Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.1.2021 15:05
romanio

XXX.XXX.144.34

Dobrý den,
čistim pastou, chodíme na ultrazvukové čištění zubu a plak a zubni kamen je za rok zpět...
Existuje něco, co odstrani plak.kamen, aby se nemuselo pořad uspavat psa? 6 let, pes, jork.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.1.2021 15:28

Poradila bych vám na okus syrové kosti. Ale pokud krmíte granulema, tak nevím, jestli by to bylo dobré....

29.1.2021 15:44

romanio napsal(a):
Dobrý den,
čistim pastou, chodíme na ultrazvukové čištění zubu a plak a zubni kamen je za rok zpět...
Existuje něco, co odstrani plak.kamen, aby se nemuselo pořad uspavat psa? 6 let, pes, jork.

Můžete zkusit Plaqueoff.

29.1.2021 23:25

"Nakousla" jsem to tu pred casem... Vazne nevim, jestli prevence funguje.
Mam doma psa cca 12-13 let a chrup ma ok. A fenecku se kterou jedem to same a uz kolem jejich 3 let je jesne, ze to nestaci... Resp. jeji chrup neni ok.
Cistime pastou. Pridavame rasy + zvejkadla jsou jasna...
Pes ma zoubky jak perlicky a fenule ...no skoda mluvit...

30.1.2021 09:43

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"Nakousla" jsem to tu pred casem... Vazne nevim, jestli prevence funguje.
Mam doma psa cca 12-13 let a chrup ma ok. A fenecku se kterou jedem to same a uz kolem jejich 3 let je jesne, ze to nestaci... Resp. jeji chrup neni ok.
Cistime pastou. Pridavame rasy + zvejkadla jsou jasna...
Pes ma zoubky jak perlicky a fenule ...no skoda mluvit...

Přesně, už jsme řešili. A víceméně jsme se shodli, že hlavně genetika. Jako u lidí. U malých plemen jsou tyhle problémy bohužel téměř pravidlem.

Robinek

14.7.2021 11:41
Robinek

XXX.XXX.57.191

Kupujeme Oral Člena+Care je to gel pro ústní péči pro psy a kočky pomáhá.Zoubky jsou krásné byla pochválena u vet . Když tak se podívejte na Herueku .

14.7.2021 13:27

Čistím psovi zuby 2x nebo 3x týdně, jak to vyjde a buďto pastou Orozyme (pasty jen mini malý hrášek-je to kekel chemickej) a nebo křemelinou a vlhkým kartáčkem, který se tím obalí a to jde pěkně a ještě je to zdravé! Čistím si s křemelinou zuby někdy i já a fakt jsou pak krásně hladké bělejší zuby! Doporučuju!!!
Po vyčistění zubů psovi, si kápnu mezi prsty ještě fauna dentol od Aromafauny a přejedu zuby i dásně a on si to pak ještě rozšmrdlá jazykem...na veterině 1* prý takový zuby nemají psi ani po tom ultrazvukovém čištění pod narkózou 😃
Olík byl naposledy na takovém čištění u Dočasek před 2 lety.

14.7.2021 13:39
Terven

XXX.XXX.110.191

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Čistím psovi zuby 2x nebo 3x týdně, jak to vyjde a buďto pastou Orozyme (pasty jen mini malý hrášek-je to kekel chemickej) a nebo křemelinou a vlhkým kartáčkem, který se tím obalí a to jde pěkně a ještě je to zdravé! Čistím si s křemelinou zuby někdy i já a fakt jsou pak krásně hladké bělejší zuby! Doporučuju!!!
Po vyčistění zubů psovi, si kápnu mezi prsty ještě fauna dentol od Aromafauny a přejedu zuby i dásně a on si to pak ještě rozšmrdlá jazykem...na veterině 1* prý takový zuby nemají psi ani po tom ultrazvukovém čištění pod narkózou 😃
Olík byl naposledy na takovém čištění u Dočasek před 2 lety.

Já se teda přiznám, že zuby nečistím vůbec. Leda snad sázím na přirozené čištění - feny hlodají kosti, žvýkají šlachy...prostě ten chrup používají jako šelma.
Zoubky mají pěkný, čehož si cením zvlášť u Vikiny, která je napůl shih tzu a ty mají sklon k mizernýmu chrupu.
Ona hodně dělá i genetika - někteří psi mají zoubky jako perličky i bez toho, že by se majitel nějak snažil. Oproti tomu, moje kamarádka se snažila podobně jako Vy- pravidelně čistila - a výsledek nula nula nic, pes ve čtyřech letech chrup v katastrofálním stavu a po několika extrakcích - je to york.

14.7.2021 22:35

Kvalitní soft zubní kartáček pro lidi (kupuji po třech, jeden je pro psa) a Orozyme. Každý večer. Na rok jsem se na to tak nějak vy..., najednou zubní kámen na horních špičácích, zasahoval pod dásně, na loňský podzim domluveno čištění. Pochlapila jsem se a najela na původní režim. Zuby super, na těch dvou kámen náznak mimo dásně, ty klidné. Vet čištění odvolala. Dá se to, jenže to není jork a spol. se zuby naštosovanými v tlamičce a predispozicemi. Dost by mě zajímalo, jak to vlastně mají pomíci, kterých je u nás jako zástupců plemene nejvíc, ale zatím jsou relativně mladí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík