Pejsek

Prodám Jorkširského teriéra - Nabízím pejska po výstavních rodičích z malé...
25000 Kč
Zdravím,
mám doma 5 měsíční štěně jorka. Naskytl se před měsícem problém, že pes nám kakal měkčí stolici (ne voda) a na konci byl hlen. Byli jsme na veterině, byla mu změřena teplota (v pořádku), břicho na pohmat a poslech v pořádku. Doktorka nasadila pastu proti průjmu a probiotika, v průběhu léčby jedl gastro konzervy s rýží. Při dobírání pasty jsme začali přidávat granule (Royal Canin puppy york) a do dvou dnů se to vrátilo.
Rozhodli jsme se opět jet na veterinu zase teplota a břicho v pořádku, byl udělán test proti parazitům - v pořádku a doktorem bylo řečeno že je v pořádku a je to nedoléčené, byla nasazane už širokospektrální pasta a ATB Synulox. Za týden kontrola a test ze stolice- vše v pořádku.
Během léčby opět hovínko v pořádku, předevčírem jsem začala do jídla přidávat postupně granule a dnes ráno opět na konci měkčí stolice. Už nevíme čím by to mohlo být když mu byly udělány testy a vše je OK, doktor řekl, že z granulí to je velmi vzácné ale nic jiného už nás nenapadá.
Nemáte někdo zkušenost nebo radu?
Děkuji
Když se mu to prvně vrátilo, mysleli jsme, že se z těla dostaly pryč už léky tak proto jsme se na granule nedívali. Teď jsem mu ale opravdu předevčírem začala do rýže s masem přidávat po pár granulkách a opět. Teď už si taky myslíme, že je to z granulí protože nás nic jiného už nenapadá
Uživatel s deaktivovaným účtem
Zvak
napsal(a):
Pes je opravdu jinak akční, běhá, chuť k jídlu je, hraje si, nekňučí že by ho něco bolelo apod.
Opravdu? Royal nám byly doporučeny přímo chovatelkou
Máte doporučení na nějaké tedy kvalitní granule pro štěňata? Zvažuji anku
Bohužel, spousta lidí krmí Royalem v přesvědčení, že krmí TOP granulemi, bohužel ty doby, co byl royal kvalitní jsou dávno pryč. Z vlastní zkušenosti doporučuji granule Barking Heads kachní https://www.spokojenypes.cz/barking-heads-doggylicious-duck-small-1-5-kg/
Uživatel s deaktivovaným účtem
Proč nenechat rýži a maso, když to sedí?
Moje 8 měsíční štěně má taky šíleně měkké bobky (pokud se to bobkem dá nazvat) po granulích. Chtěla jsem je dávat jako sváču ke krmení barfem, leč ani takto mi neprošly. Odpadu jako blázen a šíleně měkké. A to nemám takto nekvalitní.
Dokonce je nemůžu skrmit ani po hrstičkách během dne nebo pár kuliček do krmení, vždycky to jde poznat. Tak to prostě občas bývá.
Zkuste změnit granule za kvalitnější a nebo zůstaňte na mase, stejně je to to nejlepší, co psovi můžete dát a pro takového malého pejska to není žádná práce, ani problém se skladováním.
Zvak
napsal(a):
Zdravím,
mám doma 5 měsíční štěně jorka. Naskytl se před měsícem problém, že pes nám kakal měkčí stolici (ne voda) a na konci byl hlen. Byli jsme na veterině, byla mu změřena teplota (v pořádku), břicho na pohmat a poslech v pořádku. Doktorka nasadila pastu proti průjmu a probiotika, v průběhu léčby jedl gastro konzervy s rýží. Při dobírání pasty jsme začali přidávat granule (Royal Canin puppy york) a do dvou dnů se to vrátilo.
Rozhodli jsme se opět jet na veterinu zase teplota a břicho v pořádku, byl udělán test proti parazitům - v pořádku a doktorem bylo řečeno že je v pořádku a je to nedoléčené, byla nasazane už širokospektrální pasta a ATB Synulox. Za týden kontrola a test ze stolice- vše v pořádku.
Během léčby opět hovínko v pořádku, předevčírem jsem začala do jídla přidávat postupně granule a dnes ráno opět na konci měkčí stolice. Už nevíme čím by to mohlo být když mu byly udělány testy a vše je OK, doktor řekl, že z granulí to je velmi vzácné ale nic jiného už nás nenapadá.
Nemáte někdo zkušenost nebo radu?
Děkuji
Koukněte na vlákno "Prý prémiové granule, co si o tom myslíte?". Tam se toho rozebírá dost a dost a myslím, že tam najdete různé tipy a nápady, jak POSTUPNĚ změnit krmení. Jinak RC je opravdu šunt! A zajímavé je, že je tolik vetů doporučuje. Vychází mi z toho, že řada vetů funguje i jako dealeři.
fikovnice
napsal(a):
Koukněte na vlákno "Prý prémiové granule, co si o tom myslíte?". Tam se toho rozebírá dost a dost a myslím, že tam najdete různé tipy a nápady, jak POSTUPNĚ změnit krmení. Jinak RC je opravdu šunt! A zajímavé je, že je tolik vetů doporučuje. Vychází mi z toho, že řada vetů funguje i jako dealeři.
Určitě přečtu, děkuji moc!
Sama už jsem si přečetla co by granule obsahovat měly a co ne. Biju se do hlavy, že jsem to neudělala dřív a krmila ho takovým šrotem !
Důvod veterináře byl asi jasný, většinu produktů u nich k zakoupení je právě značky RC, bohužel když mi MVDr řekl, že jsou dobré, věřila jsem.
Už nikdy, tolik nespecifikovaných složek jako např. “Živočišný tuk” ale jaký?, žádná % obsahu složek atd atd, mohla bych pokračovat
No chybama se člověk učí
Zvak
napsal(a):
Pes je opravdu jinak akční, běhá, chuť k jídlu je, hraje si, nekňučí že by ho něco bolelo apod.
Opravdu? Royal nám byly doporučeny přímo chovatelkou
Máte doporučení na nějaké tedy kvalitní granule pro štěňata? Zvažuji anku
Ani se nedivím že má průjem. Z takového hnusu by měl průjem kde kdo. Stačí číst složení. Nasadit dietu a pak postupně granule ale nějaké kde je i maso. Nebo zůstat na vařeném, případně syrovém mase
Zvak
napsal(a):
Když se mu to prvně vrátilo, mysleli jsme, že se z těla dostaly pryč už léky tak proto jsme se na granule nedívali. Teď jsem mu ale opravdu předevčírem začala do rýže s masem přidávat po pár granulkách a opět. Teď už si taky myslíme, že je to z granulí protože nás nic jiného už nenapadá
Nejčastějším alergenem je lepek a kuře. Hodně granulí už je bez obilovin, ale kuře nebo kuřecí tuk je téměř všude.
Je potřeba číst složení.