Belgický ovčák malinois

Prodám Belgického ovčáka Malinoise - Chovatelská stanice Z Krásného kraje n...
16000 KčKatka152
XXX.XXX.146.114
Mám doma čtyři dny štěňátko malionoise. Myslím, že jsme se spřátelily dobře. Nevím ale, jestli je normální jak moc kouše všem okolo do oblečení. Mně to nedělá a vypadá, že by ji to ani nenapadlo. Je moc šikovná, krásně na mně reaguje a všechno. Ale jakmile si s ni hraje někdo jiný už škube oblečení. Do masa nekouše. Vím, že jsou maliňácí drsnější. Mám to tedy brát jako formu hry? Snažila jsem se okolí poučit, že musí hlasitě volat Au a ona pustí, ale buď to nedělají nebo to proste u nikoho jiného nefunguje.
Mockrát děkuji za jakoukoli radu. 🙂
Uživatel s deaktivovaným účtem
Nevím, jak maliny, ale z mé zkušenosti je u štěňat normální chování od "jsem anděl a nikdy by mě nenapadlo do nikoho kousat a něco ničit" až po "roztrhám vás na malý kousíčky" , no a další kategorie je "ničitel světů".
Snažila jsem se okolí poučit, že musí hlasitě volat Au a ona pustí, ale buď to nedělají nebo to proste u nikoho jiného nefunguje.
Často doporučovaná rada....a zase přidám vlastní zkušenosti...pro některá štěňata je právě to auuu jen impuls k tomu, aby do toho šla ještě vehementněji a zuřivěji
Kde já viděla to boží video, jak mrňavé maliňátko visí zakousnuté na pánovi dlouhé minuty? A nepustí se a nepustí
Snažila jsem se okolí poučit, že musí hlasitě volat Au a ona pustí
kdo vam prodal toho malinaka?
Jako pokud se tu někdo podobně ptá, majíce doma pudla nebo zlaťáka, tak mávnu rukou. Ale pokud se takhle ptá novopečený majitel maliny, tak bych si tipla, že se nikdy majitelem maliny stát neměl.
Myslím, že jestli zadavatelce přijde drsnější to, že maliňátko kouše oblečení, tak bude ještě překvapená. K čemu to přirovnávala Pišišvor tlupu maliňat v šesti - sedmi týdnech? K piraním?
napsal(a):
Kde já viděla to boží video, jak mrňavé maliňátko visí zakousnuté na pánovi dlouhé minuty? A nepustí se a nepustí
https://www.facebook.com/watch/?v=446049276315197
Myslíte tohle? Malina versus asi labrador?
Jinak když jsem si kupovala druhou malinu, lezli jsme k chovatelce do baráku oknem, protože projít předsíní, kde měla štěňata, by bylo na dlouho. Holt maliny koušou, rády, často a pevně.
napsal(a):
Jako pokud se tu někdo podobně ptá, majíce doma pudla nebo zlaťáka, tak mávnu rukou. Ale pokud se takhle ptá novopečený majitel maliny, tak bych si tipla, že se nikdy majitelem maliny stát neměl.
Myslím, že jestli zadavatelce přijde drsnější to, že maliňátko kouše oblečení, tak bude ještě překvapená. K čemu to přirovnávala Pišišvor tlupu maliňat v šesti - sedmi týdnech? K piraním?
Jj, piraně to docela vystihují.
Jako, jestli se zadavatelka diví teď tomuto, tak to ji a okolí čeká ještě hodně divení a bolesti... 😱
Fakt by mě zajímalo, který ignorant prodal malinu začátečníkům - to se jim docela pomstil🤔
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Jj, piraně to docela vystihují.
Jako, jestli se zadavatelka diví teď tomuto, tak to ji a okolí čeká ještě hodně divení a bolesti... 😱
Fakt by mě zajímalo, který ignorant prodal malinu začátečníkům - to se jim docela pomstil🤔
Může to být bezpapírák, těch je teď dost.
whasabi
napsal(a):
https://www.facebook.com/watch/?v=446049276315197
Myslíte tohle? Malina versus asi labrador?
Jinak když jsem si kupovala druhou malinu, lezli jsme k chovatelce do baráku oknem, protože projít předsíní, kde měla štěňata, by bylo na dlouho. Holt maliny koušou, rády, často a pevně.
Odkaz mi nejde otevřít, ale byl tam pán mezi tlupou piraní a jedno mu vytrvale viselo na rukávu, ať šel, kam šel. Jako zavěšená ulovená ryba na háčku, prostě si jen tak visel, bylo to boží
napsal(a):
Může to být bezpapírák, těch je teď dost.
To je úplně jedno - maliny se teď docela dostávají do módy, takže se zvedla jejich cena a bohužel se začaly dost ve velkém množit i s PP.
Fena do chovu nemusí mít narozdíl od NO zkoušku ani výstavu, tak je to pro množitele mnohem jednodušší a levnější (příprava na zkousku je tak 30.tis.), ale štěňata prodají za stejnou nebo vyšší cenu než NO. A tihle pak prodají štěně komukoliv - pro ně to shrábnutím prachů končí🤮
Já asi neznám nikoho, kdo by při volání au štěně odradil. Zato znám rady, že se má štěněti stisknout tlamka a říct ne a nebo ho obrátit na záda. Všechna štěňata a zvláště poslední hovawartky tyhle rady braly jako fakt vychytanou hru a rozvášnilo je to do běla. A současná se nebála stisknout až do té krve.
No, zadavatelko, máte asi prtě a ještě 4 dny, ta pravá vášeň teprve přijde 😀. Pokud máte temperamentní štěně, pak musíte čekat zhruba do přezubeni, ono to odezní. Ale pak přijde puberta, to si člověk řekne, zlate kousání, když na něho pes kašle a koná podle svého.
napsal(a):
Odkaz mi nejde otevřít, ale byl tam pán mezi tlupou piraní a jedno mu vytrvale viselo na rukávu, ať šel, kam šel. Jako zavěšená ulovená ryba na háčku, prostě si jen tak visel, bylo to boží
Tak to není ono, tady je figurant oblékající se do ringo obleku a dvě štěňata, maliňátko se okamžitě zakousne a visí, a něco jako labrador v klidu sedí a nechápavě kouká.
napsal(a):
Mně taky ne. Ale umím si to představit.
https://fb.watch/5ykCRTwXu2/
Taky hezký
a ještě si zadavatelka myslí, že má problém.....?
napsal(a):
Taky hezký
..to nemá chybu.....
napsal(a):
Taky hezký
By mě zajímalo, jaká je spotřeba tepláků.
No já bych tam v teplácích asi nevlezla 😉 Ty internáty jsou plný takových videí, jak může někoho překvapit, že jsou maliňata jako akvárko piraní?
Mně se tahle čokliska moc líbí, ale jen na těch videích, na tohle bych neměla nervy, šťávu, výdrž ani zkušenosti. Jednou fakt vyrazím k Brnu a dám si křest ohněm, Inspektor tuhle v diskuzi nabízela stezku odvahy 😁
napsal(a):
No já bych tam v teplácích asi nevlezla 😉 Ty internáty jsou plný takových videí, jak může někoho překvapit, že jsou maliňata jako akvárko piraní?
Mně se tahle čokliska moc líbí, ale jen na těch videích, na tohle bych neměla nervy, šťávu, výdrž ani zkušenosti. Jednou fakt vyrazím k Brnu a dám si křest ohněm, Inspektor tuhle v diskuzi nabízela stezku odvahy 😁
Však za necelé 2 týdny se naklubou a v 6- 7 týdnech už budou mit ten správný drive a techniku 🤪
napsal(a):
Dejte vědět kdy, jdu s Váma.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Já už to mam vychytaný, takže k žádnému extra krveprolití většinou nedochází😉
Nikdy nevíte. :) Půjde kolem zrovna švarný pes vzácného plemene, radost pohledět, Vy se ohlédnete, šlápnete na pískací balonek, podjede Vám na něm noha - a hned budete mít tu krvelačnou smečku na krku. To jsou ty záludnosti, na které nelze být připraven.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Však za necelé 2 týdny se naklubou a v 6- 7 týdnech už budou mit ten správný drive a techniku 🤪
V rámci zachování tělesné integrity bych brala tak 4. týden. To se to ledva batolí a dá se to ňuchňat. Šestý - sedmý, to už je pro drsoně, na to budu muset sebrat odvahu. A až ji seberu, naložím Varaxi a společně půjdem darovat krev
Varaxi
napsal(a):
Nikdy nevíte. :) Půjde kolem zrovna švarný pes vzácného plemene, radost pohledět, Vy se ohlédnete, šlápnete na pískací balonek, podjede Vám na něm noha - a hned budete mít tu krvelačnou smečku na krku. To jsou ty záludnosti, na které nelze být připraven.
Jsem si to hned představila😂👍
napsal(a):
V rámci zachování tělesné integrity bych brala tak 4. týden. To se to ledva batolí a dá se to ňuchňat. Šestý - sedmý, to už je pro drsoně, na to budu muset sebrat odvahu. A až ji seberu, naložím Varaxi a společně půjdem darovat krev
Ve 4 týdnech už dělají docela vytržnosti, ale ještě se tomu člověk ubrání.
Diky - v nouzi poznáš přítele!🚑
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
..nebýt tak daleko, také bych se hlásila na návštěvu....
kde je zadavatelka?