Pudl velký

Nabízím psa ke krytí. Barevný ráz plavá - červená. Pejsek je světlý, oba ro...
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Ale jdi Jani...porafali....tak občas na to dojde, prostě co člověk to názor, každý to cítí jinak. Já se do toho ani upřímně pouštět moc nechtěla, ale já se neudržím, jak mi někdo začne nutit, jak co mám cítit a že bych třeba měla mít stejné priority jako ostatní, protože to je jediné správné, tak se prostě neudržím.
Bohužel mám v hlavě furt Sáru a nejen v hlavě a s tou potom porovnávám vše...a když to řeknu blbě, tak bych jí neobětovala ani za celou mateřskou školku, ať si každej myslí, co chce......a pokud mi někdo začne tvrdit, že bych správně měla, tak prostě vidím rudě.
No nic, tak se uklidním, protože jedu domů za Ginuškou a s ní je domluva pouze pokud jsem klidná a vyrovnaná panička
A aby jsi ty neměla špatné svědomí, že jsi tady něco zmínila a bláznivá Sardullah se toho hned chytla, tak ti s Ginuš posíláme pac a pusu...a že Ginuška dává fakt hezký a něžný pusinky
fikovnice
napsal(a):
Jen malá poznámka asi 100 příspěvků zpět :-) - Ukrajina:
Mezinárodní označení vozidel = UA
Mezinárodní kód státu (pro udělení víz, apod.) = UKR
My ve firmě třeba několik let používali pro nás označení CR, než se přišlo na to, že je to mezinárodní označení Kostariky. Takže teď už používáme CZ.
Jinak v souvislosti s tou Preciosou...nechci samozřejmě jakkoliv popírat, co se tam dělo, ale chtěla bych jen zmínit, že ačkoliv je to po válce už hódně dlouho, tak spousta věcí vyřešených z té doby zdaleka není. Ono je asi fakt těžký udělat za mnoha věcmi tlustou čáru.
napsal(a):
My ve firmě třeba několik let používali pro nás označení CR, než se přišlo na to, že je to mezinárodní označení Kostariky. Takže teď už používáme CZ.
Jinak v souvislosti s tou Preciosou...nechci samozřejmě jakkoliv popírat, co se tam dělo, ale chtěla bych jen zmínit, že ačkoliv je to po válce už hódně dlouho, tak spousta věcí vyřešených z té doby zdaleka není. Ono je asi fakt těžký udělat za mnoha věcmi tlustou čáru.
Ale to se nedělo za války, ale za komunistů...
napsal(a):
.... a někteří bachaři donedávna seděli v parlamentu:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Josef_Vondru%C5%A1ka
a nebo:
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/hucin-bachar-vondruska-byl-mimoradne-agresivni.A060905_203423_domaci_lja
napsal(a):
a nebo:
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/hucin-bachar-vondruska-byl-mimoradne-agresivni.A060905_203423_domaci_lja
Ani já nechci Preciosu zlehčovat, ale Vondruška byl souzený po listopadu a byl osvobozen. Nevím proč, nevím jací tam seděli soudci.......Jestli byl mimořádně vinný, protože beránci mezi dozorci nebývají, tak ho měli odsoudit.
A jinak : Ve všech státech, ať má jakékoliv zřízení, tak bachaři ve věznicích jsou vesměs nelidové a h.ovada. A v některých pyšných demokraciích i dnes.
napsal(a):
Já vím, napsala jsem to špatně. Měla jsem na mysli zločiny z války, který taky dodneška nikdo neřeší. A že je toho pořád hodně.
napsal(a):
Ani já nechci Preciosu zlehčovat, ale Vondruška byl souzený po listopadu a byl osvobozen. Nevím proč, nevím jací tam seděli soudci.......Jestli byl mimořádně vinný, protože beránci mezi dozorci nebývají, tak ho měli odsoudit.
A jinak : Ve všech státech, ať má jakékoliv zřízení, tak bachaři ve věznicích jsou vesměs nelidové a h.ovada. A v některých pyšných demokraciích i dnes.
Možná ještě dnes tam sedí soudci, kteří kdysi studovali marxismus-leninismus - takže si nedělejte o nějaké spravedlnosti iluze
lesnížínka
napsal(a):
Možná ještě dnes tam sedí soudci, kteří kdysi studovali marxismus-leninismus - takže si nedělejte o nějaké spravedlnosti iluze
Tak to já si iluze nedělám, taky jsem Vondrušku nevolila. Ale přes lustrační zákon už měly být soudy dávno od jistých lidí vyčištěné. Proč je to tak, jak to je, nemám tušení, ale je to špatně.
napsal(a):
a nebo:
Já začínala studovat s mladou Grebeníčkovou... Jenže v prváku jsem zažila revoluci...a ejhle mladá se už nemohla spoléhat na konexe, a tuším, že hned v tom prváku vylítla. Pamatuji si ji jako husičku...nebo slepici...? A tím se omlouvám ptactvu!
napsal(a):
a nebo:
Reagovala jsem na Vás proto, že Grebeníček nejst. prý býval velmi obávaným vyšetřovatelem, který neváhal používat hnusné a fyzické tresty vůči nespravedlivě obviněným!
napsal(a):
No jo, jenže dnes třeba u nás bachaři fakt nemůžou jen tak zmlátit vězně. Ano, stalo se několik podivných událostí - viz třeba smrt Kulhánka - to bylo kolem roku 1990 - pamatuje si to někdo? Unesl a znásilnil malého chlapce. Poté jej surově zavraždil. A ten chlapeček byl právě syn tamního bachaře. No a "milý" Kulhánek ve sprše snad hned druhý den "uklouzl na mýdle" a zemřel... Myslím, že bachaři, ač všem bylo jasné jak to bylo, z toho vyšli buď bez trestu nebo jen s ne příliš citelnými tresty.
Ale dnes??? Dnes bachař něco vězni provede, ten sepíše stížnost (pokud umí psát :)) a ta se musí řešit. Věčným stěžovatelem byl doživotně odsouzený Roubal!
napsal(a):
Tak to já si iluze nedělám, taky jsem Vondrušku nevolila. Ale přes lustrační zákon už měly být soudy dávno od jistých lidí vyčištěné. Proč je to tak, jak to je, nemám tušení, ale je to špatně.
Já třeba nechápu, jak se v r. 89 mohlo skartovat tolik dokumentů StB...?! Dočetla jsem se o novém ministrovi "Kůže". Ale na stranu druhou - je ve funkci řádově snad hodiny, tak jej nechci nijak soudit...
Ale Zemanovo:"Přiveďte hyeny!" mě teda nadzvihlo. Ne, že by mezi novináři hyeny nebyly, ale přece nelze pušalizovat a nelze při významném státním aktu, jako je jmenování nového člena vlády, takto mluvit! A z úst nejvýše postaveného občana v ČR!
fikovnice
napsal(a):
Já třeba nechápu, jak se v r. 89 mohlo skartovat tolik dokumentů StB...?! Dočetla jsem se o novém ministrovi "Kůže". Ale na stranu druhou - je ve funkci řádově snad hodiny, tak jej nechci nijak soudit...
Ale Zemanovo:"Přiveďte hyeny!" mě teda nadzvihlo. Ne, že by mezi novináři hyeny nebyly, ale přece nelze pušalizovat a nelze při významném státním aktu, jako je jmenování nového člena vlády, takto mluvit! A z úst nejvýše postaveného občana v ČR!
Když si představíte, co všechno tomu "nejvýše postavenému člověku" provádějí......., já s ním souhlasím. Slyšela jsem to na vlastní uši a bylo to pochopitelně před aktem jmenování a to, že si novináři z celého jmenování vybrali právě tohle, to o nečem svědčí. A budou to přejímat všechna média a budou to do nekonečna opakovat. Nebylo to žádné oficiální prohlášení.....Opravdu to bylo tak důležité?
fikovnice
napsal(a):
Myslím si, že se skartovalo proto, že taková byla prostě dohoda.
A taky si myslím, že jsou pořád rozlezlí všude, na všech úrovních.
napsal(a):
Když si představíte, co všechno tomu "nejvýše postavenému člověku" provádějí......., já s ním souhlasím. Slyšela jsem to na vlastní uši a bylo to pochopitelně před aktem jmenování a to, že si novináři z celého jmenování vybrali právě tohle, to o nečem svědčí. A budou to přejímat všechna média a budou to do nekonečna opakovat. Nebylo to žádné oficiální prohlášení.....Opravdu to bylo tak důležité?
Tak to budeme ve sporu...
Ale doufám, že v přátelském. Já přece psala, že mezi novináři hyeny jsou, ne, že ne. Ale proč jim zakazuje vstup do sálu do doby než je nainstalován do křesla. Objevily se spekulace, že musí být přivážen na inv. vozíku. Pokud by to byla pravda, tak co je proboha na tom??? To je to, co nechápu. On podle mě jen sklízí, co zasévá...
A asi to tedy nebyl zas až tak důležitý akt, ale myslíte, že to "Přiveďte hyeny!" se objevilo poprvé? Já si to nemyslím.
napsal(a):
Myslím si, že se skartovalo proto, že taková byla prostě dohoda.
A taky si myslím, že jsou pořád rozlezlí všude, na všech úrovních.
Ano, souhlasím... Ale úplně vše se neskartovalo. Jak bychom vlastně dnes věděli, že nový ministr byl asi kontaktován StB (anebo se o něm uvažovalo) a dostal krycí jméno "Kůže"?
No a jak tehdy získal ty seznamy Cibulka, snad ani nechci vědět. Stačilo mi pár jeho tehdejších veřejných vystoupení.
Byla to dohoda, co jiného. My to pustíme, ale za těchto podmínek. Snad si někdo nemyslí, že si to lidé vážně vycinkali klíči.
A je to takové zvláštní, když si teď musí vládci .. jak to říct.. držet spolu.. dohazovat si výhody.. dělat dohody.. ti samí lidé nyní kvůli výhodnému nouzovému stavu, nebo vůbec kvůli sestavení vlád, že nejsou prostě zrušeni,
vlastně to moc nechápu, jestli jsou tam do počtu nebo co, tahle strana (stejně jako dělnická plešatá apod.) prostě už nikdy NIKDY rozkazovat a vládnout nebude.
A všichni říkají - já pro STB nic nedělal. No tak ještě aby něco přiznali.
Ještě že jsou svědci stále naživu. Ty oběti již ne, že.. Jako tohle není normální, aby vládli takovíhle..
Jenže co když budou online volby, já už mám v hlavě konspiraci nejvyšší.
To je blbý téma. Tady chytrý retrívr, když bude někdo mlet kraviny..
https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/hravy-retrivr-okradl-reporterku-v-primem-prenosu-video-se-stalo-senzaci-40356311
napsal(a):
Ano, Vondruška byl osvobozen. Konkrétní soudní řízení bylo vedeno za týrání politického vězně Jiřího Wolfa, ale:
Během soudních líčení několik svědků hovořilo o chování Vondrušky, když působil jako dozorce. Tehdejší ředitel káznice v Minkovicích řekl, že na Vondrušku chodily stížnosti a že byl „vůči vězňům příliš iniciativní“ (více o výpovědích zde). Jeden z bývalých vězňů před soudem líčil, že Vondruška ve věznici nosil kožené rukavice a vězně bil (více zde). Exposlanec označil některé výpovědi, především bývalých vězňů, za nesmyslné.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/soud-odskodneni-dozorce vondruska.A161109_133646_domaci_jkk
Byl osvobozen, protože se nepodařilo ten konkrétní čin prokázat "naše vší pochybnost".
Takže tak, končím s plevelením, ale nechci, aby se na některé naše "spoluobčany" zapomnělo.
Edit: odkaz je třeba zkopírovat celý, kliknutí mi nějak nefunguje
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/soud-odskodneni-dozorce vondruska.A161109_133646_domaci_jkk
Preciosa měla včera PR článek na Seznamu i s manželkou LK , tak jen, aby se to v řádu světa nějak alespoň trochu vyrovnalo:
http://kriminal-minkovice.wbs.cz/