Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

JanaNov1

20.6.2021 21:51
JanaNov1

XXX.XXX.166.10

Dobrý den,
přicházím s dotazem, zda se vám někomu podařilo naučit odložení u staršího psa? Rodiče mají fenku MOK, je to jejich další dítě - tzn. jedináček a rozmazlená. Žije 90% času na vesnici, kde má svou zahradu a rodiče se jí hodně věnují, takže je pořád v lese nebo někde venku.
Základní poslušnost má, na volno poslechne na slovo, ale doma je problém s odložením a odpočinkem. Povel "na místo" prostě neumí a i když ví co to znamená, tak na to reaguje tím, že se jde schovat někam pod stůl a odmítá vylézt, násilím ji vytáhnout nic nevyřeší, naopak to situaci ještě zhoršuje.
Když je doma sama nebo s některým z nás, je to bez problémů, ale jakmile přijde návštěva nebo nedejbože někdo se psem, tak je to hrůza, protože ona nedá pokoj.
Teď jsme si pořídili štěně MOK-psa, s fenkou se vídají o víkendy na zahradě, ale nyní poprvé hlídáme v našem bytě oba dva a je to peklo. Malej by si už rád lehl a měl klid, ale ona na něj neustále doráží, okusuje ho, šťouchá do něj, škrábe ho. Za celý den si na minutu nelehne,je nervózní, každou chvíli po něm vyjede. Chápeme, že ty první týdny zvykání budou náročné, ale tím, že ona neumí odložení, tak je to náročné, protože je 24/7 musí někdo hlídat.
Máte někdo zkušenost, jak to naučit psa i v takto vyšším věku? Díky za jakoukoliv odpověď, i když se do mě asi pustíte...

20.6.2021 22:09
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.47.240

Co ji třeba misto nesmyslných povelů, které stejně neposlechne, dát na vodítko dřív, než zaleze pod stůl a buď ji uvázat, nebo vyexpedovat jinam (jiná místnost, zahrada...)?

JanaNov1

20.6.2021 22:25
JanaNov1

XXX.XXX.166.10

Zkoušeli jsme - je jí 8 let, takže máme asi padesátý vodítko, protože když je uvázaná a nechce tam být, tak ho během chvíle překouše a nebo vydrží třeba 2 hodiny v kuse štěkat. Aktuálně řešíme situaci v bytě, kde je fakt nežádoucí, aby štěkala uvázaná v jiný místnosti.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.6.2021 23:09

"Aktuálně řešíme situaci v bytě, kde je fakt nežádoucí, aby štěkala uvázaná "

8 let to nevadilo, ale najednou je to aktualni?

ano, i starsi pes jde naucit novym zpusobum.
jen uplne neverim, ze ve stejnych rukach, se stejnym pristupem jako byl vychovavam tech 8 let - to pujde.

20.6.2021 23:21
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.47.240

JanaNov1 napsal(a):
Zkoušeli jsme - je jí 8 let, takže máme asi padesátý vodítko, protože když je uvázaná a nechce tam být, tak ho během chvíle překouše a nebo vydrží třeba 2 hodiny v kuse štěkat. Aktuálně řešíme situaci v bytě, kde je fakt nežádoucí, aby štěkala uvázaná v jiný místnosti.

Překousaná voditka jdou vyřešit výměnou za řetízkové.

20.6.2021 23:24
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.47.240

JanaNov1 napsal(a):

V jiné mistnosti nemusí být uvázaná, pokud máte dveře. Pokud dveře nemáte, tak to jde řešit dětskou zábranou.

20.6.2021 23:24

Povel "misto" je kouzelny.
Psa ten povel proste naucte napr. (vrati se vam to tisickrat...) : https://www.youtube.com/watch?v=OaLrCH1Vj_U

20.6.2021 23:29
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.47.240

Nicméně jste hned v úvodu asi odpověděla na to, proč se chová tak, jak se chová - rodiče se jí naplno věnují, furt je venku...., a u vás dělá co?

20.6.2021 23:42

Vsak je jedno co dela u rodicu. Nova domacnost - nova pravidla...

JanaNov1

20.6.2021 23:53
JanaNov1

XXX.XXX.166.10

Přečtěte si pořádně příspěvek výše. Přesně tak, 8 let to nevadilo, protože naši se s moc lidmi nestýkají, takže se to řešilo párkrát do roka. Jinak díky za super radu - miluju komentáře které jsou k ničemu, ale přesto se musím vyjádřit že?

21.6.2021 00:05

...ktery myslite?

I 15let stareho naucite co potrebujete...

21.6.2021 00:06

No… Já bych doporučila obecně víc zařazovat (i) klidné aktivity, učit ji soustředit se a kontrolovat se (ono vizslu přes nožičky beztak neutavíte, tam bude mít vždycky navrch, na to se musí jít přes hlavu). Tzn. např. lízací podložka, čuchací dečky, interaktivní hračky, hlavolamy. Nebo třeba nosework, to by ji také mohlo bavit. Ale obávám se, že ty aktivity a obecně i to učení na místo budete muset poněkud více moderovat (těch padesát překousaných vodítek je Vaše vizitka, ne té feny). Být trpělivá, laskavá, ale důsledná (100%).

Přikládám odkaz s podrobným návodem a videem (není to samozřejmě jediný způsob). Když čtu, jak celou situaci popisujete, možná by nebylo od věci, abyste zkontaktovala nějakého trenéra, který by se na Vás podíval naživo a naučil Vás, jak s tím psem pracovat.

https://www.instagram.com/p/B-NM7mJHcFI/?utm_medium=copy_link

21.6.2021 02:16
rapotacka11

XXX.XXX.224.202

JanaNov1 napsal(a):
Přečtěte si pořádně příspěvek výše. Přesně tak, 8 let to nevadilo, protože naši se s moc lidmi nestýkají, takže se to řešilo párkrát do roka. Jinak díky za super radu - miluju komentáře které jsou k ničemu, ale přesto se musím vyjádřit že?

Komentáře k ničemu?
Že by k zamyšlení?
Někdo (jiný) popřemýšlí, vyřeší.

21.6.2021 05:48
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.47.240

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vsak je jedno co dela u rodicu. Nova domacnost - nova pravidla...

Nová domácnosti + nová pravidla jsou sice pravda, ale pokud je pes aktivního plemene zvyklý 8 let mít spoustu aktivit, pohybu a pak ho zavřete do bytu, tak za chvilku poleze po stropě. Tohle není zdaleka jen o povelu "místo" - ten když si dáte záležet, tak naučíte psa za pár dní.

21.6.2021 07:03

"Povel "na místo" prostě neumí a i když ví co to znamená, tak na to reaguje tím, že se jde schovat někam pod stůl a odmítá vylézt,"

tak "neumí" bude správně
"ví, co to znamená".....no, podle zbývající části věty to pro ni znamená TREST, bohužel

"Jinak díky za super radu - miluju komentáře které jsou k ničemu, ale přesto se musím vyjádřit že?"
vzhledem k situaci to byly zcela vážně super rady
aktuálně bych řešila klidné místo pro štěně, tedy tu onu jinou místnost, nebo i klec či co, s mechanickou zábranou (dveře, dětská zábrana, klec sama o sobě,....)

Jinak ano, psa lze povel "místo" skutečně naučit, a způsoby jsou stejné jako u psa mladého
viz obě videa
jen bych, vzhledem k tomu špatnému, co má s tím povelem už spojené, používala jiné slovo

ale jen o tom povelu to nebude....

21.6.2021 07:50

Nemyslím si, že je tady nej problém povel MÍSTO, to bych řekla, že je to úplně nejmeší. To jak psala inspektorka je otázka pár dní, jestli je fena inteligentní, tak si myslím, že už i za jeden den to bude umět.

Problém je naučit fenu, co má na tom místě dělat...jakože povel MÍSTO znamená "teď si tady lehneš a bude se odpočívat", ale musí jít ruku v ruce s aktivitou feny, fyzickou i psychickou.
Morduje vám štěně, které už by si nejraději lehlo?? No tak ať si štěndo lehne, já vezmu čubu ven a budeme něco dělat. A jak bylo psáno výše, fyzická aktivita je samozřejmě důležitá, ale zaměřila bych se na ty klidový činnosti...čuchací kobereček nebo budu pod misky schovávat mňamky a ty hledej pod jakou je.
Snažila bych se zavést stereotyp...ráno vstaneme a střídáme činnost a odpočinek a ten odpočinek i kdybych si s ní měla lehnout do jiné místnosti já a spinkáme a kdyby ses postavila na hlavu, tak se mnou žádná bžunda nebude, budeme ležet, hladit, povídat, i kdybych si měla vzít knížku a číst čubě nahlas, dám jí k tomu nějakou kost na okus.
Samozřejmě to takhle nejde donekonečna, ale já pokud jsem potřebovala psům ukázat, že teď se odpočívá, tak jsou prostě v místnosti se mnou a já odmítám jejich dorážení..."ne, spinkáme"....a samozřejmě ten odpočinek je dobrý učit po nějaké činnosti.

Sama píšete, že je fena nervózní a celej den si nelehne, budete muset hodně máknout, abyste jí pomohli to zvládnout, aby byla psychicky v klidu....ona může být citlivka, která za to defakto nemůže, nedělá to schválně, není to pro ní jednoduchý a potřebuje jistotu, řád, režim, lásku a trpělivost.

Když přijde návštěva, tak bych automaticky použila vodítko, couračku, abych mohla fyzicky korigovat a návštěvu požádala, aby si feny všímali pouze v případě, že se bude chovat slušně, jinak ignor a i to všímání v klidu, ne žádné nadšené výlevy.

A to, že si fena po povelu MÍSTO zaleze pod stůl...tak třeba mě by to nevadilo, jestli bude pod tím stolem a bude klid, tak ať je pod stolem....pokud vám to nějak zvlášť nevadí, tak bych toho naopak využila k tomu, že si tam bude zálézat a MÍSTO bych tedy následně označila jiným povelem, třeba jdi na pelech.

Ono to bude asi běh na delší trať......

Edit: ono to s těma ohařema a podobně není legranda, na jednu stranu líbevej a strašně úžasná povaha ve vztahu k lidem, na druhou stranu neunavitelná mašina, se kterou nestačí jít na hoďku na procházku.

21.6.2021 07:56
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.47.240

A další věc - je nutné, aby k vam do bytu tahaly návštěvy ještě další psy, když máte sami dost starostí s těmi svými?

JanaNov1

21.6.2021 09:09
JanaNov1

XXX.XXX.166.10

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Nicméně jste hned v úvodu asi odpověděla na to, proč se chová tak, jak se chová - rodiče se jí naplno věnují, furt je venku...., a u vás dělá co?

U nás má pohybu taky dost, ale o tom můj dotaz nebyl. Ptala jsem se na to, zda se dá naučit odložení ve vyšším věku a případně jak. Všechny nevyžádané odpovědi a posuzování toho, že pes nemá dostatek pohybu a co dělá u nás v bytě atd. jsou totálně mimo a nikdo se o ně neprosil.

21.6.2021 09:20
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.45.97

JanaNov1 napsal(a):
U nás má pohybu taky dost, ale o tom můj dotaz nebyl. Ptala jsem se na to, zda se dá naučit odložení ve vyšším věku a případně jak. Všechny nevyžádané odpovědi a posuzování toho, že pes nemá dostatek pohybu a co dělá u nás v bytě atd. jsou totálně mimo a nikdo se o ně neprosil.

Ano jde to naučit i staršího psa.

JanaNov1

21.6.2021 09:24
JanaNov1

XXX.XXX.166.10

No… Já bych doporučila obecně víc zařazovat (i) klidné aktivity, učit ji soustředit se a kontrolovat se (ono vizslu přes nožičky beztak neutavíte, tam bude mít vždycky navrch, na to se musí jít přes hlavu). Tzn. např. lízací podložka, čuchací dečky, interaktivní hračky, hlavolamy. Nebo třeba nosework, to by ji také mohlo bavit. Ale obávám se, že ty aktivity a obecně i to učení na místo budete muset poněkud více moderovat (těch padesát překousaných vodítek je Vaše vizitka, ne té feny). Být trpělivá, laskavá, ale důsledná (100%).

Přikládám odkaz s podrobným návodem a videem (není to samozřejmě jediný způsob). Když čtu, jak celou situaci popisujete, možná by nebylo od věci, abyste zkontaktovala nějakého trenéra, který by se na Vás podíval naživo a naučil Vás, jak s tím psem pracovat.

https://www.instagram.com/p/B-NM7mJHcFI/?utm_medium=copy_link

Děkuji moc, musíme na tom zapracovat. Spíš mě zajímala forma, jak to udělat. Dečky, hlavolamy i desítky různých hraček doma máme, venku je fakt hodně (jezdíme s ní na kole, v zimě běžky a denně bez ohledu na to jestli je u našich nebo u nás, tak má minimálně 8-10km procházku). Ona se tím sice unaví, ale jak jsem psala výše - je prostě takovej nervák - jakmile nemá svůj klid, tak si prostě nelehne - s tím štěnětem vůbec.

21.6.2021 09:30

JanaNov1 napsal(a):

Tohle:
"Snažila bych se zavést stereotyp...ráno vstaneme a střídáme činnost a odpočinek a ten odpočinek i kdybych si s ní měla lehnout do jiné místnosti já a spinkáme a kdyby ses postavila na hlavu, tak se mnou žádná bžunda nebude, budeme ležet, hladit, povídat, i kdybych si měla vzít knížku a číst čubě nahlas, dám jí k tomu nějakou kost na okus."
; přesný rozvrh dne, jiné slovo pro činnost "jdi na místo a dělej, že spinkáš", úkryt místo placatého pelechu, protože 1) asi je zvyklá pod stolem a on je mezi židlemi 2) ukrytý pes není nikým otravován 3) uložit tam, kde bude mít malinko rozhled, ale zároveň tamtudy nebude nikdo stokrát procházet, štěně má místečko na druhé straně bytu a ze začátku pod mým dohledem.... být tam s ní, postupně sedět kus dál, po dělání mrtvolky na tom jejím místě (ne že místo, ale ležet bez napnutí) minutu se čas tam prodlouží, z místa se v počátku rychle volá k zábavě, prodlužuje se...
Akorát na Dášeňka čili život štěněte je už velká, tak bych zkusila Lvice Elsa, u nás se moc líbilo.

21.6.2021 09:35

Žlutá v Pedigree způsobuje hyperaktivitu.
Kdy řeknu "jdi na místo"? Když mi zrovna okusuje štěně? Ale to už jsem mírně vytočená. Osmdesát tisíc klipů na YT, pozitivně, pozitivně, pozitivně, s jiným slovem, nepovelovat, když to ještě neumí. Přece. Nechci do toho kecat odborníkům, jo, ale staršího psa to budu učit stejně jako mladého. Ta deka z videa, ten způsob je super, protože je taková neutrální a kamkoli pak ukážu, pes si půjde lehnout; nebude to platit jen pro stůl, jak se to naučila naposledy špatně, nebude to platit jen pro pelech.. je to trvanlivější, pozitivní, nenásilné, hodně odměňovací, musím si rozmyslet, co vlastně od psa chci, měl ten povel naučený jinak..
Když řeknu megý "místo", tak se skácí kdekoli :-)

21.6.2021 10:08

JanaNov1 napsal(a):

Zase se nám nedivte....ono totiž u psa všechno souvisí se vším. Takže opravdu první, co nás pejskaře napadne je to, zda má pes dostatečné vyžití, protože povětšinou platí "unavený pes=hodný pes".
Bohužel další skupinou jsou hyperaktivní psi, kteří čím víc toho dělají, tak tím je to snad i horší a tam je ten problém v tom, že si třeba někdo pořídí borderu, která patří k těm psům, co jsou tak pracovití, až jim z toho hrabe a snaží se dělat všechno proto, aby jí tu "práci" poskytnul, takže neustále dělají milion činností, pes umí všechno neb je nesmírně inteligentní, takže není problém naučit ho "trojné salto s pěti vruty", ale zanedbají právě ten nácvik odpočinku.
A zanedbají ho proto, že si myslí, že to pes bude dělat automaticky...jsem unavený, lehnu si a odpočívám. Což je u normálního psa opravdu samozřejmost, ale některé je prostě nutnost naučit i to nicnedělání.

21.6.2021 10:26

JanaNov1 napsal(a):
Děkuji moc, musíme na tom zapracovat. Spíš mě zajímala forma, jak to udělat. Dečky, hlavolamy i desítky různých hraček doma máme, venku je fakt hodně (jezdíme s ní na kole, v zimě běžky a denně bez ohledu na to jestli je u našich nebo u nás, tak má minimálně 8-10km procházku). Ona se tím sice unaví, ale jak jsem psala výše - je prostě takovej nervák - jakmile nemá svůj klid, tak si prostě nelehne - s tím štěnětem vůbec.

Pokud je labilní, bude to dvojnásob práce, musíte se obrnit trpělivostí a být empatická. Když jí dáte jasný režim, jak píše Megí, mohlo by to pro ni být snazší - když pro ni bude vše předvídatelné, tak se nebude muset tolik nervovat. Musíte být konzistentní.

Nebudu opakovat rady, co tady padly. Co mě ale zaujalo - “jakmile nemá svůj klid, tak si prostě nelehne”. To zní jako návod pro Vás. Zamyslete se, jak Vy můžete změnit okolnosti tak, aby měla klid. Tam začněte, učte ji odpočívat za okolností, kdy to pro ni bude nejsnazší (např. Váš partner bude se štěnětem venku, a Vy doma s fenou budete trénovat). Až to bude zvládat, můžete zvýšit kritéria. U toho videa, které jsem Vám poslala, je pěkně naznačená práce s kritérii - vždy zvyšujte obtížnost jen v rámci jednoho kritéria, nenakládejte jí toho moc. Postupujte pomalu, odměňujte každý maličký úspěch (v první fázi). Potřebujete, aby při tréninku v maximální možné míře zažívala úspěch, a aby byl trénink dostatečně intenzivní (ne málo, ne moc). Vy vládnete okolnostmi, Vy to musíte zařídit. Ono to půjde. Osm let není žádný věk - jestli Vám to vědomí nějak pomůže, můj maďar se učil nové blbinky ještě chvíli před 14. narozeninami. Jen už měl delší reflexní oblouk, ale chuť do “práce” měl stále.

Další možnost, ale to se mi ve Vašem případě nezdá vhodné (protože ona asi moc nenabízí, z toho co píšete), je místo proaktivního tréninku zvolit poněkud pasivnější přístup, a sice capturing (zachycování). Tedy využít nabízeného chování, přiřadit k němu povel a odměňovat.

Dobrou poznámku měla _hmn - teď je to pro ni trest, vymyslete jiné slovo a začněte s čistým štítem.

Věřím, že i rada Sardullah, jako další forma, bude také fungovat - takhle jsem to dělala se svým maďarem, když byl štěně, a zrovna s ním v nevhodnou chvíli (typicky po krmení) šili všichni čerti.

21.6.2021 10:29

Žlutá v Pedigree způsobuje hyperaktivitu.
Kdy řeknu "jdi na místo"? Když mi zrovna okusuje štěně? Ale to už jsem mírně vytočená. Osmdesát tisíc klipů na YT, pozitivně, pozitivně, pozitivně, s jiným slovem, nepovelovat, když to ještě neumí. Přece. Nechci do toho kecat odborníkům, jo, ale staršího psa to budu učit stejně jako mladého. Ta deka z videa, ten způsob je super, protože je taková neutrální a kamkoli pak ukážu, pes si půjde lehnout; nebude to platit jen pro stůl, jak se to naučila naposledy špatně, nebude to platit jen pro pelech.. je to trvanlivější, pozitivní, nenásilné, hodně odměňovací, musím si rozmyslet, co vlastně od psa chci, měl ten povel naučený jinak..
Když řeknu megý "místo", tak se skácí kdekoli :-)

Ještě k tomuto - za mě je u té dečky ještě ten bonus, že v rámci odhazování pamlsků (jak je to v tom videu) pes z té situace odchází a sám se DOBROVOLNĚ vrací. To se mi u reaktivnějších jedinců zdá dost důležité.

21.6.2021 10:51
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Jano - jestli můžu - nečetla jsem všechno - jsem hodně ohaří člověk -v současnosti máme doma dva. Úplně nejdřív se zeptám, na jak dlouho hlídáte a zda to má vůbec cenu, pokud rodiče k tomu mají zcela odlišný postoj - jestli se Vám do toho chce investovat čas a energie.
Pokud ano, tak odpověď zní, že to jde - a osmiletá feňule není starý pes. Starý pes byla pro mě naše vižlí babička, kterou jsme si brali z útulku v jejích jedenácti letech. neuměla nic ani svoje jméno. Naučila se úplně všechno, tak nebojte jde to. Vy budete mít pozici trochu těžší, protože nejste její majitelka. Jde o to, jaký spolu máte vztah, jak vás respektuje. Situaci ztěžuje i fakt, že tam není sama, potřebujete se věnovat výchově malýho prcka - i proto jsem se ptala, na jak dlouho hlídáte, zda to pro vás dává smysl se na to zaměřit. protože ono to opravdu nějaký čas spolkne.
Odkaz od Viktorie - na návod, jak psa naučit na Místo jako takový máte - podle toho bych jela. A chce to ještě něco, chce to toho psa prostě klidovat. naše současná fenka německýho ohaře k nám přišla jako k pátým majitelům v deseti měsících a jako poměrně slušnej magůrek - neměla problém běhat po lince a jiný "legrácky" a odpočívání taky nebylo něco, co by uměla. Zmagořená, vytočená, hyperaktivní. Dělávali jsme s ní to, že jsme si s ní třeba lehli na zem v obýváku, nebo na chalpě u kamen, hladili jí a trvali si na tom, že TEĎ SE LEŽÍ, takový to smečkový kontaktní ležení, kdy se psa dotýkáte. Já jsem jí klidně i potichu broukala nějaký zpěvavý nesmysly tipu "Talinkáá, malinkáá, to je hodná pipinkááá" . I našeho prvního ohaře jsem musela jako štěně učit usínat a odpočívat, jinak byl schopen bloumat - unavený s očima jako baset bytem a nespat. Uspávali jsme ho na jeho pelíšku, kam jsme ho odnesli a "uhladili" jsme ho do spánku. Musíte se pokusit dostat do ní klid. Ohař je raketa a pokud se v něm ta raketovost jen podporuje a neučí se na druhou stranu klidu, je pak právě nervní z toho unavení. Tak držím palce.

21.6.2021 10:51
KateřinaAkim

XXX.XXX.247.41

JanaNov1 napsal(a):
Dobrý den,
přicházím s dotazem, zda se vám někomu podařilo naučit odložení u staršího psa? Rodiče mají fenku MOK, je to jejich další dítě - tzn. jedináček a rozmazlená. Žije 90% času na vesnici, kde má svou zahradu a rodiče se jí hodně věnují, takže je pořád v lese nebo někde venku.
Základní poslušnost má, na volno poslechne na slovo, ale doma je problém s odložením a odpočinkem. Povel "na místo" prostě neumí a i když ví co to znamená, tak na to reaguje tím, že se jde schovat někam pod stůl a odmítá vylézt, násilím ji vytáhnout nic nevyřeší, naopak to situaci ještě zhoršuje.
Když je doma sama nebo s některým z nás, je to bez problémů, ale jakmile přijde návštěva nebo nedejbože někdo se psem, tak je to hrůza, protože ona nedá pokoj.
Teď jsme si pořídili štěně MOK-psa, s fenkou se vídají o víkendy na zahradě, ale nyní poprvé hlídáme v našem bytě oba dva a je to peklo. Malej by si už rád lehl a měl klid, ale ona na něj neustále doráží, okusuje ho, šťouchá do něj, škrábe ho. Za celý den si na minutu nelehne,je nervózní, každou chvíli po něm vyjede. Chápeme, že ty první týdny zvykání budou náročné, ale tím, že ona neumí odložení, tak je to náročné, protože je 24/7 musí někdo hlídat.
Máte někdo zkušenost, jak to naučit psa i v takto vyšším věku? Díky za jakoukoliv odpověď, i když se do mě asi pustíte...

Buďte v klidu vše se dá nějak řešit.😊
Ty způsoby, co píšou ostatní, že ho máte přivázat na vodítko je zbytečné, pejsek by akorát trpěl. Zkuste se zamyslet nad tím jak by bylo vám kdyby byli například vaši kamarádi ve druhé místnosti a vy by jste tam musel být sám a přivázaný, myslím si že by jste taky chtěli pozornost.
Má rád pejsek pamlsky nebo nějaký salám ?
Zkuste nejdřív být s pejskem sama v místnosti a dejte ho do lehu, počkejte chvilku a pak ho odměňte, dobu postupně prodlužujte a pak do místnosti dejte dalšího pejska. Bude to nějakou dobu trvat. Každý pejsek je jiný ale vše se dá řešit v klidu. Musíte přijít na to, na co pejsek reaguje.
Omlouvám se za pravopisné chyby.
Doufám že se vám podaří pejska zkrotit. 😊

Neregistrovaný uživatel

21.6.2021 11:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.142

KateřinaAkim napsal(a):
Ty způsoby, co píšou ostatní, že ho máte přivázat na vodítko je zbytečné, pejsek by akorát trpěl. Zkuste se zamyslet nad tím jak by bylo vám kdyby byli například vaši kamarádi ve druhé místnosti a vy by jste tam musel být sám a přivázaný, myslím si že by jste taky chtěli pozornost.
Zkuste nejdřív být s pejskem sama v místnosti a dejte ho do lehu, počkejte chvilku a pak ho odměňte, dobu postupně prodlužujte a pak do místnosti dejte dalšího pejska. Bude to nějakou dobu trvat. Každý pejsek je jiný ale vše se dá řešit v klidu. Musíte přijít na to, na co pejsek reaguje.

Zkrotit? Nejsme na divokym zapade🤣🤣🤣

21.6.2021 11:20
KateřinaAkim

XXX.XXX.247.41

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zkrotit? Nejsme na divokym zapade🤣🤣🤣

Taky jsem přemýšlela, jak to napsat.😂😂😂

21.6.2021 12:31

KateřinaAkim napsal(a):
Taky jsem přemýšlela, jak to napsat.😂😂😂

Třeba zklidnit?

21.6.2021 12:32
KateřinaAkim

XXX.XXX.247.41

Třeba zklidnit?

Jo to by bylo lepší😅😂

21.6.2021 12:41
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

KateřinaAkim napsal(a):

Ty způsoby, co píšou ostatní, že ho máte přivázat na vodítko je zbytečné, pejsek by akorát trpěl.

Ale netrpěl, on by to chvíli vydržel a alespoň by možná pochopil, že je nějaký režim, a že si nemůže dělat pořád co chce.

Zkuste se zamyslet nad tím jak by bylo vám kdyby byli například vaši kamarádi ve druhé místnosti a vy by jste tam musel být sám a přivázaný, myslím si že by jste taky chtěli pozornost.

V té místnosti bude moci být, až se tam bude umět chovat. A ne, nemusí být uvázaný v druhé místnosti. Ale může za sebou tahat vodítko jako takovou "záchranu", aby s ním mohli manipulovat. Pokud si štěně lehne a chce mít klid, a pes nereaguje na povely, tak není nic jednoduššího než ho chytit za to vodítko a odvést pryč, nebo držet kousek dál... Pořád lepší než nechat psa zalést pod stůl a pak ho násilím tahat a divit se, že se to ještě zhoršuje. Nechala bych ho tahat nějakou couračku nonstop, udělala bych mu nějaký fajnový "bunkr", a důsledně učila "místo". Otázka ale je, jestli to má v případě týdenního hlídání vůbec smysl a jestli se někomu bude chtít vychovávat "cizího" psa.

21.6.2021 13:07
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.47.240

KateřinaAkim napsal(a):

Jasně, pejsek na vodítku trpí, když si nemůže delat co chce🤔. Tak to ale trpí i venku - tak všechny ty pejsky misto výchovy vypustíme do prostoru, aby netrpěli a nebyli ničím omezování... 🤪

21.6.2021 19:18
KateřinaAkim

XXX.XXX.92.30

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Jasně, pejsek na vodítku trpí, když si nemůže delat co chce🤔. Tak to ale trpí i venku - tak všechny ty pejsky misto výchovy vypustíme do prostoru, aby netrpěli a nebyli ničím omezování... 🤪

Takhle to ale nebylo myšlený. Zkusím vám to znovu vysvětli v KLIDU. S pejskem se dá pracovat i jinak než být doma připoután na vodítku. Vodítko má být něco na co se má těšit buď je to venčení a nebo zábavný výcvik. Neměl by si to spojovat s tím, že teď bude přivázaný mezi tím než já si pohraju s jiným psem a udělám tamto a tamto. Pejsek má taky nějaký city a taky může být smutný. Vše se dá vyřešit jinak a pro pejska to může být i zábava. Jestliže jste to poprvé nepochopila, tak se stačilo v klidu zeptat a ne hned zaútočit.

21.6.2021 19:33
KateřinaAkim

XXX.XXX.92.30

marcelaamax napsal(a):
Ty způsoby, co píšou ostatní, že ho máte přivázat na vodítko je zbytečné, pejsek by akorát trpěl.

Ale netrpěl, on by to chvíli vydržel a alespoň by možná pochopil, že je nějaký režim, a že si nemůže dělat pořád co chce.

Zkuste se zamyslet nad tím jak by bylo vám kdyby byli například vaši kamarádi ve druhé místnosti a vy by jste tam musel být sám a přivázaný, myslím si že by jste taky chtěli pozornost.

V té místnosti bude moci být, až se tam bude umět chovat. A ne, nemusí být uvázaný v druhé místnosti. Ale může za sebou tahat vodítko jako takovou "záchranu", aby s ním mohli manipulovat. Pokud si štěně lehne a chce mít klid, a pes nereaguje na povely, tak není nic jednoduššího než ho chytit za to vodítko a odvést pryč, nebo držet kousek dál... Pořád lepší než nechat psa zalést pod stůl a pak ho násilím tahat a divit se, že se to ještě zhoršuje. Nechala bych ho tahat nějakou couračku nonstop, udělala bych mu nějaký fajnový "bunkr", a důsledně učila "místo". Otázka ale je, jestli to má v případě týdenního hlídání vůbec smysl a jestli se někomu bude chtít vychovávat "cizího" psa.

To s tím vodítkem, už jsem vysvětlila jinde, tak vás jen poprosím jestli by jste si to přečetla tam, abych to nemusela znovu rozepisovat. Omlouvám se nechci být drzá, nemá to vyznít zle, ale byla tu řeč o přivázání a ne o vláčení vodítkem za sebou. Mimochodem je to dobrý nápad, který mě nenapadl. Bylo by fajn mít jakýsi záchraný bod, jestli to tak můžu říct, nejsem moc dobrá na vyjadřování se, za to se omlouvám😅. Byl to jen můj názor. Chtěla jsem dát jen typ, který by snad mohl pomoci a samozřejmě ho nikomu nevnucuju. A je dobré připomenout to co jste zmínila vy, že se nejspíš nebude chtít vychovávat ,,cizího” psa na týden. Výcvik přeci jen něco stojí především čas. Hlavně by s ním měli pracovat pravý majitelé. Jestli jsem napsala nějakou blbost, které nerozumíte, tak se klidně zeptejte popřípadě opravte😊
A omlouvám se za nedorozumění.

21.6.2021 19:52
KateřinaAkim

XXX.XXX.92.30

marcelaamax napsal(a):

Ještě jen chci poznamenat, že každý pejsek je jiný a podle toho se řídí výchova. Každý s pejskem pracujeme jinak teď to vyzní blbě ale aby to vyhovovávalo jak vám tak i vašemu. I kdyby se ostatní výchovy lišili a my nechápali druhý, tak každá výchova má něco do sebe. Nikdo z nás nemůže tvrdit, že tenhle způsob je nejlepší, jelikož s každý pejsek potřebuje něco jiného. Myslím si, že si asi někdy každý z nás řekne, proč bych měla zkoušet jinou metodu když mi tahle vyhovuje. Někdy ale dalšímu pejskovi vyhovovat nemusí a nemusí všechno chápat a tak mu to musíme ukázat trošku jinak, aby vše pochopil.😊😊 Jen slovo vyhovovat tady znamená jakoby aby vše chápal například když já Akima učím nový trik, tak musím přijít na způsob, jak on to pochopí, když to nejde tímhle způsobem půjde to jiným. Jen nechci aby jsme se blbě pochopili. Ale je to můj názor a nebudu ho nikomu vnucovat.

21.6.2021 21:34

KateřinaAkim napsal(a):
Takhle to ale nebylo myšlený. Zkusím vám to znovu vysvětli v KLIDU. S pejskem se dá pracovat i jinak než být doma připoután na vodítku. Vodítko má být něco na co se má těšit buď je to venčení a nebo zábavný výcvik. Neměl by si to spojovat s tím, že teď bude přivázaný mezi tím než já si pohraju s jiným psem a udělám tamto a tamto. Pejsek má taky nějaký city a taky může být smutný. Vše se dá vyřešit jinak a pro pejska to může být i zábava. Jestliže jste to poprvé nepochopila, tak se stačilo v klidu zeptat a ne hned zaútočit.

Nikdo neútočí. Ale pes (kůň, dítě...) potřebuje v první řadě jasná, srozumitelná a důsledná pravidla.

21.6.2021 21:51
KateřinaAkim

XXX.XXX.92.30

Nikdo neútočí. Ale pes (kůň, dítě...) potřebuje v první řadě jasná, srozumitelná a důsledná pravidla.

To já vím, však jsem jen napsala názor jak bych to udělala já

22.6.2021 08:42
Fiona.Praha

XXX.XXX.69.188

KateřinaAkim napsal(a):
To já vím, však jsem jen napsala názor jak bych to udělala já

Polidšťování psa je cesta do pekel.

22.6.2021 08:55
Fiona.Praha

XXX.XXX.69.188

JanaNov1 napsal(a):

Nemůžete hlídat fenku u rodičů? Že byste se tam nastěhovala Vy se štěnětem, které byste vychovávala stejně jako doma, a fenka by byla doma, ve svém, bez stresu. Věděla by, kam se má před štěnětem schovat, kam si má jít lehnout, kde má vodu, misku, hračky......... a nebyla by nervózní. Takhle neví, co má v cizím prostředí dělat.
Chová se přesně jako psi, které jsme občas hlídali. Byli celí vedle z domácích pes, domácí pesy si vlezly do pelíšků a návštěvník dumal, kterou by prudil nebo kam by si lehl on. Bylo jedno, kolik bylo k dispozici pelechů a kolik jich bylo ve vlastnictví návštěvníka. U návštěvníka bych akceptovala i ležení na dece na sedačce nebo v křesle (což domácí nemůžou), aby byl návštěvník v pohodě. Bylo to vždy peklo, návštěvník nervní, chodil neustále po bytě a nevěděl, co by. Domácí pesy nervní a nás to taky začalo vytáčet. Většinou první den a noc to byl děs, ale pak se návštěvník přizpůsobil a uklidnil. Neustále jsme mu ukazovali jeho pelíšek, často skončil v jiném a některá pesa v tom jeho a byl klid. A to bylo hlavní.

Přidejte reakci

Přidat smajlík