Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Christiiiineeeee

14.4.2021 19:36
Christiiiineeeee

XXX.XXX.59.22

Naší fence se začalo dělat mléko, březí není. Teď místo mléka vytéká hnědý až červený sekret, jako hnis to nezapáchá. Byli jsme u veterináře a ten řekl že jí to máme "oddojovat", přitom všude čtu že by se to odpouštět nemělo, máte s tím někdo zkušenosti?

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.4.2021 19:45

Běžte k jinému veterináři, tenhle evidentně neví. Mělo by se chladit, ale opatrně. Ten hnědý až červený sekret se mi nelíbí.

14.4.2021 20:03
juhaj

XXX.XXX.164.121

Moje předchozí fena měla k stáru velice silné falešné březosti. I u ní se výtok objevil. Veterinář doporučil dietu a hodně pohybu, bohužel, hned první byla v silné zimě a nemohla jsem pres den z práce a chodila za tmy, takže byly nasazeny injekce a myslím ampule, které jsem jí rozlomila do tlamy, na zastavení laktace. Pak už jsem u dalších chudáka tahala na dlouhé procházky, moc se jí nechtělo. Bohužel dlouho to nebylo, objevily se nádory a odešla po operaci na embolii.

14.4.2021 20:15
janaa

XXX.XXX.10.173

Jakýkoli sekret je hodně špatně, běžte k jinému veterináři. Nic nemačkejte,nedojte a jděte. Váš vet je bez prominutí deb.l Až se z toho fena dostane a hormony se uklidní, vážně zauvažujte nad kastrací.

Jinak pohyb fakt na falešku nezabírá,byť se to traduje. Nebo snad může zabrat na fenu,která se jindy nehýbe a člověk jí bude tahat na x desítek km denně a tělo tak bude vyšťavený. Jedna moje čuba umí nakojit pluk v plný lovecký sezoně,když se opravdu nezastaví a má těch x desítek km denně jako něco běžného a v pohybu je od rána do večera

14.4.2021 20:17
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Christiiiineeeee napsal(a):
Naší fence se začalo dělat mléko, březí není. Teď místo mléka vytéká hnědý až červený sekret, jako hnis to nezapáchá. Byli jsme u veterináře a ten řekl že jí to máme "oddojovat", přitom všude čtu že by se to odpouštět nemělo, máte s tím někdo zkušenosti?

Kolik jí je let?

14.4.2021 20:26
juhaj

XXX.XXX.164.121

janaa napsal(a):
Jakýkoli sekret je hodně špatně, běžte k jinému veterináři. Nic nemačkejte,nedojte a jděte. Váš vet je bez prominutí deb.l Až se z toho fena dostane a hormony se uklidní, vážně zauvažujte nad kastrací.

Jinak pohyb fakt na falešku nezabírá,byť se to traduje. Nebo snad může zabrat na fenu,která se jindy nehýbe a člověk jí bude tahat na x desítek km denně a tělo tak bude vyšťavený. Jedna moje čuba umí nakojit pluk v plný lovecký sezoně,když se opravdu nezastaví a má těch x desítek km denně jako něco běžného a v pohybu je od rána do večera

Nedokážu posoudit, naštěstí jen jedna moje fena tím trpěla. Je fakt, že tak hroznou falešku jako tu první popsanou už neměla, tak jsem to přisuzovala dietnější stravě a větší aktivitě. Normálně byla doma a na dvoře a asi hodinová procházka denně, objevilo se to v osmém roce. Manželova labradorka měla slabé falešky od mládí, ta nakonec dostala zánět dělohy a byla kastrovaná.

Christiiiineeeee

14.4.2021 20:33
Christiiiineeeee

XXX.XXX.59.22

Jsou jí čtyři roky, loni měla štěňata. Teď po posledním hárání strašně přibrala i když se jí množství jídla ani pohybu nijak nezměnilo, a teď se jí rozjela tahle falešná březost.

14.4.2021 20:42
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Jsou jí čtyři roky, loni měla štěňata. Teď po posledním hárání strašně přibrala i když se jí množství jídla ani pohybu nijak nezměnilo, a teď se jí rozjela tahle falešná březost.

No, nespekulovala bych a následně kastrovala. Takováhle hormonální bouře stejně skončí tou pyometrou v lepším případě, rakovinou mléčné žlázy v tom horším

14.4.2021 20:56
Terven

XXX.XXX.110.191

lesnížínka napsal(a):
No, nespekulovala bych a následně kastrovala. Takováhle hormonální bouře stejně skončí tou pyometrou v lepším případě, rakovinou mléčné žlázy v tom horším

To rozhodně nemusí. Moje předchozí fena mívala falešky celoživotně, včetně laktace. Nakonec jsem ji nechala kastrovat v dost vysokém věku z důvodu nevolností při těch faleškách. Pyometrou to rozhodně neskončilo, rakovinou taky ne.
Současný mají taky falešky s různými projevy.
Můžete dát nějakej odkaz na info, že falešná březost má vliv na rozvoj pyometry?
Jinak teda - k zadavatelce - podepsala bych se pod to, co napsala janaa.

14.4.2021 21:03

Přibrala, ale co, třeba vodu, že, to není legrace, i když přibrat může, ale ocaď pocaď, megý přibere běžně kilo a je to vidět, ale..
na to vemeno se dá dát tvaroh, má schopnost "vytáhnout" horkost, zánět,
ale já tohle vidět, tak už se toho ani nedotknu a jdu k jinému veterináři. Tohle už pravděpodobně zánět je a bylinky a obklady fakt zas takové zázraky neumí..
Vymačkat. To jsou nápady pitomé vedoucí ke smrti feny a vrácení diplomu.

Nám pohyb také nepomáhá, dietu si dělá dobrovolně a bez účinku, pomohlo akorát sebrat hračku, ze které měla imaginární štěně, a zavařit mozeček, byl to děs, ve tři ráno pochodovala po baráku a hledala své dítě a ještě na mě držkovala a jindy zas pomohlo, že jsem to hrála s ní - vezmi si hračku a jdeme spinkat, ona byla tak hrozně spokojená, že už jsem to pochopila.
Po 4. roce věku se falešky sebraly a odešly..někam.

14.4.2021 21:13
juhaj

XXX.XXX.164.121

Zajímavé, moje fena na hračky kašlala.

14.4.2021 21:14
janaa

XXX.XXX.10.173

juhaj napsal(a):

Moje čuba si štěňátko taky z ničeho nedělá

14.4.2021 21:15
Terven

XXX.XXX.110.191

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Přibrala, ale co, třeba vodu, že, to není legrace, i když přibrat může, ale ocaď pocaď, megý přibere běžně kilo a je to vidět, ale..
na to vemeno se dá dát tvaroh, má schopnost "vytáhnout" horkost, zánět,
ale já tohle vidět, tak už se toho ani nedotknu a jdu k jinému veterináři. Tohle už pravděpodobně zánět je a bylinky a obklady fakt zas takové zázraky neumí..
Vymačkat. To jsou nápady pitomé vedoucí ke smrti feny a vrácení diplomu.

Nám pohyb také nepomáhá, dietu si dělá dobrovolně a bez účinku, pomohlo akorát sebrat hračku, ze které měla imaginární štěně, a zavařit mozeček, byl to děs, ve tři ráno pochodovala po baráku a hledala své dítě a ještě na mě držkovala a jindy zas pomohlo, že jsem to hrála s ní - vezmi si hračku a jdeme spinkat, ona byla tak hrozně spokojená, že už jsem to pochopila.
Po 4. roce věku se falešky sebraly a odešly..někam.

Ono možná spíš než pohyb je myšleno zaměstnání. Přivedení na jiný myšlenky, pobyt venku, cvičení, práce.
Vikina doma kvílí a nosí štěňata, ale venku na ně ani neškytne, myši jsou lepší. Případně, když děláme cokoliv jinýho.
Sebrat hračky coby štěňata, to nepraktikuju. Přijde mi to jako šílenej a zbytečnej stres. Čemu pomůže, když fena půl dne chodí nešťastně po bytě, kvílí a hledá? To jako zastaví tu falešku?Nebožka žádný hračky neměla, udělala si štěňata s bačkor nebo pantoflí.
Pamatuje se, že balu měla na tohle stejnej názor....sebrání hraček nic neurychlí ani nezastaví.
Když Vikině seberu pískací včelku Máju, nikdo se nevyspíme a ona bude na prášky. Pokud jí Máju nechám, chvíli jí bude olizovat a organizovat a pak usne.

14.4.2021 21:15

Běžte k jinému veterináři, tenhle evidentně neví. Mělo by se chladit, ale opatrně. Ten hnědý až červený sekret se mi nelíbí.

Mně taky ne.

14.4.2021 21:17

Navrhuji jiného veterináře.

14.4.2021 21:19
Terven

XXX.XXX.110.191

juhaj napsal(a):

Moje pinčová na hračky kašle z vysoka, ale má tu laktaci. Každá fena to má jinak.

14.4.2021 21:25

Terven napsal(a):
To rozhodně nemusí. Moje předchozí fena mívala falešky celoživotně, včetně laktace. Nakonec jsem ji nechala kastrovat v dost vysokém věku z důvodu nevolností při těch faleškách. Pyometrou to rozhodně neskončilo, rakovinou taky ne.
Můžete dát nějakej odkaz na info, že falešná březost má vliv na rozvoj pyometry?

Odkaz nemám. Nás učili, že falešná březost zvyšuje aktivitu děložních podslizničních žlázek a když jedou opakovaně bez přítomnosti embryí, tak vzniká pyometra.

14.4.2021 21:31
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Terven napsal(a):

Falešná březost má vliv na rozvoj rakoviny mléčné žlázy. Ne, studii na to nemám, ale neustálé hormonální změny s tím něco udělají, proto je to taky důvod preventivních kastrací. Jeden z důvodů tedy. Jestli je tam vliv i na pymetru to netuším, ale když dělohu nemám, těžko ji dostanu, že áno. To je oproti tomu jistota.

14.4.2021 21:33

Fenka sousedů na chalupě kdysi měla podobný rachot s faleškou vč. nehezkého výtoku. Asi 7 let. Oproti předchozím faleškám na tom byla komplexně hůř, "ztloustla", unavená, nechtěla jíst, veterinář na pohodu. Nakonec skončila za vteřinu 12 na stole s uzavřenou pyometrou. A do roka rakovina mléčných žláz.

15.4.2021 08:18
marushka

XXX.XXX.41.2

lesnížínka napsal(a):

Ale no tak.. vy byste taky kastrovala všechno.. Co když je to chovná fena? Falešky jsou u fen celkem běžná záležitost a rozhodně žádný patologický stav. Příroda to z nějakého důvodu tak zařídila, zkuste si nastudovat z jakého

Zadavateky problém už ale patologický stav je a rozhodně by to chtělo navštívit kvalitního veterináře.

15.4.2021 10:39
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

marushka napsal(a):
Ale no tak.. vy byste taky kastrovala všechno.. Co když je to chovná fena? Falešky jsou u fen celkem běžná záležitost a rozhodně žádný patologický stav. Příroda to z nějakého důvodu tak zařídila, zkuste si nastudovat z jakého

Zadavateky problém už ale patologický stav je a rozhodně by to chtělo navštívit kvalitního veterináře.

Tak to máte celkem pravdu, fenu, pokud chovná není bych kastrovala, protože za ty problémy mi to nestojí. A chovná? No pokud má takové problémy tak také, nebudu stavět její zdraví na úkor chovnosti.

15.4.2021 11:06
Terven

XXX.XXX.110.191

lesnížínka napsal(a):
Tak to máte celkem pravdu, fenu, pokud chovná není bych kastrovala, protože za ty problémy mi to nestojí. A chovná? No pokud má takové problémy tak také, nebudu stavět její zdraví na úkor chovnosti.

U zadavatelky bych jako problém viděla tu barvu sekretu z mléčné žlázy, proto taky všichni radí změnit veta. Ale že by bylo rovnou nutno řešit to kastrací, to nevím. Kastrace není všelék, i když vy si to myslíte.
Běžnou falešku za problém nepovažuju, troufám si říct, že v určité míře se vyskytuje u většiny fen.
Vy byste kastrovala, protože ty problémy vám za to nestojí. Já bych zas nekastrovala, protože mě by za to nestály ty pokastrační rizika.
Mně by hodně vadiil sklon k nárůstu hmotnosti. Vím, že jsou feny, které nepřiberou, ale to jsou obvykle typy, u kterých je to geneticky dané. Mám takový tušení, že moje feny do tý skupiny nepatří. Dá se to možná řešit přidáním pohybu, ale to lze jen do určitýho věku a hlavně - já mám momentálně pocit, že co do zaměstnání fen a délky venčení jsem na svém maximu. Další věc - honit do obrátek psa, kterej má přirozeně nižší temperament, je z dlouhodobýho hlediska opruz pro obě strany. A držet feny od relativně mladýho věku na dietě - to nechci.
Další, co už jsem tu zmiňovala, je zvýšení riziko výhřezu plotýnky, který má jedna moje fena i tak hodně vysoký. Změna kvality srsti, dost často i změna povahy.
Opravdu pyometra a nádor mléčné lišty nejsou jediný hrozby, který fenám hrozí.

15.4.2021 11:22

By ty lišty asi museli uříznout.. kastrace před nádorem chrání, pokud je provedena velmi brzy, 4 roky fena už je "stará", vhodná doba je před prvním háráním, do roka věku, nějak tak.. a zas pak hrozí rakovina kostí a ta mě děsí extra, plus to, že můj pes bude debull, kastráti se zkrátka zaseknou v tom čase, kdy ke kastraci dojde, a jsou divní.
To vemeno tam po kastraci furt je a furt je to část těla, které se může stát cokoli, akorát mléko už z toho nepoteče, no.
Pyometra už samozřejmě nehrozí..
Ploténky u delších zvířat typu jezevčík, osteoporoza u všech zvířat, to je prostě tím, že nejsou hormony.
Štítná žláza to také odnáší.

Kdyby moje fena měla problémy typu krvavý sekret, zánět, .. více jak jednou, tak jde pod kudlu.

15.4.2021 11:27

Já mám fenu, která nemůže do chovu, má 4 roky. Nikdy teda neměla žádnou zdravotní komplikaci. Uvažovala jsem ji kastrovat kvůli psovi, aby zbytečně v době jejího hárání nešílel. Všechno jsem ale probrala ze všech stran, konzultovala to s asi 10 dlouholetými chovateli, rozmýšlela se asi rok. Nakonec jsem se rozhodla, že do toho nepůjdu. On se nakonec i pes během těch 2 let, co ho máme, tak nějak zklidnil. Možná asi tak 2 či 3 dny je to nejhorší, ale to není nic, co by se nedalo zvládnout. Co se týká rad chovatelů, jen asi 2 mi to doporučili, ostatní byli spíš proti, i když už sami falešku nebo pyometru řešili.

15.4.2021 11:52
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

marushka napsal(a):

Ještě dodám. I když feny nemám a mít nebudu, samozřejmě vím, proč tam probíhá faleška. No tedy vím co: vědci zjistili - otázkou je, jestli za pár let nezjistí, že je všechno jinak A většiny fen k náhradnímu mateřství nedochází, takže to nemá to pokračování co by mít mělo a otázkou je, jestli to právě není to, co je na tom špatně.

15.4.2021 11:54
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

By ty lišty asi museli uříznout.. kastrace před nádorem chrání, pokud je provedena velmi brzy, 4 roky fena už je "stará", vhodná doba je před prvním háráním, do roka věku, nějak tak.. a zas pak hrozí rakovina kostí a ta mě děsí extra, plus to, že můj pes bude debull, kastráti se zkrátka zaseknou v tom čase, kdy ke kastraci dojde, a jsou divní.
To vemeno tam po kastraci furt je a furt je to část těla, které se může stát cokoli, akorát mléko už z toho nepoteče, no.
Pyometra už samozřejmě nehrozí..
Ploténky u delších zvířat typu jezevčík, osteoporoza u všech zvířat, to je prostě tím, že nejsou hormony.
Štítná žláza to také odnáší.

Kdyby moje fena měla problémy typu krvavý sekret, zánět, .. více jak jednou, tak jde pod kudlu.

Megí nemuseli by ty lišty hned uříznout, stačí, že se hormonálně ,,umrtví" Proto se u už diagnostikovaného nádoru ml.žl. hned kastruje. I když je to už většinou k ho.nu...tedy pozdě

15.4.2021 12:08

lesnížínka napsal(a):
Ještě dodám. I když feny nemám a mít nebudu, samozřejmě vím, proč tam probíhá faleška. No tedy vím co: vědci zjistili - otázkou je, jestli za pár let nezjistí, že je všechno jinak A většiny fen k náhradnímu mateřství nedochází, takže to nemá to pokračování co by mít mělo a otázkou je, jestli to právě není to, co je na tom špatně.

Já vás naprosto chápu. Já dřív feny vůbec nechtěla. Časem jsem názor změnila a myslím si, že je to jedno a i život s fenkou člověka hodně obohatí. Vždycky je to ale o tom, že prostě pro toho parťáka chceme to nejlepší, ne jen pro sebe. Aspoň já to tak mám. A ta kastrace je nevratná. Mám prostě respekt z toho, že bych pak zjistila, že to zas tak úplně nevyšlo a vrátit to už zpátky nejde. Prostě nemám ráda taková ta definitivní řešení. A to ani u sebe ne. Je to samozřejmě risk, toho jsem si vědoma. Taky mám zkušenost s akutní pyometrou.

15.4.2021 12:09

lesnížínka napsal(a):
Megí nemuseli by ty lišty hned uříznout, stačí, že se hormonálně ,,umrtví" Proto se u už diagnostikovaného nádoru ml.žl. hned kastruje. I když je to už většinou k ho.nu...tedy pozdě

To je pověra.
Ochrání velmi brzká kastrace, před prvním háráním a po prvním, jsou to nižší jednotky procent - na houby, pozdější už nemá smysl. Tam už by se musela žláza řezat.
Ale falešné březosti fakt přispívají k těmto problémům, to je pravda.
Nejčastěji onemocní stará nekastrovaná fena, také si to za celá ta léta nasbírala.

15.4.2021 12:23

"Proto se u už diagnostikovaného nádoru ml.žl. hned kastruje" ....tak úplně to tak není.. nebrání to novým nádorům.
A ta pozdější kastrace zachrání akorát tak nezhoubné nádory, také k ničemu.
https://www.animed.cz/veterinarni-onkologie/nador-mlecne-zlazy-u-feny

15.4.2021 14:41
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

"Proto se u už diagnostikovaného nádoru ml.žl. hned kastruje" ....tak úplně to tak není.. nebrání to novým nádorům.
A ta pozdější kastrace zachrání akorát tak nezhoubné nádory, také k ničemu.
https://www.animed.cz/veterinarni-onkologie/nador-mlecne-zlazy-u-feny

Ale vždyť to tam píšou Viz: Spolu s mastektomií doporučujeme provést také kastraci fenky. Kastrace sice nezaručí, že k dalšímu růstu nádoru nemůže dojít, předejde se však mimo jiné dalším možným komplikacím v podobě zánětu dělohy nebo falešné březosti. Každá další hormonální stimulace během a po hárání může podpořit tvorbu dalších nádorů.

15.4.2021 15:31
marushka

XXX.XXX.11.210

lesnížínka napsal(a):
Ale vždyť to tam píšou Viz: Spolu s mastektomií doporučujeme provést také kastraci fenky. Kastrace sice nezaručí, že k dalšímu růstu nádoru nemůže dojít, předejde se však mimo jiné dalším možným komplikacím v podobě zánětu dělohy nebo falešné březosti. Každá další hormonální stimulace během a po hárání může podpořit tvorbu dalších nádorů.

Jenže zadavatelka nepíše, že fena má nádory.. Velmi pravděpodobně má zánět mléčné žlázy. Z mojí zkušenosti stačí nasadit antibiotika a ne hned kastrovat..

15.4.2021 15:43
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

marushka napsal(a):
Jenže zadavatelka nepíše, že fena má nádory.. Velmi pravděpodobně má zánět mléčné žlázy. Z mojí zkušenosti stačí nasadit antibiotika a ne hned kastrovat..

To je z vašeho Z mého se k nim dopracuje. Třeba se někdy dozvíme, jak to dopadlo, myslím do budoucna...

15.4.2021 16:08

lesnížínka napsal(a):
Falešná březost má vliv na rozvoj rakoviny mléčné žlázy. Ne, studii na to nemám, ale neustálé hormonální změny s tím něco udělají, proto je to taky důvod preventivních kastrací. Jeden z důvodů tedy. Jestli je tam vliv i na pymetru to netuším, ale když dělohu nemám, těžko ji dostanu, že áno. To je oproti tomu jistota.

Ano, dneska jsem konzultovala s kolegyní. Souvislost falešné březosti s pyometrou se už neuvádí, ale s nádory MŽ ano - a to velmi. A vzhledem k tomu, že se vesměs jedná o karcinomy, jsou důsledky jasné.

15.4.2021 17:22
conie

XXX.XXX.206.202

Terven napsal(a):
Moje pinčová na hračky kašle z vysoka, ale má tu laktaci. Každá fena to má jinak.

Moje fena při falešce popadla kocoura (7kg), nacpala ho do pelechu, olizovala a opečovávala. Kocour má svatou trpělivost a taky trochu nižší IQ, takže si to užíval. Za pár dní byl klid.

15.4.2021 19:28
Terven

XXX.XXX.110.191

Ano, dneska jsem konzultovala s kolegyní. Souvislost falešné březosti s pyometrou se už neuvádí, ale s nádory MŽ ano - a to velmi. A vzhledem k tomu, že se vesměs jedná o karcinomy, jsou důsledky jasné.

Pokud by to bylo opravdu až tak, musel by být výskyt karcinomu mléčné žlázy u fen výrazně častější - vzhledem k tomu, kolik jich trpí na falešky.
Neříkám, že souvislost tam není, ale fenu, která umřela na karcinom MŽ neznám žádnou. Maximálně jich znám několik, kterým byl nádorek MŽ odstraněn a jsou v pohodě.
Fen, které trpí na falešky znám mraky a slýchám o nich běžně.

15.4.2021 19:29
Terven

XXX.XXX.110.191

conie napsal(a):
Moje fena při falešce popadla kocoura (7kg), nacpala ho do pelechu, olizovala a opečovávala. Kocour má svatou trpělivost a taky trochu nižší IQ, takže si to užíval. Za pár dní byl klid.

Naší pinčové při falešce zcela chybí to mateřský chování. Mateřský chování má ta druhá, ale ta zas nemívá to mlíko, ta to má jen v palici

15.4.2021 20:50

Terven napsal(a):
Pokud by to bylo opravdu až tak, musel by být výskyt karcinomu mléčné žlázy u fen výrazně častější - vzhledem k tomu, kolik jich trpí na falešky.
Neříkám, že souvislost tam není, ale fenu, která umřela na karcinom MŽ neznám žádnou. Maximálně jich znám několik, kterým byl nádorek MŽ odstraněn a jsou v pohodě.
Fen, které trpí na falešky znám mraky a slýchám o nich běžně.

Kolegyně je i praktikující veterinářka, takže tam vidí ty horší případy.

15.4.2021 20:57
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Kolegyně je i praktikující veterinářka, takže tam vidí ty horší případy.

Já znám dvě, tedy možná víc, ale ty dvě jsou sestřenky a kamarádky, takže jsem ty případy znala dobře. Kamarádka nechala i odstranit celou lištu, už pomněrně staré feně. Prodloužilo jí to život asi o rok, zemřela 2019. Do toho už bych nešla, je to velká a bolestivá operace.

15.4.2021 22:07

lesnížínka napsal(a):
Já znám dvě, tedy možná víc, ale ty dvě jsou sestřenky a kamarádky, takže jsem ty případy znala dobře. Kamarádka nechala i odstranit celou lištu, už pomněrně staré feně. Prodloužilo jí to život asi o rok, zemřela 2019. Do toho už bych nešla, je to velká a bolestivá operace.

Já jich znám hodně, sólistky. Naše kámoška goldenka v 8 letech pryč lišty, druhý den už chtěla lítat. Dožila se 12ti let a odešla na něco úplně jiného. Naopak ve smečce, co se holky s faleškami staraly o štěňata aktuální matky, o čemž to vlastně je, v pohodě. A nej brutální faleškářka afgánka, co hárala až 4 x ročně, takže v podstatě kontinuální střídání hárání a falešky bez pauzy, relativně brzy zemřela na osteosarkom. Chemo, amputace, chemo, do toho tenhle hormonální kolotoč...

15.4.2021 22:19
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Já jich znám hodně, sólistky. Naše kámoška goldenka v 8 letech pryč lišty, druhý den už chtěla lítat. Dožila se 12ti let a odešla na něco úplně jiného. Naopak ve smečce, co se holky s faleškami staraly o štěňata aktuální matky, o čemž to vlastně je, v pohodě. A nej brutální faleškářka afgánka, co hárala až 4 x ročně, takže v podstatě kontinuální střídání hárání a falešky bez pauzy, relativně brzy zemřela na osteosarkom. Chemo, amputace, chemo, do toho tenhle hormonální kolotoč...

Doufám, že si to přečte Sardullah, která si vyčítá, že kastrovala brzy, proto Sárinka tu hnusobu dostala..

15.4.2021 22:30

lesnížínka napsal(a):
Doufám, že si to přečte Sardullah, která si vyčítá, že kastrovala brzy, proto Sárinka tu hnusobu dostala..

Osteosarkom? Oká, možná jsou nějaké statistiky vyšší pravděpodobnosti po kastraci, ale tahle byla právě nekastrovaná, není to paušálně dané. Asi i určitá plemena mají nějaké dispozice.

15.4.2021 22:49
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Osteosarkom? Oká, možná jsou nějaké statistiky vyšší pravděpodobnosti po kastraci, ale tahle byla právě nekastrovaná, není to paušálně dané. Asi i určitá plemena mají nějaké dispozice.

Sem jí to říkala

Přidejte reakci

Přidat smajlík