Kámen v močovém měchýři - operace

Jorkširský teriér
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.1.2021 22:16
Barbora122

XXX.XXX.45.73

Hezký večer,
Dnes jsem byla s 8letým pejskem na veterině kvůli opakujícím se zánětům močových cest a zdá se, že má v močovém měchýři velký kámen. Prosím o vaše zkušenosti s operací. Bude pejsek po zákroku hned propuštěn, nebo si ho tam nechají na hospitalizaci? Bude ho to hodně bolet? Jak bude probíhat venčení? Kolik jste za tento zákrok platili? Moc děkuji, jsem z toho dost špatná, už není nejmladší a bojím se narkózy.

5.1.2021 10:14
Dája6

XXX.XXX.236.35

Dobrý den,
já mám s kameny v močáku u psa zkušenost.
Byl rasy Bišonek, ne víc jak 5kg. Po kastraci z důvodu nemocné prostaty se v jeho 8letech zjistilo, že má menší tři kameny a písek. Vet jen poznamenal ať hlídám jak močí, když by mu nic nešlo tak akutní operace, chodily jsme co půl rok na SONO kontrolní a za dva roky jednou ráno nemočil. Okamžitě jsem volala a šel na sál. Po operaci náš vet nedá dřív psa domů pokud není vzbuzený, pak volá a já jedu. Močení druhý den bez problému. Operace v Havířově před 10lety stála 6 300, dostal ještě nějaké léky domů a i na bolest. Dostal moje dva krční límce a vše proběhlo super.
Jeden problém jsme měly a to, že když kameny byly poslané na rozbor tak ano musely jsme mít ty hnusné, ostré co se jen tak nerozpustí ( nepamatuji si jak se přesně jmenovaly, ale asi Wewelity ). Jsou dva druhy, pokud budou potvrzeny druhé dost se dají ovlivnit stravou. Na Wewelity jsme dostaly granule které mu absolutně neseděly, po roce jsem je dala pryč, pes se spravil, ale v 13letech se obě vily znova a s kameny už dožil do 16let.
Dája

5.1.2021 10:22
Barbora122

XXX.XXX.45.73

Děkuji za reakci. Náš kámen je vidět pouze na sonu, na rentgenu nic nebylo. Ještě jdeme dnes na kliniku s lepším sonem, pro potvrzení nálezu. Můj pejsek má jen 2 kg. Kdyby neměl opakované záněty močového měchýře co 2 měsíce, tak to také nechám jen sledovat.

5.1.2021 10:32
Dája6

XXX.XXX.236.35

Barbora122 napsal(a):
Děkuji za reakci. Náš kámen je vidět pouze na sonu, na rentgenu nic nebylo. Ještě jdeme dnes na kliniku s lepším sonem, pro potvrzení nálezu. Můj pejsek má jen 2 kg. Kdyby neměl opakované záněty močového měchýře co 2 měsíce, tak to také nechám jen sledovat.

Kameny i písek i u nás jen na SONU. Určitě pokud má záněty nechte odstranit, náš po dobu dvou let neměl nic aspoň nevím až , že přestal čůrat a je lose operovat. Pes po operaci neměl žádné problémy. Jen se modlete ať má tu lepší variantu kamene a máte vyhráno.
Tady holky dokážou pomoc a poradit ohledně krmení aby se mu nevrátily.
Dája

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.1.2021 11:58
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dája6 napsal(a):
Dobrý den,
já mám s kameny v močáku u psa zkušenost.
Byl rasy Bišonek, ne víc jak 5kg. Po kastraci z důvodu nemocné prostaty se v jeho 8letech zjistilo, že má menší tři kameny a písek. Vet jen poznamenal ať hlídám jak močí, když by mu nic nešlo tak akutní operace, chodily jsme co půl rok na SONO kontrolní a za dva roky jednou ráno nemočil. Okamžitě jsem volala a šel na sál. Po operaci náš vet nedá dřív psa domů pokud není vzbuzený, pak volá a já jedu. Močení druhý den bez problému. Operace v Havířově před 10lety stála 6 300, dostal ještě nějaké léky domů a i na bolest. Dostal moje dva krční límce a vše proběhlo super.
Jeden problém jsme měly a to, že když kameny byly poslané na rozbor tak ano musely jsme mít ty hnusné, ostré co se jen tak nerozpustí ( nepamatuji si jak se přesně jmenovaly, ale asi Wewelity ). Jsou dva druhy, pokud budou potvrzeny druhé dost se dají ovlivnit stravou. Na Wewelity jsme dostaly granule které mu absolutně neseděly, po roce jsem je dala pryč, pes se spravil, ale v 13letech se obě vily znova a s kameny už dožil do 16let.
Dája

Ty automatické opravy...obě víly

Přidejte reakci

Přidat smajlík