Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.1.2021 12:50

Dobrý den,
mám doma křížence staforda ( 2 roky) a dnes "opět" mu vytekl strašně zapáchající sekret z konečníku. Neustále si ho olizuje a jezdí po zadku a čas od času to vyteče. Byla jsem s tím u veterináře vymáčkl anální žlázky odcervil a za měsíc to má znovu.
Za úkon si veterinář naúčtoval 500 tudíž chodit každý měsíc na vymáčknutí nepřipadá v úvahu.
Chtěla bych se zeptat jak psovi pomoci nebo zda to nemůžu zlepšit stravou?

13.1.2021 13:11

Je více možností:
- zajít do salonu pro psy, kde žlázky taky budou umět vymačkat a asi si nenaúčtují pětikilo
- naučit se vymačkávat sama
- změna stravy - nevím, čím krmíte, u mých psů pomohlo přejít na barf, od té doby jsem žlázky musela vymačkávat tak jednou za dva roky, posledních x let vůbec

13.1.2021 13:15

Doma jsem zkoušela podle videonavodu ale nejde mi to prostě

13.1.2021 13:29
assil

XXX.XXX.122.3

Jiného veterináře, ve žlázkách klidně může být už zánět a pak to chce atb. Zas aby se mu to zanášelo takhle často moc normální není.

13.1.2021 13:32

Záleží hodně, čím se krmí.

13.1.2021 13:34

Granule povětšinou a nebo granule s konzervou jinak nic

13.1.2021 13:49

Tak tomu říkám vypovídající informace. No nic, jdu dělat něco užitečnějšího.

13.1.2021 14:06

Naše buli takhle taky občas zasmrdí(zafredí), ale myslím, že to má spíš z blaženosti, prostě se uvolní....při relaxaci celého psa a konečníku jsou jí vstupy žlázek vidět, po prdelce nejezdí-jen kdž jí to uteče, zadek si neolizuje-nedosáhne tam , nesnaží se o to , žere barf + všechno.....
Jednou jsem jí takhle hladila po celé délce těla , až na ocas, který jsem přizvedla a žlázky zareagovaly-vycáklo to .
Ve vašem případě bych ještě jednou veta navštívila nebo ten salon aby vám to ukázali, jak se to dělá a zkontrolovali, jestli není žláza nemocná.

13.1.2021 14:15

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak tomu říkám vypovídající informace. No nic, jdu dělat něco užitečnějšího.

Ano prosím běžte.

13.1.2021 15:07
rapotacka11

XXX.XXX.232.250

U nás to veti dělají od 50,- do 100,- (kdo jak)
v salonu 50,- (kde jak)

13.1.2021 15:08

no vidíte a to náš veterinář jinak drahý není, ale nevzal si na to ani rukavice tak asi proto ta cena

13.1.2021 19:20

no vidíte a to náš veterinář jinak drahý není, ale nevzal si na to ani rukavice tak asi proto ta cena

Bez rukavic? To je frajer!

13.1.2021 19:31

Bez rukavic? To je frajer!

když si na to člověk vezme dost sušení, jde to i bez nich

13.1.2021 21:02

když si na to člověk vezme dost sušení, jde to i bez nich

Asi jo, ale mně stačilo vytírat u valachů předkožku se zánětem, v rukavicích, a stejně to bylo pak z prstů cítit. A nemyslím si, že bych byla cimprlich.

13.1.2021 21:20

Proč se říká "smrdíš jako prase" a ne "smrdíš jako stěr ze zanícené předkožky valacha"? Jak k tomu to nebohé prase přijde.

13.1.2021 21:27

Proč se říká "smrdíš jako prase" a ne "smrdíš jako stěr ze zanícené předkožky valacha"? Jak k tomu to nebohé prase přijde.

No, protože pach (smrad) prasete znají lidi víc. Mně osobně nejvíc vadí kozlí, z toho se mi chce fakt dávit. A že jsem na různé "čmuchy" z pitevny zvyklá.

14.1.2021 14:13
fikovnice

XXX.XXX.135.93

No, protože pach (smrad) prasete znají lidi víc. Mně osobně nejvíc vadí kozlí, z toho se mi chce fakt dávit. A že jsem na různé "čmuchy" z pitevny zvyklá.

To já sháním kyselinu máselnou...
Už si fakt nevím rady se sousedem, který mi z balkónu kouří přímo do bytu...a teď ještě v hlubokém předklonu začal kašlat, ba přímo chrmlat na můj balkón. Samozřejmě bez roušky. Bohužel je toto právně neošetřitelné.
Možná by se mi teď hodil ten stěr!

14.1.2021 14:25

fikovnice napsal(a):
Už si fakt nevím rady se sousedem, který mi z balkónu kouří přímo do bytu...a teď ještě v hlubokém předklonu začal kašlat, ba přímo chrmlat na můj balkón. Samozřejmě bez roušky. Bohužel je toto právně neošetřitelné.

kyselina máselná nevím, ale na líhni by se určitě našli nějaký pukavci

akorát nevím jak bezpečně převést.

14.1.2021 14:44
Dasvo

XXX.XXX.101.12

V podstatě jsou dvě základní možnosti - buď psovi nevyhovuje krmení (a měla byste se zamyslet nad jeho změnou) nebo má zánět análních žláz. Trochu se obávám, že nekrmíte nijak super kvalitně (soudě podle toho, že máte problém dát jednou za měsíc pětistovku na veterině). Pokud je to jinak, omlouvám se! V každém případě výhradně granule nebo kombinace granule + konzerva nijak nenapomáhají přirozenému vyprazdňování žlázek. Vymačkávání každý měsíc taky není žádná výhra a jestli ještě zánět nemá, zaděláváte si na něj. Takže řešte!

14.1.2021 15:18
fikovnice

XXX.XXX.135.93

No, to je taky řešení!
Já teda nikdy kyselinu máselnou nečuchala, ale prej je to šílenej smrad, prý výraznější než ty záprdky. Ale s tím kouřem je to šílené, opravdu. Otevřu balkón a v momentě mám kouř až na druhé straně bytu. Je to těžce závislý člověk, bezohledný - kouří i ve výtahu. Ale na tom balkóně - to už jsem se ptala x lidí a prý je to nevymahatelné... Snad teď s tím COVIDem, aby aspoň neprskal přímo mně na balkón...ale i to nevím, zda lze nějak legislativně řešit. Domluva = NULA!!!

14.1.2021 19:56

fikovnice napsal(a):

Jo jo, kyselina máselná nám "voní" na chodbě každý rok, když je příslušné cvičení v předmětu chemie.

14.1.2021 19:57

Velmi opatrně.

Bsksowbs

14.1.2021 20:12
Bsksowbs

XXX.XXX.34.235

Dasvo napsal(a):
V podstatě jsou dvě základní možnosti - buď psovi nevyhovuje krmení (a měla byste se zamyslet nad jeho změnou) nebo má zánět análních žláz. Trochu se obávám, že nekrmíte nijak super kvalitně (soudě podle toho, že máte problém dát jednou za měsíc pětistovku na veterině). Pokud je to jinak, omlouvám se! V každém případě výhradně granule nebo kombinace granule + konzerva nijak nenapomáhají přirozenému vyprazdňování žlázek. Vymačkávání každý měsíc taky není žádná výhra a jestli ještě zánět nemá, zaděláváte si na něj. Takže řešte!

No tak kdo má na to vyhodit jen tak 500 z okna nemám jen psa víte. Krmení má samozřejmě kvalitní.

14.1.2021 20:26

Bsksowbs napsal(a):
No tak kdo má na to vyhodit jen tak 500 z okna nemám jen psa víte. Krmení má samozřejmě kvalitní.

Z čeho usuzujete, že je kvalitní? Efe se ptala na značku granulí a konzerv, neodpověděla jste.

14.1.2021 21:18

Tak, kozí smrad...dostali jsme opravdu echt kozí sýr z Francie a sežral to pes....smrdělo to, že bych si myslela, že tomu kozlovi lížu záda...a takový závan kozího smradu má meduňka, začátek vůně je krásně citronový a závěr, kozí stádo... Ostatně pitevnu bych asi taky nedala, navaluje mi chlumák a shnilé maso dohromady( dříve tak ošetřené dekubity ) smrdí to v místnosti ještě 14 dní po..

14.1.2021 21:19

Bsksowbs napsal(a):

Taky by mě zajímalo, co je to za kvalitu.
Jinak mám zkušenost, že tyto problémy mívají většinou psi na granulích.

15.1.2021 07:08
Terven

XXX.XXX.110.191

U mě se to potvrzuje - nebožka, chudák, byla na granulích a trápilo ji to každou chvíli.
U současných masožroutek ani nevím, že mají nějaký anální žlázy.

15.1.2021 08:54

Terven napsal(a):
U mě se to potvrzuje - nebožka, chudák, byla na granulích a trápilo ji to každou chvíli.
U současných masožroutek ani nevím, že mají nějaký anální žlázy.

Stejná zkušenost, ale to už jsem psala v úvodu. Ale tak zadavatelka přeci krmí kvalitu, takže problém bude někde jinde žeano...

15.1.2021 09:02

Tak, kozí smrad...dostali jsme opravdu echt kozí sýr z Francie a sežral to pes....smrdělo to, že bych si myslela, že tomu kozlovi lížu záda...a takový závan kozího smradu má meduňka, začátek vůně je krásně citronový a závěr, kozí stádo... Ostatně pitevnu bych asi taky nedala, navaluje mi chlumák a shnilé maso dohromady( dříve tak ošetřené dekubity ) smrdí to v místnosti ještě 14 dní po..

Já myslela kozlí, ne kozí pach. Kozí sýry miluju. A nemám problém pít kozí mléko, i čerstvě nadojené.

15.1.2021 09:11

Stejná zkušenost, ale to už jsem psala v úvodu. Ale tak zadavatelka přeci krmí kvalitu, takže problém bude někde jinde žeano...

Ovšem název té super kvality už se asi nedozvíme.

15.1.2021 10:39
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Višňák, ne chlumák! Že jo?! :-)

15.1.2021 10:41
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Krmení má samozřejmě kvalitní.

Zadavatelko, tak šup sem název! Nejen mě zajímá, které granule a konzervy jsou podle Vás „samozřejmě kvalitní“.

15.1.2021 12:20
fikovnice

XXX.XXX.134.65

Dasvo napsal(a):
Višňák, ne chlumák! Že jo?! :-)

Ale existuje i Chlumák...ale to Vy asi víte...

15.1.2021 12:41
Terven

XXX.XXX.103.178

fikovnice napsal(a):
Ale existuje i Chlumák...ale to Vy asi víte...

Jo a smrdi ukrutne...

15.1.2021 13:30

Bsksowbs napsal(a):

Vydání za veterináře = vydání za zdraví psa, nejsou peníze vyhozené oknem. Máte mít jen tolik zvířat, kolik dokážete uživit a ošetřit. Zamyslete se, kde ve svých vydáních můžete ušetřit. Ve svých, tím myslím se vydáních za svou osobu.
( já bych třeba rozhodně mohla ušetřit na spotřebě čokolády :-)) )

15.1.2021 13:57

"( já bych třeba rozhodně mohla ušetřit na spotřebě čokolády :-)) )"
Bych ušetřila vážně dost, protože bych umřela.

500 je hodně korun? Týjo, to asi ani nepamatuji, že bych někdy na veterině nechala takové drobné. Ne že jsou to drobné, ale veterina je vždy, vždy hodně korun.
Značka granulí bude zcela fuk, protože správné vyprázdnění u krmení granulemi nikdy nefunguje úplně dobře, u krmení masem také nemusí, jde o tvrdost; hustotu.

15.1.2021 14:20

“Ne že jsou to drobné, ale veterina je vždy, vždy hodně korun.”

Já chodím se psem na veterinu standardně dvakrát ročně a jsem ráda, když tam - zcela výjimečně - nechám jenom dvojku... 🤦🏻‍♀️

15.1.2021 14:33

My teda chodíme častěji, ptž 4 psi a hlavně jeden důchodce, to už prachy celkem lítají. Na očkování nechodíme se všema naráz, každýmu to vychází časově jinak, ale abych řešila blbou pětistovku, to by mě teda nenapadlo. I když my právě proto máme to vymačkávání žlázek u útulkačky zdarma. Sice se to krmením masem hodně zlepšilo, už tolik nesáňkuje, ale přece jen jednou za čas je potřeba.

15.1.2021 20:18
fikovnice

XXX.XXX.134.105

“Ne že jsou to drobné, ale veterina je vždy, vždy hodně korun.”

Já chodím se psem na veterinu standardně dvakrát ročně a jsem ráda, když tam - zcela výjimečně - nechám jenom dvojku... 🤦🏻‍♀️

Ale stejně je to síla s těmi cenami u vetů. Příbuzní teď byli 2x s vestajem a prý, že za ty dvě návštěvy už dali právě tu dvojku. A vypadali naštvaně. Ona totiž vetka, ke které chodí jinak, má totálně, ale totálně diskontní ceny. Vždyť ona jim asi před 3 lety kastrovala kočku za tuším dvě nebo tři stovky. V Brně - v té době jsem nějak nechávala kastrovat Elsu - jsem vyplajzla kolem 1500,- Kč a ještě jsem byla ráda...
No a ta venkovská "diskontní vetka" - tam teda ty ceny moc nechápu. Psovi anální žlázy vymačkává dost pravidelně, odčervení, celková prohlídka, poslech srdce, atd. - takovej ten základ - a příbuzní platí obvykle kolem 200 - 300,- Kč. Fakt nechápu, jak tato vetka uživí pronájem a sebe...

15.1.2021 21:32
juhaj

XXX.XXX.164.121

A tak oni si poradí. K nám jezdí veterinář, ani jedna moje fena na žlázy netrpěla, ale když se mi zdálo, že je to potřeba, tak je jim vymačkal během očkování grátis.
Na větší akce jezdím k druhému veterináři do ordinace. Zdá se mi celkem levný, ale třeba místní bohatí snobi když u něj byli na očkování, tak jim naúčtoval všechno možné, docela jsem nad tou cenou koukala.

15.1.2021 21:36
fikovnice

XXX.XXX.134.105

juhaj napsal(a):
A tak oni si poradí. K nám jezdí veterinář, ani jedna moje fena na žlázy netrpěla, ale když se mi zdálo, že je to potřeba, tak je jim vymačkal během očkování grátis.
Na větší akce jezdím k druhému veterináři do ordinace. Zdá se mi celkem levný, ale třeba místní bohatí snobi když u něj byli na očkování, tak jim naúčtoval všechno možné, docela jsem nad tou cenou koukala.

Tak to je takovej Jánošík!
Kdoví, třeba ta "naše" vetka to dělá podobně - vidí důchodce téměř nad hrobem, tak vezme téměř symbolickou částku...a kdoví, kolik pak naúčtuje těm, co tam třeba přijedou v nějakým bouráku, značkově oháklí, apod.

15.1.2021 21:37
juhaj

XXX.XXX.164.121

fikovnice napsal(a):
Tak to je takovej Jánošík!
Kdoví, třeba ta "naše" vetka to dělá podobně - vidí důchodce téměř nad hrobem, tak vezme téměř symbolickou částku...a kdoví, kolik pak naúčtuje těm, co tam třeba přijedou v nějakým bouráku, značkově oháklí, apod.

A to nejsem důchodce!

16.1.2021 05:15
Dája6

XXX.XXX.237.114

Dobré ránko 😜
čtu ohledně cen u vet, já mám taky dvojí zkušenost. Když jsme v městě samozřejmě mám tady veta a příklad, nechám jednomu pejskovi vyčistit zuby v městě ,zaplatím od 1000 až 1500kč ( měla jsem tři psy). Když pojedu na chalupu a necháme vyčistit zuby u vesnického veta platíme od 300 až 500kč a to je sakra rozdíl.
Ano beru, že vesnický vet má ordinaci v baráku, ale u něho opravdu počítám návštěvu na stovky a u městského veta na tisícovky. Přitom můžu říct, že vesnický vet je 100% lepší diagnostik než městský vet.
Tak, že cesty na chalupu plánují i podle psů podle toho co akurát potřebují u veta vyřídit🤫.
Dája

P.s. jo a anály mačkám sama a pokud možno jen myny málně. Co vím a pamatuji nemá se psa v tom podporovat, 🐕 si má přirozeně mačkat sám.

16.1.2021 08:46

Dája6 napsal(a):
Dobré ránko 😜
čtu ohledně cen u vet, já mám taky dvojí zkušenost. Když jsme v městě samozřejmě mám tady veta a příklad, nechám jednomu pejskovi vyčistit zuby v městě ,zaplatím od 1000 až 1500kč ( měla jsem tři psy). Když pojedu na chalupu a necháme vyčistit zuby u vesnického veta platíme od 300 až 500kč a to je sakra rozdíl.
Ano beru, že vesnický vet má ordinaci v baráku, ale u něho opravdu počítám návštěvu na stovky a u městského veta na tisícovky. Přitom můžu říct, že vesnický vet je 100% lepší diagnostik než městský vet.
Tak, že cesty na chalupu plánují i podle psů podle toho co akurát potřebují u veta vyřídit🤫.
Dája

P.s. jo a anály mačkám sama a pokud možno jen myny málně. Co vím a pamatuji nemá se psa v tom podporovat, 🐕 si má přirozeně mačkat sám.

Jenže na to potřebuje to správné krmení. Aby měl patřičně tuhé bobky.

16.1.2021 08:58

fikovnice napsal(a):
Ale stejně je to síla s těmi cenami u vetů. Příbuzní teď byli 2x s vestajem a prý, že za ty dvě návštěvy už dali právě tu dvojku. A vypadali naštvaně. Ona totiž vetka, ke které chodí jinak, má totálně, ale totálně diskontní ceny. Vždyť ona jim asi před 3 lety kastrovala kočku za tuším dvě nebo tři stovky. V Brně - v té době jsem nějak nechávala kastrovat Elsu - jsem vyplajzla kolem 1500,- Kč a ještě jsem byla ráda...
No a ta venkovská "diskontní vetka" - tam teda ty ceny moc nechápu. Psovi anální žlázy vymačkává dost pravidelně, odčervení, celková prohlídka, poslech srdce, atd. - takovej ten základ - a příbuzní platí obvykle kolem 200 - 300,- Kč. Fakt nechápu, jak tato vetka uživí pronájem a sebe...

Jó, tak takovéhle ceny... ty tu tedy nemáme. :D U nás je to takový průměr. Jenže já po nich chci drahé věci, tak s tím počítám. Naštěstí to pro mě není likvidační. Ale vždycky odcházím s povděkem, že máme to lidské zdravotnictví nastaveno tak, jak máme.

Jinak se žlázkami zkušenost nemám, pes na to nikdy netrpěl.

Jsjhdhj

16.1.2021 13:06
Jsjhdhj

XXX.XXX.55.241

Granule krmím jen brit... Maso většinou také, ale občas koupím i jiné konzervy.

16.1.2021 13:08
Dasvo

XXX.XXX.250.72

Jsjhdhj napsal(a):
Granule krmím jen brit... Maso většinou také, ale občas koupím i jiné konzervy.

Tak to bych se vůbec nedivil, kdyby měl i Váš pes nějaké problémy. (Netuším, jestli zadavatelka a Vy jste jedna a tatáž osoba.)

Jsjhdhj

16.1.2021 13:52
Jsjhdhj

XXX.XXX.55.241

Brit jsou nejkvalitnější na českém trhu

16.1.2021 13:53
lupus4

XXX.XXX.205.61

Jsjhdhj napsal(a):

tak to tě lituju a volit můžeš ?

16.1.2021 14:19

Jsjhdhj napsal(a):

16.1.2021 14:25

lupus4 napsal(a):
tak to tě lituju a volit můžeš ?

Je to provokatér, asi to není zadavatel dotazu.

16.1.2021 14:39

Jsjhdhj napsal(a):

Říká kdo?

16.1.2021 14:42

Jenže. Je fuk, jaká značka granulí. Jako že mám granule s rýží, pětinou tuku, třemi procenty vlákniny. Vyměním to za stejné parametry od jiného výrobce. A stane se zázrak, jo?
Jak se to řeší u masa? Kosti?

Jsjhdhj

16.1.2021 17:45
Jsjhdhj

XXX.XXX.55.241

Říkají testy granulí. Ano volit můžu a chodím a nejsem volič Babiše a pirátů jako vy zde. Čím krmíte vy? Zase všichni odbornici a doma mají civavky co jsou marod jen ofouknou.

16.1.2021 18:31
lupus4

XXX.XXX.205.61

Říkají testy granulí dementi

s tebou je sranda a nějakej jinej vtip neznáš ?

PS. když už si proklouznul do "svéprávnosti", tak tě moooc prosím, nerozmnožuj se,ď.

16.1.2021 18:38

Samojed, první kavkazanka a chodka - všichni tři na granulích celý život, ani jeden neměl s análními žlázkami sebemenší problém. A ti další psi, kteří byli na vařeném, taky ne.

16.1.2021 19:04

Dle mých zkušeností nemá strava až takový vliv na frekvenci vymačkávání análek. Jsou granuláři, kteří problém nemají. A jiní ano. Jsou psi na přírodní stravě s dostatkem kostí v krmivu a ukázkovým exkrementem, kteří i tak problém mají. A jiní ne.
Spíš jde o to, jak má pes anální žlázy uložené, jak jsou "dlouhé", jak dobře se pes při kadění nahrbí, aby vznikly ty správné anatomické tlaky a žlázky se samy vyprázdnily.

Jsjhdhj

16.1.2021 19:19
Jsjhdhj

XXX.XXX.55.241

lupus4 napsal(a):
Říkají testy granulí dementi

s tebou je sranda a nějakej jinej vtip neznáš ?

PS. když už si proklouznul do "svéprávnosti", tak tě moooc prosím, nerozmnožuj se,ď.

Jdi svým čoklojdum udělat panenku na mrkvi. Když tady machrujes jak se vyznas v krmivu a sám nenapíšeš co dáváš a děláš akorát chytráka. Jsou to jen zvířata a tahle přecitlivělost mě dostává. Víš co s tím? Znáš odpověď na otázku na co se tady ptám? Nevíš ani kulový tak se vyjadruj jinde.

16.1.2021 19:26
lupus4

XXX.XXX.205.61

bacha aby ti nepraskla žilka, tahal bys za sebou pak nohu (v lepším případě)...
to, že věříš propagačním kecům o tobě dost vypovídá a evidentně ani nemáš ponětí, že nemáš ponětí...

16.1.2021 20:14

lupus4 napsal(a):
to, že věříš propagačním kecům o tobě dost vypovídá a evidentně ani nemáš ponětí, že nemáš ponětí...

Neničte si karmu. Na takové příspěvky nemá smysl reagovat.

16.1.2021 20:39

Samojed, první kavkazanka a chodka - všichni tři na granulích celý život, ani jeden neměl s análními žlázkami sebemenší problém. A ti další psi, kteří byli na vařeném, taky ne.

To bylo myšleno jinak. Že pokud některý pes tyto problémy má, je většinou na granulích. Ne že to mívají všichni psi, co jsou na granulích.

16.1.2021 20:47

lupus4 napsal(a):

Je to provokatér, nejlepší nereagovat, on zmizí.

16.1.2021 21:18

Jsjhdhj napsal(a):
Jdi svým čoklojdum udělat panenku na mrkvi. Když tady machrujes jak se vyznas v krmivu a sám nenapíšeš co dáváš a děláš akorát chytráka. Jsou to jen zvířata a tahle přecitlivělost mě dostává. Víš co s tím? Znáš odpověď na otázku na co se tady ptám? Nevíš ani kulový tak se vyjadruj jinde.

Ty jsi taky jenom zvíře, tak nevím, kde se v tobě bere to pohrdání ostatními živými tvory.
Kdybys nebyla tak líná, už dávno víš, že lupus uvedl bez ostychu, čím krmí - narozdíl od tebe - hledej, šmudlo:
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3658475/krmeni-syrovym-masem#a3768758

Na co se ptáš? Že nemáš pětikilo měsíčně na ošetření psa? Že mu neumíš vymačkat anální žlázky sama? Že má tvůj pes kvalitní krmení alá spečené amarouny? To je tvůj problém.

Jestli si chceš přivydělat, zkus Prahu:
https://www.flowee.cz/floweecity/praha/6337-v-praze-se-daji-za-pul-hodiny-vyzebrat-i-2-000-rika-byvaly-bezdomovec?highlight=WyJiZXpkb21vdmVjIl0=

17.1.2021 15:27
fikovnice

XXX.XXX.135.185

Jsjhdhj napsal(a):

Tak určitě...

Jsjhdhj

17.1.2021 20:15
Jsjhdhj

XXX.XXX.55.241

Ty jsi taky jenom zvíře, tak nevím, kde se v tobě bere to pohrdání ostatními živými tvory.
Kdybys nebyla tak líná, už dávno víš, že lupus uvedl bez ostychu, čím krmí - narozdíl od tebe - hledej, šmudlo:
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3658475/krmeni-syrovym-masem#a3768758

Na co se ptáš? Že nemáš pětikilo měsíčně na ošetření psa? Že mu neumíš vymačkat anální žlázky sama? Že má tvůj pes kvalitní krmení alá spečené amarouny? To je tvůj problém.

Jestli si chceš přivydělat, zkus Prahu:
https://www.flowee.cz/floweecity/praha/6337-v-praze-se-daji-za-pul-hodiny-vyzebrat-i-2-000-rika-byvaly-bezdomovec?highlight=WyJiZXpkb21vdmVjIl0=

Na co už odpověď.

17.1.2021 20:24
fikovnice

XXX.XXX.133.206

Jsjhdhj napsal(a):
Na co už odpověď.

A Vy jste dealer(ka) těch Britů, nebo co? A vůbec, kde se ve Vás bere drzost tady tak urážet lidi?!!

17.1.2021 20:42

fikovnice napsal(a):
A Vy jste dealer(ka) těch Britů, nebo co? A vůbec, kde se ve Vás bere drzost tady tak urážet lidi?!!

Opakuji se. Neničte si karmu.

17.1.2021 21:11
fikovnice

XXX.XXX.133.206

Opakuji se. Neničte si karmu.

Ale já dotyčné(mu) nenadávám. Já se jej ptám.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík