Německy ovčák štěňata s PP

Prodám Německého ovčáka - Mezinarodni chovna stanice Manijag Melampous nabi...
15000 KčUživatel s deaktivovaným účtem
Dávali jsme kvalitní granule narozdíl od vás
Ale Rájko na K9 přece vyrostlo tolik generací služebních psů...
Ne vážně zadavateli, kupte kvalitní granule. Za mě Wolfsblut, ale co pes, to jiné chutě, kvalitní jsou, mají x příchutí, je otázka, jestli se trefí do chutě zrovna vašemu štěndu. Je lepší zpočátku u nových granulí vzít několik malých balení a vyzkoušet, co bude chutnat. Myslím i různých značek.
Uživatel s deaktivovaným účtem
lesnížínka
napsal(a):
Ale Rájko na K9 přece vyrostlo tolik generací služebních psů...
Ne vážně zadavateli, kupte kvalitní granule. Za mě Wolfsblut, ale co pes, to jiné chutě, kvalitní jsou, mají x příchutí, je otázka, jestli se trefí do chutě zrovna vašemu štěndu. Je lepší zpočátku u nových granulí vzít několik malých balení a vyzkoušet, co bude chutnat. Myslím i různých značek.
Vyrostlo, ale znám (znala jsem) spoustu těch, kterým zrovna K9 rozjela slušné alergie.
K-9 SELECTION GROWTH FORM
moučka z kuřecího masa, mletá žlutá kukuřice, kuřecí tuk (stabilizovaný vitamínem E), kukuřičná moučka, mletá pšenice, kuřecí moučka a produkty, sušené sbírané mléko, kuřecí vývar, dikalcium fosfát, chlorid sodný, uhličitan vápenatý, cholinchlorid, kyselina sorbová, acetát vitamínu A, d-aktivovaný živočišný sterol, di-alfa tokoferol acetát,
dávkujte ten humus dle váhy v dospělosti, ne současný
vašeho štěnda je mi upřímně líto
proto jsou tak laciný, je to humus
víte co je moučka ?
Drůbeží moučka : Produkt, který se získává tepelnou úpravou, sušením a mletím odpadů z jatečné drůbeže. Nesmí obsahovat peří." čili přeloženo semletý hlavy a pařáty , patřičně chemicky ošetřeno, aby to neschnilo, než se to dostane do výroby
možná byste si mohl přečíst toto:
https://rockyhostranky.estranky.cz/clanky/co-se-vlastne-nachazi-v-krmivech-pro-domaci-zvirata_/co-se-vlastne-nachazi-v-krmivech-pro-domaci-zvirata_.html
Prosím, dotaz byl na velikost krmné dávky.
Milá rájko999 a lesnížínko ironii a sarkazmus si nechte do jiných diskuzí.
S tímto krmivem jsme štěně přebírali, tedy pokračujeme v něm a postupně budeme přecházet případně na jiné.
Prosím tedy pokud máte odpověď na mou otázku napište ji, pokud ne, nezaplevelujte tuto diskuzi. Neberte to jako neúctu k Vám, jen očekávám odpověď a ne hejtování na kvalitu granulí.
Díky za tip na Wolfsblut, kouknu na ně. U takto kvalitních granulí jste to kombinovali s masem nebo pouze granule?
Díky
Jo tímhle agresivním tónem určitě každého přesvědčíte, aby krmil líp... Protože jakmile mi nekdo řekne krmis šrotem, chudák štěně, tak se určitě zadavatel nesekne.
Počítá se to, dle vahy v dospělosti, ale je to na těch granulích napsany teda echt blbě. A popřemýšlejte o složení, vyměnit za kvalitnější granule nebo nejlépe krmení přirozenou stravou BARF. Zkuste o tom něco načíst.
Praclovicek
napsal(a):
Prosím, dotaz byl na velikost krmné dávky.
Milá rájko999 a lesnížínko ironii a sarkazmus si nechte do jiných diskuzí.
S tímto krmivem jsme štěně přebírali, tedy pokračujeme v něm a postupně budeme přecházet případně na jiné.
Prosím tedy pokud máte odpověď na mou otázku napište ji, pokud ne, nezaplevelujte tuto diskuzi. Neberte to jako neúctu k Vám, jen očekávám odpověď a ne hejtování na kvalitu granulí.
Díky za tip na Wolfsblut, kouknu na ně. U takto kvalitních granulí jste to kombinovali s masem nebo pouze granule?
Díky
U štěňat jsem byla jen na granulích a bohužel i přes to, že neustále průjmovali. Až skoro ve dvou letech psů, mi někdo poradil, ať se vykašlu na hledání těch správných granulí a přejdu na maso. Necelé tři týdny, vařené maso večer, ráno granule Wolfsblut a psi byli bez průjmů. Štěnda jí minimálně třikrát denně, takže klidně zpočátku jednu dávku vyměňte za maso, postupně obraťte poměr. Není myšleno samozřejmě maso jako maso, ale pro zjednodušení...kus kuřete s droby. Mí psi syrové nechtěli ani omylem, léta jsem vařila, alespoň trochu jsem to ovařit musela, aby to zavonělo Odkaz na krmení masem jistě rád hodí Lupus
On ještě nějakej chovatel krmí kádevítkou?
Hm, já myslela, že už to snad ani neexistuje....
Ten Wolfsblut opravdu není špatný, já ho na cca polovinu krmné dávky využívám také (jinak dávám čerstvou stravu). Zkuste se podívat i na Marp, Essentials, Simpsons, Barking heads...
Edit: To byla reakce na již smazanou zprávu zadavatele se žádostí o doporučení krmiva.
Andrýsek3
napsal(a):
Jo tímhle agresivním tónem určitě každého přesvědčíte, aby krmil líp... Protože jakmile mi nekdo řekne krmis šrotem, chudák štěně, tak se určitě zadavatel nesekne.
Počítá se to, dle vahy v dospělosti, ale je to na těch granulích napsany teda echt blbě. A popřemýšlejte o složení, vyměnit za kvalitnější granule nebo nejlépe krmení přirozenou stravou BARF. Zkuste o tom něco načíst.
Díky za info, je fakt že ta tabulka je taková zmatečná. Mě by se mělo týkat tedy 3. řádek od konce 4.5-10 a dávka 150-250g? Na jaké krmivo doporučujete přejít?
"Mě by se mělo týkat tedy 3. řádek od konce 4.5-10 a dávka 150-250g?"
1. ano
2. tyto tabulky jsou doporučením, řiď se potřebami a kondicí štěněte. To je určující.
a coz tak vyzkouset maso at uz varene ci syrove? je to daleko lepsi nez diskuze o granulich, recept k barfovani najdete na netu a i mnozstvi ci prilohy, a verte ze vam vyroste zdravy a vitalni pes s krasnou srsti,jinak do stenete bych pral co sezere samozrejme hlidat aby z nej nebyl tucnacek, nejaky tabulky na granulich jsou mimo, kazdy pes je jiny a ma jinou zravost
O granulích vyráběných tepelnou extruzí nemá vůbec smysl se bavit, neboť už způsob výroby vylučuje, aby v nich bylo cokoli "zdravého". Jde prostě jen o spečeninu "čehosi" postříkanou umělými premixy. Je to jen hra na zdravou výživu, které díky intenzivní reklamní masáži podléhá většina mudlů.
navíc ta cena také hodně prozrazuje, po odečtení všech profitů, nákladů atd..zbývá na "bezvadné" suroviny jen pár Kč/kg...
přirozené je krmit přirozeně
četl jste odkaz, který jsem vám dal v 16:06 ?
budete-li chtít krmit pořádně, můžete postudovat http://www.manwe.eu/index.php/krmeni-tat
Praclovicek
napsal(a):
Co krmivo Hills Canine Puppy Growth Large Breed?
Nekvalitní, koukněte na Primordial. Plus si přečtěte tenhle článek ať víte, podle čeho vybírat krmivo. https://www.granule.cz/Clanky/Zajimave-clanky/Jake-granule-jsou-nejlepsi
lupus4
napsal(a):
O granulích vyráběných tepelnou extruzí nemá vůbec smysl se bavit, neboť už způsob výroby vylučuje, aby v nich bylo cokoli "zdravého". Jde prostě jen o spečeninu "čehosi" postříkanou umělými premixy. Je to jen hra na zdravou výživu, které díky intenzivní reklamní masáži podléhá většina mudlů.
navíc ta cena také hodně prozrazuje, po odečtení všech profitů, nákladů atd..zbývá na "bezvadné" suroviny jen pár Kč/kg...
přirozené je krmit přirozeně
četl jste odkaz, který jsem vám dal v 16:06 ?
budete-li chtít krmit pořádně, můžete postudovat http://www.manwe.eu/index.php/krmeni-tat
Zdravím, četl jsem oba dva odkazy, ten první je překlad článku od API, některé věci tam jsou zajímavé a děkuji za něj. Naučil jsme se ale ověřovat si informace, kdo je autorem, co dělá a komu článek prospěje. Tak ho beru trochu s rezervou.
Co se týká toho druhého odkazu, také jsem na to koukal, to se mi líbí, je to časově náročnější a možná i dražší, tohle musím probrat doma. Do toho bychom se museli zapojit všichni.
Díky ještě jednou za inspiraci na to krmení dělané doma.
napsal(a):
Nekvalitní, koukněte na Primordial. Plus si přečtěte tenhle článek ať víte, podle čeho vybírat krmivo. https://www.granule.cz/Clanky/Zajimave-clanky/Jake-granule-jsou-nejlepsi
Zdravím Bás a děkuji za tip.
U toho Wolfsblut bych tedy měl kouknout po
Wolfsblut Puppy Large Breed např. https://www.granule.cz/Granule/Wolfsblut-Wild-Pacific-Puppy-Large-Breed-15-kg
u Primodial pro štěně, tedy https://www.granule.cz/Granule/Primordial-kure-morska-ryba-pro-stenata-12-kg
Je to pro štěně NO, 8 týdnů.
Praclovicek
napsal(a):
Zdravím, četl jsem oba dva odkazy, ten první je překlad článku od API, některé věci tam jsou zajímavé a děkuji za něj. Naučil jsme se ale ověřovat si informace, kdo je autorem, co dělá a komu článek prospěje. Tak ho beru trochu s rezervou.
Co se týká toho druhého odkazu, také jsem na to koukal, to se mi líbí, je to časově náročnější a možná i dražší, tohle musím probrat doma. Do toho bychom se museli zapojit všichni.
Díky ještě jednou za inspiraci na to krmení dělané doma.
děkuji za vaše štěně,
až do toho přijdete, tak vám příprava zabere do 5 min denně
krmné maso např. hrubomleté hovězí seženete do cca 40Kč/kg (drůbeží či krůtí mívá větší obsah kostí , tak opatrně)
lepší je koupit u lidského řezníka krky (20 Kč/kg) či skelety (25/kg) a nakombinovat
jste- li v okolí Již.Čech tak třeba
https://www.krmivaposvar.cz/kategorie-produktu/masne-vyrobky/
to jen jako příklad
ale výběr je větší
Praclovicek
napsal(a):
Zdravím Bás a děkuji za tip.
U toho Wolfsblut bych tedy měl kouknout po
Wolfsblut Puppy Large Breed např. https://www.granule.cz/Granule/Wolfsblut-Wild-Pacific-Puppy-Large-Breed-15-kg
u Primodial pro štěně, tedy https://www.granule.cz/Granule/Primordial-kure-morska-ryba-pro-stenata-12-kg
Je to pro štěně NO, 8 týdnů.
U toho Primodialu jsem nenašel krmení pro štěňata velkých plemen. Mohl by tam být pak problém že by rychle vyrostl a měl následně zdravotní problémy?
Našel jsem ještě pro velká plemena tohle Essential.
https://www.granule.cz/Granule/Essential-Beginning-Large-Breed-12-5-kg
Dříve jsem objednávala maso určené pro psy, ale kocour je ochutnavač a nechtěl to žrát. V mletinách jsou často přítomny vnitřnosti, pajšl. To naše feny žerou jen ovařené, ačkoliv vše ostatní žerou syrové. Nechtějí syrovou kachnu divokou. Například sežerou ovčí paznehty s kusem kosti a kůží. Slepičí hlavy i se zobákem a peřím. Takže kupuji maso pro lidi, dá se i na jatkách, více do mrazáku. Pravda je, že máme i své, jehněčí, skopové. Sem tam králičí. Krmíme i kuře s kostí, z Lidlu. Velké celé stehno či část trupu, malé paličkou na maso kosti rozmlátím. Žere to tak od pěti týdnů.
Jedna dávka denně jsou granule, nyní Polaris, https://www.topgranulka.cz/polaris-granule-grain-free--stene--velka-plemena-jehne-losos-12kg/ , dále maso s kostí, pro štěně bez, a přidávám jogurt, vejce, sem tam zeleninu, lehce dušenou, ovoce. Suším jim plátky chleba, rády si chroupnou pláteček. Sem tam olejovky.
Mám pětiletou a čtyřměsíční, hovawartky.
Maso máme naporcované na dávky v mrazáku, takže večer vyndám, ráno krmím, je to záležitost minuty.
Agnes1
napsal(a):
Dříve jsem objednávala maso určené pro psy, ale kocour je ochutnavač a nechtěl to žrát. V mletinách jsou často přítomny vnitřnosti, pajšl. To naše feny žerou jen ovařené, ačkoliv vše ostatní žerou syrové. Nechtějí syrovou kachnu divokou. Například sežerou ovčí paznehty s kusem kosti a kůží. Slepičí hlavy i se zobákem a peřím. Takže kupuji maso pro lidi, dá se i na jatkách, více do mrazáku. Pravda je, že máme i své, jehněčí, skopové. Sem tam králičí. Krmíme i kuře s kostí, z Lidlu. Velké celé stehno či část trupu, malé paličkou na maso kosti rozmlátím. Žere to tak od pěti týdnů.
Jedna dávka denně jsou granule, nyní Polaris, https://www.topgranulka.cz/polaris-granule-grain-free--stene--velka-plemena-jehne-losos-12kg/ , dále maso s kostí, pro štěně bez, a přidávám jogurt, vejce, sem tam zeleninu, lehce dušenou, ovoce. Suším jim plátky chleba, rády si chroupnou pláteček. Sem tam olejovky.
Mám pětiletou a čtyřměsíční, hovawartky.
Maso máme naporcované na dávky v mrazáku, takže večer vyndám, ráno krmím, je to záležitost minuty.
Ale že je to kvalitka za ty peníze
1-
Složení
jehněčí maso (26 %), sušené jehněčí maso (23 %), celozrnná rýže (20 %), jehněčí tuk, lososový olej, rýžové klíčky, jablka, hrušky, ostružiny, vejce, výtažek z yuccy schidigera, mannanové oligosacharidy (probiotické MOS), fruktooligosacharidy (prebiotické FOS), glukosamin sulfát, chondroitin-sulfát, minerály a vitamíny
Doplňkové látky
Vitaminy: vitamín A (jako retinyl acetát) 23 000 IU, vitamín D3 (jako cholekalciferol) 1 500 IU, vitamín E (jako alfa-tokoferol) 500 IU, Stopové prvky: měď 5,57 mg
Analytické složky
hrubá bílkovina 32 %, hrubý tuk 18 %, hrubá vláknina 2,5 %, hrubý popel 7,8 %, vlhkost 10 %, sodík 0,26 %, hořčík 0,071 %, železo 220 mg/kg, mangan 61 mg/kg, selen 0,376 mg/kg, vápník 1,77 %, fosfor 0,99 %
2-Složení:
Vykostěné jehněčí (25 %), sušené vepřové (24 %), bramborové vločky (17 %), hrách (12 %), sušený losos (11 %), bramborový škrob, drůbeží tuk, hydrolyzovaná živočišná bílkovina, sušené řepné řízky (3,5 %), kvasnice (3 %), lněné semínko (1,5 %), vitaminy a minerály, lososový olej (0,5 %), psyllium (0,5 %), extrakt z yuccy schidigery (0,2 %), spirulina (0,2 %), ActiveMOS (0,2 %), MACROGARD (0,1 %), rakytník (0,1 %), bylinky (rozmarýn, tymián, petržel, 0,1 %), chondroitin sulfát (270 mg/kg), glukosamin sulfát (200 mg/kg), L-karnitin (100 mg/kg).
Analytické složky:
Hrubý protein 34,0 %, Hrubý tuk 14,0 %, Hrubý popel 8,5 %, Hrubá vláknina 2,5 %, Omega 6 & 3 mastné kyseliny v optimálním poměru 8:1
Nutriční doplňkové látky v 1 kg:
Vitamin A 15000 IU, Vitamin D3 1000 IU, Vitamin E 500 mg, Vitamin C 140 mg, Měď (jako síran měďnatý (II), pentahydrát) 10 mg, Železo (jako síran železnatý (II), monohydrát) 100 mg, Jód (jako jodičnan vápenatý, bezvodý) 2,0 mg, Zinek (jako síran zinečnatý, monohydrát) 110 mg, Mangan (jako oxid manganatý (II)) 40 mg, Selen (jako seleničitan sodný) 0,3 mg, Glukosamin 200 mg, Chondroitin 270 mg, Taurin 200 mg. L-karnitin 100 mg, S antioxidanty.
3-Složení:
čerstvé kuřecí maso a kachní maso, sladké brambory, sušené kuřecí maso a kachní maso, hrášek, čerstvý losos a čerstvý pstruh, celá čerstvá vejce, lněné semeno, kuřecí tuk, brambory, játra, vojtěška, probiotické kultury: MOS,FOS, glukosamin, chondroitin (vše z přírodních zdrojů),MSM (z přírodních zdrojů), brusinky, acai, borůvky, moruše, jablko, rajče, pomeranč, hruška, mrkev, špenát, květák, mořské řasy, extrakt z měsíčku lékařského, zelený čaj, zázvor.
Analytické složky:
hrubý protein 28%, hrubý tuk 16%, popelovina 7,5%, vlhkost 8,5%, omega6 1,5%, omega3 1,5%, vápník 1,4%. fosfor 1,2%, glukosamin 0,09%, chondroitin 0,07%
Doplňkové látky:
Vitamín A 15 000 IU/kg, vitamín D3 2000IU/kg, taurin 1500mg/kg, železo 333mg/kg, mangan 233mg/kg, zinek 233mg/kg, měď 150mg/kg, jód 1,6mg/kg, selen 0,67mg/kg, obsahuje přírodní konzervant (rozmarýn) a přírodní antioxidanty.
Moji psi dostávají granule jednou denně, pro dospělou je to polovina krmné dávky, pro malou třetina.
Nekupuji granule, kde je základ kuřecí maso, to se dá dobře koupit syrové čerstvé v “lidské kvalitě” , dále část masa pochází z našeho biochovu. Zelenina a ovoce je taktéž naše. Vejce také. Jogurt a další pro lidi.
Maso pro psy je velmi levné, co tak asi obsahuje? Odkud pochází? Nedělám si iluze, že v granulích je to jiné.
Agnes1
napsal(a):
Moji psi dostávají granule jednou denně, pro dospělou je to polovina krmné dávky, pro malou třetina.
Nekupuji granule, kde je základ kuřecí maso, to se dá dobře koupit syrové čerstvé v “lidské kvalitě” , dále část masa pochází z našeho biochovu. Zelenina a ovoce je taktéž naše. Vejce také. Jogurt a další pro lidi.
Maso pro psy je velmi levné, co tak asi obsahuje? Odkud pochází? Nedělám si iluze, že v granulích je to jiné.
A to složení, co dáváte výše 1,2,3 - je složení čeho? V trojce je základ kuřecí, nespíš jen kuřecí. Nejsou tam ani procenta a je to šalamounsky napsané spolu, tím pádem to mohlo kolem kachny tak projít
U dvojky: vykostěné jehněčí a sušené vepřové....cokoliv, maso nejspíš ne, když tam není napsáno, masem by se rádi pochlubili. Pokud jste to tedy jen nezapomněla napsat.
lesnížínka
napsal(a):
A to složení, co dáváte výše 1,2,3 - je složení čeho? V trojce je základ kuřecí, nespíš jen kuřecí. Nejsou tam ani procenta a je to šalamounsky napsané spolu, tím pádem to mohlo kolem kachny tak projít
U dvojky: vykostěné jehněčí a sušené vepřové....cokoliv, maso nejspíš ne, když tam není napsáno, masem by se rádi pochlubili. Pokud jste to tedy jen nezapomněla napsat.
Paní odpovídala asi mně.
1-Wolfsblut Range Lamb Puppy
(navrhoval jsem tyto https://www.granule.cz/Granule/Wolfsblut-Wild-Pacific-Puppy-Large-Breed-15-kg pro větší plemena)
2-je paní navrhovaný POLARIS granule Grain free, štěně, velká plemena jehně a losos
https://www.topgranulka.cz/polaris-granule-grain-free--stene--velka-plemena-jehne-losos-12kg/
3-Essential Beginning Large Breed
4-Primodial nebyl zmíněn
https://www.granule.cz/Granule/Primordial-kure-morska-ryba-pro-stenata-12-kg
Asi půjdu do toho Essential Beginning Large Breed.
Agnes1
napsal(a):
Které maso pro psy je levné? Mně to teda vyjde cenově úplně stejně jako granule.
Praclovicek
napsal(a):
Paní odpovídala asi mně.
1-Wolfsblut Range Lamb Puppy
(navrhoval jsem tyto https://www.granule.cz/Granule/Wolfsblut-Wild-Pacific-Puppy-Large-Breed-15-kg pro větší plemena)
2-je paní navrhovaný POLARIS granule Grain free, štěně, velká plemena jehně a losos
https://www.topgranulka.cz/polaris-granule-grain-free--stene--velka-plemena-jehne-losos-12kg/
3-Essential Beginning Large Breed
4-Primodial nebyl zmíněn
https://www.granule.cz/Granule/Primordial-kure-morska-ryba-pro-stenata-12-kg
Asi půjdu do toho Essential Beginning Large Breed.
komu není rady ...dohání kdoví jaké bílkoviny hrachem
cca 100Kč/kg to je zhruba u výrobce v "nákladech 5Kč/kg surovin"
fakt " úžasný" zase se nabízí citace p.broučka
Lidé se dělí na 2 druhy.
Jedni krmí psa masem, a druzí celý život zjišťují, které granule alespoň malý podíl masa obsahují.
Tip první vědí naprosto přesně co jejich pes žere, ti druzí vědí, co by jejich pes žrát měl. Co ale skutečně žere, to věští z popisu složení na obale a kávové sedliny.
howgh
Deep glade puppy - kompletní granulované krmivo suché pro štěńata a mladé psy
složení:
Jelení maso (26%), sušené maso vodního buvola (16%), sladké brambory, dýně, brambory, jehněčí tuk, hrášekový protein, tymián, majoránka, oregano, petržel, fenykl, minerální látky, moringy, topinambur, ostružiny, maliny, borůvky, černý rybíz, bezinky, Aronia, lněné semínko, mannanoligosaccharides (probiotických MOS), fruktooligosacharidy (probiotických FOS), nukleotidy, mrkev, rajčata, šípky, kopřiva, hloh, extrakt z juky, mořský salát, brusinky, Spirulina, pampeliška, špenát, žen-šen, anýz, pískavice řecké seno, glukosamin, Methylsulfonylmethan, chondroitin sulfát
Výživové přídatné látky na kg:
Vitamíny: vitamín A (jako retinylacetát) 25730 IU, vitamin D3 (cholekalciferol) 1730 IU, vitamin E (ve formě alfa-tokoferol acetátu) 770 IU, 1000 mg taurinu;
Stopové prvky: železo (jako síran železnatý a chelát železa) 89 mg, Kalziumjodat bezvodý 1,58 mg, měď (ve formě síranu měďnatého a měďnatého chelátu) 23 mg, mangan (jako síran manganatý) 41 mg, zinek (ve formě síranu zinečnatého a chelátem zinku) 159 mg, selen (jako Selenit sodný) 0,23 mg;
Aminokyseliny: DL-methionin 2.126 mg, L-karnitin 82 mg
Analytické součásti:
Hrubá bílkovina 29%
Hrubý tuk 19%,
Hrubá vláknina 3,5%
Hrubýý popel 10,5%
Vlhkost 8%
www.wolfsblut.cz
Zde též hrášek, jelení maso, cena 2400
Agnes1
napsal(a):
Podíváte se a víte původ masa, aha. Může v tom být ledacos, léčiva například.
ale určitě v tom NENÍ
Látky proti slepení, Antimikrobové látky, Antioxidanty, Barviva, Konzervační látky
Sušicí látky., Emulzifikátory, Ztužující látky, Zesilovače příchutí, Ochucovací látky
Látky ke zpracování prášku, Formulační pomůcky, Zvlhčovače, Kvasicí látky
Maziva, Nevýživná sladidla, Výživná sladidla, Oxidační a redukční látky
Látky na kontrolu pH, Pomůcky ke zpracování, Oddělovače, Rozpouštědla, pojiva
Stabilizátory, zahušťovače
Povrchové aktivní látky
Krycí povrchové látky
Synergetika
Strukturační látky....
Nebavilo vás to číst ? Je toho moc ? A to chcete léta cpát do zvířete...?
Jenom v zájmu pohodlí ?
Když chcete rvát do psa chemii - váš problem, jen to prostě nevydávejte za to nej...a neškodné, když už z podstaty věci to tak prostě není a ani být nemůže...
Tento barf-fanatismus, který se tu odehrává v naprosto jakékoliv diskuzi byť vzdáleně připomínající téma krmení psa, je skutečně poněkud únavný....
Agnes1
napsal(a):
Nikde jsem nepsala, že to je nej a neškodné. Proč jste tak útočný? Máte nějaký problém? Jsem tu snad jediná, kdo krmí částečně granule?
Nic si z toho nedělejte, to nebude osobní problém s Vámi... Ono se tu tohle odehrává pokaždé, když se jen někdo zmíní, klidně i v jiném tématu, že někdy psovi dá granule .
jen malá poznámka k tomu vyberu:
"Asi půjdu do toho Essential Beginning Large Breed" - prechod na tohle z K9 bude velmi velky skok ve slozeni - stendo je male, opatrne.
Aspon pro me je prujem u prcku vetsi strasak nez rychly prechod na neco "kvalitnejsiho".
A pak mate ovcaka a temhle psu vetsinou sedi obilniny, ryze.
Muze se stat, ze ty GF grancle uplne nesednou.
Když jsem začala můj vrh A přikrmovat použila jsem jako první příkrm jemně mleté syrové maso, krůtí. Sušené psí mléko ani žádné kaše jsem nepoužila ani jednou. Říkala jsem si, že fena má mléka dost, příkrm byl nejprve jednou denně. Tázala jsem se budoucích majitelů čím budou krmit. Přes mé vysvětlování, že jen granulovaná strava pro psa není vhodná, většina z nich krmí granule. Dávala jsem tedy štěnátkům mleté maso, řecký jogurt, ale i rozmáčené granule. Ovoce a zeleninu. I vejce. A fena stále kojila, naposledy dala každému cucnout, než odjelo s majiteli. Sledovala jsem exkrementy, přírůstky, celkový vzhled a kondici štěňat. Prosperovala skvěle. V osmi týdnech byla uvyklá na tuto smíšenou stravu. Se zažíváním žádný problém.
napsal(a):
Tento barf-fanatismus, který se tu odehrává v naprosto jakékoliv diskuzi byť vzdáleně připomínající téma krmení psa, je skutečně poněkud únavný....
únavný je, vysvětlovat něco někomu, kdo nechápe či chápat nechce ...
nějaký věcný argument zřejmě nemáte, tak stačí to nečíst
to ať si rozhodne zadavatel sám¨
PS. mě zase únavný připadají třeba plky ala "problémy s holičem, či překračováním okresu"
hueský večer
Agnes1
napsal(a):
Proč nijak nepřihlížíte k ostatnímu, co žerou moji psi? To nekomentujete nijak. Mořskou řasu jim , pravda, nedávám.
Sarah měla jsem na mysli maso, kusové či mletiny, které se prodává od rozličných prodejců pro psy.
No však jo, levný to fakt není. Vím to, kupuju to. Dám stejnou cenu, jakou jsem dávala za granule. Nebo co jste myslela tím levným masem?
lupus4
napsal(a):
únavný je, vysvětlovat něco někomu, kdo nechápe či chápat nechce ...
nějaký věcný argument zřejmě nemáte, tak stačí to nečíst
to ať si rozhodne zadavatel sám¨
PS. mě zase únavný připadají třeba plky ala "problémy s holičem, či překračováním okresu"
hueský večer
No a proč teda furt dokkola vysvětlujete někomu, kdo podle vás "chápat nechce"?
Co si takhle přiznat, že někteří lidé chápou, co v těch granulích je, a přesto se z nějakého - vám nepochopitelného - důvodu rozhodnou krmit i nadále granulema?
A tím, že jim budete stále dokola omlacovat o hlavu, co že v těch granulích je, otrávíte nejen ty lidi, ale taky řadu dalších, kteří to tady čtou, včetně mě. Vnucování barfu každému kolemjdoucímu se tím pro mě stává jednou z moderních pejskařských úchylek, nikoliv něco, co bych chtěla brát vážně.
Je rozdíl mezi tím, že někomu poradíte, že krmení masem je lepší - na čemž se shodneme asi mnozí, včetně mě, která krmí granulema - a touhle svatou válkou, kterou tady stabilně provozujete.
Agnes1
napsal(a):
Když jsem začala můj vrh A přikrmovat použila jsem jako první příkrm jemně mleté syrové maso, krůtí. Sušené psí mléko ani žádné kaše jsem nepoužila ani jednou. Říkala jsem si, že fena má mléka dost, příkrm byl nejprve jednou denně. Tázala jsem se budoucích majitelů čím budou krmit. Přes mé vysvětlování, že jen granulovaná strava pro psa není vhodná, většina z nich krmí granule. Dávala jsem tedy štěnátkům mleté maso, řecký jogurt, ale i rozmáčené granule. Ovoce a zeleninu. I vejce. A fena stále kojila, naposledy dala každému cucnout, než odjelo s majiteli. Sledovala jsem exkrementy, přírůstky, celkový vzhled a kondici štěňat. Prosperovala skvěle. V osmi týdnech byla uvyklá na tuto smíšenou stravu. Se zažíváním žádný problém.
normální postup, nic proti tomu...
napsal(a):
No a proč teda furt dokkola vysvětlujete někomu, kdo podle vás "chápat nechce"?
Co si takhle přiznat, že někteří lidé chápou, co v těch granulích je, a přesto se z nějakého - vám nepochopitelného - důvodu rozhodnou krmit i nadále granulema?
A tím, že jim budete stále dokola omlacovat o hlavu, co že v těch granulích je, otrávíte nejen ty lidi, ale taky řadu dalších, kteří to tady čtou, včetně mě. Vnucování barfu každému kolemjdoucímu se tím pro mě stává jednou z moderních pejskařských úchylek, nikoliv něco, co bych chtěla brát vážně.
Je rozdíl mezi tím, že někomu poradíte, že krmení masem je lepší - na čemž se shodneme asi mnozí, včetně mě, která krmí granulema - a touhle svatou válkou, kterou tady stabilně provozujete.
to není svatá válka, nikomu nic nevnucuju, jen nadhazuju možnost normálního krmení,
což ale evidentně vadí jen těm, co krmí a navrhují různé "suprčupr" šílenosti...
lupus4
napsal(a):
to není svatá válka, nikomu nic nevnucuju, jen nadhazuju možnost normálního krmení,
což ale evidentně vadí jen těm, co krmí a navrhují různé "suprčupr" šílenosti...
No, podle mě vnucujete
No hlavně zmiňovat toho broučka, jsem ráda, že ten rejpal tu není.
Montovat ostatní se značkama
Tak ostatní říkali také svůj názor. Jako vy. Nebyla to soukromá diskuze jen vy a zadavatel.
Sarah myslela jsem tím, že uvažuji jakou kvalitu má maso prodáváné jako pro psy, při té ceně, o tolik nižší než pro lidi. Ale v granulích to nebude lepší, to je jasné.
Pokud by mělo jít o skutečně přirozenou, normální, stravu tak pes by měl žrát co vlk. A ten začíná u vnitřností strženého kusu.
Děkuji všem za rady.
Lupus4 díky za uvedení do problematiky granule vs. BARF. Díky za odkazy. Alespoň malý háček jsi zasekl, díky.
Je zbytečné to dál rozviřovat. Informace jste předal, teď s tím musí každý naložit podle sebe. V BARFu se zřejmě vyznáte a jste asi zdejší komunitou považován za odborníka, ale tím urputným prosazováním a hejtováním si to kazíte. Berte to jako pohled člověka co sem přijde ,, z venku,, pro rady a musí čist všechny ty příspěvky, protože neví, v jakém je něco užitečného a v jakém je jen hašteření (a většina z toho je jen plácání).
Ostatním díky za tipy na granule.
Když tedy přechod z K-9 na jiné granule, tak na jaké konkrétní granule pro štěně NO?
Zde stejná otázka v roce 2016 https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3136451/jake-nejlepsi-granule-pro-nemeckeho-ovcaka
Vývoj v krmení psů cvala mílovými kroky. Rajka tam doporučuje Brit Care.
Ne, Agnes psala že ten vývoj je rychlý, že se v roce 2016 doporučovalo Brit Care. Toť vše. Ne že doporučuje Brit. Je třeba příspěvek přečíst, chvilku počkat, vstřebat, případně ještě jednou a ne hned psát odpověď za každou cenu.
Prosím neutíkejme zase pryč od otázky.
Ta zní:
Když tedy přechod z K-9 na jiné granule, tak na jaké konkrétní granule pro štěně NO?
Praclovicek
napsal(a):
Děkuji všem za rady.
Lupus4 díky za uvedení do problematiky granule vs. BARF. Díky za odkazy. Alespoň malý háček jsi zasekl, díky.
Je zbytečné to dál rozviřovat. Informace jste předal, teď s tím musí každý naložit podle sebe. V BARFu se zřejmě vyznáte a jste asi zdejší komunitou považován za odborníka, ale tím urputným prosazováním a hejtováním si to kazíte. Berte to jako pohled člověka co sem přijde ,, z venku,, pro rady a musí čist všechny ty příspěvky, protože neví, v jakém je něco užitečného a v jakém je jen hašteření (a většina z toho je jen plácání).
Nemám sice NO, mám jiného ovčáka, ale chovatelů německých ovčáků znám dost, přece jenom je to nejčastější pracovní plemeno. A co vím, oni nejčastěji krmí mladé psy krmivy, o které by si většina tady "kolo neopřela", nejčastěji Specific, Josera, Happy dog. Důvodem jsou časté růstové problémy u ovčáků a výskyt panostitidy, hlavně u výstavních linií NO. Při krmení těchto ne úplně skvělých krmiv se prý dané problémy vyskytují méně. Ale to je na debatu spíše přímo s chovateli NO.
Jinak kvalitní krmiva tu nějaké uvedené byly, ale já bych třeba u toho ovčáka nešla do bezobilných hodně výživných granulí. Vybírala bych něco jako Arden grange, Barking apod. Taky záleží, jaký máte finanční limit, třeba ty Barkingy jsou hodně drahé.
Agnes1
napsal(a):
Zde stejná otázka v roce 2016 https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3136451/jake-nejlepsi-granule-pro-nemeckeho-ovcaka
Vývoj v krmení psů cvala mílovými kroky. Rajka tam doporučuje Brit Care.
Rajka tam doporučuje Brit Care
Rájka tam nedoporučuje BC, jen na přímý dotaz odpovídá, že ze dvou konkrétních značek je lepší. Naopak tam doporučuje barf.
Přečtěte si to celé a zkuste to nevytrhávat z kontextu.
Praclovicek, poslala jsem SZ
k tomu čtení složení - složky musí být uváděny v sestupném pořadí - je třeba si uvědomit rozdíl mezi čerstvým masem a sušeným/dehydrovaným - čerstvé maso má cca 65% vody, a to je třeba z uváděných procent "čerstvého" odečíst.....se to píše na složení, aby to lépe vypadalo a maso mohlo být na prvním místě. Z téhož důvodu jsou jiné složky - obilniny, luštěniny apod. naopak rozpitvány a různě pojmenovávány, aby nebyly v čele složek.
Luštěninám bych se vyhla.
whasabi
napsal(a):
Nemám sice NO, mám jiného ovčáka, ale chovatelů německých ovčáků znám dost, přece jenom je to nejčastější pracovní plemeno. A co vím, oni nejčastěji krmí mladé psy krmivy, o které by si většina tady "kolo neopřela", nejčastěji Specific, Josera, Happy dog. Důvodem jsou časté růstové problémy u ovčáků a výskyt panostitidy, hlavně u výstavních linií NO. Při krmení těchto ne úplně skvělých krmiv se prý dané problémy vyskytují méně. Ale to je na debatu spíše přímo s chovateli NO.
Jinak kvalitní krmiva tu nějaké uvedené byly, ale já bych třeba u toho ovčáka nešla do bezobilných hodně výživných granulí. Vybírala bych něco jako Arden grange, Barking apod. Taky záleží, jaký máte finanční limit, třeba ty Barkingy jsou hodně drahé.
Tak ty samé růstové problémy hrozí i retrívrů a taky se doporučuje nekrmit bezobilnými granulemi.
Praclovicek
napsal(a):
Děkuji všem za rady.
Urputné prosazování a hejtování?
Pokud jste člověk z venku, co si sem přijde pro rady, jak krmit svého psa, je to prostě hodně smutná věc, když už toho psa doma máte.
Jak krmit štěně máte vědět nejpozději, když se to zvíře narodí - nebo si myslíte, že živý tvor je ekvivalentem rádia z Alzy, kdy jediné, co je třeba udělat, když si je přivezete domů, je postavit je na poličku a strčit šňůru do zdi?
Pořídil jste si malé štěně a ptáte se na diskuzi, jak ho máte krmit? Co jste dělal do té doby, než jste si je přivezl domů?
Co máte o psech nastudováno? O jejich fyziologii, etologii, co o nich vlastně víte? Zde na diskuzi o vás víme jen, že umíte koupit pytel z bůhví čeho spečených amarounů, přečíst na tom pytli tabulku a uvedené množství sypat tomu nebožákovi do misky. A jste tak pozorný, že si všimnete, že štěně má možná stejně pořád hlad, a tak se zeptáte na internetové diskuzi, co s tím?
S chovatelem jste krmnou dávku neprobíral, radši to řešíte v anonymní diskuzi? Je to jeho odchov, on by pro vás měl být primárním zdrojem informací.
Výživa živého tvora v mládí dává základ všemu - proto by měla být kvalitní a přirozená danému druhu. Není to o překrmování, ale o optimální výživové skladbě. Ani slovo o spečených zbytcích, co nejdou využít jinak než do podoby granulí.
Osobně tak nějak doufám, že jste trol.
Výše píšu , že já , jako chovatel, jsem naopak s budoucími majiteli štěňat výživu probírala už jak se štěnátka narodila. A myslím si, lidé se ke granulím uchylují i proto, že se stále opakuje všude, že se jedná o vhodnou, vyváženou stravu pro rostoucí štěně velkého plemene. Majitelé se obávají, že rostoucímu štěněti z neznalosti ublíží. I když prostudují barf od a do z. Nemusí to být jen z lenosti, pohodlnosti. Mohou mít řadu jiných důvodů.
Krmit dospělého vyvinutého psa barfem je snazší, dle mne tedy.
napsal(a):
Urputné prosazování a hejtování?
Pokud jste člověk z venku, co si sem přijde pro rady, jak krmit svého psa, je to prostě hodně smutná věc, když už toho psa doma máte.
Jak krmit štěně máte vědět nejpozději, když se to zvíře narodí - nebo si myslíte, že živý tvor je ekvivalentem rádia z Alzy, kdy jediné, co je třeba udělat, když si je přivezete domů, je postavit je na poličku a strčit šňůru do zdi?
Pořídil jste si malé štěně a ptáte se na diskuzi, jak ho máte krmit? Co jste dělal do té doby, než jste si je přivezl domů?
Co máte o psech nastudováno? O jejich fyziologii, etologii, co o nich vlastně víte? Zde na diskuzi o vás víme jen, že umíte koupit pytel z bůhví čeho spečených amarounů, přečíst na tom pytli tabulku a uvedené množství sypat tomu nebožákovi do misky. A jste tak pozorný, že si všimnete, že štěně má možná stejně pořád hlad, a tak se zeptáte na internetové diskuzi, co s tím?
S chovatelem jste krmnou dávku neprobíral, radši to řešíte v anonymní diskuzi? Je to jeho odchov, on by pro vás měl být primárním zdrojem informací.
Výživa živého tvora v mládí dává základ všemu - proto by měla být kvalitní a přirozená danému druhu. Není to o překrmování, ale o optimální výživové skladbě. Ani slovo o spečených zbytcích, co nejdou využít jinak než do podoby granulí.
Osobně tak nějak doufám, že jste trol.
Mila Repto, jak víte co jsem dělal? Co Vás opravňuje druhé soudit? To že jste vychovala několik psů. Proč tak útočně, dalo by se říci až fanaticky. Dokázala jste si svým příspěvkem, že jste hodna ostatní hodnotit, co jste to za zlou osobu?
S chovatelkou jsme v kontaktu neustále, ona krmila K-9, ona mi dala info k dávkám, ona mi řekla že moc proteinová krmiva by mu uškodila. Od ní jsem si vzal krmivo kterým krmila.
Nezdálo se mi ty dávky, tak jsem se s dovolením zeptal a dostal takovou nálož hejtů že sem jen koukal co jsou někteří majitelé ale převážně majitelky zač.
Chtěl jsem vědět ty dávky, ty jsme vyřešili a přešli jsme na otázku vhodnosti a typu potravy. To jsem akceptoval a chtěl jen typ granulí jako náhradu za K-9. To jsem dostal, děkuji.
Ale aby mě tu někdo peskoval že nic nevím o psech a vnucoval mi svůj názor na to, že jedině Vy víte jak se o psa starat a když se ostatní zeptají jsou špatní, tak to ne.
Díky všem co se snažili poradit. Informace jsem dostal a diskuzi opouštím.
Praclovicek
napsal(a):
Mila Repto, jak víte co jsem dělal? Co Vás opravňuje druhé soudit? To že jste vychovala několik psů. Proč tak útočně, dalo by se říci až fanaticky. Dokázala jste si svým příspěvkem, že jste hodna ostatní hodnotit, co jste to za zlou osobu?
S chovatelkou jsme v kontaktu neustále, ona krmila K-9, ona mi dala info k dávkám, ona mi řekla že moc proteinová krmiva by mu uškodila. Od ní jsem si vzal krmivo kterým krmila.
Nezdálo se mi ty dávky, tak jsem se s dovolením zeptal a dostal takovou nálož hejtů že sem jen koukal co jsou někteří majitelé ale převážně majitelky zač.
Chtěl jsem vědět ty dávky, ty jsme vyřešili a přešli jsme na otázku vhodnosti a typu potravy. To jsem akceptoval a chtěl jen typ granulí jako náhradu za K-9. To jsem dostal, děkuji.
Ale aby mě tu někdo peskoval že nic nevím o psech a vnucoval mi svůj názor na to, že jedině Vy víte jak se o psa starat a když se ostatní zeptají jsou špatní, tak to ne.
Díky všem co se snažili poradit. Informace jsem dostal a diskuzi opouštím.
Repty si nevšímejte, to je takové nomen omen. My, co tady jsme už déle, to víme. Mně se vaše příspěvky líbily. Tak snad někdy příště.
Agnes1
napsal(a):
Výše píšu , že já , jako chovatel, jsem naopak s budoucími majiteli štěňat výživu probírala už jak se štěnátka narodila. A myslím si, lidé se ke granulím uchylují i proto, že se stále opakuje všude, že se jedná o vhodnou, vyváženou stravu pro rostoucí štěně velkého plemene. Majitelé se obávají, že rostoucímu štěněti z neznalosti ublíží. I když prostudují barf od a do z. Nemusí to být jen z lenosti, pohodlnosti. Mohou mít řadu jiných důvodů.
Krmit dospělého vyvinutého psa barfem je snazší, dle mne tedy.
Já se vůbec nevšimla, jaký máte plemeno, taky NO?
Většinou, co tak vím, předávají i chovatelé, kteří sami barfují, štěňátka na granclích a třeba to maso doporučí a nabídnou, že pomůžou, poradí. Já si obě štěňata přivezla na Happy Dogu a na barf jsme přešli cca v roce asi. Pes měl tuším Petkult, v roce a půl váha míň než 30 kilo, prostě katastrofa, na barfu pěkně přibral na cca 37 kg.
Jinak já mám v záloze na cestování a pro strejdu příhodu granule N&D, ale v poslední době moc spokojená nejsem, chci něco jinýho, lepšího, co by mně feňule hned nevys@ala, to jsou prostě šílený hromady.
Tak úplně poslední poznámka o "výhodnosti" amarounů
To, že tak (zatím) krmí většina lidí a nevadí jim chemie a ani to, že pes sežere 30dkg "něčeho" a vypadne z něho 2 x tolik "něčeho hodně podobného"
a ani to, že pozře-li cokoli jiného než "vysněnou značku" má okamžitě trávící problémy... tož k té "většině"
"Ani milion much mne nepřesvědčí, že je ho.vno pochoutka... "
PS. což právě pro granuláře pochoutka bývá
s pánem bohem...
Praclovicek
napsal(a):
Ahoj,
máme štěně 8 týdenní NO, 7 kg. Krmíme 4x denně K-9 Selection Growth Formula. Podle tabulky na obalu je na 10kg 100-200g krmné dávky. Tedy cca 140g na den.
Dávali jste opravdu takhle málo, on by jedl i víc :).
K-9 opravdu není vhodné krmivo. Nechci vás zklamat, ale opravdu nedoporučuju těmito granulemi krmit. Celkově granule co jsou tepelně zpracované nemají dostatek živin a mělo by se k nim něco přidávat. Skvělé jsou granule lisované za studena například Yoggies, které jsou navíc bez chemie a je to česká firma. Jsou sice trochu dražší, ale myslím že za zdraví psa to rozhodně stojí. Jinak co se týče krmné dávky, ta by měla tvořit 2,5 procent hmotnosti štěněte. U dospělých psů je to 1,5 procent.
Sarah hovawarty chovám, jsou přibližně stejné velikosti jako NO.
První štěně jsme také dostali od chovatelky na granulích. V roce 2008, Happy dog. Další v roce 2016 smíšená strava. Pak jsme nějaký čas jen barfovali, a nyní cca dva roky smíšená strava. Krmíme dvakrát denně, štěndo třikrát. Někdy mají granule na jedno jídlo denně, někdy ani to. Jak jsem malé dávala vše už od prvních příkrmů, ovozel, i banán, mandarinky , papriku. Jí všechno.
Vendula a spol.: V žádném případě ke klasickým granulím něco přidávat. Co to je za nápady? Když, tak krmit ráno granule, večer maso a tak podobně.
Zato k Yoggies vřele doporučuji přidat tuk, nebo lépe tučnější masokost, abychom nerozhodili poměry. Bůček. Mňam.
To jsou totiž granule pro štěně, aktivního psa, seniora a tak podobně
přímo nedostačující.
Ke klasickým granulím se nic nepřidává, protože je to kompletní krmivo
a na hotový produkt se přidává premix vitaminů, rozhodně tedy nemají nedostatek živin.
Takové Wolfsblut jsou jedny z těch lepších a dodávají i taurin, dá se z nich vybrat pro štěně, povaleče, důchodce, alergika,.......
Yoggies české, hm, česká firma, která si to nechává vyrábět v Německu, kde si mohu originál koupit za poloviční cenu: Markus Mühle, Lukullus, Lupo.
Složení, co sem dávala Agnes1, patří k Wolfsblut a Essential, což jsou úplně stejné granule, lepší najdeme jen těžko a to, co píše Lupus4 (Rozpouštědla, pojiva Stabilizátory, zahušťovače atp.), neobsahují.
KD pro štěně je spíše od 4 procent výš.
Tohle vážně vypadá jako nějaké náboženství, fakta nikde, víra jak kráva.
Jojo, já dávám ráno něco čerstvého (maso se zeleninou a přílohou (a balancerem) nebo mléčnou snídani s ovocem, občas doplním vajíčkem atd.), a večer Wolfsblut. Doplňuji svačinami, to je většinou ovozel nebo nějaké odřezky od vaření, záleží, jestli má pes hlad a na co má zrovna chuť. Nic nevážím, od oka je to cca 60:40 nebo 70:30 ve prospěch čerstvého, podle toho, jak je zrovna nakoupeno/vyžráno. Krmila bych ráda jenom čerstvou stravou, ale logisticky toho nejsem schopná. Snad až se jednou přestěhujeme a bude místo na mrazák, no. Tak jen abych to upřesnila, asi jsem to někde na začátku napsala nejasně a nešťastně (s tím kombinováním).
napsal(a):
Jojo, já dávám ráno něco čerstvého (maso se zeleninou a přílohou (a balancerem) nebo mléčnou snídani s ovocem, občas doplním vajíčkem atd.), a večer Wolfsblut. Doplňuji svačinami, to je většinou ovozel nebo nějaké odřezky od vaření, záleží, jestli má pes hlad a na co má zrovna chuť. Nic nevážím, od oka je to cca 60:40 nebo 70:30 ve prospěch čerstvého, podle toho, jak je zrovna nakoupeno/vyžráno. Krmila bych ráda jenom čerstvou stravou, ale logisticky toho nejsem schopná. Snad až se jednou přestěhujeme a bude místo na mrazák, no. Tak jen abych to upřesnila, asi jsem to někde na začátku napsala nejasně a nešťastně (s tím kombinováním).
To vůbec nebylo na Vás, nechala bych se adoptovat, jen ty odřezky bych nechtěla :-)
"Celkově granule co jsou tepelně zpracované nemají dostatek živin a mělo by se k nim něco přidávat." Vendula
My krmíme štěně no granulemi s tímto slozenim. Krmíme stejnou značkou i dospělé psy a prospívají super.
Kuře 56% (čerstvé kuře 35%, dehydrované kuře 14%, kuřecí moučka 7%), hrách, domácí ovoce (čerstvé, sušené, ovocný extrakt) – jablka, hrušky, švestky, brusinky, borůvky, červené hrozny, drůbeží tuk, jehněčí moučka 9%, vařená rýže, sušené řepné řízky, tuňáková moučka 8%, hydrolyzovaná drůbeží játra, bramborové vločky, domácí zelenina (čerstvá, sušená, extrakt) – mrkev, rajčata, zelený hrášek, zelený špenát, sušené pivovarské kvasnice, lněné semeno, slunečnicový olej, celá vejce, sušené bylinné výtažky (rozmarýn, měsíček lékařský, bazalka) zelený čaj, výtažky z meruněk, Yucca shidigera 125mg/ kg, chondroitin, glukosamin.
napsal(a):
Vendula a spol.: V žádném případě ke klasickým granulím něco přidávat. Co to je za nápady? Když, tak krmit ráno granule, večer maso a tak podobně.
Zato k Yoggies vřele doporučuji přidat tuk, nebo lépe tučnější masokost, abychom nerozhodili poměry. Bůček. Mňam.
To jsou totiž granule pro štěně, aktivního psa, seniora a tak podobně
přímo nedostačující.
Ke klasickým granulím se nic nepřidává, protože je to kompletní krmivo
a na hotový produkt se přidává premix vitaminů, rozhodně tedy nemají nedostatek živin.
Takové Wolfsblut jsou jedny z těch lepších a dodávají i taurin, dá se z nich vybrat pro štěně, povaleče, důchodce, alergika,.......
Yoggies české, hm, česká firma, která si to nechává vyrábět v Německu, kde si mohu originál koupit za poloviční cenu: Markus Mühle, Lukullus, Lupo.
Složení, co sem dávala Agnes1, patří k Wolfsblut a Essential, což jsou úplně stejné granule, lepší najdeme jen těžko a to, co píše Lupus4 (Rozpouštědla, pojiva Stabilizátory, zahušťovače atp.), neobsahují.
KD pro štěně je spíše od 4 procent výš.
Tohle vážně vypadá jako nějaké náboženství, fakta nikde, víra jak kráva.
Ahoj, pomůžete mi s výběrem granulí Wolfsblut pro štěně NO? Mělo by to mít proteiny do cca 28% a měli by být určené pro velká plemena? Ptám se, protože když vyberu od Wolfsblut grnaule pro velká plemena, tak je tam protein 34%. Díky za info, případně nasměrování na které granule od nich.
Praclovicek
napsal(a):
Ahoj, pomůžete mi s výběrem granulí Wolfsblut pro štěně NO? Mělo by to mít proteiny do cca 28% a měli by být určené pro velká plemena? Ptám se, protože když vyberu od Wolfsblut grnaule pro velká plemena, tak je tam protein 34%. Díky za info, případně nasměrování na které granule od nich.
Já bych dala tyto:
http://shop.wolfsblut.cz/range-lamb-puppy-15
A proč musí mít proteiny do 28%? To řekl kdo?
napsal(a):
Já bych dala tyto:
http://shop.wolfsblut.cz/range-lamb-puppy-15
A proč musí mít proteiny do 28%? To řekl kdo?
Aby nerost rychle.. to se tak traduje.. spíše bych koukala na ME a tuk a cukr, aby nebyl těžký, přejídaný, aby se hýbal na vhodném povrchu, přidat kolagen..
Nemusí se to jmenovat puppy, jsou granule pro všechny věkové skupiny,
WB třeba Black bird Large breed - těch large breed bez slova puppy mají víc.
Adult verze jsou také takhle.
Akorát puppy, high a small jsou přes tu hranici 30 %.
Většina těch dospěláckých se drží kolem běžných 3500kcal/kg, to rozchodí i ten vápník fosfor, kdybych nebyla líná otevřít kalkulačku, tak i ty granule s téměř 4000kcal se vejdou. Zkrátka tam nerozhoduje jen protein, vápník, fosfor, ale údaj o ME a denní dávce.
https://www.dogfoodadvisor.com/calcium-content-analyzer/
https://www.dogfoodadvisor.com/dog-feeding-tips/dog-food-calculator/
napsal(a):
Aby nerost rychle.. to se tak traduje.. spíše bych koukala na ME a tuk a cukr, aby nebyl těžký, přejídaný, aby se hýbal na vhodném povrchu, přidat kolagen..
Nemusí se to jmenovat puppy, jsou granule pro všechny věkové skupiny,
WB třeba Black bird Large breed - těch large breed bez slova puppy mají víc.
Adult verze jsou také takhle.
Akorát puppy, high a small jsou přes tu hranici 30 %.
Většina těch dospěláckých se drží kolem běžných 3500kcal/kg, to rozchodí i ten vápník fosfor, kdybych nebyla líná otevřít kalkulačku, tak i ty granule s téměř 4000kcal se vejdou. Zkrátka tam nerozhoduje jen protein, vápník, fosfor, ale údaj o ME a denní dávce.
https://www.dogfoodadvisor.com/calcium-content-analyzer/
https://www.dogfoodadvisor.com/dog-feeding-tips/dog-food-calculator/
Ahoj, díky moc, takže myslíte že by tyhle pro štěně NO 4-5měsíční byly dobrý https://www.granule.cz/Granule/Wolfsblut-Black-Bird-Large-Breed-15-kg