Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jana1212

6.2.2021 22:07
Jana1212

XXX.XXX.42.208

Přidávám příspěvek co mi taky nedá spat, vcera mi odesla po procházce civava 13 let, 2 roky brala prasky na srdicko, porad si vycitam jestli jsem mohla neco delat.
Přes den čilá nic ji nebylo, byla zima a byli jsme na delší procházce, pes měl teplou bundu a vecer se ji spatne dýchalo, ve 4 rano jsem volala zverolekare bohužel jsem se nikam nedovolala, rano jsem to bohužel uz k doktorovi nestihli, pes nespal ani minutku, šlo videt ze nemůže dýchat, ale nezvracela a byla plné při vědomi, když uz ksem se oblikala ze pojedeme k doktorovi spadla a umřela , porad si říkám jestli to nebylo tou procházkou, prochladnutim nebo ze jsem mela dat prasky na odvodnění, co brala 1 za tyden😢

6.2.2021 22:09
GAELLE

XXX.XXX.66.235

To nikdo neví. Musela byste nechat udělat pitvu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.2.2021 22:55

Jana1212 napsal(a):
Přidávám příspěvek co mi taky nedá spat, vcera mi odesla po procházce civava 13 let, 2 roky brala prasky na srdicko, porad si vycitam jestli jsem mohla neco delat.
Přes den čilá nic ji nebylo, byla zima a byli jsme na delší procházce, pes měl teplou bundu a vecer se ji spatne dýchalo, ve 4 rano jsem volala zverolekare bohužel jsem se nikam nedovolala, rano jsem to bohužel uz k doktorovi nestihli, pes nespal ani minutku, šlo videt ze nemůže dýchat, ale nezvracela a byla plné při vědomi, když uz ksem se oblikala ze pojedeme k doktorovi spadla a umřela , porad si říkám jestli to nebylo tou procházkou, prochladnutim nebo ze jsem mela dat prasky na odvodnění, co brala 1 za tyden😢

Myslím, že prášek na odvodnění by stejně nic nevyřešil. Nejspíš by nepomohlo ani kdybyste upalovala na veterinu už večer, pravděpodobně jí selhávalo srdíčko.
Netrapte se tím. Byla jste s ní, to se počítá.

Jana1212

6.2.2021 22:59
Jana1212

XXX.XXX.42.208

Moc dekuji za vase Krasny slova👍

6.2.2021 23:28
marushka

XXX.XXX.11.118

Asi srdce, netrapte se, měla krásný věk.

7.2.2021 07:23
Happy1234

XXX.XXX.255.59

Osobne by som psa s chorym srdcom na “dlhsie” prechadzky nebrala..

7.2.2021 08:06
impact

XXX.XXX.3.155

Happy1234 napsal(a):

Osobně bych si to kopnutí do člověka, kterému zemřel přítel po 13ti letech, odpustila. Trocha empatie by se Vám v životě hodila.

7.2.2021 09:13
šavlozubka

XXX.XXX.238.69

Happy1234 napsal(a):

Když pominu, že je to od vás poněkud neempatické, tak to, že je pes kardiak neznamená, že je nemohoucí. Máš dvanáctiletý kardiak s několika dalšími přidruženými problémy s námi ještě na jaře v pohodě zvládal půldenní výlety. Od podzima už se stáří přeci jen přihlásilo a pokud chceme někam na delší dobu, zůstává v klidu a pohodlí domova, ale hodinu hodinu a půl dá pořád v pohodě.

7.2.2021 09:16
Happy1234

XXX.XXX.255.59

impact napsal(a):
Osobně bych si to kopnutí do člověka, kterému zemřel přítel po 13ti letech, odpustila. Trocha empatie by se Vám v životě hodila.

Keď ste si nevšimli, zadavateľka sa na to pýtala:

"porad si říkám jestli to nebylo tou procházkou"

7.2.2021 09:41

Happy1234 napsal(a):

Ptala se, ale chtěla slyšet, že určitě né.

7.2.2021 10:22
impact

XXX.XXX.3.155

Happy1234 napsal(a):

Každej, kdo přijde o milovaného parťáka, má kotel výčitek. Kolikrát se absolutně nezakládají na reálném podkladě, ale mozek si je tam prostě vymyslí. Když by si tam nenašel delší procházku, našel by si tam třeba to, že pes nebyl v kondici, protože teď nechodili vůbec ven. Tak to prostě ve smutku ze ztráty funguje.

Vy jste to buď ještě nezažila a nebo nemáte ani kousek empatie. To se tak občas stává. Ale pak je asi lepší mlčeti zlato...

7.2.2021 10:29
Happy1234

XXX.XXX.255.59

impact napsal(a):
Každej, kdo přijde o milovaného parťáka, má kotel výčitek. Kolikrát se absolutně nezakládají na reálném podkladě, ale mozek si je tam prostě vymyslí. Když by si tam nenašel delší procházku, našel by si tam třeba to, že pes nebyl v kondici, protože teď nechodili vůbec ven. Tak to prostě ve smutku ze ztráty funguje.

Vy jste to buď ještě nezažila a nebo nemáte ani kousek empatie. To se tak občas stává. Ale pak je asi lepší mlčeti zlato...

Pes mi zomrel pred mesiacom a mám tiež fúru výčitiek....hold, ifauna je plná neempatických ľudí no...

7.2.2021 10:34
impact

XXX.XXX.3.155

Happy1234 napsal(a):
Pes mi zomrel pred mesiacom a mám tiež fúru výčitiek....hold, ifauna je plná neempatických ľudí no...

Naštěstí není. Pár exotů tu je (i když otázka je, kolik těch "pár" je jeden a tentýž člověk), pár je tu i těch, co jim sice značný kus empatie chybí, ale už pochopili, že tohle se nenosí a ten zbytek jsou úplně normální empatičtí lidé...

7.2.2021 11:20
janaa

XXX.XXX.46.160

Nepředpokládám,že delší vycházka je vysokohorská túra,minus dvacet taky nebylo,jestli měl pesan i v tomhle věku radost z pohybu a energii na procházky, tak je super, že si život užíval až do konce. Asi srdíčko dosloužilo,tak to prostě je, medicína je mocná,ale věk nezastaví. Nic si nevyčítejte, hodně sil
Btw má buldočku kardiačku,pro kterou je pohyb středobod života, jasně,nepůjdeme v létě v tropech na túru,ale jinak si užívá procházek a lítání s ostatními, radši kratší život prožití naplno a plný radost, než dlouhý plný nudy a úzkostlivého majitele,co nic nedovolí

7.2.2021 17:46

Měli jsme kardiačku do jejích 13 let, než jsme ji 3 měsíce po prodělané mrtvici nechali uspat. Žila naprosto plnohodnotný život včetně dlouhých procházek, milovala je.

Jana1212

7.2.2021 20:11
Jana1212

XXX.XXX.42.208

Nechtela jsem slyšet ze ne, spis mi šlo to jestli nekomu umrel pejsek na vodu v plicích nebo srdicko a porovnání jak, jestli to bylo tim, nikdo nepise ze jsem chtela slyšet ne, spis mi šlo o to ze většinou když je to srdce nemají predtim dušnost

7.2.2021 20:19

Jana1212 napsal(a):
Nechtela jsem slyšet ze ne, spis mi šlo to jestli nekomu umrel pejsek na vodu v plicích nebo srdicko a porovnání jak, jestli to bylo tim, nikdo nepise ze jsem chtela slyšet ne, spis mi šlo o to ze většinou když je to srdce nemají predtim dušnost

to není pravda.

nebo jinak.

náhlá smrt zapříčiněná srdcem je maligní arytmie, případně nějaká ruptura aorty a podobně. to opravdu postižený jedinec padne mrtev k zemi

ale srdeční selhání jako takové je obvykle smrt udušením, protože dochází ke ztrátě funkce a najednou srdce nedokáže pumpovat tolik tekutiny, kolik má a ta tekutina se hromadí v plicích - odkud by jí měla odpumpovat levá komora, která obvykle selhává jako první (protože tam je mitrální chlopeň, která bývá prvopočátkem těch problémů). případně selhávají obě komory a pak se tekutina hromadí v břiše.

ale prostě většinou úhynu na selhání srdce předchází dušnost.

Jana1212

7.2.2021 20:26
Jana1212

XXX.XXX.42.208

Mate pravdu, jak blazen vecer nespim a hledam proc a co a jak mohlo byt jinak, prochazky miloval a byl na nich stastny....

8.2.2021 07:39
Happy1234

XXX.XXX.255.59

Poznam psov, ktori nemali ziadne priznaky ochorenia srdca a skolabovali a uhynuli. O to viac si myslim, ze vas psik odisiel na srdce, pretoze sa mu tazko dychalo a to je prave spojitost s tym srdcom.

8.2.2021 21:58
fikovnice

XXX.XXX.135.137

Jana1212 napsal(a):

Dobrý večer!
Vím jak se cítíte. 29.1. odešel za Duhový most náš pesáček. Čím dál tím víc si myslím, že šlo také o srdeční selhání, ale jistotu nemám a nebudu mít nikdy. Pokud chcete, můžete se o našem případu víc dozvědět ve vlákně "Zvracení a nafouklost po kortikoidech". Ale pokud se na to necítíte, tak to nečtěte.

9.2.2021 10:49

fikovnice napsal(a):
Dobrý večer!
Vím jak se cítíte. 29.1. odešel za Duhový most náš pesáček. Čím dál tím víc si myslím, že šlo také o srdeční selhání, ale jistotu nemám a nebudu mít nikdy. Pokud chcete, můžete se o našem případu víc dozvědět ve vlákně "Zvracení a nafouklost po kortikoidech". Ale pokud se na to necítíte, tak to nečtěte.

Já vím, že je to těžké. Ale odešel sám, o moc horší je, když se musíte rozhodovat. Když už to moc k životu není a k smrti taky né.
A jestli bych si mohla něco přát ( sama pro sebe ), tak nakročit na schod....a v tu chvíli nebýt.

9.2.2021 14:58
Kremenovateri

XXX.XXX.238.168

Mám jen otazecku máme doma 3mesicniho civavacka a ouška stojí nestojí poradíte prosím

9.2.2021 15:05

Kremenovateri napsal(a):
Mám jen otazecku máme doma 3mesicniho civavacka a ouška stojí nestojí poradíte prosím

To není čivava, takže uši mu stát úplně nebudou nikdy.

9.2.2021 15:08
Kremenovateri

XXX.XXX.238.168

Jak není čivava? Dali jsme za něj 8000 a rodiče jsou s PP

9.2.2021 15:10

Kremenovateri napsal(a):

Jako fakt je s PP? Mně podle toho podlouhlého čumáčku přijde křížený. Navíc jen za 8000 bych to fakt netipla na čivavu s PP. Můžete prosím ten PP nafotit, jak vypadá?

9.2.2021 15:10

Kremenovateri napsal(a):

Skuteční rodiče, nebo ÚDAJNÍ rodiče?
Ne vše, co říká prodejce, je vždycky pravda...

9.2.2021 15:11

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jako fakt je s PP? Mně podle toho podlouhlého čumáčku přijde křížený. Navíc jen za 8000 bych to fakt netipla na čivavu s PP. Můžete prosím ten PP nafotit, jak vypadá?

Ona nepíše, že je štěně s PP, ale že jeho rodiče prý mají PP... Klasika.

9.2.2021 15:12

Ona nepíše, že je štěně s PP, ale že jeho rodiče prý mají PP... Klasika.

No, přijde mi to stejný, ale nechtěla jsem hned rýpat. Čivava za 8 tisíc, to je utopie.

9.2.2021 15:13
Kremenovateri

XXX.XXX.238.168

Jako co vám to teda připadá jako německý ovčák že 😁

9.2.2021 15:14

No, přijde mi to stejný, ale nechtěla jsem hned rýpat. Čivava za 8 tisíc, to je utopie.

Já taky ne, je mi těch lidí líto, že naletí. Asi bych, nebýt ifauny, taky v takovém případě naletěla, kdo se v tom má jako laik vyznat.
Ještě, že jedeme programově wořechy.

9.2.2021 15:14

Kremenovateri napsal(a):

Tak máte ten PP pejska nebo ne?
Netvrdím v žádným případě, že je to jiné plemeno, ale podle vzhledu je to kříženec.

9.2.2021 15:15

Kremenovateri napsal(a):

Ne, čivava v tom je, ale něco dalšího k tomu. Klidně geny po babičce.

Kremenovateri

XXX.XXX.238.168

Psala jsem že štěněte rodiče mají Pp

Kremenovateri

XXX.XXX.238.168

Doufám že ne něco obr

9.2.2021 15:16
aluska

XXX.XXX.197.205

Kremenovateri napsal(a):

ale štěně ne, takže rodiče nebyli uchovnění, třeba kvůli nějaké vadě ....

9.2.2021 15:18

Kremenovateri napsal(a):

Aha, takže váš pejsek je bez PP po rodičích s PP? To jste měla napsat hned. V tom případě rodiče nejsou jistí, snad jen matka. Nic velkýho z něj snad nebude, ale ty uši počítejte, že se nejspíš nepostaví.

9.2.2021 15:18
Kremenovateri

XXX.XXX.238.168

To nevím ale doufám že nám chovatelka nelhala nechceme mít doma obra 😆

9.2.2021 15:19

Kremenovateri napsal(a):

Pár otázek:
Viděla jste oba rodiče?
Jste si jistá, že to byli skutečně rodiče?
Viděla jste na vlastní oči jejich PP?
Viděla jste všechna štěňata z vrhu, nebo byl ten váš "poslední"?

9.2.2021 15:19
Kremenovateri

XXX.XXX.238.168

Děkuji vám všem ono na tom nesejde 🙂 jen vážně nechceme mít doma obra nyní váží 1kg a včera mi byli 3m

9.2.2021 15:20

Kremenovateri napsal(a):
To nevím ale doufám že nám chovatelka nelhala nechceme mít doma obra 😆

Lidi, když chtějí prodat, vám nakecají kdeco. Jakým způsobem ty předky může doložit? A moc dobře to ví.

9.2.2021 15:21
Kremenovateri

XXX.XXX.238.168

Dobrý den ano přítel jel pro prcka viděl oba
PP viděl přítel myslím že matka PP jen opravdu nevím
Byl že 3 štěňátek a poslední

9.2.2021 15:21

Kremenovateri napsal(a):
Doufám že ne něco obr

Kolik váží štěndo teď v těch 3 měsících? Dá se podle toho orientačně odhadnout hmotnost v dospělosti.

9.2.2021 15:22
Kremenovateri

XXX.XXX.238.168

1kg má nyni

9.2.2021 15:24

Tak do standardu se pořád vejde asi, otázka je, jestli věk opravdu sedí:

https://milujeme-civavky3.webnode.cz/vek-a-vaha-stenatek/

Jana222

9.2.2021 15:24
Jana222

XXX.XXX.9.96

Ano přečtu, me jenom stve ze mi dali prasky na srdicko řekli ze je kardio ale nikdy nebyl na rengenu, nikdo ho nekontroloval nic, byl strašně moc cilej tak mi přišlo normalni brát ho ja prochazky o to vic jsem se divila jeho strašného zhoršení 😢držte se

9.2.2021 15:25

Kremenovateri napsal(a):
1kg má nyni

Tak pokud není vyžle, nebo naopak koule, dá se očekávat hmotnost v dospělosti cca 2,5-3kg. Pokud vám nevadí, že není úplně "čistý", tak za mě je to spíš +. Já se minipsů bojím, že jim zlomím nohu nebo žebro, když je vezmu do ruky.

9.2.2021 15:25
Kremenovateri

XXX.XXX.238.168

Věk má podle vet správný narození 8.11.2020

9.2.2021 15:26
Kremenovateri

XXX.XXX.238.168

Víte že ani nevadí 😆

9.2.2021 15:38

Kremenovateri napsal(a):
Víte že ani nevadí 😆

Už ho máte doma, není co řešit, mějte ho rádi.

Ale "pro příště" si pamatujte, že ne vždy vám prodávající řekne pravdu. Množení psů bez PP je bohužel byznys a dost často ten prodej na oko vypadá OK, přesně, jak popisujete vlastní zkušenost. I to "poslední štěně z vrhu" je typický znak. Ono je totiž klidně možné, že "rodiče", které viděl přítel, vůbec rodiči nejsou. Dokonce ani matka. Prodejce může mít doma jednu PP fenu, pod kterou šoupne prodávané "poslední štěňátko z vrhu".... a jeho skutečná matka rodí jak na běžícím pásu někde ve stodole. Tak bohužel vypadá realita trhu se psy bez PP.

Teď jsem vás asi nepotěšila, co?

9.2.2021 15:43

Kremenovateri napsal(a):
Podle mne je akorát

Tak hlavně, že jste spokojená a ta ouška vám nevadí.

9.2.2021 16:22

aluska napsal(a):
ale štěně ne, takže rodiče nebyli uchovnění, třeba kvůli nějaké vadě ....

Třeba kvůli velkým uším :-)

9.2.2021 17:50
juhaj

XXX.XXX.164.121

Kremenovateri napsal(a):
Podle mne je akorát

Ouška se ještě postavit mohou. Nevím jak u těchto minipejsků, ale mojí křížené fence se plně uši postavily az k roku. A že měla pořádné plachty.

9.2.2021 18:31

Kremenovateri napsal(a):

Štěně taky?

9.2.2021 19:28

Ještě je otázka, jestli oba rodiče jsou čivavy s PP ...

9.2.2021 19:33

No a ještě doufám, že je slečna s taky-čivavou troll, protože dávat takovouhle otázku do tématu s tímto nadpisem mi připadá ... vlastně asi nemůžu říct, jak mi to připadá...

Helena1102

12.11.2022 02:10
Helena1102

XXX.XXX.69.134

Jelikož mají slabá ouška,tak nehladit přes ně.

12.11.2022 05:35
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.56.187

Helena1102 napsal(a):
Jelikož mají slabá ouška,tak nehladit přes ně.

... nebo na to zemřou... ⚰️🕯️

No vidíte, a už jsme zase zpátky u původního téma🤪

Přidejte reakci

Přidat smajlík