Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.9.2021 18:33
Xenie 47

XXX.XXX.5.190

Dobry den, setkal se někdo se stafilokokem u velkého psa a rezistenci na ATB?
Dekuji.

25.9.2021 10:24
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ne. Jako kde má toho stafylokoka? Bakterie, včetně stafylokoka, jsou běžná součást naší ,,fauny" tedy i psí. Ono se rádo léčí něco zbytečně. Pokud se to nezvrhne v nějakou hrůzu, tak bych podporovala psu imunitu a doufala, že si mikrobiom umravní sám.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.9.2021 20:08

Xenie 47 napsal(a):
Dobry den, setkal se někdo se stafilokokem u velkého psa a rezistenci na ATB?
Dekuji.

Jak píše žínka. Kde ten stafylokok je? Pes má zdravotní problém?

25.9.2021 20:59
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Nevím jak je to u psů. Ale kamarádka ho měla kdysi v krku, antibiotiky nezlikvidovatelný. Všichni kolem měli angíny, jí nebylo nic. Bacilonosič jak vyšitý.

26.9.2021 09:05
Xenie 47

XXX.XXX.5.190

Je po TPLO a nakazil se zřejmě na sále.
Má to v kosti a všude kolem.

26.9.2021 09:45

Xenie 47 napsal(a):

A co říká operující a ošetřující veterinář?

26.9.2021 09:52
Xenie 47

XXX.XXX.239.220

Eutanazii mi nabídl.

26.9.2021 10:10
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Xenie 47 napsal(a):

Tak to mě mrzí, to je hodně zlé

26.9.2021 10:11
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Xenie 47 napsal(a):
Co toto?
Zná to někdo?

Neznám, ale zkusila bych všechno...pokud to stihnete...

26.9.2021 10:21

rezistentní na všechna atb?
hledala laboratoř? citlivost?

26.9.2021 11:02
fikovnice

XXX.XXX.132.161

Xenie 47 napsal(a):

Stafylokoková osteomyelitida je průser jak Brno. Jsem po těžké spondylodiscitidě, agens se tehdy nezjistilo. ATB jsem jedla cca 10 měsíců, ale asi spíš zbytečně - páteř se mi zbortila a je to inoperabilní.
Takže ano, stafylokok v kostech je opravdu závažná věc. Kultivace - alespoň u lidí - se nějak často nedělá. Komu by se chtělo píchat např. do obratle a roznést infekci ještě do okolí. Takže se nasazuje dlouhodobá empirická ATB léčba.

26.9.2021 11:04
fikovnice

XXX.XXX.132.161

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
rezistentní na všechna atb?
hledala laboratoř? citlivost?

Viz výše můj příspěvek...
Pokud je to v kostech, zkouší se klindamycin (= Dalacin), ale i třeba fluorochinolony, ko-amoxycilin, cefalosporiny vyšší generace,...

26.9.2021 15:10
Xenie 47

XXX.XXX.5.190

Už to zkoušíme

26.9.2021 15:12
Xenie 47

XXX.XXX.5.190

ATB nezabírá protože na všechno je rezistence.
Proto zkouším BAKTERIOFAG stafilokokovy

26.9.2021 15:19
Xenie 47

XXX.XXX.5.190

Ano. Je rezistenčni

26.9.2021 20:47
Xenie 47

XXX.XXX.5.190

fikovnice napsal(a):
Viz výše můj příspěvek...
Pokud je to v kostech, zkouší se klindamycin (= Dalacin), ale i třeba fluorochinolony, ko-amoxycilin, cefalosporiny vyšší generace,...

Nic takového se ne zkouší.
Okres Furolin nesmí nic.

26.9.2021 20:49
Xenie 47

XXX.XXX.5.190

fikovnice napsal(a):
Stafylokoková osteomyelitida je průser jak Brno. Jsem po těžké spondylodiscitidě, agens se tehdy nezjistilo. ATB jsem jedla cca 10 měsíců, ale asi spíš zbytečně - páteř se mi zbortila a je to inoperabilní.
Takže ano, stafylokok v kostech je opravdu závažná věc. Kultivace - alespoň u lidí - se nějak často nedělá. Komu by se chtělo píchat např. do obratle a roznést infekci ještě do okolí. Takže se nasazuje dlouhodobá empirická ATB léčba.

U psu se amputuje.
Jenze můj má útrhly vaz i na levé zadní. Po té pravé po zákroku se nemůžeme s toho dostat 4 měsíce.
Takže je neamputovatelny!

26.9.2021 20:50
Xenie 47

XXX.XXX.5.190

GAELLE napsal(a):
Nevím jak je to u psů. Ale kamarádka ho měla kdysi v krku, antibiotiky nezlikvidovatelný. Všichni kolem měli angíny, jí nebylo nic. Bacilonosič jak vyšitý.

U mého je průšvih ze to má v kolene a ze je rezistnčni na všechny ATB

26.9.2021 23:32
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Když veterinář nabídne eutanazii, většinou to není jen tak a uvážila bych to jako nejlepší možnost. Bohužel. A jestli léčíte ATB 4 měsíce bez výsledku, tak ta mrcha rezistentní fakt bude. Tam prostě není co dělat - buď se z toho vykřeše sám, nebo nevykřeše.

27.9.2021 07:49
Xenie 47

XXX.XXX.22.138

Varaxi napsal(a):
Když veterinář nabídne eutanazii, většinou to není jen tak a uvážila bych to jako nejlepší možnost. Bohužel. A jestli léčíte ATB 4 měsíce bez výsledku, tak ta mrcha rezistentní fakt bude. Tam prostě není co dělat - buď se z toho vykřeše sám, nebo nevykřeše.

Sám určitě ne…
A také kvůli utrhlemu vázu neuspim pejska. Zkusím všechno možný.
Léčivé teď tymle a vypadá to nadějné

27.9.2021 09:22
fikovnice

XXX.XXX.133.59

Xenie 47 napsal(a):
Okres Furolin nesmí nic.

Nerozumím tomuto příspěvku...

27.9.2021 09:24
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Xenie 47 napsal(a):
Sám určitě ne…
A také kvůli utrhlemu vázu neuspim pejska. Zkusím všechno možný.
Léčivé teď tymle a vypadá to nadějné

Uspat kvůli utrhlému vazu je jistě blbost, ale kvůli rezistentnímu stafylokokovi v kostech mi to přijde jako možná volba.

Jak dlouho tím léčíte? Jak se projevuje, že to zabírá? Azbuku nepřečtu - jaká je účinná látka? Jaký je důvod, že jiné léky než Furolin nesmí?
Ptám se pro vlastní rozšíření obzorů - mám taky SF, způsobuje mi kožní a slizniční záněty a jednou se třeba bude každá informace hodit.

27.9.2021 09:30
Varaxi

XXX.XXX.150.244

fikovnice napsal(a):

Okres Furolin nesmí nic.

Dle češtiny tipuju, že zadavatelka není Češka. Proto si troufám přeložit - Nic takového nezkouší, kromě Furolinu nic nesmí.

27.9.2021 09:31

Varaxi napsal(a):
Uspat kvůli utrhlému vazu je jistě blbost, ale kvůli rezistentnímu stafylokokovi v kostech mi to přijde jako možná volba.

Jak dlouho tím léčíte? Jak se projevuje, že to zabírá? Azbuku nepřečtu - jaká je účinná látka? Jaký je důvod, že jiné léky než Furolin nesmí?
Ptám se pro vlastní rozšíření obzorů - mám taky SF, způsobuje mi kožní a slizniční záněty a jednou se třeba bude každá informace hodit.

Na krabičce píší, že je to tekutý stafylokokový bakteriofág (20 ml).

27.9.2021 11:34
Xenie 47

XXX.XXX.22.138

Varaxi napsal(a):

Dnes budeme mít 4 aplikace.
Poznáte to tak ze přestane to téct.
Ne teče z toho hnis.
Je tam úplně čistý sekret. A malé množství.
Problém je ze ten lék nesezenete!
Pokud nemáte známe v Rusku.
Furolin proto ze je na všechno ostatní rezistencni.
A i ten nemohl, bylo mu špatně a vynikl to po půl hodine

27.9.2021 11:35
Xenie 47

XXX.XXX.22.138

Varaxi napsal(a):
Okres Furolin nesmí nic.

Dle češtiny tipuju, že zadavatelka není Češka. Proto si troufám přeložit - Nic takového nezkouší, kromě Furolinu nic nesmí.

Je v tom nějaký problém?

27.9.2021 11:36
Xenie 47

XXX.XXX.22.138

Nevypadá to zle.
https://www.universitas.cz/aktuality/7414-s-bojem-proti-rezistenci-vuci-antibiotikum-mohou-pomoct-bakterialni-viry

https://www.em.muni.cz/veda-a-vyzkum/1967-setrny-lek-nahrazujici-antibiotika-se-zacal-vyvijet-v-brne

Přesně tak. Zkouším to a dam vědět.
Vám bych i pomohla pokud vám nedělá problém moje jméno.

27.9.2021 11:52

Xenie 47 napsal(a):
Přesně tak. Zkouším to a dam vědět.
Vám bych i pomohla pokud vám nedělá problém moje jméno.

Nobody has a problem. Feel free to write in your native language :) We all have a translator :-)The problem was that she (nickname "fikovnice") wasn't completely awake :-)
Everyone except me speaks Russian
That's why he's my friend..
https://translate.google.cz/?hl=cs&sl=ru&tl=cs&op=translate

27.9.2021 12:09
Xenie 47

XXX.XXX.22.138

Varaxi napsal(a):
Okres Furolin nesmí nic.

Preklep. Ale typovat samozřejmě můžete.

27.9.2021 12:10
Xenie 47

XXX.XXX.22.138

Nobody has a problem. Feel free to write in your native language :) We all have a translator :-)The problem was that she (nickname "fikovnice") wasn't completely awake :-)

Já ne potřebuji překladač.
Mějte se krásné.

27.9.2021 12:27
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Xenie 47 napsal(a):
Je v tom nějaký problém?

Není. :) Jen je někdy obtížnější porozumnět, co vlastně píšete.
Pokud nejste cizinka, tak za to asi může nějaká programová korekce jazyka. Možná by bylo lepší to vypnout.

Jak víte, že je to na všechno ostatní rezistentní? Kdy se začalo s léčbou? Zabírá, tj. snižuje se množství toho sekretu?

Tomu zas nerozumím já.

Držím Vám a pejskovi palce.

27.9.2021 12:37
Xenie 47

XXX.XXX.22.138

fikovnice napsal(a):

Okrem FUROLINU nic nemůže…
Jak pusu má rezistence.
A i ten už mu nepomáhá.
Místo okrem mi tam hodilo okres

27.9.2021 13:12
Xenie 47

XXX.XXX.22.138

Varaxi napsal(a):
Pokud nejste cizinka, tak za to asi může nějaká programová korekce jazyka. Možná by bylo lepší to vypnout.

Jak víte, že je to na všechno ostatní rezistentní? Kdy se začalo s léčbou? Zabírá, tj. snižuje se množství toho sekretu?

Tomu zas nerozumím já.

Vím to labolatorni kultivaci.
Nebudu vám to popisovat a posílat protože je to už moc na mne…
Proste ATB nezabiraji po 4 měsících…
Furolin by také nezabral protože to má v kosti….
A tam ATB je malý pan…

27.9.2021 13:14
Xenie 47

XXX.XXX.22.138

Varaxi napsal(a):

Tomu zas nerozumím já.

Vyzvracel ten Furolin.
Neakceptuje ho…
Proste je to zoufalství 😞

27.9.2021 13:22
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Aha, takže to bylo na kultivaci. Hm, to je fakt prognóza na prd.
Chudák pes, takovýho paskvila dostat a tak blbě. :/
Moc držím palce.

27.9.2021 13:25
Xenie 47

XXX.XXX.22.138

Varaxi napsal(a):
Aha, takže to bylo na kultivaci. Hm, to je fakt prognóza na prd.
Chudák pes, takovýho paskvila dostat a tak blbě. :/
Moc držím palce.

Dekuji.
Byl na zákroku dvakrát…

27.9.2021 22:40
fikovnice

XXX.XXX.133.194

Varaxi napsal(a):
Okres Furolin nesmí nic.

Anebo automatické opravy? Někdy je to sranda, jindy třeba i trapas...

27.9.2021 22:43
fikovnice

XXX.XXX.133.194

Ale jo, já jsem byla awake :-), jen mi to holt nedocvaklo...

27.9.2021 22:48
fikovnice

XXX.XXX.133.194

Xenie 47 napsal(a):
Vím to labolatorni kultivaci.
Nebudu vám to popisovat a posílat protože je to už moc na mne…
Proste ATB nezabiraji po 4 měsících…
Furolin by také nezabral protože to má v kosti….
A tam ATB je malý pan…

No, já nevím... Nechci Vás strašit, ale není to už na uspání?
Jak jsem psala, zažila jsem spondylodiscitidu na vlastní kůži, následky si ponesu už nastálo, a bolest to je neskutečná. A to nemluvím o akutním stadiu. Záněty nebo třeba metky v kostech opravdu mohou bolet pekelně...
Jinak samozřejmě bych Vám přála, aby se z toho pejsa dostal. Ale je tam tedy multirezistence na ATB, navíc nesnášenlivost ATB, plus velmi nepříznivý stav onemocnění...

28.9.2021 05:34
Xenie 47

XXX.XXX.239.220

fikovnice napsal(a):
No, já nevím... Nechci Vás strašit, ale není to už na uspání?
Jak jsem psala, zažila jsem spondylodiscitidu na vlastní kůži, následky si ponesu už nastálo, a bolest to je neskutečná. A to nemluvím o akutním stadiu. Záněty nebo třeba metky v kostech opravdu mohou bolet pekelně...
Jinak samozřejmě bych Vám přála, aby se z toho pejsa dostal. Ale je tam tedy multirezistence na ATB, navíc nesnášenlivost ATB, plus velmi nepříznivý stav onemocnění...

Proč bych nezkousila ten BAKTERIOFAG?
Uspat ho mužů kdykoliv.
Musí se zkusit všechno.

28.9.2021 09:27

Xenie 47 napsal(a):
Uspat ho mužů kdykoliv.
Musí se zkusit všechno.

..ja vás plnè chápu, ale také z praxe vim, že mnozí ti, kterýž se tohle týká, tedy dělání nemožného, už si jenom přejí aby to dělání nemožného skončilo a mohli odejít aby se těch strasnych bolesti zbavili...

28.9.2021 10:10
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Xenie 47 napsal(a):
Uspat ho mužů kdykoliv.
Musí se zkusit všechno.

Včera jste psala, že budete mít 4 dávky. Z toho mi vyplývá, že 3 již byly aplikované, včera byla čtvrtá.
Pomohlo to nějak? Vidíte nějaký postup? Kdy proběhla první aplikace a jak dlouho má trvat, než se léčba projeví?

Necítím se v pozici, abych radila, co máte či nemáte dělat. Držím palce, ať se rozhodnete správně, a co to znamená, to prostě nedokážu říct. Ta prognóza je hodně špatná a jestli ten pes má bolesti... Na druhou stranu, taky jsem si chtěla být jistá, že jsem udělala maximum, tak Vás chápu; prodlužovala jsem svému psu život o tři dny, než došly výsledky testů.
Jen prostě znám dost lidí, kteří si vyčítají, že se nerozloučili se psem včas, a počítám tam i sebe. A žádného, který by si vyčítal, že dal psa uspat moc brzo. :/

28.9.2021 10:16

Furolin je v tomto případě na zcela velký nic.

Ono totiž jedna věc je mít z laboratoře potvrzenou citlivost k něčemu, v tomto případě k nitrofurantoinu

a druhá věc je farmakologie.

nitrofurantoin nedosahuje nikdy výrazných koncentracích v séru a tím pádem do té kosti prostě NIKDY NEDOJDE

proto se používá k léčbě infekcí močových cest, protože moč je jediná tělní tekutina, kam ho dostanete.

28.9.2021 13:32
fikovnice

XXX.XXX.134.27

Ono totiž jedna věc je mít z laboratoře potvrzenou citlivost k něčemu, v tomto případě k nitrofurantoinu

nitrofurantoin nedosahuje nikdy výrazných koncentracích v séru a tím pádem do té kosti prostě NIKDY NEDOJDE

proto se používá k léčbě infekcí močových cest, protože moč je jediná tělní tekutina, kam ho dostanete.

Proto jsem výše psala o klindamycinu, cefalosporinech, fluorochinolonech vyšší generace, event. ko-amoxycilinu.

28.9.2021 13:38
Xenie 47

XXX.XXX.22.138

..ja vás plnè chápu, ale také z praxe vim, že mnozí ti, kterýž se tohle týká, tedy dělání nemožného, už si jenom přejí aby to dělání nemožného skončilo a mohli odejít aby se těch strasnych bolesti zbavili...

Prosím?
Jaké bolesti?
Pejsek chodí …

28.9.2021 13:39
fikovnice

XXX.XXX.134.27

Xenie 47 napsal(a):
Prosím?
Jaké bolesti?
Pejsek chodí …

No a tak jak se tedy na něm infekce projevuje??

28.9.2021 13:41
fikovnice

XXX.XXX.134.27

Xenie 47 napsal(a):
Prosím?
Jaké bolesti?
Pejsek chodí …

A edit: Chodí i psi s bolestmi, oni nám to moc neumí říct, co a jak moc je bolí...

Ale tím Vás ani náhodou do eutanázie nenutím, bylo to z mé strany spíš takové zamyšlení... Pravdu byste měla VIDĚT Vy.

28.9.2021 13:43
Xenie 47

XXX.XXX.22.138

Varaxi napsal(a):
Včera jste psala, že budete mít 4 dávky. Z toho mi vyplývá, že 3 již byly aplikované, včera byla čtvrtá.
Pomohlo to nějak? Vidíte nějaký postup? Kdy proběhla první aplikace a jak dlouho má trvat, než se léčba projeví?

Necítím se v pozici, abych radila, co máte či nemáte dělat. Držím palce, ať se rozhodnete správně, a co to znamená, to prostě nedokážu říct. Ta prognóza je hodně špatná a jestli ten pes má bolesti... Na druhou stranu, taky jsem si chtěla být jistá, že jsem udělala maximum, tak Vás chápu; prodlužovala jsem svému psu život o tři dny, než došly výsledky testů.
Jen prostě znám dost lidí, kteří si vyčítají, že se nerozloučili se psem včas, a počítám tam i sebe. A žádného, který by si vyčítal, že dal psa uspat moc brzo. :/

https://nedd.tiscali.cz/fagova-terapie-zachranila-pacientku-s-nemoci-rezistentni-na-antibiotika-327989
Prosím moc přečtěte si co je to bakteriofagy.
Dostal čtvrtou dávku včera a vypadá to nadějné.
Ne teče z toho hnis, hojí se to.
Hlavně je aby se spojila kost.
Vypadá to tak teď u mého pejska.
Ale má analgetika a rad chodí…
Je veselý a spí rozvalený 😀

28.9.2021 13:45

fikovnice napsal(a):
Proto jsem výše psala o klindamycinu, cefalosporinech, fluorochinolonech vyšší generace, event. ko-amoxycilinu.

tak jestli je to nějaká MRSA

do kostí leze dobře taky genťák, rifampin a potencované sulfonamidy, ale pokud kultivace nenavrhuje nic reálně užitečného, tak je to prostě špatný.

28.9.2021 13:48
fikovnice

XXX.XXX.134.27

Xenie 47 napsal(a):
https://nedd.tiscali.cz/fagova-terapie-zachranila-pacientku-s-nemoci-rezistentni-na-antibiotika-327989

Tu zevní osteosyntézu má tedy pořád? Jak dlouho to je?

28.9.2021 13:51
fikovnice

XXX.XXX.135.154

do kostí leze dobře taky genťák, rifampin a potencované sulfonamidy, ale pokud kultivace nenavrhuje nic reálně užitečného, tak je to prostě špatný.

No, mně se to také jeví špatně... Jo, gentamic.kuličky vlastně také. Jak jsem psala, u mě se agens nezjistilo, do abscesových dutin v obratlích ani nikdo píchat nechtěl. A když to bylo v akutním stadiu a ještě jsem neznala dg., tak si pamatuji, že jsem chodila jen v hlubokém předklonu kvůli nesnesitelné bolesti. No, chodila...ploužila se. Ono je to v humánní medicíně poměrně raritní, takže skluz při stanovení dg. byly dobré dva měsíce...

28.9.2021 13:52
fikovnice

XXX.XXX.135.154

A MRSA tipuji také...

28.9.2021 13:53

A jak se Vám jeví ten..něcofág? Mohlo by to zabít, co tam dělá paseku, a noha se začne dávat dohromady?
Budou se dělat rtg, a já nevím, krev, aby byl vidět pokrok? Jak dlouho to může trvat?
Znala jsem psa, u kterého majitel mluvil o něčem jako MRSA, nevěděl, prostě nějaké svinstvo, po zlomenině také nějaké nohy, něco v lese přeletěl a byly z toho dvě operace a tenhle bordel, pak jej nechali uspat. Jako totálnímu laikovi se mi tyhle xxxfágy zdají jako naděje, jen nevím, jak dlouho bych vydržela experimentovat na svém psovi.

28.9.2021 14:02

Xenie 47 napsal(a):

Snažíte se pejsovi pomoct, o tom žádná a je to pochopitelné....přeji Vám, ať se nožka přes útrapy, které jsou tu popsány, zahojí a zvítězíte. ✊👍Rozvalenej je teda parádně...to teda asi bolesti nemél 😉
dcera chytla po porodu MRSU, báli jsme se o ni a trvalo to poležení v nemocnici dlouho, ale zapouzdřené větší ložisko se ztratilo, vstřebalo a nemuselo tedy operativně ven a dcera je v pořádku. 🙏 takže ano, můžete to vyhrát a držím Vám fakt palce! Napište nám sem prosím potom co a jak....

28.9.2021 14:04
fikovnice

XXX.XXX.135.154

A jak se Vám jeví ten..něcofág? Mohlo by to zabít, co tam dělá paseku, a noha se začne dávat dohromady?
Budou se dělat rtg, a já nevím, krev, aby byl vidět pokrok? Jak dlouho to může trvat?
Znala jsem psa, u kterého majitel mluvil o něčem jako MRSA, nevěděl, prostě nějaké svinstvo, po zlomenině také nějaké nohy, něco v lese přeletěl a byly z toho dvě operace a tenhle bordel, pak jej nechali uspat. Jako totálnímu laikovi se mi tyhle xxxfágy zdají jako naděje, jen nevím, jak dlouho bych vydržela experimentovat na svém psovi.

Problémem bude, stejně jako u řady ATB, průnik bakteriofágů do kostí.

28.9.2021 14:10

fikovnice napsal(a):
Problémem bude, stejně jako u řady ATB, průnik bakteriofágů do kostí.

To je stejně na houby, taková diskuze. Kdyby přišel ten vet a řekl o co jde, jak se to vyvíjí, tak z toho aspoň něco mám. Když to fungovat nebude, nechci znít ošklivě, ale jako není lepší pes se třemi nohami, není to kratší, jednodušší? Ale tak ten vet asi ví, no, škoda, že mi to někdo nepopíše líp než zadávitelka. Jako že.. když je problém s kostí, tak se jí zbavím, ne, já vím, moje noha to není, že jo..

28.9.2021 14:25

To je stejně na houby, taková diskuze. Kdyby přišel ten vet a řekl o co jde, jak se to vyvíjí, tak z toho aspoň něco mám. Když to fungovat nebude, nechci znít ošklivě, ale jako není lepší pes se třemi nohami, není to kratší, jednodušší? Ale tak ten vet asi ví, no, škoda, že mi to někdo nepopíše líp než zadávitelka. Jako že.. když je problém s kostí, tak se jí zbavím, ne, já vím, moje noha to není, že jo..

To by ten veterinář měl....nastínit všechny možnosti v čase..to je taky jedno řešení...i když děsivé, ale řešení to je.

28.9.2021 14:40
Xenie 47

XXX.XXX.22.138

Ano, je to MRSA.
A MRSou se můžeme jak my lidi, tak zvířata nakazit jenom na sále.
Je to stafilokok vypěstované lidmi. A proto je rezistencni skoro na všechny ATB.
Proto zkouším BAKTERIOFAGY.

28.9.2021 14:42
Xenie 47

XXX.XXX.22.138

To by ten veterinář měl....nastínit všechny možnosti v čase..to je taky jedno řešení...i když děsivé, ale řešení to je.

Pejsek je neamputovatelny.
Má nemocnu i druhu zadní.
Musel by amputovat obě…
Ale problém je ta infekce, nehoji se to.

28.9.2021 14:43
Xenie 47

XXX.XXX.22.138

BAKTERIOFAG funguje tak, ze do té kosti svoji buňky dokáže vypustit.

28.9.2021 15:05

Xenie 47 napsal(a):
Musel by amputovat obě…

Jejda 😒 tak snad ten lék Vašemu pejsovi opravdu zabere!

28.9.2021 15:43
fikovnice

XXX.XXX.133.220

Xenie 47 napsal(a):
Musel by amputovat obě…

A jak dlouho jej tedy léčíte?
Čím dál víc se mi to jeví jako hodně závažný stav a do úvah se mi vkrádá ta eutanázie. Ale znovu opakuji: Kéž to nakonec dopadne dobře a hlavně, kéž se Vy dobře rozhodnete.

28.9.2021 15:56

a ten člověk, majitel, co se stará o psa, a ta ordinace, kde psa ošetřují.. to funguje jak, já myslela, že pacient musí být mimo prostory..

28.9.2021 18:41
fikovnice

XXX.XXX.133.127

Xenie 47 napsal(a):
Vyzvracel ten Furolin.
Neakceptuje ho…
Proste je to zoufalství 😞

Smím se zeptat, proč vlastně dostával ten Furolin? Průnik do tkání, jak už psala "Bodlinka", je mizivý. V humánní medicíně zažívá obrodu (byť je to už prastarý lék), ale skutečně jen na infekce moč. cest. Nasazuje se třeba i řádově na týdny na úporné cystitidy. Samozřejmě, pokud vyjde dobře citlivost.

28.9.2021 18:47

Xenie 47 napsal(a):
Prosím?
Jaké bolesti?
Pejsek chodí …

...to tak někdy bývá....moje fenka v den svého odchodu i popoběhla a mazlila se, I když to selhání ledvin už nebylo dal k žití

28.9.2021 18:49
fikovnice

XXX.XXX.133.127

...to tak někdy bývá....moje fenka v den svého odchodu i popoběhla a mazlila se, I když to selhání ledvin už nebylo dal k žití

Právě... I Floček ještě pár dní před smrtí byl v relativní pohodě. A ÚPLNĚ před tím, než vydechl naposledy, tak oběhl barák - jako by se loučil - vyšel schody ke vstupním dveřím a na prahu od dveří umřel. Panebože, pořád to šíleně bolí!

28.9.2021 19:00

fikovnice napsal(a):
Právě... I Floček ještě pár dní před smrtí byl v relativní pohodě. A ÚPLNĚ před tím, než vydechl naposledy, tak oběhl barák - jako by se loučil - vyšel schody ke vstupním dveřím a na prahu od dveří umřel. Panebože, pořád to šíleně bolí!

Netrýzněte se děvče 🌷...je ale opravdu neuvěřitelné, co pejsci před svým odchodem za duhový most ještě dokážou....naše lásky...
co Pegynka, jestli se mohu zeptat, i když to sem nezapadá?

28.9.2021 19:08
fikovnice

XXX.XXX.133.127

Netrýzněte se děvče 🌷...je ale opravdu neuvěřitelné, co pejsci před svým odchodem za duhový most ještě dokážou....naše lásky...
co Pegynka, jestli se mohu zeptat, i když to sem nezapadá?

Děkuji Vám moc!
Já na Fločka nemyslím permanentně, ale to víte, když jsem třeba teď viděla BOCáka příbuzných, no tak jsem se rozbrečela - vzpomínkou na Flokyho. Anebo, když třeba takto v diskuzi se mi něčím připomene. Ono to není až tak dlouhá doba, odešel 29. ledna.

S Pegy jsem v kontaktu, není to sice tak, jak jsem si představovala, ale snad to nějak vypilujeme! Nejméně 2x (možná i 3x) jsem v posledních týdnech potkala paní s Pegy, ale bylo to zrovna vždy v době, kdy jsem odjížděla na víkendovou dovolenou. Opravdu to vždy takto vyšlo . Ale dobrá zpráva je, že tedy snad sem Pegy bude opravdu jednou za čas jezdit a když se nějak lépe časově zkoordinujeme, tak by to mohlo být ještě lepší. Abych nezapomněla, také v jeden všední den mi paní Pegy přímo vnucovala, že potřebuje někam odjet. Jenže to jsem nemohla udělat mým kočkám... Nejstarší se psů bojí a mladší dělají to, co dělá nejstarší. Navíc, prostřední je poděs , lekavej, ten se bojí i mého kýchání!

28.9.2021 19:23

fikovnice napsal(a):
Děkuji Vám moc!
Já na Fločka nemyslím permanentně, ale to víte, když jsem třeba teď viděla BOCáka příbuzných, no tak jsem se rozbrečela - vzpomínkou na Flokyho. Anebo, když třeba takto v diskuzi se mi něčím připomene. Ono to není až tak dlouhá doba, odešel 29. ledna.

S Pegy jsem v kontaktu, není to sice tak, jak jsem si představovala, ale snad to nějak vypilujeme! Nejméně 2x (možná i 3x) jsem v posledních týdnech potkala paní s Pegy, ale bylo to zrovna vždy v době, kdy jsem odjížděla na víkendovou dovolenou. Opravdu to vždy takto vyšlo . Ale dobrá zpráva je, že tedy snad sem Pegy bude opravdu jednou za čas jezdit a když se nějak lépe časově zkoordinujeme, tak by to mohlo být ještě lepší. Abych nezapomněla, také v jeden všední den mi paní Pegy přímo vnucovala, že potřebuje někam odjet. Jenže to jsem nemohla udělat mým kočkám... Nejstarší se psů bojí a mladší dělají to, co dělá nejstarší. Navíc, prostřední je poděs , lekavej, ten se bojí i mého kýchání!

Pamatuji si, že Floček odešel takhle nějak, ale hlavně to bylo těsně před Vaším bojem s covidem.
Je důležité, když máte alespoň někdy příležitost projet Pegynce pořádně kožich....to pomáhá 🙂

28.9.2021 21:03
fikovnice

XXX.XXX.133.127

Pamatuji si, že Floček odešel takhle nějak, ale hlavně to bylo těsně před Vaším bojem s covidem.
Je důležité, když máte alespoň někdy příležitost projet Pegynce pořádně kožich....to pomáhá 🙂

Ano, a jsem si dodnes jistá, že jsem tu britskou mrchu chytla právě kvůli psychickému oslabení z Fločkova odchodu. On odešel 29.1., já začala strašně horečkovat 8.2. a 9.2. mi byla potvrzena britská mutace. Navíc kvantitativně pořádná nálož - takže už se ve mně nějaký ten den množila. Takže to časově opravdu odpovídá.

Jinak, kdyby byly aspoň trochu normální vztahy, tak bych i BOCáka umazlila! Ale zase se stalo něco, o čem nechci ani psát...takže si myslím, že BOCáka už ani neuvidím. Nu což, podlachnit, jak já říkávám, můžu třeba Pegynku nebo i jiné psíky od nás, když mi to majitel i pesan dovolí!

29.9.2021 06:53
Xenie 47

XXX.XXX.239.220

fikovnice napsal(a):
A jak dlouho jej tedy léčíte?
Čím dál víc se mi to jeví jako hodně závažný stav a do úvah se mi vkrádá ta eutanázie. Ale znovu opakuji: Kéž to nakonec dopadne dobře a hlavně, kéž se Vy dobře rozhodnete.

BAKTERIOFAG se levice krátce. Dnes bude mít 5 dávku. Jezdíme tři krát za týden, teda ob den.

29.9.2021 06:56
Xenie 47

XXX.XXX.239.220

fikovnice napsal(a):
Smím se zeptat, proč vlastně dostával ten Furolin? Průnik do tkání, jak už psala "Bodlinka", je mizivý. V humánní medicíně zažívá obrodu (byť je to už prastarý lék), ale skutečně jen na infekce moč. cest. Nasazuje se třeba i řádově na týdny na úporné cystitidy. Samozřejmě, pokud vyjde dobře citlivost.

Protože jediné na net byl citlivý. Dlouho ho nebral, nedával to. Vyzvracel vždy po pól hodině podání.

29.9.2021 06:57
Xenie 47

XXX.XXX.239.220

Xenie 47 napsal(a):
BAKTERIOFAG se levice krátce. Dnes bude mít 5 dávku. Jezdíme tři krát za týden, teda ob den.

Bakteriofagem se léčime krátce.

29.9.2021 06:59
Xenie 47

XXX.XXX.239.220

Bere analgetika. A poznala bych kdyby ho to bolelo.
Spíš ho to svědí, protože vždy rozcuká ten obvaz.

29.9.2021 07:36

Xenie 47 napsal(a):
Protože jediné na net byl citlivý. Dlouho ho nebral, nedával to. Vyzvracel vždy po pól hodině podání.

podle laboratoře citlivý

ale do kosti neproniká, takže k ničemu

to jste taky sehnala někde přes net, nebo to předepsal veterinář?

29.9.2021 08:01

podle laboratoře citlivý

Dle fotky objednává přes internetovou lékárnu na UA, ale možná se pletu
OT akorat nechápu, proč předtím psala, že lze bakteriofag získat jen, když mate příbuzné v Rusku??

29.9.2021 08:04
Xenie 47

XXX.XXX.239.220

podle laboratoře citlivý

Myslíte FUROLIN?
Ten mu předepsat doktor. Ake po měsíci to vysadil.
BAKTERIOFAG mi přivezli z Ruska. Ten sem sama sehnala. To se nesmí u vás.

29.9.2021 08:06
Xenie 47

XXX.XXX.239.220

Dle fotky objednává přes internetovou lékárnu na UA, ale možná se pletu
OT akorat nechápu, proč předtím psala, že lze bakteriofag získat jen, když mate příbuzné v Rusku??

Tak mi ho zkuste prosím sehnat 😀
Já počkám a Vy mi ho seženete u vás nebo někde jinde třeba v Německu.
A dajte vědět až budete to mít.

29.9.2021 08:36

Xenie 47 napsal(a):
Myslíte FUROLIN?
Ten mu předepsat doktor. Ake po měsíci to vysadil.
BAKTERIOFAG mi přivezli z Ruska. Ten sem sama sehnala. To se nesmí u vás.

pokud to bylo od veterináře, tak bych šla k jinému

protože po veterináři, co nezná základní principy funkce léčiv, které hodlá použít, nemůžete chtít úspěšnou léčbu toho, co chcete léčit!!

29.9.2021 08:56

Xenie 47 napsal(a):
Tak mi ho zkuste prosím sehnat 😀
Já počkám a Vy mi ho seženete u vás nebo někde jinde třeba v Německu.
A dajte vědět až budete to mít.

Já bych Vám ho na Ukr klidně koupila
Ale pojedu až na Vanoce

29.9.2021 09:18

Já už to chápu. Fág je fleška s automatickým přehráváním.
A hodně jich mají v Polsku. Psali tady.
https://www.ceskatelevize.cz/porady/10121359557-port/tema/181-bakteriofagy-navrat-podivne-lecby/

Proč se před 4 dny prodával od nějaké Ox. na bazos.cz z Prahy i s obrázkem, kde se to dá koupit.. no tak jsem si to šla koupit na liki24.com.. akorát nevím, co s tím budu dělat.. jo a ani jsem nepotřebovala překladač.. sice nevím, kolik to bude stát a co odsouhlasím.. fakt zajímavé písmo
https://liki24.com/p/bakteriofag-stafilokokkovyj-zhidkij-r-r-dvnutr-i-naruzh-prim-fl-20-ml-4/

Podle mě Kyjev je na Ukrajině. A ten eshop říká, že do nemocnice to dopraví ještě levněji než okolní lékárny.. no tak tady něco nehraje, někomu silně hráblo.. a já to výjimečně nejsem.

29.9.2021 09:28

A navíc, můžete rovnou zajet do Gruzie, tam se na tuto léčbu specializují.

29.9.2021 09:30

29.9.2021 09:35

a tohle je jako že něco takového?
https://aumed.cz/stafal/
https://nonstop-lekarna.cz/stafal-6587/pribalovy-letak

Je jich několik.

29.9.2021 12:36
Xenie 47

XXX.XXX.239.220

pokud to bylo od veterináře, tak bych šla k jinému

protože po veterináři, co nezná základní principy funkce léčiv, které hodlá použít, nemůžete chtít úspěšnou léčbu toho, co chcete léčit!!

K jinému nemůžu, nikdo toho psa nechce vzít.
Navíc mě to stalo hodně penez.

29.9.2021 12:37
Xenie 47

XXX.XXX.239.220

Je jich několik.

Tohle je ono…
Jenze až to zaplatíte, zavolání vám ze to nelze doručit a peníze vám vrátí 🤷‍♀️

29.9.2021 12:39
Xenie 47

XXX.XXX.239.220

Já bych Vám ho na Ukr klidně koupila
Ale pojedu až na Vanoce

Mám ho v lednici ale nevíme kolik toho budeme potřebovat. Můžete mi klidně přivézt, pozde to nebude.

29.9.2021 12:40

Xenie 47 napsal(a):
Tohle je ono…
Jenze až to zaplatíte, zavolání vám ze to nelze doručit a peníze vám vrátí 🤷‍♀️

Jestli neumíte psát cesky, tak pište raději rusky, já vás nechapu.

29.9.2021 12:41
Xenie 47

XXX.XXX.239.220

Já už to chápu. Fág je fleška s automatickým přehráváním.
A hodně jich mají v Polsku. Psali tady.
https://www.ceskatelevize.cz/porady/10121359557-port/tema/181-bakteriofagy-navrat-podivne-lecby/

Proč se před 4 dny prodával od nějaké Ox. na bazos.cz z Prahy i s obrázkem, kde se to dá koupit.. no tak jsem si to šla koupit na liki24.com.. akorát nevím, co s tím budu dělat.. jo a ani jsem nepotřebovala překladač.. sice nevím, kolik to bude stát a co odsouhlasím.. fakt zajímavé písmo
https://liki24.com/p/bakteriofag-stafilokokkovyj-zhidkij-r-r-dvnutr-i-naruzh-prim-fl-20-ml-4/

Podle mě Kyjev je na Ukrajině. A ten eshop říká, že do nemocnice to dopraví ještě levněji než okolní lékárny.. no tak tady něco nehraje, někomu silně hráblo.. a já to výjimečně nejsem.

Potřebuji ho takže jestli mate kontakt budu rada. A jestli můžete sehnat vy také budu rada .

29.9.2021 12:46
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Xenie 47 napsal(a):
K jinému nemůžu, nikdo toho psa nechce vzít.
Navíc mě to stalo hodně penez.

To, že to stálo hodně peněz, není argument. Buďto ty peníze investujte do kvalitní péče, nebo je neinvestujte vůbec. Investovat je do nekvalitní péče nemá smysl, tam Vám toho psa uléčí k smrti.
A navíc to není důvod nezkusit jinou veterinu; prostě posbíráte všechny výsledky z vyšetření a půjdete jinam.
Které veteriny jste zkoušela, že Vás odmítly? Odkud jste? (Stačí oreintačně - třeba tu někdo poradí kvalitní osvědčenou veterinu.)

29.9.2021 13:26
Xenie 47

XXX.XXX.239.220

Varaxi napsal(a):
To, že to stálo hodně peněz, není argument. Buďto ty peníze investujte do kvalitní péče, nebo je neinvestujte vůbec. Investovat je do nekvalitní péče nemá smysl, tam Vám toho psa uléčí k smrti.
A navíc to není důvod nezkusit jinou veterinu; prostě posbíráte všechny výsledky z vyšetření a půjdete jinam.
Které veteriny jste zkoušela, že Vás odmítly? Odkud jste? (Stačí oreintačně - třeba tu někdo poradí kvalitní osvědčenou veterinu.)

Odkud jsem je úplně jedno.
Jak pusu, nikde jinde mě nechtěli vzít!
Opakuji: SEBERTE SE A JEĎTE TAM, KDE MU TO UDĚLALI!
Takže nebudu zde řešit vaše chytré komentáře.
Proste se mu tam dostal stafilokok zlatý a ten se léčí špatně.
Tečka.

29.9.2021 13:51

Před pár dny se to prodávalo za dva litry na bazos a teď to zas shání.. na to už ani ten translator nemá

začla bych u doktora.. ne u řezníka..
https://www.facebook.com/mbpharma/

nepište nám tady chytré odpovědi, nevychovaná Oxano, přínos VÁŠ = 0,00
TEČKA

29.9.2021 13:54
Xenie 47

XXX.XXX.22.138

Před pár dny se to prodávalo za dva litry na bazos a teď to zas shání.. na to už ani ten translator nemá

TEČKA

Vy píšete mne!
Takže nepište mi.
Dekuji.

29.9.2021 13:58

Nezakládejte témata, když nechcete, aby do nich lidé psali.

Děkuji. Tečka.

29.9.2021 13:58
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Xenie 47 napsal(a):
Odkud jsem je úplně jedno.
Opakuji: SEBERTE SE A JEĎTE TAM, KDE MU TO UDĚLALI!
Proste se mu tam dostal stafilokok zlatý a ten se léčí špatně.
Tečka.

A to jste zkoušela všechny veteriny ve státě? Proč ho nechtěli vzít? Jak své důvody vysvětlili? Byly ty důvody oprávněné? Protože jestli ano... Tak se obávám, že to je skutečně beznadějný boj.
SEBERTE SE A JEĎTE TAM, KDE MU TO UDĚLALI!
A kde mu to udělali? On to chytil na jiné veterině, než je teď léčený? A když tam půjdu, co tam budu dělat? Ptám se vážně - já to udělám, když to Vašemu psovi pomůže.
Na to samozřejmě máte právo, ale já se Vám snažím opravdu pomoci. Ale mám pocit, že o to nestojíte. Leze to z Vás jak z chlupaté deky a každý druhý příspěvek luštím, co vlastně chcete říci, což u cizinky lze pochopit, u Češky těžko. Na relevantní dotazy nereagujete buďto vůbec, nebo zmateně a vzájemně si protiřečíte (např. proč by pes bral analgetika, kdyby ho to nebolelo? Přesto tvrdíte, že je bere a bolesti nemá). Nevíme jediný výsledek z testu a pět dnů Vám trvalo, než jste odpověděla, jak dlouho a jakými léčivy se ten pes dosud léčil.
Netaháme z Vás informace, abychom je zneužili. Prostě se snažíme Vašemu psu pomoci. A pro to potřebujeme jasnou představu, čím si ten pes prošel, co se zkoušelo a s jakými výsledky a další relevantní info.
Proste se mu tam dostal stafilokok zlatý a ten se léčí špatně. No on se nedá léčit skoro vůbec, já ho sama mám, tak mi nemusíte nic vysvětlovat. Mám ho roky, pořád se mi to vrací po pár měsících - a to prosím pěkně mám zrovna kmen citlivý na mnohá ATB. Proto chápu, že se uchylujete k experimentální léčbě. Protože já toho mám za ty roky plné kecky - a to mám jen vředy na kůži a na sliznicích. Měla jsem ho na kůži, na očním víčku, v lůžku nehtů, v puse, v nose; absloutně nesouhlasím s tím, že to je nebolestivé, fakt to bolí jak čert. Zkoušela jsem všechno, od Sanytolu po pijavice, ale stejně se ta mrcha nejdýl za tři měsíce vrátí.
Takže ano, stav Vašeho psa je extrémně vážný a situace je zoufalá. Na Vašem místě bych buďto zkusila všechno, nebo nechala psa odejít.

29.9.2021 14:10
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Helejte nepřijde vám to jako ty dotazy jiný, kdy má člověk za sebou písmenko?? Mně už hooodně dlouho jo. Průběh naprosto stejnej, jen tentokrát jiný téma.

29.9.2021 14:17

TEČKA

OT Oxana není Xenie

29.9.2021 14:28
Xenie 47

XXX.XXX.239.220

Varaxi napsal(a):
A to jste zkoušela všechny veteriny ve státě? Proč ho nechtěli vzít? Jak své důvody vysvětlili? Byly ty důvody oprávněné? Protože jestli ano... Tak se obávám, že to je skutečně beznadějný boj.
A kde mu to udělali? On to chytil na jiné veterině, než je teď léčený? A když tam půjdu, co tam budu dělat? Ptám se vážně - já to udělám, když to Vašemu psovi pomůže.
Na to samozřejmě máte právo, ale já se Vám snažím opravdu pomoci. Ale mám pocit, že o to nestojíte. Leze to z Vás jak z chlupaté deky a každý druhý příspěvek luštím, co vlastně chcete říci, což u cizinky lze pochopit, u Češky těžko. Na relevantní dotazy nereagujete buďto vůbec, nebo zmateně a vzájemně si protiřečíte (např. proč by pes bral analgetika, kdyby ho to nebolelo? Přesto tvrdíte, že je bere a bolesti nemá). Nevíme jediný výsledek z testu a pět dnů Vám trvalo, než jste odpověděla, jak dlouho a jakými léčivy se ten pes dosud léčil.
Netaháme z Vás informace, abychom je zneužili. Prostě se snažíme Vašemu psu pomoci. A pro to potřebujeme jasnou představu, čím si ten pes prošel, co se zkoušelo a s jakými výsledky a další relevantní info.
Proste se mu tam dostal stafilokok zlatý a ten se léčí špatně. No on se nedá léčit skoro vůbec, já ho sama mám, tak mi nemusíte nic vysvětlovat. Mám ho roky, pořád se mi to vrací po pár měsících - a to prosím pěkně mám zrovna kmen citlivý na mnohá ATB. Proto chápu, že se uchylujete k experimentální léčbě. Protože já toho mám za ty roky plné kecky - a to mám jen vředy na kůži a na sliznicích. Měla jsem ho na kůži, na očním víčku, v lůžku nehtů, v puse, v nose; absloutně nesouhlasím s tím, že to je nebolestivé, fakt to bolí jak čert. Zkoušela jsem všechno, od Sanytolu po pijavice, ale stejně se ta mrcha nejdýl za tři měsíce vrátí.
Takže ano, stav Vašeho psa je extrémně vážný a situace je zoufalá. Na Vašem místě bych buďto zkusila všechno, nebo nechala psa odejít.

Prosím neodpovídat mi.
Dekuji

29.9.2021 14:31
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

cituju sama sebe,.... ale jak to tak vidím.... prosím neodpovídat mi, -- napsat tohle, když mi píše někdo smysluplnou reakci - tak je to jasný.

29.9.2021 14:34

Ксения, вы можете нормально отвечать на вопросы?

29.9.2021 14:37
Xenie 47

XXX.XXX.239.220

Zrzavci napsal(a):
cituju sama sebe,.... ale jak to tak vidím.... prosím neodpovídat mi, -- napsat tohle, když mi píše někdo smysluplnou reakci - tak je to jasný.

Slušně prosím neodovidat mi.
A to je všechno.
Krasny den.

29.9.2021 14:38
Xenie 47

XXX.XXX.239.220

OT Oxana není Xenie

Dekuji. Zkuste psát jinde 🤦🏻

29.9.2021 14:45

Xenie,

teď bez prdele

jestli se pokoušíš zachránit psa se stafylokokovou osteomyelitidou, což je průser jako vrata, u veterináře, kterej ani neví, který antibitotika pronikají do kosti,

tak doufej, že ten veterinář je schopný aspoň toho psa nějak lege artis UTRATIT.

protože nic jinýho fakt nemá cenu.

29.9.2021 14:45

Xenie 47 napsal(a):
Dekuji. Zkuste psát jinde 🤦🏻

Вы сначала погуглите, может потом усекнете разницу
Кстати, люди пытаются вам помочь а вы ведете себя как дура

29.9.2021 14:55
Xenie 47

XXX.XXX.239.220

Xenie,

teď bez prdele

jestli se pokoušíš zachránit psa se stafylokokovou osteomyelitidou, což je průser jako vrata, u veterináře, kterej ani neví, který antibitotika pronikají do kosti,

tak doufej, že ten veterinář je schopný aspoň toho psa nějak lege artis UTRATIT.

protože nic jinýho fakt nemá cenu.

Neodpovidat!!!!
Lidi jako vy by neměli vůbec mít názor.

29.9.2021 15:09
Xenie 47

XXX.XXX.239.220

Вы сначала погуглите, может потом усекнете разницу
Кстати, люди пытаются вам помочь а вы ведете себя как дура

Nerozumím azbuce…
Takže nepište mi prosím.

29.9.2021 15:11

No tyvoe...

29.9.2021 15:16

Xenie 47 napsal(a):
Neodpovidat!!!!
Lidi jako vy by neměli vůbec mít názor.

A lidi jao vy by neměli mít psa.

Bodlinka je veterinář.

29.9.2021 15:22
Xenie 47

XXX.XXX.239.220

A lidi jao vy by neměli mít psa.

Bodlinka je veterinář.

Omyl. Pravé ze lidi jako vy.

29.9.2021 15:24

Xenie 47 napsal(a):
Nerozumím azbuce…
Takže nepište mi prosím.

Nebojte, nebudu.

29.9.2021 15:26

Tak teď mi ještě ke všemu přijde, že Xenii je tak max 13, dle reakcí. Njn...

29.9.2021 15:28
Xenie 47

XXX.XXX.239.220

Tak teď mi ještě ke všemu přijde, že Xenii je tak max 13, dle reakcí. Njn...

A můžete neodpovidat?
Proč úřad tady píšete?
Stačilo.
Mne zajma názor chytrých lidi a slušných.
A třeba to někdo i zažil.
Váš názor už znám.

29.9.2021 15:29
Xenie 47

XXX.XXX.239.220

Nebojte, nebudu.

Dekuji.

29.9.2021 15:29
Xenie 47

XXX.XXX.239.220

Xenie 47 napsal(a):
Omyl. Pravé ze lidi jako vy.

Hodinky je špatný veterinář…

29.9.2021 17:52
Zrzavci

XXX.XXX.123.231

Xenie 47 napsal(a):
Hodinky je špatný veterinář…

Tak to je snad jasný ,že hodinky moc léčit nebudou, v tom se asi dá souhlasit 😁 ale Bodlinka ano, ta léčit umí.

29.9.2021 19:27
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Chudák pes. To musí být ale kráva ta Xenie.
Bodlinka je VETERINÁŘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

29.9.2021 20:01

Já Xenii úplně nenáviděla, protiva protivná otravná namyšlená, celá moje ségra.

29.9.2021 20:16
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Moc koukáte na pohádky. :) Mě Arabella nikdy nebrala.

29.9.2021 20:48
Xenie 47

XXX.XXX.239.220

Zrzavci napsal(a):
Tak to je snad jasný ,že hodinky moc léčit nebudou, v tom se asi dá souhlasit 😁 ale Bodlinka ano, ta léčit umí.

Přesně tak. Špatně hodinky 🤷‍♀️

29.9.2021 20:50
Xenie 47

XXX.XXX.239.220

Xenie 47 napsal(a):
Přesně tak. Špatně hodinky 🤷‍♀️

A i bodinka je také špatná. Ať léčí někoho jiného 😄

29.9.2021 20:51
Xenie 47

XXX.XXX.239.220

GAELLE napsal(a):

Kráva byla Tvoja máma!!!
A ty budeš taky!

29.9.2021 20:52
Xenie 47

XXX.XXX.239.220

GAELLE napsal(a):

Bodinka je KRAVAAAAA!!!!

29.9.2021 21:01

Myslím, že namísto ifauně byste se měla věnovat Vašemu nemocnému pejskovi, protože psychika je u nemocného zvířete taky důležitá pro uzdravení....a to, co tady z Vás lítá, tak to z Vás pejsek taky vycítí a v pohodě z toho asi nebude...

29.9.2021 21:05
Xenie 47

XXX.XXX.239.220

Jasné ze od vás nechci.
Díky.

29.9.2021 21:07
rapotacka11

XXX.XXX.224.71

Integrovaná?

29.9.2021 21:08

Zlato, to je moje fórum. Otoč prstenem a starej se o psa.

29.9.2021 21:20
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Ne Bohnice, až nám definitivně hrábne, půjdeme do Kroměříže. Květná zahrada, procházky a tak. Ale to už máme vyřešeno.

Já chápu, že jste ve stresu, protože bojujete strašně těžkou bitvu, a že se od někoho ve Vaší situaci nedá čekat nadhled, ale tohle prostě není k ničemu dobré. Pokud nejde přispět už k tématu (a to nejde, o to jste se postarala osobně, a to myslím tak jemně a nekonfliktně, jak to jde), tak si téma prostě žije vlastním životem. Jak jste správně postřehla, Váš případ je vcelku výjimečný; tím pádem je opravdu minimální šance, že tu narazíte na někoho, kdo bude mít podobnou zkušenost.
Zkuste se zeptat na té veterině, jestli někdy léčili takový problém a jestli byli úspěšní. Zkuste obvolat ostatní veteriny. Většina veterinářů si za rychlé konzultace přes telefon nic neúčtuje, taky mají ty zvířata rádi.

29.9.2021 21:29
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Jděte s tím vaším psaním a skvělou češtinou už do pr*ele.
Starejte se raděj o psa a držím palce ať tu vaši "léčbu" přežije.
neztrácejte čas na foru kde radí samé krávy a blbky přece.

29.9.2021 21:31
Xenie 47

XXX.XXX.239.220

Sám veterinář mi řekl ze existuje něco takového a ze pokud to seženu, je nadějné.
Proto sehnala jsem to. A jsme pravé po patě dávce.
Navýšil to.
Neřekl mi či se aspoň jeden pes z toho vyléčil ATB protože asi by to nebyla pravda. Je to kšeft…
Čím víc budu jezdit na veterinu tím víc penez tam nechám.
Navíc tu MRSU dostal u nich na sále.
Vi ze bych do toho ryla .

29.9.2021 21:34
Zrzavci

XXX.XXX.113.66

GAELLE napsal(a):
Jděte s tím vaším psaním a skvělou češtinou už do pr*ele.
Starejte se raděj o psa a držím palce ať tu vaši "léčbu" přežije.
neztrácejte čas na foru kde radí samé krávy a blbky přece.

Klid, žádný problém není, kdyby byl nebudou tu takovéhle výlevy, ma to číslo a chová se to... jako standardně šécko co má číslo. Takže neztrácet čas, energii a ani nerva.

29.9.2021 21:35
nadja

XXX.XXX.112.238

Měli jsme po TTA, atb žádná nezabírala. Až pak jedna jediná zabrat měla, ovšem pekelně hořká tekutina 20 ml dávka, pes nebyl schopen udržet v žaludku. Život mu zachránilo až vyndání klece z kolene.

29.9.2021 21:37

Jen tak z praxe...vím o tom prdlajs, ale : máme v důchoďáku hnisavou kyčel, nepovedená operace, hřeb se nepřijal a reoperace nemožná....v jizvě to vypíštělovalo na dvou místech, ATB, bla bla bla...+ Furolin na močové cesty(byl katetr) no a zkrátím to a zjednoduším, když se Furolin vysadil, kyčel se zhoršila ...

29.9.2021 21:44

Otočit se o 360°?
To je dokola, nikoliv na opačnou stranu
K čemu to? Nějaký rituál?

Že by další zanedbané covidové dítě?

29.9.2021 21:47

A nešlo by to amputovat?
Pořád lepší trojnožka než hnisající pes...
Navíc jde o zadní nohu, tedy nikoliv pod těžištěm...nedala by se amputace udělat?

29.9.2021 21:49

Jen tak z praxe...vím o tom prdlajs, ale : máme v důchoďáku hnisavou kyčel, nepovedená operace, hřeb se nepřijal a reoperace nemožná....v jizvě to vypíštělovalo na dvou místech, ATB, bla bla bla...+ Furolin na močové cesty(byl katetr) no a zkrátím to a zjednoduším, když se Furolin vysadil, kyčel se zhoršila ...

náhoda...

prostě ne, chemicky to není možné. různé věci fungují různě, farmakodynamika používaných preparátů je známá, je to chemie, to je neměnné.

29.9.2021 21:50
juhaj

XXX.XXX.164.121

A nešlo by to amputovat?
Pořád lepší trojnožka než hnisající pes...
Navíc jde o zadní nohu, tedy nikoliv pod těžištěm...nedala by se amputace udělat?

Psala výše, že by se museli amputovat nohy dvě, je to troll jak Brno.

29.9.2021 21:52

Herriot psal o ovčáckém psovi, kterému byly amputovány obě nohy na stejné straně - chodil pak, ale bez zadních nohou by to asi holt už nešlo.
No, snad je to jen nudící se troll.

29.9.2021 21:54
Xenie 47

XXX.XXX.22.138

náhoda...

prostě ne, chemicky to není možné. různé věci fungují různě, farmakodynamika používaných preparátů je známá, je to chemie, to je neměnné.

Operace 16.6.2021
14.9.2021 reoperace.
Koleni kost nepřijala implantát.
K tomu stafilokok.
Dnes jsme po patě dávce bakteriofagu…
A přijeli jsme z veteriny před hodinou

29.9.2021 21:55
Xenie 47

XXX.XXX.22.138

náhoda...

Jo, a něco pro vás osobně

29.9.2021 21:55
fikovnice

XXX.XXX.69.83

Nezakládejte témata, když nechcete, aby do nich lidé psali.

Děkuji. Tečka.

Já už zas nemůžu! Tečka!

29.9.2021 21:56
Zrzavci

XXX.XXX.113.66

juhaj napsal(a):
Psala výše, že by se museli amputovat nohy dvě, je to troll jak Brno.

A i kdyby nebyl, chová se to tak nehorázně, ze nemá cenu ztrácet s tím energii.

29.9.2021 21:56
fikovnice

XXX.XXX.69.83

Varaxi napsal(a):

29.9.2021 21:57
fikovnice

XXX.XXX.69.83

Zrzavci napsal(a):
Helejte nepřijde vám to jako ty dotazy jiný, kdy má člověk za sebou písmenko?? Mně už hooodně dlouho jo. Průběh naprosto stejnej, jen tentokrát jiný téma.

Myslíte spíš číslici?

29.9.2021 21:57
Zrzavci

XXX.XXX.113.66

Správně, jen do toho a ještě víc.

A proč sem teda psala, když se nezajímala? To by zas zajímalo já.

29.9.2021 21:59
Zrzavci

XXX.XXX.113.66

fikovnice napsal(a):
Myslíte spíš číslici?

😁😁😁 Jistéee já myslela číslicí,psala pismeno , byla už sem zblbnutá jak Rumburak.

29.9.2021 22:03
Xenie 47

XXX.XXX.22.138

Zrzavci napsal(a):
😁😁😁 Jistéee já myslela číslicí,psala pismeno , byla už sem zblbnutá jak Rumburak.

Hmm, vypadá to ze nejste Češka 😀🙈

29.9.2021 22:03
juhaj

XXX.XXX.164.121

Troll jak Brnoooo!😉

29.9.2021 22:05
fikovnice

XXX.XXX.69.83

To vypadá jednoduše. Fokus v močových cestách, který "střílel" do kosti (kyčle). Bakterie byla Furolinem držena na uzdě, po vysazení se pomnožila a je z toho opět fokus a třeba i hrozící sepse.

29.9.2021 22:06
Xenie 47

XXX.XXX.22.138

fikovnice napsal(a):
To vypadá jednoduše. Fokus v močových cestách, který "střílel" do kosti (kyčle). Bakterie byla Furolinem držena na uzdě, po vysazení se pomnožila a je z toho opět fokus a třeba i hrozící sepse.

Furolin se udržel půl hodiny v žaludku.
To bude tím.

29.9.2021 22:06
Zrzavci

XXX.XXX.113.66

Bavi, co? Ještě chvilinku a toho stafylouše už Ti neuvěří ani největší naivka. Jdeš na to momentálně krapítek blbě, ale jako noční zábava dobrý.

29.9.2021 22:09
Zrzavci

XXX.XXX.113.66

To je nějaký zaklínadlo?

29.9.2021 22:12
fikovnice

XXX.XXX.69.83

fikovnice napsal(a):

Btw, před každou kostní operací (např. TEP, kolenní náhrady) se fakt veeeelmi pečlivě vyšetřuje, a to třeba včetně zubního, gyndy a zmíněných moč. infekcí. CRP nad takových 15 - 20 a žádný normální operatér do toho nepůjde... Pokud se zjistí baktérie, přeléčuje se, opět veeeelmi pečlivě.

Ostatně ta moje prokletá spondylodiscitida (což není nic jiného než osteomyelitida v páteři) - tak vzhledem k tomu, že jsem nebyla po operaci či po úrazu, bylo jasné, že mám také někde fokus, který si holt tentokrát vybral páteř. Pár těžkých sepsí mám už za sebou...

29.9.2021 22:14
fikovnice

XXX.XXX.69.83

Xenie 47 napsal(a):
Furolin se udržel půl hodiny v žaludku.
To bude tím.

Kdyby nebylo toho chudáka psa, tak by mě toto vlákno bavilo...
I když samozřejmě nevím, zda pes existuje. Pokud ano, pak nechápu Vaše reakce. Vám se dnes něco přihodilo?!

29.9.2021 22:16

Apage zní líp, pokud to tedy má být zaklínadlo.

29.9.2021 22:17
fikovnice

XXX.XXX.69.83

Apage zní líp, pokud to tedy má být zaklínadlo.

Tak tak...
Apage Xenie!

29.9.2021 22:30
fikovnice

XXX.XXX.69.83

Apage (satanas) asi fakt zafungovalo!

29.9.2021 22:33
Xenie 47

XXX.XXX.239.220

fikovnice napsal(a):
Btw, před každou kostní operací (např. TEP, kolenní náhrady) se fakt veeeelmi pečlivě vyšetřuje, a to třeba včetně zubního, gyndy a zmíněných moč. infekcí. CRP nad takových 15 - 20 a žádný normální operatér do toho nepůjde... Pokud se zjistí baktérie, přeléčuje se, opět veeeelmi pečlivě.

Ostatně ta moje prokletá spondylodiscitida (což není nic jiného než osteomyelitida v páteři) - tak vzhledem k tomu, že jsem nebyla po operaci či po úrazu, bylo jasné, že mám také někde fokus, který si holt tentokrát vybral páteř. Pár těžkých sepsí mám už za sebou...

Před každou operaci u lidi…
Před operaci TPLO u psu se děla rentgen…
To je tak všechno 🤷‍♀️

29.9.2021 22:35
Zrzavci

XXX.XXX.113.66

fikovnice napsal(a):
Apage (satanas) asi fakt zafungovalo!

a kdyby ne, můžeme zkusit třebas.. jak to říkají v Císařovským pekaři: Agla, Agla, Agla . Pokud teda ovšem jsou elementálové přítomni. Nevím ovšem, kdo píchne do tý němý tváře 😁😁😁. Já na to nemám a taky musim jit už spát. Brou.

29.9.2021 22:36
Xenie 47

XXX.XXX.239.220

fikovnice napsal(a):
Kdyby nebylo toho chudáka psa, tak by mě toto vlákno bavilo...
I když samozřejmě nevím, zda pes existuje. Pokud ano, pak nechápu Vaše reakce. Vám se dnes něco přihodilo?!

Ano přihodilo.
Tolik zlých lidi se nevidí pohromadě…
Pes neexistuje samozřejmě.
Přijela jsem před chvíli z veteriny z kozou 🤷‍♀️

29.9.2021 22:38
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

fikovnice napsal(a):

Pečlivě vyšetřuje co? Jestli někde nesídlí bakterie? Nebo?

29.9.2021 22:40
fikovnice

XXX.XXX.69.83

Xenie 47 napsal(a):
Před každou operaci u lidi…
Před operaci TPLO u psu se děla rentgen…
To je tak všechno 🤷‍♀️

OK, konečně normální odpověď a reakce.
A ano, věřím, že mohlo dojít ke kontaminaci při zákroku. Zároveň Vám už poněkolikáté píšu, že jde o hodně závažný stav, navíc poměrně raritní. Nechápu, proč se tak bráníte konzultaci na jiné veterině, na nějaké klinice, samozřejmě ideálně na ortopedii.

29.9.2021 22:42
fikovnice

XXX.XXX.69.83

Xenie 47 napsal(a):
Ano přihodilo.
Tolik zlých lidi se nevidí pohromadě…
Pes neexistuje samozřejmě.
Přijela jsem před chvíli z veteriny z kozou 🤷‍♀️

Milá Xenie: Jak se do lesa volá....atd.

Proč jste nás zde začala urážet? Každý z nás se snažil poradit nejlépe, jak uměl a byl schopen.

29.9.2021 22:43

náhoda...

Hele nevím, opět se zavedl dlouhodobě a funguje to.... sekrece je stálá, ale nevalí z toho hnis, noha neotéká, méně bolí, bohužel kvůli hřebu, co se nedá vyndat, se nikdy nezahojí .

fikovnice

XXX.XXX.69.83

lesnížínka napsal(a):
Pečlivě vyšetřuje co? Jestli někde nesídlí bakterie? Nebo?

Jj, chtějí samozřejmě biochemku a hematolku, dále stomatolku, gyndu a urologii.

fikovnice

XXX.XXX.69.83

Hele nevím, opět se zavedl dlouhodobě a funguje to.... sekrece je stálá, ale nevalí z toho hnis, noha neotéká, méně bolí, bohužel kvůli hřebu, co se nedá vyndat, se nikdy nezahojí .

Výše jsem Vám napsala, jak to vidím já...

29.9.2021 22:53
fikovnice

XXX.XXX.69.83

Edit: Asi půjde o staršího člověka...? Ve starším věku trpí recidivujícími uroinfekcemi značné procento lidí, navíc píšete, že dotyčná(ý) má PMK - tam se uroinfekce prostě dá očekávat téměř stoprocentně. No a kromě stafylokoků osteomyelitidu klidně způsobí třeba E. coli, Proteus, Hemophilus, Streptococus nebo i Pseudomonáda. A E. coli, streptokoky, proteové infekce atd. jsou zase častými agens vyvolávajícími uroinfekty.

30.9.2021 00:28

fikovnice napsal(a):
Edit: Asi půjde o staršího člověka...? Ve starším věku trpí recidivujícími uroinfekcemi značné procento lidí, navíc píšete, že dotyčná(ý) má PMK - tam se uroinfekce prostě dá očekávat téměř stoprocentně. No a kromě stafylokoků osteomyelitidu klidně způsobí třeba E. coli, Proteus, Hemophilus, Streptococus nebo i Pseudomonáda. A E. coli, streptokoky, proteové infekce atd. jsou zase častými agens vyvolávajícími uroinfekty.

nejčastější uroinfekce: ESBL, MRSA ...přítomen Proteus mirabilis...většinou s tím přijedou z hospitalizace ve špitále...

30.9.2021 19:56
Xenie 47

XXX.XXX.22.138

fikovnice napsal(a):
OK, konečně normální odpověď a reakce.
A ano, věřím, že mohlo dojít ke kontaminaci při zákroku. Zároveň Vám už poněkolikáté píšu, že jde o hodně závažný stav, navíc poměrně raritní. Nechápu, proč se tak bráníte konzultaci na jiné veterině, na nějaké klinice, samozřejmě ideálně na ortopedii.

Jde o to ze většina veterináři nechce do toho dávat ruce.
A když někdo souhlasí tak chce komplet vyšetření svoje.včetně rentgenu. A nesmím ho uspavat minimálně půl roku.

30.9.2021 20:07
Xenie 47

XXX.XXX.22.138

fikovnice napsal(a):
Milá Xenie: Jak se do lesa volá....atd.

Proč jste nás zde začala urážet? Každý z nás se snažil poradit nejlépe, jak uměl a byl schopen.

Cože?
Já někoho urazila?
Jak se do lesa vola….

30.9.2021 23:09
fikovnice

XXX.XXX.135.102

nejčastější uroinfekce: ESBL, MRSA ...přítomen Proteus mirabilis...většinou s tím přijedou z hospitalizace ve špitále...

Poněkud OT: I mně se relativně nedávno podařilo si v močových cestách vypěstovat ESBL.

Přidejte reakci

Přidat smajlík