Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Bonie

7.4.2021 19:39
Bonie

XXX.XXX.82.57

Dobrý den,
máme 4 dny 2 měsíční štěňátko dalmatina a neustále vyje i při kraťounkým odchodu do vedlejší místnosti. Nějak extra ji nevítáme ani ona za námi za každou cenu necourá. Máme ji v kleci kvůli odchodu do práce, aby nezničila nábytek. Až bude větší, chceme nechávat klec otevřenou. Povely trénujeme, ale zatím umí jen sedni, lehni a ke mně!
Už si nevíme rady, jak jí vysvětlit, že klec je její super místečko. Myslíte, že je ještě moc maličká? Každý říká, že hned od začátku trénovat!

7.4.2021 19:41
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

A vy myslíte?
Nač jste potřebovali čokla?

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.4.2021 19:46

Bonie napsal(a):
Dobrý den,
máme 4 dny 2 měsíční štěňátko dalmatina a neustále vyje i při kraťounkým odchodu do vedlejší místnosti. Nějak extra ji nevítáme ani ona za námi za každou cenu necourá. Máme ji v kleci kvůli odchodu do práce, aby nezničila nábytek. Až bude větší, chceme nechávat klec otevřenou. Povely trénujeme, ale zatím umí jen sedni, lehni a ke mně!
Už si nevíme rady, jak jí vysvětlit, že klec je její super místečko. Myslíte, že je ještě moc maličká? Každý říká, že hned od začátku trénovat!

To mi přijde zvláštní, říct po čtyřech dnech s takovým miminem "už si nevíme rady" :) Co až budete řešit opravdové problémy... ?
Samostatnost se učí od začátku, tj. od toho, co pejsek ještě zvládne, kdy ještě nevyvádí, a to pak prodlužovat. Osobně bych oddělila dvě věci - učení samostatnosti a učení pobytu v kleci. To první můžete dělat i s pejsek na volno, jen odejít za dveře (a z počátku se okamžitě vrátit). Pobyt v kleci mi připadá pro takhle aktivní štěně dost náročný, ledaže ho nejdřív utavíte tak, že tam okamžitě zalehne a bude spát. Tím se bude učit, že to je místo na spaní. Pak si dovedu představit, že když se to poctivě naučí, nechám tam pejska zavřenýho třeba 2-3 hodiny. Ale jedině pokud bych věděla, že ty 2-3 hodiny bude fakt tvrdě spát (a že pokud se probudí, má tam dost místa na to, aby vstal, obešel si kolečko a zase si lehnul, což třeba můj pes dělá běžně). Jinak by mi to přišlo dost psycho a vůbec bych se nedivila, kdyby to vedlo k velmi hlasitým a vytrvalým projevům.

7.4.2021 20:00
juhaj

XXX.XXX.164.121

rapotacka11 napsal(a):
A vy myslíte?
Nač jste potřebovali čokla?

Já bych vyla taky 🤔

Bonie

7.4.2021 20:21
Bonie

XXX.XXX.82.57

Rapotacka11
Díky moc za váš povzbudivý dotaz.

Psa jsme chtěli proto, protože splňujeme veškeré věci, které jste poslala v odkazu.
Chceme ho na sportování, pobyt venku a výlety a také mazlíka. Chceme ji mít furt u sebe ale zároveň nechceme zdevastovaný byt.

Keriton
Máte pravdu, my se opravdu štěně snažíme unavit. I když tam usne a vzbudí se tak začne výt. A není to jenom když je v kleci, když je v obýváku a hraje si, tak si odskočíme do kuchyně a ona už kňourá. Chodíme jen na chviličky mimo místnost aby si zvykala na samotu. Ale nějak se to nedaří. Chce to asi čas. Budeme trénovat i venku.

7.4.2021 20:29

Bonie napsal(a):
Rapotacka11
Díky moc za váš povzbudivý dotaz.

Psa jsme chtěli proto, protože splňujeme veškeré věci, které jste poslala v odkazu.
Chceme ho na sportování, pobyt venku a výlety a také mazlíka. Chceme ji mít furt u sebe ale zároveň nechceme zdevastovaný byt.

Keriton
Máte pravdu, my se opravdu štěně snažíme unavit. I když tam usne a vzbudí se tak začne výt. A není to jenom když je v kleci, když je v obýváku a hraje si, tak si odskočíme do kuchyně a ona už kňourá. Chodíme jen na chviličky mimo místnost aby si zvykala na samotu. Ale nějak se to nedaří. Chce to asi čas. Budeme trénovat i venku.

Děláte to dobře. Sama píšete, že to chce čas. Vždyť ji máte teprve 4 dny.

7.4.2021 20:35
juhaj

XXX.XXX.164.121

Máte ho 4 dny, tak co čekáte? Umí sedni, lehni, ke mně, trénujeme. K čemu? Nemusí trénovat, máte se poznávat, na trénink je času dost, až bude starší. Jasně, musí umět ke mně, ale netrénoval, učit formou hry a radosti, učit co má znát formou hry a ne tréninku. Klec nechat otevřenou hned, doteď bylo štěně s mámou a sourozenci teď šup klec? Jak víte že bude ničit? Z našich bytových psů ničil jen jeden. Když si s ním budete hrát, blbnout, unavíte ho, třeba ničit nebude, nevím, dopředu se neví, ale hned prdnout do klece?

7.4.2021 20:42

Vždyť je to malý mimino. Chce to všechno pomalu a hodně trpělivosti. Máte děti?
A je opravdu takový ničitel, že je třeba klec? Měla jsem taky štěňátka a nikdy nic moc nezničila, většinu času prospala. Věci, který jsem nechtěla, aby jim ublížily, jsme uklidili, s ostatním jako jsou třeba okousané úchytky u nábytku nebo lino, se počítalo a pak se to opravilo.

7.4.2021 21:59

Chce se mi brečet....když si přivezu štěněcí miminko, tak jsme s ním skoro měsíc doma....postupně si vezmeme dovolenou a za ten měsíc pěkně v klidu a postupně naučíme štěňátko na to, že prostě odcházíme a přicházíme. Ale s tímhle teda já osobně začínám, až se u nás štěňátko postupně zabydlí, zvykne si, přestane se mu stýzkat po mamince a sourozencích.
Moji ber-beři se mnou chodili i na záchod, byli se mnou v koupelně, když jsem se koupala........a pokud už učím štěndo na samotu, tak potom, co jsme byli na procházce, kde jsme se vyblbli, poběhali, pohráli, přijdem domů, štěndo dostane sváču a šup na pelíšek a spinkat, i kdybch tam měla počkat až usne a pak jít vedle do místnosti.

Takhle podobně učím všechna štěňata a světe div se, než nám skončí dovolená, tak klidně můžu odejít pryč a říct "tak ahoj, maminka jde do práce...pusinku" a jdu" nikdo nevyvádí, neřve.....protože po těch 3 týdnech až měsíci, co jsme s ním doma, to zvládne.
A co se klece týče, tak to ani nechci komentovat.
Mám roční štěně, které jsme museli docela dlouho doma omezovat, pokud byla sama, protože vymýšlela bejkárny....čert vem nábytek, ale aby si neublížila, ale u nás to děláme tak, že nezavíráme štěně do klece, nýbrž zatarasíme místa, kam by štěně nemělo lézt...u nás třeba za stojan s televizí, protože tam jsou kabely....schody do ložnice, aby nelítala nahoru dolů po schodech, to není zdravý.

Klec jsem používala nějakou dobu u štěněte afgána a to tak, že to měl udělaný jako boudičku a když si tam zalezl spinkat a já potřebovala v kuchyni vařit, tak jsem ho tam zavřela, aby ho náhodou neotravovala moje roční dcera a když se vyspinkal tak šel ven.

7.4.2021 22:06

Když jste chtěli klec, měli jste si koupit papouška. "Předskokanky" jsou laskavé a trpělivé, že se poctivě snaží.......Ale u takového člověka jako jste vy, bez špetky empatie k malému bezmocnému tvorovi, to snad ani nemá cenu.
To vás nenapadne, že ten tvoreček je nešťastný, že volá......a vy se bojíte o mrtvý nábytek !
První co mě napadlo, že jste další troll, protože vaše chování je neuvěřitelné.

Bonie

7.4.2021 22:58
Bonie

XXX.XXX.82.57

Tak vy jste asi úplná krá*a. Soudíte tady, že toho psa mučím. Nechápu páníčky psů, co jsou takto afektovaný. Člověk se zeptá na názor nebo radu aby to mohl hned změnit a stejně se najde nějaký s prominutím de*il nebo krá*a, který proste nedokáže říct s klidem “je to špatně, dělejte to takto a takto”. Mám prvního psa, bydlím v bytě a jsou tu vestavěné skříně a kuchyň, je logické, že nechci, aby to ten pes ničil a v tom nejhorším případě, aby si něco udělal!

Pes má krásnou útulnou klec, plno hraček a milující páničky. Nemůžeme se dočkat až ji vezmeme na hory nebo na kolo po práci. Ale jestli jste nonstop zavřená doma tak to asi nepochopíte.

Vy umíte jen urážet a kritizovat, moudrou radu neposkytnete. Naposledy co píšu na sociální sítě. Přesně kvůli takovým!!

7.4.2021 23:14
Šarina

XXX.XXX.243.72

Bonie napsal(a):
Tak vy jste asi úplná krá*a. Soudíte tady, že toho psa mučím. Nechápu páníčky psů, co jsou takto afektovaný. Člověk se zeptá na názor nebo radu aby to mohl hned změnit a stejně se najde nějaký s prominutím de*il nebo krá*a, který proste nedokáže říct s klidem “je to špatně, dělejte to takto a takto”. Mám prvního psa, bydlím v bytě a jsou tu vestavěné skříně a kuchyň, je logické, že nechci, aby to ten pes ničil a v tom nejhorším případě, aby si něco udělal!

Pes má krásnou útulnou klec, plno hraček a milující páničky. Nemůžeme se dočkat až ji vezmeme na hory nebo na kolo po práci. Ale jestli jste nonstop zavřená doma tak to asi nepochopíte.

Vy umíte jen urážet a kritizovat, moudrou radu neposkytnete. Naposledy co píšu na sociální sítě. Přesně kvůli takovým!!

Ale vy ho v podstatě opravdu mučíte!
Psí mimčo vám kašle na "krásnou útulnou klec". Ono neví, že je "krásná a útulná". A "hromada hraček" je taky na nic. Ono si s nimi samo dlouho hrát nebude. Doteď bylo mezi hromadou brášků a sestřiček, kde se vyblbnulo do upadnutí do slastného bezvědomí, nejlépe propletené se sourozenci... a tady má být samo v cizím prostředí v kleci??? Na to se zatím vykašlete, udělejte mu rodinu, na kterou bylo zvyklé. Vykašlete se na nějaký výcvik, zatím vychovávejte (stejně všechny povely zapomene v pubertě). Píšete o odcházení do práce... snad jste si proboha aspoň vzali dovolenou, abyste se naučili spolu soužít...

7.4.2021 23:22
Agnes1

XXX.XXX.76.7

Štěnátka sedm týdnů, cca týden před odchodem k novým milujicim majitelům.

7.4.2021 23:57

Bonie napsal(a):

..tak proč tam tedy tak pláče....

8.4.2021 01:21
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Bonie napsal(a):

Kráva seš akorát tak ty.
Zavři se do klece a zkus si to sama.
Hnus.
útulná klec, hračky a MILUJÍCÍ páníčky. Tak jo. Chudák štěně.

8.4.2021 04:40
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
..tak proč tam tedy tak pláče....

Radostí, blahem.

8.4.2021 05:23
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

Bylo mi úzko z toho videa. Vždyť je malinké a máte ho 4 dny. Tak jakypak nevíme si rady. Vemte si aspoň 2 týdny dovolenou, protože to se tak normálně dělá a začněte odznova. Bez klece. Je to psí mimino, tak buďte s ním a odchody trénujte po vteřinách až po unavení, nemůže mít prostor tam takhle dlouho vyvádět. Na klec bych učila zvlášť až bude umět zůstat v klidu samo. Ale třeba ani klec potřeba nebude. Jo a dalmatini jsou dost hlásití celkově.

8.4.2021 08:01

Jako vážně bych s tou klecí přestala, sousedům se to taky líbit nebude a máte tam natotata nějakou kontrolu pro podezření z týrání.

8.4.2021 08:42
Varaxi

XXX.XXX.1.226

To štěně se chová úplně normálně. Každé štěně kňučí, štěká, kouše, každé štěně občas něco zničí. To je věc, se kterou musíte počítat. Musíte štěněti uzpůsobit pokoj, ne je zavřít do vězení. Tam se mu líbit nebude a bude to dávat najevo.
Ukliďte tu místnost, všechny elektrospotřebiče, dráty pod napětím, cennosti, drobné věci (vdechnutí, spolknutí), ostré věci, rozbitné věci (co se rozpadají na ostré nebo malé části) a veškeré chemikálie (i pevné, znám např. psa, co jako štěně sežral Pepo) dejte pryč. Zajistěte si zástrčky a zkontrolujte, jestli na štěně nemůže nic spadnout nebo jestli nemůže něco spadnout se štěnětem, když na to vyleze.
Pro mě za mě si tam tu klec nechte, pokud je bezpečná, ale otevřenou. Umístěte ji tak, aby štěně mohlo pohodlně vstupovat. Do ní dejte pelíšek a pár hraček. Případně můžete přes část klece přehodit deku, aby mělo štěňátko kryté místo na spaní. Unavené vyprocházkované štěně, které si chce jít lehnout, odveďte do klece do pelíšku, chvíli je hlaďte nebo na ně mluvte a počkejte, až usne. Hlídejte, aby štěně v kleci nebylo obtěžováno - klec je jeho království.
K tomuto slouží klece pro štěňata - aby měla štěňata své místo, kde je nikdy nikdo nebude rušit, které je jen jejich. Můžou tam spát, můžou tam žvýkat nějakou hračku, ale musí mít možnost jít ven. Kdykoli.
Je to výchovný prostředek, nikoli něco, co má výchovu nahradit. To prostě je na Vás, to musíte zvládnout sama (sami).
Když štěně dobře na klec naučíte, bude tam samo chodit, když bude potřebovat klid nebo bude chtít spát.
Malá štěňata mají od přírody naprogramováno, že když jsou sama, zalezou si do pelíšku a jsou tiše. Využijte toho, trénujte štěně na to, že občas je prostě samo doma. Jde to. My si dovolenou nebrali; v sedm před školou jsem štěníka vyvenčila, o volné hodině jsem za ním rychle zaskočila, a pak musel počkat až do půl třetí. Nedalo se nic dělat. Klec jsme teda neměli, byl na chodbě, měl pelíšek, hračky a misku s vodou. Od 7 do 12 a od 12:30 do 14:30 to musel zvládnout sám. Pouštěli jsme mu rádio a počítali s tím, že prostě budou občas loužičky. Když jsem zapomněla zavřít dveře, okousal nám přípojku k vysavači, fíkus a knížku. To se prostě stane, důležité je, že štěník přežil ve zdraví.

8.4.2021 09:04
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Mě přijde taky nesmyslné zavírat tak malé štěně, které máte pár dní. Vždyť třeba ničit vůbec nemusí. Nemůžete mu vyhradit třeba jednu místnost, která bude bezpečná? Kde půjde všechno nebezpečné zatarasit? Jak dlouho jste v práci? Štěně doteď bylo se sourozenci a matkou a najednou zůstává zavřené v kleci, samo.... Tak je pochopitelné, že "brečí". Musíte ho zvykat postupně.

A co se týče klece - taky jsem nějaký čas psa zavírat musela, ale byla to úplně poslední možnost, a v dané situaci jediná. Pes ničil všechno - zdi, nábytek, žaluzie, koberec a bylo to nebezpečné i pro něho, protože kusy toho žral. Tehdy jsem nebyla ve svém a neměla jsem možnost psa zavřít třeba v chodbě. Naštěstí z toho za pár měsíců vyrostl a teď si spokojeně chrápe v posteli, když nejsme doma. Klece máme, ale otevřené, jako pelíšky. Když jsem si pořídila další štěně, tak mě teda ani nenapadlo ho začít hned zavírat do klece (ani psa jsem tam nezavírala hned, ale až potom, co opravdu hodně ničil) a navíc teď už mám úplně jiné podmínky a prostory, takže v nejhorším bych štěněti nechala třeba chodbu. Ale on opravdu každý pes nemusí ničit, moje fena je v tomhle zlatá, nezničila doma vůůbec nic, krom nějakého časopisu, roztrhaných kapesníků, nebo pantofle, kterou jsem zapomněla uklidit. A myslím, že těch psů, kteří ničí takovým stylem jako ničil můj pes, těch zase tolik nebude.

Jo a ještě bych chtěla podotknout, že když už klec, tak i na tu se štěně musí naučit. Neexistuje, že tam štěně prostě šoupnu a odejdu, to je pak logické, že štěně řve..

8.4.2021 09:08
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

PES DO KLECE NEPATŘÍ!

Když nemám podmínky, musím mít nutně psa?

8.4.2021 09:22
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

rapotacka11 napsal(a):
PES DO KLECE NEPATŘÍ!

Když nemám podmínky, musím mít nutně psa?

Předpokládám, že je to na mě? Už jsem to tady, myslím že i konkrétně vám, psala několikrát, ale tak ještě jednou. Psa jsem si pořizovala do výborných podmínek, kdy jsem měla od šéfa i slíbeno, že si štěně můžu brát s sebou do práce. Byli jsme v baráčku, který byl velký a kde štěndo mohlo být v jedné místnosti, kde nebylo žádné nebezpečí. Pracovala jsem jen 6 hodin denně a řekla bych, že jsem měla ideální podmínky... Jenže ono někdy není všechno tak, jak by člověk chtěl a pak přijde z čista jasna rána a je všechno jinak.... Musíte se na nějakou dobu vrátit k rodičům, kde pes doma moc vítaný není, takže se musíte snažit, aby tam co nejméně překážel.. Šéf najednou změní názor a psa v práci nechce.... No a pes rozkouše všechno, a navíc vščechno co rozkouše tak sežere, a pak blije a blije....

Ne, když jsem si psa pořizovala, tak jsem opravdu neměla nejmenší tušení, že to skončí takhle...

8.4.2021 09:23

Ale tak já mám kamarády, co dávali štěně do klece. Jenže to štěně bylo griffonek, pejsek vyrovnané klidné povahy, klec byla velikánská, a pejskovi se do ní dal pelíšek, takže tam přirozeně chodil spát. Chodil do ní sám a nakonec se samostatností neměl žádný problém. Takže vlastně nemuseli řešit nějaké nacvičování a ta klec tam vůbec být nemusela.
Prostě a jednoduše, vybrali si velmi správně plemeno pro to, co od pejska očekávají a jaký s ním chtějí mít život. A rozhodně to neznamená, že by je nelákalo mít "opravdickýho" velkýho psa.

8.4.2021 09:33
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Tak u nás jsou na klec zvyklí všechni psi z důvodu cestování a ustájení na akcích, ale jsou na ni průběžně naučení - není to jak u zadavatelky, kdy přinese mimino domů, jebne ho do klece, aby nahodou nedejbože něco nezničilo, zavře za ním vrata a hrozně se diví, že naříká ... 🙄

... udělat tohle děcku by je napadlo taky...?!

8.4.2021 09:34
Agnes1

XXX.XXX.76.7

marcelaamax napsal(a):
Předpokládám, že je to na mě? Už jsem to tady, myslím že i konkrétně vám, psala několikrát, ale tak ještě jednou. Psa jsem si pořizovala do výborných podmínek, kdy jsem měla od šéfa i slíbeno, že si štěně můžu brát s sebou do práce. Byli jsme v baráčku, který byl velký a kde štěndo mohlo být v jedné místnosti, kde nebylo žádné nebezpečí. Pracovala jsem jen 6 hodin denně a řekla bych, že jsem měla ideální podmínky... Jenže ono někdy není všechno tak, jak by člověk chtěl a pak přijde z čista jasna rána a je všechno jinak.... Musíte se na nějakou dobu vrátit k rodičům, kde pes doma moc vítaný není, takže se musíte snažit, aby tam co nejméně překážel.. Šéf najednou změní názor a psa v práci nechce.... No a pes rozkouše všechno, a navíc vščechno co rozkouše tak sežere, a pak blije a blije....

Ne, když jsem si psa pořizovala, tak jsem opravdu neměla nejmenší tušení, že to skončí takhle...

Jo život s námi občas zacvičí. Udělala jste, co jste musela 👌🥰.Jiný by se psa zbavil, třeba. 👍

8.4.2021 09:46
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Agnes1 napsal(a):
Jo život s námi občas zacvičí. Udělala jste, co jste musela 👌🥰.Jiný by se psa zbavil, třeba. 👍

Děkuju :-) . Já jsem hlavně do začátku věděla, ze je to dočasné řešení. Hned na jaře jsme na zahradě vybudovali prostorný kotec a když bylo hezky, tak byl pes alespoň tam, když jsem byla v práci. A taky byl vždycky když jsem odcházela totálně unavenej. Navíc v baráku bylo dost lidí a vždycky mi ho někdo mohl vzít ven "protáhnout" a vyvenčit. Rozhodně na to nejsem pyšná a taky mi to bylo proti srsti, ale fakt jsem v té situaci jinou možnost neměla. No zvládli jsme to, a teď můžu s čistým svědomím říct, že se naši psi mají královsky. Nechci si představovat, jak by to dopadlo, kdybych tenkrát psovi našla nový domov (navíc kvůli pár měsícům),protože on fakt není úplně normální pes a není to s ním tak jednoduché.

8.4.2021 09:46
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

marcelaamax

Bylo to na zadavatelku.

Dalmatin v kleci.
Vzpomenete si ještě někdo na výměnu manželek
s retrívrem v kleci?
Ta dostala sodu, nestačila se divit,
ale psa stejně nepochopila. Ještě, že se fenka
dostala k normálním lidem, kteří se nezaklínali láskou
a

Klece chápu u Impact.

8.4.2021 09:54
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

rapotacka11 napsal(a):
marcelaamax

Bylo to na zadavatelku.

Dalmatin v kleci.
s retrívrem v kleci?
a

Klece chápu u Impact.

Tak to se omlouvám, myslela jsem ,že je to na mě...

Jo toho retrívra si pamatuji, labrador to byl ne? Ale to byl vůbec extrém, ten pes byl v té kleci skoro pořád, jestli si pamatuji? I když byli doma... Ani to nevypadalo, že by s ním chodili na procházky nebo tak něco...

8.4.2021 09:54

rapotacka11 napsal(a):
marcelaamax

Bylo to na zadavatelku.

Dalmatin v kleci.
s retrívrem v kleci?
a

Klece chápu u Impact.

..pamatuji....hnus....a byla zlata, pohodová....

8.4.2021 12:16

Bonie napsal(a):

Ano, mučíte ho. Psí mimino se nezavírá do klece.

8.4.2021 12:57

Dobrý den,
máme 4 dny 2 měsíční štěňátko dalmatina a neustále vyje i při kraťounkým odchodu do vedlejší místnosti.

a přidáno ještě pro mě dost emoční video...

Nechápu páníčky psů, co jsou takto afektovaný. Člověk se zeptá na názor nebo radu aby to mohl hned změnit a stejně se najde nějaký s prominutím de*il nebo krá*a, který proste nedokáže říct s klidem “je to špatně, dělejte to takto a takto”

A já zase nechápu, že někdo není schopný pochopit, když mu tady napíšeme, že si přivezl domů psí miminko a že je normální, pokud pořizuju štěně, tak si naplánuju co nejdelší dovolenou, minimálně 14 dní...pokud mám partnera, tak ten si jí vezme hned po mě a máme z toho měsíc.

A psí miminko, které je doma teprve čtyř dny opravdu neučíme na samotu tak, jak to děláte vy...a několik z nás to tady popisovalo a řekla bych, že s klidem.
A i kdyby to nebylo s klidem, tak vám řeknu na rovinu...tady jste na psím fóru a tak se tady většinou snažíme radami, možná někdy tvrdšími výrazy, aby se dotyčný chytnul za nos, že je to špatně, bojovat za vaše štěňátko.......a že si při tom nikdo nebere servítky?? No tak někdo se dotčeně urazí a někdo si řekne "tak takhle to fakt asi nemám"

8.4.2021 13:35
juhaj

XXX.XXX.164.121

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den,
máme 4 dny 2 měsíční štěňátko dalmatina a neustále vyje i při kraťounkým odchodu do vedlejší místnosti.

a přidáno ještě pro mě dost emoční video...

Nechápu páníčky psů, co jsou takto afektovaný. Člověk se zeptá na názor nebo radu aby to mohl hned změnit a stejně se najde nějaký s prominutím de*il nebo krá*a, který proste nedokáže říct s klidem “je to špatně, dělejte to takto a takto”

A já zase nechápu, že někdo není schopný pochopit, když mu tady napíšeme, že si přivezl domů psí miminko a že je normální, pokud pořizuju štěně, tak si naplánuju co nejdelší dovolenou, minimálně 14 dní...pokud mám partnera, tak ten si jí vezme hned po mě a máme z toho měsíc.

A psí miminko, které je doma teprve čtyř dny opravdu neučíme na samotu tak, jak to děláte vy...a několik z nás to tady popisovalo a řekla bych, že s klidem.
A i kdyby to nebylo s klidem, tak vám řeknu na rovinu...tady jste na psím fóru a tak se tady většinou snažíme radami, možná někdy tvrdšími výrazy, aby se dotyčný chytnul za nos, že je to špatně, bojovat za vaše štěňátko.......a že si při tom nikdo nebere servítky?? No tak někdo se dotčeně urazí a někdo si řekne "tak takhle to fakt asi nemám"

Bohužel, málokdy se lidi chytí za nos, spíš se rozčílí, co že si dovolíme kritizovat. A už skoro nikdo nepíše, budu mít štěně, je to takhle dobře? No, však to znáte z rybiček, ob dotaz co dělat, když ryba onemocní v nevhodných podmínkách. A co třeba na ptácích, to je taky občas síla a to jsou tady odpovídající proti těm na ptácích měkoty😀.
Myslela jsem, že boom chovatelství ke konci ( relativnímu) pandemie bude slábnout, ale ono to spíš sílí.

Misis

19.9.2022 10:12
Misis

XXX.XXX.84.245

Bonnie

Dobrý den, našla jsem tenhle rok starý příspěvek a měla bych pár otázek, mohla bych vás poprosit o kontakt? -m

19.9.2022 10:52

Misis napsal(a):
Bonnie

Dobrý den, našla jsem tenhle rok starý příspěvek a měla bych pár otázek, mohla bych vás poprosit o kontakt? -m

Nemyslím, že se tady Bonnie ještě někdy ukáže. Když jsou tady samé krávy a deb.lové.

Přidejte reakci

Přidat smajlík