Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Rezina96

15.5.2021 21:40
Rezina96

XXX.XXX.20.193

Čauky.
Máme takový menší problém. Pes nám sežral cca 15 jednohubek i s dřevěnými párátky. Je mu 5 měsíců. Může mu to nějak ublížit? Nebo mám být v klidu, že je to dřevo a zmeklo?
Děkuji za rady a infa.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.5.2021 21:45

hlídejte ho - tohle může být průšvih. Protože současná párátka jsou často nezlomitelná a velmi ostrá. Nacpěte ho zelím - obalí to obsah žaludku a modlete se, ať neskončí na sále

15.5.2021 21:58

Proto do jednohubek párátka nedávám, když mám nízký stolek v obýváku. obvzlášť ty bambusové...
Dřevo nezměkne , na RTG prý není vidět a patnáct kusů je dost, byla bych v hysterickém oblouku a sháněla veterinu. Každý blbý pohled psa by mě hnal do auta a na pohotovost.

15.5.2021 22:06
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Proto do jednohubek párátka nedávám, když mám nízký stolek v obýváku. obvzlášť ty bambusové...
Dřevo nezměkne , na RTG prý není vidět a patnáct kusů je dost, byla bych v hysterickém oblouku a sháněla veterinu. Každý blbý pohled psa by mě hnal do auta a na pohotovost.

A na co by vám ta veterina byla? Jako..že by ji třeba preventivně rozkuchali?

Rezina96

15.5.2021 22:16
Rezina96

XXX.XXX.20.193

Na veterinu jsem volala a popsala dopodrobna problém. Veterinář řekl, že rentgen by nepomohl a mám ho sledovat. Prý to dřevo změkne a je to jak kdyby sežral klacek. Ale právě, že je to do špiček a jen přece malé než klacek. Zatím je úplně normální a nevykuzje žádné známky něčeho divného.

16.5.2021 05:39

hlídejte bobky a počítejte prošlá párátka. Protože blbě se mu může udělat rychle - ale taky problém může být plíživý a ozvat se zapomenuté párátko až po dlouhém čase. A taková perforace žaludku či střev není sranda

16.5.2021 09:29

lesnížínka napsal(a):
A na co by vám ta veterina byla? Jako..že by ji třeba preventivně rozkuchali?

Když už pes blbě kouká tak nebudu čekat, jestli bude blbě koukat i z hrobu a sehnat si o víkendu veterinu, která má otevříno není od věci. Ono většinou se to posere v deset večer a čekat do rána bych nevydržela., proto hledat hned otevřenou veterinu, pokud možno i s noční pohotovostí, kdybych tam měla jet jen na otočku.

16.5.2021 09:36

Když už pes blbě kouká tak nebudu čekat, jestli bude blbě koukat i z hrobu a sehnat si o víkendu veterinu, která má otevříno není od věci. Ono většinou se to posere v deset večer a čekat do rána bych nevydržela., proto hledat hned otevřenou veterinu, pokud možno i s noční pohotovostí, kdybych tam měla jet jen na otočku.

Přesně! Být připraven. Zažila jsem pár telefonů od psích, koňských a kočičích kamarádek a pak je známý a hlavně ochotný veterinář k nezaplacení.

16.5.2021 09:38
Terven

XXX.XXX.110.191

Nejsem si teda jistá, jestli dřevo změkne...změkne kost. Resp. dřevo možná taky, pokud by leželo v žaludku dlouho. Určitě nezměkne tak rychle, aby bylo možno pustit starosti z hlavy a mávnout nad tím rukou. Pokud mohou střevo perforovat třísky z rozkousaného dřeva, tak párátka určitě.
Psa určitě hlídat a mít v pohotovosti auto a nonstop veterinu. 15 párátek je fakt hodně a k tomu pětiměsíční štěně...

Rezina96

16.5.2021 10:06
Rezina96

XXX.XXX.20.193

Tak celou noc spal, chodila jsem ho kontrolovat. Ráno v 5 nás vzbudil(to dělá normálně už nechce spát). Venku se vykadil normálně, párátka nikde. Nijak zvláštně se nechová, vše v normálu, chce si hrát a vydává aktivitu jako každý běžný den.

16.5.2021 10:10
Terven

XXX.XXX.110.191

A viděli jste ho to žrát? Není třeba možnost, že je důkladně rozkousal a v bobcích nebudou vidět?

Rezina96

16.5.2021 10:22
Rezina96

XXX.XXX.20.193

Neviděli, přišli jsme za ním až když bylo pomalu vše pryč. Pár páratek se valelo na zemi s talířem a folií, která byla netknuta.

16.5.2021 10:30
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Já přece neříkám, aby to neřešili. Ale letět se psem na veterinu, pokud mu nic není cenu nemá, s tímto se nic dělat nedá. Musí čekat, kterým směrem se to vyvrbí a doufat, že to vyjde ven. Dřevo trochu změkne, nebudou tak ostrá, aby vyloženě propíchla, ale při blbém pohybu ve střevech se tam někam zarvat můžou a to by byl velký problém.

16.5.2021 10:36
Terven

XXX.XXX.110.191

lesnížínka napsal(a):
Já přece neříkám, aby to neřešili. Ale letět se psem na veterinu, pokud mu nic není cenu nemá, s tímto se nic dělat nedá. Musí čekat, kterým směrem se to vyvrbí a doufat, že to vyjde ven. Dřevo trochu změkne, nebudou tak ostrá, aby vyloženě propíchla, ale při blbém pohybu ve střevech se tam někam zarvat můžou a to by byl velký problém.

Bohužel, na to, abych si představila, jak z pětiměsíčního štěněte vyjde 15 párátek, mám malou fantazii. Nevíme teda, co je to za plemeno, ale stejně.
Dřevo právěže nezměkne a propíchnout může - proto veterináři pořád varujou před klackama a kousání dřeva obecně.
Ale chápu, že nemá cenu preventivně se nastěhovat na veterinu, no...

Rezina96

16.5.2021 10:37
Rezina96

XXX.XXX.20.193

Na pohotovost jsme připraveni. Veterinář říkal, že jakmile něco bude, tak volat non stop a hned dorazit. Zatím žádné divné známky nevykazuje. A prý ho tam trápit a ještě trápit cestou autem, je zatím zbytečné.

16.5.2021 16:52
elisak

XXX.XXX.194.232

Psala jsem to v jiném vlákně, mamky fena sežrala klacek, měla perforovaný žaludek, klacek byl zapíchnutý až v játrech. Přišlo se na relativně pozdě, okolo už byly srůsty. Veterinář nechápal, že s tímhle je ještě naživu. Jediným příznakem byl nějaký zánět v těle. Objevily se vysoký horečky, rozbory krve hrozný, vysoký bílý krvinky. Po antibiotikách pár dní ok, a pak celý znovu... Nezvracela, bolest nedala najevo. Veterinář jí moc šancí nedával, ale už je v pořádku.
Přišlo se na to až po několikátým rengenu, kdy v žaludku našel jehlu. Tak šla na sál a po otevření našel tuhle paseku, jehla tam paradoxně problémy nedělala.
Ono to může být v žaludku docela dlouho a nic nedělat a najednou je z toho pořádný průs...

16.5.2021 16:58
fikovnice

XXX.XXX.135.138

elisak napsal(a):
Psala jsem to v jiném vlákně, mamky fena sežrala klacek, měla perforovaný žaludek, klacek byl zapíchnutý až v játrech. Přišlo se na relativně pozdě, okolo už byly srůsty. Veterinář nechápal, že s tímhle je ještě naživu. Jediným příznakem byl nějaký zánět v těle. Objevily se vysoký horečky, rozbory krve hrozný, vysoký bílý krvinky. Po antibiotikách pár dní ok, a pak celý znovu... Nezvracela, bolest nedala najevo. Veterinář jí moc šancí nedával, ale už je v pořádku.
Přišlo se na to až po několikátým rengenu, kdy v žaludku našel jehlu. Tak šla na sál a po otevření našel tuhle paseku, jehla tam paradoxně problémy nedělala.
Ono to může být v žaludku docela dlouho a nic nedělat a najednou je z toho pořádný průs...

Jo jo, zrovna špičatých párátek bych se fakt bála, obzvlášť u štěněte. Ale "Lesnížínka" má pravdu, že MOMENTÁLNĚ se asi na veterině nedá nic dělat. Prostě doma štěndo bedlivě sledovat a možná má zadavatelka na delší čas postaráno o "zábavu" - tím mám na mysli prozkoumávání a rozpitvávání "experimentů"!
Zadavatelko, dejte pak vědět, jak vše dopadlo. To je zdejší problém - lidé sem napíší o radu a pak už se neozvou, jak vše dopadlo.

Rezina96

16.5.2021 20:00
Rezina96

XXX.XXX.20.193

Zatím vše vypadá v pořádku. V bobanech jsem našla pár malých kousků, které vypadaly jako párátka. Sledujeme každý bobek co vyjde ven. Tak uvidíme.

16.5.2021 23:04

hlídejte ho - tohle může být průšvih. Protože současná párátka jsou často nezlomitelná a velmi ostrá. Nacpěte ho zelím - obalí to obsah žaludku a modlete se, ať neskončí na sále

To zelí propláchněte, ať mu líp šmakuje... jde o tu strukturu, která se obalí kolem cizího tělesa....propláchnuté mi ho pes sbaštil jako ňamku....ale čumák z plyšáka jsem v exkrementech nenašla...možná je už pryč..je to měsíc, kontrastní rtg nic neukázal...pes je ok

17.5.2021 20:47
Terven

XXX.XXX.110.191

To zelí propláchněte, ať mu líp šmakuje... jde o tu strukturu, která se obalí kolem cizího tělesa....propláchnuté mi ho pes sbaštil jako ňamku....ale čumák z plyšáka jsem v exkrementech nenašla...možná je už pryč..je to měsíc, kontrastní rtg nic neukázal...pes je ok

Já vás nechci strašit a když máte za sebou kontrastní rtg tak je to asi OK. Ale mám známou - už jsem tady s tím chronicky otravná - které sežral westík pecku z broskve a teprve po roce pecka začala dělat problémy. Vycestovala do střeva, způsobila neprůchodnost, byla nutná operace - a byla to ta pecka.

Rezina96

18.5.2021 07:38
Rezina96

XXX.XXX.234.142

Tak pes zatím v pořádku. Byli jsme i na vyšetření a zatím to vypadá dobře.

18.5.2021 16:26

Terven napsal(a):
Já vás nechci strašit a když máte za sebou kontrastní rtg tak je to asi OK. Ale mám známou - už jsem tady s tím chronicky otravná - které sežral westík pecku z broskve a teprve po roce pecka začala dělat problémy. Vycestovala do střeva, způsobila neprůchodnost, byla nutná operace - a byla to ta pecka.

Nepochybujte Terven, že bych nebyla dostatečně vyděšená....já to vlákno četla, takže mě ten plastovej čumec straší průběžně a dlouho bude. Kdyby se cokoliv dělo, bude to první, co mě napadne! A vůbec mám už pocit, že když odcházím z místnosti, ve které nechávam jídlo na stolku, přemýšlím už jako náš pes 🐶 a jsem ve střehu...on by si to teda už nedovolil, ale po začátku, co byl u nás chvíli, jsem ho jednou na stole načapala.
A kousek cibule si taky jednou v kuchyni sám oloupal a 1/3 sežral, když jsme byli v práci...pak se hrozně počůral, průjem měl trochu a mazali jsme na veterinu, injekci dostal...od té doby už je cibule schovaná ve skříňce 🙄 ona mu hrozně voní 🤦‍♀️

Rezina96

19.5.2021 06:16
Rezina96

XXX.XXX.239.49

To už se mi taky stalo, že sežral ctvrtku cibule i stroužek česneku. Nikde nic nenecháváme, všechno dáváme pryč. Jenže on ho hlídal děda a nechal otevřenou špajz, kde právě byly jednohubky. Zatím zda se, že je vše v pořádku. Stále pozorujeme a hlídám, kdyby jen přece něco..

Přidejte reakci

Přidat smajlík