Koupila jsem štěně labradora, ale je to křizenec se stafordem

Labradorský retrívr
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Joanett

15.6.2021 06:48
Joanett

XXX.XXX.32.194

Dobry den,
vztahuje se na stenatko z bazaru od pani, která ho mela 3 dny (syn mel udajnou alergii) nejaka zaruka, kdyz nemame smlouvu?
Koupila jsem stene labradora za 15000. Nakonec jsem zjistila, ze je to krizenec se stafordem a puvodni cena majitelky byla 3500 Kc.
Penize jsem ji poslala na ucet.
Dekuji.

15.6.2021 07:22
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Joanett napsal(a):
Dobry den,
vztahuje se na stenatko z bazaru od pani, která ho mela 3 dny (syn mel udajnou alergii) nejaka zaruka, kdyz nemame smlouvu?
Koupila jsem stene labradora za 15000. Nakonec jsem zjistila, ze je to krizenec se stafordem a puvodni cena majitelky byla 3500 Kc.
Dekuji.

Nevztahuje se na to nic - koupila jste zvíře bez prokazaného původu, dostala jste zvíře bez prokazaného původu. Zaplatila jste dobrovolně, "zboží" jste obdržela, takže máte co jste chtěla.

Pokud nemáte smlouvu a zvíře není zároveň označené mikročipem, tak nedokážete nikomu nic.

15.6.2021 07:24
Fiona.Praha

XXX.XXX.68.224

Joanett napsal(a):
Dobry den,
Dekuji.

Záruka na co?
Ona Vám tvrdila, že je to labrador s PP?

Dala jste 15000,- naprosto neznámé ženě, která Vám něco nakukala. Žádnou kupní smlouvu nemáte. Očipované a zaregistrované štěně asi taky nebylo.
A pak jste teda asi zjistila, že je to jen překupnice, která si na Vás vydělala hezkých 11500,-. Sorry, ale na blbost se nikdy nikde žádná záruka nevztahuje.

Snad Vás to poučilo, budete mít psa ráda, dáte mu dostatečnou výchovu a lásku a příště už si takhle psa kupovat nebudete.

Joanett

15.6.2021 07:42
Joanett

XXX.XXX.32.194

Ona tvrdila, ze je to cistokrevne stene. Kontaktovala jsem veterinare a dostala se k prvotnim majitelum. Pry uz jsem treti. Jasne, udelala jsem chybu a to vim i bez vas. Ale chtela bych alespon rozdil penez vratit. Jdu podat trestni oznameni, tak uvidime.

15.6.2021 07:44
Fiona.Praha

XXX.XXX.68.224

No, tak to jsem zvědavá. Nejste sama, kdo takhle "nakoupil".
Jestli uspějete, stálo by to za zveřejnění v médiích.

15.6.2021 07:50
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Joanett napsal(a):
Ona tvrdila, ze je to cistokrevne stene. Kontaktovala jsem veterinare a dostala se k prvotnim majitelum. Pry uz jsem treti. Jasne, udelala jsem chybu a to vim i bez vas. Ale chtela bych alespon rozdil penez vratit. Jdu podat trestni oznameni, tak uvidime.

Čistokrevné je POUZE štěně s PP - všechno ostatní je pes bez prokazaného původu, tzn. že to může být cokoliv.

Pokud štěně nemělo mikročip a nemáte smlouvu, tak ani neprokážete, že je to ten pes, kterého Vám prodala. A pochybuju, že původní majitelka Vám něco v případě prodaného TO dosvedčí, protože v případě prodeje nečipovaného štěněte jí hrozí slušný flastr.

Pokud štěně čipované a zaregistrované bylo, tak ji můžete max prásknout na finančák, pokud příjem neprizná, ale levně koupit a draho prodat není trestný čin.

15.6.2021 07:55
Mí

XXX.XXX.101.68

Možná i ústní tvrzení,pokud máte svědka by mohlo mít nějakou váhu.I když vám moc šancí nedávám.

15.6.2021 08:01
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Mí napsal(a):
Možná i ústní tvrzení,pokud máte svědka by mohlo mít nějakou váhu.I když vám moc šancí nedávám.

Váhu čeho?
Baba řekne, ze štěně koupila jako labradora, doma ji zničilo sedačku za 11.000 (proto to navýšení ceny), a nazdar bazar.

Zadavatelka štěně dobrovolně přebrala, takže věděla co kupuje a za kolik.

Tohle u žádného soudu neprojde a prodělá na tom další balík.

15.6.2021 08:10
janaa

XXX.XXX.38.22

TO není podávat na co, jak píše inspektor. Takže vám řeknou,ať to řešíte občanskoprávní žalobou, utratíte majlant za advokáta a nikomu nic nedokážete

Joanett

15.6.2021 08:11
Joanett

XXX.XXX.32.194

Puvodni majitel mel inzerat, ze prodava krizene stene labradora se stafordem za 3500. Pani co mi ho prodalq mela inzerat, ze prodava cistokrevne atene labradora za 17000. Nakonec sla na cenu 15000. Takze si myslim, ze snad nejaka sance na uapech je. Je to obohaceni nad 10tisic korun. Tudiz trestni cin.

15.6.2021 08:11
libuko

XXX.XXX.47.2

Tak vzdycky je nadeje, treba to ta zenska neudelala poprve -preprodej stenat. Sikovny pravnik by to mohl najit a ejhle- vice poskozenych, svedci, neco jako "proti dobrym mravum". Asi jsem naivní, ale pokud ma na zadavatelka energii a penize, proc to nezkusit.

15.6.2021 08:15
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

libuko napsal(a):
Tak vzdycky je nadeje, treba to ta zenska neudelala poprve -preprodej stenat. Sikovny pravnik by to mohl najit a ejhle- vice poskozenych, svedci, neco jako "proti dobrym mravum". Asi jsem naivní, ale pokud ma na zadavatelka energii a penize, proc to nezkusit.

Ale předprodej štěňat není v ČR trestný čin - jediné, co může být v souvislosti s tímto trestným činem je nedovolené podnikání a kracení daně.
To ale zadavatelce prachy nevrátí.

15.6.2021 08:16
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Joanett napsal(a):
Puvodni majitel mel inzerat, ze prodava krizene stene labradora se stafordem za 3500. Pani co mi ho prodalq mela inzerat, ze prodava cistokrevne atene labradora za 17000. Nakonec sla na cenu 15000. Takze si myslim, ze snad nejaka sance na uapech je. Je to obohaceni nad 10tisic korun. Tudiz trestni cin.

Bylo štěně v době prodeje čipované a čip zaregistrovaný na původního majitele?

15.6.2021 08:17
marushka

XXX.XXX.41.2

Joanett napsal(a):

To není obohacení - pro překupníka to byl prostě obchod, nic protiprávního.. a vy jste naletěla.. Můžete se občanskoprávně domáhat u soudu, že Vámi zakoupené zvíře nemá ujednané vlastnosti (čistokrevný labrador), ale s ústní kupní smlouvou Vám dávám naprosto minimální šanci na úspěch.. Nevím, co Vás to napadlo kupovat za 15 000 Kč štěně bez PP. No co už.. ponaučení... Hlavně ať je štěně zdravé a snad ho budete mít rádi, i když je to kříženec.

15.6.2021 08:18
janaa

XXX.XXX.38.22

Joanett napsal(a):

Jaký obohacení? Přeprodej čehokoli za vyšší cenu není trestný čin. Každej si za cokoli může říct kolik chce, a je jen na tom dalším,zda takovou cenu akceptuje. O tom je obchod. To je jakoby mě někdo chtěl žalovat, že vyrobím zboží za stovku a prodávám ho za deset tisíc. Moje věc

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.6.2021 08:19

Joanett napsal(a):

Říkám to každýmu pořád dokola. I když nejste vzdělaní ohledně PP, tak na bazarech, bazoši zásadně nekupovat! Škoda, že jste se tady nezeptala předtím, než jste ty peníze na cizí účet poslala. Teď už máte smůlu. Smlouvu nemáte, takže to bude tvrzení proti tvrzení.

15.6.2021 08:26
libuko

XXX.XXX.47.2

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Ale předprodej štěňat není v ČR trestný čin - jediné, co může být v souvislosti s tímto trestným činem je nedovolené podnikání a kracení daně.
To ale zadavatelce prachy nevrátí.

Jasne, bylo mysleno ve smyslu - koupim pozlaceny naramek (krizenec) a prodam jako pravy (plemeno i kdyz bez pp). Muze mi to projit jednou, kdyz bude situace jako u zadavatelky (jen ustni dohoda, okecavacka), ale pokud by to bylo opakovane jednani, tak proste smula.
A tak nejak si myslim, ze koupit neco za 5 a prodat za 15 bez nejake pridane hodnoty uplne v poradku neni a treba na to nejaky paragrafek pamatuje 🙂.

15.6.2021 08:28

libuko napsal(a):
Jasne, bylo mysleno ve smyslu - koupim pozlaceny naramek (krizenec) a prodam jako pravy (plemeno i kdyz bez pp). Muze mi to projit jednou, kdyz bude situace jako u zadavatelky (jen ustni dohoda, okecavacka), ale pokud by to bylo opakovane jednani, tak proste smula.
A tak nejak si myslim, ze koupit neco za 5 a prodat za 15 bez nejake pridane hodnoty uplne v poradku neni a treba na to nejaky paragrafek pamatuje 🙂.

Nepamatuje. Ceny jsou tržní. I kdyby ho koupila za 60 tis., tak koupí s cenou souhlasila.
Asi budu hnusná, ale já tyhle lidi nelituju. Za blbost se platí.

15.6.2021 08:29
rapotacka11

XXX.XXX.224.202

Fiona.Praha napsal(a):
No, tak to jsem zvědavá. Nejste sama, kdo takhle "nakoupil".
Jestli uspějete, stálo by to za zveřejnění v médiích.

A jestli neuspějete, tak taky.

15.6.2021 08:30
rapotacka11

XXX.XXX.224.202

Že bych si začala přivydělávat k důchodu?

15.6.2021 08:35
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

libuko napsal(a):

Žádný paragráfek na to nepamatuje - na tomto principu funguje každý obchod. I to oblečení, co máte na sobě nekdo vyrobil za pakatel a každý přes koho prošlo si na to prirazil slušnou marži.

Nikdo babě nedokáže, že prodala úmyslně křížence (těch je navíc v bez PP chovu tak 80% aniž by o tm majitelé věděli). Pokud není pes prodávaný jako s pp (což nebyl), tak o žádné čistokrevnosti nemůže být řeč.

15.6.2021 08:46

Joanett napsal(a):
Dobry den,
Dekuji.

..a dobře vám tak, podporujete množení štěňat.....

15.6.2021 08:52
libuko

XXX.XXX.47.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nepamatuje. Ceny jsou tržní. I kdyby ho koupila za 60 tis., tak koupí s cenou souhlasila.
Asi budu hnusná, ale já tyhle lidi nelituju. Za blbost se platí.

Ta cena ale byla navysena na zaklade lzive/chybne informace. A neco jako bezduvodne obohaceni existuje 🙂. Kazdopadne bych zadavatelku od snahy s tim pravne neco delat neodrazovala. I kdyby to melo pro tyto prekupniky znamenat jen vzdalene tytyty.
Pro ta stenata to neni nic moc- vezmou je od maminy, par dni nekde kdovi za jakych podminek pobudou a zase jinam. Jen aby si nekdo namastil kapsu. Kazda snaha na to upozornit a resit je spravna.
A ano, ke koupi vubec nemelo dojit.

Miriam33

15.6.2021 08:55
Miriam33

XXX.XXX.210.31

To fakt aby se člověk bál prodávat i křížence, když štěňátka se pak stanou předmětem takového hnusného kupčení. Když je dáte za málo, tak se pak najdou takovýhle křiváci. Jak tyhle hyeny vyselektovat?
Slečny je mi fakt líto, jsou to draze získané zkušenosti s lidskou falší.
Teď co se štěnětem? Jestli se vám líbí a je fajn, máte holt hodně drahého voříška. Mějte ho ráda i přes to. Pokud si na tuto směsku plemen netroufáte, prodejte ji nebo zkuste prodat zpět majitelce štěněte.
Na těch podvodnících si asi nic nevezmete, jsou to bezpáteřní s...ě, ani přes policii, leda by vás bylo hodně, jen se tím budete užírat. Oznámení na policii klidně zkuste, třeba jen pro svůj klid, ale kladný výsledek nečekejte, jen by vás to hnětlo.
Každý člověk někdy uletí a pořídí si neuváženě něco předraženého, co nakonec leží někde ve skříni nebo se musí snažit něco složitě odhlašovat ... vám to aspoň roztomile běhá doma a pokud si ho necháte, tak na něj hlavně nekoukejte s křivdou.
Jinak známí pořizovali teď štěně zlaťáka s PP, přímo z chovky, 30 000 Kč.
Příštího psíka jen z chovné stanice nebo pres návštěvu u chovatele doma se zkouknutim celé psí rodinky. I tak je to risk, můžou vám tvrdit o čistokrevnosti cokoliv, s tím musíte počítat. Doba podploťáčků za odvoz nebo flašku vína už asi nenávratně minula.

15.6.2021 08:56
Štírek666

XXX.XXX.163.181

Joanett napsal(a):

To ale není trestní čin.
Vždy se vydělávalo na blbosti lidí a stále se vydělávat bude, dokud bude poptávka, bude nabídka.
Čím víc napálených lidí, tím líp, protože když vám někdo ze svých zkušeností bude vyprávět, ať to nekupujete, stejně si to uděláte po svém. Takhle už se vám to nestane.

15.6.2021 08:58

libuko napsal(a):
Ta cena ale byla navysena na zaklade lzive/chybne informace. A neco jako bezduvodne obohaceni existuje 🙂. Kazdopadne bych zadavatelku od snahy s tim pravne neco delat neodrazovala. I kdyby to melo pro tyto prekupniky znamenat jen vzdalene tytyty.
Pro ta stenata to neni nic moc- vezmou je od maminy, par dni nekde kdovi za jakych podminek pobudou a zase jinam. Jen aby si nekdo namastil kapsu. Kazda snaha na to upozornit a resit je spravna.

Řešila jste někdy občanskoprávní spor u soudu? Tam chtějí důkazy. Jak dokáže to bezdůvodné obohacení, když nemá v ruce naprosto nic? Já bych do toho po zkušenostech nešla. Stojí vás to peníze a hlavně spoustu času a výsledek vás nepotěší a ještě budete vypadat jako blbec. Ale pokud měla zadavatelka 15 tis. na křížence, tak asi má i na vyhazování za nesmyslné tahanice u soudu, tak potom jo, ať do toho jde.

15.6.2021 09:07
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.220

libuko napsal(a):

U všech bez PP jedinců je informace o čistokrevnosti lživá/chybná.

Baba prodávala psa BEZ PROKÁZANÉHO PŮVODU - v tomto nelhala a pokud je nekdo za takového psa ochoten zaplatit 15 tis., tak má co chtěl.

Miriam33

15.6.2021 09:14
Miriam33

XXX.XXX.210.31

Kdyby měla tooolik peněz, neřeší 11 tisíc a nebude kupovat štěně na bazaru. A Vy to dobře víte.

15.6.2021 09:19

Miriam33 napsal(a):
Kdyby měla tooolik peněz, neřeší 11 tisíc a nebude kupovat štěně na bazaru. A Vy to dobře víte.

Jako nezlobte se na mě, ale poslat jen tak 15 tis. někomu, koho neznám? To myslíte vážně?

15.6.2021 09:20
libuko

XXX.XXX.47.2

Řešila jste někdy občanskoprávní spor u soudu? Tam chtějí důkazy. Jak dokáže to bezdůvodné obohacení, když nemá v ruce naprosto nic? Já bych do toho po zkušenostech nešla. Stojí vás to peníze a hlavně spoustu času a výsledek vás nepotěší a ještě budete vypadat jako blbec. Ale pokud měla zadavatelka 15 tis. na křížence, tak asi má i na vyhazování za nesmyslné tahanice u soudu, tak potom jo, ať do toho jde.

Porad bych videla sanci v tom, ze lidi co koupili od pani takhle stene bylo vic a podari se to vystrachat, pak by byli svedci. Jinak vazne nic moc.

15.6.2021 09:20

Libuko, prosím, nastudujte si definici bezdůvodného obohacení. Takhle dáváte tak trochu nesmyslné rady.

15.6.2021 09:23
rapotacka11

XXX.XXX.224.202

Jaké rady?

15.6.2021 09:25

Takovéto rady:
Ta cena ale byla navysena na zaklade lzive/chybne informace. A neco jako bezduvodne obohaceni existuje 🙂. Kazdopadne bych zadavatelku od snahy s tim pravne neco delat neodrazovala.

15.6.2021 09:26

Jako ja tomu nerozumim, ale neni tohle uvedeni v omyl/podvod? jako kdyz si objednate neco na dobirku a v baliku dojde neco uplne jineho?
chapu, ze se tady napise bPP a mnoho lidi ma hned cerveny hadr pred ocima - ale asi bych se minimalne pravnika zeptala, co s tim.

15.6.2021 09:28

Jako ja tomu nerozumim, ale neni tohle uvedeni v omyl/podvod? jako kdyz si objednate neco na dobirku a v baliku dojde neco uplne jineho?
chapu, ze se tady napise bPP a mnoho lidi ma hned cerveny hadr pred ocima - ale asi bych se minimalne pravnika zeptala, co s tim.

Souhlasím, jasně, že je to podvod, ale kámen úrazu je v tomhle:
Ona ji zažaluje za podvod. Písemná smlouva není a překupnice řekne, že při uzavírání ústní kupní smlouvy jasně upozornila majitelku na to, že jde o křížence. A je vymalováno.

15.6.2021 09:30
libuko

XXX.XXX.47.2

Libuko, prosím, nastudujte si definici bezdůvodného obohacení. Takhle dáváte tak trochu nesmyslné rady.

Neradim, to bych si netroufla, protoze nejsem pravnik. Pouze diskutuji, protoze situaci zadavatelky nevnimam tak bez sance jak ostatni, to je vse.

15.6.2021 09:34

Pak se omlouvám, mně to vyznělo jako rada, ať do toho jde, že se překupnice bezdůvodně obohatila. Což ale bohužel není pravda.

A já naopak vnímám situaci zadavatelky naprosto bez šance. Ale kdo ví, třeba by se stal zázrak a pak bych srazila podpatky, zasalutovala a pogratulovala. Upřímně, bez ironie.

15.6.2021 09:35
Markéta80

XXX.XXX.227.151

Joanett napsal(a):

ona ale nic špatně neudělala. prodala štěně a Vy jste ho koupila čistokrevné štěně přece neznamená vůbec nic.

15.6.2021 09:36

Ona ji zažaluje za podvod. Písemná smlouva není a překupnice řekne, že při uzavírání ústní kupní smlouvy jasně upozornila majitelku na to, že jde o křížence. A je vymalováno.

jj. chapu, ze definice je dulezita. ale taky nad tim mavnout rukou a -dobre ti tak? nevim no.
nicmene -nikdo jsme u toho nebyli - a mohla existovat pisemna komunikace, svedci.
pravnika bych se teda zeptala.

15.6.2021 09:43

Ale pokud šikovný právník sepíše bububu dopis přeprodejkyni, mohla by se leknout a část peněz vrátit. Bez soudu.

Záleží, jak moc v tom umí dotyčná chodit, s ostřílenou podvodnicí to nehne.

15.6.2021 09:45
Markéta80

XXX.XXX.227.151

Miriam33 napsal(a):

peněz asi má dost když pošle za štěně o kterém nic neví 15 000. A i na pohled to štěně muselo vypadat jinak. Má co chtěla.

15.6.2021 09:49
Štírek666

XXX.XXX.163.181

jj. chapu, ze definice je dulezita. ale taky nad tim mavnout rukou a -dobre ti tak? nevim no.
nicmene -nikdo jsme u toho nebyli - a mohla existovat pisemna komunikace, svedci.
pravnika bych se teda zeptala.

Ale i kdyby? Tak co? I kdyby za štěně chtěla 50tis a našel se blb, co to dá......jeho věc. Má na to dá.
Já stále nechápu, o co jde.
Prodávající nasadil cenu, kupující cenou souhlasil a koupil.
To je jako bych si koupila banány a vedle je měli levnější......si maximálně můžu říct.....že se mám víc zajímat a nebo to neřešit

15.6.2021 09:52

Štírek666 napsal(a):
Ale i kdyby? Tak co? I kdyby za štěně chtěla 50tis a našel se blb, co to dá......jeho věc. Má na to dá.
Já stále nechápu, o co jde.
Prodávající nasadil cenu, kupující cenou souhlasil a koupil.
To je jako bych si koupila banány a vedle je měli levnější......si maximálně můžu říct.....že se mám víc zajímat a nebo to neřešit

Problem je v tom, ze si koupite banany a misto nich dostanete jabka?
a jako jabka to koupil ten co prodaval banany a jsou na to dukazy?

ale chapu, ze to nechapate , protoze bPP

15.6.2021 09:56

Petro, pak je ale potřeba prokázat i to, že jsem opravdu dostala jabka místo banánů. Tedy provést testy, které jednoznačně prokážou, že nemám banány, ale jabka. Pak taky musíte prokázat, že ten, co mi prodal jabka místo banánů, to jako jabka už koupil. A jsme znovu u toho, že neznáme celý příběh. Byla jabka načipována už u prapůvodního majitele/chovatele? Protože jestli ne, neprokážete, že jabka byla původně prodána jako jabka a pak následně jako banány.

Omlouvám se, nemohla jsem si pomoct

15.6.2021 10:01
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.220

Myslíš, že to štěně přišlo v balíku na dobírku? 🤔

Podle mě si jej zadavatelka fyzicky převzala a tím převzetím a zaplacením potvrdila s koupí tohoto konkrétního zvířete za tu konkrétní cenu souhlas.

15.6.2021 10:02

Mně ani není jasné z příspěvku zadavatelky, jestli tu prodávající vůbec zná jménem. A kde přebírala to štěně. I když jí poslala peníze na účet, nemusí to být její účet.

15.6.2021 10:11

Petro, pak je ale potřeba prokázat i to, že jsem opravdu dostala jabka místo banánů. Tedy provést testy, které jednoznačně prokážou, že nemám banány, ale jabka. Pak taky musíte prokázat, že ten, co mi prodal jabka místo banánů, to jako jabka už koupil. A jsme znovu u toho, že neznáme celý příběh. Byla jabka načipována už u prapůvodního majitele/chovatele? Protože jestli ne, neprokážete, že jabka byla původně prodána jako jabka a pak následně jako banány.

Omlouvám se, nemohla jsem si pomoct

"A jsme znovu u toho, že neznáme celý příběh"

jj. uz se tocime v kruhu.
moje odpoved byla na rozcilovani se "kde je problem"

15.6.2021 10:15
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.220

"A jsme znovu u toho, že neznáme celý příběh"

jj. uz se tocime v kruhu.
moje odpoved byla na rozcilovani se "kde je problem"

Problém je v tom, že pokud nekdo kupuje anonymní zvíře nez pokladů a označení, tak musí automaticky počítat s určitou (ne malou) mírou rizika - pokud do toho i přesto jde, tak je to jeho svobodná volba.

15.6.2021 10:21

Problém je v tom, že pokud nekdo kupuje anonymní zvíře nez pokladů a označení, tak musí automaticky počítat s určitou (ne malou) mírou rizika - pokud do toho i přesto jde, tak je to jeho svobodná volba.

ale ja to nezpochybnuju!

jen nechci mavnout rukou nad podvodem ve jmenu "patri ti to, koupilas psa bPP"

chapeme se?

15.6.2021 10:27
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.220

ale ja to nezpochybnuju!

chapeme se?

Vím, co tím chceš říct, ale asi je potřeba stát nohama na zemi - když si na Sapě koupím od nějakého Van Then Nguyena kabelku Gucci za 500 Kč, tak mi musí být dopředu jasné, že to kvalitu Gucci mít nebude a reklamovat to můžu tak možná na 5.nástupiště, protože milej Van Then řekne, že "ja pani nikdy neviděla a nerozumim šésky..."

15.6.2021 10:34

resis neco jineho nez ja

15.6.2021 10:34

za zákona (veterinární zákon) mělo být štěně před prodejem čipováno
pokud není - pokuta až 50 tisíc
pravda, vina bude pravděpodobně na obou stranách transakce - prodávajícím i kupujícím

15.6.2021 10:35

ale ja to nezpochybnuju!

chapeme se?

Podvod?

Cena je záležitost akceptace mezi prodávajícím a kupujícím. Kupující na cenu přistoupila i když psa viděla, cenu bez řečí zaplatila - peníze převedla na účet, který určila prodávající.
Domněnka, že je štěně stejným psem jako v inzerátu za 3500,--, je jen domněnkou, kterou není jak prokázat.

15.6.2021 10:38
Štírek666

XXX.XXX.163.181

Problem je v tom, ze si koupite banany a misto nich dostanete jabka?
a jako jabka to koupil ten co prodaval banany a jsou na to dukazy?

ale chapu, ze to nechapate , protoze bPP

Tak ,že nezkušený člověk nepozná štěně labroše , to dovedu pochopit. Když si bere štěně bez pp, měl by počítat s tím, že to labroš nebude.
Ovšem i blb, když si jde koupit banány pozná, že mu někdo cpe jablka a pak buď koupí a je to opravdu blb a nebo nekoupí a půjde si pro své banány vedle.

15.6.2021 10:42

"Pani co mi ho prodalq mela inzerat, ze prodava cistokrevne atene labradora za 17000."

tohle je podvod
taky bych na štěněti nic nepoznala,teda pokud by nebylo třeba modré......

15.6.2021 10:42
janaa

XXX.XXX.38.22

za zákona (veterinární zákon) mělo být štěně před prodejem čipováno
pokud není - pokuta až 50 tisíc
pravda, vina bude pravděpodobně na obou stranách transakce - prodávajícím i kupujícím

Ano,jenže není čipované,tudíž nikdo nedokáže,že je to štěně od dotyčného
A jinak pokutovat nákup nečipovaných neočkovaných štěňat, považuju za jedinou možnost, jak množky a překupníky omezit. Přenést tu odpovědnost i na kupující, dost lidí by si to pak ze strachu rozmyslelo. Jenže dokud nebude centrální registr čipů,kam bude povinnost informace o čipovaní zanést čipujícím veterinářem, jsou všechny opatření jen buzerací slušných chovatelů

15.6.2021 10:46

- musela by mít svědka koupě/prodeje
- však povinnost mít čipované zvíře je na majiteli, tudíž i na prodávajícím (původní majitel/chovatel) i na kupujícím....prostě čip se musí táhnout už od chovatele

jo, s tím centrálním registrem to nevychytali

15.6.2021 10:47
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.220

"Pani co mi ho prodalq mela inzerat, ze prodava cistokrevne atene labradora za 17000."

tohle je podvod

V tom případě je podvod 90% inzerátů na psy bez PP 😉

15.6.2021 10:49

všem i blb, když si jde koupit banány pozná, že mu někdo cpe jablka a pak buď koupí a je to opravdu blb a nebo nekoupí a půjde si pro své banány vedle

zkusim to naposledy
nekdo koupil krizence a obratem ho prodal jako cistokrevneho psa.
Vynechte vsechno ostatni a "co by kdyby" - tohle je zaklad podvodu/ uvedeni v omyl. nevim, nejsem pravnik...

Vic k tomu nemam co napsat - a ne, nemusite mi to znovu vysvetlovat, jak se pletu a ze to nejde prokazat a ze si nemuzu stezovat a ze -dopln si podle potreby....

Neudelala jsem to, nechapu to, ze na tohle nekdo skocil - ale to porad neznamena, ze je to OK a musi se to nechat vzdycky a za vsech okolnosti byt.

15.6.2021 10:49
janaa

XXX.XXX.38.22

Svědků může mít celej zástup, ale nikdo nedokáže, že šlo o předmětný štěně. Prostě ne. Svědci můžou dosvědčit prodej nějakého štěněte

15.6.2021 10:53

janaa napsal(a):
Svědků může mít celej zástup, ale nikdo nedokáže, že šlo o předmětný štěně. Prostě ne. Svědci můžou dosvědčit prodej nějakého štěněte

tak uz se identifikoval pes i podle zraneni na uchu, ze...prokazatelne identifikoval - pro urady a policii

15.6.2021 10:59

tohle je podvod

Jaká je definice čistokrevnosti?

15.6.2021 11:13
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.220

všem i blb, když si jde koupit banány pozná, že mu někdo cpe jablka a pak buď koupí a je to opravdu blb a nebo nekoupí a půjde si pro své banány vedle

zkusim to naposledy
nekdo koupil krizence a obratem ho prodal jako cistokrevneho psa.
Vynechte vsechno ostatni a "co by kdyby" - tohle je zaklad podvodu/ uvedeni v omyl. nevim, nejsem pravnik...

Vic k tomu nemam co napsat - a ne, nemusite mi to znovu vysvetlovat, jak se pletu a ze to nejde prokazat a ze si nemuzu stezovat a ze -dopln si podle potreby....

Neudelala jsem to, nechapu to, ze na tohle nekdo skocil - ale to porad neznamena, ze je to OK a musi se to nechat vzdycky a za vsech okolnosti byt.

Ale ano, samozřejmě že to podvod je, ale potíž je v té dokazatelnosti.

15.6.2021 11:19

Jaká je definice čistokrevnosti?

No tak rozhodne to neni jen PP od FCI jak si vetsina lidi mysli.

Na cistokrevnost se normalne vypracovavaji i znalecke posudky -podle toho, jak pes vypada.

15.6.2021 11:22

Na cistokrevnost se normalne vypracovavaji i znalecke posudky -podle toho, jak pes vypada.

Podle toho, jak pes vypadá?

15.6.2021 11:23

Ale ano, samozřejmě že to podvod je, ale potíž je v té dokazatelnosti.

a kde pisu, ze prokazatelnost neni problem? ze

jsem si jen dovolila zpochybnit nazor, ze s tim nikdy nejde nic delat a clovek si musi nechat i podvod vzdycky libit.

15.6.2021 11:24
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.220

tak uz se identifikoval pes i podle zraneni na uchu, ze...prokazatelne identifikoval - pro urady a policii

To by ale proti té překupnici musela svědčit i původní majitelka štěněte - myslíte, že to udělá, když se tím vystaví riziku tak citelného postihu za porušení Veterinárního zákona, pokud bylo štěně neoznačené...?

Asi ne - na prachy ani štěně zpět nárok nemá a komu by se ještě navrch chtělo lítat po soudech a platit dvacku flastr kvůli prodeji psa bez čipu.

15.6.2021 11:29
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.220

Znám nekolik kříženců, kde ti garantuju, že nepoznáš vůbec nic (setr x boxer x ridgeback - úplně typovej RR, BOM x NO - těch je mraky, italský chrtík x trpasličí pinč - typový chrtík a můžu pokračovat). Ty překvápka pak vylítnou až ve II. generaci😉

15.6.2021 12:16

Znám nekolik kříženců, kde ti garantuju, že nepoznáš vůbec nic (setr x boxer x ridgeback - úplně typovej RR, BOM x NO - těch je mraky, italský chrtík x trpasličí pinč - typový chrtík a můžu pokračovat). Ty překvápka pak vylítnou až ve II. generaci😉

?
dotaz byl na to, jak se urcuje cistokrevnost.
tak i znaleckym posudkem toho konktreniho jedince to jde nejen tim, ze pes ma ci nema nejake PP:

15.6.2021 12:17

Podle toho, jak pes vypadá?

ano

15.6.2021 12:20

ano

To je přece kravina. Na základě vzhledu nelze určit čistokrevnost.

15.6.2021 12:25

To je přece kravina. Na základě vzhledu nelze určit čistokrevnost.

Tak treba tady:

15.6.2021 12:29

Tak treba tady:

To ovšem není posudek o čistokrevnosti. Nikde tam není řečeno, že se jedná o čistokrevného NO. V případě, který tu diskutujeme, by takové konstatování, jako ve výstřižku, nemohlo - podle mého názoru - u soudu stačit.

15.6.2021 12:31

Tak treba tady:

Odborné vyjádření opravdu není znalecký posudek.

15.6.2021 12:56

To ovšem není posudek o čistokrevnosti. Nikde tam není řečeno, že se jedná o čistokrevného NO. V případě, který tu diskutujeme, by takové konstatování, jako ve výstřižku, nemohlo - podle mého názoru - u soudu stačit.

tak je to z rozsudku....

15.6.2021 12:59

no a jak zadavatelka prokáže, ten to její štěně není čistokrevný labrador?

15.6.2021 13:02
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Tak treba tady:

To je ale trochu jiná situace

15.6.2021 13:09

no a jak zadavatelka prokáže, ten to její štěně není čistokrevný labrador?

no že nemá PP

15.6.2021 13:09

tak je to z rozsudku....

Uznávám, že je opravdu zvláštní, že se soud opřel o prosté odborné vyjádření. S tím jsem se ještě nesetkala. Obecně odborná vyjádření slouží pouze k nějakému hrubému nástinu situace, ceny, stavu atd. Ale nelze se o ně opřít, přesněji nemají potřebnou váhu.
Na druhou stranu, pokud měli nejméně tři taková vyjádření od kapacit, tak jim to asi stačilo. Zvláštní, ale očividně možné.

15.6.2021 13:10

To je ale trochu jiná situace

Myslivec zastrelil psa, a podle zakona nesmi zastrelit psa ovcackeho plemene.
tady to nehodili za hlavu -jen protoze ten pes nemel PP - ale dokazali, ze ho opravdu zastrelit nemel.

Kdyby se zeptal tady, reknete mu, ze stejne neprokaze, ze to je pes ovcackeho plemene, kdyz nema PP - a ze se na nej tedy vztahuje zakonna ochrana.

v tom to je dost podobna situace....

15.6.2021 13:11
Varaxi

XXX.XXX.1.226

tak je to z rozsudku....

To musí být z doby předčipové.

15.6.2021 13:12

tak je to z rozsudku....

Tady předpokládali, podle vzhledu, že se jedná o NO. Shodlo se na tom x lidí. Divím se, že to soudu stačilo, že při dnešních možnostech nepožadoval ten z účastníků, který plemeno NO zpochybňoval, test DNA. Ale neznám celou kauzu a nebudu ji studovat.
Pořád si myslím, že případ, který diskutujeme je jiný. Zadavatelka potřebuje dokázat, že její štěně není labrador, i když asi - to nevíme - jako štěně labradora vypadá. Jinak by za něj asi nevysolila poměrně značnou částku, že. Co si řekly mezi sebou zadavatelka jako kupující a prodávající, nevíme. Bude to vždy tvrzení proti tvrzení, pokud u toho nebyli svědci.

15.6.2021 13:16
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Myslivec zastrelil psa, a podle zakona nesmi zastrelit psa ovcackeho plemene.
tady to nehodili za hlavu -jen protoze ten pes nemel PP - ale dokazali, ze ho opravdu zastrelit nemel.

Kdyby se zeptal tady, reknete mu, ze stejne neprokaze, ze to je pes ovcackeho plemene, kdyz nema PP - a ze se na nej tedy vztahuje zakonna ochrana.

v tom to je dost podobna situace....

Ale tady se jedná o to, že se myslivec dopustil nekolika trestných činů. A posuzuje se jeho moznost rozeznat plemennou příslušnost psa na dálku.

Zadavatelka zcela vědomě a dobrovolně převzala neoznacené štěně, které zjevně muselo dané plemeno připomínat - jinak by ho DOBROVOLNĚ nekoupila.

15.6.2021 13:55
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Tak to já znám ještě zajímavější případ:

Slečna koupila štěně jezevčíka bez papírů, za 10 tisíc, bez čipu, s nějakou pseudosmlouvou. Po zhruba týdnu začal mít pes zdravotní potíže a veterinář diagnostikoval shunt. (Štěně čipoval až u nové majitelky.) Majitelka štěně vrátila po cca 8 dnech od koupě, „chovatelka“ jí odmítla vrátit peníze. Když majitelčin přítel žádal vrácení kupní ceny, začala „chovatelka“ vyhrožovat, že je dá k soudu. (Z jakého důvodu, jsem se už nedozvěděl.) A slečna s přítelem aktuálně hledají páku, jak „chovatelku“ donutit k vrácení peněz.
Chci tím říct, že pokud má zadavatelka zdravé štěně, může být nakonec ráda. Zkušenost za 15 tisíc je pořád ještě docela levná zkušenost, pokud se z ní dokážete skutečně poučit.

Joanett

15.6.2021 14:04
Joanett

XXX.XXX.93.212

Podala jsem trestni oznameni. Solozila jsem inzeraty, kde pani jasne pise stene labradora - matka i otec labrador, mam svedky, ze jsem se na to ptala, mam vypis z uctu, mam jeji jmeno, adresu fotky, veskerou komunikaci, dohledala jsem veterinare, puvodni majitelku a jeji jmeno a telefon. Rekli mi , ze nikdy nevideli nikoho tak pripraveneho. A ze m velkou sanci na vraceni penez. Uvidime. Nejde mi o penize, ale prekupnici psu se mi hnusej.

15.6.2021 14:09
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Joanett napsal(a):
Podala jsem trestni oznameni. Solozila jsem inzeraty, kde pani jasne pise stene labradora - matka i otec labrador, mam svedky, ze jsem se na to ptala, mam vypis z uctu, mam jeji jmeno, adresu fotky, veskerou komunikaci, dohledala jsem veterinare, puvodni majitelku a jeji jmeno a telefon. Rekli mi , ze nikdy nevideli nikoho tak pripraveneho. A ze m velkou sanci na vraceni penez. Uvidime. Nejde mi o penize, ale prekupnici psu se mi hnusej.

Ptala jsem se několikrát, ale zkusím to znovu - má to štěně čip?

15.6.2021 14:11
whasabi

XXX.XXX.102.21

Dasvo napsal(a):
Tak to já znám ještě zajímavější případ:

Slečna koupila štěně jezevčíka bez papírů, za 10 tisíc, bez čipu, s nějakou pseudosmlouvou. Po zhruba týdnu začal mít pes zdravotní potíže a veterinář diagnostikoval shunt. (Štěně čipoval až u nové majitelky.) Majitelka štěně vrátila po cca 8 dnech od koupě, „chovatelka“ jí odmítla vrátit peníze. Když majitelčin přítel žádal vrácení kupní ceny, začala „chovatelka“ vyhrožovat, že je dá k soudu. (Z jakého důvodu, jsem se už nedozvěděl.) A slečna s přítelem aktuálně hledají páku, jak „chovatelku“ donutit k vrácení peněz.
Chci tím říct, že pokud má zadavatelka zdravé štěně, může být nakonec ráda. Zkušenost za 15 tisíc je pořád ještě docela levná zkušenost, pokud se z ní dokážete skutečně poučit.

Nedokáže se poučit, většina se bohužel nedokáže poučit, a to často ani v případě, že svou koupí podpoří vyloženě množírnu. Viz následující komentář zadavatelky: překupníci se jí hnusí. Ale ona, která koupila štěně bez smlouvy, bez čipu, bez jakéhokoli zájmu o to, odkud štěně je, z jakých podmínek.... Ona je jenom chudáček, podvedený....

Miriam33

15.6.2021 14:12
Miriam33

XXX.XXX.210.31

Držím palce. Všechny. To co si ti šmejdi poslední rok dovolují je neskutečné. A nejen se psy.

15.6.2021 15:14

whasabi napsal(a):
Nedokáže se poučit, většina se bohužel nedokáže poučit, a to často ani v případě, že svou koupí podpoří vyloženě množírnu. Viz následující komentář zadavatelky: překupníci se jí hnusí. Ale ona, která koupila štěně bez smlouvy, bez čipu, bez jakéhokoli zájmu o to, odkud štěně je, z jakých podmínek.... Ona je jenom chudáček, podvedený....

Přesně tak. Jak už bylo psáno výše, měli by se trestat i ti, kteří toto podpoří a štěně koupí. Pokud nebude poptávka, nebude i nabídka.

Bfgh

15.6.2021 15:22
Bfgh

XXX.XXX.230.226

Mě to teda jako podvod a to dokazatelný připadá. Zadavatelka říká že podvedených je víc a pokud našla majitele feny, dá se udělat genetika. Takže dá snadno prokázat že se jedná o podvod. Může navýšit cenu, musela by ale štěňata prodávat jako křížence staforda, ne je vydávat za labradora.

15.6.2021 15:34

"Tady předpokládali, podle vzhledu, že se jedná o NO. Shodlo se na tom x lidí. Divím se, že to soudu stačilo, že při dnešních možnostech nepožadoval ten z účastníků, který plemeno NO zpochybňoval, test DNA"

má to logiku
střílející psa jen "viděl"
takže se posuzuje to, co mohl vidět

15.6.2021 15:38

Bfgh napsal(a):
Mě to teda jako podvod a to dokazatelný připadá. Zadavatelka říká že podvedených je víc a pokud našla majitele feny, dá se udělat genetika. Takže dá snadno prokázat že se jedná o podvod. Může navýšit cenu, musela by ale štěňata prodávat jako křížence staforda, ne je vydávat za labradora.

To by potom mohli všichni kupující na bazarech a bazoších podat taky TO s tím, že kupovali určitý plemeno a pes je kříženec, ne? Pokud zadavatelka ke štěněti nedostala PP, tak nemůže prokázat, že štěně bylo labrador. Genetiku si klidně může nechat udělat, jen jsou to od ní další peníze navíc, který vůbec nemusí dostat zpátky.

15.6.2021 15:41

"Pokud zadavatelka ke štěněti nedostala PP, tak nemůže prokázat, že štěně bylo labrador."

tak ten důkaz je snad na tom, kdo prodával čistokrevného labradora

15.6.2021 15:44

"Tady předpokládali, podle vzhledu, že se jedná o NO. Shodlo se na tom x lidí. Divím se, že to soudu stačilo, že při dnešních možnostech nepožadoval ten z účastníků, který plemeno NO zpochybňoval, test DNA"

má to logiku
střílející psa jen "viděl"
takže se posuzuje to, co mohl vidět

Jasně, proto jsem psala, že diskutovaný případ zde je jiný.

15.6.2021 15:45
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

To by potom mohli všichni kupující na bazarech a bazoších podat taky TO s tím, že kupovali určitý plemeno a pes je kříženec, ne? Pokud zadavatelka ke štěněti nedostala PP, tak nemůže prokázat, že štěně bylo labrador. Genetiku si klidně může nechat udělat, jen jsou to od ní další peníze navíc, který vůbec nemusí dostat zpátky.

Hlavně pokud to štěně nebylo označený, tak i těžko dokáže, že je to ten pes kterého koupila.

Když koupím nekde na ulici "zlatý" prsten bez puncu a půjdu si pak stěžovat, že mě podvedli a není zlatý, tak si asi většina lidí zaklepe na čelo.

arte.P

15.6.2021 15:58
arte.P

XXX.XXX.160.140

Pokud jste už třetí majitel, jak víte že prodávající, kterou žalujete sama nekoupila štěně jako čistokrevné? Jinak na tom nevidím nic k žalobě, zvíře jste viděla, bez výhrad převzala, s cenou souhlasila, smlouvu nechtěla....

Mně je líto jen toho štěněte, které nejspíš čeká čtvrtý majitel

15.6.2021 16:30
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

arte.P napsal(a):
Pokud jste už třetí majitel, jak víte že prodávající, kterou žalujete sama nekoupila štěně jako čistokrevné? Jinak na tom nevidím nic k žalobě, zvíře jste viděla, bez výhrad převzala, s cenou souhlasila, smlouvu nechtěla....

Přesně, tady se řeší prachy, ale chudák štěně nikoho nezajímá - je mi z toho zle🤮

15.6.2021 16:53

"Pokud zadavatelka ke štěněti nedostala PP, tak nemůže prokázat, že štěně bylo labrador."

tak ten důkaz je snad na tom, kdo prodával čistokrevného labradora

Mýlíte se. Břemeno dokazování leží v trestním řízení na žalující straně. Takže prodávající může celou dobu mlčet jako hrob.

Joanett

15.6.2021 17:24
Joanett

XXX.XXX.32.194

arte.P napsal(a):

Neceka. Nemam srdce ho dat pryc.

15.6.2021 17:30

Mýlíte se. Břemeno dokazování leží v trestním řízení na žalující straně. Takže prodávající může celou dobu mlčet jako hrob.

takto asi ano
kdyby reklamovala, tak ne
a určitě zadavatelka nebude prokazovat, že štěně je labrador.....

15.6.2021 17:31
hana

XXX.XXX.25.106

No genetiku... předpokládejme, že první instance byl někdo, komu fena zdrhla, jinak nevidím důvod, proč proboha krýt labradora stafordem. Takže je dost pravděpodobné, že profil od otce nikdy nesežene. Genetické profily a parentitu děláme v klubu paušálně všem chovným zvířatům již 11.rok, takže jsme za tu dobu nasbírali nějaké zkušenosti. A jedna z nich je, že pokud nemáte profily obou rodičů, tak ověření původu prostě nelze se 100% jistotou udělat. Můžete jen vyslovit domněnku, že profil potomka odpovídá jednomu z rodičů, ale v okamžiku, kdy budete mít v ruce profily obou rodičů, tak se může celá konstrukce rozbourat. No prostě suma sumárum, aby byl DNA neprůstřelný, musela by mít DNA profil od štěněte, od obou rodičů, k tomu parentitu a nezapomeňme, všichni zúčastnění by museli být nezaměnitelně označení (čip) před odebráním vzorků. Pak by jí to stálo sakumprdum cca 3400 Kč a k tomu samo odběry u veterinářů a poslání do laborky a odběrový materiál, takže počítám odhadem skončit na 4500 Kč - by mohla být ráda. Za mě teda parentita není v tomhle případě zrovna moc slibná cesta....
Jediné řešení je, aby lidi nebyli tak blbí a nekupovali neustále psy bez čipů, PP, smluv.

15.6.2021 17:38
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Mě by zajímalo, jak to celé bylo. Vy jste si našla inzerát na čistokrevného labradora, předpokládám, že toho psa jste si osobně převzala a viděla ho. Viděla jste za jakého psa platíte. Takže jste si myslela, že pes je "labrador"? A pak jste se úplně náhodně od veterináře dozvěděla, že jeden z rodičů psa je staford? Nebo štěně začalo růst, vypadat jinak a tak jste pátrala? A potom vás začalo štvát to, že není čistokrevný, a že jste ho koupila za tolik peněz?

Ono totiž se v případě psa bez PP může stát i to, že klidně vidíte oba rodiče psa (ale samozřejmě ani tam není záruka, že jsou to skutečně rodiče), oba vypadají jako dané plemeno, dejme tomu jako ten labrouš. Štěňata tak vypadají taky. Ale staford může být třeba dědeček, a může se to později projevit na povaze nebo na nějakých rysech psa. Pak byste to řešila taky?

Já sice chápu, že to člověka asi naštve, ale na druhou stranu jste mohla mít totožného psa i po rodičích, kteří oba labradoři byli, nebo tak alespoň vypadali. Jestli se chápeme. Prostě když teď otevřu bazoš a najdu si tam labradory bez PP, čistokrevné, tak u všech těch štěňat tam v předcích někde může být přimíchaný staford nebo jakékoli jiné plemeno. Nebo to zkusím ještě jinak - kdyby i původní (první) majitelka tvrdila, že je štěně čistokrevné, tak pak bude všechno v pořádku?

15.6.2021 17:42

Tady by to náhodou mohlo vypadat docela špatně pro podvodníky.. nejsou zase někde z okolí Olomouce? :-) Transakce na účtu, pouliční kamery, svědci, matka psa, inzeráty, sms a maily s následnou platbou jsou smlouva a plnění stejně jako ústní smlouva, kdo ví, to mi stačí.
Počkala bych si na další inz. (a že on už jistě leží někde tady nebo bazos) a vzala kameru, která bude mířit do země a do okolí .. a s sebou pár kamarádů a pozvat cizí lidi na zmrzlinu před obchoďákem, zmrzlina zdarma, protože mám obrovskou radost, oni mi sem totiž přinesou nové štěně! :-)
Ne ji hned tlouct, ale aby byli svědci :-) A nejde mi bankovnictví, tady máte hezky z ruky do ruky a můžu vidět nějaký doklad, ne, nebojte, nikam to psát nebudeme :D
Když je někdo tak nepoučený a nebo hloupý, že takhle nakoupí, tak ať se nenechá zastrašit a dělá s tím něco!
Ale nebijte se. Nebo aspoň ne do hlavy.

15.6.2021 17:42

hana napsal(a):
No genetiku... předpokládejme, že první instance byl někdo, komu fena zdrhla, jinak nevidím důvod, proč proboha krýt labradora stafordem. Takže je dost pravděpodobné, že profil od otce nikdy nesežene. Genetické profily a parentitu děláme v klubu paušálně všem chovným zvířatům již 11.rok, takže jsme za tu dobu nasbírali nějaké zkušenosti. A jedna z nich je, že pokud nemáte profily obou rodičů, tak ověření původu prostě nelze se 100% jistotou udělat. Můžete jen vyslovit domněnku, že profil potomka odpovídá jednomu z rodičů, ale v okamžiku, kdy budete mít v ruce profily obou rodičů, tak se může celá konstrukce rozbourat. No prostě suma sumárum, aby byl DNA neprůstřelný, musela by mít DNA profil od štěněte, od obou rodičů, k tomu parentitu a nezapomeňme, všichni zúčastnění by museli být nezaměnitelně označení (čip) před odebráním vzorků. Pak by jí to stálo sakumprdum cca 3400 Kč a k tomu samo odběry u veterinářů a poslání do laborky a odběrový materiál, takže počítám odhadem skončit na 4500 Kč - by mohla být ráda. Za mě teda parentita není v tomhle případě zrovna moc slibná cesta....
Jediné řešení je, aby lidi nebyli tak blbí a nekupovali neustále psy bez čipů, PP, smluv.

No, tak nějak. Vy jste to pěkně vysvětlila.

15.6.2021 17:52

marcelaamax napsal(a):
Mě by zajímalo, jak to celé bylo. Vy jste si našla inzerát na čistokrevného labradora, předpokládám, že toho psa jste si osobně převzala a viděla ho. Viděla jste za jakého psa platíte. Takže jste si myslela, že pes je "labrador"? A pak jste se úplně náhodně od veterináře dozvěděla, že jeden z rodičů psa je staford? Nebo štěně začalo růst, vypadat jinak a tak jste pátrala? A potom vás začalo štvát to, že není čistokrevný, a že jste ho koupila za tolik peněz?

Ono totiž se v případě psa bez PP může stát i to, že klidně vidíte oba rodiče psa (ale samozřejmě ani tam není záruka, že jsou to skutečně rodiče), oba vypadají jako dané plemeno, dejme tomu jako ten labrouš. Štěňata tak vypadají taky. Ale staford může být třeba dědeček, a může se to později projevit na povaze nebo na nějakých rysech psa. Pak byste to řešila taky?

Já sice chápu, že to člověka asi naštve, ale na druhou stranu jste mohla mít totožného psa i po rodičích, kteří oba labradoři byli, nebo tak alespoň vypadali. Jestli se chápeme. Prostě když teď otevřu bazoš a najdu si tam labradory bez PP, čistokrevné, tak u všech těch štěňat tam v předcích někde může být přimíchaný staford nebo jakékoli jiné plemeno. Nebo to zkusím ještě jinak - kdyby i původní (první) majitelka tvrdila, že je štěně čistokrevné, tak pak bude všechno v pořádku?

Jasně. Kdyby původní majitelka prodala psa jako labradora a ta další ho prodala dál jako labradora, protože ta další měla labradora, věřila tomu, že má labradora.. a v dobré víře..
Teoreticky by bylo trochu divné, kdyby vořecha labroušovitého koupil poradce chovu, rozhodčí na výstavách nebo zkouškách loveckých,... ten by tušil, že to není labrouš.. a prodal by ho jako labrouše.
No ale tady jsou inzeráty, kde to jede pořád dokola. LR, GR,... nákup za 3, prodej za 10 - 15.
Opravdu mě už nějak nebaví, jak se říká, že s tím nic nejde dělat, protože papíry to nemá a čip to nemá, ne, ona židle se také nedá identifikovat zcela na 100 % a přesto - když si objednám (napíšu mail a domluvíme se na zásilkové službě a platbě na účet) to a to a přijde mi něco, co nemá ty vlastnosti, co by tam jaksi být měly .. tak mě prodejce uvedl v omyl a teď jde o to, jaká je škoda a jestli se mi podaří prokázat, že v tom byl úmysl. A já mám nápadů..

15.6.2021 18:00

Vůbec tomu nerozumím. Jak prokážu, že to štěně je dítě té feny? Na to potřebuji kolik vzorků od koho? 3400 korun není moc, vlastně super.
A k čemu mi bude, že se dovím, že to štěně je potomek těchto rodičů, když oni třeba labrouši nejsou :-)
Spíše bych nechala prodejce, ať mi teda ukáže rodiče a ty bych nechala posoudit.
Na ifauně :D

15.6.2021 18:04

Jasně. Kdyby původní majitelka prodala psa jako labradora a ta další ho prodala dál jako labradora, protože ta další měla labradora, věřila tomu, že má labradora.. a v dobré víře..
Teoreticky by bylo trochu divné, kdyby vořecha labroušovitého koupil poradce chovu, rozhodčí na výstavách nebo zkouškách loveckých,... ten by tušil, že to není labrouš.. a prodal by ho jako labrouše.
No ale tady jsou inzeráty, kde to jede pořád dokola. LR, GR,... nákup za 3, prodej za 10 - 15.
Opravdu mě už nějak nebaví, jak se říká, že s tím nic nejde dělat, protože papíry to nemá a čip to nemá, ne, ona židle se také nedá identifikovat zcela na 100 % a přesto - když si objednám (napíšu mail a domluvíme se na zásilkové službě a platbě na účet) to a to a přijde mi něco, co nemá ty vlastnosti, co by tam jaksi být měly .. tak mě prodejce uvedl v omyl a teď jde o to, jaká je škoda a jestli se mi podaří prokázat, že v tom byl úmysl. A já mám nápadů..

Jenže i při koupi blbých rohlíků dostanete účtenku. Při nákupu židle fakturu, u některých e-shopů stačí, když se zaregistrujete a doklady o nákupu jsou ve vašem účtu.
Tady v tomto případě není nic, není smlouva, není PP, není čip, prostě nic. To štěně nemá na zadku ani visačku, že patřilo tomu nebo onomu.

15.6.2021 18:07

Hlavně pokud to štěně nebylo označený, tak i těžko dokáže, že je to ten pes kterého koupila.

Když koupím nekde na ulici "zlatý" prsten bez puncu a půjdu si pak stěžovat, že mě podvedli a není zlatý, tak si asi většina lidí zaklepe na čelo.

Prý ho poznal veterinář. Vy víte, že zlatý prsten má punc. On má teda více druhů značek a kdo má v kapse lučavku, že :-) ale jde o to, že někteří lidé neví, jaká čísla a obrázky mají být na zlatu s určitou ryzostí, nebo že tam vůbec něco být má, zlato je zkrátka žluté a blýskavé.
Na štěněti labrouška toho já moc nepoznám. Ona nějak štěňátka vypadají všecka tak podobně..
Princip.. najdu troubu a prodám mu Hrad..
Blbý a blbější "upadla mu hlava, byl už starý" :-)

15.6.2021 18:10

Jenže i při koupi blbých rohlíků dostanete účtenku. Při nákupu židle fakturu, u některých e-shopů stačí, když se zaregistrujete a doklady o nákupu jsou ve vašem účtu.
Tady v tomto případě není nic, není smlouva, není PP, není čip, prostě nic. To štěně nemá na zadku ani visačku, že patřilo tomu nebo onomu.

Jo, já myslela židli od někoho z inz.
Myslím, že tohle je asi osmdesáté vlákno, kde se to řeší, a vždy jen vidím, jak to nejde.
Tady ale teda petrahei a ještě někdo, ale jinak je to ztracený, chápu ale, že je to web "pejskařů odborníků" (nic ve zlým, ale jede se tu podle šablony),
ale stejně je to ztracený :D

15.6.2021 18:17

Jo, já myslela židli od někoho z inz.
Myslím, že tohle je asi osmdesáté vlákno, kde se to řeší, a vždy jen vidím, jak to nejde.
Tady ale teda petrahei a ještě někdo, ale jinak je to ztracený, chápu ale, že je to web "pejskařů odborníků" (nic ve zlým, ale jede se tu podle šablony),
ale stejně je to ztracený :D

Jo, vy myslíte židli z bazaru.
Stručně zde:
https://www.dtest.cz/clanek-4198/pravo-prodej-a-nakup-pouzite-veci

15.6.2021 18:25
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já jen řeším ten paradox, že pokud by si vybrala na bazoši jiné štěně, udávané jako čistokrevného labradora bez PP, tak v sobě klidně toho staforda bude mít taky, ale všichni budou spokojení, protože nikdo neřekl, že je pes kříženec. Přitom ta záruka toho, že oba rodiče a všichni předci jsou taky labradoři je tam nulová.... Jen to nikdo neřekl nahlas. Případně by stačilo, kdyby ten překupník koupil psy z inzerátu "čistokrevný labrador bez PP" a všechno bude cajk (a klidně může být otec štěňat totální vořech).

Ale chápu, že jde o to, že je to překupník a vydělává na tom, a rozhodně se takových lidí nechci zastávat. Ať to klidně zkusí nějak řešit, proč ne. Já osobně si myslím ,že to všechno bude tvrzení proti tvrzení, ale v právech se vůbec nevyznám, takže jen můj laický pohled na věc...

15.6.2021 18:26

Jo, vy myslíte židli z bazaru.
Stručně zde:
https://www.dtest.cz/clanek-4198/pravo-prodej-a-nakup-pouzite-veci

Však hned v úvodu - věc musí mít ty vlastnosti. Tohle jako labrador nevypadá, což jsem jako neodborník nemohla vědět, upozornil mě na to veterinář, který věděl, oč se jedná. Jednoduše - domluvili jsme se na labradorovi a nedostala jsem labradora, vada se projevila později, nesplňuje to popis,... Jak to dokážu, už je další věc, ale také to nevidím nijak extra černě, ale podvod to je a průkaz původu s tím opravdu nic moc nemá, leda že mi prodejce prodával psa s průkazem původu a to se tady nestalo.. myslím, že je to celkem jasné,
ale pořád úplně stejné jako v předchozích diskuzích napříč internetama :-) škoda, že vůbec musejí vznikat, no.

15.6.2021 18:34
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Však hned v úvodu - věc musí mít ty vlastnosti. Tohle jako labrador nevypadá, což jsem jako neodborník nemohla vědět, upozornil mě na to veterinář, který věděl, oč se jedná. Jednoduše - domluvili jsme se na labradorovi a nedostala jsem labradora, vada se projevila později, nesplňuje to popis,... Jak to dokážu, už je další věc, ale také to nevidím nijak extra černě, ale podvod to je a průkaz původu s tím opravdu nic moc nemá, leda že mi prodejce prodával psa s průkazem původu a to se tady nestalo.. myslím, že je to celkem jasné.

Tak v tom případě je podvod většina inzerátů na psy bez PP, ne?

Jakože si koupím psa, bez prokazatelného původu, ale v inzerci bude označen jako plemeno. Krásný štěňátko, poroste, a najednou bude vypadat trošku jinak než to plemeno. Tak se půjdu soudit, že mě prodávající podvedl a budu mít šanci na úspěch?

https://www.sbazar.cz/santil/detail/146872717-labrador

Koupím si třeba tohohle psa, a za půl roku budu žalovat prodávajícího, že mě podvedl, a že nemám labradora. Fakt bych měla nějakou, byť minimální, šanci na úspěch? Docela by mě to zajímalo, z toho právního hlediska.

15.6.2021 18:34
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Však hned v úvodu - věc musí mít ty vlastnosti. Tohle jako labrador nevypadá, což jsem jako neodborník nemohla vědět, upozornil mě na to veterinář, který věděl, oč se jedná. Jednoduše - domluvili jsme se na labradorovi a nedostala jsem labradora, vada se projevila později, nesplňuje to popis,... Jak to dokážu, už je další věc, ale také to nevidím nijak extra černě, ale podvod to je a průkaz původu s tím opravdu nic moc nemá, leda že mi prodejce prodával psa s průkazem původu a to se tady nestalo.. myslím, že je to celkem jasné,
ale pořád úplně stejné jako v předchozích diskuzích napříč internetama :-) škoda, že vůbec musejí vznikat, no.

I jako neodborníkovi je na internetu (který určitě máte, když nakupujte přes internet) k dispozici milion fotek a videí čistokrevných štěňat, abyste mohla porovnat, jestli prodávané štěně vypadá jako dané plemeno. Tohle je výmluva jak z 1. třídy na zapomenutý přezůvky 🙄.

15.6.2021 18:42
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

A mimochodem veterináři jsou v určení plemen dost často úplně mimo mísu, takže pokud to nebije do očí, tak bych názor veta, kterého opravdu neznám jako orientovaného v plemenech nebrala jako svatý 🤫

15.6.2021 18:43

Ježííš, to musím říct, včera na mě nějaká divizna potetovaná vyštěkla "to vám teda garantuju, že to je vlk!".
A dvakrát to řekla a slyšelo to celé náměstí. Asi jsem nebyla první, kdo se zeptal, jestli je to vlčák. Jako že českosl.
Vypadal jako husky, ale na hřbetě tmavá linka a když se otočil, tak ta úzká hlava s dlouhým nosem .. spíše mě napadlo, že vlčák.
A já ho chtěla pochválit, vypadal v tom ruchu města velmi klidně, měla jsem plán říct "je to vlčák?" "ten je krásnej", jenže jsem stihla jen tu otázku a spustil se téměř řev :-)
Říkám.. notyvole spíš vlček, vlk je o metr delší..
Tadyty lidi, co říkají, že mají vlka, úplně zbožňuji. Stejná legenda jak "měl jsem psa od policajtů" a "cvičim psy pro armádu a policajty" a "policajti chtěli našeho vlčáka".
Zajímavé, že ve stejném městě druhý případ :-) Asta - kříženec čuvače a vlčice.
Asi tam někde u Alberta maj hnízdo nebo co.

15.6.2021 18:53

marcelaamax napsal(a):
Však hned v úvodu - věc musí mít ty vlastnosti. Tohle jako labrador nevypadá, což jsem jako neodborník nemohla vědět, upozornil mě na to veterinář, který věděl, oč se jedná. Jednoduše - domluvili jsme se na labradorovi a nedostala jsem labradora, vada se projevila později, nesplňuje to popis,... Jak to dokážu, už je další věc, ale také to nevidím nijak extra černě, ale podvod to je a průkaz původu s tím opravdu nic moc nemá, leda že mi prodejce prodával psa s průkazem původu a to se tady nestalo.. myslím, že je to celkem jasné.

Tak v tom případě je podvod většina inzerátů na psy bez PP, ne?

Jakože si koupím psa, bez prokazatelného původu, ale v inzerci bude označen jako plemeno. Krásný štěňátko, poroste, a najednou bude vypadat trošku jinak než to plemeno. Tak se půjdu soudit, že mě prodávající podvedl a budu mít šanci na úspěch?

https://www.sbazar.cz/santil/detail/146872717-labrador

Koupím si třeba tohohle psa, a za půl roku budu žalovat prodávajícího, že mě podvedl, a že nemám labradora. Fakt bych měla nějakou, byť minimální, šanci na úspěch? Docela by mě to zajímalo, z toho právního hlediska.

A proč by šance nebyla? Každá věc má nějaké vlastnosti. Proto si ji kupuji, pro ty vlastnosti.
Bez PP nic neznamená.
Vy se na to díváte jako na PP a bezPP, ale labrador nemusí mít papíry. Nemusí a přesto je to labrador.
Mám dva labrouše, přijdou potomci, jsou malí labrouši, na co jim asi tak budu dělat papíry, prodám je jako labrouše a jako poctivý člověk napíši "bezPP". ..
Myslíte, že když koupím psa s PP (v inz. je s PP) a on bude za pár měsíců vypadat nějak divně nebo místo štěkání kuňkat, bude ten
prodejce potrestaný víc? Protože prodával psa s PP, protože je to pes s PP, labrador s PP, týká se ho teda jiná pravidla, jiné zákony?

V inzerátu, co sem dala Marcela,jsem si schválně rozklikla odkaz Na co si dát pozor při koupi psa. Nečetla jsem to poctivě celé,ale dobrý. Jestlipak si to rozkliknou a přečtou potenciální kupci? Výrazně by možná ubylo takovýchto témat.

drahá zadavatelko, pohledem se nedá poznat, jestli je pes něčím šmrnclej, může být prostě nepovedenej

když se něco množí pár generací bez jakéhokoliv výběru do chovu, může to vypadat různě

pokud chcete psa, co vypadá tak, jak vypadat má, pak poněkud větší jistotu poskytuje to ošklivé a zlé a přešlechtěné PP

15.6.2021 19:00
GAELLE

XXX.XXX.66.235

za blbost se platí a patří vám to. Nekupujte psy bez pp. Akorát jste podpořila množitele.

15.6.2021 19:04
hana

XXX.XXX.25.106

Vůbec tomu nerozumím. Jak prokážu, že to štěně je dítě té feny? Na to potřebuji kolik vzorků od koho? 3400 korun není moc, vlastně super.
A k čemu mi bude, že se dovím, že to štěně je potomek těchto rodičů, když oni třeba labrouši nejsou :-)
Spíše bych nechala prodejce, ať mi teda ukáže rodiče a ty bych nechala posoudit.
Na ifauně :D

Jednoduché jak facka. Abyste mohla prokázat, že to štěně je rozhodně od té původní paní, fakt nestačí, že nějaký veterinář řekne, že ho poznal. Musela byste doložit, že je potomkem její feny. Abyste prokázala, že je potomkem přesně této feny se 100% jistotou, musíte "odečíst" od genetického profilu štěněte genetický profil otce. Bez toho se nehneme. Takže odebrat vzorky jak štěněti, tak matce tak reálnému otci, všem zpracovat DNA profil a pak udělat DNA parentitu - a zde už nastává problém, že bůh ví, jestli někdo ví, kdo ten reálný otec je, natož aby byl k dispozici k odběru. Pokud to je nějaký potulný pes, majitel třeba ani nemusí souhlasit, aby ho někdo nenařknul, že objíždí feny v širém okolí. Navíc majitel té feny-matky, při konfrontaci s faktem, že mu hrozí pokuta 50 tis. za porušení Veterinárního zákona (prodej štěněte bez čipu, bez převodního listu vrhu), taky zrovna nemusí být vzor spolupráce. On je v tom naprosto nezúčastněný, jeho se to netýká. On z toho neuvidí ani halíř, ale za to z toho může mít velké problémy.

15.6.2021 19:06
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

A proč by šance nebyla? Každá věc má nějaké vlastnosti. Proto si ji kupuji, pro ty vlastnosti.
Bez PP nic neznamená.
Vy se na to díváte jako na PP a bezPP, ale labrador nemusí mít papíry. Nemusí a přesto je to labrador.
Mám dva labrouše, přijdou potomci, jsou malí labrouši, na co jim asi tak budu dělat papíry, prodám je jako labrouše a jako poctivý člověk napíši "bezPP". ..
Myslíte, že když koupím psa s PP (v inz. je s PP) a on bude za pár měsíců vypadat nějak divně nebo místo štěkání kuňkat, bude ten
prodejce potrestaný víc? Protože prodával psa s PP, protože je to pes s PP, labrador s PP, týká se ho teda jiná pravidla, jiné zákony?

A to se dá aplikovat i na živého tvora? To jakože si koupím labradora (teď je jedno jestli s PP nebo bez PP), on se bude bát vody, nebude upotřebitelný třeba v lovecké praxi, nebo bude zlý na psy. Tak jako můžu jít a toho psa reklamovat? Protože labradoři mají milovat vodu a psy a tenhle je jinej?

ale labrador nemusí mít papíry. Nemusí a přesto je to labrador.

Ok, a pak takového labrouše někdo prodá, nakryje mu ho třeba ohař, na štěndech to znát nebude a tak se prodají jako labradoři. A pořád to budou labradoři, když se to neprojevilo a projeví se to třeba až za další generaci?

Já jsem nechtěla řešit PP a bPP, jenže zrovna v tomhle si myslím, že je to dost důležité. Když mám rodokmen, tak můžu dokázat, že předci jsou labradoři... Když ho nemám, tak nemůžu dokázat vůbec nic... A nemůžu vědět, že všichni předci mého psa labradoři jsou, i přesto, že tak vypadá a má třeba i povahu labrouše...

15.6.2021 19:07
hana

XXX.XXX.25.106

Bez PP nic neznamená.

What? Máte dva labrouše, budou malí labrouši a "nebudete dělat papíry"? Asi o tom bohužel moc nevíte. Ano, když koupíte psa s PP a on za pár měsíců bude vypadat divně, můžete si právě vyžádat ty DNA testy na ověření původu a když nebudou sedět, bude to pak podvod jak víno. Chovatel dostane postih a můžete se dokonce i snadno soudit. Se psem s PP totiž dostanete smlouvu, rodokmen, pet-pas a převodní kartu vrhu. Zatlouct s tolika dokumenty, že to štěně - navíc nezaměnitelně označené čipem!! - je to, které jste koupil, je nemožné. Zato tvrdit, že od Vás Franta koupil úplně jiného bezpapoše a zřejmě mu zdechnul a někde na tržnici koupil náhradu a problémy té náhrady se teď pokouší hodit na Vás, je easy peasy.
Už je jasné, proč je výhoda mít psa z registrovaného chovu?

15.6.2021 19:09

"Abyste mohla prokázat, že to štěně je rozhodně od té původní paní, fakt nestačí, že nějaký veterinář řekne, že ho poznal. Musela byste doložit, že je potomkem její feny"

a) paní, která štěně zadavatelce prodala patrně žádnou fenu nemá a štěně neodchovala,pouze koupila a opět prodala
b) bych i řekla, že očitý svědek prodeje/koupě by stačil (jako kprokázání,že toto štěně paní A prodala paní B, za přítomnosti další osoby C, tedy očitého svědka)

15.6.2021 19:10

To bude ten samý pes; překupník, co dávala odkaz marcelaamax.
Je tahle matka labrador?
https://www.sbazar.cz/zednickepracemiky/detail/146007109-labrador-stene
Docela bych chtěla vidět fotografie psa zadavatelky. Asi neuvidím. Ale zajímalo by mě, jestli ji děsí, že nevypadá jako labroušek, nebo že je napůl stafford a sežere ji :-)

15.6.2021 19:12

hana napsal(a):
What? Máte dva labrouše, budou malí labrouši a "nebudete dělat papíry"? Asi o tom bohužel moc nevíte. Ano, když koupíte psa s PP a on za pár měsíců bude vypadat divně, můžete si právě vyžádat ty DNA testy na ověření původu a když nebudou sedět, bude to pak podvod jak víno. Chovatel dostane postih a můžete se dokonce i snadno soudit. Se psem s PP totiž dostanete smlouvu, rodokmen, pet-pas a převodní kartu vrhu. Zatlouct s tolika dokumenty, že to štěně - navíc nezaměnitelně označené čipem!! - je to, které jste koupil, je nemožné. Zato tvrdit, že od Vás Franta koupil úplně jiného bezpapoše a zřejmě mu zdechnul a někde na tržnici koupil náhradu a problémy té náhrady se teď pokouší hodit na Vás, je easy peasy.
Už je jasné, proč je výhoda mít psa z registrovaného chovu?

Výhoda to je, ale že labrador nepotřebuje papíry, aby byl labradorem, je fakt,
promiňte :)

15.6.2021 19:18

marcelaamax napsal(a):

A to se dá aplikovat i na živého tvora? To jakože si koupím labradora (teď je jedno jestli s PP nebo bez PP), on se bude bát vody, nebude upotřebitelný třeba v lovecké praxi, nebo bude zlý na psy. Tak jako můžu jít a toho psa reklamovat? Protože labradoři mají milovat vodu a psy a tenhle je jinej?

ale labrador nemusí mít papíry. Nemusí a přesto je to labrador.

Ok, a pak takového labrouše někdo prodá, nakryje mu ho třeba ohař, na štěndech to znát nebude a tak se prodají jako labradoři. A pořád to budou labradoři, když se to neprojevilo a projeví se to třeba až za další generaci?

Já jsem nechtěla řešit PP a bPP, jenže zrovna v tomhle si myslím, že je to dost důležité. Když mám rodokmen, tak můžu dokázat, že předci jsou labradoři... Když ho nemám, tak nemůžu dokázat vůbec nic... A nemůžu vědět, že všichni předci mého psa labradoři jsou, i přesto, že tak vypadá a má třeba i povahu labrouše...

Ano, psa můžete reklamovat stejně jako jiné věci a platí stejná pravidla podle NOZ.
Pokud se tam míchá ohař a já o tom jako prodejce vím .. vím, že děti nejsou labradoři a prodám ty potomky jako labradory, tak jsem právě spáchala hnusný čin.
To je celé.

15.6.2021 19:18

"Abyste mohla prokázat, že to štěně je rozhodně od té původní paní, fakt nestačí, že nějaký veterinář řekne, že ho poznal. Musela byste doložit, že je potomkem její feny"

a) paní, která štěně zadavatelce prodala patrně žádnou fenu nemá a štěně neodchovala,pouze koupila a opět prodala
b) bych i řekla, že očitý svědek prodeje/koupě by stačil (jako kprokázání,že toto štěně paní A prodala paní B, za přítomnosti další osoby C, tedy očitého svědka)

pokud to zvíře nemělo čip a neproběhla žádná kontrola toho čipu aspoň s tím svědkem,

tak nemáte šanci nijak dokázat, že to štěně, které svědek viděl při prodeji, je to stejné štěně, které má teď zadavatelka a které vykazuje teda vadu křížení.

svědek mohl vidět prodej čistokrevnýho labratora, ten paní po týdnu zdech, koupila někde podobnýho a teď se na tom chce finančně zahojit

15.6.2021 19:19

Já vím, že to sem nepatří, ale labrador Stella nemá chybu

https://www.sbazar.cz/rocle/detail/145733107-labrador-stella

15.6.2021 19:21
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ano, psa můžete reklamovat stejně jako jiné věci a platí stejná pravidla podle NOZ.
Pokud se tam míchá ohař a já o tom jako prodejce vím .. vím, že děti nejsou labradoři a prodám ty potomky jako labradory, tak jsem právě spáchala hnusný čin.
To je celé.

Mě nejde o to, jestli to jde (jde všechno), ale jestli se to dá vyhrát . Já se v tom fakt nevyznám. Ale vzhledem k tomu, že k většině takových psů nemám ani smlouvu, nemám nikde "černé na bílém", že se jedná o psa označeného tak a tak....nemám nikde, že já jsem ho koupila od té a té osoby jako to určité plemeno, za tu určitou částku... tak to moc reálně nevidím.

15.6.2021 19:23

Za mě - nedá. Bohužel.

15.6.2021 19:26

No tak v případě Stelly by to šlo velmi lehce :-)
Už je zakázáno prodávat psy na parkovišti u Kauflandu?
Jinak co se dá a nedá vyhrát, záleží na spoustě věcí - jaké mám důkazy, svědky (můj brácha není moc dobrý svědek), a bohužel i to, jak se soudce vyspal.
Ale nejvíc je to, s kým má tu čest. Na někoho platí úředně vypadající papír, bububu před známými, ostuda, vidina "udělám ti ze života peklo",...

15.6.2021 19:31

No tak v případě Stelly by to šlo velmi lehce :-)
Už je zakázáno prodávat psy na parkovišti u Kauflandu?
Jinak co se dá a nedá vyhrát, záleží na spoustě věcí - jaké mám důkazy, svědky (můj brácha není moc dobrý svědek), a bohužel i to, jak se soudce vyspal.
Ale nejvíc je to, s kým má tu čest. Na někoho platí úředně vypadající papír, bububu před známými, ostuda, vidina "udělám ti ze života peklo",...

Ano, zakázáno.

15.6.2021 19:33

Za mě - nedá. Bohužel.

Jste mi asi omylem dala hlas a já to editovala :-) no nejlepší je nespoléhat na soudy, ale řešit to jinak. Bohužel s tím mám docela až moc zkušeností.. i s klasickými eshopy..a to papíry má, že.. a to jde o návrat hloupých pěti stovek.. a kdo s nimi hne.. jen ostuda pomáhá.. a proč to řeším.. protože mi tohle chování vadí.

15.6.2021 19:35

Ano, zakázáno.

Tak bych opravdu našla další inz., vzala svědky a kameru (i když ona tam možná u vchodu je) a nalíčila past.
Týjo ale zas aby jim nedali trest odnětí svobody, když ještě nemám ty EO.

15.6.2021 19:35

Jste mi asi omylem dala hlas a já to editovala :-) no nejlepší je nespoléhat na soudy, ale řešit to jinak. Bohužel s tím mám docela až moc zkušeností.. i s klasickými eshopy..a to papíry má, že.. a to jde o návrat hloupých pěti stovek.. a kdo s nimi hne.. jen ostuda pomáhá.. a proč to řeším.. protože mi tohle chování vadí.

Kdepak omylem, souhlasím plně.

15.6.2021 19:39

Jo a nevím, jestli to někdo zmínil, nejhorší trest dostanu, když oberu stát - daně.
Takže to hrát tímto směrem. Na finančák je spoleh :D

Labell

15.6.2021 19:42
Labell

XXX.XXX.32.63

Pokud nemáte smlouvu a štěně nemá čip, tak bych to zkusila uhrát na to, že jste peníze poslala na ucet omylem a chcete je zpátky, jinak policie.

15.6.2021 19:47

Labell napsal(a):
Pokud nemáte smlouvu a štěně nemá čip, tak bych to zkusila uhrát na to, že jste peníze poslala na ucet omylem a chcete je zpátky, jinak policie.

Bavila jsem se o omylové platbě s bankéřkami a bylo mi vysvětleno, že lhát se nemá :-) Já nesmím příjemce platby znát. Otázka je, jestli jsem platila ze svého účtu a jestli příjemce ví, jak se jmenuji,..... a jak mi to kdo dokáže,
ale jde o to, že banka nebude platit škodu, kterou mám já vymoct zpět jinou cestou. Dyť by v tomto státě nedělala nic jiného :D

15.6.2021 19:52
hana

XXX.XXX.25.106

Výhoda to je, ale že labrador nepotřebuje papíry, aby byl labradorem, je fakt,
promiňte :)

Promiňte, ale není. Tak jako Dolce Gabbana z vietnamské tržnice není Dolce Gabbanou. Labradorský retriever je plemeno a jako takové má standardem požadované vlastnosti exteriérové, povahové a zdravotní a plemenné knihy se vedou více jak sto let. Bez PP nemáte jak prokázat, že děda nebyl třeba ten staford. Nevíte nic. Nemluvě o zdraví, příbuznosti...

Joanett

15.6.2021 20:04
Joanett

XXX.XXX.32.194

Povim vam pribeh od zacatku. Chteli jsme stene dvou labradoru. S pp bez pp. Objevila jsem inzerat, prodam cistokrevne stene hnedeho labradpra z duvodu alergie syna. Psala jsem pani, zda-li je stene s PP. Ona ze ne. Protoze jsme to meli kousek, cela rodina jsme se vyjeli na stene podivat. Ptala jsem se pani na puvod rodicu. Opakovane. Ona mi rekla, ze je 12ta z vrhu. Ze videli oba rodice. Hnedi labradori. Poprosila jsem ji o kontakt na majitele. Nemela ho u sebe, ze pry pejska dostala jako darek k vyroci. Ale ze to zaridi pres manzela. Stene jako labrador vypadalo. Jen se mi zdalo, ze je drobnejsi. Ze zkusenosti s nasi retrievrici, ktera byla 13ta z vrhu, byla take drobnejsi. Vse ale dohnala. Rekla jsem pano, jestli pujde s cenou dolu a ona ze ano. Druhy den prisla od pani sms, ze telefon ani jine info o majiteli nema. Ihned jsem zareagovala a zavolala na veterinu, kde bylo stene ockovane. Pan veterinar mi rekl, ze jsem uz nekolikata. Ze mi muze rict, ze matka je krizenec labradora, otec krizenec staforda. Chtela jsem, aby muj tel predal majitelum, ze s nimi potrebuji mluvit. Nez to stihl predat jsem nasla inzerat, kde bylo nase stene. Dalsi ze sourozencu. Bylo uplne stejne. Pani jsem hned zavolala a vysvetlila situaci. Pry jsem byla treti clovek. Okamzite zvedla cenu zbyvajicich stenat, aby je neskupovali prekupnici. Byli u ni lide, kteri vzali 6 fen. Postupne. Ruzne se prevlekali, meli paruky, jednou vosy, jednou knir. Vzhledem k rouskam si ale nebyli uplne jisti. Stenata prodavala jako krizence labradora a staforda. kontaltovala jsem pani co mi stene prodala, jestli mi nechce rict, jak zo opravdu bylo s tim stenatkem. Nerekla nic. Az dnes kdyz jsem sedela na policii mi prisla sms, ze stene zakoupila na parkovisti kdesi v Plzni.

15.6.2021 20:10
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Hele trochu OT ale jak ten veterinář může vědět, kdo jsou rodiče toho štěněte, neřeknu matku, ale jak si může být tak jistý, kdo je otec?

Přijde mi to celé divné, z jednoho vrhu skoupí překupnící 6 štěňat, kteří opravdu vypadají jako labradoři, ok, ta prodají dál, a tři z těch šesti lidí si jen tak pro jistotu volají na veterinu, kde bylo štěně očkované?

15.6.2021 20:17
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Jo a nevím, jestli to někdo zmínil, nejhorší trest dostanu, když oberu stát - daně.
Takže to hrát tímto směrem. Na finančák je spoleh :D

O finančáku jsem psala hned v úvodu této diskuse

Joanett

15.6.2021 20:19
Joanett

XXX.XXX.32.194

marcelaamax napsal(a):
Hele trochu OT ale jak ten veterinář může vědět, kdo jsou rodiče toho štěněte, neřeknu matku, ale jak si může být tak jistý, kdo je otec?

Přijde mi to celé divné, z jednoho vrhu skoupí překupnící 6 štěňat, kteří opravdu vypadají jako labradoři, ok, ta prodají dál, a tři z těch šesti lidí si jen tak pro jistotu volají na veterinu, kde bylo štěně očkované?

Pan veterinar je pry kamarad rodiny, ktera stenata prodavala. Pani mi potvrdila, ze nase stene je skutecne z jeji vrhu pres sms.

15.6.2021 20:21
hana

XXX.XXX.25.106

Joanett napsal(a):
Povim vam pribeh od zacatku. Chteli jsme stene dvou labradoru. S pp bez pp. Objevila jsem inzerat, prodam cistokrevne stene hnedeho labradpra z duvodu alergie syna. Psala jsem pani, zda-li je stene s PP. Ona ze ne. Protoze jsme to meli kousek, cela rodina jsme se vyjeli na stene podivat. Ptala jsem se pani na puvod rodicu. Opakovane. Ona mi rekla, ze je 12ta z vrhu. Ze videli oba rodice. Hnedi labradori. Poprosila jsem ji o kontakt na majitele. Nemela ho u sebe, ze pry pejska dostala jako darek k vyroci. Ale ze to zaridi pres manzela. Stene jako labrador vypadalo. Jen se mi zdalo, ze je drobnejsi. Ze zkusenosti s nasi retrievrici, ktera byla 13ta z vrhu, byla take drobnejsi. Vse ale dohnala. Rekla jsem pano, jestli pujde s cenou dolu a ona ze ano. Druhy den prisla od pani sms, ze telefon ani jine info o majiteli nema. Ihned jsem zareagovala a zavolala na veterinu, kde bylo stene ockovane. Pan veterinar mi rekl, ze jsem uz nekolikata. Ze mi muze rict, ze matka je krizenec labradora, otec krizenec staforda. Chtela jsem, aby muj tel predal majitelum, ze s nimi potrebuji mluvit. Nez to stihl predat jsem nasla inzerat, kde bylo nase stene. Dalsi ze sourozencu. Bylo uplne stejne. Pani jsem hned zavolala a vysvetlila situaci. Pry jsem byla treti clovek. Okamzite zvedla cenu zbyvajicich stenat, aby je neskupovali prekupnici. Byli u ni lide, kteri vzali 6 fen. Postupne. Ruzne se prevlekali, meli paruky, jednou vosy, jednou knir. Vzhledem k rouskam si ale nebyli uplne jisti. Stenata prodavala jako krizence labradora a staforda. kontaltovala jsem pani co mi stene prodala, jestli mi nechce rict, jak zo opravdu bylo s tim stenatkem. Nerekla nic. Az dnes kdyz jsem sedela na policii mi prisla sms, ze stene zakoupila na parkovisti kdesi v Plzni.

Jen připomínka, i kdyby bylo 50.z vrhu, se dvěma nohama a patero ušima, tak PP dostane... Pokud ovšem rodiče byli s PP, uchovnění (tj.splnili požadavky na exteriér, povahu a zdraví).
Jinak story, že někdo koupil šest štěňat a chovatel nepoznal, že to je stále stejný člověk zní teda hodně divně.

15.6.2021 20:49

to teda. nebo je chovatel takový ten "za každou cenu do dát pryč" a bylo mu jedno, komu, hlavně že měl prachy.

15.6.2021 21:56
Markéta80

XXX.XXX.227.151

Joanett napsal(a):
Pan veterinar je pry kamarad rodiny, ktera stenata prodavala. Pani mi potvrdila, ze nase stene je skutecne z jeji vrhu pres sms.

to jsou ale náhody. A ta majitelka štěnat je co zač? prodá jednomu 6 štěnat.

15.6.2021 22:17

hana napsal(a):
Promiňte, ale není. Tak jako Dolce Gabbana z vietnamské tržnice není Dolce Gabbanou. Labradorský retriever je plemeno a jako takové má standardem požadované vlastnosti exteriérové, povahové a zdravotní a plemenné knihy se vedou více jak sto let. Bez PP nemáte jak prokázat, že děda nebyl třeba ten staford. Nevíte nic. Nemluvě o zdraví, příbuznosti...

Labrador není ochranná známka. Dokonce se tam píše malé písmeno :-) Ten název nikomu nepatří. Ale DG jo, název společnosti a její výrobky jsou chráněné - z tržnice máte padělek. Labrador se nedá padělat. Můžeme - tvrdit, že je to papírová maminka, když není, nebo že je labradoří maminka, když není, a prodat ji/děti jako labradory/papírové labradory.
Plemeno neurčuje standard nějaké organizace. Kůň plemene toho a toho, pes, kočka, holub, slepice, králík,... je zástupce toho plemene, pokud je potomkem rodičů, kteří jsou toho plemene. To je celé.
Já nic prokazovat nemusím. Mám dva růžové psy a narodí se jim růžové štěně. To štěně bude modré, protože nemá PP? No ne.. furt to bude plemeno "růžový", druh růžový.. Ale tak samozřejmě narodit se může s různými odchylkami, nestandardní jedinec, stále ale bude příslušníkem plemene.
A ten stafford tam náhodou být mohl, oni ti psi pochází ze stejných ostrovů :-) K některým plemenům se jiný druh přikřížil docela nedávno, i když u anglických býko-teriérů se to nějak nedělo (až na nějaké dogy cca), ale tak pro pořádek.. mohlo se to stát :-) :-)
Chápu, zastávejme se chovu s papíry, FCI samozřejmě :-) je to dobře, tahle strategie, zdraví psi, nepodporovat zlo množení..

15.6.2021 22:26

Nepochopím. Většina lidí řeší recenze čehokoliv, co koupí, lustrují prodejce pomalu na úrovni zpravodajců, do atomu rozeberou podmínky hypoték atd. atd. A pak je většina schopna koupit kdesi po všech čertech jakéhokoliv vořecha vydávaného za plemeno. Bez jakékoliv záruky, dokonce bez čipu. V případě zvířat jim úplně vyšumí mozek. Kdyby nebylo nepříčetných kupujících, neškrtne si ani naivní trubka, který si po svém jorkmutovi sprsknul vytoužené štěňátko a přebytek by chtěl v dobré víře jako jorky střelit. Natož množky a překupníci.

Já bych se po takovém nepodařeném pořízení štěněte zastyděla, jak jsem pitomá, a radši rozjela nějakou osvětu. Těžko bych se vrhala do beznadějných a drahých akcí na x let, kdy se toho možná ani ten pes nedožije. Buď počítáte s voříškem a koupíte ho bez papírů někde na bazoši, nebo zabrousíte na klubovky plemene a prověříte si i ten nákup psa s rodným listem, což zvlášť v téhle době rozhodně není od věci.

Škoda, že neexistuje nějaká statistika, protože na lidi fungují čísla. Kdyby se na každém rohu objevilo info, třeba že bez PP máte 20% šanci, že pořídíte žádané plemeno, tak by se nad tím možná někdo zamyslel.

15.6.2021 23:08

Joanett napsal(a):

..no diky takovým jako vy jim ty kšefty jenom kvetou...

Bfgh

15.6.2021 23:17
Bfgh

XXX.XXX.230.226

Spíš než prokazovat, jestli to je labrador nebo ne, jde testem paternity prokázat, že štěně je potomkem feny, kterou zadavatelka našla. Pak mohou majitelé feny dosvědčit, že štěně prodali překupníci jako křížence a ta pak záměrně zadavatelku uvedla v omyl, aby z ní vylákala větší částku. Mě na tom zas nepřijde nic až tak složitý ho, zvlášť když existuje elektronická komunikace. Je úplně jedno, jestli to je labroš nebo ne, ale jde o to, že překupníce záměrně lhala, aby ty peníze dostala. Pokud by řekli, je to kříženec a chceme tolik a tolik, podvod by to nebyl, ale takhle jo a dokázat to nejspíš půjde, zvlášť pokud se najdou další oběti překupníka.

15.6.2021 23:20

Tak jako, co si budeme povídat, takové jednání je fujky fujky a nechceme, aby se tohle dělo, ale jak bylo psáno výše, když je poptávka, tak je i nabídka.

Nebudu se tady rozepisovat o tom, že PP je doklad toho, že je pes čistokrevný, že takového psa kupuju čipovaného od registrované CHS, takže to není anonymní prodávající a můžu si dopředu ledacos zjistit.

Už ten první prodej od původní odchovatelky mi přijde divný.....jak může 6 lidí rlůzně maskovaných v parukách a rouškách nakoupit 6 fen z vrhu. Já teda pokud bych měla odchov štěňat a byť by to byli kříženci, tak si za prvé majitele vybírám, za druhé prodávám štěně čipované a se smlouvou, kde jsou i iniciály kupujícího, i kdyby to mělo být za náklady na očkování a čipování.

A teď k zadavatelce...
jestli jsem správně pochopila, tak už psa měli, není tedy nepolíbená pejskařským světem a tudíž by mohla vědět, že štěně čistokrevné bez PP se koupit dá, ne že ne, jenže, kdy máte jistotu, že to tak opravdu je?? Tak max, když to je štěně od hodně dobrých známých, kterým můžete věřit a oni cíleně nakryli svojí fenu s PP neuchovněnou čistokrevným psem s PP...prostě jí našli ženicha. Nebo mají doma psa a fenu čistokrevné s PP a nepodařilo se je uhlídat...nehoda se prostě stala.
Ale můžu tohle věřit nějaké anonymní paní Novákové, kterou vidím poprvé v životě??
Myslím, že za poslední rok na mě pořád někde vyskakují informace, ať už na netu nebo v televizi, na co si dát pozor při koupi štěněte. Tady na diskuzi je to taky každou chvilku a stejně je to marný, je to marný, je to marný.

No a pak další věc, i když uvěřím, že tohle konkrétní štěně je čistokrevné, tak 15 tisíc je fůra peněz. Na to už budu chtít smlouvu, kde je jasně napsáno, co je předmětem prodeje, je tam uvedeno číslo čipu, údaje o prodávajícím i o kupujícím a kupní cena mimo jiné a osobně si spíš myslím, že bych nikam peníze neposílala a přivezla bych je kesh a pěkně z ručky do ručky...vy mě štěně, smlouvu, očkovák a stvrzenku o převzetí peněz a já vám prachy.

Možná to bude tím, že nejsem tak bohatá a na peníze jsem prostě zvyklá si dávat pozor.

Pokud se zadavatelce podaří alespoň trochu klepnout překupnici přes prsty, tak fajn....ale jedno štěně, kde by museli vrátit nějaký peníz je nic, proti tomu, jaký se v tom točí prachy.

Ale byla bych raději, kdyby lidi četli tyhle diskuze než si něco koupí a nepodporovali množitele, překupníky tím, že si lehkovážně štěně koupí a pak si následně stěžují, že byli podvedeni a množírny a překupníci prodali a tradá, byznys se točí dál, uvolnilo se další místo pro další nebohé štěňátko.
A pak dávají na TV Nova další reportáž a zase si všichni říkáme, že stít by to měl zarazit......

15.6.2021 23:34
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

"Spíš než prokazovat, jestli to je labrador nebo ne, jde testem paternity prokázat, že štěně je potomkem feny, kterou zadavatelka našla."

Ale k tomu budete potřebovat i genetický profil otce. A těžko říct, jestli majitel psa (otce štěňat) bude chtít v tomhle spolupracovat (pokud se vůbec přesně ví, kdo ten otec je) . A nakonec pokud fenu neuhlídali při harani, tak by ještě mohlo vyjít najevo, že údajný otec vůbec není otcem, a mohla by být ještě větší sranda, další podvod🤫

15.6.2021 23:40
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Bfgh napsal(a):
Spíš než prokazovat, jestli to je labrador nebo ne, jde testem paternity prokázat, že štěně je potomkem feny, kterou zadavatelka našla. Pak mohou majitelé feny dosvědčit, že štěně prodali překupníci jako křížence a ta pak záměrně zadavatelku uvedla v omyl, aby z ní vylákala větší částku. Mě na tom zas nepřijde nic až tak složitý ho, zvlášť když existuje elektronická komunikace. Je úplně jedno, jestli to je labroš nebo ne, ale jde o to, že překupníce záměrně lhala, aby ty peníze dostala. Pokud by řekli, je to kříženec a chceme tolik a tolik, podvod by to nebyl, ale takhle jo a dokázat to nejspíš půjde, zvlášť pokud se najdou další oběti překupníka.

Problém je v tom, že aby šel ten DNA test udělat, tak Vám musí dát prapůvodní majitel souhlas s odběrem obou rodičů, ale hlavně se tím přizná k tomu, že prodal neoznačené a neevidované štěně a tím se vystavuje postihu v řádu desítek tisíc korun. Musel by mít v hlavě úplně nas... 💩, aby šel do takové sebevražedné mise!

15.6.2021 23:49

Problém je v tom, že aby šel ten DNA test udělat, tak Vám musí dát prapůvodní majitel souhlas s odběrem obou rodičů, ale hlavně se tím přizná k tomu, že prodal neoznačené a neevidované štěně a tím se vystavuje postihu v řádu desítek tisíc korun. Musel by mít v hlavě úplně nas... 💩, aby šel do takové sebevražedné mise!

A jste si jistá, že to původní majitel resp. odchovatel křížencům.. ví???

16.6.2021 00:10
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

A jste si jistá, že to původní majitel resp. odchovatel křížencům.. ví???

Nejsem si jistá u takových lidí vůbec ničím.

16.6.2021 07:20
hana

XXX.XXX.25.106

A teď si trošku převyprávíme ten příběh, jak by se měl správně stát.
Anežce nějaký staford přefikne labradorku. Anežka se hluboce zastydí, že fenu nehlídala nebo neměla kastrovanou, ale rozhodne se, že se aspoň o štěňata dobře postará. Protože má známého veterináře, ten jí upozorní, že kromě očkování a odčervení musí štěňátka i načipovat, neboť to vyplývá z veterinárního zákona a upozorní ji i na nové povinnosti s registrační kartou vrhu a převodní kartou štěněte, aby Anežka nedostala 50k pokutu. Anežka vše udělá, neboť i tak po odečtu těchto nákladů jí zbyde až nemorálně moc z každého štěněte, vezmeme-li v úvahu, že fenka je labrador z 50.pokolení bez PP, tedy plemeni jen vzdáleně podobná, nemá ani jeden zdravotní test a celé to byl politováníhodný omyl. Blíží se datum odběru a Anežka si kromě smluv nachystala pro štěňátka i výbavu. S kupci pochopitelně delší dobu mluví, pozve je na návštěvu, tedy i konzumují a tudíž vymlouvat se na roušky by jí ani nenapadlo. Jejich iniciály zanese do smluv, takže podvést jí s kupujícím nebude tak lehké. Paní Boženu tedy pozná hned při prvním opakovaném pokusu. Dost jí štve, že už jí jedno štěně dala, ale druhé jí pochopitelně nedá, protože dát 2 stejně stará štěňata z jednoho vrhu jednomu majiteli je už i tak dost nebezpečné (aniž by je chtěl přeprodat).

Paní Božena se pokouší štěně zpeněžit. Zadá si inzerát. Někdo na něj naletí, štěně bůhvíkde na pumpě koupí za velké love. Jenže štěně má čip, čip vede k chovateli, chovatel, Anežka, má ve smlouvě klauzuli o předkupním právu a také info, že pes je kříženec. Vyřešeno s důkazy, Božena má velký problém. Kupující nemusí nic řešit po diskusích.

A nebo ještě lépe, Danuše, která štěně kupuje jako poslední v řadě, chce labradora a chce ho právě proto, jak to plemeno vypadá a jak se chová. Takže jí je jasné, že nějaký pochybný prodej z třetí ruky bez dokumentů, bez smlouvy, nebude to pravé, však léky si třeba taky nekupuje na parkovišti. Na místě se u Boženy otočí čelem vzad, pochopí, že štěně nemusí mít sobecky hned teď, nakontaktuje několik registrovaných chovatelů a počká si třeba na štěně pet-kvality za obdobnou cenu, ale s PP, výbavou, smlouvou a po zdravotně prověřených rodičích, neboť stejně jako s bezpapošem, neplánuje výstavy.

Joanett

16.6.2021 07:30
Joanett

XXX.XXX.32.194

hana napsal(a):
Jednoduché jak facka. Abyste mohla prokázat, že to štěně je rozhodně od té původní paní, fakt nestačí, že nějaký veterinář řekne, že ho poznal. Musela byste doložit, že je potomkem její feny. Abyste prokázala, že je potomkem přesně této feny se 100% jistotou, musíte "odečíst" od genetického profilu štěněte genetický profil otce. Bez toho se nehneme. Takže odebrat vzorky jak štěněti, tak matce tak reálnému otci, všem zpracovat DNA profil a pak udělat DNA parentitu - a zde už nastává problém, že bůh ví, jestli někdo ví, kdo ten reálný otec je, natož aby byl k dispozici k odběru. Pokud to je nějaký potulný pes, majitel třeba ani nemusí souhlasit, aby ho někdo nenařknul, že objíždí feny v širém okolí. Navíc majitel té feny-matky, při konfrontaci s faktem, že mu hrozí pokuta 50 tis. za porušení Veterinárního zákona (prodej štěněte bez čipu, bez převodního listu vrhu), taky zrovna nemusí být vzor spolupráce. On je v tom naprosto nezúčastněný, jeho se to netýká. On z toho neuvidí ani halíř, ale za to z toho může mít velké problémy.

Prijde vam to jako 2 labradori????

terrrr

16.6.2021 07:37
terrrr

XXX.XXX.78.44

Joanett napsal(a):

já nevidím žádného labradora ani staforda

16.6.2021 07:39
hana

XXX.XXX.25.106

Joanett napsal(a):

Jsem rozhodčí pro jiná plemena, neboť toto posuzují rozhodčí, ne laici. Ale spolehlivě dle jedné fotky hlavy nelze říct nic, je třeba vidět stavbu těla, pohyb, povahu, to vše tvoří labradora. Běžný laik tohle neposoudí, veterinář také ne (zkoušky na posuzování exteriéru psů má jen pár z nich a to většinou ještě jen na konkrétní plemena), proto chov bez PP časem vede k tomu, že se psi podobají méně a méně a to jak po stránce exteriéru, tak povahy. Zdraví snad ani nezmiňuju, protože to je v chovu bezPP hotová loterie.
Ale zda na fotce jsou LR nebo ne, nic nemění na tom, jak se prokazuje, že štěně pochází od původní paní. To fakt dle fotky nejde.
Celá ta povídačka s původní chovatelkou je poměrně hodně nevěrohodná. Asi bude stejný vykuk, jako překupnice.

16.6.2021 07:41

Stále nechápu, proč sem píší lidé, kteří udělali při pořizování psa tu nejtrapnější chybu, o které se lze tak snadno na internetu dočíst... a přijdou sem a rozčilují se a podávají na prodávajícího trestní oznámení...
Kdyby špetku toho úsilí, co dávají do rozčilování se potom, dali předtím do zjišťování, jak si správně pořídit pejska, měli by vyřešeno.

Jenže to má háček, neměli by psa teď-hned-ideálně-za-pět-minut.

16.6.2021 07:41

Joanett napsal(a):

Mně třeba ne. Na první pohled oba kříženci. Ale z fotky se nic moc nedá usuzovat. Moji fenu na fotce taky někdo tipoval na křížence, přestože má PP.

Joanett

16.6.2021 07:46
Joanett

XXX.XXX.32.194

Stále nechápu, proč sem píší lidé, kteří udělali při pořizování psa tu nejtrapnější chybu, o které se lze tak snadno na internetu dočíst... a přijdou sem a rozčilují se a podávají na prodávajícího trestní oznámení...
Kdyby špetku toho úsilí, co dávají do rozčilování se potom, dali předtím do zjišťování, jak si správně pořídit pejska, měli by vyřešeno.

Ja cekam na stene uz rok a pul. Ale pravda, nemela jsem se ptat. Jediny co tu umite je soudit.

16.6.2021 07:53

Joanett napsal(a):
Ja cekam na stene uz rok a pul. Ale pravda, nemela jsem se ptat. Jediny co tu umite je soudit.

Tak nezlobte se na mě, ale osvěta napříč internetem je snad už dostatečná. I v inzerci máte upozornění, na co si při koupi psa dát pozor. A vy uděláte tuhle blbost a pak se tady ptáte, jestli s tím něco jde dělat. Asi jste čekala utěšování a ujišťování, že policie nebo soud s tím něco udělá. Tady se vám snažíme jen rozumně říct, že šance je velmi malá, ne-li vůbec žádná.

16.6.2021 07:56

Joanett napsal(a):

Čekáte rok a půl na štěně a koupíte někde na parkovišti křížence za 15 litrů? A teď tu o Karkulce...

Ano, soudíme. Protože nás vždycky znovu překvapí, jak někteří lidé nemyslí. Kdybyste sem napsala před koupí, s největší pravděpodobností - pokud byste dala na rady zdejších diskutujících - jste ušetřila 15 tisíc a nemusela byste se tu ani jinde rozčilovat.

16.6.2021 07:57

Jestli je to maminka, stačí na test vzorek dítě a vzorek matka a shoda v 50% = je to biol. rodič, jak říká Bfgh.
Parentita = oba rodiče, nepotřebuji. Paternita = otcovství, nepotřebuji. Díky, že jste mě pěkně zmátli.
Ale tady máme krásné dva rodiče na fotografii :-) S tím by znalec moc práce neměl :-)
Paruky, kníry, šest kusů, to budou ti samí, co to tu provozují rok a lidé si to nechají líbit, no pustila bych na ně pitbulla. Nebo stafforda :D
Tak ale zadavatelko, bojíte se, co z toho vyroste povahou?
Já to vím .. labrador samotný je děsně hodný na zvířátka i lidi, stafford na lidi a na zvířátka jen na naše a na ta, co ho naučím. Ale když se tahle dvě plemena sejdou, mají místo mozku z výbušniny kostku :-)
Tihle ale vypadají na All in one, takže už tam to výbušné nebude.. nebo naopak jednou tolik :-)

16.6.2021 08:02
Šarina

XXX.XXX.243.72

Joanett napsal(a):

Vy čekáte na štěně rok a půl (????) a za tu dobu jste si nezjistila, jak se vlastně kupují psi, a na co si dát pozor?
Vždyť je to rozkliknutí jednoho z milionu odkazů všude na netu.

Nějak nevěřím....

16.6.2021 08:03

Joanett napsal(a):

Měla jste se tu zeptat, než jste toto štěně koupila. Jenže to bychom vám řekli, ať ho nekupujete, a to by se vám nelíbilo. Teď už je to váš boj, vaše peníze, váš kříženec kdovíčeho s kdovíjakou povahou (nezbývá, než doufat, že dobrou).
Upřímně pochybuju o tom, že kdybyste sháněla labradora s PP, čekala byste skutečně tak dlouho, jak píšete. Ale i kdyby ano, ta záruka, že budete mít skutečnýho labradora a nebudete podporovat podvodníky, by vám za to měla stát.

16.6.2021 08:04

Na jednu stranu souhlasím.. na druhou: myslíte, že člověk si neumí pořídit psa, že neví, jak se to dělá; proč bych měla hledat "jak si správně pořídit psa" místo "labrador štěně"?
Upozornění je na sbazar, v hnízdě podvodníků bazos není.
Někde jsem četla, že nějaká záchranná org. nebo kdo řešila s těmito stránkami, aby nepodporovali množírny, tak nejdřív že bazos a ifauna a sbazar teda se budou snažit.. a dva z nich se na to vykašlali.
Proč jdou kupci na bazos.. je tam toho nejvíc, je to nejznámější.. a ta otázka prostě není "jak správně....", ale kde jde něco na prodej. A první odkaz je bazos.
Nevím jistě, něco jsem zaslechla, že je zákaz inzerovat psy bez PP, asi v Polsku.

Joanett

16.6.2021 08:08
Joanett

XXX.XXX.32.194

Narazili jsme na spoustu inzeratu kolem 30k za stene. Ale ja mam jen 20k

16.6.2021 08:09

" je zástupce toho plemene, pokud je potomkem rodičů, kteří jsou toho plemene"
a ti jsou toho plemene,pokud jejich rodiče jsou toho plemene.....atd.atd.atd.
a jsme zase u průkazu původu

a co teda ten čip, zadavatelko, má? nemá?....že se ptám

16.6.2021 08:11

Na jednu stranu souhlasím.. na druhou: myslíte, že člověk si neumí pořídit psa, že neví, jak se to dělá; proč bych měla hledat "jak si správně pořídit psa" místo "labrador štěně"?
Někde jsem četla, že nějaká záchranná org. nebo kdo řešila s těmito stránkami, aby nepodporovali množírny, tak nejdřív že bazos a ifauna a sbazar teda se budou snažit.. a dva z nich se na to vykašlali.
Proč jdou kupci na bazos.. je tam toho nejvíc, je to nejznámější.. a ta otázka prostě není "jak správně....", ale kde jde něco na prodej. A první odkaz je bazos.
Nevím jistě, něco jsem zaslechla, že je zákaz inzerovat psy bez PP, asi v Polsku.

No jenže... jdu na bazoš, zjistím, že jsou psi s PP a psi bez PP, ti druzí o něco levnější. Říkám si, v čem to asi vězí, a tak zadám do googlu "koupě psa bez PP".
Nebo jestli neumím googlit a radši se chci zeptat někoho na diskuzi, najdu si třeba ifaunu a zeptám se tam.

Každý chápe, že když si pořizuje nějakou dražší věc, prozkoumá nabídku trhu, přečte rady, jak tu věc správně vybrat, přečte recenze, zkušenosti, ... ale štěně koupí od podvodníka a pak se rozčiluje...?

16.6.2021 08:11

Joanett napsal(a):

Došetřit těch zbývajících deset vás nenapadlo?

16.6.2021 08:12

Občas kouknu na FB, sice teď v létě nemám tolik času, abych to furt projížděla, ale je to tam furt.....koupili jsme štěně na parkovišti, u benzínky atd. a ono je nemocné, případně nám chcíplo. A co tak vidím sdílené příspěvky, tak na bazoši je toho zrovna úplně nejvíc.

16.6.2021 08:14

Joanett napsal(a):

Tak jste si měli ještě počkat a došetřit. Ty ceny psů s PP takové jsou. Ale dostanete za tu cenu opravdu labradora.

16.6.2021 08:18

No jenže... jdu na bazoš, zjistím, že jsou psi s PP a psi bez PP, ti druzí o něco levnější. Říkám si, v čem to asi vězí, a tak zadám do googlu "koupě psa bez PP".
Nebo jestli neumím googlit a radši se chci zeptat někoho na diskuzi, najdu si třeba ifaunu a zeptám se tam.

Každý chápe, že když si pořizuje nějakou dražší věc, prozkoumá nabídku trhu, přečte rady, jak tu věc správně vybrat, přečte recenze, zkušenosti, ... ale štěně koupí od podvodníka a pak se rozčiluje...?

To je logické, já takhle hledám nože. Ty Fiskars mi přijdou jak bez PP :D Všichni ale nehledají, v čem je háček, oni jsou chytří, takže ví, že PP je na výstavy a proto stojí tolik korun.
A kdyby náhodou.. tak tady sousedka si koupila yorka, ale je cca po kolena a tak pěkně střapatý a byla hrozně naštvaná, tak jsem jí říkala, že takhle se york nekupuje, takhle se kupuje voříšek a to s přimhouřenýma očima a dvojkou v krvi (možná je ze stodoly)... a vypadalo to docela dobře s tou paní a za pár měsíců už si vedla psy dva - yorka a čivavu. Ta čivava je nádherná a spolu s tím yorkem jim to moc sluší.
Hotová dvojčata :-)

Miriam33

16.6.2021 08:21
Miriam33

XXX.XXX.210.31

Joanett napsal(a):

Neobhajujte se tu, nemá to smysl. Chyba se stala a tady vám většina ještě naloží. Ale jestli se vám podaří neco s tou důrou podvodnickou udělat, dejte vědět. Přála bych vám to.

16.6.2021 08:22

Joanett napsal(a):
Neceka. Nemam srdce ho dat pryc.

To je dobře, štěně za to nemůže.

Jako celoživotní chovatel kříženců vám radím: NEBUĎTE RASISTA

16.6.2021 08:41
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Joanett napsal(a):

Víte...... tohle štěně

https://www.ifauna.cz/profil/jezevec88/moje-inzeraty

si taky koupí někdo, kdo nemá na plnou cenu za štěně maďara. A pak bude koukat na to, že mu z toho ten maďar nevyjde ani náhodou. Kdyby si ale ten dotyčný ještě počkal a došetřil, tak tu vižlu pak skutečně s celou její povahou a vzhledem bude mít.

Pokud nějaké plemeno opravdu chci, tak jediná záruka je prostě ten chov s papírama. U toho bezpapíráka vám to může vyjít, pokud budete mít štěstí a taky ale budete obezřetná, jako to kdysi dávno vyšlo mě, ale velmi pravděpodobně to vyjít nemusí. Obzvláště dneska, kdy je móda mít psa, všichni chtějí psa a kde kdo prodává cokoliv, co se psu podobá.

16.6.2021 08:47

To je dobře, štěně za to nemůže.

Jako celoživotní chovatel kříženců vám radím: NEBUĎTE RASISTA

Tomu moc nerozumím.

Já měla kříženců 5. Pořizovala jsem je s plným vědomím, že to kříženci jsou, milovala jsem je úplně stejně, jako všechny svoje psy, nikdy jsem nedělala rozdíly. Měli v případě nemoci tu nejlepší péči na vet. klinice. A to jsem za ně fakt nedala 15 tis.

16.6.2021 09:16
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Joanett napsal(a):

Já teda říkám - jo. Vypadají jako labradoři bez průkazu původu. Viděla jsem i méně typické psy vydávané za labradory bez PP, aniž by o tom někdo pochyboval.
Čímž se oklikou vracím k tomu, že pokud jste chtěla labradora bez průkazu původu, tak ho od pohledu víceméně máte. Pokud jste chtěla labradora s PP, měla jste ho vyžadovat a štěně nekoupit.

Netřeba to dál rozebírat. Mějte štěně ráda, milujte je, ono za to nemůže. Nemůže za hamižnost překupnice a hloupost množitelky (ta byla asi opravdu hodně naivní, když prodala šest fenek voříšků jednomu člověku - pokud to je teda vůbec pravda).
Kříženci bývají obecně zdravější než bPP „čistokrevní“ psi, tak buďte ráda, že máte, co máte. Nedopadla jste ještě až tak špatně, mohlo být hůř - parva, tetanus, škrkavky a další, opravdu je ta Vaše zkušenost ještě laciná.

16.6.2021 09:19

terrrr napsal(a):
já nevidím žádného labradora ani staforda

V "příběhu" bylo psané, že rodiči jsou Xlanbradora a Xstaforda. To by mohlo odpovídat psům na fotce

16.6.2021 09:22

Máte pravdu, ale i tak jsem ráda, že tu situaci dál řeší.
To, že udělali hloupou chybu, přece automaticky neznamená, že to má překupníkům projít.

16.6.2021 09:35
assil

XXX.XXX.121.3

Já teda nechápu o čem se celý tohle vlákno točí, 15 tisíc za křížence je teď naprosto normální cena, časy, kdy byli kříženci za pár korun odvál covid pryč už loni.

Miriam33

16.6.2021 09:37
Miriam33

XXX.XXX.210.31

Je fakt, že všichni bezPP psi nevypadají jako něco jiného. Na nebožce šeltii by nikdo nepoznal že papírek nemá. Ale viděla jsem teda i rodiče a sourozence. Byla krásná, vypadala jako šeltie a chovala se jako šeltie. Záleží, jak si dáte pozor. My co tu pročítáme roky inzerci a diskuse a čučíme na štěňata často jsme víc v obraze o dění na trhu než běžný člověk, kterému třeba umře pes po 15ti letech a má nutkání si co nejdřív pořídit nového psa. No a přiznejme si, co se poslední roky prodává, to nemá obdoby... Zmrzačení a prastaří psi dotažení ze Slovenska za 5 a víc tisíc, totální a přiznaní malí vořeši za skoro 10 000. Fakt jsem ráda, že mám zrovna psa ve středním věku a nemusím nového řešit.

16.6.2021 09:39

Tomu moc nerozumím.

Já měla kříženců 5. Pořizovala jsem je s plným vědomím, že to kříženci jsou, milovala jsem je úplně stejně, jako všechny svoje psy, nikdy jsem nedělala rozdíly. Měli v případě nemoci tu nejlepší péči na vet. klinice. A to jsem za ně fakt nedala 15 tis.

Nepochopila jste mě.

Chtěla jsem podpořit zakladatelku v tom, aby si štěně nechala, i když nesplňuje původní zadání. I kříženec může být fajn rodinný pes. I když původně chtěla konkrétní RASU.

16.6.2021 09:44

Nepochopila jste mě.

Chtěla jsem podpořit zakladatelku v tom, aby si štěně nechala, i když nesplňuje původní zadání. I kříženec může být fajn rodinný pes. I když původně chtěla konkrétní RASU.

Proto jsem psala, že nerozumím.

Otázka je, jak se s tím zadavatelka popasuje, když to vypadá, že její zklamání je obrovské.

16.6.2021 09:52
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Je fakt, že všichni bezPP psi nevypadají jako něco jiného. Na nebožce šeltii by nikdo nepoznal že papírek nemá. Ale viděla jsem teda i rodiče a sourozence. Byla krásná, vypadala jako šeltie a chovala se jako šeltie. Záleží, jak si dáte pozor.

Ne, není to o tom, jak si dáte pozor, je to o genech (především) a o štěstí . Vy jste s šeltií to štěstí měla. My takhle před lety kupovali zlatého retrívra a štěstí jsme neměli. I v rámci těch bPP psů jsme vybírali, bylo vidět, že chovatelům na štěňatech záleží a že je odchovali s láskou, zůstali jsem v kontaktu, občas si poslali nějakou fotku. Dostali jsme s sebou CD plné fotek celého vrhu od malinka až do odběru, nějaké granule, hračku a "manuál" na štěně. Viděli jsme oba rodiče, oba jako GR vypadali, štěňata taky...Jenže tohle nestačí. Postupem času bylo vidět, že pes typický retrívr nebude, čert vem vzhled, ale on nebyl ani povahou, vůbec. Nejspíš se tam někde přimíchal hovawart, jelikož jsme oba rodiče viděli, a otec byl s PP, tak ten hw musel být z matčiny strany pár generací zpátky - a to prostě nemáte šanci zjistit, i kdyby jste si dávala sebevětší pozor....

Miriam33

16.6.2021 09:58
Miriam33

XXX.XXX.210.31

Otázka je, jak se s tím zadavatelka popasuje, když to vypadá, že její zklamání je obrovské.

Psala, že si ho nechá.
Řeší to rozčarování nad tím, že se nechala takhle napálit a neprohlédla podvodnici.
Jo, a čeká to teď člověka za každým rohem. Šmejdů je pořád dost, jen se různě přelévájí a maskují. Někteří chodí od domu k domu s nabídkou levné elektřiny, jiní se maskují za organizaci na pomoc dětem, nabízí levnou elektřinu, hrnce, ... Obrana proti nim by se měla učit už na základce, když na ně policie nemá páky. Mimochodem právě kvůli šmejdům jsme pořídili naši poslední štěknu... aby naši důvěřivou babičku nějaký takový nevykradl nebo nezabil... pomohlo to.

16.6.2021 10:06

Tak teď nerozumím zas já 😁

Leda, že byste si to vztáhla na sebe. Já jsem ale reagovala na příspěvek zakladatelky...

16.6.2021 10:23

Miriam33 napsal(a):
Psala, že si ho nechá.
Řeší to rozčarování nad tím, že se nechala takhle napálit a neprohlédla podvodnici.
Jo, a čeká to teď člověka za každým rohem. Šmejdů je pořád dost, jen se různě přelévájí a maskují. Někteří chodí od domu k domu s nabídkou levné elektřiny, jiní se maskují za organizaci na pomoc dětem, nabízí levnou elektřinu, hrnce, ... Obrana proti nim by se měla učit už na základce, když na ně policie nemá páky. Mimochodem právě kvůli šmejdům jsme pořídili naši poslední štěknu... aby naši důvěřivou babičku nějaký takový nevykradl nebo nezabil... pomohlo to.

Ano, píše, že si ho nechá. Ale nikdo nevíme, jaký bude ten vztah, že jo. Možná ani ona sama ne.

A ano, podvodníci to budou pořád zkoušet. Vždycky tady budou lidi, kteří budou chtít přijít bezpracně k penězům. I když zákony máme, tak si nedělejme iluze, že je nikdo nebude porušovat. Kapsáři taky pořád kradou, bytaři vykrádají byty, kyberútočníci vykrádají účty a používají čím dál více rafinovanější praktiky. To prostě bylo a bude. Na nás je se bránit a neumožňovat jim to. Já kdysi dávno taky naletěla, ne že ne. Tehdy parta tmavších spoluobčanů objížděla menší prodejny na vesnicích a přicházela s trikem rozměnění větších bankovek na menší a dokázali prodavačku tak zblbnout, že ji obrali o několik tisíc. Já přišla o 2 tisíce, někteří i o víc. Pak už se to rozkřiklo a peníze už nikdo nerozměňoval. A dle policie, kterou jsme informovali, se s tím nedalo nic dělat, jedině by pachatele chytili přímo při činu. Pochopitelně.

Jinak co se týká vaší šeltie, viděla bych to spíš tak, že jste měla štěstí. Já mám teď 11 letou labinu z útulku, je bez PP, takže můžu taky říct jen kříženec. Vypadá jako labrador, povahu má jako labrador. Ale před asi 5 lety jsem měla černou mixnutou labradorku a ta v sobě měla snad všechny možný i nemožný plemena a byla šílený uzlíček nervů.

Neregistrovaný uživatel

16.6.2021 10:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.254

At se zadavatelka smiri s tim ze v dnesni dobe je to cena tak jako tak bezna a natrefit na mensi je zazrak.a to ze je uplne pit oma a bere stene bez ničeho bez papiru, bez ciou je jen a jen jeji pit omost. Nic vic. Tak za ni plati. Dobre ji tak.

16.6.2021 10:27

Tak teď nerozumím zas já 😁

Leda, že byste si to vztáhla na sebe. Já jsem ale reagovala na příspěvek zakladatelky...

Já nerozuměla tomu rasismu. Netušila jsem, jak to myslíte. Ale myslím, že jsem pochopila. A právě je otázka, jestli, i když si zadavatelka pejska nechá, nebude ovlivněna zklamáním, že není opravdu labrador, třeba tak nějak podvědomě. Věřím tomu nebo chci věřit, že ne.

16.6.2021 10:38

Já nerozuměla tomu rasismu. Netušila jsem, jak to myslíte. Ale myslím, že jsem pochopila. A právě je otázka, jestli, i když si zadavatelka pejska nechá, nebude ovlivněna zklamáním, že není opravdu labrador, třeba tak nějak podvědomě. Věřím tomu nebo chci věřit, že ne.

Psala, že nechá. Na to jsem právě reagovala. Do jaké míry se s tím srovná vnitřně, to už je na ní.

A já jsem to schválně psala velkými písmeny, aby to bylo jasné.😁
RASISTA = lpět na RASE

16.6.2021 10:41

Psala, že nechá. Na to jsem právě reagovala. Do jaké míry se s tím srovná vnitřně, to už je na ní.

A já jsem to schválně psala velkými písmeny, aby to bylo jasné.😁
RASISTA = lpět na RASE

Jj, už vím.

16.6.2021 10:49

já nevím - mám pocit, že když někdo štěně chtěl a zajímal se - dalo se sehnat i v časech podivných covidových. Kolegyně chtěla fleta (myslím, že situace obdobná jako u labradorů). Pomohla jsem jí kontaktovat chovatelku, ta měla vyprodáno, ale doporučila jinou chovatelku, která štěňata měla (a doporučila i další možnosti, s pozdějším termínem odběru). Vše klaplo, štěník je s PP, drobnější, klidnější (dle zadání pro začátečníky) a pozor - to jsem koukala - za 19.000,- Kč.

16.6.2021 10:52

já nevím - mám pocit, že když někdo štěně chtěl a zajímal se - dalo se sehnat i v časech podivných covidových. Kolegyně chtěla fleta (myslím, že situace obdobná jako u labradorů). Pomohla jsem jí kontaktovat chovatelku, ta měla vyprodáno, ale doporučila jinou chovatelku, která štěňata měla (a doporučila i další možnosti, s pozdějším termínem odběru). Vše klaplo, štěník je s PP, drobnější, klidnější (dle zadání pro začátečníky) a pozor - to jsem koukala - za 19.000,- Kč.

No, mně to taky přijde divný, když píše, že rok a půl nemohla sehnat štěně. Mám ve svým okolí lidi, kteří sehnali labíka s PP do půl roku. U GR je to horší, tam se čeká většinou rok a víc.

16.6.2021 11:13
Joohana

XXX.XXX.73.133

Potvrzuju. Kupovala jsem v únoru štěně s PP, poptávka po plemeni veliká a stále rostoucí. Hledala jsem od září, napsala asi deseti CHS obsáhlé motivační dopisy atd.

Napotřetí to vyšlo a máme mazla doma, s vadou skusu (což nám nevadí, nechceme vystavovat ani do chovu, ale stáli jsme o povahu dle standardu), kupní cena byla 16 000,- Kč.

16.6.2021 11:46

Joohana napsal(a):
Potvrzuju. Kupovala jsem v únoru štěně s PP, poptávka po plemeni veliká a stále rostoucí. Hledala jsem od září, napsala asi deseti CHS obsáhlé motivační dopisy atd.

Napotřetí to vyšlo a máme mazla doma, s vadou skusu (což nám nevadí, nechceme vystavovat ani do chovu, ale stáli jsme o povahu dle standardu), kupní cena byla 16 000,- Kč.

Být takové ceny vidět někde, tak konec množíren v Čechách.

16.6.2021 12:02

Být takové ceny vidět někde, tak konec množíren v Čechách.

Houby. Množiny by jely dál, jen cena bPP by se snížila na 10-12tis. Pořád je to vejvar.

16.6.2021 14:38
hana

XXX.XXX.25.106

Joanett napsal(a):

Tohle je velmi častý argument a já se vždycky zamýšlím...
OK, nemám peníze na psa vysněného plemene. Na tom není nic divného. Ale proč si nenajdu teda jiné plemeno, které mi bude vyhovovat a nekoupím si psa s PP? Však za 20k koupíte spoustu plemen i s PP po super rodičích a s nadstandardními zdravotními vyšetřeními i výbavou. Vy ale musíte mít nutně LR ... nutně LR a pak jdete a koupíte si nějakou napodobeninu? Protože pes bez PP je vždy bez záruky, co z něj vyroste, bez ohledu na to, jak vypadají rodiče, nikdy nevíte, kdo je děda, praděda (už to tu padlo mockrát).
Takže sice jste nevyplázla 30k, ale to, co jste chtěla, stejně nemáte a ještě řešíte takový problémy.

PS Padlo to tu už stokrát, bylo štěně čipované? Dostala jste registrační kartu vrhu nebo převodní list štěněte a písemnou smlouvu? Ne? A mobil za 15k koupíte taky na parkovišti bez dokladů?

16.6.2021 14:42

hana napsal(a):
Tohle je velmi častý argument a já se vždycky zamýšlím...
OK, nemám peníze na psa vysněného plemene. Na tom není nic divného. Ale proč si nenajdu teda jiné plemeno, které mi bude vyhovovat a nekoupím si psa s PP? Však za 20k koupíte spoustu plemen i s PP po super rodičích a s nadstandardními zdravotními vyšetřeními i výbavou. Vy ale musíte mít nutně LR ... nutně LR a pak jdete a koupíte si nějakou napodobeninu? Protože pes bez PP je vždy bez záruky, co z něj vyroste, bez ohledu na to, jak vypadají rodiče, nikdy nevíte, kdo je děda, praděda (už to tu padlo mockrát).
Takže sice jste nevyplázla 30k, ale to, co jste chtěla, stejně nemáte a ještě řešíte takový problémy.

PS Padlo to tu už stokrát, bylo štěně čipované? Dostala jste registrační kartu vrhu nebo převodní list štěněte a písemnou smlouvu? Ne? A mobil za 15k koupíte taky na parkovišti bez dokladů?

Mobil není živej a nemá krásný očíčka.

Joanett

16.6.2021 15:24
Joanett

XXX.XXX.32.194

Mobil není živej a nemá krásný očíčka.

Fena uz prosla za tyden 3 majiteli, neni nacipovana, nemame zadny papir.

Joanett

16.6.2021 15:39
Joanett

XXX.XXX.32.194

Ciste teoreticky. Mohla mi vlastne ta pani s alergii to stene nenacipovane prodat?

16.6.2021 15:40
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Joanett napsal(a):

Tak proč ji nenačipujete?

16.6.2021 15:43

Joanett napsal(a):
Ciste teoreticky. Mohla mi vlastne ta pani s alergii to stene nenacipovane prodat?

Vy to tu vůbec nečtete, že?
Čipování se tu probralo zleva i zprava. Tak si to v té diskuzi najděte.

16.6.2021 15:44
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Joanett napsal(a):

Já si fakt myslím, že tohle je kámen úrazu, kvůli kterému se Vám nepodaří z překupnice vyrazit ty peníze. Protože Vy nedisponujete ničím, kromě vlastního tvrzení. Pár mejlů asi nebude dostatečný důkaz.
Na rozdíl od jiných jsem celkem ráda, že se tu to téma občas ukáže; ono totiž lidi se domnívají, že naletí jen hlupáci a neschopní lidé, což prostě není pravda. Docela normální, obyčejní, průměrní (i nadprůměrní) lidé mohou naletět - a ne jen za částky tisícikorunové, ale třeba i milionové. Před pár dny visel článek na seznam.cz o paní, které poslala nějakému jakože válečnému veteránovi celé své úspory. A nebyla ta paní blbá v běžném slova smyslu, prostě jen extrémě důvěřivá, naivní a neschopná si přiznat vlastní omylnost.

Já Vám fandím, ale prostě si myslím, že bojujete bitvu, kterou nemůžete vyhrát.
Buďte ráda, že je štěně (snad) zdravé, že aspoň chovatelka asi byla eticky více v pořádku a štěně není zamořené blechami, škrkavkami a roupy a snažte se užít si štěňátko a vychovat z něj slušného psa.
Radši nemyslet, kde skončilo jeho šest sester.

16.6.2021 15:44
Agnes1

XXX.XXX.9.72

Chudák štěně , je mi z toho na nic.🤢

16.6.2021 15:59

Joanett napsal(a):

takže prostě nedokážete prokázat vůbec, ale vůbec nic.

Joanett

16.6.2021 16:13
Joanett

XXX.XXX.32.194

Vy to tu vůbec nečtete, že?
Čipování se tu probralo zleva i zprava. Tak si to v té diskuzi najděte.

Ano, psali jste o prvnich majitelich. Ale ne o dalsich.

16.6.2021 16:17
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Joanett napsal(a):

To je úplně jedno - nikdo nesmí prodat nenačipované štěně.

16.6.2021 16:19
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Joanett napsal(a):

Štěně ze zákona MUSÍ být očipovane - zatím to neudělal první, druhý, ani tretí majitel a vsichni tak porušujete Veterinární zákon, za což vám všem hrozí vysoká pokuta.

... no teda reálně hrozí z toho trojlístku jen Vám, protože máte neočipované štěně doma a ty dvě kráčmery zatlučou i nos mezi očima, takže teď máte toho černého Petra Vy.

16.6.2021 16:25

To by se ten voříšek teprve prodražil, kdybyste dostala navíc 50 000,- Kč pokutu...

16.6.2021 16:32
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

To by se ten voříšek teprve prodražil, kdybyste dostala navíc 50 000,- Kč pokutu...

Mě na tomhle zaráží to, co už tu nakousla Hana - štěně proslo x krát veterinou a ani jednou je vet neupozornil na nutnost čipováni. Celý je to hodně divný.

16.6.2021 16:59
Markéta80

XXX.XXX.227.151

Došetřit těch zbývajících deset vás nenapadlo?

a pak koupíte za 15 000 štěně nejasného původu?To Vás nenapadlo kontaktovat CHS? Nebo jde jen o peníze? Tak šetřit, každý měsíc odkládat a není pak třeba řešit takové věci. Já bych za štěně u kterého nevím vůbec nic 15 000 nedala. Ty 3000 ještě ano pokud bych neřešila co ze štěněte vyroste Došetřit 10 000 za 1,5 roku Vás nenapadlo?

16.6.2021 17:21
juhaj

XXX.XXX.164.121

Joanett napsal(a):

Ještě jednou, štěně musí načipovat chovatel, než ho prodá,nebo dá, nebo si ho nechá,prostě štěně musí být načipovano do pátého týdne, ze zákona nesmi chovatel mladší štěně ani dat od feny.
Já vím, že tohle zadavatelka číst nechce, ale když u nás lidi kupovali třeba pračku za 6 tisíc, neřkuli dražší věc, přišli se 5x vyptávat a ještě studovali internet. A když čtu diskuze o jakýhkoli zvířatech a kdekoli, ať jsou to psi, rybičky, koně, ptáci, je 80% dotazů jak přes kopíráku. Koupil jsem, naletěl jsem, chcípají mi, čím krmit, přitom stačí se v jakékoli diskuzi zeptat, něco si přečíst, PŘED pořízením, vždyť to není věc, ale živý tvor.

16.6.2021 18:00

Mě na tomhle zaráží to, co už tu nakousla Hana - štěně proslo x krát veterinou a ani jednou je vet neupozornil na nutnost čipováni. Celý je to hodně divný.

Pokud nepriznaji, ze ho koupili - do 3 mesicu to nemusi veta ani napadnout.
U starsiho je podle me upozorni, az kdyz prijdou na ockovani vztekliny.
Jinak to opravdu neni jeho valka.

a jen tak btw . jednou jedinkrat jsem na veterine zazila, ze vet zkonroloval cip nez sel vysetrovat dal.
pro me to bylo az nepochopitelne - chtela jsem progesteron

16.6.2021 19:03

a jen tak btw . jednou jedinkrat jsem na veterine zazila, ze vet zkonroloval cip nez sel vysetrovat dal.

No teď mě napadlo, až půjdu s Ginou za měsíc na očkování, že bych měla nechat zkontrolovat, zda je čip ok, prostě že tam je a je k přečtení.

Jinak ono s těma čipama to nemusí být úmysl. Jessina je typický vesnický odchov, sice s max péčí a láskou, ale lidmi, co je ani nenapadne si něco takovýho zjišťovat, že by štěně od nich mělo jít s čipem.
Když jsem se ujišťovala, že až si pro Jessinu přijedeme, tak bude očkovaná, odčervená a očipovaná....mě to přijde jako samozřejmost, ale co kdyby, tak mi bylo řečeno, že jestli chci, tak jí očipovat nechají, ale že někteří budoucí majitelé nechtějí, že si očipují sami. No tak prostě tady máte pětikilo a Jessinu chci čipovanou.
Přiznám se, že jsem si nebyla úplně jistá, do kdy musí být štěně očipované, ale měla jsem povědomí, že by při první změně majitele čip mít mělo. Ani nevím jak to dopadlo, už jsem se neptala, jestli dorazili na očkování a štěňata v tomhle košíku dostanou čip a ty ostatní ne....tak třeba jim to vet řekl, třeba se zeptal na důvod a poučil je, když pro nic jiného, tak přeci jen z toho nějaký kačky koukaj.

Ale pokud by se mě takhle zeptala nějaká anonymní paní Nováková, jestli chci očipovat štěně a nebo...nemá čip, očipujte sami, tak bych si takové štěně nevzala, protože už bych přemýšlela, jestli to není levárna a obzvlášť, kdybych za štěně měla dát 15 litrů jako zadavatelka.

16.6.2021 19:40

No tak já jsem nedávno měnila veterinářku a opravdu jedna z prvnich věcí, co ji zajímalo, byl čip. Načetla ho, zaznamenala do karty.

16.6.2021 20:49

Není to náhodou rekord ? 220 příspěvků za 2 dny !

16.6.2021 20:59

Joanett napsal(a):

Taky jsem čekala na štěně rok a půl - než bude mít prcky mnou pečlivě vybraná fena, primárně kvůli povaze. Normálka. Kdybyste se na začátku toho svého čekání poohlédla po chovkách a zadala štěně, mohla jste mít čistého labradora a klid.

Jinak doporučuji si to pečlivě okoučovat s výchovou. Nějaké údajné bull x labrador křížence znám, laici k nim měli přístup s představou 'bezúdržbový salámista, labina, přece...', a pak řešili problémy s namachrovanými potvorami, co nejdou udržet ani na vodítku.

16.6.2021 21:11

Není to náhodou rekord ? 220 příspěvků za 2 dny !

Myslím, že je z toho jasné, jak aktuální a palčivé téma to pro nás je....

Joanett

16.6.2021 21:24
Joanett

XXX.XXX.32.194

Taky jsem čekala na štěně rok a půl - než bude mít prcky mnou pečlivě vybraná fena, primárně kvůli povaze. Normálka. Kdybyste se na začátku toho svého čekání poohlédla po chovkách a zadala štěně, mohla jste mít čistého labradora a klid.

Jinak doporučuji si to pečlivě okoučovat s výchovou. Nějaké údajné bull x labrador křížence znám, laici k nim měli přístup s představou 'bezúdržbový salámista, labina, přece...', a pak řešili problémy s namachrovanými potvorami, co nejdou udržet ani na vodítku.

To me ani nestraste. Mam 4 deti

16.6.2021 21:41

Joanett napsal(a):
To me ani nestraste. Mam 4 deti

Zas tak se neděste. Prostě normální výchova, mít autoritu, nastavit mantinely, hlavně nepolevit v pubertě. A nenechat děti štěně zbytečně obtěžovat, hlavně na tu pubertu pozor. To se stává, že do té doby zlatému psovi přecvakne, když se mu něco moc nelíbí. Každopádně pes většinou vysílá signály už dávno předtím, než se něco stane. Nemyslím tím ale "nehody", kdy se pes téhle velikosti třeba lekne a ožene se, ale to si asi uvědomujete.

16.6.2021 21:58

Zas tak se neděste. Prostě normální výchova, mít autoritu, nastavit mantinely, hlavně nepolevit v pubertě. A nenechat děti štěně zbytečně obtěžovat, hlavně na tu pubertu pozor. To se stává, že do té doby zlatému psovi přecvakne, když se mu něco moc nelíbí. Každopádně pes většinou vysílá signály už dávno předtím, než se něco stane. Nemyslím tím ale "nehody", kdy se pes téhle velikosti třeba lekne a ožene se, ale to si asi uvědomujete.

Tohle je samozřejmě taky důležité a dále bych kladla obrovský důraz na netahání na vodítku. Když si představím tuhle kombinaci plemen, tak to může mít sílu, jak malá parní lokomotiva a klidná procházka s dětmi a se psem může být sci-fi,

16.6.2021 22:47

Tohle je samozřejmě taky důležité a dále bych kladla obrovský důraz na netahání na vodítku. Když si představím tuhle kombinaci plemen, tak to může mít sílu, jak malá parní lokomotiva a klidná procházka s dětmi a se psem může být sci-fi,

Víme, naše venčící smečka je kromě jiného dáma jako výsledek zkřížení těchto dvou plemen. Ale žere jen štěňata, opilce, hlučné lidi, lidi z úklidu s čistícími stroji... Vedoucí zájezdu jí má na povel, ale panička hodně drobné konstituce (navíc aktuálně s kočárkem) má honičku. Kdyby něco, tak jí jistím. Jsem o něco vyšší mrně, ale vysportované. ;)

Miriam33

16.6.2021 22:54
Miriam33

XXX.XXX.210.31

A ti dva psi na fotce byli rodiče toho vašeho štěněte?

17.6.2021 06:29

Myslím, že je z toho jasné, jak aktuální a palčivé téma to pro nás je....

Není to třeba tak, jak dobré téma zadavatelka vybrala? Jak se to pěkně stupňuje? Teď 4 děti :-))

17.6.2021 06:35
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.220

Není to třeba tak, jak dobré téma zadavatelka vybrala? Jak se to pěkně stupňuje? Teď 4 děti :-))

Začínám mít pocit, že je to troll

Joanett

17.6.2021 07:48
Joanett

XXX.XXX.32.194

Miriam33 napsal(a):
A ti dva psi na fotce byli rodiče toho vašeho štěněte?

Ano. Takto vypada stene.

17.6.2021 08:05
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Ale to je teda vykuk! :)
Ten pohled, ta očička. Máte krásné štěňátko. Uličnictví mu kouká z očí.
A ta ušiska! To jsou pořádné plachťáky. A ty vrásky mezi nima, to je tak roztomilé. Takové tlapkaté šťěňátečko - úplně mě rozněžnilo. :)
Já myslím, že to bude dobré. S trochou klidu, rozvahy a rozumu z něj vychováte bezva kámoše pro Vaše děti. Za pár let budete stát v kuchyni s rukama v bok a zkoumat, který z těch pěti rozbil cukřenku, a všichni budou svorně zatloukat. To je to pravé dětství, které mají mít děti. Lízat zmrzlinu napůl se psem, chodit spolu plavat do rybníka, schovávat před mámou rozkousané rukávy a ožužlané hřbety knih, aby se na psa nezlobila, usínat s živým plyšákem v posteli.
Pro Vás to ovšem bude asi trochu náročnější.
Je to Váš první pes?

Miriam33

17.6.2021 09:32
Miriam33

XXX.XXX.210.31

Joanett napsal(a):
Ano. Takto vypada stene.

Je fakt krásné. A umí číst :). Oni už ti rodiče jsou přiznaní kříženci, tak ze staforda max čtvrtina, z labíse taky, no zkrátka uvidíte. Treba bude zrovna fajnový...

17.6.2021 10:00

Je to jasný leopard :-) Je krásný. Pitbulohař :-) boží!

17.6.2021 10:35

Zadavatelka píše, že chtěli dva labradory, jednoho sPP a jednoho bPP (nechápu, ale ok). Tzn., že problematiku PP zjevně zná a tudíž by měla vědět, že něco jako čistokrevný pes bPP neexistuje. A pak jde a koupí nečipované štěně z bazoše bez smlouvy za patnáct kolíků. Jasnej troll. A jestli ne, tak: dobře jí tak!

17.6.2021 11:26
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Joanett napsal(a):
Ano. Takto vypada stene.

Štěně je krásné, mějte ho ráda a dobře ho vychovejte.
Jako kříženec možná nebude tak náchylný ke zdravotním problémům.
A příště si už dáte jistě pozor a koupíte psa z chs s PP.

17.6.2021 11:31

Prosím, co je na straně 19?

17.6.2021 11:50

Tady?

Neregistrovaný uživatel

17.6.2021 13:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.254

Kdyz uz se zabrousilo na tohle tema. Dnes jsem byla u nejmenovane chivatelky jisteho plemene. Ma dve feny. Obe papirove, vysetrene, starsi oceneni z vystav. Presto nebyla uchovnena kvuli ryze na zubu. Rekli ze je zdvojenej do papiru hned razitko neuchovnena nebo jak je ten text a smytec. Zadny odvolani zadna sance dolozit rtg ze to tak neni nic. A neplnochrupe feny uchovne na slovensku dotazene sem nevadi. Holt kdo nepatří v klubu mezi vladnouci mafii si neskrtne a proc si vyrobit konkurenta ze... Takze fena ma ted hejno nadhernych stenat po vysetrenem papirovem psovi. Stenata bez pp ale lepsi nez leckterej papirac... Jen kvuli zlovuli vladnouci vrstvy. Prestavam se divit nekterym chovatelům bezpapiraku... Protoze tohle neni ojedinely. Je to vsude. U koni. I u tech pitomejch plazu. Je to hnus. Pak komu jde ve vysledku o prachy a o plemeno ze...
Timto se nezastavam dvoreckoveho mnozeni ale takovehoto bezpapiraka si s naprostym klidem poridim.

17.6.2021 13:14
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Kdyz uz se zabrousilo na tohle tema. Dnes jsem byla u nejmenovane chivatelky jisteho plemene. Ma dve feny. Obe papirove, vysetrene, starsi oceneni z vystav. Presto nebyla uchovnena kvuli ryze na zubu. Rekli ze je zdvojenej do papiru hned razitko neuchovnena nebo jak je ten text a smytec. Zadny odvolani zadna sance dolozit rtg ze to tak neni nic. A neplnochrupe feny uchovne na slovensku dotazene sem nevadi. Holt kdo nepatří v klubu mezi vladnouci mafii si neskrtne a proc si vyrobit konkurenta ze... Takze fena ma ted hejno nadhernych stenat po vysetrenem papirovem psovi. Stenata bez pp ale lepsi nez leckterej papirac... Jen kvuli zlovuli vladnouci vrstvy. Prestavam se divit nekterym chovatelům bezpapiraku... Protoze tohle neni ojedinely. Je to vsude. U koni. I u tech pitomejch plazu. Je to hnus. Pak komu jde ve vysledku o prachy a o plemeno ze...
Timto se nezastavam dvoreckoveho mnozeni ale takovehoto bezpapiraka si s naprostym klidem poridim.

Té historce se zubem moc nevěřím - to nebyla jen rýha na zubu. Navíc proti výsledku bonitace se můžete odvolat k chovatelské komisi ČMKU.

Nevěřila bych všemu, co mi kdo nakuká i když připouštím, že někteří funkcionáři v klubech umí být pěkné svině.

17.6.2021 13:20

....to je zřejmě verze vaší chovatelky....

17.6.2021 13:41
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tady?

V tom časopisu, co čte to štěně.

17.6.2021 13:45
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Více. Na straně 19 je více. Máte to tam napsané, copak to nevidíte?

Neregistrovaný uživatel

17.6.2021 13:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.36.90

....to je zřejmě verze vaší chovatelky....

Chovatelku znam uz dost dlouho. Zuby feny mi ukazovala a jo fakt je to jen ryha. I pp sem videla. Chvili sem zvazovala ze si jedbo stene vezmem totiz. Pak jsem usoudila ze ted na to nejsou uplne podminky a pocka se. Vysledky vystav sem si dohledala. Takže ne fakt nekecala. Ale jo pozor ono je to vsecko ruzovy a tohle se dit nemuzr neee. Muze a deje. Smirte se s tim ze pp chov ma taky dost much. Opet. Nevzala bych stene bez pp nebo po rodicich bez vysetreni.
Jen jsem napsala ze i takovyhle zazitek chovatele odradi od pp chovu spolehlive.

17.6.2021 13:56

Chovatelku znam uz dost dlouho. Zuby feny mi ukazovala a jo fakt je to jen ryha. I pp sem videla. Chvili sem zvazovala ze si jedbo stene vezmem totiz. Pak jsem usoudila ze ted na to nejsou uplne podminky a pocka se. Vysledky vystav sem si dohledala. Takže ne fakt nekecala. Ale jo pozor ono je to vsecko ruzovy a tohle se dit nemuzr neee. Muze a deje. Smirte se s tim ze pp chov ma taky dost much. Opet. Nevzala bych stene bez pp nebo po rodicich bez vysetreni.
Jen jsem napsala ze i takovyhle zazitek chovatele odradi od pp chovu spolehlive.

...nevím, opravdu se mi to nějak nezdá....no jánikdy chovatelské ambice neměla I když jsem uchovnila....

17.6.2021 14:01
aluska

XXX.XXX.197.205

No já se dost divím, že majitel vyšetřeného, papírového ( UCHOVNĚNÉHO ???? ) psa vědomě nakryl neuchovněnou fenu

17.6.2021 14:15
juhaj

XXX.XXX.164.121

No, zajímalo by mě, čím neznámý chovatel, který udělá jeden, dva vrhy ohrozí chovatelskou mafii? Pod pokličku jim stejně tím neuvidí.
A v inzerci jsem objevila štěňata pomerianů po 50 tisících za kus, bez PP , zato s europasem. To už jsem zažila, že to bylo bráno jako PP. Zajímavé je, že údajně jsou po rodičích nejen s PP, ale i výstavních šampionech. Jestlipak se nový majitel bude zajímat, proč štěňata nemají PP? Bude mu to fuk. A pak se bude divit.

17.6.2021 14:29

S Panem Psem jsem byla na jediné výstavě. Má ukázkový zdvojený zub. Rozhodčí si mě vzal stranou a diskrétně mi poradil, ať to nechám odoperovat, abych mohla uchovnit.

No, dvoják máme dodnes 😉

17.6.2021 14:55

Atheira napsal(a):
V tom časopisu, co čte to štěně.

🤣🤣🤣

Přidejte reakci

Přidat smajlík