Nestabilní stolice vrhu štěňat 10.týdnů

Jorkširský teriér
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Showlady

24.7.2021 06:06
Showlady

XXX.XXX.168.204

Hezky den, mam na Vas prosbu, jak se rika vic hlav vic vi.
Odchovala jsem vrh jorku s dobrými porodnici vahami, ovsem fena mela malo mléka a bylo nutne aspon 2xdenne prikrmovat nahrážkou.
Následne jsme pres ryzove kaše, maso přešli na puppy konzervy starter a granule. Jako mali meli starter ND následne brit care mini puppy (jehne). Jenze neustále byl problem se stolici (nazelenala) jednou pevná jednou úplná voda. Vse jsem zkoušela resit probican pastou na par dni, bez uspechu ci jen na chvili aptobalance to same.
Následne jsem po návštěve vet nechala udela rozbor stolice a testy na parazity vse negativni. Přeleceni 5dni entizolem (9-10.tydnu) zmena granuli nutná ND nepomohly, Hills puppy nepomohly, varila jsem rozvar ryze a mrkve a to jim chutnalo, stolice se stabilizovala a 2 stenata jiz nemaji problemy, dalsi dva ti vetsi, neustále rano krasna stolice vecer uz mekka pasta.
Na radu vet jsem přešla na mene kvalitni granule co se tyka nabouchanosti masa (fitmin for life puppy) a na zkousku pro plan digestion. Tyden je stolice mnohem lepsi, ale stale ten jeden ma vecerni dojezdu ritke.
S cim mam problem je, ze to neni idealni krmeni obsahem - za me a maji jit do novych domovu, nechci aby majitele meli problemy.
Vice me desi ty hromady výkalů, co ted delaji. Drive 2x denne nyni snad 4x tolik chapu, ze to je obsahem.
Muze mi nekdo poradit, zda se stim setkal zda je nejake vyvazene krmivo dobre kvality, aby se toto upravilo? Nebo je to nadmíru pohybu a prokrvení střev?
Jiz jsem zkusila naprosto vse a bez nejakeho vysledku. Jinak zdravi, hravi, pribiraji az az.
Dekuji.

24.7.2021 07:36
janaa

XXX.XXX.38.22

Udělala bych ještě určitě rozbor na giardie. Někdy se napoprvé neukáží,přitom je problém právě tam

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.7.2021 08:12

janaa napsal(a):
Udělala bych ještě určitě rozbor na giardie. Někdy se napoprvé neukáží,přitom je problém právě tam

I když na druhou stranu by ten Entizol měl zabrat.

24.7.2021 08:15

Showlady napsal(a):
Odchovala jsem vrh jorku s dobrými porodnici vahami, ovsem fena mela malo mléka a bylo nutne aspon 2xdenne prikrmovat nahrážkou.
Následne jsme pres ryzove kaše, maso přešli na puppy konzervy starter a granule. Jako mali meli starter ND následne brit care mini puppy (jehne). Jenze neustále byl problem se stolici (nazelenala) jednou pevná jednou úplná voda. Vse jsem zkoušela resit probican pastou na par dni, bez uspechu ci jen na chvili aptobalance to same.
Následne jsem po návštěve vet nechala udela rozbor stolice a testy na parazity vse negativni. Přeleceni 5dni entizolem (9-10.tydnu) zmena granuli nutná ND nepomohly, Hills puppy nepomohly, varila jsem rozvar ryze a mrkve a to jim chutnalo, stolice se stabilizovala a 2 stenata jiz nemaji problemy, dalsi dva ti vetsi, neustále rano krasna stolice vecer uz mekka pasta.
Na radu vet jsem přešla na mene kvalitni granule co se tyka nabouchanosti masa (fitmin for life puppy) a na zkousku pro plan digestion. Tyden je stolice mnohem lepsi, ale stale ten jeden ma vecerni dojezdu ritke.
S cim mam problem je, ze to neni idealni krmeni obsahem - za me a maji jit do novych domovu, nechci aby majitele meli problemy.
Vice me desi ty hromady výkalů, co ted delaji. Drive 2x denne nyni snad 4x tolik chapu, ze to je obsahem.
Muze mi nekdo poradit, zda se stim setkal zda je nejake vyvazene krmivo dobre kvality, aby se toto upravilo? Nebo je to nadmíru pohybu a prokrvení střev?
Jiz jsem zkusila naprosto vse a bez nejakeho vysledku. Jinak zdravi, hravi, pribiraji az az.
Dekuji.

Nadmírou pohybu to nebude. Z granulí je holt vždycky větší odpad než z masa, kór z těch nekvalitních.

24.7.2021 08:34
conie

XXX.XXX.206.202

A zkusila jste krmit syrovým masem? Hovězí, krůtí, králičí, kuřecí, mleté, přidat trochu vařené zeleniny, rýži nebo bramboru, žloutek apod.

24.7.2021 09:02
Štírek666

XXX.XXX.163.181

Showlady napsal(a):
Dekuji.

Asi bych vynechala úplně granule, dala bych normální maso a uvařenou rýži s mrkví a podle stavu bych postupně zkusila další zeleninku a když dojde ke zlepšení, teprve bych zařadila granule startér puppy royal canin.
Pohyblivější štěňata mohou mít rychlejší trávení, ale ne aby měla takový průjem.
Jednou se mi stalo, že po granulích farmina startér puppy sem měla takový problém ( to jsem granulemi i rozkrmovala), patrně byl vadný pytel a pos..... se mi všichni včetně mámy, jenže než mi docvaklo, po čem řešila jsem s vet všechno ostatní.
Pak sem dala maso, probiotika, rýži s mrkví a do tří dnů se to upravilo. No a po týdnu sem opět zkusila granule z toho samého pytle a znova masakr. Kamarádka mi donesla royal starter, co jí zbyl z vrhu , po něm se už to neopakovalo.
Nejsem zastánce granclí, už vůbec ne Royalu, ale tady mi škodu nenapáchal.
Teď mívám vrhy když seznamuju s granclema, na Brit care puppy.
Jinak maso je prostě maso.....

Showlady

24.7.2021 09:31
Showlady

XXX.XXX.168.204

Prave, ze ano na mase postupne byli z mlecne stravy a tam se mléčná stolice hezky upravila, ale samozrejme uz jsou ve veku odchodu k novym majitelům a ti nechteji moc o jine variante krmeni slyset. Ano meli testy na giardie, v rozmezí 3tydnu 2x, pro jistotu vse negativni i coronaviry i koksidie.. RC starter je za me take silenost slozeni skoro nepopsatelne. Ano, entizol mel “prelecit” mozne problemy. Ok, u většiny to zabralo, ale stale premyslim, zda ten jeden nemuze mit jeste jiny problem - nevim slinivka? Nevim u tak maleho asi ne. Ale je pravda, ze po mene nabouchanych granulich je ta stolice aspon pevne konzistence. Matka zadne problemy nema. Na ty brit puppy jsem cetla radu negativních recenzi se stenaty, ze jim to uplne rozbouralo trávení, ale to jsem zjistila az po techto problémech.. u mne mohou mit přírodní stravu sama tim krmim dospělé, ale preci jenom granule stale majitele upřednostňují. Dekuji vsem za rady, opravdu asi budu muset hledat a zkouset.

24.7.2021 09:54

Showlady napsal(a):
Prave, ze ano na mase postupne byli z mlecne stravy a tam se mléčná stolice hezky upravila, ale samozrejme uz jsou ve veku odchodu k novym majitelům a ti nechteji moc o jine variante krmeni slyset. Ano meli testy na giardie, v rozmezí 3tydnu 2x, pro jistotu vse negativni i coronaviry i koksidie.. RC starter je za me take silenost slozeni skoro nepopsatelne. Ano, entizol mel “prelecit” mozne problemy. Ok, u většiny to zabralo, ale stale premyslim, zda ten jeden nemuze mit jeste jiny problem - nevim slinivka? Nevim u tak maleho asi ne. Ale je pravda, ze po mene nabouchanych granulich je ta stolice aspon pevne konzistence. Matka zadne problemy nema. Na ty brit puppy jsem cetla radu negativních recenzi se stenaty, ze jim to uplne rozbouralo trávení, ale to jsem zjistila az po techto problémech.. u mne mohou mit přírodní stravu sama tim krmim dospělé, ale preci jenom granule stale majitele upřednostňují. Dekuji vsem za rady, opravdu asi budu muset hledat a zkouset.

Tak aspoň s budoucími majiteli probrat, že by barf byl lepší. Viz vaše vlastní zkušenost. Vždyť co takový jork sežere - 0,0 prd.

Showlady

24.7.2021 10:27
Showlady

XXX.XXX.168.204

Ano, jasne to mate pravdu, taky jsem rikala, ze nez “z toho vyrostou” tak by bylo lepsi s nimi trochu citlivější a ze by si ten cas mohli najit. Clovek udela male balicky hodi do mrazaku a jen vytahuje. Dekuji

24.7.2021 22:20

Měla jsem štěně granuláře (VAFO), pevnou stolici v podstatě neměl, trpěl často na průjmy. Po nějaké době, kdy už jsem na to neměla nervy, jsem ho ze dne na den převedla na barf, stolice okamžitě perfektní. Protože byl malý a neuměla jsem v tom ještě chodit, vybírala jsem mezitím keksy. Po měsíci studia jsem vybrala bezobilné Barking Heads a Marpy. Byl na nich chvíli, pak jsem kombinovala, nakonec zase čistě na mase. Je to celkem běžný problém, různé intolerance, které u granulí těžko zvládnete. Každopádně hodně chovek kolem přešlo na kompromisní Marpy (poměr cena/výkon) a v pohodě.

25.7.2021 10:34
janaa

XXX.XXX.38.22

Ještě mě napadlo, nemůže ten problém mít souvislost s odčervením? Neuvědomíte si, že to začalo nebo se zhoršovalo po něm?

Přidejte reakci

Přidat smajlík