Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

maratas

3.8.2021 08:58
maratas

XXX.XXX.156.28

Dobrý den,
zajímalo by mne, jakým způsobem hledáte psa ke krytí??? Přestěhovali jsem se do nové lokality a vůbec v okolí neznáme nikoho, kdo by psa ke krytí nabízel...Dala jsem na internet inzeráty, ale také žádná odezva. Vůbec s tímto nemáme zkušenosti, tak by nás zajímalo, jak to v praxi funguje...
Jen pro info, máme fenku labradora s PP, neuchovněnou a hledáme psa labradora s PP ve Zlínském kraji.
Děkuji za jakýkoliv komentář...

3.8.2021 09:14
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.57.127

maratas napsal(a):
Dobrý den,
zajímalo by mne, jakým způsobem hledáte psa ke krytí??? Přestěhovali jsem se do nové lokality a vůbec v okolí neznáme nikoho, kdo by psa ke krytí nabízel...Dala jsem na internet inzeráty, ale také žádná odezva. Vůbec s tímto nemáme zkušenosti, tak by nás zajímalo, jak to v praxi funguje...
Jen pro info, máme fenku labradora s PP, neuchovněnou a hledáme psa labradora s PP ve Zlínském kraji.

Tak fenku uchovněte, a na chovatelském klubu budete mít k dispozici desítky chovných psů - stačí si jen vybrat nebo vám nějaké doporučí poradce chovu.

maratas

3.8.2021 09:16
maratas

XXX.XXX.156.28

Uchovnění fenky není zrovna jednoduchá věc, tedy co jsem si načetla...my máme pejska k dětem a tento proces se nám absolvovat nechce...

3.8.2021 09:19
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.57.127

maratas napsal(a):
Uchovnění fenky není zrovna jednoduchá věc, tedy co jsem si načetla...my máme pejska k dětem a tento proces se nám absolvovat nechce...

To tu budete koukat, co je odchov štěňat, když uchovnění se Vám zdá náročné. Aby vám pak na ty děti zbyl i nějaký čas 🤔.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.8.2021 09:24

Inspektor Pišišvor napsal(a):
To tu budete koukat, co je odchov štěňat, když uchovnění se Vám zdá náročné. Aby vám pak na ty děti zbyl i nějaký čas 🤔.

A to jim někdo nakryje neuchovněnou fenu?

3.8.2021 09:24

Tak se mrkněte tady do vedlejšího tématu, kde se výběr krycího psa také řešil: https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3736762/zacatecnik-v-chovu-vyber-kryciho-psa-stanoveni-krycich-dnu-feny-a-tak-dal

Doporučuji číst až do konce, dozvíte se, jak to dopadlo a kolik má teď zadavatelka tématu se štěňátky práce... :)

3.8.2021 09:25

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Je to legální a "košer"?

3.8.2021 09:29
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.57.127

Jo nakryje, neuchovněným psem (to, neva, že není chovný kvůli dysplazii, epilepsii nebo jiné mňamce🤫)

3.8.2021 09:29
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.57.127

Je to legální a "košer"?

Bohužel je

3.8.2021 09:38

Bohužel je

3.8.2021 09:38
assil

XXX.XXX.225.195

Tohle je vždycky tak srandovní - nemám čas strávit dva dny uchovněním feny, ale mám čas se 2 měsíce starat o smečku piraň. Jen doufám, že zadavatelka nepatří k těm, co to myslí vážně a nedopadne to stylem fena porodí sama v boudě a co zbyde se prodá hned jak to začne samo žrát.

maratas

3.8.2021 09:40
maratas

XXX.XXX.156.28

Prosím, ukončeme tuto diskuzi, nebylo cílem se tímto směrem ubírat....

3.8.2021 09:41

Jo nakryje, neuchovněným psem (to, neva, že není chovný kvůli dysplazii, epilepsii nebo jiné mňamce🤫)

Neboli jak vyrobit "zdravá" štěňata. A pak se lidi rozčilují a stěžují, že PP není zárukou ničeho, když si takové štěně po neuchovněných rodičích koupí.

3.8.2021 09:43
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.57.127

assil napsal(a):
Tohle je vždycky tak srandovní - nemám čas strávit dva dny uchovněním feny, ale mám čas se 2 měsíce starat o smečku piraň. Jen doufám, že zadavatelka nepatří k těm, co to myslí vážně a nedopadne to stylem fena porodí sama v boudě a co zbyde se prodá hned jak to začne samo žrát.

Vážně to asi myslí, ale je to její boj.
Nejspíš nedomyslela, že taky o fenu pri porodu nebo po může přijít, že může nastat spousta komplikací a pak místo "rychlých prachů" přijde hodně studená sprcha a na veterině prodělá i gatě.

Kdo chce kam, ať tam je...

3.8.2021 09:44

maratas napsal(a):

Jenže tady si diskuze žijí vlastním životem. Zvlášť, když zadáte lehce kontroverzní téma.

3.8.2021 09:46
assil

XXX.XXX.225.195

Neboli jak vyrobit "zdravá" štěňata. A pak se lidi rozčilují a stěžují, že PP není zárukou ničeho, když si takové štěně po neuchovněných rodičích koupí.

Tyhle štěňata nebudou mít PP, ty budou spadat tak akorát do kategorie kandidát na útulek.

3.8.2021 09:51
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.57.127

assil napsal(a):
Tyhle štěňata nebudou mít PP, ty budou spadat tak akorát do kategorie kandidát na útulek.

Tam asi po prázdninách nebude misto, vzhledem k tomu, že trh se psy už je přesycený a všichni si během covidu nakoupili psy jako hračky pro děti a teď se jich začnou zbavovat🤔

3.8.2021 09:51

assil napsal(a):

Aha, já v tom pořád nějak tápu, i když už jsem se tady ptala. Takže PP pes (fena), který(á) není uchovněn(a), nemůže mít potomky s PP? I když oba rodiče jsou papíroví? Prosím o polopatické vysvětlení.

3.8.2021 09:56
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.57.127

Aha, já v tom pořád nějak tápu, i když už jsem se tady ptala. Takže PP pes (fena), který(á) není uchovněn(a), nemůže mít potomky s PP? I když oba rodiče jsou papíroví? Prosím o polopatické vysvětlení.

Přesně tak, oba rodiče musí být uchovnění a krytí musí probíhat v souladu s chovatelský řádem (vystavený krycí list, nespojovat spolu jedince, kteří nemají čisté zdravotní testy, míra příbuznosti apod.). Pomud neco z tohoto není dodrženo, štěňata PP nedostanou.

3.8.2021 09:58

PP mohou dostat jen štěňata mamky a taťky s PP, kteří byli řádně uchovněni příslušným klubem a jsou zapsání v plemenné knize ČMKU.

neboli, samotné PP rodičů nestačí

3.8.2021 10:00
Terven

XXX.XXX.110.191

To jsou takové ty inzeráty " prodám štěňata bez PP po rodičích s PP"

3.8.2021 10:02
Terven

XXX.XXX.110.191

Má to logiku - ono i v chovu s pp se vyskytnou nestandardní kousky či přímo vadný kusy a ty není záhodno pouštět dál do chovu. Proto ta nutnost uchovnění.

3.8.2021 10:21
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

maratas napsal(a):

A ten odkaz, který sem dala keriton - to vás neoslovuje? Stejně jako vědomí toho, že vyprodukujete x štěňat, pro které pak budete hledat nové domovy? Vám nebude záležet na tom, zda štěně skončí třeba u popelnic? Nebo jako výrobní linka na štěňata? Vám je fučík, že štěňata po vaší milované fence mohou s velkou pravděpodobností skončit nedobře?

maratas

3.8.2021 10:33
maratas

XXX.XXX.156.28

Prosím Vás, nebudu se tady obhajovat...nemám ráda sociální sítě apod., a zde se mi opět potvrdilo, že spousta lidí umí jen přes počítač útočit, aniž by znali všechny souvislosti a skutečnosti...Dát tady tento příspěvek byl chyba a opět poučení do života...

3.8.2021 10:42
janaa

XXX.XXX.38.22

maratas napsal(a):

Zrovna uchovnit labradora,není nic těžkého. RTG kyčlí a loktů, dvě výstavy a ovvr,což jsou zkoušky vloh,které zvládne pes po pár výcvicích. Btw přečtěte si dobře kupní smlouvu,neznám chovatele,který by tam neměl zákaz množení bezpapošů. U labradorů nevhodně zvolené spojení může vést k velkým průšvihům, dysplazie,epilepsie, rozpad sítnice, často se objevuje ektopický uretr.....opravdu to chcete riskovat? Čas a finance na to se starat o vrh štěňat, když všechno nevyjde podle představ, a matka se nepostará,máte?

3.8.2021 10:43
assil

XXX.XXX.225.195

maratas napsal(a):
Prosím Vás, nebudu se tady obhajovat...nemám ráda sociální sítě apod., a zde se mi opět potvrdilo, že spousta lidí umí jen přes počítač útočit, aniž by znali všechny souvislosti a skutečnosti...Dát tady tento příspěvek byl chyba a opět poučení do života...

Tady ale nikdo neútočí, vždyť je to jen věcná diskuze s argumenty, co jiného čekáte na diskuzním fóru?

3.8.2021 10:50
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

maratas napsal(a):

Nemyslím si, že tu někdo útočí spíš je to snaha otevřít oči nad tím, co může následovat. Což si ne vždy člověk uvědomí. Labroši nemívají dvě štěňátka. A skutečně pak najít ty pravý domovy - tedy kvalitní majitele - nemusí být legrace a to přes to, že se to momentálně může zdát jako brnkačka. Jednak už jde tedy zájem dolů a druhak - pokud vám opravdu na psech záleží, tak nebudete chtít dát štěňátko do rukou někomu, kdo obratem může zmáknout tohle:

https://olomoucky.denik.cz/zlociny-a-soudy/kauza-gangu-prekupniku-psu-stene-uhynulo-20210729.html

sehrají s vámi výborný divadlo a pak čeká štěně ne úplně hezká budoucnost. když neuhyne tam u nich, uhyne s velkou pravděpodobností nakažené parovou dalším novým majitelům v řadě. Takovýhle lidé nebudou kupovat psa s průkazem původu, protože to je pro ně nevýhodné. Takže i tohle může průkaz původu odclonit- nepoctivý šmejdy, díky kterým by pak vaše štěňata trpěla či zemřela.

3.8.2021 11:04

maratas napsal(a):

Zadavatelko, nečilte se, chyba , dát sem ten dotaz nebyla, nikdo tady na vás neútočí. Taky nejsem nikde na soc. sítích, moc tu nepřispívám, nemám tolik zkušeností a vzdělání, spíš čtu a hledám radu Je tady hodně lidí, kteří chovají a znají problematiku chovu a vůbec soužití se psy určitých plemen, zdraví atd. Já měla vždycky feny s PP, nikdy jsem na nich nechovala, z toho 3 byly chovné( svod, zkoušky, výstava, bonitace) ani ty, štěnda neměly. Na co? Fena nepotřebuje mít za život štěňata, jak se traduje. CHov není procházka růžovým sadem, nemyslete. Přečtěte si to vlákno, jak vám dali odkaz, dost se tam dozvíte.

3.8.2021 11:23
keissa

XXX.XXX.155.174

maratas napsal(a):

Tak prosím vysvětlete ty souvislosti a skutečnosti ? Tady se ptáte stejným zpusobem jako tu odpovídají ti za počítačem doma ,ptáte se anonymě na anonymním foru na kontraverzní téma za které by vás na sociálních sítích pod vaším jménem ukřižovaly .. Tak aspon jednou budte statečná a ty souvislosti vysvětlete tak at to pochopí i ti co se babřou s uchovněním a štěnaty s pp ... ..

3.8.2021 12:45

maratas napsal(a):

Jaký máte důvod chtít, aby vaše fena měla štěňata takhle "na divoko"? Nehledě na to, že chudáky prcky vaše rozhodnutí v životě maximálně znevýhodní, i kdybyste měla štěstí a po zdravotní stránce byla v pořádku.

3.8.2021 12:48
keissa

XXX.XXX.155.174

vzhledem k tomuhle už za nějaký čas těmto bez pp vrhum na divoko brzo odzvoní

3.8.2021 12:50
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.57.127

keissa napsal(a):

Ještě jim dělejte reklamu🙄

3.8.2021 12:53
assil

XXX.XXX.225.195

keissa napsal(a):

Nějak nechápu?

3.8.2021 12:53
keissa

XXX.XXX.155.174

Ještě jim dělejte reklamu🙄

Nedělám ... ale tohle mě už dorazilo .....

3.8.2021 13:18
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.57.127

assil napsal(a):
Nějak nechápu?

To jsou takoví podvodníci, co vám vystaví "pp" na cokoliv.
Už před nimi byla různá varování, aby lidi nenaletěli a nekoupili v dobré víře štěňata s jejich neplatnou parodií na pp.

3.8.2021 13:29
assil

XXX.XXX.225.195

To jsou takoví podvodníci, co vám vystaví "pp" na cokoliv.
Už před nimi byla různá varování, aby lidi nenaletěli a nekoupili v dobré víře štěňata s jejich neplatnou parodií na pp.

Aha, no tak to je i UCI, která už tu existuje snad 20 let a žádným vrhům na divoko to neodzvonilo, tak mě to ani nedocvaklo, že by to někdo dával do souvislosti.

3.8.2021 13:30
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Zadavatelko, neberte si to zle, ale holky mají pravdu.

Aktuálně mám doma vrh 5ti štěňat středního plemene, o který se fena po pár hodinách přestala starat, a všechno je na mě. Fena je uchovnena, zdravá, její matka se o štěňata starala vzorně a přesto to u nás nevyšlo. Troufám si tvrdit, že někdo, kdo tohle nezažil, si nedokáže ani představit, jaká práce to je. Je to náročné fyzicky, ale i psychicky. Říkám na rovinu, že prvních pár dní to bylo čiré zoufalství, a krom fyzického vyčerpání došlo i na slzy. Je to "práce" na 24 hodin denně, nemůžete chodit do práce, tudíž nemáte příjem, a nestíháte ani doma dělat nic jiného. Jede to pořád dokola, každé dvě hodiny, než stenda obstarate, tak pomalu můžete jet nanovo. Ve dne v noci. A upřímně, byla jsem připravena na všechno, i na císaře (ten díky bohu nebyl potřeba), ale na tohle jsem připravena nebyla, on si to člověk dopředu opravdu nedokáže ani představit. No a pak vybírejte majitele pro štěňátka, se kterými jste dva měsíce 24/7, i to je náročné.

Pracka a sušička nám jede už týden nonstop, ani nemluvím o spotřebě podlozek, čisticích a pracích prostředků. Ale to je na tom to nejmenší.

Někdy mám pocit, že lidi vidí jen to, jak budou mít krásná roztomilá štěňátka, a jak na tom vydělají. Ale je potřeba přemýšlet i nad tím, že nemusí všechno dopadnout podle našich představ a může se to totálně podělat. Zkuste se nad tím prosím aspoň zamyslet.

Uchovneni jedné feny je oproti tomuhle všemu opravdu brnkačka. Pokud se vám nechce absolvovat tohle, bude se vám chtít absolvovat to, co popisuji, když to nevyjde?

3.8.2021 13:31

keissa napsal(a):
Nedělám ... ale tohle mě už dorazilo .....

No tvl, stupeň chovu 3 a 4 - co jako bude v tom bonitačním listu? Někdo přivede chromého křížence od boudy, tak tam napíšou "Netypický NO, podle majitele zdravý"? Nějak mi to hlava nebere, slušní cvoci.

3.8.2021 13:38
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.57.127

assil napsal(a):
Aha, no tak to je i UCI, která už tu existuje snad 20 let a žádným vrhům na divoko to neodzvonilo, tak mě to ani nedocvaklo, že by to někdo dával do souvislosti.

Tohle už je vyšší level - tady se chová to, co už neprojde ani v UCI🤫

3.8.2021 13:58

Přesně tak, oba rodiče musí být uchovnění a krytí musí probíhat v souladu s chovatelský řádem (vystavený krycí list, nespojovat spolu jedince, kteří nemají čisté zdravotní testy, míra příbuznosti apod.). Pomud neco z tohoto není dodrženo, štěňata PP nedostanou.

Děkuji.

3.8.2021 13:59

PP mohou dostat jen štěňata mamky a taťky s PP, kteří byli řádně uchovněni příslušným klubem a jsou zapsání v plemenné knize ČMKU.

neboli, samotné PP rodičů nestačí

Děkuji.

3.8.2021 13:59

Terven napsal(a):
To jsou takové ty inzeráty " prodám štěňata bez PP po rodičích s PP"

Tak snad si už budu pamatovat.

3.8.2021 14:00

maratas napsal(a):

Ale tady přece nikdo neútočí. Jen vysvětluje.

3.8.2021 15:24

Já bych si to na místě zadavatelky fakt sakra rozmyslela. Už jsem potkala další štěně z "věhlasné" CHS se špatnýma loktama, který nemůže do chovu a úrazem to teda nebylo. Takže bez jakýchkoliv vyšetření a uchovnění rodičů do toho může jít fakt jen naprostý blázen.
Navíc pokud by jí nakryl někdo uchovněným psem, tak by byl sám proti sobě, svět je malý a takový průser se neutají.
Ty souvislosti a skutečnosti by mě taky moc zajímaly. Co je důležitější, než nějaká zodpovědnost, etika, slušnost a když už tak minimálně láska k vlastní feně.

3.8.2021 15:40
Sapp

XXX.XXX.70.163

maratas napsal(a):
Dobrý den,

Zadavatelko, abych odpověděla na původní dotaz - určitě nehledám psa podle lokality, kde žiju, když se rozhlížím "místně" tak to beru jako místně celou ČR :) U krycího psa mě totiž nezajímá, jestli je ve vedlejší uličce nebo vesnici, ale jaké má pracovní a zdravotní výsledky, jakou má povahu, jací jsou jeho předci. Asi takhle hledám krycího psa já (zhruba tak rok dopředu se rozhlížím, filtruju, postupně studuju rodokmeny)
S tím zbytkem, co je vám zde psáno, souhlasím. Nejste napadána, jen je vám slušně vysvětleno, že uchovnění feny je úplné nic proti odchovu štěňat, péči a práce kolem nich a velké zodpovědnosti při výběru nových majitelů.
Krom toho si navrch ještě myslím, že ani každá uchovněná fena nemusí mít štěňata. A člověk musí být připraven, že se vždycky něco může podělat.

3.8.2021 15:43
Sapp

XXX.XXX.70.163

marcelaamax napsal(a):
Zadavatelko, neberte si to zle, ale holky mají pravdu.

Aktuálně mám doma vrh 5ti štěňat středního plemene, o který se fena po pár hodinách přestala starat, a všechno je na mě. Fena je uchovnena, zdravá, její matka se o štěňata starala vzorně a přesto to u nás nevyšlo. Troufám si tvrdit, že někdo, kdo tohle nezažil, si nedokáže ani představit, jaká práce to je. Je to náročné fyzicky, ale i psychicky. Říkám na rovinu, že prvních pár dní to bylo čiré zoufalství, a krom fyzického vyčerpání došlo i na slzy. Je to "práce" na 24 hodin denně, nemůžete chodit do práce, tudíž nemáte příjem, a nestíháte ani doma dělat nic jiného. Jede to pořád dokola, každé dvě hodiny, než stenda obstarate, tak pomalu můžete jet nanovo. Ve dne v noci. A upřímně, byla jsem připravena na všechno, i na císaře (ten díky bohu nebyl potřeba), ale na tohle jsem připravena nebyla, on si to člověk dopředu opravdu nedokáže ani představit. No a pak vybírejte majitele pro štěňátka, se kterými jste dva měsíce 24/7, i to je náročné.

Pracka a sušička nám jede už týden nonstop, ani nemluvím o spotřebě podlozek, čisticích a pracích prostředků. Ale to je na tom to nejmenší.

Někdy mám pocit, že lidi vidí jen to, jak budou mít krásná roztomilá štěňátka, a jak na tom vydělají. Ale je potřeba přemýšlet i nad tím, že nemusí všechno dopadnout podle našich představ a může se to totálně podělat. Zkuste se nad tím prosím aspoň zamyslet.

Uchovneni jedné feny je oproti tomuhle všemu opravdu brnkačka. Pokud se vám nechce absolvovat tohle, bude se vám chtít absolvovat to, co popisuji, když to nevyjde?

Marcelko, zvládáte to skvěle, klobouk dolů.
Lidé si totiž před prvními štěňátky vůbec neumí představit jaká zátěž to je, nebo jak vehementně ta štěňátka umějí řvát - není to žádné kňourání a roztomilé pomlaskání, ale když je něco tíží (hlad, potřeba se vyprázdnit a fena nefunguje), tak je to řev drásající nervy i duši. Držte se

3.8.2021 16:18
Terven

XXX.XXX.110.191

Sapp napsal(a):
Zadavatelko, abych odpověděla na původní dotaz - určitě nehledám psa podle lokality, kde žiju, když se rozhlížím "místně" tak to beru jako místně celou ČR :) U krycího psa mě totiž nezajímá, jestli je ve vedlejší uličce nebo vesnici, ale jaké má pracovní a zdravotní výsledky, jakou má povahu, jací jsou jeho předci. Asi takhle hledám krycího psa já (zhruba tak rok dopředu se rozhlížím, filtruju, postupně studuju rodokmeny)
S tím zbytkem, co je vám zde psáno, souhlasím. Nejste napadána, jen je vám slušně vysvětleno, že uchovnění feny je úplné nic proti odchovu štěňat, péči a práce kolem nich a velké zodpovědnosti při výběru nových majitelů.
Krom toho si navrch ještě myslím, že ani každá uchovněná fena nemusí mít štěňata. A člověk musí být připraven, že se vždycky něco může podělat.

Ano, přesně...to bylo první, co mě zarazilo, když jsem začala číst...
a vůbec v okolí neznáme nikoho
Zadavatelko, pokud ještě čtete - už tohle slušnýho chovatele zarazí - krycí psi se vybírají podle jiných kritérií než je dojezdová vzdálenost.
Je mi jasný, že se vám to nečte příjemně, ale píšou vám tady dlouholetí zkušení chovatelé. Je naprosto pochopitelné, že někdo, kdo nemá chov psů jako své hlavní hobby, o určitých aspektech vůbec nepřemýšlí, ba dokonce o nich ani neví.
Pokud se vám ozve na inzerát někdo s pp labroušem, pravděpodobně se vůbec nedozvíte důvod, proč nebyl uchovněn - a je celkem pravděpodobné, že to mohl být důvod zdravotní (špatné RTG).
Uchovněným labradorem s pp vaší neuchovněnou fenu nikdo krýt nebude.
Velká plemena mívají početné vrhy, tudíž se vám může narodit klidně 12 štěňat. Jak už tu popisovala Marcela, celkem dost se toho může kolem porodu podělat, takže nějaké uchovnění nebo delší cesta za krycím psem je proti tomu brnkačka. Všem těm 12 prckům budete muset najít milující majitele. A pokud budou bez pp, budou handicapovaní od samého začátku. Už proto, že labradora bez pp si z principu nemůže pořídit nikdo zodpovědný. Vy těm lidem ani nebudete moci zaručit, že oba rodiče byli zdraví.

3.8.2021 16:36

" Ano, přesně...to bylo první, co mě zarazilo, když jsem začala číst...
a vůbec v okolí neznáme nikoho "

A proc vas to zarazilo?
neni duvod, jet pres pul sveta za dobrym rodokmenem, neni co porovnavat,- neni kde hledat neco lepsiho
tady se navic prestehovali - udelali maximum proto, aby bPP nebyli pribuzni

nema cenu porovnavat pohnutky pro vyber bPP psa a PP psa na kryti.

3.8.2021 16:38
juhaj

XXX.XXX.164.121

Tak to byste se divila, jací inteligentní a zodpovědní lidé si koupí nejen labradora bez PP, ale dokonce i od překupníků na ulici! Vidím to kolem sebe, za PP považuji očkovák, kde je přeci napsáno, že je to kýžené plemeno. Lidi jsou nepoučitelní.

3.8.2021 17:04
Terven

XXX.XXX.110.191

" Ano, přesně...to bylo první, co mě zarazilo, když jsem začala číst...
a vůbec v okolí neznáme nikoho "

A proc vas to zarazilo?
neni duvod, jet pres pul sveta za dobrym rodokmenem, neni co porovnavat,- neni kde hledat neco lepsiho
tady se navic prestehovali - udelali maximum proto, aby bPP nebyli pribuzni

nema cenu porovnavat pohnutky pro vyber bPP psa a PP psa na kryti.

Mě to zarazilo ještě než jsem došla k odstavečku, kde pisatelka vysvětluje, že fena je neuchovněná - myslela jsem si , že to vyplynulo z textu- píšu, že "první, co mě zarazilo"...tudíž mi začaly blikat kontrolky ještě než jsem to viděla napsaný černý na bílým, asi tak

3.8.2021 20:03

Sapp napsal(a):

Jo jo, kamarádka jela před léty krýt do Holandska, aby měla nepříbuzného psa. Dvakrát, protože napoprvé se nezadařilo.

3.8.2021 20:07

Já bych si to na místě zadavatelky fakt sakra rozmyslela. Už jsem potkala další štěně z "věhlasné" CHS se špatnýma loktama, který nemůže do chovu a úrazem to teda nebylo. Takže bez jakýchkoliv vyšetření a uchovnění rodičů do toho může jít fakt jen naprostý blázen.
Navíc pokud by jí nakryl někdo uchovněným psem, tak by byl sám proti sobě, svět je malý a takový průser se neutají.
Ty souvislosti a skutečnosti by mě taky moc zajímaly. Co je důležitější, než nějaká zodpovědnost, etika, slušnost a když už tak minimálně láska k vlastní feně.

Souvislosti a skutečnosti se už nedozvíme. Zadavatelce se naše odpovědi nelíbí a tak s námi končí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík