Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.6.2021 20:14
Lusyy

XXX.XXX.79.93

Dobrý den.

Mám smečku... Pes a fena 5 let a pes 4 roky. Je to cca měsíc, co doma nacházím loužičky a někdy i stolici. Nevím si s tím rady, už hlavně kvůli tomu, že netuším kdo to dělá.
Stává se to i po hodině co byli venčený. Stačí abych byla pryč 40 minut a je to doma. Nebo přes noc, když spím. Nikdy to není když jsem u nich, tak nemám šanci zjistit, kdo z nich to dělá. A hlavně proč, v takovém věku. Někdy jsou dva dny, kdy se nic nestane a pak je třeba den, kdy se to stane 3x.
Máte prosím někdo radu, co s tím? Nechci nadávat všem třem, to mi přijde jako blbost.
Jak zjistit kdo to dělá, a proč to dělá. Popřípadě, jak to odnaučit, zda stejně jako u štěněte?
Předem moc děkuji za typy a rady.

9.6.2021 21:26
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Nebude fena hárat?

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.6.2021 22:34

Kdo to dela a proc?
Pejsky odlozte samostatne (bud do jine mistnosti - pokud mate prostor, nebo vzdy dva vemte ven a jednoho odlozte na delsi chvili).
Pripadne muze pomoci kamera.

Ale bude nutne zjistit kdo to dela, a nasledne resit proc...

Je mozne ze jde o separacni uzkost, stres, zdravotni trable, aktualni vztahy mezi psiky, mozna i to harani...

Urcite to zvladnete.

10.6.2021 09:59
Lusyy

XXX.XXX.79.93

Moc děkuji za typy. Fenečku máme kastrovanou. Ale je teď nejspíš období, kdy hárala. Zda si to dobře pamatuju. Hárá rodičů fenka a byli jsme společně na procházce, takže to naši psi ví. Dala jsem tedy jednoho pejska, toho staršího, do jiné místnosti a už vím, že on to nedělá. Bála jsem se zdravotního problému, ale myslím si, že v takovém případě by se to stalo i když jsem doma.

10.6.2021 10:57
Lusyy

XXX.XXX.79.93

Četla jsem články co se týče té separační úzkosti. Je možné, aby tím pes trpěl, protože se nám narodilo miminko? Miminku jsou tři měsíce a kálení s močením začlo cca před měsícem. Pejsků si nadále všímám, mazlíme se, hrajem si, chodí semnou a kočárem na procházky. Drží se krásně vedle kočáru. Jediné, co už nedělám, že si je neberu na klín. Kvůli pelichání, byla jsem od chlupů a pak i malinkej, když jsem ho chovala. Zda je to tímto, jak to můžu napravit? V tomhle případě vynadani za ee asi není na místě.

10.6.2021 12:01

Lusyy napsal(a):
Četla jsem články co se týče té separační úzkosti. Je možné, aby tím pes trpěl, protože se nám narodilo miminko? Miminku jsou tři měsíce a kálení s močením začlo cca před měsícem. Pejsků si nadále všímám, mazlíme se, hrajem si, chodí semnou a kočárem na procházky. Drží se krásně vedle kočáru. Jediné, co už nedělám, že si je neberu na klín. Kvůli pelichání, byla jsem od chlupů a pak i malinkej, když jsem ho chovala. Zda je to tímto, jak to můžu napravit? V tomhle případě vynadani za ee asi není na místě.

Vynadání je na místě jen pokud jste si jistá, že to není zdravotním problémem, a jen pokud psa chytíte při činu. Cokoliv 2-3 vteřiny po činu už je pozdě a nemá smysl psovi nadávat.
Zatím bych se zaměřila na zjištění, kdo to dělá, pak případně vyšetření na veterině...

10.6.2021 13:11
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Lusyy napsal(a):

Tak u vás bude podle všeho příčinou příchod dítěte - to bývá často důvodem, proč do té doby čistotní psi začnou prasit.

10.6.2021 14:51
Lusyy

XXX.XXX.79.93

Jste všichni hodní, moc děkuji....Tak to se teda ,,mám" 😞 Zajdeme tedy v první řadě na vyšetření. Zda bude vše v pořádku, přiklonim se k separační úzkosti. Pokud to tak bude, jak to můžu napravit? Mám si jich víc všímat, ať je po jejich nebo naopak ať si zvykají, že už tu nejsou sami?

10.6.2021 15:43
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já bych teda hledala spojitost spíš s tím mimčem, když to začala chvíli po tom..

12.6.2021 22:29

Lusyy napsal(a):
Jste všichni hodní, moc děkuji....Tak to se teda ,,mám" 😞 Zajdeme tedy v první řadě na vyšetření. Zda bude vše v pořádku, přiklonim se k separační úzkosti. Pokud to tak bude, jak to můžu napravit? Mám si jich víc všímat, ať je po jejich nebo naopak ať si zvykají, že už tu nejsou sami?

Pockejte co vam rekne veterinar.
Nicmene - pokud krmite stejne (ve stejny cas), vencite cca stejne (ve stejny cas). Venujete se psikum cca stejne. Psi by to meli pobrat...
A problem by mel zmizet stejne jak zacal.
Pokud ne, tak stojite opet na zacatku - proc to dela...
A to uz by bylo asi treba poptat odbornika, ktery Vas (i mimco i pesky) uvidi a rekne kde je pripadny problem a jak z toho ven.

...napr. jedna kamaradka mela podobny problem - rada od odbornika znela - nenechavat pleny v byte...
Litat do kontiku po kazdym po*** nerealne.... Koupila nejaky super plenovy odhazovak a za chvili byl klid... Ale jestli to bylo tim... Tezko rict :)

13.6.2021 08:25

"...napr. jedna kamaradka mela podobny problem - rada od odbornika znela - nenechavat pleny v byte...
Litat do kontiku po kazdym po*** nerealne.... Koupila nejaky super plenovy odhazovak a za chvili byl klid... Ale jestli to bylo tim... Tezko rict"

jako jo, ze strany psa to může být v podstatě značkování

13.6.2021 10:40
Lusyy

XXX.XXX.79.93

Co se týče jídla a venčení, tak je to teď těžké. Dostávali pravidelně ráno a k večeru, misku spapali. Ale teď tomu jídlu moc nedávají, takže jim ty misky nechávám celý den dostupný. Někdy za den nezmizí ani granule a někdy sní půlku misky na 5x 😔 ... Ty jo, nooo, důvod značkování by mě nenapdl 😳 Pravda, že u psů je to vrozený pud. Ale ten speciální koš na pleny máme... Ve středu jdeme k doktorovi, tak uvidíme co poví.... Ale pro případ psychického problemu, znáte nejakeho toho odborníka, kterého by ste mi doporučili?

13.6.2021 11:54
šavlozubka

XXX.XXX.238.209

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pockejte co vam rekne veterinar.
Nicmene - pokud krmite stejne (ve stejny cas), vencite cca stejne (ve stejny cas). Venujete se psikum cca stejne. Psi by to meli pobrat...
A problem by mel zmizet stejne jak zacal.
Pokud ne, tak stojite opet na zacatku - proc to dela...
A to uz by bylo asi treba poptat odbornika, ktery Vas (i mimco i pesky) uvidi a rekne kde je pripadny problem a jak z toho ven.

...napr. jedna kamaradka mela podobny problem - rada od odbornika znela - nenechavat pleny v byte...
Litat do kontiku po kazdym po*** nerealne.... Koupila nejaky super plenovy odhazovak a za chvili byl klid... Ale jestli to bylo tim... Tezko rict :)

Jojo pleny jsou mor. Taky jsme (nejen) kvůli psovi museli pořídit speciální plenkokoš. Náš dědek, který nikdy ani jako štěně neraboval ani se moc nevyžíval v prasečinkách, totiž pro změnu s příchodem potomka, začal po novém mláděti ve smečce uklízet. Což znamenalo, že vytahal pleny z koše a pevný obsah sežral.

13.6.2021 14:13

Lusyy napsal(a):
Dobrý den.

Mám smečku... Pes a fena 5 let a pes 4 roky. Je to cca měsíc, co doma nacházím loužičky a někdy i stolici. Nevím si s tím rady, už hlavně kvůli tomu, že netuším kdo to dělá.
Stává se to i po hodině co byli venčený. Stačí abych byla pryč 40 minut a je to doma. Nebo přes noc, když spím. Nikdy to není když jsem u nich, tak nemám šanci zjistit, kdo z nich to dělá. A hlavně proč, v takovém věku. Někdy jsou dva dny, kdy se nic nestane a pak je třeba den, kdy se to stane 3x.
Máte prosím někdo radu, co s tím? Nechci nadávat všem třem, to mi přijde jako blbost.
Jak zjistit kdo to dělá, a proč to dělá. Popřípadě, jak to odnaučit, zda stejně jako u štěněte?
Předem moc děkuji za typy a rady.

Kamera by asi pomohla odhalit toho psa, který to dělá a třeba má problém....bych se asi zamýšlela i nad počínající alergií na složku potravy...můj pes má z krve prokázanou alergii na hovězí maso, tak mi zpětně dala smysl jeho jednorázová noční nehoda, když se pokadil v ložnici právě po vařeném hovězím mase...nestihĺ nás ani vzbudit...no my se pak za chvíli vzbudili sami...💩🤦‍♀️

Přidejte reakci

Přidat smajlík