Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.12.2020 19:39
monys10

XXX.XXX.10.57

Dobrý Den,kolik se pohybujou štěňátka bez pp má zájem na jaře jako mazlíka,pejska?

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.12.2020 20:08

Zkuste mrknout do inzerce :) Doufám, že máte zájem nejen o mazlíka, ale především o pejska neznámýho původu s velkou pravděpodobností zdravotních problémů, když chcete bezpapíráčka :)

22.12.2020 20:19

monys10 napsal(a):
Dobrý Den,kolik se pohybujou štěňátka bez pp má zájem na jaře jako mazlíka,pejska?

Nerozumím. Chcete konkrétní plemeno, ale přitom bez PP. To je oxymoron.

22.12.2020 20:20

No... zatímco budete šetřit, načtěte si něco o epilepsii...

22.12.2020 20:22
impact

XXX.XXX.195.92

Italský chrtík bez PP rovná se prakticky s naprostou jistotou nějaký kříženec. A je jen na Vás, kolik za něj dáte. My máme štěňátka kříženců za adopční poplatek 2000Kč s tím, že jsou naočkovaná, načipovaná, s petpasem a proplacením kastrace v dospělosti. V inzerci takové kříženečky, vydávané za čistokrevné, můžete koupit i za 15 tisíc. Sotva odčervené, výjimečně naočkované, čip nikde a chovatelský servis a záruky z toho plynoucí nikde.

Jestli chcete italského chrtíka, obraťte se na ČMKU, najděte si klub chovatelů, oslovte jednotlivé chovatelské stanice a zapište se do pořadníku čekatelů na vybrané štěňátko.

Tady se můžete podívat na to, jak se taková čistokrevná štěňátka bezPP kupují.

https://pvnovinky.cz/krimi/57790-koupila-psa-v-okruzni-u-kauflandu-za-13-tisic-ma-nemocneho-voriska

22.12.2020 21:01
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No... zatímco budete šetřit, načtěte si něco o epilepsii...

Jj, to je u Italáka víc než na místě - má ji skoro každý 🙄

22.12.2020 21:55

impact napsal(a):
Italský chrtík bez PP rovná se prakticky s naprostou jistotou nějaký kříženec. A je jen na Vás, kolik za něj dáte. My máme štěňátka kříženců za adopční poplatek 2000Kč s tím, že jsou naočkovaná, načipovaná, s petpasem a proplacením kastrace v dospělosti. V inzerci takové kříženečky, vydávané za čistokrevné, můžete koupit i za 15 tisíc. Sotva odčervené, výjimečně naočkované, čip nikde a chovatelský servis a záruky z toho plynoucí nikde.

Jestli chcete italského chrtíka, obraťte se na ČMKU, najděte si klub chovatelů, oslovte jednotlivé chovatelské stanice a zapište se do pořadníku čekatelů na vybrané štěňátko.

https://pvnovinky.cz/krimi/57790-koupila-psa-v-okruzni-u-kauflandu-za-13-tisic-ma-nemocneho-voriska

To většině prostě nevysvětlíte. Kámoška má sousedy, co archivují všechny účty 2 roky zpět, kdyby došlo na reklamaci. Prý nelenili a odnesli prodejci plastový kempingový multifunkční příbor za pár desítek korun, který v provozu zlomili (tohle jsem zažila i já ve 4Camping s Light My Fire a vůbec mi nevadilo, že na vyzvednutí zboží čekám kvůli dobře vypadající dámě čtvrt hodiny, protože vnitřně jsem se bavila velmi, hlavně při emotivním vysvětlování, že lžíce se dostala do stavu vejpůl při konzumaci hrachové polévky - prodejce byl celou dobu profi, ale pohled "vidím UFO" úplně nepotlačil ), jejich život je jedna velká reklamace. A po létě asi vlivem korony potřebovali štěně. Koupili ho úplně stejně a samozřejmě taky naletěli i s těmi zdravotními problémy. To prostě nepochopíte.

22.12.2020 21:58

monys10 napsal(a):

To snad ani neexistuje. Chrtík bez PP může být absolutně cokoliv.

22.12.2020 22:02

impact napsal(a):

K odkazu : V jistých případech bych prodej jako podvod nestíhala. Kupující byla stejným účastníkem podvodu jako prodávající.

22.12.2020 22:16
monys10

XXX.XXX.10.57

Děkuji za odpovědi,kolik se pohybujou štěňata s PP cca ...?

23.12.2020 05:26
impact

XXX.XXX.34.58

K odkazu : V jistých případech bych prodej jako podvod nestíhala. Kupující byla stejným účastníkem podvodu jako prodávající.

Já bych je právě potrestala oba.. Tak by se to kupující naučili velmi rychle kdyby dostali ještě dvacku flastr za koupi štěněte bez čipu.

23.12.2020 05:27
impact

XXX.XXX.34.58

monys10 napsal(a):
Děkuji za odpovědi,kolik se pohybujou štěňata s PP cca ...?

Tady se můžete zeptat. Za mě tak 25K a vejš.

https://www.ifauna.cz/profil/uzivatel-bez-uctu/11317-chst.rozarka

23.12.2020 05:28
impact

XXX.XXX.34.58

To většině prostě nevysvětlíte. Kámoška má sousedy, co archivují všechny účty 2 roky zpět, kdyby došlo na reklamaci. Prý nelenili a odnesli prodejci plastový kempingový multifunkční příbor za pár desítek korun, který v provozu zlomili (tohle jsem zažila i já ve 4Camping s Light My Fire a vůbec mi nevadilo, že na vyzvednutí zboží čekám kvůli dobře vypadající dámě čtvrt hodiny, protože vnitřně jsem se bavila velmi, hlavně při emotivním vysvětlování, že lžíce se dostala do stavu vejpůl při konzumaci hrachové polévky - prodejce byl celou dobu profi, ale pohled "vidím UFO" úplně nepotlačil ), jejich život je jedna velká reklamace. A po létě asi vlivem korony potřebovali štěně. Koupili ho úplně stejně a samozřejmě taky naletěli i s těmi zdravotními problémy. To prostě nepochopíte.

Já vím, ale občas mám nutkání to zkusit.

23.12.2020 06:20
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.16.139

To snad ani neexistuje. Chrtík bez PP může být absolutně cokoliv.

No, to pozor je jedna množitelka - CHS Rozárka. Mnoho plemen s PP i bez, včetně chrtíků s PP i bez.
Paní od nás má od ní jednoho s PP s epilepsií, a druhého bez PP, který je evidentně křížený s trpaslíčím pinčem (ty Rejnková množí taky).
Opakovaně byla řešena chovatelskou komisí, na dobrmany měla i zákaz chovu - ty už nemá, a teď jede jen ve velkým lukrativní plemena, a inzeruje pořád.

Takže odtud štěně čehokoliv vážně NEBRAT!

23.12.2020 06:22
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.16.139

impact napsal(a):
Tady se můžete zeptat. Za mě tak 25K a vejš.

https://www.ifauna.cz/profil/uzivatel-bez-uctu/11317-chst.rozarka

Ježíš 😱

To je zrovna ta množírna, na kterou upozorňuju!

23.12.2020 09:12

Pohled "vidím UFO" úplně nepotlačil..

23.12.2020 09:13

Jo, stíhala bych za blbost. Ale to asi nemá oporu v zákoně.

23.12.2020 09:17

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Jj, to je u Italáka víc než na místě - má ji skoro každý 🙄

Dost mě šokovala klubová doporučení pro chov - pokud jsou to opravdu jen doporučení, nikoli závazná pravidla, tak se ani moc nedivím... 🤷‍♀️ Ale nechci nikomu křivdit, do chovu italských chrtíků nevidím.

23.12.2020 09:30
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Dost mě šokovala klubová doporučení pro chov - pokud jsou to opravdu jen doporučení, nikoli závazná pravidla, tak se ani moc nedivím... 🤷‍♀️ Ale nechci nikomu křivdit, do chovu italských chrtíků nevidím.

Tak vlk se nažere, a koza zůstane celá 🙄

23.12.2020 10:09
impact

XXX.XXX.34.58

Ježíš 😱

To je zrovna ta množírna, na kterou upozorňuju!

Kuwafix! Mě to naskočilo pod tímhle vláknem. Vůbec mě nenapadlo, že je to nějaká levota.

23.12.2020 10:41
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.16.139

impact napsal(a):
Kuwafix! Mě to naskočilo pod tímhle vláknem. Vůbec mě nenapadlo, že je to nějaká levota.

Ona má inzeráty celoročně skoro nepřetržitě

23.12.2020 10:43

To je nějaké divné, ne, že nemá zákaz chovu zcela?
A pak to napíše na nějakého jiného člena rodiny.. takže je to skoro jedno..

23.12.2020 10:46

omg
https://www.facebook.com/Mnozirnymnoziteleverejne/posts/1773419296284713/
tady se píše, že zákaz se ruší
https://kchch.estranky.cz/clanky/plemena/italsky-chrtik---piccolo-levriero-italiano/chovatelske-stanice/

Ale je hezké, že to na klubu jde tak lehce vyhledat, řekl mi to gůgl.
Tady zas jiné plemeno.. to je teda něco, tahle "chovka".
https://www.ifauna.cz/psi/forum/r/detail/891002/pozor-na-chs-trpaslicich-pincu

23.12.2020 17:18

impact napsal(a):
Já bych je právě potrestala oba.. Tak by se to kupující naučili velmi rychle kdyby dostali ještě dvacku flastr za koupi štěněte bez čipu.

Nelze než souhlasit, vyjádřila jste se přesněji, čili přesně.

24.12.2020 00:16

No, to pozor je jedna množitelka - CHS Rozárka. Mnoho plemen s PP i bez, včetně chrtíků s PP i bez.
Paní od nás má od ní jednoho s PP s epilepsií, a druhého bez PP, který je evidentně křížený s trpaslíčím pinčem (ty Rejnková množí taky).
Opakovaně byla řešena chovatelskou komisí, na dobrmany měla i zákaz chovu - ty už nemá, a teď jede jen ve velkým lukrativní plemena, a inzeruje pořád.

Takže odtud štěně čehokoliv vážně NEBRAT!

Letos nově i u nás. A nic s tím neuděláte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík