Labrador smetanová štěňátka s PP

Prodám Labradorského retrívra - CHS Orvet s 28letou tradicí chovu labradorů...
DohodouNeregistrovaný uživatel
XXX.XXX.36.90
juhaj
napsal(a):
No, zajímalo by mě, čím neznámý chovatel, který udělá jeden, dva vrhy ohrozí chovatelskou mafii? Pod pokličku jim stejně tím neuvidí.
A v inzerci jsem objevila štěňata pomerianů po 50 tisících za kus, bez PP , zato s europasem. To už jsem zažila, že to bylo bráno jako PP. Zajímavé je, že údajně jsou po rodičích nejen s PP, ale i výstavních šampionech. Jestlipak se nový majitel bude zajímat, proč štěňata nemají PP? Bude mu to fuk. A pak se bude divit.
Tohle fakt neni pomeranian.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Mě napadlo, proč neuchovnit jinde, když tady.. a jsem si přečetla takovou veselou krá..:
http://www.klubchovatelunahacu.cz/cz/klubove-rady/bonitacni/
"majitel - občan ČR pro jejich chovné využití v rámci Klubu chovatelů naháčů ČR povinen je přihlásit a předvést na bonitaci Klubu i v případě, že prošli bonitací v zahraničí"
Ale když nebudu chovat pod klubem, tak jim je do toho houby a na jejich bonitaci lézt nemusím, ne?
Vím, že každý stát, klub,.. má podmínky jinak, dá se to zneužít..ale tak ať si to sjednotí a je to. Jestli je ta země, kam pojedeme uchovnit, klub v FCI, tak to nechápu, proč to takhle ..
napsal(a):
Mě napadlo, proč neuchovnit jinde, když tady.. a jsem si přečetla takovou veselou krá..:
"majitel - občan ČR pro jejich chovné využití v rámci Klubu chovatelů naháčů ČR povinen je přihlásit a předvést na bonitaci Klubu i v případě, že prošli bonitací v zahraničí"
Ale když nebudu chovat pod klubem, tak jim je do toho houby a na jejich bonitaci lézt nemusím, ne?
Vím, že každý stát, klub,.. má podmínky jinak, dá se to zneužít..ale tak ať si to sjednotí a je to. Jestli je ta země, kam pojedeme uchovnit, klub v FCI, tak to nechápu, proč to takhle ..
Já jen napíšu, jak je to u nás. Chovatelé GR, přesněji všech retrívrů jsou zastřešeni pod dvěma kluby: KCHLS a RK. Neznám historii vzniku, ale předpokládám, že někomu podmínky v KCHLS nevyhovovaly, tak si založil druhý klub, Retriever klub. Pokud někdo koupí uchovněného psa v zahraničí, musí ho uchovnit i tady. Nemusí být členem klubu, ale u jednoho z těch dvou klubů ho uchovnit musí. Jinak to nejde. A z toho teda vyplývá, že bonitaci a všechny podmínky nutné k uchovnění tady v ČR musí splnit znovu.
Netuším, jestli to bylo někdy jinak, ale teď je to takhle, mám to ověřeno.
napsal(a):
Budete chovat pod klubem vzdycky - i jako neclen, ale musite pod nejaky klub.
To znovu uchovneni mi dava smysl, kdyz chovate na uzemi cr, tj. podle cr pravidel.
Dost zemi nema zadna pravidla pro chov totiz. Chovne je vse, co se tam narodi s PP a nema vylucujici vadu.
Ale to me tady ted rozcupujete
napsal(a):
Každý chovný jedinec musi splňovat podminky chovnosti země, kde má občanství chovatel. Tzn., že i když budu chovat jako neclen klubu, tak můj pes musí splňovat stejné podmínky chovnosti, jako psi členů klubu.
Tak já budu mít dvojí.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Každý chovný jedinec musi splňovat podminky chovnosti země, kde má občanství chovatel. Tzn., že i když budu chovat jako neclen klubu, tak můj pes musí splňovat stejné podmínky chovnosti, jako psi členů klubu.
No a co když si zaregistruji chovku v té zahraniční instituci a budu prostě chovat papírová zvířata v zahraničním chovu? Nemyslím si, že by přímo občanství jako takové mělo na tohle mít vliv. Mohu si jako občan EU založit právnickou osobu (firmu) - chovnou stanici - klidně v Polsku, a chovat na českém území podle polských pravidel, jezdit na svody a bonitace do PL, a prodávat papírové psy s papíry dle PL pravidel. Se domnívám. A určitě ani nemusím zakládat firmu, určitě to jde vyřešit i v občanské rovině. Ale jsou to jen domněnky.
Ostatně jak se to dělá, když se jezdí krýt za hranice? Přeci ti zahraniční psi nemají uchovnění v CZ? Nebo jsou na základě výsledků nějakých mezinárodních akcí uznáni pro chov v CZ? A proč by se na takové akci nemohl objevit CZ pes a díky bonitaci tam získat uchovnění i v CZ na základě stejných podmínek.... Uvažuji nahlas.
Nevím, jestli jako občan ČR můžu mít chovnou stanici v Polsku. Ale mám fenu odchovanou v ČR na ruskou ch.st., takže mám exportní PP. A bylo mi chovatelkou nabízeno uchovnění v Rusku.
Jinak např. AUO je možné chovat pod dvěma kluby a každý z nich měl jiné podmínky uchovnění. Dokonce KCHMPP měnil podmínky uchovnění z roku na rok. Zas - nevím, jestli je to tak pořád.
Patřit do zahraničního klubu (musíte zase splňovat jeho podmínky, ale neváže se na občanství) se tady nevyplácí. Je tu zvyk, že správnějc je FCI/ČMKU. Když máte zvíře s jiným papírem, vypadá to nedůvěryhodně.
Zahraniční pokrývač podmínky zdejší splňovat nemusí a o jednotných podmínkách mezinárodních mi nikdo neřekl, každá země/org. uznává do chovu jinak. Tady by byl třeba i neuchovnitelný. Ale tak pak záleží na kupci, za co chce zaplatit, jestli slyší na zahraničí, nebo výsledky rodičů.
napsal(a):
No a co když si zaregistruji chovku v té zahraniční instituci a budu prostě chovat papírová zvířata v zahraničním chovu? Nemyslím si, že by přímo občanství jako takové mělo na tohle mít vliv. Mohu si jako občan EU založit právnickou osobu (firmu) - chovnou stanici - klidně v Polsku, a chovat na českém území podle polských pravidel, jezdit na svody a bonitace do PL, a prodávat papírové psy s papíry dle PL pravidel. Se domnívám. A určitě ani nemusím zakládat firmu, určitě to jde vyřešit i v občanské rovině. Ale jsou to jen domněnky.
Ostatně jak se to dělá, když se jezdí krýt za hranice? Přeci ti zahraniční psi nemají uchovnění v CZ? Nebo jsou na základě výsledků nějakých mezinárodních akcí uznáni pro chov v CZ? A proč by se na takové akci nemohl objevit CZ pes a díky bonitaci tam získat uchovnění i v CZ na základě stejných podmínek.... Uvažuji nahlas.
Ne, jako občan ČR si nemůžete založit chs v jiné zemi - registrace chs se váže na občanství a trvalý pobyt a tyto registrace jsou prováděny centrálně pro celou FCI z Bruselu.
Pokud máte zvíře neuchovnitelné tady, tak můžete maximálně fiktivně prodat fenu zahraničnímu chovateli v zemi, kde ta její vada projde (nemusí tam mit bonitaci nebo zdravotní testy) , a odchováváte na cizí chs. Takto to dělají v ČR různí podvodníci, ze chovají na Rusko, Maďarsko, Chorvatsko, Itálii apod.
Pokud jedete krýt ven, tak pes musí být chovný v té zemi, a náš klub si může navíc vyžádat genetický profil psa u plemen, kde se provádí paternita, aby šel štěňatům ověřit původ.
napsal(a):
Nevím, jestli jako občan ČR můžu mít chovnou stanici v Polsku. Ale mám fenu odchovanou v ČR na ruskou ch.st., takže mám exportní PP. A bylo mi chovatelkou nabízeno uchovnění v Rusku.
Jinak např. AUO je možné chovat pod dvěma kluby a každý z nich měl jiné podmínky uchovnění. Dokonce KCHMPP měnil podmínky uchovnění z roku na rok. Zas - nevím, jestli je to tak pořád.
U plemen, která se chovají pod více kluby nesmí mít ten později vznikající klub mírnější podmínky chovnosti než ten první - může je mít buď stejné nebo přísnější.
Proč by to byli podvodníci, třeba je to jen rychlejší, pohodlnější, než žádat o nový klub.
Ne všechny ruské/další kluby jsou přece špatné, stejně jako ty české.
Tak mě by spíše zajímalo, pod jakým klubem (jaké mají podmínky), ne ve kterém státě.
Mě tohle docela překvapilo, že v rámci jedné organizace jsou v různých zemích/klubech jiné podmínky. Když to teda už vím, tak jako kupujícímu mi nějaké zahraniční krytí může být fuk, nebo naopak mě to odradit, když tam nemají k uchovnění nutného nic, ale dělá se z toho výhoda.
Je to zajímavé. Do toho nerýpu, jen tak přemýšlím, proč nejsou všude stejná pravidla.
když tam nemají k uchovnění nutného nic, ale dělá se z toho výhoda.
ne, nedela se z toho vyhoda jen to vyuzivaji ruzni vycuranci. a je treba, aby se to vedelo.
normalni chovatele maji zvirata otestovane i kdyz nemusi totiz. oni chteji !
buggyra - ne, na pravnickou osobu CHS nezalozite.
napsal(a):
Proč by to byli podvodníci, třeba je to jen rychlejší, pohodlnější, než žádat o nový klub.
Ne všechny ruské/další kluby jsou přece špatné, stejně jako ty české.
Tak mě by spíše zajímalo, pod jakým klubem (jaké mají podmínky), ne ve kterém státě.
Mě tohle docela překvapilo, že v rámci jedné organizace jsou v různých zemích/klubech jiné podmínky. Když to teda už vím, tak jako kupujícímu mi nějaké zahraniční krytí může být fuk, nebo naopak mě to odradit, když tam nemají k uchovnění nutného nic, ale dělá se z toho výhoda.
Je to zajímavé. Do toho nerýpu, jen tak přemýšlím, proč nejsou všude stejná pravidla.
Žádat o nový klub by Vám bylo úplně k ničemu, protože by zvířata uchovňovaná v něm musela splnit stejné podmínky chovnosti, jako v tom předchozím, takže pokud máte neuchovnitelné zvíře kvůli nějaké vadě nebo špatným zdravorním testům, tak si nepomůžete.
A pokud jde o zahraniční krytí, tak jednak Vás nikdo nenutí si koupit štěně po zahraničním psovi, který nemá zdravotní testy nebo zkoušky. A druhak, pokud už nekdo jede krýt ven za těžký eura, tak si vybere psa, co má splněné nadstandardní testy, výkonnost nebo tituly z výstav. Proč by jinak jezdil krýt ven, kdyby mu slo jen o samčí pohlavní buňky libovolné kvality ...? 🤔
Proč by jinak jezdil krýt ven, kdyby mu slo jen o samčí pohlavní buňky libovolné kvality ...?
ted jsem odpadla
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
U plemen, která se chovají pod více kluby nesmí mít ten později vznikající klub mírnější podmínky chovnosti než ten první - může je mít buď stejné nebo přísnější.
a zalozit klub uz ted v CR neni tak jednoduche , jako to bylo pred par lety. tech zamitnutych zadosti je hafo
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
To není jednoduché už cca 20 let. Musí k tomu být relevantní důvod - to, že se pohádala Maruna s Božkou nestačí 😉
A jak to je se zařazením plemene do některého stávajícího klubu?
Myslím třeba právě AUO, původně v "málopočetných" a pak přidaní do "belgičanů".
Asi to bude u více plemen.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
AUO se pod málopočetnýma chová stále.
To já vím, právě, že se chová pod oběma kluby. Spíš mě zajímalo, jak a proč se pod BO dostali. Ale jen hypoteticky, psici je 12 let a chovatelské ambice jsem ani neměla.
A přivezla jsem si ji tenkrát na základě momentálního vnuknutí :-)). Bez studování chov.stanic - vlastně jsem ani nevěděla, z které je. Přesně tak, jak se pes kupovat nemá. Jen jsem věděla, že ke kozám bude skvělá.
napsal(a):
To já vím, právě, že se chová pod oběma kluby. Spíš mě zajímalo, jak a proč se pod BO dostali. Ale jen hypoteticky, psici je 12 let a chovatelské ambice jsem ani neměla.
A přivezla jsem si ji tenkrát na základě momentálního vnuknutí :-)). Bez studování chov.stanic - vlastně jsem ani nevěděla, z které je. Přesně tak, jak se pes kupovat nemá. Jen jsem věděla, že ke kozám bude skvělá.
Jak to bylo přesně by nejlíp řekla ta Hana, ale obecně musí s tím nápadem někdo oslovit klub pod který m chce plemeno chovat, dohodnout se na podmínkách a pak si zažádat na ČMKU o schválení tohoto kroku.
Obecně s přechodem z KCHMPP asi takové problémy nebývají, protože ta na začátku málopočetná plemena se časem rozrostou a pak se chtějí nějak osamostatnit a vytvořit si svoji strukturu. Ten KCHMPP je taková z nouze ctnost a co tak vidím, tak i chov pod ním podle toho vypadá 🤫
napsal(a):
Pokud nepriznaji, ze ho koupili - do 3 mesicu to nemusi veta ani napadnout.
U starsiho je podle me upozorni, az kdyz prijdou na ockovani vztekliny.
Jinak to opravdu neni jeho valka.
a jen tak btw . jednou jedinkrat jsem na veterine zazila, ze vet zkonroloval cip nez sel vysetrovat dal.
pro me to bylo az nepochopitelne - chtela jsem progesteron
Tak já zatím moc veterinářů neobešla, byla jsem u dvou doktorek. Obě si zkontrolovaly na prvním vyšetření čip čtečkou.
assil
napsal(a):
Ale je, když se chce a jste ten správný člověk, jde všechno, dokonce i klub s daleko mírnějšíma chovnýma podmínkama.
ano, vim o te situaci kolem spicu...
assil
napsal(a):
Ale je, když se chce a jste ten správný člověk, jde všechno, dokonce i klub s daleko mírnějšíma chovnýma podmínkama.
ano, vim o te situaci kolem spicu...