Pudl velký

Nabízím psa ke krytí. Barevný ráz plavá - červená. Pejsek je světlý, oba ro...
Cockapoo
XXX.XXX.28.167
Dobrý den.
Chtěla bych se optat, zda bych tu sehnala štěně Cockapoo v jakékoliv barvě jen bych žádala středního vzrůstu a od štěněte. Před 8 lety jsem ho měla než nám ho přejelo auto 😢 proto bych si ho opět po delší pauze přála jako parťáka na cesty, procházky, hrátky na zahradě atd.
Mohla bych někoho požádat o více informací, kde bych mohla toto štěně stehnat a být opět šťastná? Požádám o kontaktování na číslo 777 225 365.
Děkuji předem všem za ochotu a pomoct.
Cockapoo
napsal(a):
Dobrý den.
Chtěla bych se optat, zda bych tu sehnala štěně Cockapoo v jakékoliv barvě jen bych žádala středního vzrůstu a od štěněte. Před 8 lety jsem ho měla než nám ho přejelo auto 😢 proto bych si ho opět po delší pauze přála jako parťáka na cesty, procházky, hrátky na zahradě atd.
Mohla bych někoho požádat o více informací, kde bych mohla toto štěně stehnat a být opět šťastná? Požádám o kontaktování na číslo 777 225 365.
Tady to máte marný - zkuste inzerci, třeba se nějaký množitel chytí.
Uživatel s deaktivovaným účtem
No tak já se samozřejmě hlásím do klubu designových psů s mými berbery
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
No, hlavně že nemáte brebery 🦠
Bože, je to néééé breberky nebrat
Lidi uvěří čemukoliv, pokud se to dobře prezentuje. To první je Japonský ovčák (adoptovaný kříženec NO/jezevčík - a bude tam toho víc, takže právoplatný voříšek) a to druhé je Severský teriér (adoptovaný kříženec malamut/foxteriér). Obojí ověřeno v praxi
Proč vám to přijde tak směšné, že chce někdo přesně křížence pudla a kokra? Že za něj chce zaplatit? Že ho chce od štěněte a v určité barvě? Těch jsou jistě plné útulky.
Zkuste Cockapoo Polska, je tam půlroční pes, štěňata: madzia_strzemieczna@op.pl
napsal(a):
Proč vám to přijde tak směšné, že chce někdo přesně křížence pudla a kokra? Že za něj chce zaplatit? Že ho chce od štěněte a v určité barvě? Těch jsou jistě plné útulky.
Mě to třeba přijde spíš k pláči.
Je tolik plemen, ze kterých si člověk může vybrat.
Nevěřím, že tyhle křížence odchovává milovník plemene a to ještě k tomu v Polsku.
Chtěla bych se mýlit, ale tyhle mixi jsou vyráběny pro lidi, co neví, co vyjímečného jim ještě chybí......
Nicméně je i spousta plemen, kteří trpí momentálním bumem.
Dokud bude poptávka, množitelé budou mít pré.....
napsal(a):
Ale však jo, někdo je ochotný platit za křížence větší částky, někdo se tomu směje. Svět je v pořádku
ainu
napsal(a):
Ale však jo, někdo je ochotný platit za křížence větší částky, někdo se tomu směje. Svět je v pořádku
Za štěně v určité barvě. Fakt nevidíte rozdíl? Jestli víte o nějakém v útulku, dejte sem odkaz, ona zadavatelka bude ráda, já bych byla, že si ušetřím cestu a 20 tisíc.
napsal(a):
Za štěně v určité barvě. Fakt nevidíte rozdíl? Jestli víte o nějakém v útulku, dejte sem odkaz, ona zadavatelka bude ráda, já bych byla, že si ušetřím cestu a 20 tisíc.
Nevidím. Pro mne je pes zvíře, parťák, ne módní doplněk. Každý to má nějak.
Edit: lépe řečeno vnitřní motivace je pro mne určující mnohem více než vnější
Štírek666
napsal(a):
Mě to třeba přijde spíš k pláči.
Je tolik plemen, ze kterých si člověk může vybrat.
Nevěřím, že tyhle křížence odchovává milovník plemene a to ještě k tomu v Polsku.
Chtěla bych se mýlit, ale tyhle mixi jsou vyráběny pro lidi, co neví, co vyjímečného jim ještě chybí......
Nicméně je i spousta plemen, kteří trpí momentálním bumem.
Dokud bude poptávka, množitelé budou mít pré.....
Já nevěřím, že kdokoli, kdo chová malá plemena, která nemají žádné povinné testy, je milovník plemene, ať je z kterékoli země a organizace.
K pláči je to, že vše označíte za množírnu, protože Polsko, protože neFCI, protože... mě jako nového majitele psa zajímá, jak se chovatel ke psům chová, jak to tam vypadá, jak vypadá štěně, něco si o tom člověku vygůglím..
Vyráběny nejsou, najde se pár kusů ročně. Si to představujete jako továrnu :-) My jsme továrna.
ainu
napsal(a):
Nevidím. Pro mne je pes zvíře, parťák, ne módní doplněk. Každý to má nějak.
Edit: lépe řečeno vnitřní motivace je pro mne určující mnohem více než vnější
Já Vás chápu. Ale nechápu, proč si mám pořizovat šestiletého psa, když chci štěně.
Kdyby tady nebylo napsané "cockapoo", ale kříženec pudla a kokra, tak je vše ok :-)
napsal(a):
Já Vás chápu. Ale nechápu, proč si mám pořizovat šestiletého psa, když chci štěně.
Kdyby tady nebylo napsané "cockapoo", ale kříženec pudla a kokra, tak je vše ok :-)
Na křížence pudla a kokra nenalepíte několikamístnou cenovku Někdo jí výrobky kvůli mléčnému kvašení, někd si kupuje Actimel.
Někdo vdolky, jiný holky.
napsal(a):
Já nevěřím, že kdokoli, kdo chová malá plemena, která nemají žádné povinné testy, je milovník plemene, ať je z kterékoli země a organizace.
K pláči je to, že vše označíte za množírnu, protože Polsko, protože neFCI, protože... mě jako nového majitele psa zajímá, jak se chovatel ke psům chová, jak to tam vypadá, jak vypadá štěně, něco si o tom člověku vygůglím..
Vyráběny nejsou, najde se pár kusů ročně. Si to představujete jako továrnu :-) My jsme továrna.
No právě vyguglíte......
Ráda poznám chovatele voříšků s láskou k plemeni a ne k penězům kdekoliv na zemi.
Polsko jsem zmiňovala že zkušeností a ne z Googlu.....
Faktem je , že za voříšky dávát stofky tisíce je každého věc.
Mě to přijde k pláči ať se to komukoliv líbí nebo ne, stejně tak jako " chovatelé " budou milovat své peníze za své produkty.
Továrna je přirovnání.......v krámě si taky koupím mikinu v barvě, která se mi líbí víc.
Tenhle týden jsem slyšela hezký příběh, zdroj z první ruky, resp. sousedka dotyčných. Královák přepadl ze zálohy hnědou flatku, holka bez PP, o otci žádné další info nebylo. Nějaká historka o supr trupr novém plemeni a 4 prckové jsou zadaní každý za 30 tis, ani se nedostali na inzerci.
napsal(a):
Tenhle týden jsem slyšela hezký příběh, zdroj z první ruky, resp. sousedka dotyčných. Královák přepadl ze zálohy hnědou flatku, holka bez PP, o otci žádné další info nebylo. Nějaká historka o supr trupr novém plemeni a 4 prckové jsou zadaní každý za 30 tis, ani se nedostali na inzerci.
napsal(a):
Když se dobře zvládne marketing...
napsal(a):
A takhle to je.....bohužel.
Lidi za honbou mít něco extra to ještě podpoří.....
Tak já teda nevím, ale podle inzerce se tady moc "designových" psů neprodukuje.....v americe je to prý modyš.
Otázkou je proč....a já si myslím, že prostě proto, že když vyprodukujete, namnožíte "čistokrevné psy" teď spíš mluvím o těch m´dních a profláklých...přijde mi, že nej jsou snad momentálně frbulíci...no a samo domo čivavy, jorkové, tak je téměř jistota, že dobře prodáte. Obzvlášť když jdou ceny štěňat s PP nahoru a štěňat je málo.....ale cílenému kříženci už asi fakt musíte udělat ten marketing.
Myslím, že u nás nebudou zástupy lidí, kteří si řeknou aha...to je kříženec toho a tamtoho plemene (pojmenované složeným názvem), tak to musím mít a zaplatím za to raketu, takže ta kupní síla nebude tak velká jako u čistokrevných psů bez PP.
Na to už musí, dle mě, být zájemce, který o tom konkrétním designovým pejsovi někde slyšel, našel na internetu a řekne si "to by bylo super a toho musím mít"
napsal(a):
Mně teda hlavně příjde směšný ten text z Wiki...možná se pletu, ale kříženci F1 mohou vypadat každý úplně jinak, nebo ne? O ustáleném vzhledu a povaze nemůže být ani řeči a nelze ty jedince nazývat plemenem.
Pokud zadavatelka kdysi měla křížence kokra s pudlem, s velkou pravděpodobností bude příští kříženec týchž plemen jiný vzhledem i povahou.
Mně prostě ty nové sešroubované názvy a snaha udělat z vořecha plemeno přijdou vtipné, no...
Terven
napsal(a):
Mně teda hlavně příjde směšný ten text z Wiki...možná se pletu, ale kříženci F1 mohou vypadat každý úplně jinak, nebo ne? O ustáleném vzhledu a povaze nemůže být ani řeči a nelze ty jedince nazývat plemenem.
Pokud zadavatelka kdysi měla křížence kokra s pudlem, s velkou pravděpodobností bude příští kříženec týchž plemen jiný vzhledem i povahou.
Mně prostě ty nové sešroubované názvy a snaha udělat z vořecha plemeno přijdou vtipné, no...
Jasné, takhle ano. Nové z toho nebude, další generace je už prostě rozbitá.. wiki jsem nečetla, já jen reagovala na to, že je strašně divné, že někdo chce toho a toho křížence určitého věku a pohlaví, zbarvení,.. loni se prodávali kříženci čehokoli za 15 tisíc, to je celá výplata, a prodali se i v naší chudé zemi, všichni najednou potřebovali karanténního psa, no jo..
Také mám nějaký strop, nelimituji se ale plemenem. Prostě - já chci tohoto psa, je z tohoto prostředí, cca má tyto vlastnosti, kolik za něj dám, je moje věc.
Docela chápu, že se někomu líbí tito ovečkovití psi a že chce štěně. Ono v útulku, ani nějak v inzerci není, takže hledám tohle.
Já třeba nevím, proč za pomeranče dávat 60 tisíc, to je auto, kdybych neplánovala chov, no ale někomu se líbí a dá ty peníze, pro ty vlastnosti, vzhled, ale nad papírovým psem se tady nikdo moc nepozastaví, zato labradoodle, cockapoo, to je hadr na bejka :-) na to jsem narážela.
Samozřejmě další kříženec z rodičů těchto kříženců - to je úplně mimo.
Ale třeba ten labradoodle, ti už jsou tu deset dvacet let a tvoří se z vyšetřených rodičů, tam už vím, kam si pro něj jít.. A mně prostě vadí, jak se vše nazývá množírnou, protože to nemá nějaký papír.. já mám papírů, jsem si koupila do tiskárny ekologický recyklovaný, vypadá strašně, ale na účtenky to stačí :)
napsal(a):
Tak já teda nevím, ale podle inzerce se tady moc "designových" psů neprodukuje.....v americe je to prý modyš.
Otázkou je proč....a já si myslím, že prostě proto, že když vyprodukujete, namnožíte "čistokrevné psy" teď spíš mluvím o těch m´dních a profláklých...přijde mi, že nej jsou snad momentálně frbulíci...no a samo domo čivavy, jorkové, tak je téměř jistota, že dobře prodáte. Obzvlášť když jdou ceny štěňat s PP nahoru a štěňat je málo.....ale cílenému kříženci už asi fakt musíte udělat ten marketing.
Myslím, že u nás nebudou zástupy lidí, kteří si řeknou aha...to je kříženec toho a tamtoho plemene (pojmenované složeným názvem), tak to musím mít a zaplatím za to raketu, takže ta kupní síla nebude tak velká jako u čistokrevných psů bez PP.
Na to už musí, dle mě, být zájemce, který o tom konkrétním designovým pejsovi někde slyšel, našel na internetu a řekne si "to by bylo super a toho musím mít"
U náš už tedy jorka nebo čivavu skoro nepotkáte, jsou tady akorát hromady uřvaných pomíků.
napsal(a):
U náš už tedy jorka nebo čivavu skoro nepotkáte, jsou tady akorát hromady uřvaných pomíků.
😯 Tady jsem toto plemeno vůbec neviděla. Zato jakojorku je tu plno. Asi to bude regionem.
napsal(a):
No taky si myslím, že to možná bude regionem.....pomíka jsme ještě snad ani nepotkali....u nás fakty jorkové, frbulíci...na třetím místě čivavy...a pak s odstupem jezevčíci a nějakej ten pudl a docela i voříškové, ale tam nevím, když vidím střapatý váleček, jestli to neměl být třeba původně jorkšír.
Nepoznám pomeranče od špice, pokud nestojí vedle sebe.
Mikro špiců tady u nás bylo vždy hodně.
No, region, ono producírovat se před krachujícími butiky v Pařížské s ohranou čivavou není už moc IN :-)
To je zase vášnivá diskuze... :-) Já osobně tedy v rukách lidí, kteří snadno podléhají trendům (a většinou asi nejsou příliš zkušení nebo vysloveně srdcaři) raději uvidím cockapoo, pekepoo, schnoodly a labradoodly a jiné F1 křížence neškodných, většinou de facto společenských plemen (ne že mi toho labradora omlátíte o hlavu), než třeba bully, argentiny, brazilské fily nebo catahouly (což je módní vlna tady u nás a za dva roky se nejspíš budu bát opustit dům, když vidím, jak to ti lidi vedou). Nehledě na to, že zadavatelka zřejmě není primárně na vlně módnosti, ale prostě se jí stýská po pejskovi, který ji před časem opustil. A i když to exteriérově není můj šálek kávy, věřím, že křižovatka kokra a pudla bude mít prima povahu, proč ne.
Pro zajímavost, otevřela jsem svou encyklopedii (je z r. 2001), a v ní se pod heslem "KOKAPU", kromě jiného, píše: "Je to moderní plemeno, které neexistovalo do šedesátých let 20. století, nyní ale jeho popularita v USA vzrůstá. Na jeho ochranu a propagaci byl založen chovatelský klub. Ten neusiluje o uznání AKC, bere jako fakt jistou exteriérovou variabilitu a soustřeďuje se v chovu na povahu. Pokud se ale časem typ stabilizuje sám od sebe, možná někdy nastane čas sestavit i chovný standard. Stalo se to ostatně i u jiných oblíbených plemen, třeba u Jack Russell teriérů, a možné je to i v tomto případě."
napsal(a):
No taky si myslím, že to možná bude regionem.....pomíka jsme ještě snad ani nepotkali....u nás fakty jorkové, frbulíci...na třetím místě čivavy...a pak s odstupem jezevčíci a nějakej ten pudl a docela i voříškové, ale tam nevím, když vidím střapatý váleček, jestli to neměl být třeba původně jorkšír.
To jo, no. Holt Pařížská. Můj si už zvykl a přestaly výpady "kůžičkááá!!!" a u samců se omezil na pohled "drž čenich a vysmaž, nebo tě oškubu".
Ale dnes večer při návratu domů (14 nad) jsme potkali pomíka ve svetru!!!! Kdyby tam nebyly mraky lidí, tak ho normálně vyfotím. Jednou jsem potkala zoufalce s alopecií, ale tohle mělo apartní svetřík pouze přes hrudníček, hustý kožich trčel na všechny strany a hlavně bylo teplo i na naháče.
napsal(a):
Nepoznám pomeranče od špice, pokud nestojí vedle sebe.
Mikro špiců tady u nás bylo vždy hodně.
No, region, ono producírovat se před krachujícími butiky v Pařížské s ohranou čivavou není už moc IN :-)
To pozná každý, taková ta malá chlupatá koule. Něco ve stylu nedávného módního výkřiku, ty přívěsky na kabelku. Akorát že tahle koule strašně řve a někdy seskočí z kabelky.
napsal(a):
To je zase vášnivá diskuze... :-) Já osobně tedy v rukách lidí, kteří snadno podléhají trendům (a většinou asi nejsou příliš zkušení nebo vysloveně srdcaři) raději uvidím cockapoo, pekepoo, schnoodly a labradoodly a jiné F1 křížence neškodných, většinou de facto společenských plemen (ne že mi toho labradora omlátíte o hlavu), než třeba bully, argentiny, brazilské fily nebo catahouly (což je módní vlna tady u nás a za dva roky se nejspíš budu bát opustit dům, když vidím, jak to ti lidi vedou). Nehledě na to, že zadavatelka zřejmě není primárně na vlně módnosti, ale prostě se jí stýská po pejskovi, který ji před časem opustil. A i když to exteriérově není můj šálek kávy, věřím, že křižovatka kokra a pudla bude mít prima povahu, proč ne.
Pro zajímavost, otevřela jsem svou encyklopedii (je z r. 2001), a v ní se pod heslem "KOKAPU", kromě jiného, píše: "Je to moderní plemeno, které neexistovalo do šedesátých let 20. století, nyní ale jeho popularita v USA vzrůstá. Na jeho ochranu a propagaci byl založen chovatelský klub. Ten neusiluje o uznání AKC, bere jako fakt jistou exteriérovou variabilitu a soustřeďuje se v chovu na povahu. Pokud se ale časem typ stabilizuje sám od sebe, možná někdy nastane čas sestavit i chovný standard. Stalo se to ostatně i u jiných oblíbených plemen, třeba u Jack Russell teriérů, a možné je to i v tomto případě."
Tak to u vás je asi se zpożděním. V Pze proběhl boom leopardů před několika lety, asi to někde viděli v lifestyle magazínu nebo tv, a nějaká modelína si jednoho pořídila (a taky pak putoval dál, nezvládala). No přátelští moc nebyli, jak se kupodivu ukázalo To samé s ridgebacky, proto pak nastal boom s vižlama, protože ty jsou prý "nekonfliktní"
No a teď přichází genocida buldočků v rozžhavených zahrádkách a centru. Tento dokument je všeříkající:
https://www.youtube.com/watch?v=k-rn4WMzmK0
"Polsko jsem zmiňovala že zkušeností a ne z Googlu".....
Vyjadřovat se v tomhle smyslu o cca 39 milionech.....klobouk dolů, vaše zkušenosti jsou jistě nedoceněné. Nebo jen česká nafoukanost ?
Mi se tihle psi mix dvou plemen např.líbí.V Usa jich jsou mraky a existují chovatelé, kteří chovají jen takhle.Myslete si co chcete,ale dnešní plemena jsou buď zdegenerovaná, nemocná,nebo prostě už jen okoukaná.Tak se nedivte, že je zájem o něco jiného,nového.Navíc, téměř každé plemeno takhle nějak vzniklo,nic nového pod sluncem.Nemusíme chodit daleko,jen namátkou - český teriér,ruský toy atd.
Jo taaaak, no tak když jsou toho plný USA, tak to musíme mít samozřejmě taky...
Mí
napsal(a):
Mi se tihle psi mix dvou plemen např.líbí.V Usa jich jsou mraky a existují chovatelé, kteří chovají jen takhle.Myslete si co chcete,ale dnešní plemena jsou buď zdegenerovaná, nemocná,nebo prostě už jen okoukaná.Tak se nedivte, že je zájem o něco jiného,nového.Navíc, téměř každé plemeno takhle nějak vzniklo,nic nového pod sluncem.Nemusíme chodit daleko,jen namátkou - český teriér,ruský toy atd.
Český teriér není ale kříženec F1, ale plemeno, které bylo vyšlechtěno pro své vlastnosti, které jiná plemena neměla. A bylo to poměrně dlouhé a náročné šlechtění, ne že sealyham skočil na skota a bylo nové plemeno. Kdežto různé křížence F1 množitelé produkují, protože se zpovykaným barbínám "obyčejná" plemena okoukala.
napsal(a):
Český teriér není ale kříženec F1, ale plemeno, které bylo vyšlechtěno pro své vlastnosti, které jiná plemena neměla. A bylo to poměrně dlouhé a náročné šlechtění, ne že sealyham skočil na skota a bylo nové plemeno. Kdežto různé křížence F1 množitelé produkují, protože se zpovykaným barbínám "obyčejná" plemena okoukala.
Jak to šlechtění českého teriéra začalo? Pes skočil na fenu a byla generace F1, ne?
Nebo tady se to dělá jinak? To už je předšlechtěný táta třeba?
Řekla bych, že pudl kokra zbrzdí, což se může hodit, ale já nejsem šlechtitel.
napsal(a):
"Polsko jsem zmiňovala že zkušeností a ne z Googlu".....
Vyjadřovat se v tomhle smyslu o cca 39 milionech.....klobouk dolů, vaše zkušenosti jsou jistě nedoceněné. Nebo jen česká nafoukanost ?
Každý má nějaké zkušenosti se kterými nějak nakládá, takže ano moje zkušenosti srážejte jak se vám líbí a v Polsku nakupujte jak je libo, nemám s tím problém.
napsal(a):
Jak to šlechtění českého teriéra začalo? Pes skočil na fenu a byla generace F1, ne?
Pudl zbrzdí kokra?? To jako v čem? Máte na mysli temperament? To asi neee...
Terven
napsal(a):
Pudl zbrzdí kokra?? To jako v čem? Máte na mysli temperament? To asi neee...
Zdají se Vám stejní? Mně vůbec. Kokr mi přijde rychlejší, ke štěkání i kousání má kratší čas. Řekla bych - urputnější. Ten anglický tedy, americké skoro neznám, počítám, že jsou línější. Navíc jsem slyšela, že co barva am. kokra, to jiná povaha. Pudlíci jsou podle barev také tak nějak, pořád ale "tvrdší, urputnější" je pro mě kokr.
Určitě bych neřekla, že jsou stejní, reakce jsou jiné.
Pak je tu možnost, že srst bude vhodnější pro alergiky.
Mě ta otázka teda dost překvapila, doporučila byste začátečníkovi, který chce nenáročného klidnějšího psa, kokra? Já ani náhodou, ale tak já nejsem žádný psí odborník, někdo mi to určitě vyvrátí.
Ono asi bude dost rozdíl, jestli se bavíme o kokrovi z výstavní nebo pracovní linie (o chovu (ne)podmíněném zkouškou z výkonu). Barevní (modrý/oranžový bělouš) jsou obecně temperamentnější. Na mě je to ale příliš tvrdohlavý pes. Pudl je jemnější duše.
napsal(a):
Zdají se Vám stejní? Mně vůbec. Kokr mi přijde rychlejší, ke štěkání i kousání má kratší čas. Řekla bych - urputnější. Ten anglický tedy, americké skoro neznám, počítám, že jsou línější. Navíc jsem slyšela, že co barva am. kokra, to jiná povaha. Pudlíci jsou podle barev také tak nějak, pořád ale "tvrdší, urputnější" je pro mě kokr.
Určitě bych neřekla, že jsou stejní, reakce jsou jiné.
Pak je tu možnost, že srst bude vhodnější pro alergiky.
Mě ta otázka teda dost překvapila, doporučila byste začátečníkovi, který chce nenáročného klidnějšího psa, kokra? Já ani náhodou, ale tak já nejsem žádný psí odborník, někdo mi to určitě vyvrátí.
Nezdají se mi stejní, pudl se mi zdá výrazně temperamentnější, právě
Kolega má čtyři, od toye až po střeďáka - všichni hyperaktivci. Taky jsem uvažovala o pudlovi, už jsem dokonce měla zamluvený štěně, nakonec z toho sešlo, byla to toyka, na nás moc malá.
Kokr je možná urputnější a má blíž ke kousnutí, ale temperament bych řekla, že má nižší.
Naše Vikina je například extrémně urputná, ale temerament nula nula nic
Terven
napsal(a):
Nezdají se mi stejní, pudl se mi zdá výrazně temperamentnější, právě
Kolega má čtyři, od toye až po střeďáka - všichni hyperaktivci. Taky jsem uvažovala o pudlovi, už jsem dokonce měla zamluvený štěně, nakonec z toho sešlo, byla to toyka, na nás moc malá.
Kokr je možná urputnější a má blíž ke kousnutí, ale temperament bych řekla, že má nižší.
Naše Vikina je například extrémně urputná, ale temerament nula nula nic
Aha, aktivita :-) A to máte docela dobrý příklad - Vaše Vikinka je, jestli mohu říct, z toho, co o ní píšete, tvrdohlavější? Např.
Než ta služebně mladší. Ale aktivnější je tahle. Pořád na Vás kouká (přeháním), rychleji reaguje na povely. To je takový jako pudl.
A Vikinka si to rozmyslí (neříkám, že neposlouchá).. a to je kokr. Čmuchá s velkým zájmem, i by to zdrhlo do lesa.. u pudla tohle zas tak moc není.
Kokr má na jisté akce úplně jiné reakce než pudl. Tak jsem to myslela.
Hyperaktivního pudla si pořídím, tvrdohlavého a urputného slídiče - kokra - ne.
Se s tím tady vypisuji a ona to Odetta zas napsala za mě :-)
"Na mě je to ale příliš tvrdohlavý pes. Pudl je jemnější duše."
Díky
Proto já mám tu vizslu. Temperament na maximu, ale jemná duše. ;-)
napsal(a):
Jako zbrzdí v F1? Tam je to sázka do loterie. Znám "labradoodla" (soused), co je zlatý kliďas a kožich po pudlovi, takže fakt nelíná. Dokonce ho ani ten můj nežere, dostala ho starší paní od dětí, ten jí vyšel dokonale. Naopak jsem viděla hyper uštěkaného magora, od kterého mají chlupy celoročně i v kafi. Samozřejmě si vysnili opak.
Chytit pudla/kokra v F1, který podědí syndrom zuřivosti a svéhlavosti, k tomu hyperaktivitu a uštěkanost pudla, tak to si nedokážu představit.
“Chytit pudla/kokra v F1, který podědí syndrom zuřivosti a svéhlavosti, k tomu hyperaktivitu a uštěkanost pudla, tak to si nedokážu představit.”
To je jak pořídit si průměrného teriéra, ne? 😂
napsal(a):
Aha, aktivita :-) A to máte docela dobrý příklad - Vaše Vikinka je, jestli mohu říct, z toho, co o ní píšete, tvrdohlavější? Např.
Než ta služebně mladší. Ale aktivnější je tahle. Pořád na Vás kouká (přeháním), rychleji reaguje na povely. To je takový jako pudl.
A Vikinka si to rozmyslí (neříkám, že neposlouchá).. a to je kokr. Čmuchá s velkým zájmem, i by to zdrhlo do lesa.. u pudla tohle zas tak moc není.
Kokr má na jisté akce úplně jiné reakce než pudl. Tak jsem to myslela.
Hyperaktivního pudla si pořídím, tvrdohlavého a urputného slídiče - kokra - ne.
Jo, teď jste na to kápla.
Vikina je výrazně pomalejší, pinčová je tryskomyš. Přesto, když už, šňůrou jistím Vikinu.
Protože ona odejde možná pomalu, ale jde si svoji čáru a z toho směru neuhne, dokud sama neuzná za vhodný. To klidně řekněte, že neposlouchá.
Pinčová je jako vítr, jak je rychle pryč, tak rychle je zpátky. A libuju si, protože má skoro stoprocentní přivolání.
Terven
napsal(a):
Jo, teď jste na to kápla.
Vikina je výrazně pomalejší, pinčová je tryskomyš. Přesto, když už, šňůrou jistím Vikinu.
Protože ona odejde možná pomalu, ale jde si svoji čáru a z toho směru neuhne, dokud sama neuzná za vhodný. To klidně řekněte, že neposlouchá.
Pinčová je jako vítr, jak je rychle pryč, tak rychle je zpátky. A libuju si, protože má skoro stoprocentní přivolání.
No to vůbec neříkám, že neposlouchá :-) mám ráda tenhle typ. Dá se s ním diskutovat :-)
napsal(a):
No to vůbec neříkám, že neposlouchá :-) mám ráda tenhle typ. Dá se s ním diskutovat :-)
Já miluju Hujer - typ, jako je pinčová. To je pro mě pes značka ideál - za odměnu.
Vikinku miluju takovou, jaká je - hodně mě naučila, je to moje mimino.
Ale abych se z toho úplně nezbláznila, mám pinčovou
napsal(a):
Však taky nepíšu že č.terier je kříženec F1,ale že vznikl křížením plemen.
A ten český teriér, jak má vrh, tak všici potomci mají stejnou povahu :-)
1.4.2021 11:32
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3805538/jorksirsky-terier-nebo-pudl?from-list=1#a3819653
:-) :-)
To je ale náhodička:
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3741336/krasna-stenata-cockapoo/
Daruji
Štěně s průkazem původu
Ahoj, mám nádherný vrh 2 štěňat cockapoo, kteří hledají milující domov. Moje děti a já děláme fantastickou práci, která je vychovává. Chlapec a dívka jsou nyní k dispozici. Absolutně nádherné barvy. Připraveni jít do svých nových domovů kdykoli od nynějška. Štěňata již byla mikročipována, odčervena a jejich první očkování již je. Jsou velmi milí, přátelští a vyrůstají kolem dětí a jiných domácích mazlíčků. Přicházejí spolu se všemi potřebnými papričkami.
Dokonce s průkazem původu a navíc spolu se všemi potebnými papričkami a zadarmo, no neberte to
napsal(a):
To je ale náhodička:
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3741336/krasna-stenata-cockapoo/
Daruji
Štěně s průkazem původu
Ahoj, mám nádherný vrh 2 štěňat cockapoo, kteří hledají milující domov. Moje děti a já děláme fantastickou práci, která je vychovává. Chlapec a dívka jsou nyní k dispozici. Absolutně nádherné barvy. Připraveni jít do svých nových domovů kdykoli od nynějška. Štěňata již byla mikročipována, odčervena a jejich první očkování již je. Jsou velmi milí, přátelští a vyrůstají kolem dětí a jiných domácích mazlíčků. Přicházejí spolu se všemi potřebnými papričkami.
Dokonce s průkazem původu a navíc spolu se všemi potebnými papričkami a zadarmo, no neberte to
Teď mi není jasné, jestli se chce zbavit dětí nebo těch štěňat....
napsal(a):
Teď mi není jasné, jestli se chce zbavit dětí nebo těch štěňat....
..asi obojího, když je to zadarmo...
S papričkami to je paráda, však teď stojí 130 korun.
Koukám, že podvodníci nám už i čtou diskuze, aby věděli, co mají nabízet.
Cockapoo
napsal(a):
Dobrý den.
Dobry den, jen se chci zeptat, jestli jste nakonec pejska sehnala? Moc děkuji za odpověď😊.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.27.167
Trojáková
napsal(a):
Dobry den, jen se chci zeptat, jestli jste nakonec pejska sehnala? Moc děkuji za odpověď😊.
Proč chcete takový paskvil? To by vám nestačilo nějaký malo pocetny poradny plemeno? Kdyz obrazite par utulku podobny vorechy tam najdete taky. A poznate prd.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.27.167
Trojáková
napsal(a):
Děkuji za Váš názor.
Proč? Má to nelinat? Na to je x plemen. Ma se to chivat jako kokr? Tak si kupte kokra. Proc proboha musite mit paskvil. Jooo ahaaaa. Vono ke to jůesej výmysl a je to nový a cool a já budu moct machrovat😂
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Proč chcete takový paskvil? To by vám nestačilo nějaký malo pocetny poradny plemeno? Kdyz obrazite par utulku podobny vorechy tam najdete taky. A poznate prd.
Viz vedlejší vlákno. Ale to už asi víte.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Proč paskvil? Každý má nějakou představu a přání jakého psa chce mít.Asi se takové křížení osvedčilo když se opakuje. Děje se tak i u jiných zvířat a většinou je to k lepšímu.Stát se může sice cokoliv, ale to i u normálního chovu.
Mí
napsal(a):
Proč paskvil? Každý má nějakou představu a přání jakého psa chce mít.Asi se takové křížení osvedčilo když se opakuje. Děje se tak i u jiných zvířat a většinou je to k lepšímu.Stát se může sice cokoliv, ale to i u normálního chovu.
Aha, takže kvůli tomu, že někdo prostě chce, budeme psy křížit různě jen kvůli vzhledu? Tady to k lepšímu nikdy nebude a nikdy to nebude uznáno jako plemeno. Víte asi proč.
napsal(a):
Aha, takže kvůli tomu, že někdo prostě chce, budeme psy křížit různě jen kvůli vzhledu? Tady to k lepšímu nikdy nebude a nikdy to nebude uznáno jako plemeno. Víte asi proč.
A že lidi chtějí např. angl buldoka s co největší hlavou a je jim šumák že pravděpodobně neporodí přirozeně, to vám nevadí?Stačí se jen podívat jak jsou některá plemena doslova zničená, bull plemena samá alergie a to uvádím jen namátkou.Že se to děje pod hlavičkou FCI, klubů, chovatelů to je v pořádku? Pak se není co divit, že lidé chtějí něco jiného. Dnes bych si stěží vybrala plemeno které by bylo v pohodě.
Ale buďte v klidu, u nás se to zatím nějak houfně neděje. Tohle přišlo z USA.
Mí
napsal(a):
A že lidi chtějí např. angl buldoka s co největší hlavou a je jim šumák že pravděpodobně neporodí přirozeně, to vám nevadí?Stačí se jen podívat jak jsou některá plemena doslova zničená, bull plemena samá alergie a to uvádím jen namátkou.Že se to děje pod hlavičkou FCI, klubů, chovatelů to je v pořádku? Pak se není co divit, že lidé chtějí něco jiného. Dnes bych si stěží vybrala plemeno které by bylo v pohodě.
V pořádku to není, ale to neznamená, že tu situaci v chovu psů budeme kvůli dalšímu hloupému rozmaru nějakého jednotlivce ještě zhoršovat.
Mí
napsal(a):
Jo, vadí. A už právě proto jsem i proti těmto nesmyslům.
Mí
napsal(a):
Heterózní efekt se využívá hlavně u hospodářských zvířat, tam jde o zvýšení užitkovosti. Ale u psů je třeba brát v úvahu i povahu - co když to bude po kokrovi labilní a kousavé?
Mí
napsal(a):
Ne, není to v pořádku. Až budu chtít psa, najdu si ho v útulku. Ale tohle křížení nemá žádný chovatelský záměr. Je to jenom byznys.
....pardon, ale nemůžu si pomoci, strašně mi tohle křížení připomíná.....
napsal(a):
....pardon, ale nemůžu si pomoci, strašně mi tohle křížení připomíná.....
To jste mi připomněla... moje sestra v administraci e-shopu s dárkovými předměty uvedla u jednoho motivu "shit-zu" a tak říkám, ježiši, co to tam máte? A ona na mě... já si říkala, že takhle se to určitě nepíše, ale nevěděla jsem, jak jinak.
Atheira
napsal(a):
To jste mi připomněla... moje sestra v administraci e-shopu s dárkovými předměty uvedla u jednoho motivu "shit-zu" a tak říkám, ježiši, co to tam máte? A ona na mě... já si říkala, že takhle se to určitě nepíše, ale nevěděla jsem, jak jinak.
A dalo by se to přeložit?
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
V pořádku to není, ale to neznamená, že tu situaci v chovu psů budeme kvůli dalšímu hloupému rozmaru nějakého jednotlivce ještě zhoršovat.
To si jako myslíte, že když někdo projeví ojedinělý zájem o takového křížence, že všichni začnou houfně vyrábět štěňata ? Už teď se začíná projevovat nasycenost z loňska.
napsal(a):
Ne, není to v pořádku. Až budu chtít psa, najdu si ho v útulku. Ale tohle křížení nemá žádný chovatelský záměr. Je to jenom byznys.
Chovatelský záměr byl. A to u organizací které chovaly a cvičily psy slepecké a asistenční. Šlo původně o pudla x labradora, nebo retrívra. Lépe prý takoví kříženci vyhovovali.Nelínali, méne loveckého pudu. Raději agitujte u vesnických majitelů psů ať neprodukují ty kvanta nechtěných kříženců x kříženců, kterých jsou plné útulky a které vy v jednom kuse každému doporučujete. Takto je vlastně jen podporujete.
Mí
napsal(a):
To si jako myslíte, že když někdo projeví ojedinělý zájem o takového křížence, že všichni začnou houfně vyrábět štěňata ? Už teď se začíná projevovat nasycenost z loňska.
To jsem nikde nenapsala - psala jsem, že ve vrhu se nenarodí jen jedno štěně a zbytek Z TOHO VRHU skončí bůhvíjak, kvůli hloupému rozmaru jednotlivce.
Atheira
napsal(a):
Však to tu nedávno napsala "Megííí"...
Mí
napsal(a):
Jenže ten zájem je o štěňata, která po rodičích dvou různých plemen podědí právě jen ty žádoucí vlastnosti.
Mí
napsal(a):
Chovatelský záměr byl. A to u organizací které chovaly a cvičily psy slepecké a asistenční. Šlo původně o pudla x labradora, nebo retrívra. Lépe prý takoví kříženci vyhovovali.Nelínali, méne loveckého pudu. Raději agitujte u vesnických majitelů psů ať neprodukují ty kvanta nechtěných kříženců x kříženců, kterých jsou plné útulky a které vy v jednom kuse každému doporučujete. Takto je vlastně jen podporujete.
A víte, že z toho vrhu se jako asistenční použili třeba 2 psi a se zbytkem se škráblo o roh, protože třeba neměli daný typ nelínající srsti nebo se jinak nehodili do krámu...?
Totéž platí i u jiných designových kříženců z USA - z vrhu se vybralo štěně pro daného klienta a zbytek se normálně zlikvidoval.
Mí
napsal(a):
Jsem si nevšimla, že podporuji množírny.
Mí
napsal(a):
Evidentně tomu vůbec nerozumíte. Tohleto cíleně křížit může jen úplný blázen. Musí mít x psů a fen od obou plemen a hlavně silný žaludek. Slepecké a asistenční organizace radši nekomentuju, zvláště některé.
Já mám svý psy ráda, víte?
napsal(a):
Evidentně tomu vůbec nerozumíte. Tohleto cíleně křížit může jen úplný blázen. Musí mít x psů a fen od obou plemen a hlavně silný žaludek. Slepecké a asistenční organizace radši nekomentuju, zvláště některé.
Já mám svý psy ráda, víte?
Pokud vím,tak sám zakladatel plemene,to nakonec považoval za obrovskou chybu
janaa
napsal(a):
Pokud vím,tak sám zakladatel plemene,to nakonec považoval za obrovskou chybu
Tak to se nedivím a je dobře, že to přiznal.
Ale tak to nebylo, že chybu, to bylo ztraceno v překladu. Smysl byl, že chtěl udělat něco docela dobrého, ale chytili se toho množíci. To je celé.
Jak vzniká plemeno, žádné utrácení? Některé vzniklo ze tří čtyř kusů. Nebo bylo vzkříseno. Tak tomu neříkejme plemeno a dobrý, ne :-) o vořechy je zájem, tihle jsou pěkní... vořechoidní psi jsou moderní, je o ně zájem.
V útulku jsou ovčákoidní, pitbulloidní, nepovedené čivavy a yorkoidi.
https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci
Když ty psy někdo chová slušně, říká, co prodává, nejsou usoplení, podvýživení a vystrašení, tak ať si chová, co chce.
napsal(a):
Jenže ten zájem je o štěňata, která po rodičích dvou různých plemen podědí právě jen ty žádoucí vlastnosti.
V tom je právě ta smůla,nebo štěstí? Vždy je to padesát na padesát, že to může dopadnout jako v tom vtipu kdy dítě zdědí "krásu "po ošklivém otci a inteligenci po hloupé matce.Přírodu nepřevezm.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
A víte, že z toho vrhu se jako asistenční použili třeba 2 psi a se zbytkem se škráblo o roh, protože třeba neměli daný typ nelínající srsti nebo se jinak nehodili do krámu...?
Totéž platí i u jiných designových kříženců z USA - z vrhu se vybralo štěně pro daného klienta a zbytek se normálně zlikvidoval.
Máte na to důkazy? Před lety mi tohle téma cvrnklo na netu do nosu, tak jsem se trochu zajímala. Projela jsem dost inzertních stránek z USA a byli tam dost často nabízeni takoví F1 kříženci. Nevypadalo to na to, že by je někdo likvidoval.Taky to nedává logiku,proč likvidovat štěně o kterém se nic neví, ani jak bude vypadat, ani povaha.Navíc po prodeji? To jako už v nové rodině myslíte?
Mí
napsal(a):
Máte na to důkazy? Před lety mi tohle téma cvrnklo na netu do nosu, tak jsem se trochu zajímala. Projela jsem dost inzertních stránek z USA a byli tam dost často nabízeni takoví F1 kříženci. Nevypadalo to na to, že by je někdo likvidoval.Taky to nedává logiku,proč likvidovat štěně o kterém se nic neví, ani jak bude vypadat, ani povaha.Navíc po prodeji? To jako už v nové rodině myslíte?
Ne v nové rodině - ta zvířata se na zakázku namnoží a co se hned jako roztomilé štěně neprodá to se utratí hned u "vyrobce" nebo v petshopu (tam si totiž psa klidně koupíte ve zverimexu jako křečka).
Tam se s tím nikdo necrcá - je to stejné jako s dostihovými chrty, psy v útulcích, dosihovými koňmi apod.
A logiku to dává - stejně jako neživí psy měsíc v útulku, tak stejně neživí ta neprodaná štěňata, protože s přibývajícím věkem klesá jejich šance na prodej.
Mí
napsal(a):
Nemám tušení, jak to funguje v zahraničí. Ale potkávala jsem jednu paní, která měla právě labradoodla. Pro mě to bylo velké překvapení - tady, na maloměstě, a taková rarita. :)
Dala jsem se s ní jednou v autobuse do řeči, co je to zač, jak k němu přišla a tak. A ukázalo se, že paní byla slepá - dokud mi to neřekla, nepoznala bych to. A ta právě říkala, že její pes měl poměrně dost sourozenců a ti, kteří se nehodili, se buďto rozebrali mezi příbuznými chovatelů, prodali veřejnosti nebo šli do útulku.
Že se pes nehodí, se pozná až u relativně vyšším věku, protože u dvouměsíčního štěněte některé aspekty prostě nepoznáte. Nicméně konkrétně u neúspěšných slepeckých psů je velké štěstí to, že je o ně docela zájem; jsou vychovaní, socializovaní a dostanete kompletní informaci, proč pes byl z další praxe nebo tréninku vyloučen. Prostě budete vědět, že je třeba diagnostikovaný epileptik, bál se hlasitých zvuků nebo měl problém přejít čtyřproudou silnici. Oproti štěněti či psu z útulku, kde toho většinou moc nevíte, to má své výhody.
To ale není množení - vybrat vhodné jedince pro další chov, i když hybridní, je stále chovatelství. Oproti tomu sprsknout štěňata na pudlici Máše a nejbližším labradorovi v okolí s tím, že je střelím jako vzácné plemeno za dvacet tyček, to je prostě množka jako každá jiná.
Varaxi
napsal(a):
Nemám tušení, jak to funguje v zahraničí. Ale potkávala jsem jednu paní, která měla právě labradoodla. Pro mě to bylo velké překvapení - tady, na maloměstě, a taková rarita. :)
Dala jsem se s ní jednou v autobuse do řeči, co je to zač, jak k němu přišla a tak. A ukázalo se, že paní byla slepá - dokud mi to neřekla, nepoznala bych to. A ta právě říkala, že její pes měl poměrně dost sourozenců a ti, kteří se nehodili, se buďto rozebrali mezi příbuznými chovatelů, prodali veřejnosti nebo šli do útulku.
Že se pes nehodí, se pozná až u relativně vyšším věku, protože u dvouměsíčního štěněte některé aspekty prostě nepoznáte. Nicméně konkrétně u neúspěšných slepeckých psů je velké štěstí to, že je o ně docela zájem; jsou vychovaní, socializovaní a dostanete kompletní informaci, proč pes byl z další praxe nebo tréninku vyloučen. Prostě budete vědět, že je třeba diagnostikovaný epileptik, bál se hlasitých zvuků nebo měl problém přejít čtyřproudou silnici. Oproti štěněti či psu z útulku, kde toho většinou moc nevíte, to má své výhody.
To ale není množení - vybrat vhodné jedince pro další chov, i když hybridní, je stále chovatelství. Oproti tomu sprsknout štěňata na pudlici Máše a nejbližším labradorovi v okolí s tím, že je střelím jako vzácné plemeno za dvacet tyček, to je prostě množka jako každá jiná.
Je to úplně stejné, jako když se podhrabe pod plotem háravá fena a vrátí se až nakrytá. Těch kříženců (ořechů )v útulcích je 99%Všichni to berou jako fakt, a jen se dál a dál nabízejí k adopci, v lepším případě. Jinak končí jako Bobiko, nebo krmení pro hady, taky jako cvičná obět pro bojové psy.Takže kritizovat, že by někdo nedej bůh, mohl spojit dvě plemena, je proti tomu co se děje s obyčejnými oříšky sranda.
"její pes měl poměrně dost sourozenců a ti, kteří se nehodili, se buďto rozebrali mezi příbuznými chovatelů, prodali veřejnosti nebo šli do útulku"
se zeptam jen obecne -tohle vam jako prijde vsem OK?
ze nekdo cilene vyrabi stenata a predem pocita s tim, ze hodi odpovednost za nehodící se stenda - na utulky?
Proboha -na jake utulky?
aby to bylo koser, mel by producent stenat provozovat i utulek, kam je pak odsouva, ne?
a to je teda tezce sci-fi predstava.
to spis si dokazu predstavit, ze nechtena stenata v zadnem utulku nekonci.
napsal(a):
Jsem si nevšimla, že podporuji množírny.
To doufám nepodporujete, ale v jednom kuse tady všichni nabízejí a radí každému zájemci o štěně , psa z útulku. Já to sice chápu, ale když má někdo představu o určitém plemeni, žádné chovatelské a výstavní ambice,tak se stěží spokojí s křížencem z útulku a raději si koupí psa bez PP a povětšinou neřeší že např. jork pak váží 6 kg atd.Tak to prostě je.V tom množství psů s PP co se u nás vyprodukují, musí být velké procento těch kteří se z chovu vyloučí a pak je to právě tahle skupina z které pocházejí psi bez PP. Nevím jak to zařídit, co dát do klubových stanov? Jestli povinnou kastraci nechovných, nebo jiné nařízení, zákon? Asi je to utopie.Pamatuju dobu, a dělo se to hlavně u loveckých plemen, kde bylo neštěstí když převažovaly feny. Ty, pokud nebyl zájemce, se utrácely. Každý chtěl hlavně psa a většinou na práci. Chov psů nebyl takový kšeft jako dnes a v tom je zakopaný pes.
PS. Když si vzpomenu na známou, která jako ohromnou raritu přivezla s velkými peripetiemi jorka ze zahraničí, je štěstí že se té degradace plemene nedožila.Ale ještě pořád lepší potkat podivného jorkšíra, než podivného pitbula.
napsal(a):
"její pes měl poměrně dost sourozenců a ti, kteří se nehodili, se buďto rozebrali mezi příbuznými chovatelů, prodali veřejnosti nebo šli do útulku"
ze nekdo cilene vyrabi stenata a predem pocita s tim, ze hodi odpovednost za nehodící se stenda - na utulky?
Proboha -na jake utulky?
aby to bylo koser, mel by producent stenat provozovat i utulek, kam je pak odsouva, ne?
Nevím jak v cizině, ale naše útulky přebytky z odchovů neberou.
napsal(a):
Proboha -na jake utulky?
Nepřijde mi to OK. V útulku končí i vysloužilí vodicí a slepečtí psi, co třeba v deseti letech už nemůžou vykonávat svou službu; a když si je nikdo nevezme, tak mají ten osud opravdu hodně smutný.
Naštěstí jich tak končí poměrně málo a když, tak spíš ta štěňata a odrostlí mladí psi, kteří v útulcích dlouho nezůstávají.
Jinak vrhy se evidují, takže se ví, kolik štěňat se narodilo a komu byla za jakých okolností věnována/prodána/svěřena do péče. Takže nelze jen tak zabít štěně, protože je to nepodarek a není pro něj odbyt.
Prý teda. Nemůžu se odkázat na nikoho jiného než na tu paní.
Varaxi
napsal(a):
Nepřijde mi to OK. V útulku končí i vysloužilí vodicí a slepečtí psi, co třeba v deseti letech už nemůžou vykonávat svou službu; a když si je nikdo nevezme, tak mají ten osud opravdu hodně smutný.
Naštěstí jich tak končí poměrně málo a když, tak spíš ta štěňata a odrostlí mladí psi, kteří v útulcích dlouho nezůstávají.
Jinak vrhy se evidují, takže se ví, kolik štěňat se narodilo a komu byla za jakých okolností věnována/prodána/svěřena do péče. Takže nelze jen tak zabít štěně, protože je to nepodarek a není pro něj odbyt.
Prý teda. Nemůžu se odkázat na nikoho jiného než na tu paní.
Takže nelze jen tak zabít štěně, protože je to nepodarek a není pro něj odbyt.
mozna se pletu ted ja, ale "do utulku" sverite psa jen tak, ze ho uvazete utulku na vrata.
neprijmou psa, co ma znameho majitele -pokud k tomu neni srdceryvny pribeh.
v tehle pohadce o tom, jak vsechna stenatka maji zajisten odbyt je aspon pro me par "der"
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
A co jsou štěňata u popelnic nebo v pytli v lese ...?
To nejsou "přebytky z odchovu"?!
presne.
ale pak mi tam nesedi to, ze o kazdem steneni je vedena presna evidence
napsal(a):
presne.
ale pak mi tam nesedi to, ze o kazdem steneni je vedena presna evidence
Ta se vede jen u PP chovu, u našeho plemene se musí do 14ti dnů od datumu vrhu poslat hlášení na klub a netuším, jestli už v té době se dá poznat kvalita narozených štěňat. Já mám pouze chovné kluky
napsal(a):
Takže nelze jen tak zabít štěně, protože je to nepodarek a není pro něj odbyt.
mozna se pletu ted ja, ale "do utulku" sverite psa jen tak, ze ho uvazete utulku na vrata.
neprijmou psa, co ma znameho majitele -pokud k tomu neni srdceryvny pribeh.
v tehle pohadce o tom, jak vsechna stenatka maji zajisten odbyt je aspon pro me par "der"
v tehle pohadce o tom, jak vsechna stenatka maji zajisten odbyt
Hé? Já něco takového psala?
aluska
napsal(a):
Ta se vede jen u PP chovu, u našeho plemene se musí do 14ti dnů od datumu vrhu poslat hlášení na klub a netuším, jestli už v té době se dá poznat kvalita narozených štěňat. Já mám pouze chovné kluky
???
diskuze vubec neni o PP chovu pod FCI, ale o uzitkovych krizencich -konkretne slepeckych psech a prispevku:
"Jinak vrhy se evidují, takže se ví, kolik štěňat se narodilo a komu byla za jakých okolností věnována/prodána/svěřena do péče. Takže nelze jen tak zabít štěně, protože je to nepodarek a není pro něj odbyt."
Varaxi
napsal(a):
v tehle pohadce o tom, jak vsechna stenatka maji zajisten odbyt
Hé? Já něco takového psala?
a tak nepsala jste, ze kazde stene se nekam umisti ? a ze se to eviduje?
napsal(a):
???
diskuze vubec neni o PP chovu pod FCI, ale o uzitkovych krizencich -konkretne slepeckych psech a prispevku:
"Jinak vrhy se evidují, takže se ví, kolik štěňat se narodilo a komu byla za jakých okolností věnována/prodána/svěřena do péče. Takže nelze jen tak zabít štěně, protože je to nepodarek a není pro něj odbyt."
Ano, jsou to účeloví kříženci.
A tak mi to bylo řečeno na dotaz, jak chov takových psů funguje. Ale nijak jsem si to neověřovala.
jeste jeden dotaz, jestli se v tom nekdo orientuje -pokud je prispevek na vodici, slepeckeho psa - oni se nijak dal neeviduji/nehlidaji? ( jsem ucetni, tak me omluvte)
to na to konto, ze konci v utulcich i ti.
Do útulku vám vezmou psa, o kterém na městském úřadě nebo policejní služebně prohlásíte, že jste ho "našli".
napsal(a):
a tak nepsala jste, ze kazde stene se nekam umisti ? a ze se to eviduje?
:) Čuju komunikační šum.
Píšu:
ti, kteří se nehodili, se buďto rozebrali mezi příbuznými chovatelů, prodali veřejnosti nebo šli do útulku.
Takže ano, umístí. Buďto si ty psy někdo vezme (to se asi týká zejména těch starých vysloužilců a předpokládám, že najdou místo u někoho těch chovatelů, majitelů a cvičitelů, viz níže), nebo se prodají. A ti, kdo zbydou, se holt umístí do toho útulku. Víc Vám k tomu nepovím, já se ptala spíš na to, co se s nimi v tom útulku stane dál, než na to, jak je možné, že tam vůbec skončí.
A taky je to už pár let stará informace. Cca pět let. Třeba je to teď jinak.
Ale jinak se ta narozená štěňata skutečně evidují. Ta paní věděla, kolik měl její pes sourozenců i kolikátý vrh jejich matky to byl. Ale já si to už nepamatuju. Taky se to eviduje z toho důvodu, aby se vědělo, že tato fena je osvědčená, že třeba půlka jejích potomků vyhovovala, tak tu připustíme znovu, kdežto tahle druhá fena dává štěňata nevyhovující. Takže ano, jsem přesvědčena, že s těmi štěňaty nikdo o šutr nešvihne.
Taky je třeba si uvědomit, že těchto účelových kříženců je minimum. Vodicí a slepečtí psi se obvykle rekrutují z „normálních“ plemen a hybridní chovy jsou vzácné. Takže zájemci o psa či štěně je prostě stíhají kupovat a adoptovat. Já třeba jiného labradoodla neviděla než tady toho.
Jinak na vejšce bylo pár slečen, které měly štěňata na předvýchovu. Vodily je do školy, absolvovaly s nimi přednášky... Všechny svorně tvrdily, že kdyby se stalo a jejich štěně by potřebovalo někdy najít domov, že by si je vzaly zpět a nechaly. Bohužel bohudík, šechny měly žluté labradory.
Ale pamatuju si, jaký byl ten labradoodle na dotek, fakt to bylo jak hladit pár měsíců staré jehně nebo třeba vatu, strašně heboučké. :) Jako doma bych ho nechtěla, z těch chlupů musí strašně moc opadávat bordel, ale na pohlazení to bylo opravdu příjemné.
Vodící pes je speciálně evidován jen v případě, že to zaplatil stát. Ale jakou dobu? Jestli pět let jako auto? Jinak je to normální pes.
Ale tahle diskuze není o labradoodlovi, ale o kříženci kokra, ten se jako vodící moc nehodí, je to štípavé a ufňukané.
Nevím, co kde hlídají u cockapoo, ale labradoodle má svou org. a dělají testy kyčle lokty oči, takového křížence bych se nebála.
Ve světě to bude jinak, na design se chová tak 30 40 let? Ale u nás je jen pár chovatelů, dtto v okolních státech, jsou pořadníky. A odložené je nějak nevidím.
Což to vše se může po Novém roce změnit, trh je nasycen, vánoční dárky, zdražení všeho.
Nevidím tady nějakou hromadu takových kříženců... kdo vyrábí něco podobného (názor si nechám pro sebe, když jsou ty Vánoce) skrz lab x auo atp., je Flip, se jí zeptejte, co dělá s přebytky, ale historie inzerce pět deset let dozadu ukazuje, že i testovaná zvířata prodávala za docela málo korun, pochybuji, že jí něco zbylo doma.
Jen příklad, blbý, já vím :-)
napsal(a):
jeste jeden dotaz, jestli se v tom nekdo orientuje -pokud je prispevek na vodici, slepeckeho psa - oni se nijak dal neeviduji/nehlidaji? ( jsem ucetni, tak me omluvte)
to na to konto, ze konci v utulcich i ti.
Netuším, jak se do útulku dostane vycvičený pes, ale psa s nedokončeným výcvikem nelze označit jako slepeckého, vodicího nebo asistenčního. Takže pes ve výcviku lze předat do útulku asi úplně normálně.
A jinak se ti psi určitě evidují - pamatuju starou fenku, která skončila u nás v útulku, a o ní se zjistilo, že byla asistenční, komu patří a všechno. Byla to labradorka.
Mí
napsal(a):
To doufám nepodporujete, ale v jednom kuse tady všichni nabízejí a radí každému zájemci o štěně , psa z útulku. Já to sice chápu, ale když má někdo představu o určitém plemeni, žádné chovatelské a výstavní ambice,tak se stěží spokojí s křížencem z útulku a raději si koupí psa bez PP a povětšinou neřeší že např. jork pak váží 6 kg atd.Tak to prostě je.V tom množství psů s PP co se u nás vyprodukují, musí být velké procento těch kteří se z chovu vyloučí a pak je to právě tahle skupina z které pocházejí psi bez PP. Nevím jak to zařídit, co dát do klubových stanov? Jestli povinnou kastraci nechovných, nebo jiné nařízení, zákon? Asi je to utopie.Pamatuju dobu, a dělo se to hlavně u loveckých plemen, kde bylo neštěstí když převažovaly feny. Ty, pokud nebyl zájemce, se utrácely. Každý chtěl hlavně psa a většinou na práci. Chov psů nebyl takový kšeft jako dnes a v tom je zakopaný pes.
PS. Když si vzpomenu na známou, která jako ohromnou raritu přivezla s velkými peripetiemi jorka ze zahraničí, je štěstí že se té degradace plemene nedožila.Ale ještě pořád lepší potkat podivného jorkšíra, než podivného pitbula.
My ale ty útulkáče nabízíme těm, kteří nechtějí konkrétní plemeno. Aby udělali šťastnou aspoň nějakou psí dušičku. Tak jako to mám jednou v plánu já. Pořídit si společníka a jediné kritérium bude velikost, či spíše malost. Protože 2. patro bez výtahu by mohlo být limitující.
Varaxi
napsal(a):
Netuším, jak se do útulku dostane vycvičený pes, ale psa s nedokončeným výcvikem nelze označit jako slepeckého, vodicího nebo asistenčního. Takže pes ve výcviku lze předat do útulku asi úplně normálně.
A jinak se ti psi určitě evidují - pamatuju starou fenku, která skončila u nás v útulku, a o ní se zjistilo, že byla asistenční, komu patří a všechno. Byla to labradorka.
Ono je těch labradorů a goldenů z výcviku vyřazeno vic než polovina - obrovské množství nevyhovuje po zdravotní stránce (nejčastěji RTG, EIC, epilepsie)👎
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Ono je těch labradorů a goldenů z výcviku vyřazeno vic než polovina - obrovské množství nevyhovuje po zdravotní stránce (nejčastěji RTG, EIC, epilepsie)👎
Je nějaké odvětví výcviku psů, ve kterém se neorientuješ? :)
Já kdysi, kdysi dávno zvažovala, že bych si právě takového nedovycvičeného psa vzala/koupila. A právě počet nemocných zvířat mě od toho tenkrát odradil. Ale myslela jsem, že ta zdravá zvířata, která nedokončila výcvik, si prostě rozeberou lidi od fochu, a tak se ani k adopci nedostanou. Že to je prostě (téměř) nezkreslené číslo, to by mě ani ve snu nenapadlo.
Varaxi
napsal(a):
Já kdysi, kdysi dávno zvažovala, že bych si právě takového nedovycvičeného psa vzala/koupila. A právě počet nemocných zvířat mě od toho tenkrát odradil. Ale myslela jsem, že ta zdravá zvířata, která nedokončila výcvik, si prostě rozeberou lidi od fochu, a tak se ani k adopci nedostanou. Že to je prostě (téměř) nezkreslené číslo, to by mě ani ve snu nenapadlo.
Toto vím, protože dřív se pro ozbrojené složky na pachovky vykupovali i retrieveři a upustilo se od toho právě kvůli naprosto tragickému zdraví. Znamí, co cvičí slepecké a asistenční psy tyhle informace také potvrzují.
Otázka
XXX.XXX.230.195
Nevím jak je to v dnešní době, ale v loni scháněla kolegyně mladšího psa z útulku, střední nebo menší velikosti, na vzhledu jí nezáleželo, ale chtěla psa co nemá problém s odrostlejším dítětem a zvířaty. Vím že jí to rozhodně dalo hodně běhání, protože psi co tam měli byli většinou problémoví a útulky je měly tak nějak na dožití. Myslím že útulky jsou možná plné, ale moc tam není umístitelných psů. Chci tím říct, že i chápu, že to tu někdo zkusí se poptat.
Otázka
napsal(a):
Nevím jak je to v dnešní době, ale v loni scháněla kolegyně mladšího psa z útulku, střední nebo menší velikosti, na vzhledu jí nezáleželo, ale chtěla psa co nemá problém s odrostlejším dítětem a zvířaty. Vím že jí to rozhodně dalo hodně běhání, protože psi co tam měli byli většinou problémoví a útulky je měly tak nějak na dožití. Myslím že útulky jsou možná plné, ale moc tam není umístitelných psů. Chci tím říct, že i chápu, že to tu někdo zkusí se poptat.
Loni a letos zhruba do prázdnin byla jiná situace - kvůli covidu byla enormní poptávka po psech. To už skončilo a teď jsou plné inzerce mladých psů k darování.
Hrozné je, že teď už si člověk v útulku vybere i plemeno. Hodně sleduju např. Žim, tam teď jsou tři šeltie, dvě čivavy, dva kavalíři, dva frbulové, zlatý retriever, kavkazačka… A to mluvím jen o těch, co si vybavuju zpaměti a silně připomínají konkrétní plemeno… 😬 A spousta těch psů je přijatá od majitelů, zdaleka to nejsou jen nalezenci.
Mí
napsal(a):
V tom je právě ta smůla,nebo štěstí? Vždy je to padesát na padesát, že to může dopadnout jako v tom vtipu kdy dítě zdědí "krásu "po ošklivém otci a inteligenci po hloupé matce.Přírodu nepřevezm.
Co má tohle co společného s přírodou, když člověk dá cíleně dohromady 2 jedince různých plemen a nehodící se štěňata jsou prostě odpad s nejistou budoucností? Proberte se a hlavně nesrovnávejte psy s lidmi. Dětí se běžně nerodí 6 a víc, a když jsou "nepovedené", tak je nikdo nemrskne do kotce do útulku a už vůbec je neutratí.
Bože, občas mě ty argumentace úplně sestřelí. Takového neempatického ignoranta bych potkat nechtěla.
napsal(a):
Hrozné je, že teď už si člověk v útulku vybere i plemeno. Hodně sleduju např. Žim, tam teď jsou tři šeltie, dvě čivavy, dva kavalíři, dva frbulové, zlatý retriever, kavkazačka… A to mluvím jen o těch, co si vybavuju zpaměti a silně připomínají konkrétní plemeno… 😬 A spousta těch psů je přijatá od majitelů, zdaleka to nejsou jen nalezenci.
A spousta těch psů je přijatá od majitelů, zdaleka to nejsou jen nalezenci.
myslim si, ze ta snadnost, s jakou se jde zbavit psa - to je ten nejvetsi kamen urazu, proc jich je tolik v nevhodnych rukach. kazdy si ho muze poridit -a kdyz se nehodi ?
hodi odpovednost na nekoho jineho.
jenze - udelat nejake zmeny v tomhle -odnesou to zase jen a jen ti psi.
nema to dobre reseni
Varaxi
napsal(a):
ta zdravá zvířata, která nedokončila výcvik, si prostě rozeberou lidi od fochu, a tak se ani k adopci nedostanou
ne, nerozeberou.
napsal(a):
Do útulku vám vezmou psa, o kterém na městském úřadě nebo policejní služebně prohlásíte, že jste ho "našli".
ano, a když řeknete, že jste toho psa našla třeba na území malé obce, tak ten útulek chce poplatky na té vesnici... U nás se v příkopě před lety našel v krabici vrh štěňat (místních to nebylo), a někdo nepoučený je odvezl do útulku v sousedním městě a řekl po pravdě, kde je našel. A tak z toho útulku zavolali starostovi a vyčíslili mu, co nás to bude stát. Byla to docela pálka, pro náš rozpočet, kde se váží každá koruna, kam která má jít. Pokud si pamatuju, tak jenom vstupní prohlídka byla vypočtená na 7.000, další horentní sumy byly za granule - a to to byli evidentně pidipejskové. Starosta byl tehdy rozlícenej doběla, pro štěňata dojel a pak jsme je rozdali tady po chalupách. Poslední dva pejsci ještě žijou (je jim myslím tak nějak 14 let). Tolik k útulkům.
Dodatek: z jiných konkrétních zkušeností dovozuju, že není vždy cílem všechny udatelné psy udat. On je to docela i dobrý byznys.
napsal(a):
ta zdravá zvířata, která nedokončila výcvik, si prostě rozeberou lidi od fochu, a tak se ani k adopci nedostanou
ne, nerozeberou.
Ano, nerozeberou - co by s nimi dělali, pri tom kvantu odpadu🤔.
Možná to někoho překvapí, ale dnes už i jeden vyhlášený vet majitelům po špatném výsledku rtg rovnou místo probuzení ze sedace nabízí euthanasii. A to i u psů, kteří nemají ŽÁDNÉ klinické příznaky a nezakulhali!
On ty nemocné psy totiž nikdo nechce ani zadarmo.