Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.9.2021 10:44
Neznámý uživatel

XXX.XXX.98.41

Dobrý den, mám doma čtyřměsíční fenku českého strakatého psa a žije na zahradě. Můj problém je ten, že jakmile opustím zahradu a je tam sama tak si sedne ke dveřím a začne štěkat a štěká. Bydlíme v řadovce a možnost nechat ji vyštěkat děláme jen třeba ve všední den, ale stejně to nepomáhá nebo taky zkoušíme za ní přijít a nějak ji potrestat, ale to ona bere jako hru, že se za ní rozběhnu. Vrtí ocasem a utíká. A to i po procházce na poli a teď, když začíná škola a vše, tak bude doma sama a nechceme, aby tam štěkala. Můžete mi prosím poradit co mám dělat?
Předem děkuji 🐶

1.9.2021 10:48
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Tohle nemůže být realita, tohle musí být trolllllllllllllllllllllllll. Pokud ne, tak majiteli ze zákona psa odebrat, protože pokud si pořídím živého tvora a nic se o něm předem nenaučím, nemám právo na to ho mít. Komentovat to, že nechám čtyřměsíční štěně takhle pěkne samotný a nenaučený na zahradě, to radši nebudu, protože nechci úplně přijít o imáge-a to bych přišla, páč bych byla obr neslušná. Psíbože dej ať je to troooollll

1.9.2021 11:01
Neznámý uživatel

XXX.XXX.98.41

Dobrý den moje štěně na zahradě umí ode dne kdy jsme si ji přivezly byla celý den na zahradě, doma spala asi 3x a to tam byla jen na noc a po těch třech nocích jsme s ní se sestrou spaly venku asi 2 týdny a teď spíme v obýváku na gauči přímo vedle skleněných dveří na zahradu a myslím si že když chci aby pes spal venku tak ho to musím učit od mala...nebo ne?😀A úplně o samotě tam není taťka je doma jenomže pracuje a nevěnuje se jí a psa chci už asi 6 let a věřte mi že jsem si toho za tu dobu přečetla docela dost... a nemusíte být takhle hnusná/ý. 😗Na(ne)schledanou.

1.9.2021 11:10
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Neznámý uživatel napsal(a):
Dobrý den moje štěně na zahradě umí ode dne kdy jsme si ji přivezly byla celý den na zahradě, doma spala asi 3x a to tam byla jen na noc a po těch třech nocích jsme s ní se sestrou spaly venku asi 2 týdny a teď spíme v obýváku na gauči přímo vedle skleněných dveří na zahradu a myslím si že když chci aby pes spal venku tak ho to musím učit od mala...nebo ne?😀A úplně o samotě tam není taťka je doma jenomže pracuje a nevěnuje se jí a psa chci už asi 6 let a věřte mi že jsem si toho za tu dobu přečetla docela dost... a nemusíte být takhle hnusná/ý. 😗Na(ne)schledanou.

Pokud byste si načetla dost, věděla byste, jak štěně na zahradě ubytovat a také to, že to opravdu neumí ode dne, kdy si tak malé štěndo domů přivezete a také to, že není hezké takhle malé štěně nechávat na zahradě o samotě, protože mu chybí jeho smečka, máma,sourozenci . A taky to, že taťka je doma, neznamená, že tam není sama atd. atd. atd.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.9.2021 11:11

ano, zrzavci
diagnostika "troll" mne také napadla, někde v půlce druhé věty
a druhá reakce zadavatelky to jen "přisolila"

"a nemusíte být takhle hnusná/ý."
my nejsme hnusný
to jsou majitelé tohoto štěněte

1.9.2021 11:18
Neznámý uživatel

XXX.XXX.98.41

Já nikdy nepochopím proč jsou lidi takový jestli se vám to nelíbí tak to prosím nekomentuje já si toho načetla myslím dost a i co dělat a chtěla jsem se spíš ujistit jestli jsou moje metody dobré a už je s námi 2 měsíce takže podle mě ji už sourozenci a máma nechybí a když jsme si ji přivezly neplakal a nic (tohle nevím ale myslím si to). A myslím že pokud štěně nebudu nechávat sama od mala tak ji to asi nikdy nenaučím. Tak teda mockrát děkuji a už asi ani nereagujte. Sbohem.👏👋

1.9.2021 11:19
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
ano, zrzavci
diagnostika "troll" mne také napadla, někde v půlce druhé věty
a druhá reakce zadavatelky to jen "přisolila"

"a nemusíte být takhle hnusná/ý."
my nejsme hnusný
to jsou majitelé tohoto štěněte

Mně kdysi právě tyhle dotazy hrozně udolaly a ač jsem na ifauně už stopadesát let, tak jsem přestala chodit, protože jsem si říkala, že to prostě není možný, není možný, ale bohužel je - vyprávění mojí kolegyně, která byla nešťastná, protože u sousedů si pořídili "bordel"teriéra - rodinka, dvě děti.... skončil nakonec zalígrovanej v kotci na úpalu, protože ty šmejdi nebyli schopní ani uvažovat nad tím, jak tam tomu psu musí být.............a jiný zkušenosti mě přesvědčili o tom, že to možný bohužel je. Pamatuju ifaunu, kdy se fakt řešily skutečný dotazy - výcvik, chování, něco, co nejde, jde, jak řešit. Ale s opravdovým zájmem o psa a těch podivuhodností, kdy si psa pořizuje někdo, kdo ani neví, že pes je prostě pes a má svoje potřeby, tak těch tolik nebylo. O zábavu se tu tehdy staral chvd a to bylo tak asi všechno. Asi už jsem se psama tak moc dlouho, že prostě tohle neumím správně vydejchat. Nestává se mi to často, ale občas mě to přepere a pak doufám, že to je buď trolování a nebo pokus admina rozhýbat víc debatu. A dneska je evidentně ten den, kdy mě to přepralo Mea culpa, mea maxima culpa.

1.9.2021 11:28
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Chtěla jsi psa, tak se mu věnuj. Co na to říct?
Prostě den běžných lidí má 24 hodin, tvůj má 20. Ty čtyři hodiny náležejí štěněti.
Je to štěně, chce si hrát, běhat a poznávat svět, a od toho má tebe. Tak se snaž, ukaž, že za těch 6 let příprav ses něco naučila. Pořídila sis psa, co má v původu ohaře, bylo nad slunce jasné, že to bude aktivní pes. Tak zužitkuj, co umíš.
Psa nemůžeš hubovat za přirozené chování. Psu nemůžeš zakazovat, co má dělat, naopak ho nauč, co dělat má. Štěně je třeba vyblbnout, vyběhat, až pak je můžeš nechat samotné. Procházka evidentně nestačí.
Nechávat štěně samo je celkem v pořádku, ale začíná se po malých chvílích. Napřed je necháš samotné hodinu, pak dvě, tři. Intervaly se zvětšují podle toho, jak štěně roste a na co je zralé.
Píšeš, že štěně bude bývat doma, proč nemůže bývat doma už teď?

1.9.2021 11:33

Já nikdy nepochopím proč jsou lidi takový jestli se vám to nelíbí tak to prosím nekomentuje já si toho načetla myslím dost a i co dělat a chtěla jsem se spíš ujistit jestli jsou moje metody dobré a už je s námi 2 měsíce takže podle mě ji už sourozenci a máma nechybí a když jsme si ji přivezly neplakal a nic (tohle nevím ale myslím si to). A myslím že pokud štěně nebudu nechávat sama od mala tak ji to asi nikdy nenaučím. Tak teda mockrát děkuji a už asi ani nereagujte. Sbohem.👏👋

No, tak se vám dostalo ujištění, že vaše metody dobré nejsou. To je špatně, že s vámi nesouhlasíme? Že neplakal, nic neznamená. Pes je smečkové zvíře, nikdy nebude rád úplně sám a štěkat bude, smiřte se s tím. Asi máte načteno fakt málo.

1.9.2021 11:49

No tak to očividně dobře něděláte, když vám štěně pořád štěká a vy ji za to chcete ještě trestat? Chudák pes.

1.9.2021 11:54
BenaBak

XXX.XXX.241.126

Dobrý den, mám doma čtyřměsíční fenku českého strakatého psa a žije na zahradě. Můj problém je ten, že jakmile opustím zahradu a je tam sama tak si sedne ke dveřím a začne štěkat a štěká. Bydlíme v řadovce a možnost nechat ji vyštěkat děláme jen třeba ve všední den, ale stejně to nepomáhá nebo taky zkoušíme za ní přijít a nějak ji potrestat, ale to ona bere jako hru, že se za ní rozběhnu. Vrtí ocasem a utíká. A to i po procházce na poli a teď, když začíná škola a vše, tak bude doma sama a nechceme, aby tam štěkala. Můžete mi prosím poradit co mám dělat?
Předem děkuji 🐶

Nemám slov😡 To jako myslíte vážně? Vraťte ji chovateli, to je jediný, co poradím. Chudák štěňátko 😩

1.9.2021 12:01
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Moje poslední troška do mlýna - nejspíš zbytečná. Z prvního příspěvku nevyznívalo jasně, že dotaz píše malé dítě. A ani bych na ifauně dítě neočekávala - v dnešní době fakbůku a spol. Takže závěr mého komentáře směřoval k případnému dospělému, který by měl být dostatečně erudován k tomu, jak se o psa starat. Škoda, že v dalším příspěvku -pokud je zadavatelka skutečnou osobou - vystupuje s takovým pěkným tónem. Pokora, pokud něco nevím, a tady ty vědomosti skutečně chybí, by měla být tak nějak přirozená. Nu a bylo by smutný, pokud by tedy šlo o skutečného psa, a skutečný dotaz, že to řeší opět tedy malé dítě a nikoliv dospěíý, kteří by měli být za výchovu psa zodpovědní.

Nicméně vhledem k výše uvedenému - tedy že očekávat zde jedince mladšího 20 let - je nereálný, tak pořád předpokládám, že to je trolování.

1.9.2021 12:05
Šarina

XXX.XXX.243.72

Ptáte se, zda jsou vaše metody dobré.
Ne, nejsou, a už vám to tu několik lidí napsalo.

K vašemu okřikování zde diskutujících: pravděpodobně většina z nich by věkově mohla být váš rodič či prarodič. Zkušeností mají s vámi neporovnatelně. A jejich reakce byste si měla pečlivě pročíst a vyvodit z nich, co děláte špatně.
To, jak to děláte, evidentně nefunguje, jinak byste sem nepsala o rady, tak se nechte poučit a seznamte s touto diskuzí i vaše rodiče. Zatím se to štěňátko komfortně necítí (přeložím: trpí), ač si to možná dneska neuvědomujete. Změňte jako rodina celý přístup. Až budete mít pátého psa, tak se tomu prvnímu budete zpětně omlouvat.

Systém soužití, co jste zvolila vy (nebo spíš vaši rodiče), to je vůči vašemu štěněcímu parťákovi to nejmíň citlivé. V podstatě to je přímo kruté - pes je smečkové zvíře. Nepochopí důvod, proč má být samo, když nechce.
KDYŽ NECHCE!
Jsou psi, kteří si pobyt venku zvolí sami, protože jejich přirozenost je strážit. Jsou psi určení k práci, kteří jsou šťastní, že mohou zalézt na dvoře do boudy nebo do stodoly do sena, ale PO TVRDÉ PRÁCI.
Vaše rasa není ani jedno, je to štěně společenského plemene, vyšlechtěné pro dobrý vztah s lidmi a ostatními zvířaty. Mělo by žít ve své smečce, lidské nebo psí. Vy jste ho odsoudili k životu o samotě, OK, máte francouzské okno, tak může koukat do obýváku. A když za ním jdete ven, tak ono si chce hrát, ale vy ho chcete potrestat za jeho přirozené (ale pro vás obtěžující) chování.

A ještě poměrně důležitý dodatek:
Že necháváte štěně vyštěkat venku ve všední dny? V řadovce???? A to vás nenapadlo, že jsou kolem vás lidi, co se chtějí vyspat po noční? (To je jenom jeden příklad z mnoha - lidí, co chtějí mít i přes všední den klid, je daleko víc. Třeba já. A to jsem pejskař s 45tiletou praxí.)

Pár otázek na závěr:
1/ Proč není štěně tam, kde je váš táta, když je "doma"?
2/ Jaké má štěně vyžití? Co s ním podnikáte?
3/ Jak má štěně zařízené bydlení na zahradě? Má tam kotec? boudu? nebo prostě kus hadru u těch skleněných dveří, za kterými vy spíte?

Otázek by bylo víc, ale o těch byste si měli promluvit doma...

1.9.2021 12:10

Šetřete písmenka, tady o rady nikdo nestojí. Když zadavatelka řešila, jakého psa na zahradu, taky to bylo k ničemu. Už tam ji varovali, že být na zahradě nestačí. Stejně mávla rukou a totéž udělá teď.

1.9.2021 12:12
Šarina

XXX.XXX.243.72

Šetřete písmenka, tady o rady nikdo nestojí. Když zadavatelka řešila, jakého psa na zahradu, taky to bylo k ničemu. Už tam ji varovali, že být na zahradě nestačí. Stejně mávla rukou a totéž udělá teď.

Ale... tak jde o všeobecnou osvětu.
Třeba si to jednou přečte někdo jiný ještě před tím, než si štěně přiveze domů....

1.9.2021 12:14
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Šarina napsal(a):
Ale... tak jde o všeobecnou osvětu.
Třeba si to jednou přečte někdo jiný ještě před tím, než si štěně přiveze domů....

To by ovšem nesměl být líný si to vyhledat a nezakládat místo toho nové téma. Víte, jak to chodí, ne?

1.9.2021 12:14

Jasně, v to tady osazenstvo vždycky doufá. A pár vytrvalých a trpělivých to zkouší zas a znova. Vysvětlují, radí. Já mezi ně nepatřím, bohužel.

Ale máte pravdu, pokud by jeden jediný člověk utrpěl prozření, stálo by to za to.

1.9.2021 12:17
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Jasně, v to tady osazenstvo vždycky doufá. A pár vytrvalých a trpělivých to zkouší zas a znova. Vysvětlují, radí. Já mezi ně nepatřím, bohužel.

Ale máte pravdu, pokud by jeden jediný člověk utrpěl prozření, stálo by to za to.

No jo, to jsem si říkala taky. Kdysi........... ale ešče jsem na prozřelýho nenarazila. Páč ten by si vytáhnul tu starou debatu a zeptal by se na to, co mu není jasný. A tací ......nějak došli.

1.9.2021 12:18
assil

XXX.XXX.225.195

Zrzavci napsal(a):
Moje poslední troška do mlýna - nejspíš zbytečná. Z prvního příspěvku nevyznívalo jasně, že dotaz píše malé dítě. A ani bych na ifauně dítě neočekávala - v dnešní době fakbůku a spol. Takže závěr mého komentáře směřoval k případnému dospělému, který by měl být dostatečně erudován k tomu, jak se o psa starat. Škoda, že v dalším příspěvku -pokud je zadavatelka skutečnou osobou - vystupuje s takovým pěkným tónem. Pokora, pokud něco nevím, a tady ty vědomosti skutečně chybí, by měla být tak nějak přirozená. Nu a bylo by smutný, pokud by tedy šlo o skutečného psa, a skutečný dotaz, že to řeší opět tedy malé dítě a nikoliv dospěíý, kteří by měli být za výchovu psa zodpovědní.

Nicméně vhledem k výše uvedenému - tedy že očekávat zde jedince mladšího 20 let - je nereálný, tak pořád předpokládám, že to je trolování.

To je tipuju nejspíš nějaká nácka, která po škemrání dostala psa.
Pro zadavatelku
Jsou plemena, která budou venku sama bez potíží a jsou plemena, která to moc nedávají, vaše je ten druhý případ. Holt špatná volba. Teď už vám jako rodině nezbejvá nic jiného, než se přizpůsobit psovi. To štěně moc dobře ví, že je někdo doma a chce k němu, takže ho prostě vzít do baráku.
Nechat ho vyštěkat je s ohledem na sousedy vždycky blbej nápad a jít za ním když štěká ještě blbější, protože tím se štěně učí štěkám - někdo přijde - to je paráda, příště budu štěkat ještě víc a někdo přijde třeba dřív. Tohle nemá jiný řešení než buď být se psem venku a nebo vzít psa dovnitř.3
A nebo psa dát pryč a pořídit na pobyt venku vhodnější plemeno.

1.9.2021 12:20
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

assil napsal(a):
To je tipuju nejspíš nějaká nácka, která po škemrání dostala psa.
Pro zadavatelku
Jsou plemena, která budou venku sama bez potíží a jsou plemena, která to moc nedávají, vaše je ten druhý případ. Holt špatná volba. Teď už vám jako rodině nezbejvá nic jiného, než se přizpůsobit psovi. To štěně moc dobře ví, že je někdo doma a chce k němu, takže ho prostě vzít do baráku.
Nechat ho vyštěkat je s ohledem na sousedy vždycky blbej nápad a jít za ním když štěká ještě blbější, protože tím se štěně učí štěkám - někdo přijde - to je paráda, příště budu štěkat ještě víc a někdo přijde třeba dřív. Tohle nemá jiný řešení než buď být se psem venku a nebo vzít psa dovnitř.3
A nebo psa dát pryč a pořídit na pobyt venku vhodnější plemeno.

ten závěr bych viděla spíš - nepořizovat už nic.

1.9.2021 12:28
rapotacka11

XXX.XXX.224.79

Jo, jo.
Je to náročnější než čekala.
Chudák pes.

1.9.2021 13:05
Neznámý uživatel

XXX.XXX.98.41

Se svým psem trávím víc jak 4 h denně a myslím si, že je šťastná. Dostává značkový kvalitní granule, má vyteplenou boudu, deset tisíc hraček, kousací kostičky, každý den cvičíme a učíme povely, chodí na min, čtyři hodinové procházky na pole kde může běhat a je na volno sama je max 4h a to jen někdy, teď s námi jela do Chorvatska, pojede s námi na hory má spoustu psích kamarádů s kterým se často setkáváme, chodí na supr cvičák 2x týdne, a všichni členové rodiny ji nadevše milují a dělají všechno proto aby s ní trávily všechen svůj volný čas. Chtěla jsem se jenom zeptat a nechat si poradit od nějakého chovatele a jasně, vím že pes je pes a prostě psi štěkají ale všechno se dá alespoň trochu odnaučit 😗😀a už to radši nerešte stejně mi nepomůžete jenom do mě kibicujete ať ji utratim a takový, stejně tady ty hlouposti co říkáte neberu vážně, brala bych vážně nějakou dobrou radu nebo tip ale to tady asi nehrozí že? Naschle👋

1.9.2021 13:20
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Se svým psem trávím víc jak 4 h denně a myslím si, že je šťastná. Dostává značkový kvalitní granule, má vyteplenou boudu, deset tisíc hraček, kousací kostičky, každý den cvičíme a učíme povely, chodí na min, čtyři hodinové procházky na pole kde může běhat a je na volno sama je max 4h a to jen někdy, teď s námi jela do Chorvatska, pojede s námi na hory má spoustu psích kamarádů s kterým se často setkáváme, chodí na supr cvičák 2x týdne, a všichni členové rodiny ji nadevše milují a dělají všechno proto aby s ní trávily všechen svůj volný čas. Chtěla jsem se jenom zeptat a nechat si poradit od nějakého chovatele a jasně, vím že pes je pes a prostě psi štěkají ale všechno se dá alespoň trochu odnaučit 😗😀a už to radši nerešte stejně mi nepomůžete jenom do mě kibicujete ať ji utratim a takový, stejně tady ty hlouposti co říkáte neberu vážně, brala bych vážně nějakou dobrou radu nebo tip ale to tady asi nehrozí že? Naschle👋

No vida - supr cvičák 2x týdně a oni neporadí? Máte-li tolik moc načteno, tak taky byste přece měla vědět, jak se co dělá, vč. toho, jak naučit štěně být doma / na zahradě samotné. A pak ......stačí zadat do vyhledávače a diskuzí staršího data je tu miliarda, ale to asi nevíte, když všechno víte.

https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/?hledat=jak+nau%C4%8Dit+%C5%A1t%C4%9Bn%C4%9B+b%C3%BDt+doma+samotn%C3%A9

Nashledanou

1.9.2021 13:21
Neznámý uživatel

XXX.XXX.98.41

Odpovím tady na ty otázky
1. Protože je to venkovní pes a nechceme ji učit žít doma když ji chceme mít venku.

2.teď zatím moc venkovních aktivit neděláme přece jenom je ještě malá a nemůže toho tolik zvládnout ale jsme sportovní rodina a provozuje různé druhy sportů jezdíme na kole ve městě na horách po lesích atd. chtěla bych s ní v budoucnu dělat agility, chodíme po horách máme apartmán v Krkonoších a často tam jezdime, bruslíme, nebo třeba chodíme běhat a jezdíme na výlety...atd

3.venku má zateplenou boudu přímo na její velikost a venkovní gauč na kterém může spát .

1.9.2021 13:41
assil

XXX.XXX.225.195

1. Protože je to venkovní pes a nechceme ji učit žít doma když ji chceme mít venku.

2.teď zatím moc venkovních aktivit neděláme přece jenom je ještě malá a nemůže toho tolik zvládnout ale jsme sportovní rodina a provozuje různé druhy sportů jezdíme na kole ve městě na horách po lesích atd. chtěla bych s ní v budoucnu dělat agility, chodíme po horách máme apartmán v Krkonoších a často tam jezdime, bruslíme, nebo třeba chodíme běhat a jezdíme na výlety...atd

3.venku má zateplenou boudu přímo na její velikost a venkovní gauč na kterém může spát .

4 měsíce je prostě u tohohle společenského plemene málo na vyšoupnutí ven, to se dělá tak u primárně venkovních samostatných plemen. Se smiřte, že žádný zázračný návod jak odnaučit štěně štěkat že chce domů za smečkou, není. Většina lidí by ho prostě vzala domů a časem, až dospěje, by se třeba přestěhoval ven sám.

1.9.2021 13:47

Připravte se na to, že až jednou štěkat přestane, nemusí to být projev spokojenosti, ale naučené bezmoci…

1.9.2021 13:47
Šarina

XXX.XXX.243.72

"neznámý uživateli":

tak za 1/ vaše reakce jsou srandovně nedospělé. Tady jste na diskuzním fóru, takže tady budou lidi diskutovat, jak jim libo. Těžko to zrovna vy nějak ovlivníte podle toho, co chcete (spíš tedy nechcete) slyšet.

za 2/ každá další vaše reakce ukazuje, že vůbec netušíte, kde je jádro pudla. Pokud sem napíšete "kvalitní značkový granule, deset tisíc hraček a kousací kostičky" jako důkaz vaší péče, tak no comment.
(Moji spokojení, pracovní, neštěkající, v posteli se válející psové nemají ani jedno z toho .)

za 3/ pes má zateplenou boudu a venkovní gauč, a stejně ten haijzl štěká, protože by byl radši s vámi doma - anebo prostě doma (i když tam nikdo není)... nezamyslela jste se nad tím, proč to tak je? Že asi neštěká jako šťastný pes.
Proč nechcete mít šťastného psa?

za 4/ proč PROBOHA musí ten pes být venku??? Když ho celá rodina tak miluje? Nemáte plemeno určené k hlídání hospodářství, pozemku, stáda.... máte psa, co patří a chce do smečky. Kdo vám vlastně nakukal, že pes musí být venku? Píšete, jak máte načteno, kde jste to četla? A to jste se fakt nesetkala s jiným názorem?

za 5/ 2x týdne supr cvičák a tam vám nikdo neporadil, takže se musíte obracet na anonymní internetové fórum?

za 6/ pes nemusí venku před barákem hodiny štěkat, jenom proto, že to je pes. To tady ani nikdo nepsal, to si jen myslíte vy, že to je normální. Není. Štěkání je druh komunikace, stejně jako kňučení, vrčení, různé povzdechy... nakonec i jako postoj těla, hlavy, uší, pohled... olíznutí... to vše je komunikace. Fakt tohle začněte opravdu studovat, zatím vystupujete jako totál začátečník, a ještě navíc nepokorný, agresivní.
A to je blbá kombinace.

1.9.2021 13:55
Neznámý uživatel

XXX.XXX.98.41

Šarina napsal(a):
"neznámý uživateli":

tak za 1/ vaše reakce jsou srandovně nedospělé. Tady jste na diskuzním fóru, takže tady budou lidi diskutovat, jak jim libo. Těžko to zrovna vy nějak ovlivníte podle toho, co chcete (spíš tedy nechcete) slyšet.

za 2/ každá další vaše reakce ukazuje, že vůbec netušíte, kde je jádro pudla. Pokud sem napíšete "kvalitní značkový granule, deset tisíc hraček a kousací kostičky" jako důkaz vaší péče, tak no comment.
(Moji spokojení, pracovní, neštěkající, v posteli se válející psové nemají ani jedno z toho .)

za 3/ pes má zateplenou boudu a venkovní gauč, a stejně ten haijzl štěká, protože by byl radši s vámi doma - anebo prostě doma (i když tam nikdo není)... nezamyslela jste se nad tím, proč to tak je? Že asi neštěká jako šťastný pes.
Proč nechcete mít šťastného psa?

za 4/ proč PROBOHA musí ten pes být venku??? Když ho celá rodina tak miluje? Nemáte plemeno určené k hlídání hospodářství, pozemku, stáda.... máte psa, co patří a chce do smečky. Kdo vám vlastně nakukal, že pes musí být venku? Píšete, jak máte načteno, kde jste to četla? A to jste se fakt nesetkala s jiným názorem?

za 5/ 2x týdne supr cvičák a tam vám nikdo neporadil, takže se musíte obracet na anonymní internetové fórum?

za 6/ pes nemusí venku před barákem hodiny štěkat, jenom proto, že to je pes. To tady ani nikdo nepsal, to si jen myslíte vy, že to je normální. Není. Štěkání je druh komunikace, stejně jako kňučení, vrčení, různé povzdechy... nakonec i jako postoj těla, hlavy, uší, pohled... olíznutí... to vše je komunikace. Fakt tohle začněte opravdu studovat, zatím vystupujete jako totál začátečník, a ještě navíc nepokorný, agresivní.
A to je blbá kombinace.

Taťka psa doma nechce...a podle mě pes taky do postele nepatří ale to je jedno radši bych ho měla venku. Je to pes a v přírodě myslíte že psi byli doma ne byli venku tak snad na tom nic špatného není když je venku. Nebo se pletu?

1.9.2021 13:59
aluska

XXX.XXX.197.205

Taťka psa doma nechce...a podle mě pes taky do postele nepatří ale to je jedno radši bych ho měla venku. Je to pes a v přírodě myslíte že psi byli doma ne byli venku tak snad na tom nic špatného není když je venku. Nebo se pletu?

Mít psa doma, neznamená nutně v posteli. V přírodě nebyli doma, to je pravda, ale byli ve smečce. On chce být s vámi doma v té smečce.....

1.9.2021 14:03
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

aluska napsal(a):
Mít psa doma, neznamená nutně v posteli. V přírodě nebyli doma, to je pravda, ale byli ve smečce. On chce být s vámi doma v té smečce.....

To jsem zrovna chtěla napsat, ale obávám se, že tohle asi nebude pochopeno, natož vyslyšeno. Aj jaj, bobek strakatej ,malej. Když si vybavím těch pár co jich znám, jaký jsou to závisláci na majitelích, tak to je opravdu vyloženě pes do boudy na zahradu.

1.9.2021 14:03
Šarina

XXX.XXX.243.72

1. není to venkovní pes! Nezvolili jste rasu, která by byla primárně ráda venku. Pokud jste chtěli psa na ven, měli jste volit něco jiného. Není to chyba toho štěněte, ale je to chyba vaše. Kdykoliv se rozzlobíte kvůli tomu, že nechce být samo venku, ne na něj, na sebe se zlobte!

2/moc aktivit TEĎ pochopitelně neuděláte a proto se štěně TEĎ nudí. Těžko jí uklidníte příslibem, co všechno s ní budete jednou provozovat. Máte apartmán v Krkonoších, kam často jezdíte??? O to víc bych jí měla teď doma, aby se naučila chovat v interiéru. To venkovní psi fakt moc neumějí. Abyste se jednou na ní nezlobili, že se v apartmánu v Krkonoších chová jak slon v porculánu. To se pak taťkovi líbit nebude, to vám garantuju.

3/ zateplená bouda "přímo na její velikost"? Na velikost ve 3, 4 měsících? Vím, chytám vás za slovo, ale víte, mám pocit, že vy opravdu dáváte důraz na nepodstatné věci, přičemž vám uniká, o co doopravdy jde, co je doopravdy důležité.
Momentálně komfort štěněte, když už jste si ho pořídila.

Pochopte, pes vám zvysoka kálí na značkové věci, tisíce hraček, venkovní gauče... pes chce být součástí smečky.

1.9.2021 14:05
assil

XXX.XXX.225.195

Pletete se ve všem. V přírodě pes nikdy nebyl a není sám, je se smečkou. Pes v baráku automaticky neznamená pes v posteli, taky existujou psí pelechy, žejo a naučit psa nelejzt do postele je mnohem jednodušší než ho naučit bejt samotného venku.
Pokud jste chtěli psa na ven, měli jste prostě vybrat jinak, je to vaše chyba a ten pes za to nemůže.
Ale je to váš boj, možná až si taťku párkrát předvolají na úřad na stížnost sousedů, tak třeba mu dojde že dělá něco blbě.

1.9.2021 14:06
Neznámý uživatel

XXX.XXX.98.41

aluska napsal(a):

Takže vy mi říkáte že v dnešní době pes nemůže žít venku?😅já s ní jsem skoro pořád a sama by chvíli vydržet mohla ne?

1.9.2021 14:07
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Šarina napsal(a):
1. není to venkovní pes! Nezvolili jste rasu, která by byla primárně ráda venku. Pokud jste chtěli psa na ven, měli jste volit něco jiného. Není to chyba toho štěněte, ale je to chyba vaše. Kdykoliv se rozzlobíte kvůli tomu, že nechce být samo venku, ne na něj, na sebe se zlobte!

2/moc aktivit TEĎ pochopitelně neuděláte a proto se štěně TEĎ nudí. Těžko jí uklidníte příslibem, co všechno s ní budete jednou provozovat. Máte apartmán v Krkonoších, kam často jezdíte??? O to víc bych jí měla teď doma, aby se naučila chovat v interiéru. To venkovní psi fakt moc neumějí. Abyste se jednou na ní nezlobili, že se v apartmánu v Krkonoších chová jak slon v porculánu. To se pak taťkovi líbit nebude, to vám garantuju.

3/ zateplená bouda "přímo na její velikost"? Na velikost ve 3, 4 měsících? Vím, chytám vás za slovo, ale víte, mám pocit, že vy opravdu dáváte důraz na nepodstatné věci, přičemž vám uniká, o co doopravdy jde, co je doopravdy důležité.
Momentálně komfort štěněte, když už jste si ho pořídila.

Pochopte, pes vám zvysoka kálí na značkové věci, tisíce hraček, venkovní gauče... pes chce být součástí smečky.

Co chce pes, je tady v tom případku tak nějak nepodstatné. On totiž ani tu smečku nemá. Má tisíce hraček a apartmán v Krkonoších- kde jak jste dost dobře podotkla se nebude umět s největší pravděpodobností chovat, když je to pes čistě zahradní, ale nemá svou smečku.
Nějak se ty informace od zadavatelky rozcházejí- nejdřív je se štěnětem min. 4 hodiny někde fuč v polích , ale zároveň teď moc aktivit nepodnikají. 4 měsíční štěně je 2x týdně na supr cvičáku, ale ...........základy nikde. To jsem z toho jelen, srnec a daněk.

1.9.2021 14:09
assil

XXX.XXX.225.195

Zrzavci napsal(a):
Co chce pes, je tady v tom případku tak nějak nepodstatné. On totiž ani tu smečku nemá. Má tisíce hraček a apartmán v Krkonoších- kde jak jste dost dobře podotkla se nebude umět s největší pravděpodobností chovat, když je to pes čistě zahradní, ale nemá svou smečku.
Nějak se ty informace od zadavatelky rozcházejí- nejdřív je se štěnětem min. 4 hodiny někde fuč v polích , ale zároveň teď moc aktivit nepodnikají. 4 měsíční štěně je 2x týdně na supr cvičáku, ale ...........základy nikde. To jsem z toho jelen, srnec a daněk.

Máš pravdu, asi je to troll, asi dneska pustili ty děcka ze školy moc brzo. Bič na ně!

1.9.2021 14:09
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Takže vy mi říkáte že v dnešní době pes nemůže žít venku?😅já s ní jsem skoro pořád a sama by chvíli vydržet mohla ne?

Takhle malé štěně nikdy v přírodě SAMO NEBUDE. To je ten vtip totiž. V tom je jádro pudla a zakopanej kámen, když to stavíte na tom, jak to pes bude mít v přírodě. Nikdy, nikdy, nikdy v tuhle dobu nebude sám. Bude tam mít sourozence, či sourozence ze staršího vrhu, ale nikdy, nikdy sám. Bez sourozenců, matky, smečky. V tuhle dobu ne. proto se toho taky tak mocně dožaduje a vězte , že tím víc, než krapítek strádá.

Co takhle nechat dvouletý dítě samotný? Šlo by? Chodilo by do supr jeslí a pak by tak pět, šest hodinek bylo samo přes noc doma, páč rodiče by si zašli na pivko. Může být?

1.9.2021 14:11
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

assil napsal(a):
Máš pravdu, asi je to troll, asi dneska pustili ty děcka ze školy moc brzo. Bič na ně!

No bať. Hele ukaž mi jedince tohodle věku, kterej by sem dorazil! Vždyť oni jsou výhradně na fakbůku a spol.Tohle by nikdo nenašel, tenhle klub kynologickejch důchodců

1.9.2021 14:15
Šarina

XXX.XXX.243.72

Pletete se. Pes chtěl být vždy součástí smečky. Nevím, jak myslíte to s tím "psem v přírodě". "Kdysi" byli psi na dvoře u boudy. Na tom dvoře probíhal celý den rušný život. Ten pes nebyl sám, měl tam lidi kolem, domácí zvířata, jiné psy. Furt se něco dělo, čeho byl součástí. A když štěkal nějak moc, tak ho někdo nakopl, však on se to časem odnaučil... Vás pes je venku, kde se vůbec nic neděje. Tak v osamění štěká. Jistě k velké radosti lidí, bydlících kolem. Velmi smutný život.

Mně primárně pes v posteli nevadí, ve smyslu, že ji nemá zakázanou. A světe, div se, po prvních dvou, třech měsících, kdy u nás (v noci i v posteli) každé štěně hledá náhradu své maminky a sourozenců, se každý z našich psů z postele natrvalo odstěhuje a najde si v domě své vlastní oblíbené místo. Třeba jeden u domovních dveří, druhý před koupelnou a třetí v ložnici (na zemi)- současná psí konstelace. Občas si to navzájem prohodí. Do postele už nelezou, škoda, krásně hřáli. Je to ale jejich volba, kterou jsme respektovali. Oni zase respektují nás. Tento vzájemný respekt přináší do rodiny/ smečky poklid a soulad.

1.9.2021 14:19
Neznámý uživatel

XXX.XXX.98.41

Zrzavci napsal(a):
Takhle malé štěně nikdy v přírodě SAMO NEBUDE. To je ten vtip totiž. V tom je jádro pudla a zakopanej kámen, když to stavíte na tom, jak to pes bude mít v přírodě. Nikdy, nikdy, nikdy v tuhle dobu nebude sám. Bude tam mít sourozence, či sourozence ze staršího vrhu, ale nikdy, nikdy sám. Bez sourozenců, matky, smečky. V tuhle dobu ne. proto se toho taky tak mocně dožaduje a vězte , že tím víc, než krapítek strádá.

Co takhle nechat dvouletý dítě samotný? Šlo by? Chodilo by do supr jeslí a pak by tak pět, šest hodinek bylo samo přes noc doma, páč rodiče by si zašli na pivko. Může být?

Přátelé ona doma není sama 6h je tam sama sotva 4 a asi už se s vámi přestanu hádat nebaví mě ty vaše Kecy že ji mám utratit nebo vrátit nebo to že dělám vše špatně...mějte se tu pěkně. je mi z vás na zvracení z některých. Vy si myslíte že prostě odejdu a nechám ji sama venku na 10h? Jestli jo tak ne ze zacatku byla sama venku třeba 5min potom půl hodiny, hodinu atd. a můj pes se umí chovat jak tu někteří psali je to prostě ještě malý trdlo ale krásně poslouchá umí přivolání a čekat....NASCHLE!!!!!

1.9.2021 14:22
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Jojo, NASHLE, až zase budete mít nějakej podnětnej dotaz.

P.s. marně tu hledám jakoukoliv zmínku o utrácení? Kde jste k tomuhle propsíbůh přišla? A nedurděte se tolik, nadělají se Vám předčasně vrásky, budete vypadat jak šarpej, když jsme na tý kynologický diskuzi, tak abych zůstala u tématu.

1.9.2021 14:26
aluska

XXX.XXX.197.205

Přátelé ona doma není sama 6h je tam sama sotva 4 a asi už se s vámi přestanu hádat nebaví mě ty vaše Kecy že ji mám utratit nebo vrátit nebo to že dělám vše špatně...mějte se tu pěkně. je mi z vás na zvracení z některých. Vy si myslíte že prostě odejdu a nechám ji sama venku na 10h? Jestli jo tak ne ze zacatku byla sama venku třeba 5min potom půl hodiny, hodinu atd. a můj pes se umí chovat jak tu někteří psali je to prostě ještě malý trdlo ale krásně poslouchá umí přivolání a čekat....NASCHLE!!!!!

Já si tedy nevšimla, že by někdo napsal, že ji máte utratit....já si pořídila štěně začátkem března. Samotného doma, vlastně ne samotného, má další 3 pesany ve smečce, jsem ho nechala až jako půlročního. Do té doby jsem ho nespustila z dohledu. Chodil se mnou do kanclu. Když začal zůstávat doma, šel ráno s ostatníma na prochajdu do lesa, aby potom doma spinkal. Za 3 hodiny jsem mazala z kanclu místo obědové pauzy domů si zase s malým pohrát a zkontrolovat. Jinak si s ním hrály psí tety a jeho otec.

1.9.2021 14:32

..a proč vám tedy na tom cvičáku nebo chovatel vašeho štěněte neporadi...

1.9.2021 14:43
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Český strakatý pes je společenské plemeno? Já ty psy vždycky měla spíš za sportovní, třeba jako dalmatiny. Společenské plemeno pro mě je maltézák a spol.
Což teda nic neřeší, pes je sociální tvor; plemeno neplemeno, asi jsou čtyři hodiny společného času málo a je třeba přidat. Ono taky být se psem hodinu a číst si u toho třeba knížku, to není pro toho psa nějak obohacující, to se chce tomu psu skutečně věnovat.

1.9.2021 14:47
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Varaxi napsal(a):
Český strakatý pes je společenské plemeno? Já ty psy vždycky měla spíš za sportovní, třeba jako dalmatiny. Společenské plemeno pro mě je maltézák a spol.
Což teda nic neřeší, pes je sociální tvor; plemeno neplemeno, asi jsou čtyři hodiny společného času málo a je třeba přidat. Ono taky být se psem hodinu a číst si u toho třeba knížku, to není pro toho psa nějak obohacující, to se chce tomu psu skutečně věnovat.

Já ani nevím, kam je strakáč se svým hodně strakatým původem řazen. Ale já si ho osobně švihla k plemeni společenskýmu, neb jeho původní účel psa pokusného, se mi nelíbí. A není to ani ovčák, ani lovečák, chrt, honič (teda takhle honit oni umí, to je fakt :D ) , je zkrátka zneuznanej, jak píšou. :-) Sporťák to je, ale to není kategorie.

1.9.2021 14:48

Klasifikace FCI: skupina IX – společenská plemena, sekce 10 - Kromforlendr

Viz https://www.cmku.cz/data/plemena_popisy/405_cesky_strakaty_pes.doc

1.9.2021 14:51
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Tak původem to je směs vořechů a loveckých plemen, proto s některými jedinci ty pudy docela cloumají a mají tendenci stopovat nebo vystavovat. Takže žádný polštářkový pes to není, je to docela akční zvíře.
Proto je mám v hlavě u těch sportovně-rodinných psů, ale netvrdím, že je to tak správně.

1.9.2021 14:52
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Klasifikace FCI: skupina IX – společenská plemena, sekce 10 - Kromforlendr

Viz https://www.cmku.cz/data/plemena_popisy/405_cesky_strakaty_pes.doc

To nevím, co je, ale ČSP přece není klasifikován FCI a není kormforlendr. Nebo je a já zaspala dobu tak moc? Asi bych se měla dovzdělat.

1.9.2021 14:53
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Varaxi napsal(a):
Tak původem to je směs vořechů a loveckých plemen, proto s některými jedinci ty pudy docela cloumají a mají tendenci stopovat nebo vystavovat. Takže žádný polštářkový pes to není, je to docela akční zvíře.
Proto je mám v hlavě u těch sportovně-rodinných psů, ale netvrdím, že je to tak správně.

Ale jo, sporťák to je, ale jiný nějaký využití - zaměření, jako honiči, ohaři, ovčáci, pastevci nemá, tam kam ho dát? Čubina mojí šéfky byla dokonalej společenskej a rodinnej pes. Bydlela ovšem.........v bytě a v tý posteli.

1.9.2021 15:03
Šarina

XXX.XXX.243.72

Trochu se vám ty údaje rozcházejí.
Pochopte, nám tu můžete v každém příspěvku tvrdit něco jiného.
Například, od "žije na zahradě" (první příspěvek) až po "jsem s ní skoro pořád".
Co píšete nám, to není vůbec podstatné.

Mimochodem, v minulých dnech bylo opravdu hnusně. Asi jste s ní venku nebyla "skoro pořád". To bych vám fakt neuvěřila.
Nastává podzim, bude hodně pršet, bude sychravo, pak občas nasněží.... pak roztaje.... a pak nastane zima. Nechcete nám namluvit, že budete s vaším štěňátkem trávit hodiny a hodiny před barákem a na procházkách, že ne...
Jak máte naplánováno, že bude žít na podzim a v zimě? Furt venku? Malé štěně?
..................
Pokud vám jde o toho tvorečka, kterého jste k sobě připoutala, a za kterého jste tedy zodpovědná (!), tak si sedněte a pro sebe (ne pro nás) si poctivě napište, KOLIK ČASU S PEJSKOU JSTE STRÁVILA VY, PŘÍPADNĚ VAŠE RODINA, A KOLIK JE SAMA ??? Spočítejte si to na minuty.
Nemusíte nám sem výsledek psát, musíte si to spočítat sama pro sebe. Abyste věděla, jaké podmínky pejsce v reálu nabízíte.

A určitě se obraťte na svého chovatele, myslím, že by tohle všechno měl vědět.

1.9.2021 15:05

Tak koukám na ty svoje pastevecký holky, jak mi spokojeně chrápou v obýváku.

Při přečtení této diskuze je mi trochu smutno, když si představím, že bch svojí pětiměsíční Jessinu nechala na zahradě samotnou a zavřela se domů, co by asi tak dělala.......tak asi štěkala, kňourala, škrábala na dveře, protože chce být s náma. Pak by možná bylo ticho, rotože by rezignovala, lehla by si u dveří, ale to neznamená, že by se přela do režimu "jsem šťastné venkovní štěně"
Nemá problém být sama, když ví, že odcházím třeba do práce, ale když ví, že doma někdo je, tak chce být s ním.

1.9.2021 15:07
Neznámý uživatel

XXX.XXX.98.41

Šarina napsal(a):
Trochu se vám ty údaje rozcházejí.
Pochopte, nám tu můžete v každém příspěvku tvrdit něco jiného.
Například, od "žije na zahradě" (první příspěvek) až po "jsem s ní skoro pořád".
Co píšete nám, to není vůbec podstatné.

Mimochodem, v minulých dnech bylo opravdu hnusně. Asi jste s ní venku nebyla "skoro pořád". To bych vám fakt neuvěřila.
Nastává podzim, bude hodně pršet, bude sychravo, pak občas nasněží.... pak roztaje.... a pak nastane zima. Nechcete nám namluvit, že budete s vaším štěňátkem trávit hodiny a hodiny před barákem a na procházkách, že ne...
Jak máte naplánováno, že bude žít na podzim a v zimě? Furt venku? Malé štěně?
..................
Pokud vám jde o toho tvorečka, kterého jste k sobě připoutala, a za kterého jste tedy zodpovědná (!), tak si sedněte a pro sebe (ne pro nás) si poctivě napište, KOLIK ČASU S PEJSKOU JSTE STRÁVILA VY, PŘÍPADNĚ VAŠE RODINA, A KOLIK JE SAMA ??? Spočítejte si to na minuty.
Nemusíte nám sem výsledek psát, musíte si to spočítat sama pro sebe. Abyste věděla, jaké podmínky pejsce v reálu nabízíte.

A určitě se obraťte na svého chovatele, myslím, že by tohle všechno měl vědět.

Doma máme pergolu takže tam neprší a teprve včera jsme se vrátily z Chorvatska takže jsme tady nebyli a když by bylo já nevím -10stupnu tak bude doma v chodbě radši ale na podzim mě nevadí být venku když jsem teplé oblečená takže ...

1.9.2021 15:17

Zrzavci napsal(a):
Jojo, NASHLE, až zase budete mít nějakej podnětnej dotaz.

P.s. marně tu hledám jakoukoliv zmínku o utrácení? Kde jste k tomuhle propsíbůh přišla? A nedurděte se tolik, nadělají se Vám předčasně vrásky, budete vypadat jak šarpej, když jsme na tý kynologický diskuzi, tak abych zůstala u tématu.

Dejte tam to C! Nebuďte hodná, vy stě moc slušná, tak to tam dejte! NASCHLE

1.9.2021 15:20
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Doma máme pergolu takže tam neprší a teprve včera jsme se vrátily z Chorvatska takže jsme tady nebyli a když by bylo já nevím -10stupnu tak bude doma v chodbě radši ale na podzim mě nevadí být venku když jsem teplé oblečená takže ...

Jo jasně, pergola! Ta to vlastně vyřeší. To je fakt. Tam je to ideál na trávení společnýho času. Jestli si ještě tak za dva tři měsíce vzpomenete, hoďte sem prosím statistiku, kolik toho času spolu třeba tak v prosinci na tý pergole strávíte, až se po těch 4 hodinách vrátíte domů,jo? Docela by mě to zajímalo vážně.

1.9.2021 15:21
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Dejte tam to C! Nebuďte hodná, vy stě moc slušná, tak to tam dejte! NASCHLE

Když mě to CH tam evokuje malinkého syna našich známých, který mi na otázku: "Co tam děláš Juráši?" odpověděl : "Hledám hadu pod chedadlem." :D , tak nemůžu. Bych si připadala, jak tříletej Juráš a to už je asi moc, bych řekla na můj věk

1.9.2021 15:26

Chledali se, až se našli a řekli si naschledanou, Jurášku.

1.9.2021 15:30
assil

XXX.XXX.225.195

Zrzavci napsal(a):
Jo jasně, pergola! Ta to vlastně vyřeší. To je fakt. Tam je to ideál na trávení společnýho času. Jestli si ještě tak za dva tři měsíce vzpomenete, hoďte sem prosím statistiku, kolik toho času spolu třeba tak v prosinci na tý pergole strávíte, až se po těch 4 hodinách vrátíte domů,jo? Docela by mě to zajímalo vážně.

Až pes zjistí jak se pergola pěkně hlodá, tak bude po pergole a po výmluvě.

1.9.2021 15:32
BenaBak

XXX.XXX.241.126

A mně se tak zdá, že pěkně kecáš! Tak si protiřečit🙄
Když všechno, tak dokonale víš a k tomu chodíš na "supr cvičák", tak ti tam určitě poradí. Bože, za co?! 😩

1.9.2021 16:01

Zrzavci napsal(a):
Mně kdysi právě tyhle dotazy hrozně udolaly a ač jsem na ifauně už stopadesát let, tak jsem přestala chodit, protože jsem si říkala, že to prostě není možný, není možný, ale bohužel je - vyprávění mojí kolegyně, která byla nešťastná, protože u sousedů si pořídili "bordel"teriéra - rodinka, dvě děti.... skončil nakonec zalígrovanej v kotci na úpalu, protože ty šmejdi nebyli schopní ani uvažovat nad tím, jak tam tomu psu musí být.............a jiný zkušenosti mě přesvědčili o tom, že to možný bohužel je. Pamatuju ifaunu, kdy se fakt řešily skutečný dotazy - výcvik, chování, něco, co nejde, jde, jak řešit. Ale s opravdovým zájmem o psa a těch podivuhodností, kdy si psa pořizuje někdo, kdo ani neví, že pes je prostě pes a má svoje potřeby, tak těch tolik nebylo. O zábavu se tu tehdy staral chvd a to bylo tak asi všechno. Asi už jsem se psama tak moc dlouho, že prostě tohle neumím správně vydejchat. Nestává se mi to často, ale občas mě to přepere a pak doufám, že to je buď trolování a nebo pokus admina rozhýbat víc debatu. A dneska je evidentně ten den, kdy mě to přepralo Mea culpa, mea maxima culpa.

Není to Vaše vina....to je tak, když se nedospělým pořídí pejsek a nebo si ho pořídí sami za peníze z prasátka....je to smutné, ale Vy se do hrudi nebijte, Vy určitě ne..🌷

1.9.2021 16:48

Jakou radu má člověk dát...máte štěně a to nechce být venku samo....na pobyt venku se pejsek učí postupně. Zkraje asi tak, že s ním venku trávím hodně času a odcházím si třeba "počkej jdu" udělat kafíčko, odskočit na WC, zkontrolovat, jestli už se mi uvařily brambory.... a když se vrátím, tak chválím, jaké je to šikovné štěňátko.

A co je hlavní, štěně učím na nějaký režim...teď si hrajeme, teď jdeme na procházku a teď papáme a teď se odpočívá. Ono to zkraje možná vypadá, že to nepadá na úrodnou půdu, ale časem je to bráno tak nějak automaticky.

Učení štěně být samo, není dle mého o nějakém intenzivním výcviku, ale spíš že ho učíme nějakému běžnému dennímu provozu.
A hlavně každé štěňátko je jiné....jedno může být venku hned první den, protože to je salámista a není to závislák a tak je mu šumák, že nový páneček zalezl domů, protože on chytá motýlky, hrabe díru na nové jezírko, tahá koště, roztahá prázdné květináče a roztrhá polstry ze zahradní houpačky atd atd a některé k tomu musí prostě dozrát...pustit se máminy sukně.

Nejhorší nepřítel venkovního psa, je dle mého nuda.....některý pes ten den ve své podstatě proleží, hlídá kolemjdoucí, okusuje klacek a jiný chce NĚCO DĚLAT, ale ne sám S NĚKÝM, potřebuje k tomu zabavení partnera, který mu tu zábavu vymyslí.

1.9.2021 16:56

Skoro pořád? I v noci? A celý den? Chodíte přece do školy, ne? A taky se třeba musíte učit. A neříkejte, že obětujete kina, diskotéky a další aktivity pro mladé.

1.9.2021 17:02

Zrzavci napsal(a):
No bať. Hele ukaž mi jedince tohodle věku, kterej by sem dorazil! Vždyť oni jsou výhradně na fakbůku a spol.Tohle by nikdo nenašel, tenhle klub kynologickejch důchodců

Asi před 2 lety bylo vlákno na drobných savcích, slečna chtěla poradit ohledně chovu morčete. My radili a radili, odpovědi se nelíbily (jako tady) a zadavatelka si jela pořád to svoje (jako tady). Podle charakteru jejích příspěvků jsme ji šacovali na dítě tak 12, 13 let. Takže jsme jí všichni tykali. A slečna se ohradila, že si to vyprošuje a že je jí už 21 let! Což samozřejmě mohla být pravda ale taky ne. Prostě internet snese všechno. A nevíme, kdo u té klávesnice sedí.

1.9.2021 17:07
Neznámý uživatel

XXX.XXX.97.219

assil napsal(a):
Až pes zjistí jak se pergola pěkně hlodá, tak bude po pergole a po výmluvě.

Pergola je vysoká asi 2 metry🤫

1.9.2021 17:13
Šarina

XXX.XXX.243.72

Vy jste byli ze 4 měsíčním štěnětem v Chorvatsku???

1.9.2021 17:15

A?? To myslíte, že ho odradí od okusování?

1.9.2021 17:18

4 hodinové procházky...takže jedna hodina před odchodem do školy (což znamená brzké vstávání), druhá hodina po příchodu ze školy, třetí hodina odpoledne, čtvrtá hodina před spaním. A tak to budete dělat každý den. Souhlasí?

1.9.2021 17:19

Šarina napsal(a):

To mě taky zajímá. Slečna se do svých příspěvků už trochu zamotala.

1.9.2021 20:34
Šarina

XXX.XXX.243.72

To nevadí, štěně ji bude kousat od země. Nějakou dobu mu dvoumetrová pergola vydrží.

1.9.2021 21:09

4 hodinové procházky...takže jedna hodina před odchodem do školy (což znamená brzké vstávání), druhá hodina po příchodu ze školy, třetí hodina odpoledne, čtvrtá hodina před spaním. A tak to budete dělat každý den. Souhlasí?

Tomu tak nějak nevěřím. Zdá se mi to jako nesmysl vzhledem k výše uvedenému.

1.9.2021 21:27
juhaj

XXX.XXX.164.121

Poměrně vzahovačné děvče 😁. Ale zas na druhou stranu, ja jsem četla knihy o psech od te doby, co jsem uměla číst( do te doby si prohlížela obrázky a nechala si předčítat) a cítila se jako mistr světa. První pes mi z toho vyléčil a já pochopila, že šedivá je teorie a zelený strom života.

2.9.2021 07:51

juhaj: jo, ale asi jste si nechala poradit od zkušenějších

2.9.2021 09:04

Tomu tak nějak nevěřím. Zdá se mi to jako nesmysl vzhledem k výše uvedenému.

Já taky ne, proto čekám na odpověď (nejspíš marně).

2.9.2021 11:29

juhaj napsal(a):
Poměrně vzahovačné děvče 😁. Ale zas na druhou stranu, ja jsem četla knihy o psech od te doby, co jsem uměla číst( do te doby si prohlížela obrázky a nechala si předčítat) a cítila se jako mistr světa. První pes mi z toho vyléčil a já pochopila, že šedivá je teorie a zelený strom života.

Jo já taky byla mistr světa omeleta....dodnes se v duchu omlouvám svojí ovčandě, kolik chyb jsem na ní namrskala, že jsem byla často netrpělivá, že jsem nedokázala to co dnes, že když mě pes vytočí do běla, tak počítám do deseti, klidně i desetkrát, nádech výdech a pak teprve v klidu začít se psem znovu komunikovat.....to mě teda vyškolil jak chrťák, tak Sára, že tudy cesta nevede. Sice jsem neřvala a netrestala, ale to naštvání na mě bylo vidět.....dneska už samozřejmě vím, že jsem měla být naštvaná tak max sama na sebe.

Po těch třiceti letech už mám tu zkušenost, že každý pes je jiný...každý můj pes byl úplně jiný....každý potřebuje jiný přístup. To co fungovalo u jednoho, bylo u druhého pasé. Takže u každého dalšího psa jsem defakto zase začátečník, jediná výhoda zkušeností je, že jsem schopná, pokud něco nefunguje, vymyslet to jinak.

2.9.2021 11:59
GAELLE

XXX.XXX.66.235

To je strašně smutné čtení.
Chudák štěnátko pokud to není troll a je to pravda.
Ať si zadavatelka zkusí sama sebe představit v jeho situaci.
Když ani pak jí nic nedojde....................

2.9.2021 13:50
juhaj

XXX.XXX.164.121

juhaj: jo, ale asi jste si nechala poradit od zkušenějších

Bane, první radce mi byl tatinek, ktery mi pomáhal psa doma prosadit proti mamince. Tatínek měl zkušenosti z venkova, kam jezdil na prázdniny, ale byli to venkovští voříšci, tedy úplně jiná kategorie pejsků. Takže, když jsem šla v půl roce s pejskem na cvičák, určitě tam pár kopanců bylo. A dál taky, to nebyla vina cvičáku, ten byl dobrý, spíš jde o to, že nezkušený člověk si radu musí sám přežvýkat a pochopit ji, jinak to nejde.
Určitě platí, že první pes je na zkoušku, na něm se člověk učí, aby se mohl dál zlepšovat ( ne u každého to platí, ale to je zas jiná kapitola).

2.9.2021 13:50
Neznámý uživatel

XXX.XXX.98.41

Ano přesně tak ráno vstávam v 6 a po skole zhruba ve 2 jdu na další pak asi kolem 4 a večer v 8.

2.9.2021 13:56
Neznámý uživatel

XXX.XXX.98.41

Skoro pořád? I v noci? A celý den? Chodíte přece do školy, ne? A taky se třeba musíte učit. A neříkejte, že obětujete kina, diskotéky a další aktivity pro mladé.

Zas takova že bych chodila do kina atd nejsem (opravdu)mám radši psi než lidí😂

2.9.2021 13:59

"Mám radši psY"

2.9.2021 14:00
Neznámý uživatel

XXX.XXX.98.41

Šarina napsal(a):

Ano nějaký problém?

2.9.2021 14:07
Neznámý uživatel

XXX.XXX.98.41

A?? To myslíte, že ho odradí od okusování?

Ano víte vůbec co je pergola jediný co by mohla okusovat jsou sloupy na kterých stojí ale ty zatím nekouše...😂🤩

2.9.2021 14:10
Neznámý uživatel

XXX.XXX.98.41

Já taky ne, proto čekám na odpověď (nejspíš marně).

Byla jsem ve škole 😂🤫

2.9.2021 14:13
Neznámý uživatel

XXX.XXX.98.41

"Mám radši psY"

Ano pardon prázdniny 😂

2.9.2021 14:55

Nemůže ten pejsek zůstávat na chodbě domu (kde bude při mrazech) už teď? Nemůžeš tam s ním zůstávat přes noc ty a postupně ho učit, jak ti tu bylo navrženo, na kontrolované snášení samoty? Mimochodem ochrana psa před osamělostí se tu řeší celkem často, jsou tu stohy dobrých rad a různých postupů, komu co fungovalo. Ale nic z toho nebylo za týden hotovo a vyžadovalo to z větší části velikou trpělivost a sebezapření od páníka.

2.9.2021 14:55

Kontaktovala jsi toho chovatele? Co ti poradil on?

Co ti poradili na tom cvičáku?

2.9.2021 19:53
Fiona.Praha

XXX.XXX.71.14

Trolík rozjel debatu příspěvky, které si protiřečí

Jestli to není troll, je to dítě, které se nudí a vymýšlí, jak by mohlo mít psa. Jsem přesvědčená, že žádný pes na zahradě není.

2.9.2021 20:20

Zrzavci napsal(a):
No vida - supr cvičák 2x týdně a oni neporadí? Máte-li tolik moc načteno, tak taky byste přece měla vědět, jak se co dělá, vč. toho, jak naučit štěně být doma / na zahradě samotné. A pak ......stačí zadat do vyhledávače a diskuzí staršího data je tu miliarda, ale to asi nevíte, když všechno víte.

https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/?hledat=jak+nau%C4%8Dit+%C5%A1t%C4%9Bn%C4%9B+b%C3%BDt+doma+samotn%C3%A9

Nashledanou

Je to marný, je to marný.....navíc je to troll.

2.9.2021 20:31

Má tisíce hraček a apartmán v Krkonoších- kde jak jste dost dobře podotkla se nebude umět s největší pravděpodobností chovat, když je to pes čistě zahradní

Do toho apartmánu se podívá jednou. Protože ho nikdo nenaučí zachovávat čistotu v bytě, tak jim ten apartmán zbobkuje a uloužuje a příště zůstane doma na té zahradě.
Nasypou mu super kvalitní granule!

2.9.2021 22:02

Ano přesně tak ráno vstávam v 6 a po skole zhruba ve 2 jdu na další pak asi kolem 4 a večer v 8.

Jsem vám dala pěknou nápovědu. Ráno vstáváte v šest, budiž. Po škole zhruba ve 2, čili hodinová procházka do tří. A další kolem čtvrté (zase na hodinu). Nějak tomu nevěřím.

3.9.2021 07:05
Neznámý uživatel

XXX.XXX.98.41

Má tisíce hraček a apartmán v Krkonoších- kde jak jste dost dobře podotkla se nebude umět s největší pravděpodobností chovat, když je to pes čistě zahradní

Do toho apartmánu se podívá jednou. Protože ho nikdo nenaučí zachovávat čistotu v bytě, tak jim ten apartmán zbobkuje a uloužuje a příště zůstane doma na té zahradě.
Nasypou mu super kvalitní granule!

Vevnitř je naučená vykonávat potřebu na curaci podložku 🤫😅nevím proč tady spekuluje že o takovýhle teoriích kdyz nic nevíte 😅😂

3.9.2021 07:09
Neznámý uživatel

XXX.XXX.98.41

Jsem vám dala pěknou nápovědu. Ráno vstáváte v šest, budiž. Po škole zhruba ve 2, čili hodinová procházka do tří. A další kolem čtvrté (zase na hodinu). Nějak tomu nevěřím.

Tak samozřejmě že někdy to je třeba na půl hodiny ale 4 jsou

3.9.2021 07:26
rapotacka11

XXX.XXX.224.159

Kecy, kecy, kecičky.
Malý štěně má být s rodinou.

3.9.2021 08:01
Varaxi

XXX.XXX.150.244

rapotacka11 napsal(a):
Kecy, kecy, kecičky.
Malý štěně má být s rodinou.

Je úplně jedno, kolik času reálně se štěnětem trávíte; zjevně mu to nestačí, zjevně musíte přidat. Buďto půjdete Vy za štěnětem, nebo štěně za Vámi; nebo prostě bude vyštěkávat a výt, naučí se to jako zlozvyk a už se toho nikdy nezbavíte.
Štěně asi bylo na dovolené s Vámi v apartmánu a zvyklo si na stálou či dlouhodobou společnost. No a teď mu to chybí. To je logické a dalo se to předvídat. Prostě mu to musíte vynahradit.

3.9.2021 09:15

Vevnitř je naučená vykonávat potřebu na curaci podložku 🤫😅nevím proč tady spekuluje že o takovýhle teoriích kdyz nic nevíte 😅😂

Skvělý způsob, jak naučit psa čurat i na koberec, křeslo, postel...

3.9.2021 09:22

Takže z apartmánu se nevenčí?
Ha, ha - neměla bys být se štěnětem venku? Hodinu? Za chvíli jdeš do školy!

3.9.2021 14:07
Neznámý uživatel

XXX.XXX.98.41

Skvělý způsob, jak naučit psa čurat i na koberec, křeslo, postel...

Váš názor

3.9.2021 14:08
Neznámý uživatel

XXX.XXX.98.41

Ano venčí jenže malé štěně nedokáže svoji potřebu někdy udržet na to ta podložka je prostě jen kdyby náhodou 😀🤡

3.9.2021 14:09
Neznámý uživatel

XXX.XXX.98.41

A do školy už se chodí 👏🤡🤡

3.9.2021 14:40

A do školy už se chodí 👏🤡🤡

Co to je, obrázek toastu a dvou prasat? Jste dvě prasata v jednom?
Co teda děláte tu hodinu na procházce? Rozepište to, slovo procházka je jak co noha nohu v parku blázince.

3.9.2021 14:41
BenaBak

XXX.XXX.183.5

Mám pocit, že veškeré rady jsou marné, jelikož slečinka ví všechno naprosto nejlíp a ostatní jsou blbí 🤣
Ničemu nerozumíme, nic neumíme a psy jsme viděli akorát na obrázku 😆
Až budu potřebovat radu, tak vím, na koho se obrátit, protože chodí na supr cvičák a psovi se věnuje dlouhý 4 hodiny.
Chachaaaa. Jdu radši dělat něco užitečnějšího. Včera mi na parkovišti bouchla baba auto a nepotřebuju se dneska zase rozčilovat.

3.9.2021 14:46
Neznámý uživatel

XXX.XXX.98.41

Co to je, obrázek toastu a dvou prasat? Jste dvě prasata v jednom?
Co teda děláte tu hodinu na procházce? Rozepište to, slovo procházka je jak co noha nohu v parku blázince.

Nebydlíme v centru takže tady ani není park ani moc lidí ráno jdu tady po naší čtvrti a někde ji pustím a trénujeme přivolání čekej atd a pak odpoledne už chodím na pole kde ji mám pořád puštěnou a taky trénujeme 😀a nevím na co to potřebujete ale ok tady to je

3.9.2021 14:54
Neznámý uživatel

XXX.XXX.98.41

BenaBak napsal(a):
Mám pocit, že veškeré rady jsou marné, jelikož slečinka ví všechno naprosto nejlíp a ostatní jsou blbí 🤣
Ničemu nerozumíme, nic neumíme a psy jsme viděli akorát na obrázku 😆
Až budu potřebovat radu, tak vím, na koho se obrátit, protože chodí na supr cvičák a psovi se věnuje dlouhý 4 hodiny.
Chachaaaa. Jdu radši dělat něco užitečnějšího. Včera mi na parkovišti bouchla baba auto a nepotřebuju se dneska zase rozčilovat.

Já se taky nepotřebují rozčilovat a jako kdyby mi tady někdo napsal nějakou jinou řadu než že ji mám vrátit nebo že je chudák nebo že je celý den sama a nejsem s ní a nebo že ji mám venku učit později (což je podle mě blbost protože čím později začneš, tím to bude horší )ale už si zvyká a ani moc neštěká protože jedna jediná osoba mi napsala do soukromých zpráv POŘÁDNOU radu a s tou se nám to začíná dařit🤩🤩🤩Ještě jednou ji za to moc děkuju 😘

3.9.2021 14:55
Šarina

XXX.XXX.243.72

Ano venčí jenže malé štěně nedokáže svoji potřebu někdy udržet na to ta podložka je prostě jen kdyby náhodou 😀🤡

Děvče, ty fakt nevíš vůůůbec nic.
To "kdyby náhodou", to se při vašem stylu výchovy a soužití stane normou. Část pejsakřů má možná s podložkami dobrou zkušenost, ale my se tady pravidelně setkáváme s nešťastnými lidmi, kteří sem chodí pro radu, jak psa odnaučit z podložky, protože jim začal čurat po kobercích, do postele atd. Navíc tebou zvolená rasa není žádná malá čivava, umějí si vaši vůbec představit, jak to bude vypadat v apartmánu, až půjdete na večeři, psa necháte v pokoji a třeba se někde zdržíte? To bude jako čurat na podložku - v ideálním případě? No fuj...)

Venkovního psa nemůžeš dovézt do apartmánu (hotelu, na návštěvu atd.) a očekávat, že zázrakem pochopí, jak se má chovat. Když doma se to nemá šanci naučit.

Máš načteno sakra málo, tohle je úplný základ.

Navíc se jako začátečník obhajuješ před lidmi, kteří jsou zkušení, mnohaletí pejskaři, na rozdíl od tebe.
Není ti divné, že ti tady úplně všichni říkáme totéž (ač se navzájem osobně neznáme)? Proč tady sakra pořád meleš nějaké "vysvětlivky", že to ty děláš dobře a my ostatní se mýlíme.
Když navíc si dost protiřečíš, takže si umíme představit, jaká je realita (např. vaše štěně určitě, určitě, určitě není venku samo jenom 4 hodiny. To by s ním totiž musel někdo být venku zbývajících 20 hodin. To nám snad tvrdit nechceš, že ne?)
Pochop. že nám nejde o tebe (vůbec ne), ale o to štěně, které s vámi, pokud nezměníte úplně celý přístup, nebude mít spokojený život - protože vy s ním nebudete spokojeni. Už teď nejste, proto sem píšeš o rady, resp. o ujištění, že to děláš dobře a chyba je ve štěněti. NENÍ.

3.9.2021 15:09
Neznámý uživatel

XXX.XXX.98.41

Šarina napsal(a):
Děvče, ty fakt nevíš vůůůbec nic.
To "kdyby náhodou", to se při vašem stylu výchovy a soužití stane normou. Část pejsakřů má možná s podložkami dobrou zkušenost, ale my se tady pravidelně setkáváme s nešťastnými lidmi, kteří sem chodí pro radu, jak psa odnaučit z podložky, protože jim začal čurat po kobercích, do postele atd. Navíc tebou zvolená rasa není žádná malá čivava, umějí si vaši vůbec představit, jak to bude vypadat v apartmánu, až půjdete na večeři, psa necháte v pokoji a třeba se někde zdržíte? To bude jako čurat na podložku - v ideálním případě? No fuj...)

Venkovního psa nemůžeš dovézt do apartmánu (hotelu, na návštěvu atd.) a očekávat, že zázrakem pochopí, jak se má chovat. Když doma se to nemá šanci naučit.

Máš načteno sakra málo, tohle je úplný základ.

Navíc se jako začátečník obhajuješ před lidmi, kteří jsou zkušení, mnohaletí pejskaři, na rozdíl od tebe.
Není ti divné, že ti tady úplně všichni říkáme totéž (ač se navzájem osobně neznáme)? Proč tady sakra pořád meleš nějaké "vysvětlivky", že to ty děláš dobře a my ostatní se mýlíme.
Když navíc si dost protiřečíš, takže si umíme představit, jaká je realita (např. vaše štěně určitě, určitě, určitě není venku samo jenom 4 hodiny. To by s ním totiž musel někdo být venku zbývajících 20 hodin. To nám snad tvrdit nechceš, že ne?)
Pochop. že nám nejde o tebe (vůbec ne), ale o to štěně, které s vámi, pokud nezměníte úplně celý přístup, nebude mít spokojený život - protože vy s ním nebudete spokojeni. Už teď nejste, proto sem píšeš o rady, resp. o ujištění, že to děláš dobře a chyba je ve štěněti. NENÍ.

Tak za 1/odnaučování nemusíme řešit protože bydlí venku a čůrá na trávu

Za 2/na náš apartmán můžou psi všude a jezdíme jen tak kam psi můžou všude takže na pokoji nezůstane sama

za 3/jak se má chovat ví když jsme u babičky nebo někde na návštěvě je doma ale hlavně se to naučila momentálně v Chorvatsku doma vykonala potřebu jen asi 2x za těch 10dni a to na tu podložku a jinak vše venku když jsem s ní šla...

za 4/veterinář, chovatelka a ta holcina co mi napsala mi řekli že psa doma nemáme vůbec nechávat aby se naučil být venku...

za 5/ten čas jsem myslela přes den pak je tam sama ještě v noci ale to spí

za 6/mě jde taky jenom o mého psa a proto chci poradit a nemyslím si že chyba je ve štěněti to ne jen ji chci ukázat že nemá štěkat což už se mi pomalu daří takže nepotřebují další vaše skvělé rady

Neregistrovaný uživatel

3.9.2021 16:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.135

Za 2/na náš apartmán můžou psi všude a jezdíme jen tak kam psi můžou všude takže na pokoji nezůstane sama

za 3/jak se má chovat ví když jsme u babičky nebo někde na návštěvě je doma ale hlavně se to naučila momentálně v Chorvatsku doma vykonala potřebu jen asi 2x za těch 10dni a to na tu podložku a jinak vše venku když jsem s ní šla...

za 4/veterinář, chovatelka a ta holcina co mi napsala mi řekli že psa doma nemáme vůbec nechávat aby se naučil být venku...

za 6/mě jde taky jenom o mého psa a proto chci poradit a nemyslím si že chyba je ve štěněti to ne jen ji chci ukázat že nemá štěkat což už se mi pomalu daří takže nepotřebují další vaše skvělé rady

Tak si sem nemusela. Lizt kdyz jde vsecko samo ne?

3.9.2021 17:56

Já teda už nechtěla reagovat, protože myslím, že moje rady nejsou to pravé ořechové, co by chtěla zadavatelka slyšet resp. číst, ale....

1. Neznám vašeho veta, ale často to opravdu není odborník na výchovu psů, pokud bych si od svého radit nechala, tak by to musel být dlouholetý majitel psů mého a nebo podobného plemene a samozřejmě někdo s podobným přístupem ke psům jako mám já....

2. Jsem ráda, že já takovou chovatelku nemám. Mám pyrenejskou horskou psici, moje chovatelka má svoje čuby venku u zvířat, hlídají zvířata, pozemek a přesto i svůj odchov, co si nechala měla doma - dvě feny, následně jak štěňata rostla, tak třeba jen na noc a přes den, jak se jim chtělo...v pubertě se čuby odstěhovaly ven...i tak mají možnost přijít domů tzv. na návštěvu.

Moje čuby jsou v režimu bydlím v domě s trvalým přístupem na zahradu...celou dobu, co jsme přivezli v květnu Jessie, měly otevřené dveře do baráku, mohly si chodit, jak chtěly...na noc teda jen v domě, kvůli nočnímu štěkání-hlídání, aby nerušily sousedy.
Ven na zahradu je na férovku vyhodím, když potřebuju uklidit....a světe div se, nikdo venku neštěká, nekňučí....Jessii je kolikrát sama na zahradě, když si od tý raubířky potřebujeme s Ginou (služebně starší fena) odpočinout.
Dám jí hovězí kost na okus a nevím o ní.

Jak je tedy možné, že vaše čistě venkovní štěně venku štěká a chce dovnitř a moje domácí štěně, když ho nechám na zahradě, tak je v klidu??

A ještě bych za sebe chtěla říct, že procházky a cvičení, jsou na budování vztahu málo.... můj názor. Taky spoustu času zabere mazlindování, hraní...válení se se štěnětem po zemi, lezení po čtyřech, uspinkávání, šeptání sladkých nesmyslů do ouška, povídání.

A ještě jedna moje zkušenost...postřeh....znám pár majitelů kavkazáků, což je bez debat svou podstatou radikální venkovní hlídač a všichni bez rozdílu měli štěně tohodle plemene v posteli, následně mělo možnost být doma, jak uznalo za vhodné....a všichni tito psi se nakonec "odstěhovali" sami ven. Někteří přijdou domů občas na návštěvu (oni smí).."čau paničko, čuchám, že něco kuchtíš, jdu okolo, tak bych ochutnal, abych neurazil...děkuju, podrbej mě za uchem, dej mi pusu a já zase jdu hlídat"
Neříkám, že všichni majitelé kavkazáků nebo pastevců jsou takoví, ale hodně jich nechá štěňátko prostě tzv. dozrát....a některá štěňata dozrají dřív, třeba bydlí venku hned a některá se odstěhují ven až v pubertě.

3.9.2021 18:14
Šarina

XXX.XXX.243.72

ad 1/ Bravo! Tohle máš vyřešený geniálně. Jak prosté, milý Watsone

ad 2/ Vědět, že pes v životě nikdy nikdy nikdy nezůstane "na pokoji" sám ... to je vrchol třeskuté předvídavosti

ad 3/ Štěně máte dva měsíce a ví jak se má chovat, i když ho nic neučíš (viz bod 1). To je prostě skvělé! To Chorvatsko nekomentuju, všichni, kdo jsme byli někdy se psem u moře, víme, jak silně je mořská voda projímavá... To štěně určitě zvládlo čistotu na jedničku.

ad 4/ Tak proč to nefunguje, když jsi dostala takové super rady?

ad 5/ Co je to "přes den"? Od 6:00 do 21:00? Kolik je tedy venku samo?

ad 6/ Nechceš nechat poradit a fakt dost kecáš. Ptala ses tady 1.9., kdy jsi popsala zoufalou situaci, ze které jsi evidentně vinila štěně (viz zmínka o tom, jak ho chodíte za štěkání ven trestat a ono před vámi utíká a chce si hrát). Dneska je 3.9. a ono se to už "pomalu daří"??? To fakt si jako myslíš, že jsme tu všichni/všechny spadli/y s hrušky naznak?

4.9.2021 10:30
BenaBak

XXX.XXX.132.43

Všichni psi, který nám prošly barákem, tak vždycky byli s námi doma. Dodnes si můžou vybrat. Jako dítě jsme měli NO. Jako štěně byl s námi doma a po roce se pomalu začal učit být venku. Ale postupně, ne, že jsme ho ze dne na den vyšouply ven a dělej, co umíš. Matka se mu opravdu hodně věnovala (troufám si říct, že víc než mně) a nikdy nezakňučel, nezavyl. Měl tolik zaměstnání, že byl rád, že si zalezl do boudy a měl od všech svatej pokoj. U vás tipuju, že to štěně se nudí a navíc chce být se smečkou (u vás) a ne čumět sám na nějaký zahradě X hodin, než si ho uráčí někdo všimnout.
Nevím, nechápu 🙄
A v zimě, když náhodou budou mrazy, tak toho chudáka malýho necháte venku?
Mám ke psům úplně jinej přístup, pro mě jsou to parťáci, co jsou u všeho, co dělám, ne když si zrovna já vzpomenu, že vlastně nějaký psy mám a mohla bych jim chvilku věnovat. Mně ovšem nevadí, že doma otevřu jogurt a tam mám jako první psí a nebo kočičí chlup.

4.9.2021 12:48

BenaBak napsal(a):
Všichni psi, který nám prošly barákem, tak vždycky byli s námi doma. Dodnes si můžou vybrat. Jako dítě jsme měli NO. Jako štěně byl s námi doma a po roce se pomalu začal učit být venku. Ale postupně, ne, že jsme ho ze dne na den vyšouply ven a dělej, co umíš. Matka se mu opravdu hodně věnovala (troufám si říct, že víc než mně) a nikdy nezakňučel, nezavyl. Měl tolik zaměstnání, že byl rád, že si zalezl do boudy a měl od všech svatej pokoj. U vás tipuju, že to štěně se nudí a navíc chce být se smečkou (u vás) a ne čumět sám na nějaký zahradě X hodin, než si ho uráčí někdo všimnout.
Nevím, nechápu 🙄
A v zimě, když náhodou budou mrazy, tak toho chudáka malýho necháte venku?
Mám ke psům úplně jinej přístup, pro mě jsou to parťáci, co jsou u všeho, co dělám, ne když si zrovna já vzpomenu, že vlastně nějaký psy mám a mohla bych jim chvilku věnovat. Mně ovšem nevadí, že doma otevřu jogurt a tam mám jako první psí a nebo kočičí chlup.

Mně ovšem nevadí, že doma otevřu jogurt a tam mám jako první psí a nebo kočičí chlup.

...tohle přesně říkám taky, otevřu jogurt a je tam chlup

Co si budem...pokud má člověk psa doma, obzvláště většího psa a obzvláště psa s typem srsti "línající", tak to povětšině v domácnostech vypadá podobně....na gaučích deky, chlupy z podlah se uklízejí prakticky nonstop, v době línání víc než nonstop.
U "blbě postavených zdí a rohů" přemýšlíme, čím to obložit a nebo natřít, aby to bylo omyvatelné, neboť je ve výšce psa špinavý pruh....u koček jsme teda měly hlavně ty rohy, o které si kočičáci otírali hlavy.
A když má přijít návštěva, tak předem avízuju, ať si vezmou nějaký starý hadry, kde nebude vadit, že budou od chlupů a vzhledem k typu mých psů, kde nebude vadit nějaký to poslintání.
A se štěnětem je ten bordelíček horší než s dospělcem, protože může mít snahu okusovat, co nemá, sem tam nějaká loužička se taky přihodí. Roztahá a rozcupuje letáky z krabice na tříděný papír.
Prostě nic pro rodinu, která je zvyklá mít doma vypíglováno. Nic pro rodinu, které se nechce zvyšovat frekvenci úklidu. Nic pro rodinu, která nechce mít chlup v jogurtu.

Mám kamarádku, co má doma fakt načančáno, má ohromnou krásnou sedačku lososové barvy, bílý koberec, všechno naleštěný, nablejskaný.....no u nás bych po týdnu koberec musela asi vyhodit a ta krásná sedačka by byla zaházená dekama.

4.9.2021 16:22
BenaBak

XXX.XXX.246.37

Mně ovšem nevadí, že doma otevřu jogurt a tam mám jako první psí a nebo kočičí chlup.

...tohle přesně říkám taky, otevřu jogurt a je tam chlup

Co si budem...pokud má člověk psa doma, obzvláště většího psa a obzvláště psa s typem srsti "línající", tak to povětšině v domácnostech vypadá podobně....na gaučích deky, chlupy z podlah se uklízejí prakticky nonstop, v době línání víc než nonstop.
U "blbě postavených zdí a rohů" přemýšlíme, čím to obložit a nebo natřít, aby to bylo omyvatelné, neboť je ve výšce psa špinavý pruh....u koček jsme teda měly hlavně ty rohy, o které si kočičáci otírali hlavy.
A když má přijít návštěva, tak předem avízuju, ať si vezmou nějaký starý hadry, kde nebude vadit, že budou od chlupů a vzhledem k typu mých psů, kde nebude vadit nějaký to poslintání.
A se štěnětem je ten bordelíček horší než s dospělcem, protože může mít snahu okusovat, co nemá, sem tam nějaká loužička se taky přihodí. Roztahá a rozcupuje letáky z krabice na tříděný papír.
Prostě nic pro rodinu, která je zvyklá mít doma vypíglováno. Nic pro rodinu, které se nechce zvyšovat frekvenci úklidu. Nic pro rodinu, která nechce mít chlup v jogurtu.

Mám kamarádku, co má doma fakt načančáno, má ohromnou krásnou sedačku lososové barvy, bílý koberec, všechno naleštěný, nablejskaný.....no u nás bych po týdnu koberec musela asi vyhodit a ta krásná sedačka by byla zaházená dekama.

Jojo, jako u nás 😆 Mně by bylo divný, kdybych ho někde nenašla. Před pár měsíci jsme malovali ložnici a chlap maloval strop, najednou slyším:,, ty vole, my nemáme psy, ale spidermany."😃
Byly tam, i na tom stropu. To tak má doma načančáno teta. Občas si v duchu škodolibě říkám, jak by jí z toho ti naši důchodci udělali kulničku na dříví 😁
Minule už mi chlap říkal, že za těch 13 let, co jsme spolu, sežral jednoho psa v těch chlupech.
Kdo k nám přijde, musí se s tím smířit a komu to vadí, ať k nám neleze. Život máme jen jeden a já ho nemíním trávit sterilizací baráku. Navíc mně dost padají vlasy, takže když nejsou NÁHODOU chlupy, tak to doplňuju já 🤣

4.9.2021 16:32

BenaBak napsal(a):
Jojo, jako u nás 😆 Mně by bylo divný, kdybych ho někde nenašla. Před pár měsíci jsme malovali ložnici a chlap maloval strop, najednou slyším:,, ty vole, my nemáme psy, ale spidermany."😃
Byly tam, i na tom stropu. To tak má doma načančáno teta. Občas si v duchu škodolibě říkám, jak by jí z toho ti naši důchodci udělali kulničku na dříví 😁
Minule už mi chlap říkal, že za těch 13 let, co jsme spolu, sežral jednoho psa v těch chlupech.
Kdo k nám přijde, musí se s tím smířit a komu to vadí, ať k nám neleze. Život máme jen jeden a já ho nemíním trávit sterilizací baráku. Navíc mně dost padají vlasy, takže když nejsou NÁHODOU chlupy, tak to doplňuju já 🤣

JJ...

upřímně, když přijdu k někomu na návštěvu a ten to tam má fakty naklizený ...teda možná je to normální, možná jen já jsem už zvyklá žít v bordelu, tak mám strach se pomalu posadit, abych jim to nezachlupatila

4.9.2021 16:39
BenaBak

XXX.XXX.246.37

JJ...

upřímně, když přijdu k někomu na návštěvu a ten to tam má fakty naklizený ...teda možná je to normální, možná jen já jsem už zvyklá žít v bordelu, tak mám strach se pomalu posadit, abych jim to nezachlupatila

To znám 😁 A ještě si tam připadám blbě a bojím se na něco sáhnout. My doma máme "provozní pořádek", to znamená bordel jak v tanku. Ale žijem🙃

Neregistrovaný uživatel

4.9.2021 16:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.160

BenaBak napsal(a):
To znám 😁 A ještě si tam připadám blbě a bojím se na něco sáhnout. My doma máme "provozní pořádek", to znamená bordel jak v tanku. Ale žijem🙃

U nas se vsude vali peri a hobliny😁😂

4.9.2021 17:01
BenaBak

XXX.XXX.246.37

Se aspoň pozná, kdo doma vládne😆 Peří a hobliny bylo moje dětství. Agapornisi, andulky, myši, potkan, křeček, osmák...
Teď na mě přišel můj s tím, že chce hada😫
Nevadí mi žádný zvíře, ale hady nerozdejchám. Když ho potkám v přírodě, tak obcházím 2 km obloukem. Snažila jsem se ho ukecat, že mu najdu nějakou dlouhou žížalu😇😄 Nechtěl..

Neregistrovaný uživatel

4.9.2021 20:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.135

BenaBak napsal(a):
Se aspoň pozná, kdo doma vládne😆 Peří a hobliny bylo moje dětství. Agapornisi, andulky, myši, potkan, křeček, osmák...
Teď na mě přišel můj s tím, že chce hada😫
Nevadí mi žádný zvíře, ale hady nerozdejchám. Když ho potkám v přírodě, tak obcházím 2 km obloukem. Snažila jsem se ho ukecat, že mu najdu nějakou dlouhou žížalu😇😄 Nechtěl..

Hadi jsou fajn. Da se to udelat tak aby je doma prezil i nehadar. 😁 Mam jich jenom 160😂

4.9.2021 21:41

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Hadi jsou fajn. Da se to udelat tak aby je doma prezil i nehadar. 😁 Mam jich jenom 160😂

No nemyslím si, že to každý nehadař dá....já osobně bych třeba nechtěla sdílet domácnost s tarantulí.

A bohužel někteří hadaři, co hady milují, jako já, to taky nedají, kvůli krmení.

4.9.2021 22:15
elisak

XXX.XXX.194.232

No nemyslím si, že to každý nehadař dá....já osobně bych třeba nechtěla sdílet domácnost s tarantulí.

A bohužel někteří hadaři, co hady milují, jako já, to taky nedají, kvůli krmení.

A problém by byl i s mrtvou potravou? Já už většinou krmím rozmraženým... A není úplně problém sehnat zvíře, co je na to zvyklé. Dokonce tu mám jednu expertku, která nepozře nic, co neprošlo mrazákem.
Jinak se dá poohlídnout i po hadech, co nežerou myši, ale třeba šneky, vejce, ryby, hmyz, ještěry. Jen je to shánění krmení o správný velikosti náročnější...

4.9.2021 22:30

elisak napsal(a):
A problém by byl i s mrtvou potravou? Já už většinou krmím rozmraženým... A není úplně problém sehnat zvíře, co je na to zvyklé. Dokonce tu mám jednu expertku, která nepozře nic, co neprošlo mrazákem.
Jinak se dá poohlídnout i po hadech, co nežerou myši, ale třeba šneky, vejce, ryby, hmyz, ještěry. Jen je to shánění krmení o správný velikosti náročnější...

No pro mě jo....minule se mi udělalo mdlo, když jsem ve zveráči otevřela mrazák a byl tam pytel malých žlutých kuřátek,v autě jsem to pak ještě rozdejchávala.
Jako vím, že jsem licoměrná, protože jím maso a to maso je taky z živých zvířátek, ale já to prostě nedávám.

A co se výběru hada týče, tak tam je pro mě top ten krajta. Spolužačka jí měla a byla naprosto úžasná. Samozřejmě se ráda poňufám i s hroznýšem, ale krajta je prostě ndherná. Myslím, že třeba moji chlapi by to asi nakrmili za mě, ale já bych to VĚDĚLA...prostě hada nee.

Já už dokonce zrušila chov pavých oček, jako zdroj živé potravy pro skaláry....i těch rybičkovejch prťat, co jsem odsoudila k smrti sežráním tím, že jsem je hodila do akvárka ke skalárům mi bylo líto. Myslela jsem, že si zvyknu, ale nee.

4.9.2021 23:54

To si musíte pořídit vejcožrouta. :-))

5.9.2021 09:33
BenaBak

XXX.XXX.241.109

Nee hada fakt nerozdejchám 😱
Spolužačka na střední měla užovku, když mi říkala, že se jí párkrát stalo, že se ráno probudila s hadem u noh, tak sem přestávála dýchat 😬
Ta tarantule by mně nevadila, ale had...
Nemá to nožičky, chlupy a z výrazu nepoznám, co má v úmyslu 😃

Neregistrovaný uživatel

5.9.2021 09:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.98

Da se. Staci koupit hada nauceneho na mrazenky. Anebo zvolit vhodny druh. Velci hadi jsou na kralicich a slepicich, nebo pak lze sehnat uzovky co zerou hmyz, rybičky, hady snekozrave.... Da se vybrat. Nebo lze poridit i hadozrave hady.
Ja jednou za mesic krmim zivym druhy krmeni jde z mrazaku. Kuratka, selata, kralici, slepice, mysi a potkani.

5.9.2021 09:59
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.42.177

BenaBak napsal(a):
Nee hada fakt nerozdejchám 😱
Spolužačka na střední měla užovku, když mi říkala, že se jí párkrát stalo, že se ráno probudila s hadem u noh, tak sem přestávála dýchat 😬
Ta tarantule by mně nevadila, ale had...
Nemá to nožičky, chlupy a z výrazu nepoznám, co má v úmyslu 😃

Někde jsem četla, že většina lidí se boji/štítí něčeho z trojice -had, pavouk, myš ...

Já bych se zbláznila z pavouků, už velikost křižáka mě startuje.

To krmení živou potravou mě taky vadí, je mi líto všeho. Ale snažím si říkat, že bez ní by zase zemřeli ti, co ji potřebují...

Máme a manželem "spor", chtěl by chovat králíky. Jenže já bych ho pak nedokázala sníst :-( argument,že v krámě si ho koupím a sním mě nepřesvědčí. Prostě jak by tu byli a viděla bych je.

Ale poslední dobou si začínám myslet, že maso jíst nebudu/max rybu. Zatím mě asi pohodlnost a zabehlost, že vařím dětem a manželovi a vařit dva chody se mi nechce...

Měl jste to někdo taky ?

5.9.2021 10:12

RozaTonda-mopsi napsal(a):
Někde jsem četla, že většina lidí se boji/štítí něčeho z trojice -had, pavouk, myš ...

Já bych se zbláznila z pavouků, už velikost křižáka mě startuje.

To krmení živou potravou mě taky vadí, je mi líto všeho. Ale snažím si říkat, že bez ní by zase zemřeli ti, co ji potřebují...

Máme a manželem "spor", chtěl by chovat králíky. Jenže já bych ho pak nedokázala sníst :-( argument,že v krámě si ho koupím a sním mě nepřesvědčí. Prostě jak by tu byli a viděla bych je.

Ale poslední dobou si začínám myslet, že maso jíst nebudu/max rybu. Zatím mě asi pohodlnost a zabehlost, že vařím dětem a manželovi a vařit dva chody se mi nechce...

Měl jste to někdo taky ?

Já si myslím, že u mě to může být i to, že jsem městské dítě. Na vesnici bylo...je běžné, že lidi produkují a následně konzumují králíky, kuřata, kachny, prasátka......já si pořídit cokoliv z tohoto, tak to u mě dožije.

Mě třeba i strašně vadilo, když můj manžel přijel z ryb a přivezl ryby živý a zabíjelo se to až doma........vždycky jsem utekla, abych nemusela slyšet tu ránu, když rybu omráčil.

Můj souded vždycky říkal, že s králíkama se člověk nemá mazlit, že potom nemají dobrý maso. Já si říkala, že je to kravina, ale teď si spíš myslím, že se to říká, aby si k nim člověk nevytvořil citový vztah a pak by mu takovej králík asi nechutnal.
Já osobně bych to nepozřela........

Edit: králíky teda stejně nejím, ani kupovaný ani třeba koupený stehno.....od určitý chvíle nemůžu, nejím ani jehněčí, sele, telecí.....prostě z mláďat jenom kuře.
Je mi špatně i třeba když na dovolené jsme v restauraci, kde mají akvárium s kraby a lidi si vyberou svojí budoucí večeři a oni ho vezmou a........

5.9.2021 10:44

Králíka nezabiju, nemám ten potřebný "grif" a mám strach, že by trpěl. Ale stáhnu, vyvrhnu. Stejně nezabiju jiná zvířata, ani ryby.
Králíky a slepice jsme měli, když jsem byla dítě, a králíky pak i s manželem. Ale jemu to vraždění taky nedělalo dobře. Králíka ale vnímám jako zvíře určené ke konzumaci, a od dětství to tak mám. I když jsem se s nimi mazlila... a sestřenice a bratranci měli ty své dokonce pojmenované. Tak pak obědvali třeba Soňu...

5.9.2021 11:12

já jsem taky městský dítě

a zabiju, stáhnu, vykuchám a kuchyňsky připravím úplně všechno

5.9.2021 11:27

No tak jsem prostě citlivka.....musím říct, že mi nedělá dobře ani porcování kuřete a třeba hovězí srdce a nebo plíce mi musí rozkrájet chlapi.

5.9.2021 12:43
Šarina

XXX.XXX.243.72

vy to ovšem máte skoro v popisu práce

(pardon, to byl hodně blbý fór )

5.9.2021 13:37

Šarina napsal(a):
vy to ovšem máte skoro v popisu práce

(pardon, to byl hodně blbý fór )

tak však, zabíjet a krájet všechno na všechny způsoby jsem se naučila až během studií

5.9.2021 15:53
BenaBak

XXX.XXX.247.187

Tak já pocházím a dosud jsem z vesnice, takže chov zvířat s tím, že nakonec skončí na pekáči, jsem nějak neřešila, prostě to tak je. Ovšem posledních pár let mi to vraždění začíná dost vadit. Chlap, když zabíjí ryby, co chytil, tak musím jít pryč a to samé otec, když dává za uši králíkům. Jak stárnu, tak měknu🤨
Je mi těch zvířat líto (to je blbý říct, když mi potom na talíři nevadí 😞), ale na druhou stranu, zrovna králíky tata opečovává a smrt mají rychlou.

neverend

5.9.2021 16:18
neverend

XXX.XXX.213.247

Já zhruba po dvacátém roce svého věku přestal jíst maso teplokrevných zvířat úplně a nijak mi to nechybí. Nám králíci umřeli stářím co tady má přítelkyně.😄 Holt jsem taky měkota na zvířata jako ona.🙂

5.9.2021 16:25
juhaj

XXX.XXX.164.121

Ja jsem z města, ovšem, kvůli konim jsem město brzo měla jen jako základnu a volný čas trávila na statku, který jsme s přáteli zakoupili. Protože kamarádka tam bydlela natrvalo a z vesnice byla, záhy se tam ocitlo všechno možné od slepic po kozy.
Bylo mi jich líto, ale neřešila jsem to tolik.
Teď skoro 20 let na vsi bydlím, mívali jsme prase, bylo u rodičů manžela, při porážce jsem seděla doma a prozvonili mi, když už bylo po. Utěšovalo mě, že u nás prasátko žilo o dost déle a v čistém chlívku a dobre stravě.
Slepice máme na vajíčka, ty většinou někde pojdou, nebo se jim zkrátí trápení při nemoci.
Kohouti z loňských kuřat mi až tak nevadí, jsou tu už přes čas a slepice s nimi trpí.
Všechno po smrti dokážu spravovat, ale nesmí to mít hlavu, včetně vánočního kapra. Hlava= může obživnout.
Králíky výhradně zabije, vyvrhne a stáhne muž to bych nedala. Nicméně, z mladých se dost prodá živých, je to takové anonymní klubko, tak mi to tolik nevadí. Horší jsou samice, ale ty jsou u nás až co to dá, zrovna tak samci. Mame jednoho, tomu je aspoň 10 let, spíš víc, dědula, ale dožije. Letos muž přinesl na jaře mladého, ,že starý ( sedmiletý, ne dědula), špatně skáče. No, mladej ho zastal a prostřední králík si taky užívá důchodu a o jeho porážce se taktně mlčí 🤫.

5.9.2021 16:29
BenaBak

XXX.XXX.44.94

No taky mám proto jen psy a kočky. 😄Veškeré zvířectvo na talíř chová otec. Já nedokážu nic zabít a hlavně všechno pojmenuju a tím je to zpečetěno. Máme doma vyřazenýho chovnýho samce od králíků a ten dostal milost i od otce. Už mu táhne na 11 let.

5.9.2021 16:52

pes a kočka se dá jíst

Neregistrovaný uživatel

5.9.2021 16:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.135

BenaBak napsal(a):
No taky mám proto jen psy a kočky. 😄Veškeré zvířectvo na talíř chová otec. Já nedokážu nic zabít a hlavně všechno pojmenuju a tím je to zpečetěno. Máme doma vyřazenýho chovnýho samce od králíků a ten dostal milost i od otce. Už mu táhne na 11 let.

A ja se prave chovem hadu naucila ze priste potravni retezec musi frcet i v zajeti a smolik. Takze potkanky pomazlim a pak jdou hadovi. Dikybohu az na vyjimmy mam lovce dobry a co nechytne ziveho do par minut ma hladovku do pristiho krmeni. Nejsem zas magor abych zvirata trapila. Mela sem tu i experty co proste lovili blbe a ti dostavali vyhradne mrtve. Obcas mi tu zbude treba 50 potkanat a co s nima... Vykrmovat je utratim majlant tak se proste zabijou. Driv sem orvala kazdou mys. Dneska se snazim aby to bylo rychly a netrpeli ale tim to hasne. Ale tenhle postoj uznavam nebyl hned. Proste me to donutilo.

5.9.2021 17:23
BenaBak

XXX.XXX.44.94

pes a kočka se dá jíst

A tak takovej gurmán zas nejsem🤣

neverend

5.9.2021 18:17
neverend

XXX.XXX.213.247

Vše se dá jíst i lidi.🙂 Imigrační směs se zelininou a rajčaty.😄

5.9.2021 19:30
BenaBak

XXX.XXX.243.167

neverend napsal(a):
Vše se dá jíst i lidi.🙂 Imigrační směs se zelininou a rajčaty.😄

A nebo na smetaně 😆
Ještě nás bloknou 😱

5.9.2021 19:37

imigrační směs jedině hodně dlouho, hodně dlouho dušená v papiňáku. pak hodně česneku a čili.

5.9.2021 20:33

imigrační směs jedině hodně dlouho, hodně dlouho dušená v papiňáku. pak hodně česneku a čili.

Fuj...bůh ví, kde se to válelo...

5.9.2021 20:35

Fuj...bůh ví, kde se to válelo...

po hodně dlouhé a pečlivé tepelné úpravě je poživatelné úplně všechno. chuťově to asi nebude nic moc, ale od toho je tam ten česnek a čili.

5.9.2021 21:31

Jako sorry, ale ste nechutný. Se otrávíte a těsně před tím budete vzteklinou chycený zombie.
Ale tohle "Hlava= může obživnout." =

5.9.2021 23:05

Mě to je jedno...dneska jsem na neru četla, že když jím čokoládu Milka, tak ta prý obsahuje nějakou látku, díky které mě můžou připojit k internetu a následně ovládat...takže mě už to může být všechno jedno, protože jsem snědla půlku Milka čokošky, ještě než jsem si to přečetla

6.9.2021 08:51
Katka12345

XXX.XXX.32.40

Chtěla jsem se vyjádřit k tématu, ale to už je očividně zapomenuto 😁

6.9.2021 09:04

Katka12345 napsal(a):

Není, jenom jsme už všechno řekli (napsali) a teď už jenom kecáme.

6.9.2021 09:37
Šarina

XXX.XXX.243.72

Katka12345 napsal(a):

Tohle už je jen takový plkání u kafe... ale klidně to tu vraťte zpátky na šachovnici

6.9.2021 14:11
BenaBak

XXX.XXX.173.38

Mě to je jedno...dneska jsem na neru četla, že když jím čokoládu Milka, tak ta prý obsahuje nějakou látku, díky které mě můžou připojit k internetu a následně ovládat...takže mě už to může být všechno jedno, protože jsem snědla půlku Milka čokošky, ještě než jsem si to přečetla

Takže Milka vysvětluje proč kolikrát dělám věci, který sama nechápu 🤣
Já nejsem já 😲
Odstěhovat se do jeskyně, tam není signál a mají po ftákách... 😄

neverend

6.9.2021 15:20
neverend

XXX.XXX.213.247

Mě na netu vždycky pobaví ty konspirace o kontaminaci vakcín jakýmsi čipem či snad jiným integrovaným obvodem.🙂 To už nikdo nepotřebuje protože v případě potřeby jsme již sledováni na každém kroku.🙂 Stačí si přečíst něco od E. Snowdena na čem pracoval a pro koho. Novinkou je injektáž GPU kódu a vlastně infiltrace škodlivého softu do paměti VRAM. Neexistuje antivir, co by jen zjistil napadení, natož s ním něco mohl dělat. Ač jsem vždy byl IT nadšenec, hráč, programátor a zajímalo mě vše kolem této techniky, tak dnes zastávám názor, že sloužíme my této technice a ne ona nám. Také bych nerad v budoucnu skákal jak někdo píská a obětoval ten malý zbytek svobody co nám zbyl.🙂 Vím že mnoho lidí to dnes neřeší a klidně v dojmu bezpečnosti svěří zařízení i svůj vlastní otisk prstu či sken tváře, ale může se stát, že jednoho dne ho taková malichernost doslova zlikviduje.

6.9.2021 16:46

neverend napsal(a):
Mě na netu vždycky pobaví ty konspirace o kontaminaci vakcín jakýmsi čipem či snad jiným integrovaným obvodem.🙂 To už nikdo nepotřebuje protože v případě potřeby jsme již sledováni na každém kroku.🙂 Stačí si přečíst něco od E. Snowdena na čem pracoval a pro koho. Novinkou je injektáž GPU kódu a vlastně infiltrace škodlivého softu do paměti VRAM. Neexistuje antivir, co by jen zjistil napadení, natož s ním něco mohl dělat. Ač jsem vždy byl IT nadšenec, hráč, programátor a zajímalo mě vše kolem této techniky, tak dnes zastávám názor, že sloužíme my této technice a ne ona nám. Také bych nerad v budoucnu skákal jak někdo píská a obětoval ten malý zbytek svobody co nám zbyl.🙂 Vím že mnoho lidí to dnes neřeší a klidně v dojmu bezpečnosti svěří zařízení i svůj vlastní otisk prstu či sken tváře, ale může se stát, že jednoho dne ho taková malichernost doslova zlikviduje.

No já jsem taková konzerva. Samozřejmě používám i chytrá zařízení, ale vocamcaď pocamdcaď, ve své podstatě jen co potřebuju.
Na druhou stranu, jestli mě chce někdo sledovat, sledovat, co kde píšu, co si s kým povídám, kde se zrovna nacházím, kam chodím....no budiž mu přáno, pokud to nebude robot, tak člověka bych unudila k smrti...možná i toho robota.

6.9.2021 16:49

No já jsem taková konzerva. Samozřejmě používám i chytrá zařízení, ale vocamcaď pocamdcaď, ve své podstatě jen co potřebuju.
Na druhou stranu, jestli mě chce někdo sledovat, sledovat, co kde píšu, co si s kým povídám, kde se zrovna nacházím, kam chodím....no budiž mu přáno, pokud to nebude robot, tak člověka bych unudila k smrti...možná i toho robota.

Zrovna jsem přemýšlela, co může slušného člověka dostat na tom, že někdo čte jeho zprávy apod. Vždycky říkám, ať mi prolustruji cokoliv, nemám co skrývat jen hromada keců o psech, koních, popřípadě směny v práci, nechť si kdokoliv poslouží

6.9.2021 17:31
BenaBak

XXX.XXX.173.38

Mně můžou lustrovat i účet v bance😃
Si myslím, že by se smáli hodně dlouho.
Ale je fakt, že jsem si všimla, když se s někým bavím, tak mi na tel. začnou naskakovat reklamy na daný téma 🤔
Jinak je mi to fuk, protože já jsem totálně nezajímavá a nudná.

neverend

6.9.2021 18:29
neverend

XXX.XXX.213.247

Tak to já mám větší fantazii co všechno každý den porušuji a za co bych dnes teoreticky mohl být i sankcionován.🙂 Je toho hromada kdy si lidé neuvědomují že něco porušují. Vždyť jen prodej něčeho většího by bylo na bazaru hned možné dohledat a následně dodanit či postihnout. Zablokovaný účet i možná omylem by byla katastrofa,když předpokládám, že již nebude hotovost v budoucnu.🙂 Vymyslí jakoukoli daň z blbosti a Vy zaplatíte, protože se nebude jak tomu vyhnout.Váš podpis se objeví dejme tomu v korupční kauze a i když se nakonec vysvětlí jak k tomu došlo, tak starosti které Vás čekají nikomu nezávidím.🙂 Může Vás to mezi tím zlikvidovat. Zkrátka je toho mraky a digitální totalita je proto záměrně pod útokem mnoha lidí, co si uvědomují obrovská rizika s tím spojená. Nebýt jich například, tak dnes jistá herní konzole spokojeně šmíruje co se děje u Vás v ložnici či obýváku a nikdo nic netuší.🙂 Třeba by manžel i pustil nějakou korunu za video soubor co se dělo u něj doma, když byl na cestách.😄 To berte jako vtip, ale i tohle tak bohužel funguje.🙂 Celkem běžně se kšeftuje s Vašimi údaji a FB nechal povalovat přístupová data jen tak k miliónům účtů na FTP serveru ve formě texťáku.😄 V bance pracovala deset let hackerská skupina 3M známá svými úspěšnými útoky na platební karty a inernetová bankovnictví. Hustá realita,co? 🙂

6.9.2021 18:55

BenaBak napsal(a):
Mně můžou lustrovat i účet v bance😃
Si myslím, že by se smáli hodně dlouho.
Ale je fakt, že jsem si všimla, když se s někým bavím, tak mi na tel. začnou naskakovat reklamy na daný téma 🤔
Jinak je mi to fuk, protože já jsem totálně nezajímavá a nudná.

No v bance by se taky pobavili .
Navíc já umím líp hospodařit s hotovostí, takže věčně v bance defakto nic nemám.

@neverend

a co se toho šmírování ložnic týká, tak to by třeba dneska problém byl....malá rorzcupovala krabici, takže kousky kartonu se válí všude i na posteli, to toho jsou tam i dva klacky a jedna větev.....no prostě se trochu nudila, když jsem čistila akvárko.

neverend

6.9.2021 19:11
neverend

XXX.XXX.213.247

No v bance by se taky pobavili .
Navíc já umím líp hospodařit s hotovostí, takže věčně v bance defakto nic nemám.

@neverend

a co se toho šmírování ložnic týká, tak to by třeba dneska problém byl....malá rorzcupovala krabici, takže kousky kartonu se válí všude i na posteli, to toho jsou tam i dva klacky a jedna větev.....no prostě se trochu nudila, když jsem čistila akvárko.

Oni si počkají až něco bude a když tak si zařídí úvěr na Váš účet. Dnes je kolem toho větší mafie než byla dřív drogová.🙂

6.9.2021 19:20

neverend napsal(a):
Oni si počkají až něco bude a když tak si zařídí úvěr na Váš účet. Dnes je kolem toho větší mafie než byla dřív drogová.🙂

No nebudu tady podceňovat hackery, ale pořád si myslim, že ke sjednání úvěru je toho pořád potřeba tak nějak víc než se mi někdo dostane do internetovýho bankovnictví. Navíc doufám, že co se bankovních věcí týče, tak jsem max opatrná.

neverend

6.9.2021 19:31
neverend

XXX.XXX.213.247

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/nemizi-vam-penize-z-uctu-na-internet-unikly-udaje-platebnich-karet-171955

Ty umějí věcí.🙂 Velkým omylem mnoha lidí je, že útoky přicházejí z venku. Dovedou nejen zajistit číslo a pin karty, ale "odklonit" i ověřovací kód v SMS. Úvěr dnes zařídíte online bez větších problémů pokud máte třeba certifikovaný podpis a v bance ho využíváte. Konec konců je toho hromada na netu a tady v ČR to není tak rozšířené, ovšem třeba v USA téměř na denním pořádku.

6.9.2021 20:40

neverend napsal(a):
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/nemizi-vam-penize-z-uctu-na-internet-unikly-udaje-platebnich-karet-171955

Ty umějí věcí.🙂 Velkým omylem mnoha lidí je, že útoky přicházejí z venku. Dovedou nejen zajistit číslo a pin karty, ale "odklonit" i ověřovací kód v SMS. Úvěr dnes zařídíte online bez větších problémů pokud máte třeba certifikovaný podpis a v bance ho využíváte. Konec konců je toho hromada na netu a tady v ČR to není tak rozšířené, ovšem třeba v USA téměř na denním pořádku.

No tak certifikovaný podpis nemám........ale to je jedno, jsem si vědoma, že toho umí hodně, ale upřímně, odmítám žít s takovou paranoiou......jak říkám, snařím se chovat opatrně, ale jinak si žiju docela v klidu a řešit to halt budu, až by to náhodou přišlo.

neverend

6.9.2021 21:29
neverend

XXX.XXX.213.247

No tak certifikovaný podpis nemám........ale to je jedno, jsem si vědoma, že toho umí hodně, ale upřímně, odmítám žít s takovou paranoiou......jak říkám, snařím se chovat opatrně, ale jinak si žiju docela v klidu a řešit to halt budu, až by to náhodou přišlo.

Samozřejmě, každého věc.🙂

6.9.2021 21:52
assil

XXX.XXX.121.3

Zrovna jsem přemýšlela, co může slušného člověka dostat na tom, že někdo čte jeho zprávy apod. Vždycky říkám, ať mi prolustruji cokoliv, nemám co skrývat jen hromada keců o psech, koních, popřípadě směny v práci, nechť si kdokoliv poslouží

No tohle si říkali lidi kdysi taky a jak to dopadlo. Podle mě je to dost nebezpečný postoj.
Když přišli nacisté pro komunisty, mlčel jsem – nebyl jsem přece komunista.
Když zavírali sociální demokraty, mlčel jsem – nebyl jsem přece sociální demokrat.
Když přišli pro odboráře, mlčel jsem – nebyl jsem přece odborář.
Když přišli pro mě, nebyl už nikdo, kdo by se mohl ozvat.

neverend

6.9.2021 22:48
neverend

XXX.XXX.213.247

assil napsal(a):
No tohle si říkali lidi kdysi taky a jak to dopadlo. Podle mě je to dost nebezpečný postoj.
Když přišli nacisté pro komunisty, mlčel jsem – nebyl jsem přece komunista.
Když zavírali sociální demokraty, mlčel jsem – nebyl jsem přece sociální demokrat.
Když přišli pro odboráře, mlčel jsem – nebyl jsem přece odborář.
Když přišli pro mě, nebyl už nikdo, kdo by se mohl ozvat.

Chytrá to paní/slečna.🙂 Dovede si někdo vůbec představit, kdyby dnešní nástroje měl v rukách Stalin nebo Hitler? Neexistoval by odboj ani odpor. Byl by absolutním neohrozitelným vládcem. Kamery,satelity,mobily, boti na netu hledající každé slovo proti režimu. Nebyl by způsob jakéhokoli boje či odporu. Viděli jste nové roboty od B. Dynamics? Fakt mě děsí možnost aby se tohle jednou dostalo dobrukou diktátora.😒

6.9.2021 23:32
Agnes1

XXX.XXX.76.54

A co ten pes? Koukněte se někdo , jestli je furt venku.

7.9.2021 08:23
assil

XXX.XXX.225.195

neverend napsal(a):
Chytrá to paní/slečna.🙂 Dovede si někdo vůbec představit, kdyby dnešní nástroje měl v rukách Stalin nebo Hitler? Neexistoval by odboj ani odpor. Byl by absolutním neohrozitelným vládcem. Kamery,satelity,mobily, boti na netu hledající každé slovo proti režimu. Nebyl by způsob jakéhokoli boje či odporu. Viděli jste nové roboty od B. Dynamics? Fakt mě děsí možnost aby se tohle jednou dostalo dobrukou diktátora.😒

No takovou soft verzi vidíme v Číně. A Cstmr a spol. jsou jen naivky papouškující přikázaný názor "slušný člověk se nemá čeho bát", aniž by jim docházelo, že například židi před válkou byli obecně taky slušní lidi, kteří se neměli čeho bát a nacistům pak stačilo jen využít papíry ze sčítání lidu, kam se židi beze strachu ke svému židovství přiznali, však proč ne, čemu by to mělo vadit, že se někdo dozví, že jsem žid, když jsem slusnej člověk?

7.9.2021 08:31

neverend: kdyby to bylo tak jednoduché, tak neexistují teroristické organizace, protože by je hned lapli, drapli, skrzevá tyhle nástroje. Stále ještě je trapná možnost pořídit si analogovou vysílačku nebo pager a posílat si zprávy naprosto obyčejně zašifrované do kodu, který si předají lumpové osobně. A na osobní kontakt taky nezapomínat. Ono když si někdo pořídí telefon (jak v americe říkají) na jedno použití, taky ho prostě v tu chvíli nevyčmucháte. A dotyčnému stačí pouze znát číslo telefonu toho druhého, a to číslo si mohou předat po tisíci způsobech. Kdo chce, způsob si najde.

V současnosti moc nevidím možnost vyhnout se otiskům, když je včleňují do osobních dokladů. Leda ty otisky při vytváření těch dokladů podvrhnout, to by samozřejmě šlo, ale co z toho. Když budu páchat neplechu, vezmu si rukavice :-) Tomu nahrává, že nemám šoupací telefon, kvůli kterému bych si ty rukavice potřebovala sundavat a někde se zapomněla

7.9.2021 08:39
Šarina

XXX.XXX.243.72

Agnes1 napsal(a):
A co ten pes? Koukněte se někdo , jestli je furt venku.

Neumím si představit, že by byl doma.
To až bude -10, tak bude možná na chodbě.

7.9.2021 08:43

To je úplně mimo s těmi účty. Který blázen má na běžném účtu peníze, co by se daly nazvat "velký prachy", o které bych se musela bát? Běžný účet je k ničemu, jsou tam drobné. Jiné peníze se dávají jinam a nelze s nimi moc hýbat vůbec, z nich nikdo nic neukrade.
Mně je to fuk, já mám prachy v kůlně.
Ale celé je to mimo, protože zvyklost tohohle je u nás zcela jinde než za oceánem, tam má každý deset kreditek (ne debetní jako tady) a ve skutečnosti tak žije na dluh a ten mu zlodějíčkové prostě prohlubují; nemusí si brát na někoho úvěr, protože každá ta karta úvěrem je. Hrušky jabka. Nám přijde výplata 15 tisíc a ještě ten den ji rozešleme na zaplacení nájmu, že, kde nic není, ani.. :-)
Co je ale dost debullní na dnešní IN době, že si každý strká karty do telefonu a jede přes data.. ten telefon je vlastně furt online.. celý, že.. Každopádně nám tady není moc co ukrást, peníze nepatří ležet mrtvě na běžném účtu, ale tam, kde z toho něco mám.. v movitonemovitostech jako třeba obojek, mistička, štěňátko.

7.9.2021 08:44

Šarina napsal(a):
Neumím si představit, že by byl doma.
To až bude -10, tak bude možná na chodbě.

Nebude, zvyká si odmala.

7.9.2021 08:50

megi: k tomu jen tolik, že šikovný bankovní lupič umí ty investiční účty prostě zrušit a vybrat. Změní třeba podmínky pro výběr nebo účet převede v rámci systému na jiný režim, který je k výběru. Přesvědčí systém, že těch 10 let už uběhlo. Takže ty vázané "neukradnutelné" peníze budou dle mého první na ráně.

Mám kamarádku, ta kupuje kamínky a zlato a strká "do slamníku". Kdybych neměla ty movitěnemovité investice, jak říkáte, asi bych najela na její způsob úlitby financí. Ale u mě se celá ta výplatička otočí během týdne, takže u mě nějaké velké odkladky nejsou na pořadu dne

7.9.2021 09:32
BenaBak

XXX.XXX.171.179

Nebude, zvyká si odmala.

A kdyby se jí to pořád nelíbilo, tak se na ní rozběhne a ona se zahřeje, jak před ní bude utíkat.

7.9.2021 09:43

A dyť jo, je to tak, že předmět, který je světě, lze ukrást.. (Ale máme Kajmany, Sejšely, Švýcarsko.) No, i ten, co neexistuje.
Se smějeme, když někdo prodá Karlštejn. To teda ani není hezká nemovitost, takže mně by se to nestalo.
Ale ten pes.. toho podvedli.. a okradli o iluze.

7.9.2021 09:52
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

A dyť jo, je to tak, že předmět, který je světě, lze ukrást.. (Ale máme Kajmany, Sejšely, Švýcarsko.) No, i ten, co neexistuje.
Se smějeme, když někdo prodá Karlštejn. To teda ani není hezká nemovitost, takže mně by se to nestalo.
Ale ten pes.. toho podvedli.. a okradli o iluze.

Ne o iluze, ale o víru, o víru ve smečku, která je pohromadě, oni ho z té smečky totiž vyloučili.

7.9.2021 10:19

megi: k tomu jen tolik, že šikovný bankovní lupič umí ty investiční účty prostě zrušit a vybrat. Změní třeba podmínky pro výběr nebo účet převede v rámci systému na jiný režim, který je k výběru. Přesvědčí systém, že těch 10 let už uběhlo. Takže ty vázané "neukradnutelné" peníze budou dle mého první na ráně.

Mám kamarádku, ta kupuje kamínky a zlato a strká "do slamníku". Kdybych neměla ty movitěnemovité investice, jak říkáte, asi bych najela na její způsob úlitby financí. Ale u mě se celá ta výplatička otočí během týdne, takže u mě nějaké velké odkladky nejsou na pořadu dne

No upřímně já se ani tak nebojím o peníze v bance....to bych shrnula příslovím "lehko tomu co nic nemá, nestará se, kam co schová".
Jak psala Meggí peníze nepatří ležet mrtvě na běžném účtu, ale tam, kde z toho něco mám.. v movitonemovitostech jako třeba obojek, mistička, štěňátko ....spíš jsem byla zděšená, jak snadno lze "ukrást" nemovitost, ale to už máme taky ošetřené.
Po výplatě by se snad nějakému majiteli psa vyplatilo vykrást u nás mrázák....a doufám, že by si nevšiml balíku sušených střívek na chodbě na botníku, to fakty nevím, jak bych holkám vysvětlovala.
A kdybych náhodou nějaký prachy navíc měla, tak budu pěkně spořit do stružoku...nebo investovat do něčeho, co má hodnotu, jako vaše kamarádka a pěkně do slamníku.

A víc, než že mě někdo okrade o to málo co mám, tak se bojím, abych dožila tak nějak v klidu v NORMÁLNÍM světě.

neverend

7.9.2021 13:51
neverend

XXX.XXX.213.247

Já šel vždycky proti proudu.😄 Faktem je, že se mi to vyplácí dlouhodobě. Hotovost je pro mě i pohodlnější. Co se týká investic, banku nepotřebuji. Koupil jsem starší nemovitost a tu postupně dávám do kupy. Pak se prodá, pronajme, no jak co bude výhodnější. Výnos je samozřejmě světelné roky nad výnosem v bance. A tohle je zkrátka ta svoboda která se mi líbí.🙂 To by v budoucnu mohl být problém. Lidi možná jen nedovedou dohlédnout do všech konců a tím si neuvědomují ani důvody a ani důsledky které jim digi svět připraví. Vycházejí z předpokladů, že vše funguje podle danných pravidel a že všichni je dodržují. Nedovedou si představit sebe na místě druhých, kterým někdy opravdu nezbývá jiná možnost než třeba i přivýdělek na černo a podobné věci. Bez hotovosti ovšem tato možnost zcela vymizí a naprostá kontrola pohybu peněz jistá "místa" zcela zruší. Co ovšem ten člověk bude dělat k překlenutí problémového období se už neví. Pokud by měly být splněny všechny podmínky legální brigády, tak ten dotyčný bude stát víc, než vydělá.🙂 Ono ten svět fakt není tak růžový jak se zdá.

7.9.2021 15:03

Pokud by se zrušily hotové peníze, začali by lidé hbitě používat jinou hotovou měnu. Buď by si opatřili eura nebo jinou existující, a nebo by se rozjel prostě směnný obchod, naturálie, protislužby, atd. Nemyslím si, že za mého života by došlo k vymizení fyzických peněz. A já bych to rozhodně nepodporovala.

7.9.2021 15:10

Už se mi kolkrát stalo, že v obchodě, na pumpě, v kině...nefungoval terminál na plat.karty, ale ještě se mi nestalo, že by někde měli nápis "nejde nám otevřít pokladna, nepříjmáme hotovost"

neverend

7.9.2021 16:58
neverend

XXX.XXX.213.247

Spěje to k tomu významnému zdražení transakcí v hotovosti. Což povede k omezení používání hotovosti a později by to sice dle ekonomů nemělo vést k úplnému zrušení, ale víme co to znamená nemělo.🙂 Nemělo se už stát věcí a stalo se. Podobně jako eletromobilita neměla výrazně zdražit elektriku. Co to je výrazně? 20 procent? 50 nebo 100 procent? Mimochodem první vlna zdražení má dorazit již nyní. Abych se vrátil k tématu pes štěká na zahradě, tak majitel by v budoucnu mohl za každý štěk dostávat pokutu.🙂 Až budem na takové úrovni naprosté kontroly našeho počínání, tak obec kde se zakazuje štěkání psů vyhláškou zkrátka díky nástrojům dokonalého dohledu bez problémů identifikuje psa a poté majiteli rovnou strhne pokutu z účtu. 😄 Vyrozumění samozřejmě elektronicky bez jakéhokoli osobního kontaktu a možnosti vysvětlení. Už nebude ani komu to vysvětlovat, umělá inteligence jedná přesně a stojově. 🙂

7.9.2021 22:22

Já mám opačný pocit. Žádné zdražení transakcí v hotovosti, naopak spousta restaurací teď platbu kartou úplně zrušila. Asi následek koronakrize.

7.9.2021 22:48

Já mám opačný pocit. Žádné zdražení transakcí v hotovosti, naopak spousta restaurací teď platbu kartou úplně zrušila. Asi následek koronakrize.

No ona ta platba kartou není pro obchodníka zdarma....platí poplatky.

neverend

7.9.2021 23:34
neverend

XXX.XXX.213.247

No ona ta platba kartou není pro obchodníka zdarma....platí poplatky.

A právě to je taky jeden z důvodů, proč do toho lidi tlačí.🙂 Banky než se k Vám peníze dostanou na účet si nějakou část ukousnou, pak zase kousek když platíte a nakonec ještě obchodník zaplatí tuším tři procenta z ceny zboží či služby.🙂 Jasný že by někteří dnes argumentovali vedením účtu zdarma a platby kartou zdarma a já nevím co ještě. Jenže to nikdo negarantuje do budoucna, kdy by teoreticky již neexistoval jiný způsob platby a zkrátka byste platili co si bankovní sektor kdesi vylobuje.🙂 Také tedy již dnes je například vedení účtu zdarma u některých bank podmíněno měsíčním vkladem v určité minimální výši a to ne zcela každý splní. Třeba důchod ve většině případů na tu částku nedosahuje. Čili důchodce bude buď platit ubjedné banky a nebo u druhé. Oproti tomu výplata v hotovosti a zacházení s hotovostí obecně je rájem na zemi. Dostanu částku celou a mezinárodní židovská organizace zvaná bankovní sektor ať se nakrmí na někom jiném.😄 Je fakt, že v peněžence těžko mohu jít do mínusu, ale zase na druhou stranu nedostanu pokutu, že jí mám prázdnou.😄

8.9.2021 12:41

neverend napsal(a):
A právě to je taky jeden z důvodů, proč do toho lidi tlačí.🙂 Banky než se k Vám peníze dostanou na účet si nějakou část ukousnou, pak zase kousek když platíte a nakonec ještě obchodník zaplatí tuším tři procenta z ceny zboží či služby.🙂 Jasný že by někteří dnes argumentovali vedením účtu zdarma a platby kartou zdarma a já nevím co ještě. Jenže to nikdo negarantuje do budoucna, kdy by teoreticky již neexistoval jiný způsob platby a zkrátka byste platili co si bankovní sektor kdesi vylobuje.🙂 Také tedy již dnes je například vedení účtu zdarma u některých bank podmíněno měsíčním vkladem v určité minimální výši a to ne zcela každý splní. Třeba důchod ve většině případů na tu částku nedosahuje. Čili důchodce bude buď platit ubjedné banky a nebo u druhé. Oproti tomu výplata v hotovosti a zacházení s hotovostí obecně je rájem na zemi. Dostanu částku celou a mezinárodní židovská organizace zvaná bankovní sektor ať se nakrmí na někom jiném.😄 Je fakt, že v peněžence těžko mohu jít do mínusu, ale zase na druhou stranu nedostanu pokutu, že jí mám prázdnou.😄

Neblbněte lidem hlavu
https://www.banky.cz/prehled-a-porovnani/bezny-ucet/ucet/

8.9.2021 13:56
assil

XXX.XXX.225.195

Neblbněte lidem hlavu
https://www.banky.cz/prehled-a-porovnani/bezny-ucet/ucet/

No jen co vím třeba Raifka měla ještě poměrně nedávno podmínku x tisíc měsíčně a spořka ještě před rokem tenhle zdarma účet neměla. K těmhle účtům zdarma je dokopal v podstatě až koronáč a je otázka, jak dlouho jim to vydrží. Třeba podmínka platby kartou je docela populární.

neverend

8.9.2021 14:38
neverend

XXX.XXX.213.247

Blbnout hlavu lidem? 😄 To už víc ani nejde.😄 Nikomu se nevysmívám, ale dávat někomu dobrovolně peníze za to, že mi je jako schová? 😄 Kdyby se jednalo o milióny, tak se to dá pochopit, ale pár fufníků? A ještě v tom hledat výhody? Nezlobte se nikdo na mě, ale nechat se obírat a ještě si to chválit..😄 To už vyžaduje notně zblblou populaci systémem.😄 Píšu nezlobte se na mě nikdo, tak ne že mně budete někdo zase nadávat.🙂

8.9.2021 15:46

@neverend

Nadávat vám nebudu, ale musím obecně říct, že vám tak nějak nezávidím s čím vším si děláte starosti.
Samozřejmě člověk se musí chovat zodpovědně a tak nějak přemýšlet, ale někdy mi vaše příspěvky připadají lehce paranoidní...a je jedno, jestli oprávněně a nebo ne.
Prostě někdy si říkám "vaše starosti na mojí hlavu", to je furt něco...tady mě můžou sledovat, tady si strhnou za to, že mám u nich fufníky...takže to bude poplatek v řádech mini fufníků, které absolutně ve svém rozpočtu nepoznám atd atd.

Jsem normální člověk...z práce do práce, nějaké to volno, dovolená, peněz tak akorát, mohlo by být i víc, ale mám kde bydlet, co jíst, jezdím autem a můžu si dovolit ten "luxus" držet si dva velký psy. Naštěstí i zdravíčko zatím slouží...ťuk ťuk.
A snažím se žít v poklidu a mít co nejmíň starostí a fakty se nehodlám stresovat tím, jestli mě nějaká tajná služba sleduje z vesmíru přes satelit, jestli mi banka strhne poplatek v řádech jednokorun, jestli mi náhodou někdo neodposlouchává telefon, jestli.....

Proč???

Večer přijedu z práce, vezmu moje psí holky, půjdeme se projít, pak se napapáme, pomazlíme, posedíme na zahradě a pak hurá do postýlky....včera jsem jim skládala z kartonů takové harmoniky, motýlky...vydržely u toho skoro 40 minut, jak je to bavilo........dneska máme v plánu dělat papírový vlašťovky.
Vždyť je to tááák jednoduché....carpe diem

neverend

8.9.2021 17:19
neverend

XXX.XXX.213.247

To já samozřejmě taky žiju celkem normální život, ale také mi záleží aby to tak zůstalo.🙂 V demokracii by to tak ale mělo fungovat. Vlastně je to boj, co si necháte líbit a co už ne. A pokud se na to podíváte zpětně na tuto problematiku, tak potěš koště kam jsme už ty psychopaty nechali zajít. Horší než za komunistů a to je co říct. Ti by je hnali v továrně kdyby se k nim chovali jako dnes k dělníkům. Dohled kamerových systémů je jen vrcholek ledovce. Nedávno mě dostal kámoš když smolil slohové cvičení o tom jak miluje řiditele a celou firmu a jak je šťasten z možnosti pracovat pro společnost.😄 Tvl to je jak mateřská školka.😄 To vyznělo jak kdyby tam byl manager na vysokém postu a on je tam řadový dělňas.😄 Ještě první máj a soudruzi pod rouškou demokracie jsou zase tady.🙂

8.9.2021 22:48
Agnes1

XXX.XXX.76.82

Vy určitě nemáte psa na zahradě. Mohl by ho někdo ukrást.

neverend

8.9.2021 23:00
neverend

XXX.XXX.213.247

Agnes1 napsal(a):
Vy určitě nemáte psa na zahradě. Mohl by ho někdo ukrást.

To opravdu nemám psa na zahradě.😄 Ovšem ne z důvodu že by jí někdo ukradl, ale spíš že raději chrápe doma v pelechu.🙂

8.9.2021 23:07

neverend napsal(a):
To já samozřejmě taky žiju celkem normální život, ale také mi záleží aby to tak zůstalo.🙂 V demokracii by to tak ale mělo fungovat. Vlastně je to boj, co si necháte líbit a co už ne. A pokud se na to podíváte zpětně na tuto problematiku, tak potěš koště kam jsme už ty psychopaty nechali zajít. Horší než za komunistů a to je co říct. Ti by je hnali v továrně kdyby se k nim chovali jako dnes k dělníkům. Dohled kamerových systémů je jen vrcholek ledovce. Nedávno mě dostal kámoš když smolil slohové cvičení o tom jak miluje řiditele a celou firmu a jak je šťasten z možnosti pracovat pro společnost.😄 Tvl to je jak mateřská školka.😄 To vyznělo jak kdyby tam byl manager na vysokém postu a on je tam řadový dělňas.😄 Ještě první máj a soudruzi pod rouškou demokracie jsou zase tady.🙂

Vlastně je to boj, co si necháte líbit a co už ne.

No, jestli to u mě nebude tím, že žiju tak, že se mě většina věcí "necháte si tohle líbit" netýká. A i když se ještě necítím jako úplně stará bába, tak už jsem hodně stará na to, abych bojovala s větrnými mlýny a nebo bojovala za někoho, pokud to není někdo blízký.
Prostě nepůjdu demonstrovat, aby si homosexuálové mohli adoptovat děti, nebudu se rozčilovat, že se děti ve škole musí testovat na covid a už vůbec nehodlám vést sáhodlouhé debaty o politice. Život utíká tak rychle, čím jsem starší, tak tím utíká rychleji a rychleji a já si nehodlám ukrajovat debatami o tom, co by ti nebo oni měli a nebo neměli dělat. Největší zklamání pro mě bylo referendum o vstupu do EU...já tam nechtěla a hlasovala jsem NEE, no a co se stalo?? Lidi mě přehlasoval. No dobrá, tak snad to nebude tak hrozný a hele, ono je to z mého pohledu horší a horší.
Myslela jsem, že po revoluci budu žít v zemi, které nebude jiný stát diktovat, co má dělat a ona se historie opakuje, akorát už to není Moskva, ale Brusel a tak bych mohla stát a dupat že to chci jinak a co si vydupu?? NIC. Takže dupat nebudu a budu doufat, že to nějak dopadne.

Nemůžu zařídit, aby nikde nebyly války, aby lidi byli všude šťastní, poctiví, aby se jim dobře žilo. Nemůžu zařídit, aby se neznečišťovaly oceány, aby se nekácely deštné pralesy, prostě na něco jsem malá paní, Jitřenky řídí kokrhání.
Mojí starostí je postarat se o sebe a o všechny moje blízké, mojí starostí je podat kamarádům pomocnou ruku, pokud to budou potřebovat a pokud to bude v mých silách, mojí starostí je postarat se o mojí maminku, mojí starostí je být bezpečným milujícím přístavem pro moje dospělé děti, mojí starostí je nasypat v zimě ptáčkům, přispět na pejsky a pokud najdu opuštěný koťátko, tak se o něj postarat. Mojí starostí je uspat večer moje štěňátko poté, co jsem se postarala o to, aby mělo dobře napapaný bříško. Prostě těch "malých" starostí je hromada a já nejsem člověk, který má energii a potenciál bojovat boje, které vybojovat nemůžu.

Někdo může argumentovat, že kdyby si tohle řekl každej.....a bude mít pravdu, ale moje životní zkušenost prostě je, že je to promrhanej čas.

8.9.2021 23:15
Terven

XXX.XXX.110.191

Někdo může argumentovat, že kdyby si tohle řekl každej.....a bude mít pravdu, ale moje životní zkušenost prostě je, že je to promrhanej čas.

Kdyby si tohle řekl každej, to by byl na zemi ráj

neverend

9.9.2021 00:27
neverend

XXX.XXX.213.247

Vlastně je to boj, co si necháte líbit a co už ne.

No, jestli to u mě nebude tím, že žiju tak, že se mě většina věcí "necháte si tohle líbit" netýká. A i když se ještě necítím jako úplně stará bába, tak už jsem hodně stará na to, abych bojovala s větrnými mlýny a nebo bojovala za někoho, pokud to není někdo blízký.
Prostě nepůjdu demonstrovat, aby si homosexuálové mohli adoptovat děti, nebudu se rozčilovat, že se děti ve škole musí testovat na covid a už vůbec nehodlám vést sáhodlouhé debaty o politice. Život utíká tak rychle, čím jsem starší, tak tím utíká rychleji a rychleji a já si nehodlám ukrajovat debatami o tom, co by ti nebo oni měli a nebo neměli dělat. Největší zklamání pro mě bylo referendum o vstupu do EU...já tam nechtěla a hlasovala jsem NEE, no a co se stalo?? Lidi mě přehlasoval. No dobrá, tak snad to nebude tak hrozný a hele, ono je to z mého pohledu horší a horší.
Myslela jsem, že po revoluci budu žít v zemi, které nebude jiný stát diktovat, co má dělat a ona se historie opakuje, akorát už to není Moskva, ale Brusel a tak bych mohla stát a dupat že to chci jinak a co si vydupu?? NIC. Takže dupat nebudu a budu doufat, že to nějak dopadne.

Nemůžu zařídit, aby nikde nebyly války, aby lidi byli všude šťastní, poctiví, aby se jim dobře žilo. Nemůžu zařídit, aby se neznečišťovaly oceány, aby se nekácely deštné pralesy, prostě na něco jsem malá paní, Jitřenky řídí kokrhání.
Mojí starostí je postarat se o sebe a o všechny moje blízké, mojí starostí je podat kamarádům pomocnou ruku, pokud to budou potřebovat a pokud to bude v mých silách, mojí starostí je postarat se o mojí maminku, mojí starostí je být bezpečným milujícím přístavem pro moje dospělé děti, mojí starostí je nasypat v zimě ptáčkům, přispět na pejsky a pokud najdu opuštěný koťátko, tak se o něj postarat. Mojí starostí je uspat večer moje štěňátko poté, co jsem se postarala o to, aby mělo dobře napapaný bříško. Prostě těch "malých" starostí je hromada a já nejsem člověk, který má energii a potenciál bojovat boje, které vybojovat nemůžu.

Tak ono já taky nespasím svět.🙂 Spíš myslím aby člověk ještě zůstal člověkem a ne loutkou s "apkou" na život.🙂 Mohl žít a o svém životě svobodně rozhodovat a zároveň ctít stejné právo těch druhých. Pokud nic jiného proto nemohu udělat, tak alespoň ten názor na věc si uchovám. 🙂 Je mi jasné že lidi pokud budou mít do žlabu tak jejich smýšlení bude pohodlné, ale oni brzy do toho žlabu mít nebudou tolik a to by mohli zlobit.🙂 To je hlavní důvod toho mít vše pod kontrolou. Nikdy žádný režim neměl takové technické možnosti jako teď. A jednou mohou vést naši vůdci zem a Vás špatně a to opravdu hodně špatně.Je zcela jedno pod jakou vlajkou či ideologií. Půjde s tím něco udělat ve světě absolutní kontroly? Nebojte se, tyto obavy má mnohem víc lidí než jen já a jsou to lidé velmi vzdělaní až geniální někteří.🙂 Mnoho z nich pracuje na opravdu významných pozicích. To byl vlastně i E.Snowden. Akorát to chlapec neunesl na čem vlastně pracoval.🙂 Hodně to vadilo aby někdo ukázal lidem pravdu o technologii.😒

9.9.2021 06:55

Tak ono já taky nespasím svět.

Ne nespasíte. Vy nás chcete jenom strašit a nas.rat. A plácat o větrných mlýnech.

9.9.2021 07:11

neverend napsal(a):

Horší než za komunistů? Tvrzení člověka, vydávajícího se za navrátivšího se emigranta, který tu spokojeně podniká... Když je to tady tak strašné, proč se nesbalíte a neodfrčíte za taťkem do USA? Asi proto, že taťka v USA je jen pohádka, že.
Trousíte zde svoje moudra, strachy, paranoiu - mezi ženskýma, které sem chodí pokecat o psech. Divím se, že vám to tu ještě některé holky žerou.

9.9.2021 07:44

Když je to tady tak strašné, proč se nesbalíte a neodfrčíte za taťkem do USA?

No protože je to tam jetě horší. Třeba je to zběhlý voják - poslali by ho do Mali (třeba).
A nebo je jenom navedenej.

9.9.2021 08:29
assil

XXX.XXX.225.195

Horší než za komunistů? Tvrzení člověka, vydávajícího se za navrátivšího se emigranta, který tu spokojeně podniká... Když je to tady tak strašné, proč se nesbalíte a neodfrčíte za taťkem do USA? Asi proto, že taťka v USA je jen pohádka, že.
Trousíte zde svoje moudra, strachy, paranoiu - mezi ženskýma, které sem chodí pokecat o psech. Divím se, že vám to tu ještě některé holky žerou.

Jako zdrhat do USA, kde už jede marxismus leninismus na plný koule, to by mohl dneska jen šílenec.
V Evropě to má vždycky trochu zpoždění, ale dočkáme se taky. Jo, za tohle jsme klíčema necinkali.

9.9.2021 08:36

Horší než za komunistů? Tvl, myslela jsem, že už jsem od pana kecala četla všechno....

9.9.2021 08:38

neverend napsal(a):
Tak ono já taky nespasím svět.🙂 Spíš myslím aby člověk ještě zůstal člověkem a ne loutkou s "apkou" na život.🙂 Mohl žít a o svém životě svobodně rozhodovat a zároveň ctít stejné právo těch druhých. Pokud nic jiného proto nemohu udělat, tak alespoň ten názor na věc si uchovám. 🙂 Je mi jasné že lidi pokud budou mít do žlabu tak jejich smýšlení bude pohodlné, ale oni brzy do toho žlabu mít nebudou tolik a to by mohli zlobit.🙂 To je hlavní důvod toho mít vše pod kontrolou. Nikdy žádný režim neměl takové technické možnosti jako teď. A jednou mohou vést naši vůdci zem a Vás špatně a to opravdu hodně špatně.Je zcela jedno pod jakou vlajkou či ideologií. Půjde s tím něco udělat ve světě absolutní kontroly? Nebojte se, tyto obavy má mnohem víc lidí než jen já a jsou to lidé velmi vzdělaní až geniální někteří.🙂 Mnoho z nich pracuje na opravdu významných pozicích. To byl vlastně i E.Snowden. Akorát to chlapec neunesl na čem vlastně pracoval.🙂 Hodně to vadilo aby někdo ukázal lidem pravdu o technologii.😒

A to je přesně to o čem mluvim......

To je hlavní důvod toho mít vše pod kontrolou.

Taky si dovolím mít vlastní názor...nikdo nemůže mít VŠECHNO pod kontrolou, tak max záleží na počtu věcí, které pod kontrolou mít můžete. Bohužel to často nezávisí na tom, co by člověk chtěl, ale na kolik má finance.
Chtěla bych mít obrovský pozemek a vysokánskou zdí, nejlépe energeticky soběstačný, ale ne kvůli tomu, že se bojím technologií, ale proto, že jsem prostě čím dál větší introvert a tak bych si prostě zalezla do svého hradu a vycházela do civilizace jen, abych doplnila zásoby. No nemůžu, prostě se mi nepodařilo být miliardářem.

Půjde s tím něco udělat ve světě absolutní kontroly?

A o tom to je.....a co bych s tím dělala ve světě, kde by ta absolutní kontrola nebyla?? Já Sardullah z malého okresního města, která navíc není aktivní a ze slova "angažovat" se jí dělá husí kůže.

Nebojte se, tyto obavy má mnohem víc lidí než jen já a jsou to lidé velmi vzdělaní až geniální někteří.

Já se nebojím, jsem upřímně ráda, že mezi takové lidi nepatřím. A nemyslete, není to naivita, vím nebo lépe řečeno tuším, co všechno technologie dokážou...všecko a nebo skoro všecko. A opakuji, jsem momentálně člověk na kterýho můžou ty technologie klidně nasadit....unudim je k smrti

9.9.2021 08:53

Mně zas nefunguje bezkontaktní nálepka na kartě!

9.9.2021 08:58

"V Evropě to má vždycky trochu zpoždění, ale dočkáme se taky. Jo, za tohle jsme klíčema necinkali."

a za TOHLE, to tohle tady a teď, jsme cinkali?

"Horší než za komunistů?"
jo, je to horší, něco je horší
tohle tady je brutální konzum, konzum a nic než konzum
ne svoboda, ale spotřeba...........

9.9.2021 09:07

Mně zas nefunguje bezkontaktní nálepka na kartě!

Co to je?

9.9.2021 09:09
assil

XXX.XXX.225.195

"V Evropě to má vždycky trochu zpoždění, ale dočkáme se taky. Jo, za tohle jsme klíčema necinkali."

a za TOHLE, to tohle tady a teď, jsme cinkali?

"Horší než za komunistů?"
jo, je to horší, něco je horší
ne svoboda, ale spotřeba...........

Prozatím je to hlavně ten konzum a tomu se člověk může vyhnout když chce. Doublethink začíná zatím tak lehce, ale během pár let to přitvrdí podle vzoru západu do tvrdého komunismu a za to jsem fakt necinkala. No jo, kdo ten 89 zažil a teď vidí, jak se historie opakuje, tak prostě nevěří vlastním očím.

9.9.2021 09:21
Šarina

XXX.XXX.243.72

Horší než za komunistů? Tvl, myslela jsem, že už jsem od pana kecala četla všechno....

V určitém smyslu je to ale bohužel pravda!!!

Protože za komoušů byl nepřítel jasnej.
Cokoliv člověk slyšel (měl- li dobrou výchovu z domova a v hlavě mozek), tak cokoliv slyšel, tak si to přeložil.
Nikdo nás neoblbnul, když jsem si chtěla poslechnout svobodnej názor, tak jsem věděla kdy a co naladit.
Věděla jsem, s kým si povídat a o čem.
Atd...

Podívejte se dneska, co se na nás valí z údajně svobodných medií.
Např. o covidu tam v podstatě není nestranný komentář nebo zpráva bez jasně cíleného podtextu.
I u té vracené zkur..vené AZ, jejíž první dávka kupř. mým rodičům (82 +87 let) totálně rozhodila zdraví (táta vlivem krevních sraženin prakticky oslepl a musí už na druhou operaci), je podáváno tak, že "se nevypotřebovala, protože lidi podlehli dezinformacím na sociálních sítích".
A ani slovo kritickém názoru, o rizicích, nežádoucích účincích atd... to vše v demokratické a svobodné zemi.

Když si chci poslechnout slova odborníků mimo oficiální chór, tak je nenajdu ani v žádném rádiu, ani v žádné TV, ale dokonce už ani na YT.
Demokraticky jsme se dostali do totální... jak to napsat... no, prostě TAM.

Chce se mi z toho zvracet a lituju naše děti a jejich děti.
Nepřítel je teď mnohem méně viditelný a ony jsou mnohem méně "proškoleny životem".

9.9.2021 09:31

Bohužel, to je kapitalismus. Od slova kapitál. A aby kapitalista mohl násobit kapitál, musí vyrábět. A aby mohl vyrábět, musí se prodávat - spotřebovávat.
A o tom všem ostatním se jenom kecá, hlavně o ekologii.
A pak se také vykládá o tom, že staří jsou hloupí, ale oni si umí zprávy přebrat, jak píše šarina, na rozdíl od těch mladých, kteří jsou sice chytří, ale neskutečně hloupí.

9.9.2021 09:44

Šarina napsal(a):
V určitém smyslu je to ale bohužel pravda!!!

Protože za komoušů byl nepřítel jasnej.
Cokoliv člověk slyšel (měl- li dobrou výchovu z domova a v hlavě mozek), tak cokoliv slyšel, tak si to přeložil.
Nikdo nás neoblbnul, když jsem si chtěla poslechnout svobodnej názor, tak jsem věděla kdy a co naladit.
Věděla jsem, s kým si povídat a o čem.
Atd...

Podívejte se dneska, co se na nás valí z údajně svobodných medií.
Např. o covidu tam v podstatě není nestranný komentář nebo zpráva bez jasně cíleného podtextu.
I u té vracené zkur..vené AZ, jejíž první dávka kupř. mým rodičům (82 +87 let) totálně rozhodila zdraví (táta vlivem krevních sraženin prakticky oslepl a musí už na druhou operaci), je podáváno tak, že "se nevypotřebovala, protože lidi podlehli dezinformacím na sociálních sítích".
A ani slovo kritickém názoru, o rizicích, nežádoucích účincích atd... to vše v demokratické a svobodné zemi.

Když si chci poslechnout slova odborníků mimo oficiální chór, tak je nenajdu ani v žádném rádiu, ani v žádné TV, ale dokonce už ani na YT.
Demokraticky jsme se dostali do totální... jak to napsat... no, prostě TAM.

Chce se mi z toho zvracet a lituju naše děti a jejich děti.
Nepřítel je teď mnohem méně viditelný a ony jsou mnohem méně "proškoleny životem".

Já teda k tomu, abych si udělala názor, nepotřebuji nápovědu médií.
Co se týká očkování proti covidu a možných rizicích, např. zvýšené srážlivosti krve, se píše od podzimu. Nemám dojem, že by se něco tajilo. Akorát ty nežádoucí účinky a komplikace jsou v tom množství očkovaných lidí nevýznamné, a pozitiva z očkování silně převažují nad negativy.
Je mi líto, že zrovna vaši rodiče si vytáhli černého petra.

9.9.2021 09:48
Terven

XXX.XXX.110.191

Mně už to teda místy přijde srovnatelný...

9.9.2021 09:49
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Co se týká očkování proti covidu a možných rizicích, např. zvýšené srážlivosti krve, se píše od podzimu. Nemám dojem, že by se něco tajilo. Akorát ty nežádoucí účinky a komplikace jsou v tom množství očkovaných lidí nevýznamné, a pozitiva z očkování silně převažují nad negativy.

s tím souhlasím, otázka ovšem je, kde se za čas dostat k těm totálně nezkresleným informacím. Ono se opravdu ohýbá všechno. Dneska nakašírujete díky technice bohužel snad všechno.

9.9.2021 09:50
assil

XXX.XXX.225.195

Nejsou nevýznamné, jen když si někdo stěžuje, je poslán do patřičných mezí, případně k psychiatrovi a veřejně se o tom mlčí.

9.9.2021 09:52
assil

XXX.XXX.225.195

Zrzavci napsal(a):

s tím souhlasím, otázka ovšem je, kde se za čas dostat k těm totálně nezkresleným informacím. Ono se opravdu ohýbá všechno. Dneska nakašírujete díky technice bohužel snad všechno.

No právě, že aby si člověk udělal názor, potřebuje informace a ty dneska v běžných médiích už nesežene.
Viz třeba Afghánistán, dá se dopídít proč to dopadlo tak jak to dopadlo, ale člověk tomu musí věnovat hodně času a energie a žádný oficiální novinář není už dnes natolik novinář, aby se po tom pídil a zveřejnil to.

9.9.2021 09:52
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

já mám dotaz - zda neutnout tohlé téma? Evidentně to vícero lidem nedělá úplně dobře a kdo má všech pět pohromadě, tak si spoustu věcí uvědomuje i bez toho.... a tady tohle by mělo být čoklidí fórum, kde by lidi měli primárně čerpat informace (nezkreslený ) a nebo dobrou náladu z ptákovin a blbostí.
To jen tak, nápad, ve vztahu k ostatním, je mi jasný, že debata na diskuzi si žije vlastním životem a kdo nechce, tak sem nemusí, ale evidentně podle reakcí , to tak jednoduchý nejni.

9.9.2021 09:59

assil napsal(a):
Nejsou nevýznamné, jen když si někdo stěžuje, je poslán do patřičných mezí, případně k psychiatrovi a veřejně se o tom mlčí.

Nemyslela jsem nevýznamné pro toho konkrétního člověka, ale statisticky.

9.9.2021 10:06

Zrzavci napsal(a):

Nezkreslené informace... jaké to jsou? Že je tráva zelená a nebe modré?
Nikdy tu nebyly nezkreslené informace. Vždycky byly poplatné tomu, kdo je poskytoval, nebo tomu, čemu měly/mají sloužit. V minulosti jako dnes. A když píšu minulost, myslím tím nejen éru vlády komunistů, ale minulost celou.

9.9.2021 10:18

Jsem z rodiny, kterou minulý režim výrazně perzekuoval, babička dodnes, při zmínce o KSČ, chytá mdloby. Ne, nedá se to srovnávat.

Ad informace - dokud lidi používali kritické myšlení, bylo to ok. Dnes jen zapnou TV, rádio, net a vše vnímají jako pravdu a nic než pravdu... Njn.

9.9.2021 10:25

No a kouzlo nechtěného...já se vrátím zpět k tématu....psice na zahradě štěkají a dost brutálně, takže jdu osvobodit pošťáka a poštu převezmu do ručky, ono je to trochu challenge, Gina si stoupne, opře se o branku, sice je mezi ní a pošťákem mříž, ale defakto si koukají do očí.

9.9.2021 10:30
Terven

XXX.XXX.110.191

Jsem z rodiny, kterou minulý režim výrazně perzekuoval, babička dodnes, při zmínce o KSČ, chytá mdloby. Ne, nedá se to srovnávat.

Ad informace - dokud lidi používali kritické myšlení, bylo to ok. Dnes jen zapnou TV, rádio, net a vše vnímají jako pravdu a nic než pravdu... Njn.

Upřímně, přijde mi alarmující způsob, jakým značná část mladých dneska získává informace.
Úplně typický příklad za všechny - dotaz ve skupině Výživa a krmení koní - bez interpunkce a bez otazníku na konci, zdali kůň může žrát xxx (nepamatuju se, co konkrétně).
Pod ním jediná odpověď, že to kůň může žrát, protože dotyčný to běžně dává.
Následuje děkovná odpověď od tazatele se spoustou šťastných smajlíků.

9.9.2021 10:31
assil

XXX.XXX.225.195

Nemyslela jsem nevýznamné pro toho konkrétního člověka, ale statisticky.

Statistika je díky tomu jiná než se oficiálně uvádí.

9.9.2021 10:34
assil

XXX.XXX.225.195

Já myslím, že třeba Tommy Robinson by určitě nesouhlasil. A mnozí další s ním.

9.9.2021 10:36
assil

XXX.XXX.225.195

Terven napsal(a):
Upřímně, přijde mi alarmující způsob, jakým značná část mladých dneska získává informace.
Úplně typický příklad za všechny - dotaz ve skupině Výživa a krmení koní - bez interpunkce a bez otazníku na konci, zdali kůň může žrát xxx (nepamatuju se, co konkrétně).

No bohužel kritické myšlení není součástí školních osnov, dřív se ho člověk naučil doma, dneska ti salámisti, kterým je všechno jedno, dokud se jich to netýká, to děti nemají šanci naučit, když tím sami neoplývají.

9.9.2021 10:42
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Ono je to strašně těžké. Ale myslím si, že se stále máme lépe než kde jinde. Podívám se na východ, na západ, na sever i jih, lhostejno jak daleko, pořád vidím větší problémy, než máme my tady.
Můžu se mýlit, nikdy jsem nežila nikde jinde než v ČR. Stejně se stěhovat do zahraničí nechystám.

9.9.2021 10:47
Terven

XXX.XXX.110.191

Varaxi napsal(a):
Ono je to strašně těžké. Ale myslím si, že se stále máme lépe než kde jinde. Podívám se na východ, na západ, na sever i jih, lhostejno jak daleko, pořád vidím větší problémy, než máme my tady.
Můžu se mýlit, nikdy jsem nežila nikde jinde než v ČR. Stejně se stěhovat do zahraničí nechystám.

Jj, ale to si spíš myslím, že je o štěstí než že by to byla něčí zásluha.

9.9.2021 11:37

Terven napsal(a):

Za poslední dny získávám stále větší přesvědčení, že lidstvo blbne.....
Stačí si přečíst denní tisk, a to jsem dobré 2 týdny zprávy vůbec nečetla....

9.9.2021 11:57
Terven

XXX.XXX.110.191

Za poslední dny získávám stále větší přesvědčení, že lidstvo blbne.....
Stačí si přečíst denní tisk, a to jsem dobré 2 týdny zprávy vůbec nečetla....

Já mám poslední dobou tentýž pocit- že to prostě pomalu, ale jistě spěje do kopru. Že lidská civilizace už je za zenitem a lepší to nebude. Že zborcenej systém už de fakto funguje jen díky schopným jedincům.
Že generace, která v současnosti hýbe světem, je nastavená na konzum a úspěch. Že nás zahubí informační technologie...
Ale občas mě napadá, jestli takový myšlenky nejsou k věku a jestli to moji rodiče v mým věku neviděli stejně

9.9.2021 12:07

Do pryč spěje civilizace euroamerická. Ale "vstanou noví bojovníci". Podívejte se, kde byla Persie, když "my jsme tu skákali po stromech". A podívejte se, kde je dnes. Takový koloběh to je.
A že si v ČR žijeme jako prasátka v žitě......To je prostě akt, i když nevím, čí zásluha.
Určitě předků. A že bude hůř, to vím taky. Jen nevím, jak je to s tím koronavirem. A že jsem šťastná generace, která prožila život v míru ( aspoň na našem území ).

9.9.2021 15:23
Šarina

XXX.XXX.243.72

orionka: A že jsem šťastná generace, která prožila život v míru ( aspoň na našem území ).

Jojo... až tedy na osmašedesátej. Byla jsem dítě, ale o to víc si tu nemírovou drsnost v pražských ulicích pamatuju.

9.9.2021 15:39

68 nebyl nemírový. 68 byl důsledek studené války. Kdyby nebyl spojenecky mírový, tak v těch plných ulicích byly mrtvých tisíce. Já to neobhajuju, ale při vědomí, že ve stejné době probíhala na druhém konci světa Vietnamská válka, tak proti ní je to jen malé bebíčko, které si neustále foukáme.

9.9.2021 16:32

Teď jsem narazila na článek
https://echo24.cz/a/S7gm2/v-kanade-se-zacalo-s-palenim-zakazanych-knih-na-hranici-skoncil-i-asterix-a-tintin?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=612700&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=cSpwr2sfGbH-202109091202&dop_id=13367907

Tak mě už zůstává rozum stát.......pálení knih?? To jako vážně??

No jo no, jsou to vypatlanci, ta Školní katolická rada Providence.

9.9.2021 16:45

Rozum zůstává stát.......ale echo24.cz je prapodivný web.
( Víte, že už Masaryk říkal - nevěřte všemu, co čtete na internetu ). Já zastávám názor "není šprochu.....", ale když se pak na ten šproch nabalí a zveličí......

9.9.2021 16:50

...echo24.cz je prapodivný web.

Přesně tak!

neverend

9.9.2021 18:10
neverend

XXX.XXX.213.247

Skoro by se zapomnělo na válku Čína vs USA.🙂 Nedostatky zboží a prudké zvyšování cen nejsou ani zdaleka jen prací covidu. Samozřejmě nás čeká nelehká doba plná nepokojů a porušování územních dohod a obchodních vztahů. Konec konců i zpráva o globálním stavu klimatu klidu zrovna moc nepřidá. USA podle mého názoru nyní bude mít svých starostí dost a pomaličku se začíná stahovat z míst, která dřív byla v jejich moci. Podle mě Čína již vyhrála a Rusko se chystá získat vliv ve východní Evropě. NATO je plné rozporů a spojené státy budou naléhat na zvýšení rozpočtů ze strany svých čelnů. Do pár let uvidíme asi věci víc šokující než pálení knih v Kanadě.🙂

9.9.2021 20:39

neverend napsal(a):
Skoro by se zapomnělo na válku Čína vs USA.🙂 Nedostatky zboží a prudké zvyšování cen nejsou ani zdaleka jen prací covidu. Samozřejmě nás čeká nelehká doba plná nepokojů a porušování územních dohod a obchodních vztahů. Konec konců i zpráva o globálním stavu klimatu klidu zrovna moc nepřidá. USA podle mého názoru nyní bude mít svých starostí dost a pomaličku se začíná stahovat z míst, která dřív byla v jejich moci. Podle mě Čína již vyhrála a Rusko se chystá získat vliv ve východní Evropě. NATO je plné rozporů a spojené státy budou naléhat na zvýšení rozpočtů ze strany svých čelnů. Do pár let uvidíme asi věci víc šokující než pálení knih v Kanadě.🙂

Podle mě je tohle opsané z netu. Já zprávy a blbosti nečtu, televizi nemám, tak nevím, ale tyhle krávoviny písávali na každém druhém internetu.

9.9.2021 22:05
Agnes1

XXX.XXX.76.82

Neverend měl byste se dat k prepperum

neverend

9.9.2021 22:43
neverend

XXX.XXX.213.247

Agnes1 napsal(a):
Neverend měl byste se dat k prepperum

Na to mě neužije.🙂 Nejsem ani komunitně založený člověk a popravdě považuji tyhle spolky za mírně řečeno pošetilé a s mírně bláznivými představami o postapo světě.🙂

Megi: Neopsal jsem to z netu, ale včera to dávali v televizi.😀 Kdybyste jí měla, tak jste to viděla taky.🙂

11.9.2021 00:26
Šarina

XXX.XXX.243.72

68 nebyl nemírový. 68 byl důsledek studené války. Kdyby nebyl spojenecky mírový, tak v těch plných ulicích byly mrtvých tisíce. Já to neobhajuju, ale při vědomí, že ve stejné době probíhala na druhém konci světa Vietnamská válka, tak proti ní je to jen malé bebíčko, které si neustále foukáme.

Nechci si hrát se slovíčky.
Možná 1968 "nebyl nemírový" (třikrát jsem si to přeříkala, stejně moc nerozumím), ale byla to prostě okupace.Se svými stovkami mrtvých a s xy statisíci zničených životů. Které se nedají spočítat, protože nejde jen o ty přímo postižené, ale o celé rodiny, příbuzné... potomky....

Vietnamská válka se s tím srovnat nedá, už jenom proto, že se to navzájem nijak nepotkalo. Jedno dění nelze relativizovat jiným.
Ale považovat okupaci Československa za "bebíčko"... tak to pardon. Ty zničené životy jsou naprosto reálné.
A nedá se to vrátit.
Prostě prožijete (nějaký) život - a umřete.

neverend

11.9.2021 02:21
neverend

XXX.XXX.213.247

Oběti má i tento režim a to nemalé.🙂

11.9.2021 07:37

neverend napsal(a):
Oběti má i tento režim a to nemalé.🙂

Jaké oběti? Někdo někomu v něčem brání? Někdo je souzen a zavírán ve vykonstruovaných procesech? Jsou popravováni nevinní? Něčí děti nemohou studovat kvůli názorům a činnosti rodičů? Někdo je nucen k emigraci pro svoji nepohodlnost režimu? Někomu je kvůli názorům bráněno vykonávat svou profesi?

11.9.2021 08:45
rapotacka11

XXX.XXX.224.71

Balu
Opakujete do zblbnutí co hlásá TV a spol.
Tu dobu pamatuji, znám i lidi, kteří emigrovali.
Nebyli nepohodlní nikomu, jedni byli nepřizpůsobiví,
dopadli podobně jako Lenka Kořínková=žádná sláva.
Někteří byli opravdu dobří, zmizli za lepším !!!
Dobře se tam chytli, ale vrátili se. Měli zkušenosti,
věděli o čem je ten sladký život na západě a hned
tak je něco nezaskočilo
i když někoho jo, třeba A. Gondolán. Než pochopil,
jak to tady chodí, odrbali ho donaha.
Proč odjel Kundera? Kdo mu ubližoval?
Jeho žena někde napsala, že to byla životní chyba
a mrzí je to celý život.
Mrtví? Třeba na hranicích? Věděli, že se tam hlídá
a střílí, lezli tam s tím rizikem.
A procesy? Popravy? Kolaborace s Němci.
A politické procesy? Šli proti režimu, zaplatili, to se stává.
Nezlehčuji to, ale byla taková doba.
Mě spíš zajímá, kdy bude podobný proces s Bakalou.
O vodě raději ....
Máte zvláštní vidění.

11.9.2021 08:55

Šarina napsal(a):
Nechci si hrát se slovíčky.
Možná 1968 "nebyl nemírový" (třikrát jsem si to přeříkala, stejně moc nerozumím), ale byla to prostě okupace.Se svými stovkami mrtvých a s xy statisíci zničených životů. Které se nedají spočítat, protože nejde jen o ty přímo postižené, ale o celé rodiny, příbuzné... potomky....

Vietnamská válka se s tím srovnat nedá, už jenom proto, že se to navzájem nijak nepotkalo. Jedno dění nelze relativizovat jiným.
Ale považovat okupaci Československa za "bebíčko"... tak to pardon. Ty zničené životy jsou naprosto reálné.
A nedá se to vrátit.
Prostě prožijete (nějaký) život - a umřete.

"Nebyl nemírový" jsem si přeložila jako "byl mírový". Nebo ne?

11.9.2021 08:55
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

assil napsal(a):
No jen co vím třeba Raifka měla ještě poměrně nedávno podmínku x tisíc měsíčně a spořka ještě před rokem tenhle zdarma účet neměla. K těmhle účtům zdarma je dokopal v podstatě až koronáč a je otázka, jak dlouho jim to vydrží. Třeba podmínka platby kartou je docela populární.

Nečetla jsem všechno, jen k tomule... U spořky mám účet několik let zdarma , úplně stejně to má rodina a známí, rozhodně to nesouvisí s koronou, protože to je déle. Před tím jsem něco málo platila za vedení účtu, ale stačí zajít na pobočku a říct jim, že přecházíte k jiné bance, kde budete mít účet zdarma a paní najednou začne dělat překvapenou, že jste jejich dlouhodobý klient a jakto, že to ještě nemáte zdarma u nich, že to je nějaké nedorozumění, že to hned zařídí, no a najednou to jde .

11.9.2021 09:50

marcelaamax napsal(a):
Nečetla jsem všechno, jen k tomule... U spořky mám účet několik let zdarma , úplně stejně to má rodina a známí, rozhodně to nesouvisí s koronou, protože to je déle. Před tím jsem něco málo platila za vedení účtu, ale stačí zajít na pobočku a říct jim, že přecházíte k jiné bance, kde budete mít účet zdarma a paní najednou začne dělat překvapenou, že jste jejich dlouhodobý klient a jakto, že to ještě nemáte zdarma u nich, že to je nějaké nedorozumění, že to hned zařídí, no a najednou to jde .

To jste měla štěstí 🍀zkusila jsem to zrovna tak, jako Vy před koronou, a to jsem u ČS byla klientem v podstatě mnoho desítek let...vkladní knížka, spoření mladých, novomanželská půjčka a účty...ještě jsem pro ně dělala výzkumy za úplatu v poslední době, asi 3 roky, v diskuzním fóru, testovali jsme George, vybírali reklamy a jiné....že prý se mi ozvou z centrály a nic. Pak jsem znovu zašla na pobočku a paní mi řekla, že to na centrále neschválili😒, přitom manžel účet v tu dobu zdarma měl...tak jsem paní řekla, že končím a udělala pár kroků do jiné banky pro účet zdarma a vše si sama převedla a zařidila a je to....mám banky dvě a na zkostnatělou ČS jsem se s účtem vybodla....jsem konzerva, ale vocamcaď pocamcaď 😉

Musím ale dodat, že internetové bankovnictví a mobilní banka George je uživatelsky hodně povedená věc!

11.9.2021 10:05
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Tak tohle bylo taky před koronou, možná tak 6-8 let zpátky... A teda měli štěstí i všichni z okolí, protože všem to přesně takhle vyšlo. Ale všechno je to pár let, tak třeba je to teď jiné.

Ale jinak naprosto chápu a ve Vašem případě bych také přešla k jiné bance.

11.9.2021 10:29

marcelaamax napsal(a):

OT: tak to by mne také zajímalo, platila jsem 260 kč/měsíčně, manžel pyskoval, on mi to vždy spočítá za rok, došla jsem tam že jako odcházím a paní mi to stáhla na 50kč, musela bych mít ještě prý od nich nějaký produkt, mám jen stavebko- no to jsem si tehdy založila- bylo to ještě za dobře se státní podporou- takže jsem šla zrušit účet a odcházela jsem se stavebkem, a spořící účet....no nicméně teď ve společenství vlastníků bytů jsem také přecházeli ke spořce, málem mě jako správce účtu omylo, když jsem se ptala, kolik bude stát vedení(400kč- prý zdražovali) tak jsem tam naklusala, že účet bude jen na měsíc a jdem jinam a prej těchto stížností bylo více, tak nám dali výjimku na rok, je potřeba opět o výjimku žádat...

11.9.2021 10:36
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Já jsem v tu dobu, kdy mi dali vedení účtu zdarma, u nich měla taky jen stavebko 🤷‍♀️

11.9.2021 10:44

marcelaamax napsal(a):

Mě třeba podobné praktiky mrzí...teď teda nemyslím to, že jste si zařídila účet zdarma, ale to, že jako dlouholetý klient platím a mlčím a nikdo nepřijde a neřekne, už jste u nás dlouho, tak pro vás mám nabídku.

My kdysi dávno měli satelitní televizi UPC a několik let jsme platili a platili a u kafe s kamarádkou na to přišla řeč, že to je dost peněz a že přemýšlíme, že to zrušíme. A ona říká..."zavolej jim a řekni, že končíš, oni ti dají 50% slevu, my to tak udělali", no a taky jo, zavolala jsem a měli jsme to za půlku a ještě HBO na 3 měsíce zdarma.

Jako chápu, je to obchod a o zisk jde až na prvním místě a proč by se měl obchodník dobrovolně připravit o peníze, když jeho zákazník platí a nestěžuje si. Na druhou stranu mě štve, že člověk, aby nějaké zvýhodnění dostal, musí pohrozit............

11.9.2021 10:48
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Sardullah - no bohužel to tak funguje všude. Měla jsem problém s mobilním operátorem, naběhla jsem tam, že s nimi končím, po letech, a jdu jinam. Najednou šly všechny problémy řešit a ještě mi nabídli tarif, který normálně v nabídce vůbec není. Ale byla jsem už tak vytočená, že mě neukecali a přešla jsem jinam.

11.9.2021 10:57
Šarina

XXX.XXX.243.72

"Nebyl nemírový" jsem si přeložila jako "byl mírový". Nebo ne?

Ano.
No právě.

11.9.2021 11:56

rapotacka11 napsal(a):
Balu
Opakujete do zblbnutí co hlásá TV a spol.
Tu dobu pamatuji, znám i lidi, kteří emigrovali.
Nebyli nepohodlní nikomu, jedni byli nepřizpůsobiví,
dopadli podobně jako Lenka Kořínková=žádná sláva.
Někteří byli opravdu dobří, zmizli za lepším !!!
Dobře se tam chytli, ale vrátili se. Měli zkušenosti,
věděli o čem je ten sladký život na západě a hned
tak je něco nezaskočilo
i když někoho jo, třeba A. Gondolán. Než pochopil,
jak to tady chodí, odrbali ho donaha.
Proč odjel Kundera? Kdo mu ubližoval?
Jeho žena někde napsala, že to byla životní chyba
a mrzí je to celý život.
Mrtví? Třeba na hranicích? Věděli, že se tam hlídá
a střílí, lezli tam s tím rizikem.
A procesy? Popravy? Kolaborace s Němci.
A politické procesy? Šli proti režimu, zaplatili, to se stává.
Nezlehčuji to, ale byla taková doba.
Mě spíš zajímá, kdy bude podobný proces s Bakalou.
O vodě raději ....
Máte zvláštní vidění.

Tu dobu jsem taky zažila, samozřejmě jen část. Fakt věříte, že po válce byli souzeni jen kolaboranti? Fakt si myslíte, že nebyly vykonstruované procesy? Fakt nevěříte, že byla akce Asanace, která měla za cíl vystěhovat politicky nepohodlne lidi? Fakt se vám zdá v pořádku, že na hranicích byli vojáci nuceni střílet lidi, kteří chtěli opustit republiku?

Neuvěřitelné, jak jste nasáklá tou komunistickou propagandou.

11.9.2021 13:59

Vietnamská válka se s tím srovnat nedá, už jenom proto, že se to navzájem nijak nepotkalo.

Jakpak by se to nepotkalo? Potkalo se to v čase.

Se svými stovkami mrtvých a s xy statisíci zničených životů. Které se nedají spočítat, protože nejde jen o ty přímo postižené, ale o celé rodiny, příbuzné... potomky....

Ty stovky mrtvých byly za 20 let - a byly 4 a něco málo navíc. Nechci to zlehčovat, to vůbec ne, každého života je škoda. Jen výraz stovky mrtvých.......
Od roku 38 do roku 39 to byly statisíce mrtvých, také asi 4. A Němci si vybírali - Vančura, Hašler, Josef Čapek, i pro Karla si přišli. A přesto už jsem slyšela od mladých větu "okupace jako okupace".
Protože zmiňovat se o těch mrtvých je nekorektní.
A ty statisíce zničených životů po r. 68 ?.....Myslíte, že okupantům šlo o to, kdo bude ředitelem školy v Liberci a třeba Horních Kotěhůlkách? Ne, ne, celá normalizace byla už ryze česká záležitost. Hlavně, že to máme na koho svést. To oni okupanti, my jsme museli, já jsem musel podepsat spolupráci, jinak bych nedostal povolení na amatérskou vysílačku, já jsem musel udávat, že sousedovi do schránky chodí Lidová demokracie místo Rudého práva......
( Nebyla jsem v KSČ, nevolím KSČ, i moje rodina byla v té době perzekuována, ale neustálé zveličovaní a snižování významů......mě vytáčí )
Howgh. Od teď už budu jen štěkat.

neverend

11.9.2021 15:48
neverend

XXX.XXX.213.247

Jaké oběti? Někdo někomu v něčem brání? Někdo je souzen a zavírán ve vykonstruovaných procesech? Jsou popravováni nevinní? Něčí děti nemohou studovat kvůli názorům a činnosti rodičů? Někdo je nucen k emigraci pro svoji nepohodlnost režimu? Někomu je kvůli názorům bráněno vykonávat svou profesi?

To chce trochu širší pohled.🙂 Jak to že dnes nikomu nikdo nebrání? Lidi co kvůli své situaci spáchali sebevraždu nejsou oběti? Kolikrát se do problémů dostali ne zcela vlastní vinou a že je někdo třeba hloupý a naivní? Může někdo za své IQ? A je tedy dovoleno takového člověka dohnat na pokraj zoufalství? Parazitovat na jeho zoufalé situaci? A že tu takových případů bylo,že? Jiný systém by takové jednání nedovolil a tudíž by oběť mohla vlastně žít normální život.Určitě pokud mluvím o systému, tak uvažuji v mnohem širším měřítku než jen ČR.🙂 O tom kdo kde na světě je zavírán a perzekuován kvůli tomuto režimu na to nemáme dostatek informací.Viz. třeba Guantanamo,že? Kolik takových je na světě? Komunisti nám smrdí, ale zboží z Číny za pakatel už tolik ne? Vždyť odběrem zboží ten režim podporujeme. Rusko je již dávno zemí kapitalistickou a přesto se chová stále stejně už od dob cara.🙂 Možná to není až tak o tom jaký režim kde panuje, ale kdo a jak ho uchopí. Myslíte že i mezi komunisty nebyli lidi co to mysleli dobře a opravdu pracovali aby poválečnou zem znovu vybudovali k lepšímu žití?

Atentát na Heydricha byl sice čin hrdinský, ale za tu cenu to byl čin pro zviditelnění exilové vlády a západního odboje poměrně drahý na lidských obětech.😒 Ať mi nikdo neříká, že nikdo nečekal co asi Hitler udělá. Lidice, Ležáky..Je mi proti srsti něco takového vůbec oslavovat.😒 A to to mohlo dopadnout ještě mnohem hůř..

11.9.2021 19:06

neverend napsal(a):
To chce trochu širší pohled.🙂 Jak to že dnes nikomu nikdo nebrání? Lidi co kvůli své situaci spáchali sebevraždu nejsou oběti? Kolikrát se do problémů dostali ne zcela vlastní vinou a že je někdo třeba hloupý a naivní? Může někdo za své IQ? A je tedy dovoleno takového člověka dohnat na pokraj zoufalství? Parazitovat na jeho zoufalé situaci? A že tu takových případů bylo,že? Jiný systém by takové jednání nedovolil a tudíž by oběť mohla vlastně žít normální život.Určitě pokud mluvím o systému, tak uvažuji v mnohem širším měřítku než jen ČR.🙂 O tom kdo kde na světě je zavírán a perzekuován kvůli tomuto režimu na to nemáme dostatek informací.Viz. třeba Guantanamo,že? Kolik takových je na světě? Komunisti nám smrdí, ale zboží z Číny za pakatel už tolik ne? Vždyť odběrem zboží ten režim podporujeme. Rusko je již dávno zemí kapitalistickou a přesto se chová stále stejně už od dob cara.🙂 Možná to není až tak o tom jaký režim kde panuje, ale kdo a jak ho uchopí. Myslíte že i mezi komunisty nebyli lidi co to mysleli dobře a opravdu pracovali aby poválečnou zem znovu vybudovali k lepšímu žití?

Atentát na Heydricha byl sice čin hrdinský, ale za tu cenu to byl čin pro zviditelnění exilové vlády a západního odboje poměrně drahý na lidských obětech.😒 Ať mi nikdo neříká, že nikdo nečekal co asi Hitler udělá. Lidice, Ležáky..Je mi proti srsti něco takového vůbec oslavovat.😒 A to to mohlo dopadnout ještě mnohem hůř..

Co to je za demagogii s těmi sebevraždami? Sebevraždy páchají lidé napříč režimy, státními zřízeními, vzděláním, společenskými skupinami,...

K dalšímu, co jste semlel dohromady, nemám teď čas se vyjádřit.

neverend

11.9.2021 20:07
neverend

XXX.XXX.213.247

Co to je za demagogii s těmi sebevraždami? Sebevraždy páchají lidé napříč režimy, státními zřízeními, vzděláním, společenskými skupinami,...

K dalšímu, co jste semlel dohromady, nemám teď čas se vyjádřit.

Ale prd Balu.🙂 Chtěl jsem jen říct, že ne všichni jsou v tomto systému šťastní a spokojení. Vždy budou zastánci a odpůrci. Proč myslíte? KSČM má šest možná víc procent a třeba SPD snad kolem jedenácti? A co myslíte proč tyto strany lidi ještě volí? Nebo dřív prakticky fašistická Dělnická strana?

Je asi jedno zda je v systému člověk nešťastný že nemůže do Řecka na dovču nebo že má doživotně neřešitelnou finanční situaci a nutí ho to buď zůstat na okraji společnosti sám a bez rodiny a přátel.😒 I takoví jsou a přitom stačil jen jeden životní omyl a zbytek života v trapu. Hlavně nekoukat na svět sobecky a neříkat že pořádnému člověku a mně se to nemůže stát.🙂 Já znám člověka co cizím zaviněním přišel o dům a byl to jen zápis do katastru. Pak přišel o přítelkyni a nakonec i o přátele. Občas k nám do firmy chodí na brigádu ve svých asi 56 letech. Aby toho nebylo dost, tak jeho manželka si našla nějakého ničemu a společně stvořili celkem vysoký dluh na mnoha místech.😒 Čili Jarda má opět jako manžel co platit a víte, dochází síly i motivace. Ten už má o svobodě a demokracii úplně jiné mínění..

11.9.2021 22:18

neverend napsal(a):
Ale prd Balu.🙂 Chtěl jsem jen říct, že ne všichni jsou v tomto systému šťastní a spokojení. Vždy budou zastánci a odpůrci. Proč myslíte? KSČM má šest možná víc procent a třeba SPD snad kolem jedenácti? A co myslíte proč tyto strany lidi ještě volí? Nebo dřív prakticky fašistická Dělnická strana?

Je asi jedno zda je v systému člověk nešťastný že nemůže do Řecka na dovču nebo že má doživotně neřešitelnou finanční situaci a nutí ho to buď zůstat na okraji společnosti sám a bez rodiny a přátel.😒 I takoví jsou a přitom stačil jen jeden životní omyl a zbytek života v trapu. Hlavně nekoukat na svět sobecky a neříkat že pořádnému člověku a mně se to nemůže stát.🙂 Já znám člověka co cizím zaviněním přišel o dům a byl to jen zápis do katastru. Pak přišel o přítelkyni a nakonec i o přátele. Občas k nám do firmy chodí na brigádu ve svých asi 56 letech. Aby toho nebylo dost, tak jeho manželka si našla nějakého ničemu a společně stvořili celkem vysoký dluh na mnoha místech.😒 Čili Jarda má opět jako manžel co platit a víte, dochází síly i motivace. Ten už má o svobodě a demokracii úplně jiné mínění..

Nikdy nebudou v žádném systému všichni šťastní a spokojení. To musí být jasné i absolventu blbšulky. Vám ne?

Divím se, že zrovna vy, který se tu prezentujete jako emigrant, který si vybral k životu ČR, ačkoliv mohl zůstat v USA s otcem v Nevadě, nevidíte rozdíl mezi nesvobodou těch čtyřiceti let komunistické vlády a demokracie po sametu. Vždyť jen díky tomu jste se mohl z USA vrátit (jenže ony jsou to všechno pohádky, že, ale tady si na to hrajete).

Každý občan ČR může kdykoliv z ČR vycestovat a zase se může do ČR vrátit. Nikdo nemusí žádat o výjezdní doložku, jako se muselo žádat do Jugoslávie a do kapitalistických států. A ještě ji dali akorát prověřeným soudruhům. A třeba když žádala celá rodina, tak jen rodičům s tím, že děti zůstanou jako rukojmí v republice. To jen pro příklad té nesvobody.

Mně se fakt znova a znova nechce vypisovat, proč je dnešní demokracie se všemi svými chybami a problémy tisíckrát lepší než těch čtyřicet let socialismu. Kdo to nevidí, tak mu nejspíš vláda komunistů vyhovovala, třeba byl jedním z nich a byl také u lizu (a po sametu se nedokázal včas přizpůsobit novému pořádku jako mnozí vysoce postavení komunisté a nezbohatl), nebo mu vyhovovalo, jak mu strana a vláda nalinkovala a řídila život. Takoví lidé současný systém neocení.

Ten člověk, o kterém píšete - jak přišel cizím zaviněním o dům? Proč se s manželkou nerozvedl? Nebo proč u soudu nenechal zúžit společné jmění? Asi vršil jednu chybu za druhou... Ale za to nemůže systém.
Za inteligenci nikoho nemůže systém.

neverend

11.9.2021 22:27
neverend

XXX.XXX.213.247

Nikdy nebudou v žádném systému všichni šťastní a spokojení. To musí být jasné i absolventu blbšulky. Vám ne?

Divím se, že zrovna vy, který se tu prezentujete jako emigrant, který si vybral k životu ČR, ačkoliv mohl zůstat v USA s otcem v Nevadě, nevidíte rozdíl mezi nesvobodou těch čtyřiceti let komunistické vlády a demokracie po sametu. Vždyť jen díky tomu jste se mohl z USA vrátit (jenže ony jsou to všechno pohádky, že, ale tady si na to hrajete).

Každý občan ČR může kdykoliv z ČR vycestovat a zase se může do ČR vrátit. Nikdo nemusí žádat o výjezdní doložku, jako se muselo žádat do Jugoslávie a do kapitalistických států. A ještě ji dali akorát prověřeným soudruhům. A třeba když žádala celá rodina, tak jen rodičům s tím, že děti zůstanou jako rukojmí v republice. To jen pro příklad té nesvobody.

Mně se fakt znova a znova nechce vypisovat, proč je dnešní demokracie se všemi svými chybami a problémy tisíckrát lepší než těch čtyřicet let socialismu. Kdo to nevidí, tak mu nejspíš vláda komunistů vyhovovala, třeba byl jedním z nich a byl také u lizu (a po sametu se nedokázal včas přizpůsobit novému pořádku jako mnozí vysoce postavení komunisté a nezbohatl), nebo mu vyhovovalo, jak mu strana a vláda nalinkovala a řídila život. Takoví lidé současný systém neocení.

Ten člověk, o kterém píšete - jak přišel cizím zaviněním o dům? Proč se s manželkou nerozvedl? Nebo proč u soudu nenechal zúžit společné jmění? Asi vršil jednu chybu za druhou... Ale za to nemůže systém.

No pohádky to nejsou, ale mě už to taky nebaví to tady vysvětlovat a nakonec zjistit, že to stejně druhá strana nepochopila oč tu běží.😀 V pohodě Balu, nic osobního.

11.9.2021 22:46
assil

XXX.XXX.121.3

Pokud je systém tak složitý, že hodně lidí uvede do v podstatě neřešitelné situace, tak je to systém špatný.
O dům přijdete klidně https://www.penize.cz/vlastnictvi-nemovitosti/257019-kradez-domu-v-katastru-nemovitosti-vite-jak-si-uchranit-strechu-nad-hlavou
O exekucích dětí apod. ani nemluvím.
Jo, vykládejte někomu komu ukradli barák a nebo nějakýmu mladýmu, který začíná život s exekucí na krku, jak je na tom super, když si může zajet k moři.
Ono člověk musí občas vystrčit hlavu ze svý sociální bubliny.

11.9.2021 23:17

assil napsal(a):
Pokud je systém tak složitý, že hodně lidí uvede do v podstatě neřešitelné situace, tak je to systém špatný.
O dům přijdete klidně https://www.penize.cz/vlastnictvi-nemovitosti/257019-kradez-domu-v-katastru-nemovitosti-vite-jak-si-uchranit-strechu-nad-hlavou
O exekucích dětí apod. ani nemluvím.
Jo, vykládejte někomu komu ukradli barák a nebo nějakýmu mladýmu, který začíná život s exekucí na krku, jak je na tom super, když si může zajet k moři.
Ono člověk musí občas vystrčit hlavu ze svý sociální bubliny.

Tak jinak. Znáte někde ve světě lepší systém, než je demokratický?

Jinak o krádežích nemovitostí za socialismu toho bylo napsáno dost. Říkalo se tomu znárodnění. A na rozdíl od dnešní doby s tím nešlo udělat vůbec nic. Báječná věc.
Exekuce dětí jsou prasárna, souhlasím. Dluhy dětí by vždy měly jít za zákonnými zástupci, pokud vznikly za nezletilosti dětí.

neverend

12.9.2021 00:24
neverend

XXX.XXX.213.247

Vyvlastňuje se dnes také a vlastně není důvod něco znárodňovat. Ono zemědělec na dotacích již dávno nerozhoduje sám za sebe, ale poslouchá moudré hlavy z Bruselu. Velké podniky dávno plní všechna nařízení a majitelé jsou proti tomu bezmocní.🙂 Čili je z toho skoro státní podnik bez zásadních rozhodovacích pravomocí. Nedovedu si představit v budoucnu ani "robotizaci" tak jak se dnes chápe. Co bude s lidmi? Všichni budou velmi inteligentní a navrhovat umělou inteligenci? I Ota Rákosník? 😀 Bude je platit kdo a za co? A co majitelé podniků? Ti budou motivování čím? 98% zdaněním? Já raději přímo napíšu tu pointu.😄 Co bude s kapitalismem? Bude schopen toto přežít a nebo postupně morfovat v podstatě v socialismus ba možná ještě dál? A moc bude potom v rukách koho? Snad už je pochopitelné čeho jsem se obával minule v oblasti digi světa. Vůbec si toho lidi nevšímají, ale máme tu další přestavbu hospodářského mechanizmu.🙂 Jak se pomalu vytrácí možnosti i jednotlivých zemí sami o sobě rozhodovat jste si snad všimli,ne? Centralizuje se moc a je celkem jedno jestli dřív měla vedoucí úlohu strana nebo teď Brusel.

12.9.2021 08:35

Slečno, tohle plemeno je velice společenské, kontaktní a vyžaduje laskavý přistup majitele. Strakáče chová moje kolegyně a má pejsky rozhodně přes noc doma s přístupem do domu i přes den. Myslím, že se nejedná o psa, který patří celoročně na zahradu a štěně už vůbec ne! Nejste-li schopná Vy, Vaše sestra nebo tatínek akceptovat potřeby psa, který Vám štěkáním pravděpodobně říká, že chce k vám dovnitř, ať již proto, že chce být s vámi nebo že je mu třeba i zima, tak byste mu měla najít jiný, laskavější domov. Jestli chcete psa na zahradu, pořiďte si k tomu vhodné plemeno a i tak dejte pejska na zahradu později a ne 4měsíční štěně....a nevztekejte se tady....chtěla jste radu, tak tady ji máte!

Přidejte reakci

Přidat smajlík