Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.4.2021 07:06
Gizzy

XXX.XXX.216.48

Ahoj, potřebuji poradit.
Nějak se to semlelo a vypadá to, že brzy budeme mít 2 štěňata. Jedno už máme, má 11 týdnů a do druhého jsme se totálně zamilovali ❤️ a jeli bychom si pro něj příští víkend. Jedno je střední pudl, druhé kříženec, vypadá to na šeltii s něčím. Oba kluci. Vždycky jsme měli psa, ale nikdy 2 naráz a natož 2 štěňata. Je to velký masakr? Máme rodinu, 3 děti - 2 roky až 8 let. Na psa jsou zvyklé starší, batole ho zažilo jenom jako úplné miminko. Prosím rady a tipy jak to nepokazit a správně je vychovat. Máme dům, zahrady...Děkuji! A ano prosím, jsme blázni.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.4.2021 07:15

nedělejte to.

2.4.2021 07:42
impact

XXX.XXX.27.139

No tak tady už jste jednou nohou v průseru. Jak chcete pořádně, opravdu pořádně vychovat pět dětí naráz?

2.4.2021 08:00

Tady máte nedávnou diskuzi na stejné téma, kde lidi píšou svoje zkušenosti
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3763838/2-psi

2.4.2021 08:10

Dvě štěňata jsou super....hrají si spolu a je to úžasné je sledovat. Je to výhoda, když po odtrhnutí od mámy a sourozenců mají parťáka.....a tím veškerá pozitiva a sociální jistoty končí.
Určitě se najdou vyjímky, kde to funguje, kde se psi budou milovat až na věky věkův, kde se prakticky vychovají za pochodu atd atd, ale většinou je realita taková, že člověk musí investovat víc času, protože psy potřebuje vychovávat a cvičit nejen dohromady, ale taky každého zvlášť.
Sama jsem dvě štěňata měla...dvojčata. To, že jsem nebyla co se výchovy psů týče začátečník, mě neuchránilo od toho, abych ve výchově dvou štěňat nenasekala spoustu chyb, které se mi následně vrátily jak bumerang.....jasně dneska bych dělala spoustu věcí jinak, ale to proto, že už tu zkušenost mám a vím přesně, kde jsem ty chyby namrskala. Ale ani tak bych do toho znovu nešla.
Teď mám roční pyrenejku a někdy si říkám, že je škoda, že nemá stejně starou parťačku, že by se holky vyblbly....ale zároveň vím, že je to blbost. Štěně bych k ní nepořídila ani teď, prostě proto, že co se výchovy týče, tak máme ještě pěkný kus cesty před sebou a mít dvě pubertální játra jako je Gina....děkuju nechci.

A pak je tu ještě jedna věc, která se dá dohledat i tady na fauně a ne jen jeden příklad.
Štěňata si spolu žila šťastně a spokojeně do chvíle než začala dospívat a nastal boj.
A pak se řeší co s tím.....

Takže co na to říct, možná to ve vašem případě bude všechno sluníčkové a super a bez problémů, ale co když ne??

2.4.2021 08:54
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

2 stejně stará štěňata je masakr vychovat i bez dětí. Vy jste se úplně zbláznili! 🙄

Navíc je pravděpodobné, že se ti psi jak dospějí budou rvát o postavení - což je u stejně starých zvířat nekonečný boj, protože mají vyrovnané síly.

Nedělejte to - za 3 měsíce ten úžasný pohled na hrající si štěňátka vystřídá hodně ošklivé vystřízlivění.

2.4.2021 09:18

Dvě 6 měsíční barzojata, občas bratři Úžasňákovi, většinou na přeražení. To není 2x tolik starostí, ale minimálně 10x. Demoliční četa 😁. Jak je psáno výše, podruhé už bychom to neudělali a to je fakt miluju 😆

2.4.2021 09:25
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dvě 6 měsíční barzojata, občas bratři Úžasňákovi, většinou na přeražení. To není 2x tolik starostí, ale minimálně 10x. Demoliční četa 😁. Jak je psáno výše, podruhé už bychom to neudělali a to je fakt miluju 😆

A to jsou chrti v tomto extrémně pohodoví, protože je to nekonfliktní smečkové plemeno, které prakticky neštěká.

2.4.2021 09:36

Tak to máme výjimku 😆, Solomon Kane štěká často a krásně 😁, hlavně protože ví, že se to nedělá. Prostě puberťák, co se předvádí a Santana zas chce mít vždycky pravdu, aspoň co se jeho a bráchy týká 😁, takže už teď si průběžně do kožichu vjedou. Hračka, co má ten druhý, je vždycky lepší. A to máme výhodu, že opravdu důsledně vědí, kde je jejich místo ve smečce.

2.4.2021 09:37

Inspektor Pišišvor napsal(a):
2 stejně stará štěňata je masakr vychovat i bez dětí. Vy jste se úplně zbláznili! 🙄

Navíc je pravděpodobné, že se ti psi jak dospějí budou rvát o postavení - což je u stejně starých zvířat nekonečný boj, protože mají vyrovnané síly.

Nedělejte to - za 3 měsíce ten úžasný pohled na hrající si štěňátka vystřídá hodně ošklivé vystřízlivění.

No a to je další věc....když k nám domů přišla štěněcí dvojčata, tak dceři bylo 12 let a synovi 16 let...děti samostatné, měla jsem spoustu času se věnovat psům. Navíc jsem měla páreček pes a fena a to je za mě asi nejjednodušší kombinace. Navíc štěstí na dominantní fenu a submisivního psa, který se rád stal podpantoflákem a neusiloval o to, aby měl navrch.
I tak si neumím si představit, jak bych to dělala se třemi malými dětmi.....

2.4.2021 10:43
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Nepořídila bych si dvě podobně stará štěňata, a když už by to muselo být, tak teda psa a fenu. Tam by pak mohl být v pohodě alespoň vztah mezi nimi, ale stejně s nimi bude hrozně moc práce. Výhoda bude, že si dost vyhrají spolu, ale to si vyhrají i když si štěně pořídíte k dospělému psovi.

Ke psovi jsem si pořídila fenu v době, kdy mu byly cca 3 roky a už měl trochu rozum. Dřív bych si ji nepořídila, protože to bylo ještě spousta práce se psem, spoustu věcí jsme potřebovali dotrénovat, dotáhnout - a kdybych si do toho pořídila ještě štěně, tak bychom to dost možná nedotáhli nikdy.

2.4.2021 11:48
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

První jsem ani psát nechtěla, aby si zadavatelka neřekla, že tedy super, pořídit dvě štěnda. Měla jsem dvě štěnda stejně stará, velkých, rozdílných, ale mírných plemen. Bylo to super a neměnila bych, jestli si ještě pořídím psy, bude to stejné. Byli to kluci, feny jaksi nemusím. Ale k dětem by mne to ani nenapadlo, protože psům jsem věnovala a chtěla věnovat veškerý svůj volný čas, místo na děti tam nebylo. Navíc muž nesnášel ani, když k nám nějaké děti z příbuzenstva či od sousedů za pejsky přišly, nebáli jsme se, že by jim psi ublížili ba naopak, u nás je to tak, že dítě je nebezpečné pro psa Psi nebyli žádná demoliční četa, zahrada je obří, něco málo, co ukousli se tam ztratilo, výběh luxusní. Nikdy nebyli jeden bez druhého, všechno jsem dělala s oběma zároveň, při cvičení jsem jednoho odložila a koukal, jak cvičí jeden, pak se prostřídali. Byla jsem doma a když jsem se nevěnovala přímo jim, pracovala jsem s nima v zahradě. Takže podmínky prostě úplně jiné, než většina lidí, hlavně než zadavatelka.
Sardulah...asi jsem nadělala taky spoustu chyb, ale to nadělá i ten, co má psa jednoho, či jednoho po druhém...myslím, že tu neznám psa, který by byl bez nějakého problému, tedy pes dokonalý, pokud ano, tak se omlouvám. Ale jsem si jistá, že to byl náš Berry, tomu nebylo možné vytknout jedinou věc, ačkoliv byl vychovávaný s tím druhým štěndem

2.4.2021 12:15

lesnížínka napsal(a):
První jsem ani psát nechtěla, aby si zadavatelka neřekla, že tedy super, pořídit dvě štěnda. Měla jsem dvě štěnda stejně stará, velkých, rozdílných, ale mírných plemen. Bylo to super a neměnila bych, jestli si ještě pořídím psy, bude to stejné. Byli to kluci, feny jaksi nemusím. Ale k dětem by mne to ani nenapadlo, protože psům jsem věnovala a chtěla věnovat veškerý svůj volný čas, místo na děti tam nebylo. Navíc muž nesnášel ani, když k nám nějaké děti z příbuzenstva či od sousedů za pejsky přišly, nebáli jsme se, že by jim psi ublížili ba naopak, u nás je to tak, že dítě je nebezpečné pro psa Psi nebyli žádná demoliční četa, zahrada je obří, něco málo, co ukousli se tam ztratilo, výběh luxusní. Nikdy nebyli jeden bez druhého, všechno jsem dělala s oběma zároveň, při cvičení jsem jednoho odložila a koukal, jak cvičí jeden, pak se prostřídali. Byla jsem doma a když jsem se nevěnovala přímo jim, pracovala jsem s nima v zahradě. Takže podmínky prostě úplně jiné, než většina lidí, hlavně než zadavatelka.
Sardulah...asi jsem nadělala taky spoustu chyb, ale to nadělá i ten, co má psa jednoho, či jednoho po druhém...myslím, že tu neznám psa, který by byl bez nějakého problému, tedy pes dokonalý, pokud ano, tak se omlouvám. Ale jsem si jistá, že to byl náš Berry, tomu nebylo možné vytknout jedinou věc, ačkoliv byl vychovávaný s tím druhým štěndem

.i člověk se zaměstnání a dětmi, bydlici v bytě, může dát psům velmi plnohodnotný zivot a vyžití,, ale musí to umět, tady to ale prostě zavání pr.ůserem a to tak, ze velkým.....

2.4.2021 12:32

lesnížínka napsal(a):

No upřímně ty jsi jediná, která si to pochvaluje, co znám.
A já klidně řeknu, že u mě to nakonec nebylo tak hrozný, ale za prvé jsem měla fakt štěstí na bezproblémovou dvojici, co se vztahů mezi sebou týká a za druhé i když jsme měla děti, tak velké a mohla jsem se kdykoliv sebrat a jít třeba na tři hodiny na prochajdu, mohla jsem psům věnovat čas, protože děti buď šly třeba se mnou na prochajdu a nebo měly svoje zájmy a byly defakto asi rády, že nemají mámu furt za zadkem.

Ale upřímně dvě Giny bych teda nechtěla....Gina má ještě stále dny, kdy je "na zabití" a když si představím, že bych měla dvě takové treperendy, to bych se šla asi oběsit na švestku.

2.4.2021 12:52
arosek

XXX.XXX.60.11

Zrovna se snazime udat 1,5 rocniho psa, bezproblemove plemeno.

Panicka tri male deti ...

Kupodivu na psa nebylo tolik casu jak by bylo treba, obzvlaste v dobe puberty.

Tady bude vyhoda, ze se ti dva nafixuji na sebe. Vyhoda pro ne. Ne pro okoli.

2.4.2021 12:58
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

arosek napsal(a):

A nebo se v pubertě začnou rvát a paní nebude vědět jestli má dřív řešit pokousaný psy, děti..., nebo si zobnout diazepam, zapít ho vodkou a dělat, že se nic neděje... 🤪

2.4.2021 13:12
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

No upřímně ty jsi jediná, která si to pochvaluje, co znám.
A já klidně řeknu, že u mě to nakonec nebylo tak hrozný, ale za prvé jsem měla fakt štěstí na bezproblémovou dvojici, co se vztahů mezi sebou týká a za druhé i když jsme měla děti, tak velké a mohla jsem se kdykoliv sebrat a jít třeba na tři hodiny na prochajdu, mohla jsem psům věnovat čas, protože děti buď šly třeba se mnou na prochajdu a nebo měly svoje zájmy a byly defakto asi rády, že nemají mámu furt za zadkem.

Ale upřímně dvě Giny bych teda nechtěla....Gina má ještě stále dny, kdy je "na zabití" a když si představím, že bych měla dvě takové treperendy, to bych se šla asi oběsit na švestku.

Já si to taky pochvaluju :) Nechala jsem si z vrhu dvě štěnda, fenu a psa a super. Štěňata se spolu vyblbla, do roku chodila na volno na prochajdy, no a pak se začala zapřahat. Když si to tak promítnu zpátky, tak mi to nepřišlo vůbec horší, než když jsem si nechala jedno. Ale je fakt, že husky je pohodovej, smečkovej pes a že ta jeho práce je prostě jiná, než třeba u NO. Já si vezmu do zápřahu klidně 8 haskounů najednou, ale nedovedu si představit cvičit najednou 8 NO :)

2.4.2021 13:19
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Huskyjanina napsal(a):
Já si to taky pochvaluju :) Nechala jsem si z vrhu dvě štěnda, fenu a psa a super. Štěňata se spolu vyblbla, do roku chodila na volno na prochajdy, no a pak se začala zapřahat. Když si to tak promítnu zpátky, tak mi to nepřišlo vůbec horší, než když jsem si nechala jedno. Ale je fakt, že husky je pohodovej, smečkovej pes a že ta jeho práce je prostě jiná, než třeba u NO. Já si vezmu do zápřahu klidně 8 haskounů najednou, ale nedovedu si představit cvičit najednou 8 NO :)

Asi tak - taky si umím představit mít 6 barzojů, ale 2 maliňáci už jsou práce na plný úvazek.

2.4.2021 13:29

arosek napsal(a):

To bude asi ten Maxík?

https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3783842/zlaty-retrivr-s-pp-cena?from-list=1#a3809032

2.4.2021 14:02

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Asi tak - taky si umím představit mít 6 barzojů, ale 2 maliňáci už jsou práce na plný úvazek.

Asi tak. Já mít šest ohařů, tak si to jdu rovnou hodit...

2.4.2021 19:47
fikovnice

XXX.XXX.134.254

lesnížínka napsal(a):

"Ale k dětem by mne to ani nenapadlo, protože psům jsem věnovala a chtěla věnovat veškerý svůj volný čas, místo na děti tam nebylo. Navíc muž nesnášel ani, když k nám nějaké děti z příbuzenstva či od sousedů za pejsky přišly, nebáli jsme se, že by jim psi ublížili ba naopak, u nás je to tak, že dítě je nebezpečné pro psa..."

Tý brďo...děti se mi nepoštěstilo mít. Ne, že by děti neuměly občas zvíře potrápit (je potřeba je odmala vést k tomu, že zvířatům se neubližuje)... Ale nezlob se, můj názor je, že by to prostě mělo být naopak. Že vlastním-li psa, a třeba klidně čivavu, tak vždy musím být obezřetná v první řadě, aby pes neublížil dítěti - ať už mému nebo dítěti od návštěvy!

2.4.2021 19:54
fikovnice

XXX.XXX.134.254

A pro zadavatele: ano, je to hloupost pořídit dva psy - štěňata ke třem malým dětem! A přede mnou vám to napsali velmi zkušení lidé, kteří se kynologii věnují desítky let!

2.4.2021 20:27

fikovnice napsal(a):
"Ale k dětem by mne to ani nenapadlo, protože psům jsem věnovala a chtěla věnovat veškerý svůj volný čas, místo na děti tam nebylo. Navíc muž nesnášel ani, když k nám nějaké děti z příbuzenstva či od sousedů za pejsky přišly, nebáli jsme se, že by jim psi ublížili ba naopak, u nás je to tak, že dítě je nebezpečné pro psa..."

Tý brďo...děti se mi nepoštěstilo mít. Ne, že by děti neuměly občas zvíře potrápit (je potřeba je odmala vést k tomu, že zvířatům se neubližuje)... Ale nezlob se, můj názor je, že by to prostě mělo být naopak. Že vlastním-li psa, a třeba klidně čivavu, tak vždy musím být obezřetná v první řadě, aby pes neublížil dítěti - ať už mému nebo dítěti od návštěvy!

No v tomhle teda tak trochu nesouhlasím....můj pes samozřejmě nesmí ublížit dítěti a cizímu už vůbec ne, ale ti psi často neublíží tak, že si řeknou "hele dítě, tak ho běžím zakousnout", ale v nějaký reakci na chování dítěte, byť by to to dítě nemyslelo zle.
A lesnížínce dávám za pravdu....já jsem svým psům ve vztahu k mým dětem věřila na stopto, ale děti jsem do určitého věku musela opravdu hlídat, protože člověk nikdy neví, co je napadne. Když už začne děcko brát rozum a je schopné pochopit a dodržovat nějaké chování vůči psu, tak je to brnkačka.....ale to jsou moje děti, mnou vychované děti a nemůžu se spolehnout na to, že cizí dítě, byť třeba příbuzné nebo návštěva, to budou mít stejně.
A zažila jsem to....celou návštěvu mých spolužaček s dětmi jsem to byla já, kdo měl oči na stopkách a "chránil" zvířata a to se jednalo jen o "blbé králíky a morčata", které by dítěti žádné fatální zranění nezpůsobilo. A matky byly v klidu, protože honit zakrslé králíky po zahradě je přeci naprosto nevinná zábava a ty děti králíkům nic nedělají....jen ječí a nahánějí je. Takže asi tak.

Takže jsem vždycky brala cizí dítě jako potenciálně nebezpečné pro moje zvířectvo.

2.4.2021 21:01
fikovnice

XXX.XXX.134.254

No v tomhle teda tak trochu nesouhlasím....můj pes samozřejmě nesmí ublížit dítěti a cizímu už vůbec ne, ale ti psi často neublíží tak, že si řeknou "hele dítě, tak ho běžím zakousnout", ale v nějaký reakci na chování dítěte, byť by to to dítě nemyslelo zle.
A lesnížínce dávám za pravdu....já jsem svým psům ve vztahu k mým dětem věřila na stopto, ale děti jsem do určitého věku musela opravdu hlídat, protože člověk nikdy neví, co je napadne. Když už začne děcko brát rozum a je schopné pochopit a dodržovat nějaké chování vůči psu, tak je to brnkačka.....ale to jsou moje děti, mnou vychované děti a nemůžu se spolehnout na to, že cizí dítě, byť třeba příbuzné nebo návštěva, to budou mít stejně.
A zažila jsem to....celou návštěvu mých spolužaček s dětmi jsem to byla já, kdo měl oči na stopkách a "chránil" zvířata a to se jednalo jen o "blbé králíky a morčata", které by dítěti žádné fatální zranění nezpůsobilo. A matky byly v klidu, protože honit zakrslé králíky po zahradě je přeci naprosto nevinná zábava a ty děti králíkům nic nedělají....jen ječí a nahánějí je. Takže asi tak.

Takže jsem vždycky brala cizí dítě jako potenciálně nebezpečné pro moje zvířectvo.

Je to diskuze, tak máme každá právo na svůj názor.
Ač bezdětná, vždy budu hájit to, že v první řadě budu mít obavy z napadení dítěte psem než z napadení psa dítětem. Toť můj názor - myslím to všeobecně. Ale samozřejmě Ti neberu Tvůj názor, že ve větším ohrožení jsou psi dětmi. Jen se prostě neshodneme.

2.4.2021 21:12
fikovnice

XXX.XXX.134.254

"No v tomhle teda tak trochu nesouhlasím....můj pes samozřejmě nesmí ublížit dítěti a cizímu už vůbec ne, ale ti psi často neublíží tak, že si řeknou "hele dítě, tak ho běžím zakousnout", ale v nějaký reakci na chování dítěte, byť by to to dítě nemyslelo zle.
A lesnížínce dávám za pravdu....já jsem svým psům ve vztahu k mým dětem věřila na stopto, ale děti jsem do určitého věku musela opravdu hlídat, protože člověk nikdy neví, co je napadne. Když už začne děcko brát rozum a je schopné pochopit a dodržovat nějaké chování vůči psu, tak je to brnkačka.....ale to jsou moje děti, mnou vychované děti a nemůžu se spolehnout na to, že cizí dítě, byť třeba příbuzné nebo návštěva, to budou mít stejně."

Možná to i myslíme stejně. Modelová situace: dítě vyprovokuje psa, a ten v sebeobraně zaútočí... Takže ano, PŘEDVÍDAT!!! Koukat, co má dítě za lubem, ale já mám prvořadě strach, že by EVENTUELNĚ moje zvířata mohla ublížit dítěti.

Ale i když miluji zvířata (asi až patologicky ), nechci a nemůžu stavět obavu o ně (např. psy) nad obavu o dítě (byť cizí). Takto jsem to totiž pochopila. A v příspěvku byla zmínka o "nenadšenosti" z dětských návštěv - aby neublížily psům.
Když ke mně přijde na návštěvu např. kamarádka se svojí postiženou dcerou, také po očku koukám, co provádí mým kočkám...ale především trnu, aby některá z mých koček, byť nechtěně, neublížila jí.

2.4.2021 21:15
fikovnice

XXX.XXX.134.254

Poslední edit: Kdysi se tu vyskytl jakýsi trochu podivný hypotetický dotaz na hypotetickou situaci - zjednodušeně: je mi bližší cizí dítě nebo moje zvíře? Když bude v ohrožení života cizí dítě nebo moje zvíře, koho budu primárně zachraňovat?

Některé příspěvky, které se zde tehdy k této otázce vyskytovaly, mě poměrně šokovaly.

Poslední případ:
https://www.idnes.cz/praha/zpravy/pokousane-dite-pes-petrin.A210402_132422_praha-zpravy_bse?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Tuším, že to dítě je v umělém spánku.

2.4.2021 21:25
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Jsem pro fyzické tresty , pak kriminál
a pak platit a platit a platit.

2.4.2021 21:28

fikovnice napsal(a):
Ač bezdětná, vždy budu hájit to, že v první řadě budu mít obavy z napadení dítěte psem než z napadení psa dítětem. Toť můj názor - myslím to všeobecně. Ale samozřejmě Ti neberu Tvůj názor, že ve větším ohrožení jsou psi dětmi. Jen se prostě neshodneme.

Jani já ti neberu tvůj názor, ani ho nechci zpochybňovat. Chtěla jsem prostě jen říct, že z mojí zkušenosti spíš ty děti ublíží zvířeti a bohužel pak může dojít k tomu, že se ten pes ohradí a dítě napomene, což může skončit zraněním dítěte.

A protože nikdo z nás nechce, aby náš pes zranil nějaké dítě, tak to prostě hlídáme.
A bohužel v tomhle ohledu jde alespoň z mého pohledu o hlídání toho dítěte. Protože když mi přišla návštěva s dětmi, tak moji psi, ať už to byla ovčanda, afgán...po nějakém přivítání se pes svalil někam na svoje místo a jediné nebezpečí tedy bylo, že to nehlídané dítě poleze za psem a udělá mu nějakou bejkárnu.
A bohužel z mojí zkušenosti často rodiče nepejskaři tyto situace podceňují a jsou v klidu, protože já mám psa, co bydlí s dětma a nikdy jim neublížil, nacházíme se na zahradě, tak jim přijde, že svého potomka nemusí po očku sledovat.
A bohužel tohle často podcení i pejskařské rodiny, které mají psa, co třeba miluje všechny děti na světě a nenapadne je, že cozí pes, který je na děti zvyklý, může kurňa dělat rozdíl mezi SVÝM dítětem a CIZÍM dítětem.
No a pak je tady skupina rodičů, kteří si myslí, že žádný správný pes dítěti neublíží.

A upřímně i kdybych měla psa, který na sobě nechá dříví štípat, tak mu nenechám ublížovat nějakým cizím spratkem, nenechám ho ani obtěžovat nějakým malým nezbedou...to by byla zrada na psí dušičce.
Když vůbec nebudu brát ohledy na toho psa, tak i kvůli bezpečnosti toho dítěte...nikdy nevíš, kdy i tomu největšímu dobrákovi dojde trpělivost.

Spousty dětí, kteří byly doma a nebo na návštěvě zraněno psem, doplatily na to, že dospělý podcenili situaci a nebo že nechali děcko obtěžovat psa a pak se stalo neštěstí.

Upřímně jsem ráda, že k nám nikdo na návštěvu s malým děckem nelozí....a jestli někdy bude, tak jedině moje vnouče a to bude v bezpečí protože za prvé bude mít výchovu mé dcery, kterou jsem vychovala já, za druhé zbytek mu vysvětlí babička-já a za třetí bude mít tu nej psí tetu na světě, protože co může být k dítěti lepší než obrovský trpělivý pes se sníženým prahem bolesti......když vidím na videích, jak po sobě nechají pyrenejci skákat kůzlata a jehňata a oni leží a nehnou ani brvou, tak malé děcko, co nemá kopýtka je brnkačka.

2.4.2021 21:36

fikovnice napsal(a):
Poslední edit: Kdysi se tu vyskytl jakýsi trochu podivný hypotetický dotaz na hypotetickou situaci - zjednodušeně: je mi bližší cizí dítě nebo moje zvíře? Když bude v ohrožení života cizí dítě nebo moje zvíře, koho budu primárně zachraňovat?

Některé příspěvky, které se zde tehdy k této otázce vyskytovaly, mě poměrně šokovaly.

Poslední případ:
https://www.idnes.cz/praha/zpravy/pokousane-dite-pes-petrin.A210402_132422_praha-zpravy_bse?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Tuším, že to dítě je v umělém spánku.

Janinko já se přiznám, že jsem sobec a je mi vždycky bližší košile než kabát a asi by záleželo na tom, jak silný citový vztah mám ke svému zvířeti.
Takže nejdřív bych zachraňovala Sáru a pak teprve nějaké cizí dítě. ...protože Sára je mi milionkrát bližší a dražší než cizí dítě.
A může si o mě myslet, kdo chce co chce.
Ale tak myslím, že o mě je už tady obecně známo, že děti nesnáším, že je mi z nich až kolikrát fyzicky špatně a jediná vyjímka jsou moje děti a jednou snad moje vnoučata.

A stejně si i myslím, že tohle člověk zjistí až kdyby ta situace nastala.

2.4.2021 21:48

moje zvíře a až pak cizí dítě. prostě tak to je.

jen proto, že je určitý jedinec stejného živočišného druhu nepřebíjí to, že nepatří do rodiny.

2.4.2021 22:08
arosek

XXX.XXX.60.11

To bude asi ten Maxík?

https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3783842/zlaty-retrivr-s-pp-cena?from-list=1#a3809032

Jj, to je on.

Jinak ja mam (coz je asi vseobecne znamo) 4x GR, 2x skoro GR a 1x kvakalir.
Vekove 11 let skoro GR, 9 let GR, 9 let skoro GR, 6 let GR, 3,5 roku GR, 2 roky kavos a 1 rok GR.

Cilene porizeni jsou 9 a 6 a 3,5 a 2.
11 a 9 jsou utulkaci
Rocni je jedinacek co se u nas narodil a nemela jsme to srdce ho dat.

Puvodni slozeni smecky GR je pro me temer idelani - dva prostredni pracuji, stary a mlady se stridaji, pac ani jeden jeste plnou praci nezastane. Ten rocni jen mel byt az z dalsiho vrhu, ne z tohohle. Ale holt osud, tak jen prisel o cca pul rok driv.
Kavoska je dcery, ta je navic.

Vekove je to dobre vychovatelne - kdyz z puberty doroste nejmladsi, nauci se od tech starsich co ma umet a kdyz je dovycepovan, ma slozene zkousky a tak nejak ustalen, muze teprve prijit dalsi se kterym si zas nicim chvili nervy.

Utulkaci nam to ozivuji, pac ti vetsinou maji spoustu hezkych zlozvyku :D

Dalsi na co spousta lidi zapomina je, ze dva (nebo vice) psu tesne po sobe znamena v duchodcovskem veku vyrazne vyssi vydaje. Staci aby jeden byl kardiak a druhy treba ledvinar a uz to svisti.
Mam za sebou ledvinare, kardiaky i prusvihy s jatry a na vyzadani klidne poslu cenik mesicnich nakladu :D

2.4.2021 22:09
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

fikovnice napsal(a):

Jani, ono šlo hlavně o to, že jsem měla pohodové, všemilující psy a ráda bych, aby to tak zůstalo i po návštěvách dětí. Woruška, ten by na sobě nechal dříví štípat, Berry sice taky, ale berňáci jsou trochu plašani, mají k tomu bohužel sklony. A zrovna jemu návštěva - kamarád s dvouletým dítětem, najednou hodil dítě na záda jako, že na koníčka. Šli jsme spolu všichni zahradou a on nesouc dítě, ho hodí vedle jdoucímu berňákovi na záda. Ten se jen leknul a vytřeštěný odskočil. Mohl se ohnat a děcko mělo roztrženou hubu. A mohlo to na něm zanechat to, že by startoval na děti. Ne, nestalo se, my jsme to v tu chvíli(tedy já) zlehčili tím, že jsme se zasmáli, udělali z toho děsnou legraci, ale když jsem viděla muže, jak v něm vaří krev, myslela jsem, že dotyčnému jednu vrazí.

2.4.2021 22:57

Přesně, a podle mě by každý zachraňoval to dítě - i Bodlinka :-))

3.4.2021 08:09

Přesně, a podle mě by každý zachraňoval to dítě - i Bodlinka :-))

Proč???....já v tomto souhasím s Bodlinkou...pes je rodina a to že je chlupatý na tom nic nemění, je to taky "moje dítě"

Prostě mě irituje, že jsem defakto povinná zachraňovat cizí dítě bez ohledu na to, že k němu nemám absolutně žádný citový vztah a nechat v tom bytost, kterou miluju. A pokud to tak není, tak nejsem normální.
Mě přijde naopak logické, že se nejdřív starám o ty, ke kterým mám citovou vazbu.

Obávám se, že tady nehraju na priority Taky bych zachránila nejdřív svojí osmdesátiletou maminku a ne dítě, i když by to bylo logičtější...dítě má celý život před sebou.......

Jasně pokud by byly v nebezpečí mě cizí osoby, tak děti jsou na prvním místě.

3.4.2021 08:14

fakt nechápu, proč bych měla zachraňovat cizí dítě. myslím si, že v situaci "pes je v nebezpečí" bych si těch cizích dětí vlastně ani nevšimla.

3.4.2021 08:18

fakt nechápu, proč bych měla zachraňovat cizí dítě. myslím si, že v situaci "pes je v nebezpečí" bych si těch cizích dětí vlastně ani nevšimla.

V tom případě se týpek, jehož pes pokousal děcko na Petříně, zachoval zcela logicky. Odkráčel a šel zachránit svého psa. A tolik lidí mu to vyčítá!

3.4.2021 08:21
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

S takovou brzo vymřeme, to množství žen, které staví psa na vyšší úroveň než dítě je nějak moc. Ať si každý dělá jak myslí, ono radši lepší, když takové osoby děti mít nebudou, protože by z toho byly další zlomené lidské duše. Nicméně ten hejt vůči dětem mi přijde absolutně zbytečný, na jedné straně říkat psům miminka a na druhé o cizím dítěti říct, že to je parchant a spratek. Jaké jste měli dětství?

3.4.2021 08:32

V tom případě se týpek, jehož pes pokousal děcko na Petříně, zachoval zcela logicky. Odkráčel a šel zachránit svého psa. A tolik lidí mu to vyčítá!

to je úplně jiná situace, ten zachránil hlavně sám sebe. psovi přece nehrozilo bezprostředně vůbec nic.

bavím o situaci já nevím topí se můj pes a cizí dítě.

3.4.2021 08:33

Andrýsek3 napsal(a):
S takovou brzo vymřeme, to množství žen, které staví psa na vyšší úroveň než dítě je nějak moc. Ať si každý dělá jak myslí, ono radši lepší, když takové osoby děti mít nebudou, protože by z toho byly další zlomené lidské duše. Nicméně ten hejt vůči dětem mi přijde absolutně zbytečný, na jedné straně říkat psům miminka a na druhé o cizím dítěti říct, že to je parchant a spratek. Jaké jste měli dětství?

nemám nic proti dětem nebo proti cizím dětem.

ale prostě mám svého psa radši než cizí dítě. stejně jako mám svojí mámu radši než nějakou cizí paní, kamarádku radši než nějakou cizí ženskou a tak dále a tak dále.

nemyslím si, že je to nenormální.

pes je moje rodina. cizí dítě není moje rodina a někde blízko by jí mělo mít, mimochodem. takže každej budeme zachraňovat to svoje a cajk.

3.4.2021 08:39
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

No a pak je tu třetí možnost, že já bych se snažila zachránit oba, jak psa, tak to dítě. Stejně jako kdybych měla zachraňovat dva svoje psy nebo dvě svoje děti. V tu chvíli si taky nevyberu jedno. Ale pokusím se zachránit nejprve to, které je na tom lépe, pak ihned to druhé, případně zaráz, i kdybych u toho měla utrpět já. A ne neřeknu si v téhle situaci, tak to dítě (potažmo pes) je jen jedno moje, tak to druhé tam nechám.

3.4.2021 08:41

to je úplně jiná situace, ten zachránil hlavně sám sebe. psovi přece nehrozilo bezprostředně vůbec nic.

Víte kolik lidí chodí na Petřín ozbrojených ? Čekat na příjezd policie ?
Podle vaší logiky - to dítě tam mělo matku, nebylo potřeba aby ho zachraňoval i on.

3.4.2021 08:44

Víte kolik lidí chodí na Petřín ozbrojených ? Čekat na příjezd policie ?
Podle vaší logiky - to dítě tam mělo matku, nebylo potřeba aby ho zachraňoval i on.

tak zase to nepřekrucujte, Orionko.

když způsobím škodu, tak je přece slušností počkat tam na tu policii. Stejně jako je normální neujíždět od dopravní nehody, třeba.

3.4.2021 08:52
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

když způsobím škodu, tak je přece slušností počkat tam na tu policii. Stejně jako je normální neujíždět od dopravní nehody, třeba.

A pro vás je teda slušností a normální neposkytnutí pomoci?

3.4.2021 08:57
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Huskyjanina napsal(a):

Kam na to chodíte?

3.4.2021 08:58

Huskyjanina napsal(a):

když půjdu po ulici a bude tam v nouzi cizí dítě, pak budu pomáhat cizímu dítěti. stejně budu pomáhat cizí paní, cizímu kotěti nebo poraněnému holubovi.

když půjdu po ulici a jednu chvíli bude utíkat pod auto Nora a cizí dítě, tak šance, že si vůbec všimnu cizího dítěte dřív, než bude vyřešená Nora, je prakticky nulová.

3.4.2021 09:00
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

rapotacka11 napsal(a):
Kam na to chodíte?

Jáááá? Když mi někdo napíše, že by zachraňoval psa místo cizího dítěte, tak je to jasný neposkytnutí pomoci. A prej, kam na to chodim

3.4.2021 09:00

Já to zas tak moc nepřekrucuju. Ten pes musel být pořádně rozjetý a co by se stalo, až by na policii začal řvát, trhat vodítko a zjevně by nebyl k uklidnění a policajti a okolní by začali řvát na majitele. Nehrozilo by aspoň odebrání? Možná by si nějaký horlivý policista fakt střelil. Asi nebyl schopný psa na místě uklidnit. A věřím tomu, že byl v šoku a chtěl psa uklidit do bezpečí.
( Aby nedošlo k omylu, já se ho nezastávám, je to tragedie, ke které vůbec nemělo dojít a ať ho zasloužený trest nemine). Aspoň, že se přihlásil.

3.4.2021 09:02

Huskyjanina napsal(a):
Jáááá? Když mi někdo napíše, že by zachraňoval psa místo cizího dítěte, tak je to jasný neposkytnutí pomoci. A prej, kam na to chodim

neposkytnutí pomoci: Kdo osobě, která je v nebezpečí smrti nebo jeví známky vážné poruchy zdraví nebo jiného vážného onemocnění, neposkytne potřebnou pomoc, ač tak může učinit bez nebezpečí pro sebe nebo jiného...

když tam bude to cizí dítě ležet placaté, tak mu tu sanitku teda zavolám. asi bych zvládla i stavění krvácení. s tím fakt nemám problém

a opravdu nevidím, že by tady kdokoliv jiný argumentoval tím, že by to neudělal.

3.4.2021 09:05

Já to zas tak moc nepřekrucuju. Ten pes musel být pořádně rozjetý a co by se stalo, až by na policii začal řvát, trhat vodítko a zjevně by nebyl k uklidnění a policajti a okolní by začali řvát na majitele. Nehrozilo by aspoň odebrání? Možná by si nějaký horlivý policista fakt střelil. Asi nebyl schopný psa na místě uklidnit. A věřím tomu, že byl v šoku a chtěl psa uklidit do bezpečí.
( Aby nedošlo k omylu, já se ho nezastávám, je to tragedie, ke které vůbec nemělo dojít a ať ho zasloužený trest nemine). Aspoň, že se přihlásil.

nevím, na místě jsem teda fakt nebyla, ale zároveň k pokousání malého dítěte velkým psem ten pes zase tak rozjetý být nemusí a než by přijeli policajti, tak už by mohl být dááávno uklidněný.

jo, v šoku být mohl, ale ta motivace bude spíš "hele průser" než "musím jít domů uklidnit psa"

3.4.2021 09:05

neposkytnutí pomoci: Kdo osobě, která je v nebezpečí smrti nebo jeví známky vážné poruchy zdraví nebo jiného vážného onemocnění, neposkytne potřebnou pomoc, ač tak může učinit bez nebezpečí pro sebe nebo jiného...

když tam bude to cizí dítě ležet placaté, tak mu tu sanitku teda zavolám. asi bych zvládla i stavění krvácení. s tím fakt nemám problém

a opravdu nevidím, že by tady kdokoliv jiný argumentoval tím, že by to neudělal.

A když tam bude zraněné dítě a váš pes, necháte dítě ležet a poběžíte se psem k veterináři? Resp. ošetříte nejdřív psa, protože je váš a až potom dítě, protože je cizí?

3.4.2021 09:08
Slon Indický

XXX.XXX.242.74

A když tam bude zraněné dítě a váš pes, necháte dítě ležet a poběžíte se psem k veterináři? Resp. ošetříte nejdřív psa, protože je váš a až potom dítě, protože je cizí?

Nejsem bodlinka, ale vidím to možná podobně. Pokud by krvácelo moje zvíře a potřebovalo rychlou pomoc, tak po cestě k veterináři volám sanitku dítěti.

3.4.2021 09:09
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

No když se bude topit váš pes a vedle něj dítě, tak jste řikala, že budete zachraňovat psa. Než ho vytáhnete, tak je dítě dávno u dna. A až by přijeli policajti, tak byste argumentovala tím, ale já mu chtěla pomoct, hned potom co zachráním psa

3.4.2021 09:11
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Asi nebyl schopný psa na místě uklidnit.
A věřím tomu, že byl v šoku a chtěl psa uklidit do bezpečí.
""""""""""""""""""

Byl to korunovanej blb, pouštět mezi lidi psa bez koše.

triáž už pro mě není krizová situace, respektive jsem schopná nezávisle hodnotit tu situaci jako celek. když už nehrozí žádné zhoršování situace, jsou tam teda dva ranění, tak je to čistě o akutnosti ošetření každého z nich. tady zase, to dítě tam někde pravděpodobně má nějakou mámu nebo je tam nějaký jiný dospělý, pochybuju, že by tato situace nastala uprostřed ničeho, jen já a dva pacienti. no a jiní lidé, i v šoku, se dají docela dobře řídit a poslouchají naopak povely velmi dobře.

takže koho budu ošetřovat já záleží na závažnosti poranění. ve finále to ale bude stejně pes, protože umím psy, ne lidi. lidem můžu zavolat sanitku, nebo instruovat někoho k zavolání sanitky, krvácení může stavět támhle ten pán, protože to cizí dítě asi nebude v šoku kousat, takže krvácení vlastního psa můžu stavět stejně jenom já

a tak, prostě. střeva venku u psa jsou mi jasný, u cizího dítěte, pak se hádejte s maminkou, že jste udělala něco špatně. když se veterinář pokouší o lidskou medicínu, může se akorát dostat do problémů.

Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Slon Indický napsal(a):
Nejsem bodlinka, ale vidím to možná podobně. Pokud by krvácelo moje zvíře a potřebovalo rychlou pomoc, tak po cestě k veterináři volám sanitku dítěti.

A když budou krvácet oba stejně a oba v ohrožení života. To fakt tam necháte dítě ležet a budete si zachraňovat psa s tím, že dítěti po cestě zavoláte záchranku?

3.4.2021 09:14

Huskyjanina napsal(a):
No když se bude topit váš pes a vedle něj dítě, tak jste řikala, že budete zachraňovat psa. Než ho vytáhnete, tak je dítě dávno u dna. A až by přijeli policajti, tak byste argumentovala tím, ale já mu chtěla pomoct, hned potom co zachráním psa

ano, tak by mě asi zavřeli, ale prostě v takové situaci bych si toho, že je tam i děcko, prostě vůbec nevšimla. tak by mě museli zavřít.

co na to mám říct?

pokud jste vy takovej drsoň, že když se vám topí pes, v klidu si prohlédnete situaci a zhodnotíte logicky své síly a všimnete si toho dítěte a jdete zachraňovat samozřejmě to dítě, protože logika velí, že vlastní druh má přednost, gratuluju.

3.4.2021 09:17
Lucík32

XXX.XXX.140.165

Občas si za to můžou děti ze jsou pokousané a pak se to svede na psa. Mně osobně se nelíbí když někdo nazve např. Pitbulla bojovým psem.

3.4.2021 09:18
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Stejně tu chcíp pes.
Tak se můžem rafnout i pro to, co se nestalo
a nechystá stát.

3.4.2021 09:19
Slon Indický

XXX.XXX.242.74

Huskyjanina napsal(a):
A když budou krvácet oba stejně a oba v ohrožení života. To fakt tam necháte dítě ležet a budete si zachraňovat psa s tím, že dítěti po cestě zavoláte záchranku?

No, dítě tam nebude samo bez nikoho. Předpokládám, že nějací rodiče, kolemjdoucí atd mu pomoc poskytnou - já zavolám alespoň tu záchranku. Moc víc platná stejně nebudu, nemám žaludek ani vědomosti na poskytnutí kvalitní první pomoci.
Prostě by mi nedalo spát, že jsem nezachránila nebo se nepokusila zachránit vlastního psa - člena rodiny, na úkor cizího dítěte. Mého psa nikdo jiný nezachrání, cizí dítě má ty šance na poskytnutí pomoci od jiných lidí větší.

3.4.2021 09:28
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

ano, tak by mě asi zavřeli, ale prostě v takové situaci bych si toho, že je tam i děcko, prostě vůbec nevšimla. tak by mě museli zavřít.

co na to mám říct?

pokud jste vy takovej drsoň, že když se vám topí pes, v klidu si prohlédnete situaci a zhodnotíte logicky své síly a všimnete si toho dítěte a jdete zachraňovat samozřejmě to dítě, protože logika velí, že vlastní druh má přednost, gratuluju.

Nemusim si nic v klidu prohlížet, protože topícího dítěte VEDLE psa, by si všimnul každej až na Bodlinku. Takže ano, já bych šla zachraňovat to něčí dítě. To je pro mě normální. Pro vás je normální jít zachraňovat psa. A proto jsem se ptala, jestli je teda pro vás i normální neposkytnutí pomoci. Z odpovědi jste se vykroutila, že byste to dítě neviděla Vy byste měla dělat politiku

3.4.2021 09:29

Huskyjanina napsal(a):
Nemusim si nic v klidu prohlížet, protože topícího dítěte VEDLE psa, by si všimnul každej až na Bodlinku. Takže ano, já bych šla zachraňovat to něčí dítě. To je pro mě normální. Pro vás je normální jít zachraňovat psa. A proto jsem se ptala, jestli je teda pro vás i normální neposkytnutí pomoci. Z odpovědi jste se vykroutila, že byste to dítě neviděla Vy byste měla dělat politiku

Neviděla, no.

Nevím, jestli už jste někdy byla jakože fakt v krizový situaci.

3.4.2021 09:33

a co když a co když a co když......

lupus4

XXX.XXX.205.61

Nikdo jsme to neviděl, takže jen dohady...nedávno jsem jen tak tak zastavil nohou "roztomilé děťátko" co chtělo na odstrkovadle mi najet do psa...zatímco maminka mobilovala...
Rána jak z děla a vůbec bych se nedivil, kdyby se Lůďa ohradil...kulhal jsem ještě půl hodiny...
Kdyby ho chtěl "bulík" zahlušit a vzal ho za krk, tak nemají co zachraňovat....
Tím samozřejmě neomlouvám, to že majitel zdrhnul - to se zkrátka nedělá

Takže všechno jen dohady a kecy v kleci

Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

rapotacka11 napsal(a):
Stejně tu chcíp pes.
Tak se můžem rafnout i pro to, co se nestalo
a nechystá stát.

Náhodou je to zajímavý, jak to maj lidi nastavený.

3.4.2021 09:36

..asi mně všichni odsoudit, ale i když psa nadevše miluji, i tak půjdu zachránit z vody ditě byt cizí a pak teprve psa..a ještě jedna věc, obcas to v diskuzi probleskne.. nikdy nemůžu srovnávat smrt dítěte a psa, to ani nejde...s dítětem zivot odchází a dítě je nenahraditelné, se psem novým za zemřelého zivot ve stejné kvalitě pokračuje, byť budeme s láskou a smutkem na toho odesleho vzpomínat....prostě vzdy budu stavět zivot a zdraví člověka nad psa, ale bez psů si ten život představit nedokážu....

3.4.2021 09:40

Slon Indický napsal(a):
No, dítě tam nebude samo bez nikoho. Předpokládám, že nějací rodiče, kolemjdoucí atd mu pomoc poskytnou - já zavolám alespoň tu záchranku. Moc víc platná stejně nebudu, nemám žaludek ani vědomosti na poskytnutí kvalitní první pomoci.
Prostě by mi nedalo spát, že jsem nezachránila nebo se nepokusila zachránit vlastního psa - člena rodiny, na úkor cizího dítěte. Mého psa nikdo jiný nezachrání, cizí dítě má ty šance na poskytnutí pomoci od jiných lidí větší.

..no s mobilem na hlasity odposlech vas budou v poskytování první pomoci velmi dobre z dispečinku ZZS navadět...

3.4.2021 09:46

jo, ve skutečnosti bych to topící se dítě nezachraňovala ani kdyby byl pes vedle mě na břehu a představte si, že by mě nezavřeli, protože umím plavat možná tak, že se sama hned nepotopím ke dnu, ale zachraňovat topícího "bez nebezpečí pro sebe" fakt nedokážu.

pro psa bych skočila a asi bychom teda umřely obě. to je věc té krizové situace.

3.4.2021 09:48
Slon Indický

XXX.XXX.242.74

..no s mobilem na hlasity odposlech vas budou v poskytování první pomoci velmi dobre z dispečinku ZZS navadět...

Asi by mě opravdu museli zavřít - za své zvíře jsem zodpovědná já sama. Za cizí dítě jsou zodpovědní jeho rodiče. Bolest a ztrátu dítěte samozřejmě nikomu nepřeji, ale bližší je mi záchrana mého zvířete a moje svědomí v případě, že bych to tak neudělala. Stejně tak bych zachraňovala svou maminku před cizím dítětem, kamarádku před cizím dítětem atd - prostě bytosti, které jsou mně osobně bližší. To už tady myslím někdo psal.

Neregistrovaný uživatel

3.4.2021 09:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.47.130

Dikybohu je trestný neposkytnout pomoc takže to machrovani jak je vlastní cokl nad lidi je hypoteticky neb dámy by sice zachránily pejsanka ale ten by jim byl ho vno platné když by pak dva roky brucely v base a mezitím jim ten milovanej třeba už starší pejsánek zdechnul.... Život v pr deli nikdo by je nezamestnal pořádně ale ano jejich pes dva roky žil prej fajn. Dámy vy ste fakt jebnuty. A přesně kvůli tomuhle a podobnými lidstvo degeneruje. A vymira ta nepatrně lepší část zhejckany a zdeformovama blahobytem... Hádám že by které radši svyho psa by stě při ztroskotání lodi na pustym ostrově radej sežral to cizí dítě jen aby pejsánek žil o chvíli dyl.

3.4.2021 10:01

jo, ve skutečnosti bych to topící se dítě nezachraňovala ani kdyby byl pes vedle mě na břehu a představte si, že by mě nezavřeli, protože umím plavat možná tak, že se sama hned nepotopím ke dnu, ale zachraňovat topícího "bez nebezpečí pro sebe" fakt nedokážu.

pro psa bych skočila a asi bychom teda umřely obě. to je věc té krizové situace.

...pokud neumite plavat vzburcujete HZS...

3.4.2021 10:03

...pokud neumite plavat vzburcujete HZS...

A oni ji pres hlasity odposlech nauci plavat, aby poskytla prvni pomoc?
Sorry, musela jsem

3.4.2021 10:05

rapotacka11 napsal(a):
Asi nebyl schopný psa na místě uklidnit.
A věřím tomu, že byl v šoku a chtěl psa uklidit do bezpečí.
""""""""""""""""""

Byl to korunovanej blb, pouštět mezi lidi psa bez koše.

To se nevylučuje.

3.4.2021 10:05
Slon Indický

XXX.XXX.242.74

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dikybohu je trestný neposkytnout pomoc takže to machrovani jak je vlastní cokl nad lidi je hypoteticky neb dámy by sice zachránily pejsanka ale ten by jim byl ho vno platné když by pak dva roky brucely v base a mezitím jim ten milovanej třeba už starší pejsánek zdechnul.... Život v pr deli nikdo by je nezamestnal pořádně ale ano jejich pes dva roky žil prej fajn. Dámy vy ste fakt jebnuty. A přesně kvůli tomuhle a podobnými lidstvo degeneruje. A vymira ta nepatrně lepší část zhejckany a zdeformovama blahobytem... Hádám že by které radši svyho psa by stě při ztroskotání lodi na pustym ostrově radej sežral to cizí dítě jen aby pejsánek žil o chvíli dyl.

Tak jinak - kdybych přišla domů a hořel náš panelák, tak se pro svého psa vrhnu dovnitř a budu se ho snažit zachránit. Pro děti od sousedů se do plamenů vrhat nebudu. Za to mě nikdo zavřít nemůže.
V hypotetické situaci krve crčící ze psa a dítěte zachraňuju psa. Záchranku volám v každém případě, což by mělo stačit na to, že dostanu podmínku a nepůjdu sedět. Moralistické odsouzení na internetu a nějaké to opovržení okolí by mě od toho neodradilo.
Každý to má prostě v hlavě jinak.

3.4.2021 10:06

Slon Indický napsal(a):
Asi by mě opravdu museli zavřít - za své zvíře jsem zodpovědná já sama. Za cizí dítě jsou zodpovědní jeho rodiče. Bolest a ztrátu dítěte samozřejmě nikomu nepřeji, ale bližší je mi záchrana mého zvířete a moje svědomí v případě, že bych to tak neudělala. Stejně tak bych zachraňovala svou maminku před cizím dítětem, kamarádku před cizím dítětem atd - prostě bytosti, které jsou mně osobně bližší. To už tady myslím někdo psal.

..bavili jsme se ditě x pes.....a situace když tamxto dite nebude mít rodiče, logické je, ze pokud na miste budou rodiče, budou si to dítě zachraňovat sami...ale to už moc zahřejeme, každý má svuj názor a svůj náhled na věc...ja to mam tak jak jsem napsala. A nema cenu se v tom babrat...

3.4.2021 10:21

Budete zachraňovat dítě, a doufat, že se pes z toho nějak dostane.

3.4.2021 10:31

Sorry, musela jsem

...nějak jste dala dvě věci do jedné....nic se neděje, také mi občas někdo nahraje a neudrží se...

3.4.2021 10:36

Sorry, musela jsem

Asi ne, ale třeba mi poradí, ať zkusím, jestli tam já dospělá nebudu mít vodu jen po prsa, jestli mi nebude hlava koukat.........
Ale to už zabíháme do zbytečných podrobností.

3.4.2021 10:37
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Mě by zajímalo, jestli se opravdu někomu reálně stalo, že by se musel rozhodnout, zda půjde zachránit svého psa, nebo cizí dítě .

3.4.2021 10:39

Jdu hledat odpověď do Zachraňte Willyho.

3.4.2021 10:42
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já si myslím, že si takovou situaci člověk ani nedokáže představit, nebo i když si jí představuje a říká si, jak by se v té chvíli choval, tak když na to dojde, tak se dost možná zachová úplně jinak.

3.4.2021 10:44
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Fakt nechápu, co je komu do toho, jestli budu zachraňovat svého psa a ne cizí dítě a proč to tu má někdo potřebu rozebírat. Každý ať si své děti zachraňuje, já si zachraňuju ty své a to jsou mí psi a mé kočky. A je mi šumák, co si o tom kdo myslí. Už vidím hafl lidí, jak zachraňujou mého psa, kdyby se třeba topil. Riskovala jsem život pro topící se mamky Mandy a riskovala bych ho, i kdyby to bylo cizí dítě. Kdyby to byl můj pes a cizí dítě, popravdě bych zachraňovala asi první cizí dítě z logiky věci - protože bych si myslela, že to pes zvládne líp, chvíli vydrží. Pokud bych viděla, že je ze psem zle, zachraňovala bych první psa. Mandy jsem se snažila řevem dostat od splavu ke břehu, ale ona asi v šoku plavala pořád pod splav, kde ji srážela voda. Ve chvíli, kdy se ponořila, jsem tam skočila, už nebylo co řešit.

3.4.2021 10:48

marcelaamax napsal(a):
Já si myslím, že si takovou situaci člověk ani nedokáže představit, nebo i když si jí představuje a říká si, jak by se v té chvíli choval, tak když na to dojde, tak se dost možná zachová úplně jinak.

Jo, půjde ošetřovat dítě.
Stalo se mi, situace nebyla až tak vyhrocená, o život šlo možná psovi, dítě vstalo.
Asi 12 letý kluk na lesní cestě semlel pod favoritem mé odrostlé štěně. Přeletěl přes řidítka, pes s jekotem zalezl do křoví. Šla jsem zvedat a kontrolovat kluka, jestli má hlavu celou, uši bez krve......atd.
Musím ho pochválit. První, co řekl bylo "kde je ten pejsek, co se mu stalo?"

3.4.2021 11:18
fikovnice

XXX.XXX.132.54

Jani já ti neberu tvůj názor, ani ho nechci zpochybňovat. Chtěla jsem prostě jen říct, že z mojí zkušenosti spíš ty děti ublíží zvířeti a bohužel pak může dojít k tomu, že se ten pes ohradí a dítě napomene, což může skončit zraněním dítěte.

A protože nikdo z nás nechce, aby náš pes zranil nějaké dítě, tak to prostě hlídáme.
A bohužel v tomhle ohledu jde alespoň z mého pohledu o hlídání toho dítěte. Protože když mi přišla návštěva s dětmi, tak moji psi, ať už to byla ovčanda, afgán...po nějakém přivítání se pes svalil někam na svoje místo a jediné nebezpečí tedy bylo, že to nehlídané dítě poleze za psem a udělá mu nějakou bejkárnu.
A bohužel z mojí zkušenosti často rodiče nepejskaři tyto situace podceňují a jsou v klidu, protože já mám psa, co bydlí s dětma a nikdy jim neublížil, nacházíme se na zahradě, tak jim přijde, že svého potomka nemusí po očku sledovat.
A bohužel tohle často podcení i pejskařské rodiny, které mají psa, co třeba miluje všechny děti na světě a nenapadne je, že cozí pes, který je na děti zvyklý, může kurňa dělat rozdíl mezi SVÝM dítětem a CIZÍM dítětem.
No a pak je tady skupina rodičů, kteří si myslí, že žádný správný pes dítěti neublíží.

A upřímně i kdybych měla psa, který na sobě nechá dříví štípat, tak mu nenechám ublížovat nějakým cizím spratkem, nenechám ho ani obtěžovat nějakým malým nezbedou...to by byla zrada na psí dušičce.
Když vůbec nebudu brát ohledy na toho psa, tak i kvůli bezpečnosti toho dítěte...nikdy nevíš, kdy i tomu největšímu dobrákovi dojde trpělivost.

Spousty dětí, kteří byly doma a nebo na návštěvě zraněno psem, doplatily na to, že dospělý podcenili situaci a nebo že nechali děcko obtěžovat psa a pak se stalo neštěstí.

Upřímně jsem ráda, že k nám nikdo na návštěvu s malým děckem nelozí....a jestli někdy bude, tak jedině moje vnouče a to bude v bezpečí protože za prvé bude mít výchovu mé dcery, kterou jsem vychovala já, za druhé zbytek mu vysvětlí babička-já a za třetí bude mít tu nej psí tetu na světě, protože co může být k dítěti lepší než obrovský trpělivý pes se sníženým prahem bolesti......když vidím na videích, jak po sobě nechají pyrenejci skákat kůzlata a jehňata a oni leží a nehnou ani brvou, tak malé děcko, co nemá kopýtka je brnkačka.

Já s Tebou asi i souhlasím. Jen jsem měla pocit, že ten původní příspěvek vyzníval jinak. Proto jsem tam pak vložila i ten někdejší dotaz "Je mi bližší cizí dítě nebo moje zvíře?"

Pokud budeš hlídat dítě na návštěvě, aby neublížilo psovi s cílem zabránit event. napadení dítěte psem, tak to chápu. Naprosto. Takže pokud to bylo myšleno takto, jsme ve shodě.

3.4.2021 11:23
fikovnice

XXX.XXX.132.54

Andrýsek3 napsal(a):

Konečně názor, který sdílím i já!
Nečekala jsem, že vytažení té někdejší otázky rozpoutá novou diskuzi...

Miluji svoje zvířata nade vše...přesto si neumím představit prioritně nezachraňovat dítě, byť cizí!!!

3.4.2021 11:27

Záchranář k rodičům, zdrceným po utonutí jejich dítěte: Vaše dítě se nám bohužel nepodařilo zachránit, byla tam sice paní, ale když jsme přijeli, tak z té vody zachraňovala svého psa, a tvrdila, že tím, že zavolala záchranku, udělala vše, co mohla. Vaše dítě jsme pak našli my už bez známek života. Je nám to moc líto".

Která z vás, dámy, co tvrdíte, že byste zachránily nejprv svého psa a až pak cizí dítě, byste tohle chtěly slyšet?

3.4.2021 11:30
fikovnice

XXX.XXX.132.54

..asi mně všichni odsoudit, ale i když psa nadevše miluji, i tak půjdu zachránit z vody ditě byt cizí a pak teprve psa..a ještě jedna věc, obcas to v diskuzi probleskne.. nikdy nemůžu srovnávat smrt dítěte a psa, to ani nejde...s dítětem zivot odchází a dítě je nenahraditelné, se psem novým za zemřelého zivot ve stejné kvalitě pokračuje, byť budeme s láskou a smutkem na toho odesleho vzpomínat....prostě vzdy budu stavět zivot a zdraví člověka nad psa, ale bez psů si ten život představit nedokážu....

Ano, podle mě takto to má být - Tvůj názor též sdílím všemi deseti!

3.4.2021 11:35
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Záchranář k rodičům, zdrceným po utonutí jejich dítěte: Vaše dítě se nám bohužel nepodařilo zachránit, byla tam sice paní, ale když jsme přijeli, tak z té vody zachraňovala svého psa, a tvrdila, že tím, že zavolala záchranku, udělala vše, co mohla. Vaše dítě jsme pak našli my už bez známek života. Je nám to moc líto".

Která z vás, dámy, co tvrdíte, že byste zachránily nejprv svého psa a až pak cizí dítě, byste tohle chtěly slyšet?

A když ta paní místo jejich dítěte, bude v prvé řadě zachraňovat svoje dítě, už to bude v pořádku? I když pořád zůstává něčí mrtvé dítě? Nebude pak rodina mrtvého dítěte uvažovat směrem, že jejich dítě je mrtvé, tudíž asi potřebovalo pomoc víc, než to její...?

3.4.2021 11:36
Štefan1

XXX.XXX.208.238

lesnížínka napsal(a):
A když ta paní místo jejich dítěte, bude v prvé řadě zachraňovat svoje dítě, už to bude v pořádku? I když pořád zůstává něčí mrtvé dítě? Nebude pak rodina mrtvého dítěte uvažovat směrem, že jejich dítě je mrtvé, tudíž asi potřebovalo pomoc víc, než to její...?

Ano.

3.4.2021 11:37

fikovnice napsal(a):
Ano, podle mě takto to má být - Tvůj názor též sdílím všemi deseti!

..děkuji, takhle to prostě cítím...

3.4.2021 11:39
fikovnice

XXX.XXX.132.54

..děkuji, takhle to prostě cítím...

Já také...ale nečekala jsem tak poměrně bouřlivou diskuzi.

3.4.2021 11:39
fikovnice

XXX.XXX.132.54

Popravdě, z některých názorů, co se zde objevily, mi vůbec není dobře.

3.4.2021 11:41
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

fikovnice napsal(a):
Já také...ale nečekala jsem tak poměrně bouřlivou diskuzi.

Bouřlivou?
Hloupou a zbytečnou.

3.4.2021 11:42
fikovnice

XXX.XXX.132.54

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

Další údiv - od Vás jsem "Leithian" takový názor nečekala, promiňte mi to. Sice píšete svým výrazivem , ale to je fuk. Pro mě je tady důležitý obsah!

3.4.2021 11:43
fikovnice

XXX.XXX.132.54

rapotacka11 napsal(a):
Bouřlivou?
Hloupou a zbytečnou.

Proč???
Ukázalo se nastavení každého z nás...to je málo?
Nehledě na to, že já včera jen zmínila, že se zde vyskytl kdysi takový dotaz, diskuzi jsem nerozpoutávala, šla takovým nějakým samospádem, ne?

3.4.2021 11:45
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Nemyslela jsem to na Vás.

3.4.2021 11:46
fikovnice

XXX.XXX.132.54

rapotacka11 napsal(a):
Bouřlivou?
Hloupou a zbytečnou.

A ano, já ji vnímám jako bouřlivou...
Rozhodně ne jako hloupou - Váš názor respektuji, ale nesdílím.

3.4.2021 11:47

No tak já myslim, že je málo pravděpodobná situace, kdy součastně potřebuje zachránit můj pes a cizí dítě.
Těžko z hořícího domu, protože u nás se žádné cizí dítě nevyskytuje. A nikde jinde se můj pes o samotě nevyskytuje, je vždycky se mnou, takže je logické, že posbírám psa a zdrhám. Pokud někde po cestě narazím na cizí dítě, tak beru taky, pokud to bude v mých silách.
U dopravní nehody?? Tak mě přijde jen logické, že pokud nejedu v autě sama, tak nejdřív logicky kontroluju vlastní osádku a až následně, když nepotřebují mojí pomoc, tak jdu zkusit zachraňovat ostatní. Pokud už na první pohled vidím, že je někdo zraněný, tak volám telefonicky pomoc.
To, že by se topi můj pes vedle cizího dítěte je kravina, nikdy bych psa u vody nepustila, kdyby se tam motalo nějaké děcko.
Taky je málo pravděpodobné, že by cizí dítě a můj pes byli současně v ohrožení života....takže pokud bude z dítěte stříkat krev a můj pes bude vedle ležet v bezvědomí, tak asi nejdřív se pokusím zastavit dítěti krvácení a pak jdu řešit svého psa....a zase, jaká je pravděpodobnost, že se na naprosto liduprázdném místě objeví osamocené cizí dítě a jak na potvoru třeba na něj a na mého psa spadne strom.....skoro žádná, protože svého psa k cizím dětem nepouštím a pokud by dítě stálo u nás, tak spadne ten strom na nás na všechny.
A tak bych mohla pokračovat do nekonečna.

Na druhou stranu, kdyby za mnou někdo přišel, že jsem vhodný dárce kostní dřeně nebo kusu jater pro jeho děcko a že ho tím zachráním....tak nebudu váhat ani minutu.
Pokud narazím na cizí dítě v nouzi, tak mu samozřejmě pomůžu pokud to bude v mých silách a nebo alespoň přivolám pomoc.

Nemyslím si, že jsem nějaký necitelný člověk....obecně pokud můžu, tak pomůžu každému.
Ale holt asi nepovažuju cizí dítě za prioritu číslo jedna....je moje rodina včetně psů a pak teprve cizí lidi. Jestli to někdo nechápe a má mě za zrůdu, tak co nadělám.

A že někdy cizí dítě nazvu smradem a nebo spratkem, protože se tak prostě některá děcka chovají, tak to je asi spíš výtka na jejich rodiče.
Ale stejně tak to řeknu o nevychovaném psu, že je to rozmazlený spratek.
Padni kam padni...dítě nebo pes.

fikovnice

XXX.XXX.132.54

rapotacka11 napsal(a):
Nemyslela jsem to na Vás.

Aha, tak v tom případě mi promiňte...
A divila jsem se, že na mě reagujete takto - vše vysvětleno .
Já jsem ani neměla v úmyslu tu diskuzi odstartovat. Ale stalo se...

rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Vy jste ji neodstartila, jela sama.
Možná by se všechny divily, jak by se zachovaly,
kdyby k něčemu došlo i když teď v tom mají jasno.

(a to "bouřlivou" se mi zdálo až moc korektní)

3.4.2021 11:52

Nastavení každého z nás v této době je o 180° jiné, než bývá obvykle. Každý si hlídá zdroje, jen někdo to přizná a někdo ne.
Říkat si můžu, co chci, skutečnost bude ale zas jiná, on málokdo je fakt záchranář, 99 % lidí, když se něco stane, stojí a kouká s otevřenou pusou, vidí před sebou film a ten film je v paralelním vesmíru, spousta lidí není schopna ani z kapsy vytáhnout telefon a vzpomenout si na číslo, co připomíná vozíček, to není výsměšné, na zraněného psa se vrhnu, protože se vůbec nebojím, že mu ještě víc ublížím, takhle to v životě chodí, ať si tady lidem nalžu cokoli.

3.4.2021 11:53
fikovnice

XXX.XXX.132.54

a co když a co když a co když......

Ještě reakce na toto: to nemělo být o "a co když".
Pokud tedy měla vzniknout diskuze, tak výchozí situace měla být jasná: v ohrožení života je moje zvíře a cizí dítě. Prioritně mohu zachraňovat jen jednoho. Koho???

Já tedy to dítě. Pokud by následně moje zvíře nepřežilo, výčitkami bych se možná zbláznila a velmi těžko bych to ustávala. Ale vždy mi bude moje morálka velet zachraňovat to dítě jako první.

3.4.2021 11:53

fikovnice napsal(a):

Popravdě, z některých názorů, co se zde objevily, mi vůbec není dobře.

ale fíkovnice
sama výše přiznáváš, že se jenom míjíte v chápání psaného textu a ne až tak v názorech....

"S takovou brzo vymřeme, to množství žen, které staví psa na vyšší úroveň než dítě je nějak moc. Ať si každý dělá jak myslí, ono radši lepší, když takové osoby děti mít nebudou, protože by z toho byly další zlomené lidské duše "

a tohle mi připadá poněkud mimo mísu a překroucené - množství žen staví nad cizí děti každého člena své rodiny, včetně mne. Ať je to člen lidský či zvířecí....a tak je to v živočišné říši v pořádku!
Ale to nic neříká o tom, jak bych se zachovala při reálné a akutní záchraně života (bez ohledu, co člověk sedíc pohodlně na židli naplácá....)! ne pofoukání bebíčka když někdo spadne z kola......

3.4.2021 11:58
fikovnice

XXX.XXX.132.54

rapotacka11 napsal(a):
Vy jste ji neodstartila, jela sama.
Možná by se všechny divily, jak by se zachovaly,
kdyby k něčemu došlo i když teď v tom mají jasno.

(a to "bouřlivou" se mi zdálo až moc korektní)

Jasný, chápu!
Mám Vás ráda (to Vy víte), tak jsem se divila, že na mě reagujete takto.
Ale znovu píšu - vše vysvětleno...
Ano, máte pravdu - až kdyby daná situace nastala, prověřila by každého z nás. Pevně věřím, že bych se v sobě nezklamala. Ostatně skládala jsem přísahu, že pomoc člověku v nouzi bude pro mě povinností.
Ale neposkytnutí pomoci i laikem je také ošetřeno legislativně.

Nechci, aby se tu hejtilo - některé příspěvky tím zaváněly. Napsala jsem jak to mám já a oceňuji ty, co mají své vnitřní nastavení stejné. Ostatní nekritizuji...

3.4.2021 12:03
fikovnice

XXX.XXX.132.54

ale fíkovnice
sama výše přiznáváš, že se jenom míjíte v chápání psaného textu a ne až tak v názorech....

"S takovou brzo vymřeme, to množství žen, které staví psa na vyšší úroveň než dítě je nějak moc. Ať si každý dělá jak myslí, ono radši lepší, když takové osoby děti mít nebudou, protože by z toho byly další zlomené lidské duše "

a tohle mi připadá poněkud mimo mísu a překroucené - množství žen staví nad cizí děti každého člena své rodiny, včetně mne. Ať je to člen lidský či zvířecí....a tak je to v živočišné říši v pořádku!
Ale to nic neříká o tom, jak bych se zachovala při reálné a akutní záchraně života (bez ohledu, co člověk sedíc pohodlně na židli naplácá....)! ne pofoukání bebíčka když někdo spadne z kola......

"sama výše přiznáváš, že se jenom míjíte v chápání psaného textu a ne až tak v názorech...."

Já se nechci znovu pouštět do l.ž. Prostě mi přišlo zvláštní, že u nich v rodině nejsou děti vítány, aby neublížily psovi...

Máš-li to stejně, OK. Já Tě soudit nebudu.

"Sardullah" pak rozepsala, že se bojí následku - tedy dítě ublíží psovi a ten vystartuje a ublíží dítěti. Tady se skutečně v názorech nemíjíme. Je tedy zde primární strach o zdraví/život dítěte...??? Pokud ano, vnímám to jako správné.

A to, co napsala "Andryyysek" - možná drsně, ale projdi si zpětně některé diskuze a na označení parchant pro děti tam opakovaně narazíš.

3.4.2021 12:10

Parchant a panchart jsou nemanželské děti. To je moderní. A stejně jako UK, co označuje občany z Ukrajiny, ale velmi dobře víme, jak to lidé vyslovují posměšně, že, může být parchant použito v posměchu a odpornosti. No jo, každému vadí jiný výraz.
Čokl, UK, vořech, harant, spratek, pokrytec a tak :-)

3.4.2021 12:11
Štírek666

XXX.XXX.163.181

Gizzy napsal(a):
Ahoj, potřebuji poradit.
Nějak se to semlelo a vypadá to, že brzy budeme mít 2 štěňata. Jedno už máme, má 11 týdnů a do druhého jsme se totálně zamilovali ❤️ a jeli bychom si pro něj příští víkend. Jedno je střední pudl, druhé kříženec, vypadá to na šeltii s něčím. Oba kluci. Vždycky jsme měli psa, ale nikdy 2 naráz a natož 2 štěňata. Je to velký masakr? Máme rodinu, 3 děti - 2 roky až 8 let. Na psa jsou zvyklé starší, batole ho zažilo jenom jako úplné miminko. Prosím rady a tipy jak to nepokazit a správně je vychovat. Máme dům, zahrady...Děkuji! A ano prosím, jsme blázni.

Velmi záleží na tom, jaké máte se psy zkušenosti.
Psi mě provází celý život, ale do dvouch štěňat s malými dětmi bych nešla.
Nejdříve vychovat jednoho k obrazu svému a potom např.po třetím roce přibrat dalšího.
Nechci vás podceňovat ani tvrdit, že to nedáte, ve finále to je Vaše rozhodnutí, ale pokud se do výchovy zamotáte a nebudete zvládat, tak co??
Dvě štěňata najednou jsou už vyšší dívčí. Rozhodně to není o tom, že si spolu budou pěkně hrát. Oni budou a dál.......to je dle mě jediná pozitivní věc mít dvě štěnda.

3.4.2021 12:26
fikovnice

XXX.XXX.132.54

"No jo, každému vadí jiný výraz.
Čokl, UK, vořech, harant, spratek, pokrytec a tak"

Mně na iFAUNĚ vadí asi jediná věc. Že někteří lidé jsou pro jiné jak červený hadr pro býka. To, že se zde nemůžeme mít všichni rádi a chytnout se kolem ramen, je asi jasné. Ale to, že někteří si nemůžou pomoct na toho druhého prakticky vždy negativně zareagovat, je smutné. Pro mě by bylo logičtější na toho, koho nemusím, vůbec nereagovat, obzvlášť pokud jde jen o to toho druhého nějak "napadnout" a ani nepsat k věci.

"Megííí", nemám nejmenší tušení, co jsem Vám kdy v minulosti vyvedla... Když mi to objasníte, budu Vám velmi vděčná.

Komu vadí výraz "pokrytec"?

3.4.2021 12:29

Napíšu k tomu jen poslední věc a už půjdu od toho....

můj pes by za mě položil život, miluje mě doslova až za hrob, spoléhá na mě, věří mi a na druhé straně je tvor se kterým nemám nic společného....jen to, že jsem stejný živočišný druh.

Vždycky jsem si myslela, že právě ta láska je nejdůležitější, že právě kvůli lásce, bych za někoho "dýchala", zachraňovala bez ohledu na to, že budu sama v nebezpečí, že bych prostě udělala všechno na světě, co by bylo v mých silách, abych ty, co miluju, co na mě spoléhají, ochránila od všeho zlého ....psalo se tu o morálce a moje morálka je toto.

Dál mě teda ještě udivuje ta jistota....shodly jsme se na tom, že pokud se člověk do dané situace nedostane, tak nemůže s jistotou říct, jak se zachová, ale zase je to koukám jen namířené na ty z nás, co tedy tvrdí, že pro ně je priorita jejich pes a že bychom v té krizové situaci nakonec zachraňovaly dítě a na psa se vybodly....jak můžete vy ostatní s jistotou tvrdit, že byste svého psa nechaly zahynout "bídnou smrtí" a veškerou energii byste vložily do záchrany cizího dítěte....jste si tím jisté?? A nebo protože je to z vašeho pohledu správné, tak nepřipouštíte nic jiného.

Je mi smutno z toho, jak se tady neustále omílá, jak je pes součástí rodiny, ale jak dojde na lámání chleba, tak je to zase "jenom pes" a ti, co tady napíšou "ale můj pes je prostě moje rodina bez ohledu na to, že je to jinej živočišnej druh", tak jsou necitlivky.

A teď ještě záchrana z jiného soudku...opravdu čistě teoretická...co by kdyby....
Mám dvě zdravé ledviny....darovala bych svojí ledvinu někomu cizímu, byť by to bylo dítě?? Nee...protože mám svoje děti a kdyby to nakonec mojí ledvinu potřebovalo, tak už bych mu neměla co dát, takže si je šetřím.
A kdyby moje ledvina zachránila život mojí Sáře...té bych tu ledvinu dala.

A ruku na srdce...tohle už není klasika, že se vedle sebe topí můj pes a cizí dítě.
Nejsou v ohrožení oba najednou, nemusíte se rozhodovat, koho dřív.
Není to záchrana, je to oběť a pro koho se spíš obětujete....pro svého psa a nebo pro cizí dítě??
A není to ve finále stejné....nejsem nelidská, když bych svému psu svojí ledvinu dala, ale cizímu dítěti ne??

To jen tak na vysvětlenou jak to prostě já cítím.

3.4.2021 14:35
fikovnice

XXX.XXX.132.54

Napíšu k tomu jen poslední věc a už půjdu od toho....

můj pes by za mě položil život, miluje mě doslova až za hrob, spoléhá na mě, věří mi a na druhé straně je tvor se kterým nemám nic společného....jen to, že jsem stejný živočišný druh.

Vždycky jsem si myslela, že právě ta láska je nejdůležitější, že právě kvůli lásce, bych za někoho "dýchala", zachraňovala bez ohledu na to, že budu sama v nebezpečí, že bych prostě udělala všechno na světě, co by bylo v mých silách, abych ty, co miluju, co na mě spoléhají, ochránila od všeho zlého ....psalo se tu o morálce a moje morálka je toto.

Dál mě teda ještě udivuje ta jistota....shodly jsme se na tom, že pokud se člověk do dané situace nedostane, tak nemůže s jistotou říct, jak se zachová, ale zase je to koukám jen namířené na ty z nás, co tedy tvrdí, že pro ně je priorita jejich pes a že bychom v té krizové situaci nakonec zachraňovaly dítě a na psa se vybodly....jak můžete vy ostatní s jistotou tvrdit, že byste svého psa nechaly zahynout "bídnou smrtí" a veškerou energii byste vložily do záchrany cizího dítěte....jste si tím jisté?? A nebo protože je to z vašeho pohledu správné, tak nepřipouštíte nic jiného.

Je mi smutno z toho, jak se tady neustále omílá, jak je pes součástí rodiny, ale jak dojde na lámání chleba, tak je to zase "jenom pes" a ti, co tady napíšou "ale můj pes je prostě moje rodina bez ohledu na to, že je to jinej živočišnej druh", tak jsou necitlivky.

A teď ještě záchrana z jiného soudku...opravdu čistě teoretická...co by kdyby....
Mám dvě zdravé ledviny....darovala bych svojí ledvinu někomu cizímu, byť by to bylo dítě?? Nee...protože mám svoje děti a kdyby to nakonec mojí ledvinu potřebovalo, tak už bych mu neměla co dát, takže si je šetřím.
A kdyby moje ledvina zachránila život mojí Sáře...té bych tu ledvinu dala.

A ruku na srdce...tohle už není klasika, že se vedle sebe topí můj pes a cizí dítě.
Nejsou v ohrožení oba najednou, nemusíte se rozhodovat, koho dřív.
Není to záchrana, je to oběť a pro koho se spíš obětujete....pro svého psa a nebo pro cizí dítě??
A není to ve finále stejné....nejsem nelidská, když bych svému psu svojí ledvinu dala, ale cizímu dítěti ne??

To jen tak na vysvětlenou jak to prostě já cítím.

Jani, nechtěla jsem zde již přispívat, protože cítím vinu za to, co se tu strhlo. A to poté, co jsem včera jen zkonstatovala, že tu kdysi takové nějaké dilema bylo - koho zachránit jako prvního.

Pro moje zvířata, počítaje třeba už zemřelého Fločka, bych byla ochotna uvrhnout sebe sama v nebezpečí, vlastně asi i v ohrožení života. Vždyť krom přátel (a staré tety) mám jenom je.

Tvůj případ s ledvinou je fakt principielně jinde než záchrana někoho, kdy jde o vteřiny a Ty se musíš na místě rozhodnout. Jsem poměrně nemocná, ale kdyby to šlo a nebylo by jiné řešení, ledvinu bych svému zvířeti asi také darovala. Vždyť co všechno já už pro záchranu zvířat udělala...třeba nejstarší kocour, když mi umíral na panleukopenii, nebo minulý kocour - tomu jsem prodloužila život o dva KVALITNÍ měsíce, měl FeLV. Stálo mě to přes 20k, ale mně ty dva měsíce jeho kvalitního života navíc stály za to ty peníze dát.

Jistě, že stoprocentně souhlasím s tím, že každého z nás by prověřila až daná situace. S čím mám problém, je vyhlašování "už před bojem", že by někdo upřednostnil zvíře před člověkem. Ale zase oceňuji upřímnost.
Ostatně drtivá většina z nás se v takové situaci, kterou jsem nazvala hypotetickou, ani nikdy neocitne.

A na závěr, tou mojí včerejší větou jsem rozhodně nechtěla, abychom se zde porafali!!! I proto jsem psala, že nekritizuji ty, co to mají jinak než třeba já. Věřím, že mě už za ty roky znáš (a snad i ostatní diskutéři) - jsem obecně proti tvrdým odsouzením, hejtům, napadáním nebo třeba ironizováním druhých na diskuzi. Nemám ráda, když se tak někdo chová ke mně, tak proč bych se tak proboha já měla chovat k jiným...?

3.4.2021 15:03

Lidi, prosím, nekazte si svátky. Je to pořád jen co by kdyby a nikdo nevíme, jak by to bylo doopravdy.

Přeju každopádně všem krásné Velikonoce. I když vejce nebarvím, "šlehačku" ráda nemám, tak celkově tyto jarní svátky mám ráda.
🐣🐇🌹🐤🐥

3.4.2021 15:09

Ale jdi Jani...porafali....tak občas na to dojde, prostě co člověk to názor, každý to cítí jinak. Já se do toho ani upřímně pouštět moc nechtěla, ale já se neudržím, jak mi někdo začne nutit, jak co mám cítit a že bych třeba měla mít stejné priority jako ostatní, protože to je jediné správné, tak se prostě neudržím.
Bohužel mám v hlavě furt Sáru a nejen v hlavě a s tou potom porovnávám vše...a když to řeknu blbě, tak bych jí neobětovala ani za celou mateřskou školku, ať si každej myslí, co chce......a pokud mi někdo začne tvrdit, že bych správně měla, tak prostě vidím rudě.

No nic, tak se uklidním, protože jedu domů za Ginuškou a s ní je domluva pouze pokud jsem klidná a vyrovnaná panička

A aby jsi ty neměla špatné svědomí, že jsi tady něco zmínila a bláznivá Sardullah se toho hned chytla, tak ti s Ginuš posíláme pac a pusu...a že Ginuška dává fakt hezký a něžný pusinky

3.4.2021 18:00
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

ale fíkovnice

V tom mém příspěvku, ale nešlo o CIZÍ děti, ale vlastní. :) a jasně to z toho vyplývá.. A to ve slovech vymřít, a duševní chudáci z vlastních zanedbanych děti. Přirovnání topici cizí dítě vs. Vlastní pes přišlo až později.
Jen prostě to tu vidím často, jakmile se někde zmíní děti, tak je to samý parchant, apod. Kdykoliv se tu někdo zeptá na problém skrz psa a zmíní dítě, tak tu padají hned soudy z věštecké koule, no beztak ho ten parchant otravuje, vychovej si děcko apod. To mi přijde vyloženě postavené na hlavu, sorry.

Jo, edit: pardon, řešilo se to už před, ale na to ten můj příspěvek stejně nesměřoval.

3.4.2021 18:24

Andrýsek3 napsal(a):
V tom mém příspěvku, ale nešlo o CIZÍ děti, ale vlastní. :) a jasně to z toho vyplývá.. A to ve slovech vymřít, a duševní chudáci z vlastních zanedbanych děti. Přirovnání topici cizí dítě vs. Vlastní pes přišlo až později.
Jen prostě to tu vidím často, jakmile se někde zmíní děti, tak je to samý parchant, apod. Kdykoliv se tu někdo zeptá na problém skrz psa a zmíní dítě, tak tu padají hned soudy z věštecké koule, no beztak ho ten parchant otravuje, vychovej si děcko apod. To mi přijde vyloženě postavené na hlavu, sorry.

Jo, edit: pardon, řešilo se to už před, ale na to ten můj příspěvek stejně nesměřoval.

Andrejko, já nevím jaké máš zkušenosti ty, ale když jsem viděla po známých, co všechno dětem dovolili, aby dělali psům a nebo k nevhodnému chování děti ponoukali a pak se tomu smáli, když se pes třeba leknul......ve své podstatě se divím, že někteří z nich už nejsou bezdětní, jejich pesani by zasloužili medaile za trpělivost.
A když se ozvu a řeknu, že tohle není dobrej nápad, že tohle by se psům dělat nemělo, tak prej, ale on to dělá běžně a pes mu nikdy neublížil.....jenže to se může změnit, jednoho dne ta pověstná kapka trpělivosti může přetéct a pak jen čteme "ale on byl hodný, nikdy předtím našemu dítěti neublížil"

Takže někdy bohužel to "vychovej si děcko" je na místě, protože pak na to takové děcko může ošklivě doplatit a čím větší a prchlivější pes, tím to může dopadnout hůře. Bohužel vnímání některých rodičů, co dítěti dovolit a co mu v souvislosti chování ke psu zakázat, je někdy mimo mísu.
Prostě rodičům přijde, že je to ok a že dítě psu nic špatného nedělá, ale když bych na to koukla já...nebo prostě někdo jiný, tak by třeba řekl...se nedivím, že máte problém, když to u vás funguje takhle.

A to nemluvím o tom, že některé děti a tím nemyslím nějaké batole, které z toho nemá rozum, ale děti větší, kde už by ta empatie k pejskovi měla být, psu ubližují schválně, některé děti jsou prostě vysloveně zlé....už jsem to taky několikrát viděla a bylo mi z toho hodně smutno.

A teď nechci říct, že všechny děti jsou stejné....mám zase naopak plno známých, kde dítě se psem funguje a to minimálně tak, že alespoň já osobně nemám co vytknout a je vidět, že to jde, ale je to všechno o těch rodičích.

3.4.2021 21:33
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Sousedka má dvě holky JRT. A dva kluky, 5 a 2 roky. Fenky byli před dětma. Starší kluk fenu chytí, hodí s ní, kopne do ní apod. Nevím, jestli je tohle normální chování dnešních děcek, možná že jo, většina podobně starých co vídám, se chovají jak ma.oři a rodiče se tváří, že je to normální, tak asi jo? No jak pro koho, pro mě ne. Já bych spratka švihla, že by se týden neposadil tohle psu udělat. Maminka řekne s úsměvem: tohle holkám nedělej, nebo ti to vrátí. Abych pravdu řekla doufám, že vrátí a líto mi ho nebude ani omylem.
To jen k dovysvětlení, proč pro mě děti a psi ani omylem.

3.4.2021 22:32

lesnížínka napsal(a):
Sousedka má dvě holky JRT. A dva kluky, 5 a 2 roky. Fenky byli před dětma. Starší kluk fenu chytí, hodí s ní, kopne do ní apod. Nevím, jestli je tohle normální chování dnešních děcek, možná že jo, většina podobně starých co vídám, se chovají jak ma.oři a rodiče se tváří, že je to normální, tak asi jo? No jak pro koho, pro mě ne. Já bych spratka švihla, že by se týden neposadil tohle psu udělat. Maminka řekne s úsměvem: tohle holkám nedělej, nebo ti to vrátí. Abych pravdu řekla doufám, že vrátí a líto mi ho nebude ani omylem.
To jen k dovysvětlení, proč pro mě děti a psi ani omylem.

Je to o výchově, si myslím. Mám 3 děcka, psa jsme měli vždycky a nikdy jsem nemusela řešit nějaké špatné chování děcek ke psům. Nejmladší kluk, když jsme rekonstruovali domek, spával se psy i v boudě. U nás se to prostě táhne tak nějak po generace. Psa měli moji prarodiče, rodiče a my děti jsme vždy věděly, jak se k psům chovat, aniž by nás musel někdo usměrňovat. Třeba, jak jste psala, že kdosi u vás posadil dítě na hřbet psa, tak to by u nás nikdy nikoho nenapadlo. To může udělat jen někdo, kdo o psech nic neví s nemá k nim vztah. Taky co jsem viděla na fotkách z těch slovenských osad, jak tam se děcka chovají ke psům, byla jsem v šoku. To už musí být v rodičích.

Edit: teď vidím, že jsem vlastně napsala skoro to samé, co sardullah.

4.4.2021 08:01
šavlozubka

XXX.XXX.238.69

Taky myslím, že to je o rodičích a jejich přístupu. My kluka od malička učíme, že pejska nemá rušit když spinká a tak. Jasně batole má sem tam blbej nápad, protože mu ještě nedochází důsledky, ale od toho jsme my dospělí, abychom to ohlídali. Fakt je že víc to je o hlídání dítěte než psa. Ten má narozdíl od batolete už rozum.

4.4.2021 08:11
Gerhild

XXX.XXX.149.105

Chodím na pejskařské i rodičovské weby a všimla jsem si, jak nesmírně jsou si obě skupiny podobné :) Barf a granule vs. kojení, příkrmy a zdravá výživa, PP/bPP vs. úplná, neúplná a nová rodina, pozitivní vs. autoritářský přístup... a obě skupiny často žijí ve vzájemné nenávisti a nepochopení. Přitom ke vzájemnému pochopení nebo aspoň snášenlivosti stačí málo - být si vědom faktu, že ani dítě, ani pes nejsou za sebe odpovědní a je na majiteli/rodiči, aby situaci hlídal a korigoval. Na těch rodinných stránkách jsem občas za vyvrhela, když se snažím vysvětlit, že pes není povinen nechat si líbit vše a nebere děti jako své nadřízené ve smečce, tady prohlašuji, že s dětmi pracuji řadu let a většina je fajn, stačí jim dát tu možnost ;) Byť v této diskusi souzním s Andrýskem a Fíkovnicí, myslím, že tady lidé nejsou až tak ve sporu a v realitě se pravděpodobně chováme dost podobně, jen to označujeme jinak.
Líbil se mi citát: "Všechny děti jsou skvělé. Proto by je neměl mít každý. A všichni psi jsou skvělí. Proto by je neměl mít každý."

4.4.2021 10:11

Parchant a panchart jsou nemanželské děti. To je moderní. A stejně jako UK, co označuje občany z Ukrajiny, ale velmi dobře víme, jak to lidé vyslovují posměšně, že, může být parchant použito v posměchu a odpornosti. No jo, každému vadí jiný výraz.
Čokl, UK, vořech, harant, spratek, pokrytec a tak :-)

Přiznám se, že nechápu tu zkratku UK, když už, tak by to značení mělo být Úáčka

4.4.2021 10:29

Přiznám se, že nechápu tu zkratku UK, když už, tak by to značení mělo být Úáčka

Spíš Ukáčka se říká, pokud vím. UK ale bude spíš zkratka United Kingdom.

4.4.2021 10:42

Spíš Ukáčka se říká, pokud vím. UK ale bude spíš zkratka United Kingdom.

Já si myslím, že se "Úkáčka" říká prostě proto, že "Ukrajinec" začíná na "UK", alespoň tak to vnímám já.

Navíc zeptejte se deseti lidí na ulici, jaké mezinárodní označení má Ukrajina a garantuju vám, že minimálně 9 z 10 řekne UK. Pokud nebudete mít štěstí a nenarazíte na lidi, kteří to z nějakého důvodu opravdu vědí.....

4.4.2021 11:05

Já si myslím, že se "Úkáčka" říká prostě proto, že "Ukrajinec" začíná na "UK", alespoň tak to vnímám já.

Navíc zeptejte se deseti lidí na ulici, jaké mezinárodní označení má Ukrajina a garantuju vám, že minimálně 9 z 10 řekne UK. Pokud nebudete mít štěstí a nenarazíte na lidi, kteří to z nějakého důvodu opravdu vědí.....

Určitě. Já to teda tady nikdy neslyšela. U nás ve firmě běžně Ukrajinci nebo třeba i Poláci pracují, to většinou nikoho nenapadne je takhle označit. I lékaře z Ukrajiny tu máme, vlastně i doktora z Afriky, ale už je tu dlouho a každý ho bere za nej odborníka, v oblasti proktologie tu nemá konkurenci. A je tu taky hodně Vietnamců, kteří tady po 89 zůstali, a taky jsem nikdy neslyšela, že by jim někdo říkal rákosníci, jak třeba v Brně.

4.4.2021 11:10
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tak jelikož na samém východním okraji Moravy, ukrajinskýma SPZkama, se to tu hemží, tak to, že je UA Ukrajina, tu ví nejspíš každý(trochu normální ) Označení UK pro Ukrajince jsem nikdy neslyšela, možná se používá v Čechách.

4.4.2021 11:31
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

Andrejko, já nevím jaké máš zkušenosti ty, ale když jsem viděla po známých, co všechno dětem dovolili, aby dělali psům a nebo k nevhodnému chování děti ponoukali a pak se tomu smáli, když se pes třeba leknul......ve své podstatě se divím, že někteří z nich už nejsou bezdětní, jejich pesani by zasloužili medaile za trpělivost.
A když se ozvu a řeknu, že tohle není dobrej nápad, že tohle by se psům dělat nemělo, tak prej, ale on to dělá běžně a pes mu nikdy neublížil.....jenže to se může změnit, jednoho dne ta pověstná kapka trpělivosti může přetéct a pak jen čteme "ale on byl hodný, nikdy předtím našemu dítěti neublížil"

Takže někdy bohužel to "vychovej si děcko" je na místě, protože pak na to takové děcko může ošklivě doplatit a čím větší a prchlivější pes, tím to může dopadnout hůře. Bohužel vnímání některých rodičů, co dítěti dovolit a co mu v souvislosti chování ke psu zakázat, je někdy mimo mísu.
Prostě rodičům přijde, že je to ok a že dítě psu nic špatného nedělá, ale když bych na to koukla já...nebo prostě někdo jiný, tak by třeba řekl...se nedivím, že máte problém, když to u vás funguje takhle.

A to nemluvím o tom, že některé děti a tím nemyslím nějaké batole, které z toho nemá rozum, ale děti větší, kde už by ta empatie k pejskovi měla být, psu ubližují schválně, některé děti jsou prostě vysloveně zlé....už jsem to taky několikrát viděla a bylo mi z toho hodně smutno.

A teď nechci říct, že všechny děti jsou stejné....mám zase naopak plno známých, kde dítě se psem funguje a to minimálně tak, že alespoň já osobně nemám co vytknout a je vidět, že to jde, ale je to všechno o těch rodičích.

No já mám za to, že jakmile se dítě chová jako spratek je to vina rodičů, když pominu určité psychické poruchy, závislosti apod. A samozřejmě prostředím ve kterém vyrůstá a vzory jaké dostává. Děti jsou prostě jenom děti a prvoplánovitě to nejsou spratci nebo parchanti, jenom proto, že dospělí je nenaučili se chovat jinak. A i takové dítě může být jiné, pokud se mu ukáže jak.
Přijde mi to tady prostě v tomhle ohledu nespravedlivé vůči dětem a překvapuje mě, kolik žen zde ukazuje vyloženě nenávist vůči nim. Jako je pravda, kde jinde se takové ženy budou shlukovat, než na psích a kočičích fórech, kde si děti nahrazují zvířaty.

4.4.2021 12:24
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

No Andrejko, já dneska v okolí sesbírala pytel bord.u po těch dětičkách. Pro mě teda po spratcích. A je mi jedno, jestli se tak narodili, či to mají po rodičích, ale že jsou to spratkové, není pochyb. A moje vina to není, já nic takového nevyrobila. A můj pes to léta po nich sbíral se mnou. Takže ano, ráda si takovéto ,,dětičky" svým mimi nahradím. A ano, děti nemusím, ale není to tak, že bych je nenáviděla. To by zřejmě vycítily a nechodily pořád za mnou(aniž bych o to stála )

4.4.2021 12:29

Andrýsek3 napsal(a):
No já mám za to, že jakmile se dítě chová jako spratek je to vina rodičů, když pominu určité psychické poruchy, závislosti apod. A samozřejmě prostředím ve kterém vyrůstá a vzory jaké dostává. Děti jsou prostě jenom děti a prvoplánovitě to nejsou spratci nebo parchanti, jenom proto, že dospělí je nenaučili se chovat jinak. A i takové dítě může být jiné, pokud se mu ukáže jak.
Přijde mi to tady prostě v tomhle ohledu nespravedlivé vůči dětem a překvapuje mě, kolik žen zde ukazuje vyloženě nenávist vůči nim. Jako je pravda, kde jinde se takové ženy budou shlukovat, než na psích a kočičích fórech, kde si děti nahrazují zvířaty.

Nemám ráda děti a netajím se tím, přesto děti mají rády mne......nejsem žádná čarodějnice, ale jsem vnímána jako super teta a často se děti ptají, kdy zase tetu uvidíme. A já doufám, že až za hodně dlouho, je to pro mě vyčerpávající a s dětmi mě to nebaví. Možná je to dané mojí povahou. Už jako dítě jsem nemusela malé děti a to i když to byly vrstevníci, ale zároveň jsem milovala zvířata. Už jako dítě jsem byla introvert, který neměl rád fyzický kontakt s lidmi, ale se zvířaty ho naopak vyhledával.
A to jsem vyrůstala v milující rodině, chudák moje maminka, jak ráda by měla dceru mazlíka a dcera o to nestála. Pokud už jsem si měla vybrat, tak jsem raději trávila čas ve společnosti dospělých, třeba si kreslila, nikoho nerušila, než abych si šla hrát s dětmi.
A prostě ta antypatie k dětem a obrovská láska ke zvířatům a ke psům a koním obzvlášť mi zůstala.

A zase se budu opakovat...děti jsou často zlé a kruté nejen ke zvířatům, ale také třeba k jiným dětem a řekněte potom jejich obětem "on je to chudák, on za to nemůže" a ta oběť teda za to může.

překvapuje mě, kolik žen zde ukazuje vyloženě nenávist vůči nim. Jako je pravda, kde jinde se takové ženy budou shlukovat, než na psích a kočičích fórech, kde si děti nahrazují zvířaty.

Tohle nemyslíš vážně......přeci není povinnost každé ženské milovat a upřednostňovat děti.
Přeci když si nesednu na zadel z každýho mimina, že se nad ním nerozplývám, ale zato mě dojme každé štěňátko, tak jsem "postižená"
Andrejko, trochu mě to u tebe překvapuje, protože jsi mladá holka...nepatří tohle do genderových stereotypů....žena = milovnice dětí....a nevolá se dnes po tom, že by se tyhle stereotypy měly bořit, ale jak některá ženská řekne, že děti nemusí, nechce, ale že má ráda psy, tak je hned divná a je zodpovědná za to, že vymřeme.
A to i přesto, že od dob, kdy jsem chodila já do školy se světová populace více než zdvojnásobila, tak bych se toho vymření tolik nebála.
A že nemám ráda návštěvy s dětmi...no nemám, protože místo abych si pokrafala s kamarádkou, tak mě čeká náročné odpoledne, které se točí defakto kolem jejího dítěte.....no tak tohle už mám "odmakaný" u svých dětí a už jsem na to pohodlná. A svoje pohodlíčko hodlám obětovat tak max svým vnoučatům a pokud někdy nějaké budu mít, tak věř, že budu ta nej babička na světě....a moje vnouče bude mít tu nej psí chůvu.

Takže co jsem já?? Jsem ta, co bytostně nesnáší děti a miluje psy, ale zároveň pokud se jedná o mojí krev, moje děti, tak ty miluju a jsem ta nej máma.
A ano, nevychované děti klidně označím jako spratka...ne samozřejmě, že bych mu to řekla do očí, no a co?? To už nemůžu říct ani svůj názor na někoho?? Je dítě bůh, kdy nemůžu komentovat špatné chování, protože to dítě za to nemůže??

4.4.2021 12:33

lesnížínka napsal(a):
No Andrejko, já dneska v okolí sesbírala pytel bord.u po těch dětičkách. Pro mě teda po spratcích. A je mi jedno, jestli se tak narodili, či to mají po rodičích, ale že jsou to spratkové, není pochyb. A moje vina to není, já nic takového nevyrobila. A můj pes to léta po nich sbíral se mnou. Takže ano, ráda si takovéto ,,dětičky" svým mimi nahradím. A ano, děti nemusím, ale není to tak, že bych je nenáviděla. To by zřejmě vycítily a nechodily pořád za mnou(aniž bych o to stála )

..no a tys je pri tom chytla nebo viděla, já mám zkušenosti ze kde co vyhodi venku dospělí....naše holka a teď pětiletý vnuk nikdy nic nevyhodili venku, jenomže já to učila dceru a dcera mého vnuka..takže je to hlavně o těch rodičích...na druhou stranu, když jsem kdysi viděla jaký cubinec po sobě nechají na dětském hřišti paní matky, tak kde to ty chudáci děti mají pochytit, ze odpadky patří do koše.....jo a ja sbírám vykaly po sousedních partajich z okolních vchodů kde bydlim, také toho dost seberu, no nedělám to až tak s ohledem na čistotu okolí, ale aby chudák motejl chodil se svými potřebami na čisté....

4.4.2021 12:46
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

..no a tys je pri tom chytla nebo viděla, já mám zkušenosti ze kde co vyhodi venku dospělí....naše holka a teď pětiletý vnuk nikdy nic nevyhodili venku, jenomže já to učila dceru a dcera mého vnuka..takže je to hlavně o těch rodičích...na druhou stranu, když jsem kdysi viděla jaký cubinec po sobě nechají na dětském hřišti paní matky, tak kde to ty chudáci děti mají pochytit, ze odpadky patří do koše.....jo a ja sbírám vykaly po sousedních partajich z okolních vchodů kde bydlim, také toho dost seberu, no nedělám to až tak s ohledem na čistotu okolí, ale aby chudák motejl chodil se svými potřebami na čisté....

Už jsem ti odepsala vedle, ale pokud ty máš se svým potomstvem svědomí čisté, tvoje děti a vnuci nejsou prasata, tak není třeba, aby jsi se tu těch dotyčných zastávala Ty co jsem chytla, jsem důrazně upozornila, že ten bo.del bude uklizený, jinak je tam nechci už vidět. Byly to náctileté zhulené slečny. Už se tam neobjevily.

4.4.2021 13:11
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

Nemám ráda děti a netajím se tím, přesto děti mají rády mne......nejsem žádná čarodějnice, ale jsem vnímána jako super teta a často se děti ptají, kdy zase tetu uvidíme. A já doufám, že až za hodně dlouho, je to pro mě vyčerpávající a s dětmi mě to nebaví. Možná je to dané mojí povahou. Už jako dítě jsem nemusela malé děti a to i když to byly vrstevníci, ale zároveň jsem milovala zvířata. Už jako dítě jsem byla introvert, který neměl rád fyzický kontakt s lidmi, ale se zvířaty ho naopak vyhledával.
A to jsem vyrůstala v milující rodině, chudák moje maminka, jak ráda by měla dceru mazlíka a dcera o to nestála. Pokud už jsem si měla vybrat, tak jsem raději trávila čas ve společnosti dospělých, třeba si kreslila, nikoho nerušila, než abych si šla hrát s dětmi.
A prostě ta antypatie k dětem a obrovská láska ke zvířatům a ke psům a koním obzvlášť mi zůstala.

A zase se budu opakovat...děti jsou často zlé a kruté nejen ke zvířatům, ale také třeba k jiným dětem a řekněte potom jejich obětem "on je to chudák, on za to nemůže" a ta oběť teda za to může.

překvapuje mě, kolik žen zde ukazuje vyloženě nenávist vůči nim. Jako je pravda, kde jinde se takové ženy budou shlukovat, než na psích a kočičích fórech, kde si děti nahrazují zvířaty.

Tohle nemyslíš vážně......přeci není povinnost každé ženské milovat a upřednostňovat děti.
Přeci když si nesednu na zadel z každýho mimina, že se nad ním nerozplývám, ale zato mě dojme každé štěňátko, tak jsem "postižená"
Andrejko, trochu mě to u tebe překvapuje, protože jsi mladá holka...nepatří tohle do genderových stereotypů....žena = milovnice dětí....a nevolá se dnes po tom, že by se tyhle stereotypy měly bořit, ale jak některá ženská řekne, že děti nemusí, nechce, ale že má ráda psy, tak je hned divná a je zodpovědná za to, že vymřeme.
A to i přesto, že od dob, kdy jsem chodila já do školy se světová populace více než zdvojnásobila, tak bych se toho vymření tolik nebála.
A že nemám ráda návštěvy s dětmi...no nemám, protože místo abych si pokrafala s kamarádkou, tak mě čeká náročné odpoledne, které se točí defakto kolem jejího dítěte.....no tak tohle už mám "odmakaný" u svých dětí a už jsem na to pohodlná. A svoje pohodlíčko hodlám obětovat tak max svým vnoučatům a pokud někdy nějaké budu mít, tak věř, že budu ta nej babička na světě....a moje vnouče bude mít tu nej psí chůvu.

Takže co jsem já?? Jsem ta, co bytostně nesnáší děti a miluje psy, ale zároveň pokud se jedná o mojí krev, moje děti, tak ty miluju a jsem ta nej máma.
A ano, nevychované děti klidně označím jako spratka...ne samozřejmě, že bych mu to řekla do očí, no a co?? To už nemůžu říct ani svůj názor na někoho?? Je dítě bůh, kdy nemůžu komentovat špatné chování, protože to dítě za to nemůže??

Jsme se asi nepochopili, mě je úplně jedno, když ženy nemají děti, je to dobře, protože pak by akorát trpělo to dítě, když matka děti nemá rádo a vyroste z něj další zlomená dospělá duše. Ať si každý dělá, co uzná za vhodné, jen jsem napsala, že mě překvapuje, kolik ženských má ty mateřské pudy úplně převrácené a každé dítě je pro ni spratek a kdejaký pes je "miminko" apod. Ale oukej, ja tu nemám potřebu vás převychovávat, jen jsem si posteskla, jak se tu vyjadřujete o dětech, ony nejsou všechny stejné, všechny zlé a všechny zvířatům ubližující, a když ano, tak můžete nadávat nejprve rodičům. A tím to asi končí, napsala jsem, co za názory se mi tu nelíbí, proč se mi nelíbí a že mě překvapuje to a ono, a teď můžete dál pokračovat v plivání síry na ty parchanty, jimiž jste byly taky.

4.4.2021 13:38

Andrýsek3 napsal(a):
Jsme se asi nepochopili, mě je úplně jedno, když ženy nemají děti, je to dobře, protože pak by akorát trpělo to dítě, když matka děti nemá rádo a vyroste z něj další zlomená dospělá duše. Ať si každý dělá, co uzná za vhodné, jen jsem napsala, že mě překvapuje, kolik ženských má ty mateřské pudy úplně převrácené a každé dítě je pro ni spratek a kdejaký pes je "miminko" apod. Ale oukej, ja tu nemám potřebu vás převychovávat, jen jsem si posteskla, jak se tu vyjadřujete o dětech, ony nejsou všechny stejné, všechny zlé a všechny zvířatům ubližující, a když ano, tak můžete nadávat nejprve rodičům. A tím to asi končí, napsala jsem, co za názory se mi tu nelíbí, proč se mi nelíbí a že mě překvapuje to a ono, a teď můžete dál pokračovat v plivání síry na ty parchanty, jimiž jste byly taky.

Možná to není těmi ženskými....možná je to prostě tím, že obzvlášť starší ročníky jako jsem já, tak nějak nepobírají ty "moderní způsoby výchovy". Třeba to, že rodiče nereagují na chování dítěte, které už je obtěžující vůči ostatním.
Že naše děti se prostě MUSELY chovat slušně, že jsme je hlídaly, aby se slušně chovaly, že jsme měly nějaké normy, třeba neexistovalo, abych já v obchodě někde lítala a řvala mezi regálama, musela jsem prostě chodit vedle mamky ..to jen pro příklad...........a že prostě dneska to není pravidlem, spíš naopak. Čest těm, kteří mají děti "vychované"

Dneska mi přijde a možná je to jen můj dojem, že kult "matka" a kult "dítě" je posvátnej a běda, když někdo řekne něco proti....běda, když se někdo ozve, že by bylo fajn, kdyby si dítě rodič umravnil.......

A jinak máš samozřejmě pravdu v tom, že všechny děti nejsou zlé a spratci a s takovými dětmi já nemám absolutně problém.
Ale když se na něco poukazuje, tak je to vždycky spíš na problém...a to ať se to týká dětí, psů, vlastně čehokoliv....

4.4.2021 13:41
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

Možná to není těmi ženskými....možná je to prostě tím, že obzvlášť starší ročníky jako jsem já, tak nějak nepobírají ty "moderní způsoby výchovy". Třeba to, že rodiče nereagují na chování dítěte, které už je obtěžující vůči ostatním.
Že naše děti se prostě MUSELY chovat slušně, že jsme je hlídaly, aby se slušně chovaly, že jsme měly nějaké normy, třeba neexistovalo, abych já v obchodě někde lítala a řvala mezi regálama, musela jsem prostě chodit vedle mamky ..to jen pro příklad...........a že prostě dneska to není pravidlem, spíš naopak. Čest těm, kteří mají děti "vychované"

Dneska mi přijde a možná je to jen můj dojem, že kult "matka" a kult "dítě" je posvátnej a běda, když někdo řekne něco proti....běda, když se někdo ozve, že by bylo fajn, kdyby si dítě rodič umravnil.......

A jinak máš samozřejmě pravdu v tom, že všechny děti nejsou zlé a spratci a s takovými dětmi já nemám absolutně problém.
Ale když se na něco poukazuje, tak je to vždycky spíš na problém...a to ať se to týká dětí, psů, vlastně čehokoliv....

Jasně, ja takovou výchovu taky nemám ráda.. Ale kdepak se to vzalo? Takhle vychovávají děti ty matky, které vychovala vaše generace. Nemám ráda, když se vše točí kolen dítěte. Ale togle slyším často, my jako děti nebo moje děti byly hodné blabla, dnešní děti jsou hrozné, sranda, že se to říká každou generaci.

4.4.2021 13:47
Terven

XXX.XXX.110.191

Diskuze je strašně dlouhá, nedaří se mi dohledat, čí je tohle citace. Ale nepřijde mi to jako nic nenormálního, ba naopak, zdá se mi to přirozené.
Nenávist je silné slovo, výstižnější by byla možná nechuť, či tak něco. V přírodě je běžné, že samice chrání svoje mláďata a ty cizí ignoruje, odhání nebo dokonce napadá.
Já vlastní děti miluju, cizí nemusím. Nejsem ten typ, kterej se rozplývá nad každým kočárkem a žvatlá na každý batole. Je pro mě makačka přinutit se k nějakému adekvátnímu projevu, pokud se mi někdo přijde pochlubit miminem.
Ale máte ženský, který jsou z každýho prcka unešený a myslejí to upřímně, nemusejí nic předstírat.
Občas musím uznat, že některé dítě je roztomilé a některé ve mě svým projevem vzbudí sympatie. Ale jinak se jim spíš vyhýbám, dětský křik mi vadí, vadí mi, když dovádějí blízko mě. Holt nerudná bába
Nemontovala bych do toho neposkytnutí pomoci, samozřejmě v rámci možností pomoc poskytnu komukoliv, to s tím nesouvisí.
A občas mě potěší, když potkám nějakou matku, která se dítěti hezky věnuje a nevychovává z něj spratka. Nedávno jsem půjčila mrňavej holčičce na vodítku pinčovou. Byla nadšená, že si může povodit pejska, já jsem měla radost, že jsem udělala radost a pinčovej to bylo ukradený, na děti je zvyklá.

4.4.2021 13:52
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

Terven napsal(a):

Diskuze je strašně dlouhá, nedaří se mi dohledat, čí je tohle citace. Ale nepřijde mi to jako nic nenormálního, ba naopak, zdá se mi to přirozené.
Nenávist je silné slovo, výstižnější by byla možná nechuť, či tak něco. V přírodě je běžné, že samice chrání svoje mláďata a ty cizí ignoruje, odhání nebo dokonce napadá.
Já vlastní děti miluju, cizí nemusím. Nejsem ten typ, kterej se rozplývá nad každým kočárkem a žvatlá na každý batole. Je pro mě makačka přinutit se k nějakému adekvátnímu projevu, pokud se mi někdo přijde pochlubit miminem.
Ale máte ženský, který jsou z každýho prcka unešený a myslejí to upřímně, nemusejí nic předstírat.
Občas musím uznat, že některé dítě je roztomilé a některé ve mě svým projevem vzbudí sympatie. Ale jinak se jim spíš vyhýbám, dětský křik mi vadí, vadí mi, když dovádějí blízko mě. Holt nerudná bába
Nemontovala bych do toho neposkytnutí pomoci, samozřejmě v rámci možností pomoc poskytnu komukoliv, to s tím nesouvisí.
A občas mě potěší, když potkám nějakou matku, která se dítěti hezky věnuje a nevychovává z něj spratka. Nedávno jsem půjčila mrňavej holčičce na vodítku pinčovou. Byla nadšená, že si může povodit pejska, já jsem měla radost, že jsem udělala radost a pinčovej to bylo ukradený, na děti je zvyklá.

:)

4.4.2021 14:19
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Terven napsal(a):

Teď jste to napsala, jako by jste měla mou hlavu, jen s tím rozdílem, že já děti nemám a nechci
Stejně tak Sardullah
Moje mamka je z těch, co je unešená z každého dítěte, letí ke každému kočárku, vnoučata má daleko a stýská se jí. Ano, jsem pyšná, že je brácha vychovávají dobře, nejsou rozmazlení, musí poslouchat, nejsou to frackové...zatím Jsou to mí synovec a neteř...no jsou mi jinak prostě jedno, až z nich budou lidi tak to bude jiné. Pak budou ovšem oni nejspíš dlabat na starou tetku a vůbec mě to nepřekvapí

4.4.2021 15:04

marcelaamax napsal(a):
Mě by zajímalo, jestli se opravdu někomu reálně stalo, že by se musel rozhodnout, zda půjde zachránit svého psa, nebo cizí dítě .

Čistě teoreticky, nevím, jestli se to počítá. Byla jsem na vyjíždce se známou kterou shodil kůň a cvalal směr hlavní cesta.
Vyrazila jsem automaticky za ním, abych jejího koně natáhla na svého a odchytila ho. Pak jsme se vrátili ke známé - nic se jí nestalo měla jen narazeny loket. Ale taky tam mohla ležet v bezvědomí, její kůň mezitím mohl způsobit vážnou dopravní nehodu a tím pádem já bych byla ta hloupá, která vyrazila za koněm, místo aby pomohla člověku.
Ale nešlo o život, věděla jsem že známá je v pohodě (minimálně že není v bezvědomí - skrze nadávky co od tama šly), a chytit koně mi bylo v tu chvíli rozumnější než řešit kde má bebicko.

4.4.2021 15:51

Tohle by spíš mělo být v diskuzi "jak se vám dnes venčí", ale protože to souvisí se záchranou dětí, tak to dám spíš sem. Trochu to snad tu debatu odlehčí.
Před chvílí jsme se vrátili z parku....kde jsme šly mimo jiné kolem maminky s malou holčičkou...neodhadnu přesně věk, ale tipla bych tak tříletou.
Holčička lezla kam neměla, po schodech na takovou terasu s lavičkama a po kraji tý terasy hodlala pokračovat. Hrozilo, že zbuchne a tak jí maminka sundala. Jakmile jí postavila na zem, tak holka frrr a zase a mamka jí zase sundala....až holčičce došla trpělivost a při sundání maminkou se začala vztekat, vřískat, ječet...no však to u takhle malých dětí známe.
To jsme od nich byly s Ginou asi 10 metrů. Gina zbystřila a začala mě táhnout k nim jakože "hele, dítě v nouzi jdeme ho zachránit"....byla rozrušená, ale ještě v pohodě. Do chvíle, než mamince došla taky trpělivost a plácla malou přes zadek a malá teda spustila ještě víc a Gina?? Ta okamžitě přepla ze starostlivé samaritánky do bojového módu styl ala Matka Terezoid, z mého bílého, hodného a milého andílka se stala bohyně pomsty jménem Bílá smrt v akci. Být na volno, tak by si to asi ta maminka za rámeček nedala, že ubližuje dítěti a my bychom možná byly ve zprávách jakože útok agresivního psa. Takhle nepříčetnou jsem Ginu ještě nezažila. Řvala na celej park, měla jsem co dělat, abych jí odtáhla.
Přiznám se, že jsem ani nebyla na tohle připravená, žádný můj předchozí pes zachráncem cizích dětí nebyl.
Takže za naší rodinu máme, co se záchrany cizích dětí týče, asi splněno.
A já si na podobné situace budu muset dávat pozor a řvoucí děti obcházet obloukem, kdyby náhodou jejich rodiče napadlo, že je umravní naplácáním na zadek.
No alespoň ale máme s Ginou stejný názor na fyzické tresty.
No a fotky?? Kdyby se mi neobmotala kolem stromu, tak bych zase žádné použitelné neměla viz foto 4...to jsou Gininy záda a takových mám plný telefon...zadek ocas, záda

Edit: a ještě k tomu připojím příspěvek k diskuzi, jestli necháváme psy hladit cizími lidmi....tak dneska na nás žvatlala paní a Ginu ta paní zajímala, takže šla až k ní, ale to jsem si všimla, že jí spíš zajímá její velká kabelka a než jsem Ginu odtáhla tak na ní měla paní pěknej slintanec, protože předtím Gina pila z jezírka

4.4.2021 16:04

Tohle by spíš mělo být v diskuzi "jak se vám dnes venčí", ale protože to souvisí se záchranou dětí, tak to dám spíš sem. Trochu to snad tu debatu odlehčí.
Před chvílí jsme se vrátili z parku....kde jsme šly mimo jiné kolem maminky s malou holčičkou...neodhadnu přesně věk, ale tipla bych tak tříletou.
Holčička lezla kam neměla, po schodech na takovou terasu s lavičkama a po kraji tý terasy hodlala pokračovat. Hrozilo, že zbuchne a tak jí maminka sundala. Jakmile jí postavila na zem, tak holka frrr a zase a mamka jí zase sundala....až holčičce došla trpělivost a při sundání maminkou se začala vztekat, vřískat, ječet...no však to u takhle malých dětí známe.
To jsme od nich byly s Ginou asi 10 metrů. Gina zbystřila a začala mě táhnout k nim jakože "hele, dítě v nouzi jdeme ho zachránit"....byla rozrušená, ale ještě v pohodě. Do chvíle, než mamince došla taky trpělivost a plácla malou přes zadek a malá teda spustila ještě víc a Gina?? Ta okamžitě přepla ze starostlivé samaritánky do bojového módu styl ala Matka Terezoid, z mého bílého, hodného a milého andílka se stala bohyně pomsty jménem Bílá smrt v akci. Být na volno, tak by si to asi ta maminka za rámeček nedala, že ubližuje dítěti a my bychom možná byly ve zprávách jakože útok agresivního psa. Takhle nepříčetnou jsem Ginu ještě nezažila. Řvala na celej park, měla jsem co dělat, abych jí odtáhla.
Přiznám se, že jsem ani nebyla na tohle připravená, žádný můj předchozí pes zachráncem cizích dětí nebyl.
Takže za naší rodinu máme, co se záchrany cizích dětí týče, asi splněno.
A já si na podobné situace budu muset dávat pozor a řvoucí děti obcházet obloukem, kdyby náhodou jejich rodiče napadlo, že je umravní naplácáním na zadek.
No alespoň ale máme s Ginou stejný názor na fyzické tresty.
No a fotky?? Kdyby se mi neobmotala kolem stromu, tak bych zase žádné použitelné neměla viz foto 4...to jsou Gininy záda a takových mám plný telefon...zadek ocas, záda

Edit: a ještě k tomu připojím příspěvek k diskuzi, jestli necháváme psy hladit cizími lidmi....tak dneska na nás žvatlala paní a Ginu ta paní zajímala, takže šla až k ní, ale to jsem si všimla, že jí spíš zajímá její velká kabelka a než jsem Ginu odtáhla tak na ní měla paní pěknej slintanec, protože předtím Gina pila z jezírka

..je nádherná...

4.4.2021 16:13

teda sardulah, ta Gina je totální medvědoid
a to je ještě nezletilec!

Neregistrovaný uživatel

4.4.2021 16:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.109

No naší rtw nesnášel děti a štěňata. Všechny bez výjimky vyjma našich a to že fest. Přesto jak někdo začal na cizí dítě šli bránit decko
Tvrdé nekompromisně a to i proti lidem co milovali (ne proti komukoli z rodiny ovšem)

4.4.2021 16:24

teda sardulah, ta Gina je totální medvědoid
a to je ještě nezletilec!

No mi nemluv....už se těším až ten luxusní kožich začne shazovat

Dřív jsem říkala, že jsem ze psů vyčesala smečku čivav, ale mám pocit, že s Giny uštrikuju i smečku něčeho většího

Edit: nám teda přijde, že je malá...říkáme jí pracovně "švec prťavec", ale když míjíme lidi, tak slyším "hele ten obrovskej bílej pes"...tak nevím

4.4.2021 16:39

lesnížínka napsal(a):
Teď jste to napsala, jako by jste měla mou hlavu, jen s tím rozdílem, že já děti nemám a nechci
Stejně tak Sardullah
Moje mamka je z těch, co je unešená z každého dítěte, letí ke každému kočárku, vnoučata má daleko a stýská se jí. Ano, jsem pyšná, že je brácha vychovávají dobře, nejsou rozmazlení, musí poslouchat, nejsou to frackové...zatím Jsou to mí synovec a neteř...no jsou mi jinak prostě jedno, až z nich budou lidi tak to bude jiné. Pak budou ovšem oni nejspíš dlabat na starou tetku a vůbec mě to nepřekvapí

Ale sardullah děti má, ne? To psala Janinka-fikovnice, že se jí nepoštěstilo.

4.4.2021 17:01
Gerhild

XXX.XXX.149.105

Andrýsek3 napsal(a):
Jasně, ja takovou výchovu taky nemám ráda.. Ale kdepak se to vzalo? Takhle vychovávají děti ty matky, které vychovala vaše generace. Nemám ráda, když se vše točí kolen dítěte. Ale togle slyším často, my jako děti nebo moje děti byly hodné blabla, dnešní děti jsou hrozné, sranda, že se to říká každou generaci.

Tak, tak. Když už tedy mám citátový den...

„Naše mládež miluje přepych, má špatné mravy, opovrhuje autoritou, nerespektuje starší.“
Isokratés, starověký řecký řečník (436_338 př. n. l.)

„V přísnosti, již někdejší zhýralci projevují vůči mládeži, bývá cosi obzvláště ošklivého. Trestají mládež i za své někdejší přestupky a snad se mstí i za svou nynější nemohoucnost.“
Ivo Andrič

A moje vlastní: vždycky, když slyším někoho lamentovat, jak hrozná je dnešní mládež, tak přikyvuju a dodám, že to s dnešní mládeží dopadne strašně a je jasné jak. Na dotaz, jak to tedy dopadne, odpovídám: "Zestárne a bude nadávat na mládež."

4.4.2021 18:11
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ale sardullah děti má, ne? To psala Janinka-fikovnice, že se jí nepoštěstilo.

Ano má, asi to blbě vyznělo, já myslela názorově. Tedy že názory máme s holkama stejné, jen ony svoje děti mají.

4.4.2021 18:25
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Gerhild napsal(a):
Tak, tak. Když už tedy mám citátový den...

„Naše mládež miluje přepych, má špatné mravy, opovrhuje autoritou, nerespektuje starší.“
Isokratés, starověký řecký řečník (436_338 př. n. l.)

„V přísnosti, již někdejší zhýralci projevují vůči mládeži, bývá cosi obzvláště ošklivého. Trestají mládež i za své někdejší přestupky a snad se mstí i za svou nynější nemohoucnost.“
Ivo Andrič

A moje vlastní: vždycky, když slyším někoho lamentovat, jak hrozná je dnešní mládež, tak přikyvuju a dodám, že to s dnešní mládeží dopadne strašně a je jasné jak. Na dotaz, jak to tedy dopadne, odpovídám: "Zestárne a bude nadávat na mládež."

No, jak myslíte. Já neznám nikoho v mém věku, nikoho z mých spolužáků, i ze spolužáků třeba o 4 roky mladšího mého bráchy, nikoho ve věku mých rodičů(o nikom takovém jsem neslyšela) že by ho ve 40 živili rodiče i s jeho celou familií, ženou a děckama a ti jen chlastali a vypalovali zobáky před bytovkou. Práci si neudrží ani jeden, nevím jak je momentálně ten model, 3 měsíce práce, pak zase na úřadu a tak dokola. A když dojdou prachy, jako vždycky, přispěchají rodiče se šrajtoflí. Musíme dceři koupit pračku, stará jí exnula a prát si musí...a tak je to se vším. A takových mladých znám dokonce několik jen ve svém okolí. Takže si opravdu nemyslím, že tahle a ty další generace jsou úplně normální...

4.4.2021 18:46
šavlozubka

XXX.XXX.238.69

lesnížínka napsal(a):
No, jak myslíte. Já neznám nikoho v mém věku, nikoho z mých spolužáků, i ze spolužáků třeba o 4 roky mladšího mého bráchy, nikoho ve věku mých rodičů(o nikom takovém jsem neslyšela) že by ho ve 40 živili rodiče i s jeho celou familií, ženou a děckama a ti jen chlastali a vypalovali zobáky před bytovkou. Práci si neudrží ani jeden, nevím jak je momentálně ten model, 3 měsíce práce, pak zase na úřadu a tak dokola. A když dojdou prachy, jako vždycky, přispěchají rodiče se šrajtoflí. Musíme dceři koupit pračku, stará jí exnula a prát si musí...a tak je to se vším. A takových mladých znám dokonce několik jen ve svém okolí. Takže si opravdu nemyslím, že tahle a ty další generace jsou úplně normální...

Nevím, kde žijete, ale v mé sociální bublině všechny mladé rodiny normálně vydělávají. Když ne oba, tak alespoň muž a žena je doma na mateřské. Takže vaše tvrzení že generace třicátníků a čtyřicátníků jsou akorát nemakačenka, co se nechávají živit rodiči mi přijde těžce nefér. Je jistě určitý rozdíl mezi rodinami, co žijí vicegeneračně, kde funguje mezigenerační výpomoc a rodinami, kde mladí žijí sami a rodina daleko, ale všichni jsou soběstační. Co se rozdílů ve výchově týče, tak je rozdíl nechat dítě růst jak dříví v lese a to, že se mnozí mladí distancují od přístupu "seřežu tě jako žito" za to, že se dítě chová jako dítě. I mně se dostalo rad, jak mám kluka řezat, protože ještě nechápe princip nočníku. Kdyby dotyčný tohle radil u štěněte, tak ho tady místní zlynčují. V přístupu k dětem, to pořád některým přijde normální. A pak se lidi diví, že tolik mých vrstevníků trpí úzkostnými poruchami nebo jinými psychickými problémy. Nehledě na to, že každý rodič si tu cestu výchovy musí najít sám. A každý rodič dělá chyby. Kupodivu je delali i naši rodiče a jejich rodiče a generace před tím. A zhodnotit kolik těch chyb bylo mnohou jen ty děti, až dorostou.

4.4.2021 19:24
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

lesnížínka napsal(a):

No tak to snad ne. 😅🙈 To na základě pár příkladů kolem soudíte celou generaci? No taaaak. ..jakože třeba v šedesátkách nebo osmdesátkách nebyli lidi, kteří žili bez práce, jen se poflakovali, apod.? 😅 Ještě že mně není ani 30,ale věřím, že ta moje generace je ještě horsiiiii..

4.4.2021 19:37

No taaaak. ..jakože třeba v šedesátkách nebo osmdesátkách nebyli lidi, kteří žili bez práce, jen se poflakovali, apod.?

Je to divné, možná úsměvné ( pro mě ), když se takhle ptáte. No, nebyli. Ono pracovat byla povinnost. Pracovali - kupodivu - i cikáni. Jedno "áčko" - t.j. neomluvená absence a kromě dvou dnů dovolené přišli ještě o přídavky na děti. Luxusní prostitutky měly v občance razítko z nějakého nenáročného zaměstnání - a do práce za ně chodila nějaká důchodkyně - zpravidla úklid. Mladík po maturitě buď byl přijatý na vysokou školu, nebo 1. října rukoval na vojnu. Mohl si sice požádat o odklad, ale......

https://www.youtube.com/watch?v=t0b-DMXItsM

4.4.2021 19:39
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

.jakože třeba v šedesátkách nebo osmdesátkách nebyli lidi, kteří žili bez práce, jen se poflakovali, apod.?
""""""""""""""""""""""""

Nebyli. Nikoho jsem v našem městě neznala.
Dělali i cikáni ve fabrice a neabsentovali.

Znala jsem i flákače, jednoho - dva
z naší školy, ale ti šli do basy.
Pracovali všichni.
Je obecně známo, že ti "nejlepší" se váleli
v kotelnách(hákovat do výroby nikdy nešli),
ale zaměstnaní být museli.
Příživníky stát netrpěl.

4.4.2021 19:50
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

Oukej, tak pryč od komančů, před sto lety?
A i když měli práci, protože museli, tak všichni byli počestní a nikdo nechlastal doma, všichni se starali o rodinu apod.?

4.4.2021 20:03
lupus4

XXX.XXX.205.61

Andrýsek3 napsal(a):
A i když měli práci, protože museli, tak všichni byli počestní a nikdo nechlastal doma, všichni se starali o rodinu apod.?

hooodně slaboučká argumentace,
evidentně nemáte ani ponětí, že nemáte ponětí ...

4.4.2021 20:06
Terven

XXX.XXX.110.191

rapotacka11 napsal(a):
.jakože třeba v šedesátkách nebo osmdesátkách nebyli lidi, kteří žili bez práce, jen se poflakovali, apod.?
""""""""""""""""""""""""

Nebyli. Nikoho jsem v našem městě neznala.
Dělali i cikáni ve fabrice a neabsentovali.

Znala jsem i flákače, jednoho - dva
z naší školy, ale ti šli do basy.
Pracovali všichni.
Je obecně známo, že ti "nejlepší" se váleli
v kotelnách(hákovat do výroby nikdy nešli),
ale zaměstnaní být museli.
Příživníky stát netrpěl.

Souhlasím....až na tu poslední větu. To mi skoro připadá, jako byste na tu éru komančů vzpomínala s nostalgií.
Příživníci byli i tenkrát.

4.4.2021 20:08
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Andrýsek3 napsal(a):

Andrejko, dobu před sto lety tu myslím nepamatujem ani jedna ale lidi buď pracovali, nebo málem umřeli hlady. Měli jsme takové příbuzné, co znám z vyprávění tchýně. Její tetce padnul muž v první světové, měla dítě. Rodiny byli chudé, často zdecimované válkou, z toho co vypěstovali a vykrmili, museli odvádět státu naturálie(nevím, jak se tomu tehdy přesně říkalo) takže živit dalšího příbuzného s dítětem...na to nikdo neměl. Tak paní žila doslova jako žebračka jen z toho, co jim dávali lidi, sousedé, každý alespn malinko z toho, co měl. Žádný stát jim nic nedal a rozhodně neměli na chlast a na cigára, možná ani na ten provaz, kdyby se chtěla oběsit

4.4.2021 20:08
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

lupus4 napsal(a):
hooodně slaboučká argumentace,
evidentně nemáte ani ponětí, že nemáte ponětí ...

Takže mi taky chcete říct, že dnešní dvacátníci a čtyřicátníci jsou jediná zkažené generace. Jinak byli vždy všichni naprosto skvěle vychování? Aha. 😃

4.4.2021 20:13
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Terven napsal(a):
Souhlasím....až na tu poslední větu. To mi skoro připadá, jako byste na tu éru komančů vzpomínala s nostalgií.
Příživníci byli i tenkrát.

Ale vůbec...komančům na jméno přijít nemůžu, ale pracovní povinost byla snad jediná rozumná věc, co byla. Nepracuješ - nežer. Přiživníci byli, i náš soused byl, ale odseděl si to v base, jak už psal někdo přede mnou.

4.4.2021 20:16
Terven

XXX.XXX.110.191

lesnížínka napsal(a):
Ale vůbec...komančům na jméno přijít nemůžu, ale pracovní povinost byla snad jediná rozumná věc, co byla. Nepracuješ - nežer. Přiživníci byli, i náš soused byl, ale odseděl si to v base, jak už psal někdo přede mnou.

Myslela jsem trochu jiný příživníky ...absolventy VÚMLu a tak.

4.4.2021 20:19

Andrýsek3 napsal(a):
Takže mi taky chcete říct, že dnešní dvacátníci a čtyřicátníci jsou jediná zkažené generace. Jinak byli vždy všichni naprosto skvěle vychování? Aha. 😃

Já bych to nenazvala zkažeností, ale rozhýčkaností. Ale já vám to nezávidím, nikdo neví, co vás v životě čeká.

https://www.youtube.com/watch?v=SML96m3-h14&list=RDSML96m3-h14&start_radio=1&t=0

4.4.2021 20:20
šavlozubka

XXX.XXX.238.69

Hlavně tyhle stesky jak generace dvacátníků až čtyřicátníků je zkažená kulhají na obě nohy, když si člověk uvědomí, že je často pronáší generace, co má tu výchovu tak trochu na svědomí.
A flákači, násilníci, opilci byli vždycky. Vždycky byli lidi dobří a špatní. Jen má člověk tendenci na mládí vzpomínat s určitým zkreslením do růžova. Prostě proto, že byl mladý. To je normální jev. Stejně jako mezigenerační spory.

4.4.2021 20:23
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

Takhle jsem to myslela. Nechtěla jsem vůbec do toho motat režimy, prostě zkažení lidé byli vždycky, špatně vychovaní, nemakačenka, alkáči.. To, že v určité době se za to šlo sedět, dnes třeba ne.. Je naprosto jiná věc. Ale výrok žínky o tom, že dnes jsou takový lidé a dřív nebyli mi přijde absurdní.

4.4.2021 20:23

lesnížínka napsal(a):

Já nikoho takovýho ve svém okolí neznám. Tím myslím rodinu a známé. Myslím si, že normální to není. Vždycky je to o výchově a pokud si takhle někdo děcka vychoval, tak je to jeho volba a nemůže se divit.

Mě teda popravdě nikdy nenapadlo, že by z mých dětí vyrostli nějací asociálove. Takhle dopředu jsem prostě nepřemýšlela. Děti jsme s manželem chtěli a myslím si, že můj život obohatily. Prostě jsem ráda, že je mám. Máme krásné společné zážitky, hlavně s tím nejmladším, to už přece jen člověk byl zkušenější a taky nemusel řešit věci kolem zařizování bytu, jak tehdy s těmi mladšími. Se všemi dětmi si rozumíme ve spoustě věcí, spolu posloucháme hudbu, doporučujeme si knížky k přečtení, sdílíme zálibu v horské turistice, spolu jsme poprvé vylezli do 2 tis. metrů. Je toho hodně. Navzájem si pomáháme a není to vůbec o penězích. Každoročně se setkáváme o Vánocích, na to se vždycky hrozně těším. Netvrdím, že ve výchově byly i těžké chvilky, ale to k tomu prostě patří. Byla jsem vždycky taková, že jsem od života chtěla všechno. A všechno jsem chtěla dělat co nejlíp. Netvrdím, že to byl dobrej nápad. A všechno se mně teda nepovedlo... nenaučila jsem se hrát na kytaru, nenaučila jsem se pořádně plavat a nenaučila jsem se pořádně anglicky.

4.4.2021 20:26

Terven napsal(a):
Myslela jsem trochu jiný příživníky ...absolventy VÚMLu a tak.

Ke sladkému životu vám absolvování VÚMLU nestačilo. Mnohdy to bylo tak, že jste dělala ve velmi nízké THP ( technickohospodářský pracovník ) a na VÚML ho nahnali, aby i nadále mohl šéfovat 15ti betonářům.

4.4.2021 20:33
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Já nikoho takovýho ve svém okolí neznám. Tím myslím rodinu a známé. Myslím si, že normální to není. Vždycky je to o výchově a pokud si takhle někdo děcka vychoval, tak je to jeho volba a nemůže se divit.

Mě teda popravdě nikdy nenapadlo, že by z mých dětí vyrostli nějací asociálove. Takhle dopředu jsem prostě nepřemýšlela. Děti jsme s manželem chtěli a myslím si, že můj život obohatily. Prostě jsem ráda, že je mám. Máme krásné společné zážitky, hlavně s tím nejmladším, to už přece jen člověk byl zkušenější a taky nemusel řešit věci kolem zařizování bytu, jak tehdy s těmi mladšími. Se všemi dětmi si rozumíme ve spoustě věcí, spolu posloucháme hudbu, doporučujeme si knížky k přečtení, sdílíme zálibu v horské turistice, spolu jsme poprvé vylezli do 2 tis. metrů. Je toho hodně. Navzájem si pomáháme a není to vůbec o penězích. Každoročně se setkáváme o Vánocích, na to se vždycky hrozně těším. Netvrdím, že ve výchově byly i těžké chvilky, ale to k tomu prostě patří. Byla jsem vždycky taková, že jsem od života chtěla všechno. A všechno jsem chtěla dělat co nejlíp. Netvrdím, že to byl dobrej nápad. A všechno se mně teda nepovedlo... nenaučila jsem se hrát na kytaru, nenaučila jsem se pořádně plavat a nenaučila jsem se pořádně anglicky.

Ale vy jste přece ještě ta naše generace, kde se dětem věnovalo, neposadili se před notebook, nevrazil se jim do ruky joystick...hlavně ať je od nich pokoj. Brácha má děti až teď, pozdě, v téhle pro mě podivné době a už vidím náběh. Ano, věnují se dětem pořád moc, chodí do parku, jezdí na výlety, pořád nějaké akce a zábava, ale jakmile se přijde domů, zapínají se mobily, každý s tím sedne do svého rohu a konec všeho. A pak jsou takoví, co se těm dětem nevěnují vůbec nijak a jen se zapne ta telka....také jedni mí mladí příbuzní

4.4.2021 20:33

Příživnictví byl za komoušů trestný čin.
A bavíme-li se o šedesátých či osmdesátých letech, tak v té době nebylo zvykem dospělých dětí viset rodičům na krku. Kluci šli po vyučení či střední škole na vojnu nebo na vysokou, po ní na vojnu. Vojna byl určitý předěl v životě mužském, kdy se kluk osamostatnil a stal se z něj muž. Po návratu hned začal pracovat, zpravidla se oženil, založil rodinu, získal byt, nebo začal stavět domek, často svépomocí. Holky se na dnešní dobu brzy vdávaly a měly děti, tím se odpoutaly od rodičů.
Flákači samozřejmě byli, ale flákali se v rámci zaměstnání. Řada pracovních míst byla uměle vytvořená, aby byla plná zaměstnanost.
Mamánci, kteří vycucávají rodiče, a nechávají se jimi živit, byli výjimkami. Společnost se taky na ně nedívala nijak pozitivně, ale spíše s opovržením, jako na outsidery. Ne jako dnes.

4.4.2021 20:34
lupus4

XXX.XXX.205.61

Andrýsek3 napsal(a):

To někde tvrdím ? Jste opravdu v argumentaci ale hooodně slaboučká ...
typische Kikische

4.4.2021 20:36
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

lupus4 napsal(a):
To někde tvrdím ? Jste opravdu v argumentaci ale hooodně slaboučká ...
typische Kikische

Nojo, jste výborně vychovaný, urážky by vám šli. :) hezký večer

4.4.2021 20:38
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Andrýsek3 napsal(a):
Takhle jsem to myslela. Nechtěla jsem vůbec do toho motat režimy, prostě zkažení lidé byli vždycky, špatně vychovaní, nemakačenka, alkáči.. To, že v určité době se za to šlo sedět, dnes třeba ne.. Je naprosto jiná věc. Ale výrok žínky o tom, že dnes jsou takový lidé a dřív nebyli mi přijde absurdní.

To jste překroutila. Já jsem nepsala, že nebyli alkoholici a nemakačenka, ale že jsem neznala celé rodiny mladých, které by živili v 40letech jejich rodiče a jejich lenost omlouvali nevím čím. Ano, vychovali si je tak, o tom není pochyb, ale tihle mladí už vyrostli v době po revoluci, kdy prostě mají pocit, že nemusí nic a pečení holuby lítají sami do huby...se štědrým přispěním rodičů a státu.

4.4.2021 20:44
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Terven
Čím jsem starší, ano, jsem nostalgická ...
Neprožívala jsem éru komančů.
Žili jsme si svůj obyčejný život v době, ve které
jsme prostě žili.
Nebyli nezaměstnaní, exekutoři, bezdomovci.
Byli sociální jistoty a práce i pro absolventy zvl. škol.
Není každý schopný jako např. Bakala, Kellner a jemu
podobní dobrodinci.
V této nové éře rozkradli
a zničili co šlo, o schopného řemeslníka nezavadíte
a . . . nechci to rozebírat.
https://www.youtube.com/watch?v=46_ydWmbqbU&feature=share&fbclid=IwAR1PJ4gy-mKgfznAxZvpvrOByYetFR85m23-z7-j39HxVr2E1XsFRwuV0TQ

4.4.2021 20:50
lupus4

XXX.XXX.205.61

Kikina není urážka, jen pojmenování vašeho stavu, kterého si bohužel zatím nejste vědoma, ale snad z toho vyrostete...

Ono se dnes vůbec "nenosí", ba i je považováno za "nekorektní" pojmenovávat věci pravými jmény.
hueský večer

PS. ještě , že na čt2 je nádherná klasika s Dustinkem

4.4.2021 20:52

Andrýsek3 napsal(a):

Pryč od komančů - před 100 lety :
Kluk vychodil obecnou školu, pak ještě nějakou tu další třídu a ve 14ti šel makat - třeba na důl. Po 8 hodinách v práci už moc roupů neměl. Co vydělal, dal mámě, aby mu uvařila aspoň polívku. Možná, že mu zbylo na 1 pivo v sobotu večer. Možná si dal cígo, co dostal od chlapů. Tátu už tou dobou neměl, ten zůstal v závalu.

Holčina to měla se školou podobně a ze vsi šla v 15ti sloužit do Prahy. Když se dostala do spořádané rodiny, hodně se naučila a nezvlčila.
A to na tom byla dost dobře. Hůř na tom byla děvčata z města, co šla do fabrik.
A pak byly ty, co zůstaly na vsi a šly sloužit k sedlákovi za děvečky.

A pak byli floutkové a slečinky, které vidíme ve filmech pro pamětníky :-))
Těch prvních bylo podstatně početně víc.

Nakonec, zeptejte se babičky na její babičku a prababičku. Co tu budu vykládat já.

4.4.2021 20:55

Ještě dodám : Před trošku více než 100 lety rukovali 18ti letí do 1. světové.
Jestli máte čas na čtení zkuste : I. Borská : Osud jednoho Čecha.
Přišlo mi to působivější než Remarque : Na západní frontě klid.

4.4.2021 21:01
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

Já si prostě jen nemyslím, že jsme teď jediná generace zkažených a špatně vychovaných lidí. Jestli to ze mě dělá Kikinu (co to je proboha za výraz?) a podobný věci, tak ať. Navíc jste to vy nebo vaše děti, kdo jste tyhle lidi vychovali, takže co už. Já tak jako tak dám dnešním dětem šanci a nebudu jim strkat tablety a nazývat je spratkama.

4.4.2021 21:04
Terven

XXX.XXX.110.191

lupus4 napsal(a):
Kikina není urážka, jen pojmenování vašeho stavu, kterého si bohužel zatím nejste vědoma, ale snad z toho vyrostete...

Ono se dnes vůbec "nenosí", ba i je považováno za "nekorektní" pojmenovávat věci pravými jmény.
hueský večer

Vy jste bohužel nevyrost z něčeho podstatnějšího.

4.4.2021 21:05
šavlozubka

XXX.XXX.238.69

Já tedy nemám pocit, že by v dnešní době mladým létali pečení holubi do huby. Vždyť je mnohdy běžné, pokud člověk nemá to štěstí, že mají třeba byt od rodiny, že dají jednu celou výplatu jen na bydlení.
A že se rodiny zakládají pozdě. Ono to s tím souvisí. Podpora mladých rodin je tristní. Jesle nejsou. Soukromé školky, které vezmou i mladší než tříleté dítě jsou drahé, takže (obvykle) ženě nezbývá než být do těch tří let doma. Někdy déle, protože školek je taky málo. Babičky, které by i třeba mladým vypomohly, jsou buď daleko nebo ještě pracují. Takže si člověk dvakrát rozmyslí, jestli do toho praští hned po škole ve dvaceti/pětadvaceti nebo se nejprve aspoň trochu zaopatří.
A to, že by děti zůstávali u rodičů zbytečně dlouho mi nepřijde. Naopak u spousty známých, spolužáků atd. byla tendence se osamostatnit co nejdřív. Jistě se najdou takoví, co jim mamahotel vyhovuje, ale běžné mi to opravdu nepřijde. Asi jiná sociální bublina. Každopádně to nelze paušalizovat.

4.4.2021 21:08

No teda Hynku, Jarmilo, Jáchyme?!

4.4.2021 21:10

Příživnictví byl za komoušů trestný čin.
A bavíme-li se o šedesátých či osmdesátých letech, tak v té době nebylo zvykem dospělých dětí viset rodičům na krku. Kluci šli po vyučení či střední škole na vojnu nebo na vysokou, po ní na vojnu. Vojna byl určitý předěl v životě mužském, kdy se kluk osamostatnil a stal se z něj muž. Po návratu hned začal pracovat, zpravidla se oženil, založil rodinu, získal byt, nebo začal stavět domek, často svépomocí. Holky se na dnešní dobu brzy vdávaly a měly děti, tím se odpoutaly od rodičů.
Flákači samozřejmě byli, ale flákali se v rámci zaměstnání. Řada pracovních míst byla uměle vytvořená, aby byla plná zaměstnanost.
Mamánci, kteří vycucávají rodiče, a nechávají se jimi živit, byli výjimkami. Společnost se taky na ně nedívala nijak pozitivně, ale spíše s opovržením, jako na outsidery. Ne jako dnes.

Vojna, no....mazáci, a někdy to taky bylo peklo až k sebevraždě...ale když to prý dělá ty pravé chlapy, tak je to přece dobře, ne?

A taky pracovní lágry na uranu (ty šedesátky nebyly jen hipísácké)...a elektrika na hranicích, jó, to byly časy, když se na vojně vyráběli chlapi, kteří pak byli schopní na vás na hranicích střílet nebo vás nechat rozcupovat psy..takových bylo

A co takhle Presiosa? Koupíte si od nich občas něco? Mají to takové pěkné, třpytivé, do oušek, či na krk...i lustr pro papeže prý dělali.
Když jeden nezná historii, možná by si i něco koupil, ale když už jaksi ví, tak se mu akorát zvedá žaludek

A docenti a profesoři v kotelnách a maringotkách, na vodních vrtech....

Jo, a taky komise, když jste chtěla přerušení těhotenství - žůžo.

Kádrování, studium na VŠ jen pro prověřené,t edy přesněji řečeno, jen pro ty bez škraloupu

Omlouvám se, ale musela jsem - když vy to, balu, líčíte jako ráj na zemi a evoluci v běhu ke šťastným zítřkům

Urputně doufám, že se to nikdy nevrátí. Zlatí mamánci

4.4.2021 21:11

lupus4 napsal(a):

hueský večer

Ano, hlavně být korektní

4.4.2021 21:15
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Andrýseeek3
Neberte to osobně a neurážejte se.
Nežila jste tu dobu, logicky nevíte.
Média opravdu nejsou objektivní. Hlavně
TV pořady pro děti.

Tato doba dělá z některých spratky-zmetky?
Nemusím pátrat v paměti a hned se mi vybaví
3 slovy tři věční VŠ studenti, kteří ještě k práci
nečichli. Mění obory, přerušují studium atd.
Zblázní se až někdy ve třiceti(?) jim začnou
povinnosti?

4.4.2021 21:17

Ano, hlavně být korektní

Repto, když někomu řeknu, že je debull, tak to není urážka, ale pojmenování stavu.
Jo? Aj kdyby si tohle někdo myslel, že tak je, ale není, což všichni víme, tak protože si někdo myslí, že je to v pořádku, tak to nebudu dělat já.
Co to je kikina? Co to je jitka? Mně to přijde jako urážka a říct to někomu za jeho názor, který je mimochodem celkem rozumný (a na ten věk autora velmi rozumný, až se divím, z koho to padá), je divné. A tak je to o generacích a výchově a pak mi sedmdesátiletá řekne, jak nevychovaná sedmdesátiletá, kikino. Kikino blbá.
To není pojmenovat věci pravými jmény, ale nevychovanost.

4.4.2021 21:23

Je to legrace, andrýsek je ta generace, na kterou nadáváte.
A já už teda jdu, tohle je max ostuda, tohle vlákno.
Jdu, než někdo přijde na to, kolik mi je :D

4.4.2021 21:24

Vojna, no....mazáci, a někdy to taky bylo peklo až k sebevraždě...ale když to prý dělá ty pravé chlapy, tak je to přece dobře, ne?

A taky pracovní lágry na uranu (ty šedesátky nebyly jen hipísácké)...a elektrika na hranicích, jó, to byly časy, když se na vojně vyráběli chlapi, kteří pak byli schopní na vás na hranicích střílet nebo vás nechat rozcupovat psy..takových bylo

A co takhle Presiosa? Koupíte si od nich občas něco? Mají to takové pěkné, třpytivé, do oušek, či na krk...i lustr pro papeže prý dělali.
Když jeden nezná historii, možná by si i něco koupil, ale když už jaksi ví, tak se mu akorát zvedá žaludek

A docenti a profesoři v kotelnách a maringotkách, na vodních vrtech....

Jo, a taky komise, když jste chtěla přerušení těhotenství - žůžo.

Kádrování, studium na VŠ jen pro prověřené,t edy přesněji řečeno, jen pro ty bez škraloupu

Omlouvám se, ale musela jsem - když vy to, balu, líčíte jako ráj na zemi a evoluci v běhu ke šťastným zítřkům

Urputně doufám, že se to nikdy nevrátí. Zlatí mamánci

Jo, vidím, že jste to nepochopila. Tak teď pro vás, třeba si přešlápněte, ať pochopíte.
Psala jsem to jako reakci na narážku na šedesátá a osmdesátá léta, kterou učinila Andryseeek3. Je to prosté vysvětlení toho, co formovalo tehdejší mladé, a proč nebylo tolik mamánků a uživatelů mamahotelu. Jsem daleka toho, velebit komunisty a socialismus. Váš příspěvek, tedy spíš výblitek, je zbytečný a hloupý.

4.4.2021 21:28

Panebože, další.
Jste snědli zkažený granule nebo co?
To je smůla, že občanky už nejdou trhat

4.4.2021 21:32
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

šavlozubka napsal(a):
Já tedy nemám pocit, že by v dnešní době mladým létali pečení holubi do huby. Vždyť je mnohdy běžné, pokud člověk nemá to štěstí, že mají třeba byt od rodiny, že dají jednu celou výplatu jen na bydlení.
A že se rodiny zakládají pozdě. Ono to s tím souvisí. Podpora mladých rodin je tristní. Jesle nejsou. Soukromé školky, které vezmou i mladší než tříleté dítě jsou drahé, takže (obvykle) ženě nezbývá než být do těch tří let doma. Někdy déle, protože školek je taky málo. Babičky, které by i třeba mladým vypomohly, jsou buď daleko nebo ještě pracují. Takže si člověk dvakrát rozmyslí, jestli do toho praští hned po škole ve dvaceti/pětadvaceti nebo se nejprve aspoň trochu zaopatří.
A to, že by děti zůstávali u rodičů zbytečně dlouho mi nepřijde. Naopak u spousty známých, spolužáků atd. byla tendence se osamostatnit co nejdřív. Jistě se najdou takoví, co jim mamahotel vyhovuje, ale běžné mi to opravdu nepřijde. Asi jiná sociální bublina. Každopádně to nelze paušalizovat.

Děda ročník 1920. Ve 14 šel do učení ke koláři. Byl z devíti dětí a byli chudí jak kostelní myši. Boty si šetřil jen na zimu a ještě byly po sourozencích. Když se jakžtakž něco naučil, šel v 16 na statek k Brnu za pacholka. Na vojnu nemusel, koně s vozem mu přejely nohu a zničily kyčel. Těžce celý život kulhal, nohu měl kratší a tahal ji za sebou. Ne, nedostal žádný invalidní důchod, ale musel u sedláka dál těžce pracovat do 30, aby si našetřil a mohl se oženit. Od rodiny nedostal ani ň. Neměli ani pole, které by mohl podědit. Barák, pole, všechno do rodiny přinesla babča, protože oni měli alespoň hospodářství a dá se říct podnikaly s matkou a sestrama vyšívaly a prodávaly to do Prahy. Ale stejně jako děda...musela si sama našetřit, vydělat, zaopatřit se. Na baráku po babičce postavila domek pro svou rodinu...už z pálených cihel. Vdávala se také po 30ce....Takže ne, nepřijde mi divné, že ve třiceti někdo nemá kde bydlet, protože byty a nájmy jsou drahé. Ale přijde mi divné, že se ani nesnaží, s tím něco udělat.

4.4.2021 21:34

"A co takhle Presiosa?"

Repto, co máte proti Preciose ?

4.4.2021 21:37

Jsem ráda, že sem píše Andryseeek a souhlasím s jejími názory.
Jinak když si tak vybavím děti třeba do 6 let věku v mém okolí, jen v jedné rodině mi připadají fakt vychovávané. Ostatní, i když se třeba rodiče nějak snaží,... dost bída. Dnešní trendy a nastavení společnosti výchovu dětí rozhodně nepodporuje. Ale mně se to snadno posuzuje, sama děti nemám, i když bych chtěla.

A ještě se hlásím k tomu druhu lidí 30-40 let, co normálně pracuje.

4.4.2021 21:40

"A co takhle Presiosa?"

Repto, co máte proti Preciose ?

Pracovali tam vězni. "v okovech na bavlně" .. tak podobně.

4.4.2021 21:41
lupus4

XXX.XXX.205.61

Kikina není nadávka, jako např. Jitka
Kikina je stav (klidně i chlapa), kdy si daný objekt myslí, že ví víc, než doopravdy ví a zná...
toť vše ...(platí to např. o kynologii, ale i matematice a vůbec o všech myslitelných oblastech vědění)
že si to vykládáte jinak...

4.4.2021 21:43

orionka: Je o tom kniha, zmínka ve wiki. Je to takový holokaust.. a zůstal bez omluvy. To je v historii lidstva opravdu výjimka.
Tady v kraji ale v té síti pracoval snad každý, kromě škodovky a Kolory tady také ale nic jiného není.. a kdo tohle věděl?

4.4.2021 21:45
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Pracovali tam vězni. "v okovech na bavlně" .. tak podobně.

Asi myslíte političtí vězni. Jinak...ono by to vězňům dneska neuškodilo ani nikomu už nemohlo vadit, politické už snad nemáme. Nedávno se vrátil náš jeden místní ,vězeň". Vyžraný jako prase. Chudák.

4.4.2021 21:51

Jo, vidím, že jste to nepochopila. Tak teď pro vás, třeba si přešlápněte, ať pochopíte.
Psala jsem to jako reakci na narážku na šedesátá a osmdesátá léta, kterou učinila Andryseeek3. Je to prosté vysvětlení toho, co formovalo tehdejší mladé, a proč nebylo tolik mamánků a uživatelů mamahotelu. Jsem daleka toho, velebit komunisty a socialismus. Váš příspěvek, tedy spíš výblitek, je zbytečný a hloupý.

Umím číst, i když se to dnes už moc nenosí
Zmínila jste vojnu jako předěl, kdy se z kluka stává muž.

Víte, co obnášely dva roky v socialistické armádě?
Nestojím o takové muže a jsem ráda, že už je armáda u nás v ČR z povinnosti neformuje.
Chcete být vojákem z povolání? Klidně běžte.
Chcete být aktivní záloha? Budiž, placené volno od práce a hraní na vojáky v lese může být pro leckterého chlapa dobrodrůžo.
Ale povinně vymývat mozky osmnáctiletým na vojně či starším na vojenských katedrách na VŠ? To fakt sorry, ale už ne.

Pro orionku: Matouš - hledejte a neleznete.

Pro Megí: to fakt neznáte: Jitko! Krávo! ????
Čeština je prostě kouzelná.
https://www.youtube.com/watch?v=s4Dx0a8z_r8

4.4.2021 21:55

orionka: Je o tom kniha, zmínka ve wiki. Je to takový holokaust.. a zůstal bez omluvy. To je v historii lidstva opravdu výjimka.
Tady v kraji ale v té síti pracoval snad každý, kromě škodovky a Kolory tady také ale nic jiného není.. a kdo tohle věděl?

No jo, no, kdo tohle tehdy věděl , představte si, že tohle říkali po válce obyčejní Němci o koncentrácích taky ......Ale teď by třeba orionka už vědět měla...
Neví, protože to nepotřebuje vědět? Nevím...

Já to mám holt jako koníčka, ty "staré dobré časy".

4.4.2021 22:02

Není pravda, že nevím. Vím. Vím, že do Preciosy do Minkovic na šatony nastoupily padesátileté ženské z Tesly a z Textilany ( např.),protože musely do důchodu někde dopracovat. A pracovaly v těch stejných podmínkách, jako před tím vězni. Takže jako ve všem : Každá mince má dvě strany.

4.4.2021 22:05

lesnížínka napsal(a):
Asi myslíte političtí vězni. Jinak...ono by to vězňům dneska neuškodilo ani nikomu už nemohlo vadit, politické už snad nemáme. Nedávno se vrátil náš jeden místní ,vězeň". Vyžraný jako prase. Chudák.

Jo, no, ty otroky jsem myslela vážně, to nebyla práce vězňů, ale poprava.
Takových podniků bylo mraky, ale tenhle byl "špička".
V té době byly některé věci docela dobré. Ale já jsem nastavená na plus a minus.. a těch minusů bylo o hodně o hodně moc nekonečně moc víc.
A je mi jedno, že mi někdo řekne, že jsem Jitka a kikina, protože je mi málo a tím pádem nemůžu nic vědět.

4.4.2021 22:06

Myslíte, orionko, jako že musely ty dámy udělat stejnou hodinovku jako ti vězni? Že měly stejný praconí režim? O jaké minci to vlastně mluvíte?

Ale je to jen řečnická otázka, myslím, že už dost plevelíme vlákno o dětech a psech. Už jsme dost daleko od tématu.

4.4.2021 22:11

Já jsem nějak nepochopila, proč by se dnes měl někdo omlouvat za to, co se stalo za socialismu. A kdo by se měl omlouvat.

4.4.2021 22:11
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Repto, my jsme byli rodina komunisty postižená, děda byl zavřený jako kulak a tím se to táhlo s příbuznýma s taťkovy strany.
Takže ne, komunisty nevelebím. Jen koukám, že to zřejmě ještě nebylo to nejhorší a jsem ráda, že se toho, jak to povedou tyhle generace nedožiju. A ne, nijak jsem k té hrůze nepřispěla, takže já jsem v klidu
K vojně. Bratránek byl takový ,,pomalejší", takže ideální na šikanu na vojně. Nevím, co se tam tehdy stalo, nikdo z rodiny o tom nechtěl mluvit. Dá se říct, že se z toho zbláznil, už nikdy nebyl normální a po pár letech to ukončil oběšením. Na druhou stranu taťka, byl z vojny nadšený a ,,veselé historky z natáčení" jsme měli jako děcka na talíři pořád. Teď si asi myslíte, že to byl nejspíš ten, co šikanoval. Ne, nebyla jsem tam, takže odpřísáhnout to nemůžu, ale s kámošema z vojny měli srazy léta letoucí a taťka byl z lidí, kteří byli v kolektivu tak oblíbení, že byl prostě pořád všude(brácha to má po něm, já ani omylem, kolektivy nesnáším)

4.4.2021 22:12

Když jsme u těch generací.. Preciosa má problém, protože se za smrt těch lidí nikdy neomluvili.. Němci jo.. a pak před pár měsíci šli rodiče s dětmi sáňkovat s nedobržděním u Osvětimského památníku.
Takových průšvihů bylo hodně.. každá slavná stavba ..mosty, tratě,.. .. víte jak na začátku filmu je "při natáčení nebylo ublíženo žádnému zvířeti".. tak u ničeho "světového" tohle říct nelze.
Každý vedoucí ale nakonec řekne "já jsem musel".
A ten smrad z komína krematoria necítil. Měl covid asi.

4.4.2021 22:24

Klíííd, Megí, nezapomínejte, že název tématu je o dětech a psech.....něco jako o myších a lidech?

To spíš ne asi.

Já si tedy nedokážu v reálu představit situaci, kdy by v té stejné chvíli bylo v nebezpečí dítě (ať už cizí nebo vlastní) a zároveň můj pes.
No, dobře, hypoteticky je možné udělat se na vodě, vypadnou všichni z lodi a nějak se plácají okolo, vím, že pes či vlastní robě plavat umějí, u cizího bych to na té vod předpokládala (co jinak by tam dělalo)...no nevím, asi bych zachraňovala napřed vlastní (děti, psa, majetek) a nevidím an tom nic špatného.

Pro cizí dítě ani psa bych do jezu (viz novinky z posledních dní) neskákala, pro vlastní rodinné příslušníky dvojnohé či čtyřnohé asi jo. Ale plavu jakžtakž, no

4.4.2021 22:24

Holky a kluci (pokud někdo z kluků přispíval-přijde mi, že takhle se umíme poštěkat jen my, lidské samočky, vás tady chvilku člověk nechá samotný a nestačí se divit, kam jsme se dostaly od toho, kdo z nás má rád děti a kdo ne......
To jako fakty???

To tady fakt budeme probírat komunismus....pane bože, jasně že to za komančů bylo lepší, zaplatila jsem 40,- korun za rok, abych měla průkazku na "koně" s nějakým pojištěním a celej rok jsem byla ve stáji......nevím, jestli bych si to v dnešní době matka samoživitelka mohla dovolit. Vím kolik platí moje dcera a to chodí i na brigády do stáje, aby měla ježdění levnější. Takže pro mě jako pro dítě super.
Škola v přírodě za 300,- na 3 týdny......jako dítě jsem to moc nedocenila, ale dneska jsem ráda, že jsem to všechno sjezdila a viděla.....
Na druhou stranu nás komunisti nepustili navštívit strejdu ve Francii. Stály jsme frontu na mandarinky, nebyl toaletní papír atd atd.
Svobodu komentovat nebudu, já to jako dítě tak nevnímala, jenom jsem měla zakázáno říkat o čem se doma baví ohledně komunistů......

Každá doba má něco špatně a něco zase dobře a míra toho, jestli je to víc špatně a nebo víc dobře záleží na tom, jaký má člověk priority.......na čem mu víc záleží a jestli mu to ta doba poskytne.

4.4.2021 22:30
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Když jsme u těch generací.. Preciosa má problém, protože se za smrt těch lidí nikdy neomluvili.. Němci jo.. a pak před pár měsíci šli rodiče s dětmi sáňkovat s nedobržděním u Osvětimského památníku.
Takových průšvihů bylo hodně.. každá slavná stavba ..mosty, tratě,.. .. víte jak na začátku filmu je "při natáčení nebylo ublíženo žádnému zvířeti".. tak u ničeho "světového" tohle říct nelze.
Každý vedoucí ale nakonec řekne "já jsem musel".
A ten smrad z komína krematoria necítil. Měl covid asi.

Když jste narazila na tu Osvětim...u nás se opravuje židovský hřbitov(to brzo, že? ) Tak jsem hodila s tchánama řeč, kde kteří Židé bydleli, vyšla kniha starých fotek, tak tam byly ještě ty domy vyfocené. A: ta dcera se po válce vrátila, ale neměla kam, ten barák jim sebrali, odstěhovala se pak někam k příbuzným k Brnu. Jak sebrali, kdo jim sebral barák? Samozřejmě mi bylo jasné, že komouši, jen jsem prostě nechápala, že jim to přišlo jako normální a v pořádku. ,,Z toho byl pak sklad družstva a pak se to zbořilo". Takový krásný barák? Proč ho neopravili? Protože byl po těch Židech asi. Celé rodiny zmizely, byli to jejich sousedé a všem to bylo jedno, nikdo se nepídil po tom, co se s nima stalo, jestli někdo přežil atd. Byla jsem z toho trochu v šoku, z té lhostejnosti až nenávisti, protože závisti...

4.4.2021 22:31

Já jsem nějak nepochopila, proč by se dnes měl někdo omlouvat za to, co se stalo za socialismu. A kdo by se měl omlouvat.

Jsou tu pořád, trapně mlčí a ve veřejných funkcích. Co takovej případ předá dětem? Ať je to k tématu teda.. vsadím se, že třískali a třískají i psy, to je prostě taková povaha.. neschopná.
https://www.pametnaroda.cz/cs/magazin/pribehy/pred-30-lety-byl-zrusen-kruty-lagr-minkovice-vezni-v-nem-vyrabeli-bizuterii-na

4.4.2021 23:36

"Myslíte, orionko, jako že musely ty dámy udělat stejnou hodinovku jako ti vězni? Že měly stejný praconí režim? O jaké minci to vlastně mluvíte?"

O čem mluvím ? Třeba o tom, že tam mohla zůstat věznice pro kriminální trestné činy?
O tom, že by vězni měli pracovat ? O tom, že by neměli mít lepší podmínky než staříci v DD ? Že by měli vydělat na sebe, na výživné ?
Že to bylo nesmyslné zrušit věznici ( v 90. už to nebyl lágr ), jako, že od "teď" už nebude zločinnost ?
(Se šikanou a násilím nesouhlasím v jakékoliv formě - aby nedošlo k omylu )

Howg

5.4.2021 09:10
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

Už jsem nechtěla reagovat, protože mám asi lepší věci na práci, než se tu dohadovat. Takových hrdinů v seniorském věku na internetu poslední dobou je, a bohužel od nich slyším víc urážek a napadání než od mých vrstevníků, hlavně pokud jde o politiku. Konstruktivní kritiku by člověk jen těžko pohledal. Jen chci poděkovat těm, co se mě zastali. Potvrdilo se mi, že člověk může být nevychovaný v každé generaci bez ohledu na to, v jakém režimu vyrůstal. A nejde mi absolutně o korektnost, klidně s těmi utrážkami ještě přitvrďte, ony totiž absolutně nevypovídají nic o mně. Názor může mít každý jaký chce a věk nikomu nedává patent na rozum. Já nemám problém si nechat cokoliv vysvětlit, omluvit se nebo názor změnit a myslím, že jsem to v mnoha diskuzích už dokázala.
Pěkné Velikonoční pondělí. 🌸

5.4.2021 09:31
Gerhild

XXX.XXX.149.105

Andrýsek3 napsal(a):
Už jsem nechtěla reagovat, protože mám asi lepší věci na práci, než se tu dohadovat. Takových hrdinů v seniorském věku na internetu poslední dobou je, a bohužel od nich slyším víc urážek a napadání než od mých vrstevníků, hlavně pokud jde o politiku. Konstruktivní kritiku by člověk jen těžko pohledal. Jen chci poděkovat těm, co se mě zastali. Potvrdilo se mi, že člověk může být nevychovaný v každé generaci bez ohledu na to, v jakém režimu vyrůstal. A nejde mi absolutně o korektnost, klidně s těmi utrážkami ještě přitvrďte, ony totiž absolutně nevypovídají nic o mně. Názor může mít každý jaký chce a věk nikomu nedává patent na rozum. Já nemám problém si nechat cokoliv vysvětlit, omluvit se nebo názor změnit a myslím, že jsem to v mnoha diskuzích už dokázala.

5.4.2021 10:15
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Andrejko, nebudu číst znova, ale myslím si, že jsme vás neurážely, jen jsme psaly to, co víme my a jakové zkušenosti máme my, ano s tím, že jste ještě mladá a v něčem i naivní. Ale určitě si o vás nemyslím(a myslím, že ani ostatní ne) že by jste byla hloupá. Já jsem byla jako mladá úplné tele a naivní...to mi v mnohém zůstalo doteď Jsem ráda, když sem ostatní hodí odkazy k něčemu, co jsem do té doby nevěděla, netušila, což se týká třeba té Preciosy....od nás tůze daleko, aby se to sem doneslo #wink
V názorech na děti se rozcházíme úplně, vy jste na ně zaměřená, je to i vaše povolání, či životní poslání takřka, pro mě je to něco, s čím jsem ráda, že nemám nic společného. Dětem pomůžu. I jsem si říkala ještě v době, kdy nebylo jisté, že bude mít brácha rodinu, že adoptujem nějaké děti na dálku, teda jim budeme přispívat na vzdělání. Teď ty peníze asi budem šetřit pro ně.
Taky jste se nežinýrovala označit nás jako podivné osoby, kompenzující si pudy na psech. Sardullah se to dotklo, mě ani ne, tohle je mi opravdu jedno, sama to, že jsem v tomto směru ,,divná" říkám často. Ale prostě některé jste tím vyjádřením taky urazila, tak se nečilte, že někdo se podobně vyjádřil k vám. Prostě každý jsme jiný, někteří jsou si tu názorově blízko, někteří na opačné straně. Ale nakonec...se tu dozvíme jak o sobě, tak o světě kolem dost zajímavých věcí, což pro mě stojí za to.

5.4.2021 10:59

Andrýsek3 napsal(a):

V tom máš holka svatou pravdu Názor může mít každý jaký chce a věk nikomu nedává patent na rozum.

Já sama za sebe a opravdu nechci, aby to tady někdo vztahoval na svou osobu a nebo věk, musím říct, že už jako mladá jsem všechno brala hodně rozumově a připadala jsem si docela rozumná.
Když jsem se s mojí maminkou na něčem názorově neshodla, tak moje máma říkala, však počkej, život tě naučí, až si to sama prožiješ, tak třeba změníš názor.
A v tomhle jí teda musím dát za pravdu. Často názory, které jsem plamenně hájila v mládí, jsem postupem času přehodnotila, změnila a ne proto, že na mě někdo sypal argumenty, ale prostě proto, že když jsem si to sama prožila, tak jsem zjistila, že v reálu je to jinak.
Takže řekla bych, že teď jako starší jsem moudřejší, prostě proto, že za život člověk něco odžije a nasbírá zkušenosti, které v mládí nemá......řekla bych, že jsem v hodně věcech přestala být naivní.
Ale na druhou stranu jsem o to háklivější, když by mi někdo říkal, že to jak a co cítím je špatně a pokud to necítím jako většina, tak je to špatně.

A musím říct, že naopak lidi, jako jsi Andrejko ty, já obdivuju, hluboce se skláním a vážím si toho...teď mám na mysli tvojí profesi.....já si neumím ani představit, že bych něco takového dělala.

5.4.2021 21:07

Andrýsek3 napsal(a):

Už jsem s touhle diskuzí skončila, ale musím ještě reagovat. Jsem tu určitě nejstarší, ale nepřijde mi, že bych vynadala, natož něčím urazila.

6.4.2021 08:31

Už jsem s touhle diskuzí skončila, ale musím ještě reagovat. Jsem tu určitě nejstarší, ale nepřijde mi, že bych vynadala, natož něčím urazila.

orionko určitě se pleteš , vždyť a přeci, cituji:

"překvapuje mě, kolik žen zde ukazuje vyloženě nenávist vůči nim"

kde by andrysek vzala to množství nenávistných žen vůči dětem tady, prostě máslo na hlavě musíme mít, krom lupuse, snad všechny....

a pak, ta naše výchova, no děs běs.......

6.4.2021 08:42
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

orionko určitě se pleteš , vždyť a přeci, cituji:

"překvapuje mě, kolik žen zde ukazuje vyloženě nenávist vůči nim"

kde by andrysek vzala to množství nenávistných žen vůči dětem tady, prostě máslo na hlavě musíme mít, krom lupuse, snad všechny....

a pak, ta naše výchova, no děs běs.......

Pane bože, přeháníte..
Zmínila jsem se, že mi přijde, že tu (ifauna) je mnoho žen s nenávistí vůči dětem, taky je často nazývají jmény, které se mi nelíbí (a to v mnoha diskuzích). To ten názor říct nemůžu? Kdekdo tu říká o dětech jaký to jsou parchanti, tak není přece každého povinnosti vám to odkývat. Což neznamená, že s tim nemůžete pokračovat (to jsem taky psala). A to, že jsem zmínila, že to bude asi tím, že jsme na psím fóru, proto je těch žen tady víc, než třeba na mateřském (to jsem taky psala a o nikom jsem nepsala, že je kvůli tomu divnej).

6.4.2021 08:44
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

A já snad píšu, že jo?

6.4.2021 08:49

"Pane bože, přeháníte.."
fakt? já?

"Což neznamená, že s tim nemůžete pokračovat "
"Kdekdo tu říká o dětech jaký to jsou parchanti, tak není přece každého povinnosti vám to odkývat"
a fakt víš, co píšeš?

6.4.2021 08:49

Andrýsek3 napsal(a):
A já snad píšu, že jo?

ano

6.4.2021 08:56
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

"Pane bože, přeháníte.."
fakt? já?

"Což neznamená, že s tim nemůžete pokračovat "
"Kdekdo tu říká o dětech jaký to jsou parchanti, tak není přece každého povinnosti vám to odkývat"
a fakt víš, co píšeš?

Řekla bych, že vím. Možná nechápete jen můj psaný text. Nevím.
Těch lidí, co na ifauně zmiňují děti, tak jak jsem psala je hromada. Proto píšu obecně, že mi přijde, že těch žen je tu hodně. Nehodlam to hledat diskuzi po diskuzi a jmenovat nicky. A "nemůžete" - v množném čísle (těch kterých se to týká) . A "vám" - vám v množném čísle, zase těch, co se to týká.
Můžu vědět, co je na tom názoru špatně? Nestačilo by oponovat: "Ne, mě přijde, že tu takové ženy nejsou a děti mají rády." nebo whatever.

6.4.2021 08:56
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

ano

Kde?
Máš tak oblíbené ty citace. Tak mi tu ocituj moji větu, že všichni důchodci na ifauně mě uráží nebo že konkrétně orionka.
V opačném případě se nauč chápat psaný text.

6.4.2021 09:11

andrysek, pokud v odpovědi někomu používáš 2.os.mn.č., pak ho i další řadíš do předmětné skupiny.
a nejde o citaci (a vlastně jo, už jsem citovala)

"Můžu vědět, co je na tom názoru špatně?"
že nejde o názor, ale o tvrzení
a to tvrzení je založeno na čem?

6.4.2021 09:15
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

andrysek, pokud v odpovědi někomu používáš 2.os.mn.č., pak ho i další řadíš do předmětné skupiny.
a nejde o citaci (a vlastně jo, už jsem citovala)

"Můžu vědět, co je na tom názoru špatně?"
že nejde o názor, ale o tvrzení
a to tvrzení je založeno na čem?

Píšu tu obecně celou dobu, nikoho nejmenuju. Že si to vztahuješ na sebe není můj problém. Třeba taky patříš do té skupiny, o které píšu, ale to já nemůžu vědět, neznám názor každého člena ifauny na všechno.

Na šestiletém pozorování diskuzí zde na ifauně. Klidně mi to můžeš vyvrátit, možná by ta diskuze byla pak přínosnější.

6.4.2021 09:24

"Že si to vztahuješ na sebe není můj problém"

já SI to na sebe nevztahuji, ani obecně ani neobecně, vztahuješ to ty
a jo, obecně skoro na všechny
to jsou ta pravidla jazyka

6.4.2021 09:36
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

"Že si to vztahuješ na sebe není můj problém"

já SI to na sebe nevztahuji, ani obecně ani neobecně, vztahuješ to ty
a jo, obecně skoro na všechny
to jsou ta pravidla jazyka

Jojo, protože z tyhle věty jasně vyplývá, že tu myslím všechny...

Překvapuje mě kolik žen.... Blabla..

To může znamenat 5, 100 nebo 500000 žen. A ano napsala jsem to, že mi přijde, že hodně. Ale ne nevím přesné číslo a nevím, kdo přesně. Je to jen můj osobní pocit, že mě překvapuje to a ono. A ty v tom hledáš bůh ví co.

Překvapuje mě, kolik žen na ifauně vlastní zlatého retrívra? Znamená to, že všechny?
Překvapuje mě, kolik žen na ifauně nemá rádo kočky.
Překvapuje mě, kolik žen má potřebu rýpat se v jedné větě.

6.4.2021 09:43
Terven

XXX.XXX.110.191

Andrýsek3 napsal(a):
Píšu tu obecně celou dobu, nikoho nejmenuju. Že si to vztahuješ na sebe není můj problém. Třeba taky patříš do té skupiny, o které píšu, ale to já nemůžu vědět, neznám názor každého člena ifauny na všechno.

Na šestiletém pozorování diskuzí zde na ifauně. Klidně mi to můžeš vyvrátit, možná by ta diskuze byla pak přínosnější.

Andrýsku, nemá to cenu. Hmn má vědomosti a někdy i fajn názory, ale je přeborník ve hledání hníd v textu a když si vezme do hlavy, že vás roznese na kopytech, tak roznese. Zbytečně plejtváte energií.
Já jsem si toho, o čem píšete, všimla i na koňských fórech - tam je taky dost bezdětných ženských, které děti nechtějí a nemusejí - o dost víc než v jiných komunitách.
Je to názor nebo tvrzení?

6.4.2021 09:46
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Co se děje?
Kašlete na to, snad se to tady nerozpadne?
Kam budou "důchodky" chodit votravovat?
Všechno jsou jen kecy a VÍM, že by pro dítě do vody
skočily VŠECHNY. Tak to prostě je.

6.4.2021 09:51

Tak já nevím, myslím, že naopak tady na fauně...na psím fóru...je spousta ženských, co děti mají a nebo vnoučata, co mají děti rády obecně, co rozhodně nemají psa na prvním místě.
A pak je tady pár vyjímek, co děti nemusí popř. nemají problém s těmi svými, ale jinak k cizím dětem vztah nemají, absolutně je nemusí a prostě je pro ně vlastní pes, ke kterému mají silný citový vztah víc, než dítě, se kterým nemají nic společného.
To ovšem neznamená, že pokud by někde narazily na dítě v nouzi, co potřebuje pomoc, tak že by se otočily a šly pryč a to snad mluvím za všechny.

To, že jsou zde občas děti nazývány tak, jak ti není milé, je pravda, ale stejně tak tady nazveme nevychované psy....přestože ani oni za to nemůžou, že je páníčci nevychovali....takže to cílení a nenávist na děti bych tak nezveličovala, prostě jen některé z nás si neberou servítky, ať už se jedná o děcka a nebo o psy. Prostě se s tím názvoslovím, tak necrcáme.

A to, že pokud je problém se psem ve vztahu k dítěti, tak bohužel je smutnou pravdou, že za to často mohou děti, i když nepřímo, protože primárně jsou na vině rodičové. Tak potom jsou opravdu rady typu "vychovej si dítě" na místě, protože problém není prvoplánově u psa, ale zase jen u těch rodičů-páníčků.

Andrejko, já bych to prostě neviděla tak černě.....
Prostě takoví lidé jako jsem já existují a jediné, co by mohli udělat pro to, aby se ti lidé, pro které je jakékoliv dítě "posvátné", nepohoršovali, je, že to nepřiznají, že budou přizvukovat těm ostatním, popř. že se tedy raději nebudou vyjadřovat a všechno bude krásné, ideální, sluníčkové a všichni budou šťastní.....ale nebylo by to licoměrné?? Doby, kdy člověk nemohl říct veřejně svůj názor, už jsou trochu pasé.

Samozřejmě i ty máš právo na vlastní názor a můžeš nám..."těm zlým" tento názor napsat, ale bohužel to na věci nic nezmění, protože to jak a co cítíme se nedá změnit tak, že si řeknu "Andrejka a ostatní mají pravdu, měla bych to cítit tak a tak a měla bych mít ráda i cizí děti a měli by být určitě důležitější než můj pes", ale tak to prostě nefunguje.

6.4.2021 09:57

Terven
máš pravdu, však to bylo dlouho mé živobytí

rapotacka, se na rovinu přiznám - do splavu bych neskočila pro nikoho, šance, že tím jen zvýšíš počet utonulých je opravdu velká (jako velkého, do teho našeho při letní vodě a ne po bouřce asi jo)

6.4.2021 09:58
Terven

XXX.XXX.110.191

Terven

rapotacka, se na rovinu přiznám - do splavu bych neskočila pro nikoho, šance, že tím jen zvýšíš počet utonulých je opravdu velká (jako velkého, do teho našeho při letní vodě a ne po bouřce asi jo)

Fakt? Byla jste korektor?

6.4.2021 10:02
Andrýsek3

XXX.XXX.54.69

Tak já nevím, myslím, že naopak tady na fauně...na psím fóru...je spousta ženských, co děti mají a nebo vnoučata, co mají děti rády obecně, co rozhodně nemají psa na prvním místě.
A pak je tady pár vyjímek, co děti nemusí popř. nemají problém s těmi svými, ale jinak k cizím dětem vztah nemají, absolutně je nemusí a prostě je pro ně vlastní pes, ke kterému mají silný citový vztah víc, než dítě, se kterým nemají nic společného.
To ovšem neznamená, že pokud by někde narazily na dítě v nouzi, co potřebuje pomoc, tak že by se otočily a šly pryč a to snad mluvím za všechny.

To, že jsou zde občas děti nazývány tak, jak ti není milé, je pravda, ale stejně tak tady nazveme nevychované psy....přestože ani oni za to nemůžou, že je páníčci nevychovali....takže to cílení a nenávist na děti bych tak nezveličovala, prostě jen některé z nás si neberou servítky, ať už se jedná o děcka a nebo o psy. Prostě se s tím názvoslovím, tak necrcáme.

A to, že pokud je problém se psem ve vztahu k dítěti, tak bohužel je smutnou pravdou, že za to často mohou děti, i když nepřímo, protože primárně jsou na vině rodičové. Tak potom jsou opravdu rady typu "vychovej si dítě" na místě, protože problém není prvoplánově u psa, ale zase jen u těch rodičů-páníčků.

Andrejko, já bych to prostě neviděla tak černě.....
Prostě takoví lidé jako jsem já existují a jediné, co by mohli udělat pro to, aby se ti lidé, pro které je jakékoliv dítě "posvátné", nepohoršovali, je, že to nepřiznají, že budou přizvukovat těm ostatním, popř. že se tedy raději nebudou vyjadřovat a všechno bude krásné, ideální, sluníčkové a všichni budou šťastní.....ale nebylo by to licoměrné?? Doby, kdy člověk nemohl říct veřejně svůj názor, už jsou trochu pasé.

Samozřejmě i ty máš právo na vlastní názor a můžeš nám..."těm zlým" tento názor napsat, ale bohužel to na věci nic nezmění, protože to jak a co cítíme se nedá změnit tak, že si řeknu "Andrejka a ostatní mají pravdu, měla bych to cítit tak a tak a měla bych mít ráda i cizí děti a měli by být určitě důležitější než můj pes", ale tak to prostě nefunguje.

Ale vždyť to já vůbec nechci! Jani, prostě jsem jen vyjádřila svůj názor, tak jako jste ho vyjádřili vy. Jak říkám, prostě se mi nějaký nazor nelíbil, tak jsem to napsala, to ale neznamena, že si ten svůj nemůžete říkat dál nebo, že ja na ten váš nesmím oponovat. Vždyť je to diskuze. Když se řeší granule taky každý říká to svoje. Tady šlo o děti a já jsem se vyjádřila, že se mi nelíbí, jak se vyjadřujete o nich, je to můj problém, jen jsem to napsala. Stejně tak pocit, že těch žen je tu hodně, a že to je asi tím, kde ta diskuze je. Těch žen tu ani hodně být nemusí, zas je to jen můj pocit, můj názor. Přece, když někdo řekne, že nenávidí zmrzlinu, že smrdí a dalších 10 žen k tomu bude přitakávat, tak přeci můžu říct, že se mi nelíbí, jak se o mé oblíbené zmrzlině vyjadřujete. Ale neznamena to, že ony nebudou dál pomlouvat zmrzlinu a ja si ji budu bránit. 🍦

6.4.2021 10:05

Nemám ráda vanilkovou.
hmn_ je extra logický tvor, tipuji jiný obor, ale mně se nikdo neptal a na tu zmrzlinu také ne, ale vanilková je fakt hnusná

6.4.2021 10:06
Andrýsek3

XXX.XXX.54.69

Nemám ráda vanilkovou.
hmn_ je extra logický tvor, tipuji jiný obor, ale mně se nikdo neptal a na tu zmrzlinu také ne, ale vanilková je fakt hnusná

Pro vanilkovou bych skočila i do hořícího domu! 😛

6.4.2021 10:08

Smetanová vanilková se prý doporučuje dávat asi v půlce porodu u početnějších vrhů.

6.4.2021 10:12

Tak já hlasuju pro pistáciovou.

6.4.2021 10:14

Andrýsek3 napsal(a):
Ale vždyť to já vůbec nechci! Jani, prostě jsem jen vyjádřila svůj názor, tak jako jste ho vyjádřili vy. Jak říkám, prostě se mi nějaký nazor nelíbil, tak jsem to napsala, to ale neznamena, že si ten svůj nemůžete říkat dál nebo, že ja na ten váš nesmím oponovat. Vždyť je to diskuze. Když se řeší granule taky každý říká to svoje. Tady šlo o děti a já jsem se vyjádřila, že se mi nelíbí, jak se vyjadřujete o nich, je to můj problém, jen jsem to napsala. Stejně tak pocit, že těch žen je tu hodně, a že to je asi tím, kde ta diskuze je. Těch žen tu ani hodně být nemusí, zas je to jen můj pocit, můj názor. Přece, když někdo řekne, že nenávidí zmrzlinu, že smrdí a dalších 10 žen k tomu bude přitakávat, tak přeci můžu říct, že se mi nelíbí, jak se o mé oblíbené zmrzlině vyjadřujete. Ale neznamena to, že ony nebudou dál pomlouvat zmrzlinu a ja si ji budu bránit. 🍦

Já tím chtěla jen říct, že to tady není tak hrozný....že nás "nemusím děti" není tolik, řádově jednotky....tak to s těma ženskýma tady na "psí diskuzi" není zas až tak marný

6.4.2021 10:30
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Zbytečně se dál dohadujete, jediná, co opravdu děti nemusí jsem já, nemám je a jsem ráda za to, že jsem se jako mladá nenachala pod nátlakem zbouchnout a moje dítě by celý život trpělo tím, že je na mém žebříčku až pod psy
Tím je to rozčísnuté
Jo zmrzlina! Kakaová, citronová, vlastně jakákoliv ovocná a někde na konci v kombinaci s jmenovanými i vanilková.

6.4.2021 10:38

lesnížínka napsal(a):
Zbytečně se dál dohadujete, jediná, co opravdu děti nemusí jsem já, nemám je a jsem ráda za to, že jsem se jako mladá nenachala pod nátlakem zbouchnout a moje dítě by celý život trpělo tím, že je na mém žebříčku až pod psy
Tím je to rozčísnuté
Jo zmrzlina! Kakaová, citronová, vlastně jakákoliv ovocná a někde na konci v kombinaci s jmenovanými i vanilková.

Tak kakaový a čokoládový zmrzliny já teda nemusim.

Hele pamatujete zmrzlinu "inkafé" mám pocit, že v ní byla i mletá káva...normálně jakože ty zrníčka.

6.4.2021 10:46

Smetanová vanilková se prý doporučuje dávat asi v půlce porodu u početnějších vrhů.

Tak to vše vysvětluje, já měla málopočetný vrh:1.

6.4.2021 10:47

Šmoulová šmoulová!
Šla jsem si pro zmrzlinu s 10korunovou bankovkou, dlouho jsem si ji šetřila, tak týden určitě. Jenže mi nikdo neřekl, že už neplatí. A od té doby nešetřím.
Dítě to po mně úspěšně zdědilo, což mě dosti rozčiluje.

6.4.2021 10:49

Andrýsek3 napsal(a):
A já snad píšu, že jo?

"Takových hrdinů v seniorském věku na internetu poslední dobou je, a bohužel od nich slyším víc urážek a napadání než od mých vrstevníků",

Já jsem jen sobecky chtěla slyšet, že já mezi ně nepatřím.

6.4.2021 10:52

socialistické mléčné vanilková a jahodová
vodové meruňková, jahodová a malinová

od převratu už zmrzliny nejím...

6.4.2021 11:03
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Šmoulová šmoulová!
Šla jsem si pro zmrzlinu s 10korunovou bankovkou, dlouho jsem si ji šetřila, tak týden určitě. Jenže mi nikdo neřekl, že už neplatí. A od té doby nešetřím.
Dítě to po mně úspěšně zdědilo, což mě dosti rozčiluje.

Zmrzlinu jím tak: jednou za léto kupovanou, častěj tu, co si vyrobím doma, ale taky ne moc často. Nikdy bych si nekoupila podivných barev, kde to volá chemií už na dálku. Minulý týden, jsem si vylíla do starého batohu vodu z přísady salátu, kterou jsem si nesla od tchýně. Batoh jsem vyklidila a hodila vyprat. Našla jsem papírovou 50Kč. Přemýšlela jsem, že něco takového jsem už dávno neviděla. Šla jsem za mužem: hele, papírové 50ky už asi neplatí, že?

6.4.2021 11:29

socialistické mléčné vanilková a jahodová
vodové meruňková, jahodová a malinová

od převratu už zmrzliny nejím...

Vodová jahodová.....tak ta snad byla TOP....tu jsem naposledy jedla v Poděbradech před 22 lety (letí to ) ...točili jí tam na náměstí, od té doby jsem jí nikde neviděla.

6.4.2021 11:39
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Vodová jahodová.....tak ta snad byla TOP....tu jsem naposledy jedla v Poděbradech před 22 lety (letí to ) ...točili jí tam na náměstí, od té doby jsem jí nikde neviděla.

V Poděbradech na náměstí točí zmrzlinu pořád, myslím, že i tu vodovou jahodovou mívají, a je tam ta zmrzka fakt luxusní. Já tam mám hrozně ráda citronovou

Jezdili jsme tam vždycky jako děti, brávala nás tam babička. Teď když jedeme okolo (máme to relativně kousek) tak si vzpomenu a kolikrát se tam i zastavíme.

6.4.2021 11:41

marcelaamax napsal(a):
V Poděbradech na náměstí točí zmrzlinu pořád, myslím, že i tu vodovou jahodovou mívají, a je tam ta zmrzka fakt luxusní. Já tam mám hrozně ráda citronovou

Jezdili jsme tam vždycky jako děti, brávala nás tam babička. Teď když jedeme okolo (máme to relativně kousek) tak si vzpomenu a kolikrát se tam i zastavíme.

No já mám Poděbrady hodně z ruky, ale když byl syn malej, tak jsme tam jezdili do lázní.

6.4.2021 11:51
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

No já mám Poděbrady hodně z ruky, ale když byl syn malej, tak jsme tam jezdili do lázní.

A co teprve já

6.4.2021 13:01

Terven

Jako ti tři utopení - předevčírem?

6.4.2021 13:10
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Jako ti tři utopení - předevčírem?

Ti byli tuším ožralí. Ale taky jsem skočila, nezvládla bych jen tak přihlížet a nechat psa utopit, nedalo se nic jiného dělat. A šlo to. Nebyla to úplně naše povodeň - to nepřežije nikdo, kdo do potoka spadne Bylo to ,,jen" jarní tání. Ano, taky mě to několikrát podrazilo nohy a potopilo, ale pod splavem nebyl tak silný válec, aby mne tam podržel. A vím (teoreticky) jak se odtud dostat. A...plavec jsem myslím velmi dobrý.

6.4.2021 13:16

lesnížínka napsal(a):
Ti byli tuším ožralí. Ale taky jsem skočila, nezvládla bych jen tak přihlížet a nechat psa utopit, nedalo se nic jiného dělat. A šlo to. Nebyla to úplně naše povodeň - to nepřežije nikdo, kdo do potoka spadne Bylo to ,,jen" jarní tání. Ano, taky mě to několikrát podrazilo nohy a potopilo, ale pod splavem nebyl tak silný válec, aby mne tam podržel. A vím (teoreticky) jak se odtud dostat. A...plavec jsem myslím velmi dobrý.

Asi byli, ale nejspíš by to nezvládli ani střízliví. Myslela jsem to spíš jako příklad a reakci na hmn - topil se jeden a ti další dva ho chtěli zachránit. A zůstali tam všichni.

6.4.2021 13:18

lesnížínka napsal(a):

Tohle je naprostá hrůza....když se někdo topí...kdokoliv dítě, dospělý, pes a člověk je v místě, kde ví, že jestli tam skočí, tak se prostě utopí taky........fuj, ani si to nechci představovat.

6.4.2021 13:44
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tohle je naprostá hrůza....když se někdo topí...kdokoliv dítě, dospělý, pes a člověk je v místě, kde ví, že jestli tam skočí, tak se prostě utopí taky........fuj, ani si to nechci představovat.

U nás to právě hrůza bývá. Ale tohle nebylo to strašné a kdyby...to nechci taky ani domyslet, ale to bych tam s jistotou neskočila, nikdo, ani ti hasiči pro člověka zřejmě...to je nepředstavitelná síla vody...kdo neviděl, těžko si představí. Ten splav, kde se dotyční topili neznám, co jsem viděla fotky myslím si, že je zrádný svou konstrukcí a dost se divím, že se to tam řeší akorát ,,torpédama" a nikdo neřeší přebudování na něco bezpečnějšího. U nás...ani nemluvě. Po tom, co se utopilo několik psů(teda těch, co se to vědělo a někdo je postrádal - plno dalších se najde pak po vodě zadrhnutých o kameny) Zřejmě se nad tím někdo zamyslí, až po kolikátém....20.utopeném? Tak to se toho nedožiju, člověk jen jeden a ještě ne místní(,,vodáci") nikoho místního by vůbec nenapadlo se k potoku přiblížit.

6.4.2021 14:16

z tohoto konkrétního splavu v podstatě neměli šanci dostat se ven

6.4.2021 15:01
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

z tohoto konkrétního splavu v podstatě neměli šanci dostat se ven

Ale co jsem tak četla(a pochopila) byli to místní ne? U nás dělá rozbouřený potok tak ohlušující rachot, že ho každý obchází širokým obloukem. U nás je velké výškové převýšení, takže co 100m splav (který tu vodu má zpomalit...no nejsem si tedy jistá) ale když jsou povodně, nebo po velké průtrži, tak splavy zmizí pod vodou. Dvoumetrové splavy.

6.4.2021 16:51

Ohledně těch dětí....na tomhle je vidět, jak přemýšlí můj mozek...
teď jsem narazila na netu na článek, titulek byl:

K holčičce by to chtělo ještě malého Bohouška, plánuje Matuš s Lucinkou
(pokud někdo neví o co jde, tak to o to, že se zpěvákovi Bohušovi Matušovi narodila holčička)

A první co mě napadlo "Jé...Bohuš Matuš si chce pořídit bernardýnečka" ...no nechtěj bernardýnečka, ale řeč byla o dalším dítěti....takže takhle já funguju

6.4.2021 18:38
lupus4

XXX.XXX.205.61

BM znám od mala i jeho rodiče a fakt to s ním Lucinka "vyhrála"

6.4.2021 18:44

To je strašný.

6.4.2021 19:19
domi.t

XXX.XXX.136.43

Nie nadarmo ja tvrdím,že ženy sú mafia.