úvodním příspěvkem - zase tolik šokantní se mi její výrok nezdá. Každý máme tu (věkovou) hranici jinde, ale určitě už jsem tady četla kontroverznější názory. Překvapuje mě, že to i po vysvětlení budí tolik vášní.

Ale nebudí
Chtěla jsem vám jenom vysvětlit, že asi nikdo nerozporuje, že fenu zadavatele je lepší s ohledem na věk a diagnózy nechat v klidu dožít bez operace.
To, na co diskutující reagujou, je ona věta Rózy, kterou už jsem asi 2x citovala.

3.12.2020 20:20

Terven napsal(a):
Ale nebudí
Chtěla jsem vám jenom vysvětlit, že asi nikdo nerozporuje, že fenu zadavatele je lepší s ohledem na věk a diagnózy nechat v klidu dožít bez operace.
To, na co diskutující reagujou, je ona věta Rózy, kterou už jsem asi 2x citovala.

Jako, reagovat na tu větu pořád dokola, když už to bylo několikrát upřesněno.......Natahujete diskuzi?
Klasický mediální trik. Vytrhnout jednu větu z kontextu a pak se na ní dokola točit.

3.12.2020 20:27

Děcka, nechte toho. Terven má pravdu, původně to takto bylo - neoperovat nic nad 10 let.
Mohlo to být myšleno jinak, ale v té chvíli nebylo. Já to pochopila uprostřed -
- neoperovat tak náročnou věc nad 10 let. Také bych nenechala něco takového dělat, na dlouhověkost už deset dvacet let nevěřím a nechat to rozjet.. a že se to stává často.
Kdo tam pak přimotal pyometru, to už bylo jasně mimo, tak debullní není nikdo, aby nepovolil akutní zásah.
Tak jsme se hezky pohádaly, tak zas za měsíc,
u třetí vlny, nebo čehokoli jiného :-)

3.12.2020 20:32
Terven

XXX.XXX.110.191

Jako, reagovat na tu větu pořád dokola, když už to bylo několikrát upřesněno.......Natahujete diskuzi?
Klasický mediální trik. Vytrhnout jednu větu z kontextu a pak se na ní dokola točit.

Bylo to několikrát upřesněno, i přes to někteří měli potřebu několikrát obhajovat neoperování feny zadavatele - tak jsem měla potřebu vysvětlit, že toto nikdo nerozporuje a vášně budí spíš ona věta, kterou už se neodvažuju citovat. Toť vše. Pokud to někoho pobouřilo, omlouvám se.
Moc nechápu, proč by mělo být v mým zájmu natahovat diskuzi.

doubleD

3.12.2020 20:55
doubleD

XXX.XXX.26.68

Proboha co tady řešíte ?

tohle můžou vymyslet fakt jen ženský ! Bez urážky :(((

3.12.2020 22:05
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

jejda, večer - jdu konečně v poklidu zasednout a tady na mou hlavu, taková sprška asi jsem to špatně teda napsala, ale hlavně se to pokroutilo - jako tichá pošta ....

já, NIKDE nepsala , že neoperovat NIC !!!

psala jsem : Já osobně bych žádného psa staršího nad 10 let neoperovala.

a jak jsem už asi 2x doplnila - bylo to myšleno na diagnózu z příspěvku - zhoubný nádor. ano, v prvním příspěvku jsem toto řádně nevypsala, ale... proboha přeci si tu nikdo nemůže myslet, že tu budu sedět a nechám tu umřít psa na akutní zánět, úraz,...

děkuji všem, kteří pochopili (jak vidím i zakladatel) - a hlavně, za to ! že mě nemají za takovou trubku, že nechám umřít psa na pyometru a omlouvám se ostatním, že jsem to nevysvětlila pořádně - ale fakt nechápu proč psát v příspěvku o nádoru i o něčem jiném.

Přidejte reakci

Přidat smajlík