Maltézský psík - štěňátka

Prodám Maltézského psíka - Hledáme skvělé páníčky pro krásná štěňátka,pejsk...
30000 Kč
Ahojte. Kedy je najvyssi cas ostrihat maltezaka?
Nas ma tri mesiace a je mu strasne horuco v tychto letnych dnoch, no neviem, ci este nie je skoro ho takto stresovat, ale srst ma uz poriadne dlhu.
Skusala som doma strojcekom aspon minimalne skratit, ale velmi sa bal uz len ked som ho zapla, tak som to nechala tak.
Aj tak si myslim, ze to necham na nejaku psiu kadernicku.
Ako ho ucit zvykat na take veci, aby sa nebal?
Dakujem
Uživatel s deaktivovaným účtem
tak koukejte trénovat, co si myslíte, že kadeřnice udělá se psem, co se nenechá stříhat?
to je vaše práce, aby se strojku nebál.
napsal(a):
tak koukejte trénovat, co si myslíte, že kadeřnice udělá se psem, co se nenechá stříhat?
to je vaše práce, aby se strojku nebál.
Nasho yorkshirika sme nikdy netrenovali a kadernicky sa nikdy nebal, chodil tam uplne v pohode. Dakujem za odpoved, chcela aom vediet, ci mam pockat, kym bude trochu starsi.
Přesně tak...psí kadeřnice nebude mít čas řešit jeho strach - prostě ho vyváže na stole a nebude se ho ptát.
Pejsek z toho bude mít traumatický zážitek a vy do budoucna na problém zaděláno.
Od toho má pes majitele, aby ho připravil na různé nezvyklé situace, které ho v životě čekají.
https://www.pesweb.cz/cz/4185.radecha-spudilova-jak-naucit-psa-nechat-se-osetrit-po-dobrem
Happy1234
napsal(a):
Nasho yorkshirika sme nikdy netrenovali a kadernicky sa nikdy nebal, chodil tam uplne v pohode. Dakujem za odpoved, chcela aom vediet, ci mam pockat, kym bude trochu starsi.
Čekat, až bude starší, má smysl pouze v případě, že během té doby budete trénovat ošetření a manipulaci.
A ta srst má nějaký důvod tak ted rozhodně nestříhat
u těchhle malých plemen typu maltézák a york má dlouhá splývavá srst pouze estetický důvod, žádné funkční vlastnosti nemá. Takže pokud pejsek nemá být výstavák, určitě mu bude líp, pokud bude mít srst kratší. Ony s tou dlouho splývavou jsou vycházky do přírody za trest - a to i pro psa.
A k té izolační funkci dlouhé srsti, která se tak často zmiňuje - platí to obousměrně - takže pes se i pomaleji ochlazuje, např. proudem studeného vzduchu anebo na studené dlažbě.
Mojí feně se po ostříhání na krátko ve vedrech vždycky viditelně uleví.
Happy1234
napsal(a):
Ahojte. Kedy je najvyssi cas ostrihat maltezaka?
Nas ma tri mesiace a je mu strasne horuco v tychto letnych dnoch, no neviem, ci este nie je skoro ho takto stresovat, ale srst ma uz poriadne dlhu.
Skusala som doma strojcekom aspon minimalne skratit, ale velmi sa bal uz len ked som ho zapla, tak som to nechala tak.
Aj tak si myslim, ze to necham na nejaku psiu kadernicku.
Ako ho ucit zvykat na take veci, aby sa nebal?
Dakujem
..a proč stříhat, bechte ho v srsti....nemá podsadu a s horkem si poradí.....
napsal(a):
..a proč stříhat, bechte ho v srsti....nemá podsadu a s horkem si poradí.....
Tohle strašně moc záleží na tom, kde kdo venčí...pokud se pes pohybuje pouze na zahradě, případně ve městě po chodníku anebo po upravených cestách, tak možná.
My chodíme v přírodě cestou necestou, takže větvičky z lesa, kuličky svízele, bodláčky, semínka trav, občas projde vodou nebo se vykoupe, v něčem se vyválí, hrabe v zemi...hlavně ty tlapy a podvozek jsou potom za trest.
Tihle nelínající psi nejsou samočistící jako byla moje nebožka a jako je zřejmě i motýl, tam to v srsti všechno zůstane a donese se to domů.
Odpovědí tu už máte několik, ale ne úplně na to, co jste chtěla vědět, že? My jsme bílého kníráčka prvně stříhali v roce-v pohodě a byl narozený na začátku května. To je srstí takový podobný chlapik bez podsady, jako ten Váš. Zvykejte ho na česání, na nůžky, když mu nějaký chloupek zastřihnete, na stůl a tak, jak píšou ostatní...pustte fén, strojek, vysavač a zvykejte i jiné zvuky, ať se nebojí...
náš další stejný chlapík k nám přišel s nejasnou minulostí z útulku a dočasky a byl dost vyjukaný i z obojku....už jsem s ním byla na stříhání xkrát, ale jsem tam pokaždé po celou dobu s ním, nechci ho vystavovat stresu, že ho zase někdo opustil( je to taková přílepka naše) a paní, co stříhá, má pochopení. Teprve po roce, tedy 3-4 stříhání, se dost zklidnil. Tak hodně radosti s Vaším bílým chloupečkem! 🐶
Prvního jsme tam nechávali s paní kadeřnicí samotného, ten by naopak vyváděl, kdyby tam měl paničku.
Terven
napsal(a):
Tohle strašně moc záleží na tom, kde kdo venčí...pokud se pes pohybuje pouze na zahradě, případně ve městě po chodníku anebo po upravených cestách, tak možná.
My chodíme v přírodě cestou necestou, takže větvičky z lesa, kuličky svízele, bodláčky, semínka trav, občas projde vodou nebo se vykoupe, v něčem se vyválí, hrabe v zemi...hlavně ty tlapy a podvozek jsou potom za trest.
Tihle nelínající psi nejsou samočistící jako byla moje nebožka a jako je zřejmě i motýl, tam to v srsti všechno zůstane a donese se to domů.
.to já s jokrsirici a nyní papillonem také...oba v srsti....mně se prostě ty ostřihani psi nelíbí, bere jim to to, proč se líbí....jorksirice si ty chlupy ubrousila si je, až je měla jen k tlapkam a stačilo jen procesat a obcas něco vymotat, u papillona je ta údržba ještě lehčí....
Mám štěně maltézačku, má 11 měsíců. Poprve byla stříhaná v necelých 5 měsících, podruhé v 10 měsících. Na výstavy nepůjdeme a z praktických důvodů je krátká srst super ! Snadno se vyčesává a nedreduje. Určitě se moji holčičce v těchto horkých dnech po ostříhání i ulevilo a vypadá moc pěkně. Doporučuji.
napsal(a):
.to já s jokrsirici a nyní papillonem také...oba v srsti....mně se prostě ty ostřihani psi nelíbí, bere jim to to, proč se líbí....jorksirice si ty chlupy ubrousila si je, až je měla jen k tlapkam a stačilo jen procesat a obcas něco vymotat, u papillona je ta údržba ještě lehčí....
Ale papillon má typ srsti jako šeltie, ne? Jako měla moje bývalá fena...takovou srst by mě samozřejmě nenapadlo stříhat. Byla samočistící a prakticky bezúdržbová, i když cestou prošla bahnem, tak než jsme došly domů, byla zase čistá.
To, co má Vikina, samočistící není, v srsti všechno zůstává...hřbet, uši - ještě budiž, to jde vyčesat celkem snadno, ale tlapy jsou i pro ni za trest, jakmile jí srst na nich trochu poporoste, po vycházce si je kouše...nejhorší je opakované máčení -vleze do každé vody, bláta i louže a ráda hrabe.
Přijde mi, že v delší srsti se i víc drbe, je nervóznější...po ostříhání se jí viditelně uleví. Mýmu oku to taky víc lahodí, vyrýsuje se pak sportovní postavička, ona má moc pěknou jezevčí figuru- vykasaný břicho, klenutej hrudník- v chlupech je to schovaný.
Dobrý den 😜,
Maltezáčka bych střihala až bych já uznala, že už. Určitě má ještě štěněcí srst, bude se mu měnit +-od 7měsíce +-do1,5. Když nebude chodit na výstavu, ale i tak se nevyhnete česání. V období dospívání to bude zahul, když budete česat každý den budou se mu tvořit cuchty a aby jste to zvládli musí být naučený na manipulaci, česání všude, koupání a fenování. Tak, že máte čas a trénujte.
Přistřihnout bych šla až podle vašeho oka kdy už by byl v delší srsti, za mě až kolem 5 a 6měsíce.
K stříhání i když pejsek nebude na výstavy, ale i tak by měl vypadat tak jak má vypadat jeho rasa a né ho vzít na kůži strojkem. Každý pejsek je představitel své rasy a srst je jejich vizitka.
Dája
No já tedy nevím. Když si člověk vybírá psa jen podle vzhledu, je to špatně a když stříhá chlupatce, je to taky špatně?
Máme v rodině maltézačku, od mala stříhánou na krátko. Je velmi aktivní, denně u koní. Po pravdě, péče o srst a ještě v takovém režimu nikdy nebyla naší silnou stránkou A také ostříhaná je mnohem hezčí - má krásnou osvalenou figuru s klenutým hrudníkem.
Ono také v malých společenských plemenech zas tak obr výběr taky není.
Já mám černého ruského teriéra. Moc jsem chtěla VK, ale vím, že bych mu v současné době nebyla schopna stoprocentně dát vše, co tak aktivní pes potřebuje. Čert byl kompromis, i když se mi nikdy moc nelíbili velcí černí chlupáči.
Stříhám ji a vypadá krásně.
Myslím si, že pokud má pes plnohodnotný a šťastný život, tak ta vnější úprava je pro něj nepodstatná.
Terven
napsal(a):
Ale papillon má typ srsti jako šeltie, ne? Jako měla moje bývalá fena...takovou srst by mě samozřejmě nenapadlo stříhat. Byla samočistící a prakticky bezúdržbová, i když cestou prošla bahnem, tak než jsme došly domů, byla zase čistá.
To, co má Vikina, samočistící není, v srsti všechno zůstává...hřbet, uši - ještě budiž, to jde vyčesat celkem snadno, ale tlapy jsou i pro ni za trest, jakmile jí srst na nich trochu poporoste, po vycházce si je kouše...nejhorší je opakované máčení -vleze do každé vody, bláta i louže a ráda hrabe.
Přijde mi, že v delší srsti se i víc drbe, je nervóznější...po ostříhání se jí viditelně uleví. Mýmu oku to taky víc lahodí, vyrýsuje se pak sportovní postavička, ona má moc pěknou jezevčí figuru- vykasaný břicho, klenutej hrudník- v chlupech je to schovaný.
...no má ji jemnou, to se se srsti šeltie opravdu nedá srovnávat, jedině to, že je bez podsady, tak rychle uschne a bláto spadá, ale stejně musím vycesavat protože klacky, lupeni, bodlaky pokud nabere zůstávají, ale stačí pár tahu hřebenem vykartacovat a je to, zrovna tak jorková....stejně mi to za to stojí aby byli v srsti...učení od mimina na česání a kartacovani a jde to v pohodě....
Dája6
napsal(a):
To není o tom, že si vybírám psa jen podle vzhledu? Vybírám psa celkově a vzhled-srst patří k tomu a pokud má srst tak ji má mít.
To je jen můj názor. Pokud člověk zvládne párkrát přejet kartáčem snažím se vždy přesvědčit, aby moc nestříhaly na krátko.
Dája
.ono když se bišon nebo maltézak ostriha, tak je valem po kráse a po tom čím zaujmou....Dájo moc prosím tu značku condicionéru z Lidlu, už jste to psala, ale nedaří s mi vzpomenout v jakém tématu...děkuji
Ano souhlasím, ale mám i Ruskou barevnou boloňku, je vyřazený z chovu pro hodně bílé barvy na hrudníku a prozatím bych ho nenechala sjet strojkem a to jsme celé léto na chalupě, každý den brouzdame po lese a i Bišonek a dáse to udržet a zvládnout. Nic náročného na tom není.
Chtěla jsem vyfotit, ale mám jen šampón, condiš vypadá přesně tak jen je napsáno condiciónér. Není zač👍.
Dája
Dája6
napsal(a):
Dobrý den 😜,
Maltezáčka bych střihala až bych já uznala, že už. Určitě má ještě štěněcí srst, bude se mu měnit +-od 7měsíce +-do1,5. Když nebude chodit na výstavu, ale i tak se nevyhnete česání. V období dospívání to bude zahul, když budete česat každý den budou se mu tvořit cuchty a aby jste to zvládli musí být naučený na manipulaci, česání všude, koupání a fenování. Tak, že máte čas a trénujte.
Přistřihnout bych šla až podle vašeho oka kdy už by byl v delší srsti, za mě až kolem 5 a 6měsíce.
K stříhání i když pejsek nebude na výstavy, ale i tak by měl vypadat tak jak má vypadat jeho rasa a né ho vzít na kůži strojkem. Každý pejsek je představitel své rasy a srst je jejich vizitka.
Dája
Já se právě chtěla zeptat na to stříhání strojkem, protože u spousty plemen se to nedoporučuje z důvodu ničení srsti.
Jinak samozřejmě pravda je, že zvykat na česání odmala, jinak bude česání pro zadavatelku i jejího psa očistec. My měli křížence maltézáka před 20 lety, česání bytostně nesnášel, takže jak byl starší, byl už taky raději stříhán. A právě od té doby všechny svoje GR na česání zvykám od štěněte, všichni to mají rádi. I když teda jejich srst tolik neplstnatí.
Dája6
napsal(a):
Ano je to pravda, každá rasa musí být střihana tím co jim neškodí. Strojek není dobrý na žádnou srst. Příklad Westík se má trimovat, ale lidičky je nechávají strojkem pak počase srst není bílá, ale má nádech nažloutlý.
Dája
A hlavně se mění struktura srsti, zejména u hrubosrstých plemen měkne, vatovatí. Přestává být funkční a pak opravdu není jiné pomoci, než ten chemlon znovu a znovu stříhat.
Dája6
napsal(a):
Ano souhlasím, ale mám i Ruskou barevnou boloňku, je vyřazený z chovu pro hodně bílé barvy na hrudníku a prozatím bych ho nenechala sjet strojkem a to jsme celé léto na chalupě, každý den brouzdame po lese a i Bišonek a dáse to udržet a zvládnout. Nic náročného na tom není.
Chtěla jsem vyfotit, ale mám jen šampón, condiš vypadá přesně tak jen je napsáno condiciónér. Není zač👍.
Dája
..diky, zlatá....motýl jede na měsíc na prázdniny, takže voda, les, louky, tak abych ho pak dala do kupy až zase přijede do Prahy...
sufle
napsal(a):
No já tedy nevím. Když si člověk vybírá psa jen podle vzhledu, je to špatně a když stříhá chlupatce, je to taky špatně?
Máme v rodině maltézačku, od mala stříhánou na krátko. Je velmi aktivní, denně u koní. Po pravdě, péče o srst a ještě v takovém režimu nikdy nebyla naší silnou stránkou A také ostříhaná je mnohem hezčí - má krásnou osvalenou figuru s klenutým hrudníkem.
Ono také v malých společenských plemenech zas tak obr výběr taky není.
Já mám černého ruského teriéra. Moc jsem chtěla VK, ale vím, že bych mu v současné době nebyla schopna stoprocentně dát vše, co tak aktivní pes potřebuje. Čert byl kompromis, i když se mi nikdy moc nelíbili velcí černí chlupáči.
Stříhám ji a vypadá krásně.
Myslím si, že pokud má pes plnohodnotný a šťastný život, tak ta vnější úprava je pro něj nepodstatná.
Přesně mi píšete z duše...pod tohle se podepisuju
Po pravdě, péče o srst a ještě v takovém režimu nikdy nebyla naší silnou stránkou A také ostříhaná je mnohem hezčí - má krásnou osvalenou figuru s klenutým hrudníkem.
Já si v dlouhém česání nelibuju, fena už vůbec. Přiznávám, že na to nemám talent - moje fena by neostříhaná zarostla téměř jako shih tzu. Na fotce č.1 je před stříháním a po osprchování podvozku. Nevím, jestli by to spravilo pár tahů kartáčem, jak tu někteří píšou - snad možná hřbet a ocas, tlapy pochybuju. Tam to u nás vždycky spraví nůžky, pokud je tam nějaká zacuchanina
Ono je to hodně o vkusu každého soudruha - pokud je někdo fascinován chlupatou kuličkou, tak chápu, že stříhání mu připadá jako prznění. Já můžu nechat oči na štíhlejších vypracovaných postavičkách, takže pro moje oko je vrchol blaha pinč
Často slýchám argument, proč si někdo pořizuje dlouhosrsté plemeno, když ho pak nechává stříhat - ono už se to tu probíralo mnohokrát. Bude to tím, že co se týče malých společenských plemen, je tu dost díra na trhu. Pokud někdo nechce placatku, tak má na výběr prakticky jen dlouhosrsťáky. Tohle je možná mimo jiné důvod, proč je tolik nezvládnutých JRT -vzhledově je to přesně to, co lidi hledají, jenomže do společenského plemene má daleko. U pinče je to podobné, ale to je aspoň závislák a přílepka.
Druhé foto je moje fena v necelém roce, to už si dneska vůbec neumím představit a to třetí moje oblíbený pro pobavení - předesílám, že ten romantickej střih se mi vůbec nelíbí a dneska už máme jinou kadeřnici, která z ní dělá sporťáčka
Já se přidám s tím, že mám havaňáka a také nechávám stříhat. Od mala jsem učila česání a pak i koupání a fénování, aby byl zvyklý, ale stejně je vidět, že každé česání prostě přetrpí a je rád, když kartáč odložím a může s jít po svém. Poprvé se stříhal, když měl necelý rok a z těch chlupů, co tenkrát zbyly by se dal umotat další pes Opravdu si už nedovedu představit běžný provoz s takovou srstí. Za sebe říkám stříhání ano, i když mám raději, pokud pes nějak vypadá (má střih) a ne jen omleté všechno strojkem. Co naopak moc nechápu jsou sáhodlouhá koupání, rozčesávání, natáčení a lakování a balení srsti do balíčků a bůhví, co všechno s s těma psama před výstavama děje, jen aby měli žádoucí exteriér...
Co se týká výběru, chtěla jsem malé společenské, přátelské plemeno, ale taky parťáka na výlety a navíc psa vhodného pro alergika (já). Tím se výběr celkem zužuje.
napsal(a):
ten es po ostříhání vypadá divně . U jorka jsme nebalíčkovala takže srst měla delší ale ok. Ale do lesa by nevlezla To česání byla celkem rychlovka,ale věkem jsme čím dál línější a ted říkám že i to trimování je náročné takže nejlepší krátká srst Po ostříhání dlouhosrstý pes ani plemeni není podobný
Markéta80
napsal(a):
ten es po ostříhání vypadá divně . U jorka jsme nebalíčkovala takže srst měla delší ale ok. Ale do lesa by nevlezla To česání byla celkem rychlovka,ale věkem jsme čím dál línější a ted říkám že i to trimování je náročné takže nejlepší krátká srst Po ostříhání dlouhosrstý pes ani plemeni není podobný
Tak já mám křížence, takže tam o standardu není ani řeči...ale já už stárnu a když to vezmu z pohledu welfare psa, tak tomu je šumafuk, zda je podobný plemeni.
Jak píše Mejvis, psa lze naučit, aby údržbu srsti snášel, ale tipuju, že těch co si to opravdu užívají, mnoho nebude.
U nás třeba chodí dva cotoni v srsti a já jsem asi divná, ale za prvé mi to vůbec nepřijde krásné - je to prostě chlupatý válec, kde nejde rozeznat nic. A za druhé jsem přesvědčená, že pes je na ty chlupy a jejich údržbu sice zvyklý a bere to jako součást života, ale bez nich by mohl žít kvalitnější život - ve smyslu více psí.
Nedovedu si představit absolvovat s takovým psem naše běžné vycházky po lesích a loukách, s koupáním, v dešti...
Markéta80
napsal(a):
..také jsem nebalickovala, srst se obrousila do praktické délky, vystrihavala jsem jenom uši a kratila culik...byl hezky pohled na ni, když se odněkud hrnula, jak srst litá okolo ní...no v lese v pohodě, nebyla bl.ázen aby se dala mlazim, ale na houby s námi chodila pravidelně...legrace bylo když šla plavat jak se ty chlupy rozprostrely a pomalu se mácely..byla s ní legrace a byl to sporťák duši i tělem....a je mi po ni smutno.....
Terven
napsal(a):
Tak já mám křížence, takže tam o standardu není ani řeči...ale já už stárnu a když to vezmu z pohledu welfare psa, tak tomu je šumafuk, zda je podobný plemeni.
Jak píše Mejvis, psa lze naučit, aby údržbu srsti snášel, ale tipuju, že těch co si to opravdu užívají, mnoho nebude.
U nás třeba chodí dva cotoni v srsti a já jsem asi divná, ale za prvé mi to vůbec nepřijde krásné - je to prostě chlupatý válec, kde nejde rozeznat nic. A za druhé jsem přesvědčená, že pes je na ty chlupy a jejich údržbu sice zvyklý a bere to jako součást života, ale bez nich by mohl žít kvalitnější život - ve smyslu více psí.
Nedovedu si představit absolvovat s takovým psem naše běžné vycházky po lesích a loukách, s koupáním, v dešti...
Náš kříženeček má vždycky po ostříhání asi pocit, že se stal opět štěnětem a lítá jako šus 😅
napsal(a):
Náš kříženeček má vždycky po ostříhání asi pocit, že se stal opět štěnětem a lítá jako šus 😅
To má ten můj prdlouš taky. K paní na stříhání se vždycky těšil, což zní až neuvěřitelně, ale paní byla opravdu zlatá. Při stříhání se na sebe koukal do zrcadla, co bylo naproti stolu a když jsme odešli, tak vždy dostal takový ten běhací "záchvat" kdy lítá do kola a raduje se. Bohužel paní pověsila živnost na hřebík kvůli zdraví...