lentylka

XXX.XXX.106.243
přemýšlíme o koupy staforda tak bych se chtěla zeptat jestli by mi o tomto plemeni někdo nemohl něco napsat,popsat , chování plemene atd
Uživatel s deaktivovaným účtem

já nevím, ještě ráno jste chtěla radu k vhodném plemeni, a i když vám bylo několikrát doporučováno se na staforda vyprdnout, tak si pořád jedete svy.
nevím proč je u lidí vzhled psa "až" na prvnim místě a povaha až někde hodně daleko. Za pár měsíců tu bude dotaz, jakto že pes ničí, štěká nebo štipe do rukou...
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3809318/plemeno-psa

Podle mě dotaz té jedenáctileté holky. Rodiče s tím souhlasí a opravdu toho staforda koupí?
Jak můžete přemýšlet o koupi něčeho, o čem nic nevíte? To prostě nedává smysl.
Přemýšlíte o koupi staforda - proč? Proč přemýšlíte o koupi něčeho, o čem nic nevíte?
To je jako listovat si magazínem Mauntfieldu a koupit si zahradní traktor, protože se Vám líbí, a až pak zjistit, že s tím nemůžete na dálnici, nedojedete do práce, strašně moc to žere benzin, jede to pomalu... Nebo koupit Nokii 3310 a pak se divit, že nemá foťák, barevný displej a připojení na internet.
To vůbec nedává smysl. Jdete na to obráceně.
Sepište si, co od psa očekáváte a co jste na oplátku ochotni psovi nabídnout. Počkejte, až vášně opadnou, projděte si atlas plemen a hledejte taková, která se k Vám hodí a ke kterým se hodíte Vy, Vaše podmínky a Váš životní styl. Z těch pak vybírejte.
Napřed o tom plemeni musíte něco vědět, abyste je mohli chtít.