Bišonek s PP

Prodám Bišonka - Štěňátka bišonků narozená 22.3.2025, k zadání dvě holčičky...
Dohodou
Pejsek 5 den nežere, po zákroku v tlamě. Vše vyzvrací, bílá pěna a nestrávene žrádlo. Zhubla za 3–4 týdny 1,20 kg.
Dnes ráno kapačka, odpoledne opět kapačka.
Doktor se snaží, ale také říkal, že po té intubaci může mít "nějaký" stres...
Už nevím co jí dát, když chce tak, 5 malinkych piškotů z Lidlu.
Teď dnes, žádné žrádlo, nechce nic, jen spí a je unavená.
Má prosím někdo nějaké zkušenosti, měl podobný problém?
Prosím poraďte, děkuji, bojím se o ni, když nezačne normálně žrát a přitom vždycky s chutí baštila.
Uživatel s deaktivovaným účtem
ze stresu nebleje
je tam nějaký zdravotní problém, po kterém je potřeba zapátrat. začala bych trapně odběrem krve.
Atheira
napsal(a):
Možná blbá otázka, ale není možný, že bleje jednoduše proto, že to žrádlo, když už nějaké sežere, polyká víceméně nerozkousané, protože kvůli těm zubům pořád kousat nechce?
to by ten pes chtěl žrát a nebyl by placatý.
Bodlinko , má zvýšenou AMYLAZU , 38,34 ukat/l - slinivka ??
Minulé úterý se dělalo krevní vyšetření , zapomněla jsem na tuto hodnotu .... jinak vše bylo v pořádku.
Mám se o fenecku bát , nebo se to dá ještě zachránit a bude zase v pořádku ?
Dnes jsme měli 2 kapačky , zitra ráno další ....
Děkuji za názor a snad i povzbuzeni , fence je 11 let a byla vždy celkem v pořádku.
Chodila vylizovat misku po Eline a teď nic , je smutná , nevím jestli má bolesti , nějak se neprojevuje , ale z váhy asi 6,50 má 5,30 za zhruba 3,4 týdny.
pěkně bych to vyšetření zopakovala, co bylo před týdnem už nemusí být dávno relevantní.
pokud má akutní zánět slinivky, tak je jí opravdu blbě.
napsal(a):
pěkně bych to vyšetření zopakovala, co bylo před týdnem už nemusí být dávno relevantní.
pokud má akutní zánět slinivky, tak je jí opravdu blbě.
Nejde vložit foto výsledků
Kreatitin 106
Albumin 25
Globulin 28
Lipaza 861
Amylaza 38,34
MCH 23
VYPSALA jsem co bylo větší než v rozmezí , kromě lipazy a kreatitinu
Jak jí pomůžu , uzdraví se ?
Dělalo se 32 výsledků z krve , většina byla v mezích- dobrá
Poprosím doktora o nový rozbor.
Bodlinko mám se o ní bát ???
pomůže jí veterinář. to jsou aktuální čísla, nebo ty krve, co jste dělali minulý týden?
Tyhle výsledky z minulého úterý . Zítra se domluvím jestli ji vezme krev nebo až ve středu.
Uvařila jsem vývar z kuřete jak doktor poradil a ten teď vypila - jen vývar, žádné maso . Uf , vypila vývar , že to vonělo , a chtěla ještě , ale musím po troškach ...
Můžu i malinký piškotek , aby aspoň něco ?
na piškotky zapomeňte.
"Reakce na kapačku" Co to je???
Urychleně bych změnila veterináře, jela jinam. Lépe řečeno, teď v noci bych fičela na pohotovost a bála bych se moc. Jestli je to slinivka, zítra už bude pozdě na všechno.
napsal(a):
"Reakce na kapačku" Co to je???
Urychleně bych změnila veterináře, jela jinam. Lépe řečeno, teď v noci bych fičela na pohotovost a bála bych se moc. Jestli je to slinivka, zítra už bude pozdě na všechno.
Prosím nestrašte mě , je to dobrý doktor , nikdo mně teď pozdě večer nevezme. Kapacky dostává, já už nevím co, pokud se něco stane, tak jsem v pr....
Já vás nestraším, já jen konstatuji, že kdyby šlo o slinivku, je třeba zahájit léčbu co nejdříve. Zítra nechte udělat nový rozbor krve a uvidíte. Přeji klidnou noc.
Jsme po ranní kapačce a injekci , vet vzal krev a I na krevní obraz , výsledek bude zítra že špitálu z laboratoře na KO.
Zítra jdeme opět na kapačku , než se stabilizuje a podle veta je malinko lepší než včera , snad i po vyšetření krve , ale výsledky mi dá až z výsledkem KO ..... pije kuřecí vývar , jinak ale nechce nic , ani trošku rýže do vývaru ... taky to snad " zlepšení " může být i po těch kapackach , takže nějaký odstup po skončení kapaček, jestli to opravdu přišlo do snad aspoň trochu do " normálu "
NEVÍM jestli je dobré , rychle hned přejít na granule šetřící / slinivkove / nyní měla Wolfsblut senior kachna , sladký brambor , malo tuku a těch bílkovin tam asi taky není moc . Sára je alergik na všechny obiloviny i kvasnice .....
Snad jsem na nic nezapomněla .... děkuji za případné rady
žížalka
napsal(a):
Jsme po ranní kapačce a injekci , vet vzal krev a I na krevní obraz , výsledek bude zítra že špitálu z laboratoře na KO.
Zítra jdeme opět na kapačku , než se stabilizuje a podle veta je malinko lepší než včera , snad i po vyšetření krve , ale výsledky mi dá až z výsledkem KO ..... pije kuřecí vývar , jinak ale nechce nic , ani trošku rýže do vývaru ... taky to snad " zlepšení " může být i po těch kapackach , takže nějaký odstup po skončení kapaček, jestli to opravdu přišlo do snad aspoň trochu do " normálu "
NEVÍM jestli je dobré , rychle hned přejít na granule šetřící / slinivkove / nyní měla Wolfsblut senior kachna , sladký brambor , malo tuku a těch bílkovin tam asi taky není moc . Sára je alergik na všechny obiloviny i kvasnice .....
Snad jsem na nic nezapomněla .... děkuji za případné rady
Co dostává v těch kapačkách?
fikovnice
napsal(a):
Co dostává v těch kapačkách?
Vitamín C - injektopas 7,5g inf cnc sol 7,5g - 50ml x 2,00 infusio natrii hydrogencarbonas 8,4% 100 ml x0,05 , Metronidazol inj. 100 ml /500mg x 8,00
(Quamatel inj. sice 5x20 mg + soli. x 1,00) (Cerenia inj. 20 ml x 0,03
To jsem opsala že zprávy , snad mi nic nevypadlo .... dostala bolestivou injekci, hodně plakala, nepamatuji, že by ji takhle někdy injekce bolela.
Dávám co 3 hodiny 2 -3 lžíce PL. kuřecí vývar , vypije, chutná ....
bolí ta cerenie.
žížalka
napsal(a):
Bodlinko, kapačka OK ? CERENIE je na co ? Slinivka , bolesti ..... ?
Pokud má pesan opravdu pankreatitidu, tak mu musí být hodně zle. A od bolesti tam nic nevidím - ten Quamatel tuto bolest nepořeší. Naopak Cerenia je na zvracení dle mých zkušeností dobrá.
Nicméně netuším, jak je to ve vet. medicíně; v humánní medicíně by dotyčný dostával na kruté bolesti opioidy.
fikovnice
napsal(a):
Pokud má pesan opravdu pankreatitidu, tak mu musí být hodně zle. A od bolesti tam nic nevidím - ten Quamatel tuto bolest nepořeší. Naopak Cerenia je na zvracení dle mých zkušeností dobrá.
Nicméně netuším, jak je to ve vet. medicíně; v humánní medicíně by dotyčný dostával na kruté bolesti opioidy.
Díky za názor , nevím přesně jak poznat , že má bišonek kruté bolesti , ještě jsem se s timhle zdravotním problemem nesetkala .... moc doufám, že Sarinka kruté bolesti nemá , ale kdo ví .... pospavá , leží , jde se vycurat na zahradu a dá si 2 lžíce kuřecího vývaru ... napíšu to asi blbě , ale sama jsem zažila zlucnikove záchvaty a děs , ale pamatuji i když je to víc jak 40 let .... moc doufám, že kruté bolesti nezažila a nezažíva , ale muž to asi zanedbal ..... byla jsem 14 dní mimo republiku , ale když jsem odjiždela, byla naprosto v pořádku ..... I když je tato nemoc asi plìživá a objeví se , když to nejmíň čekáme
Doktor vet je fakt dobrý , dělá co může , nevím jestli už má fenka to nejhorší za sebou, ale budu doufat, že ano
Jen si říkám, co se stalo, z čeho tak náhle ??? Kolik těch kapaček ještě bude ?
žížalka
napsal(a):
Díky za názor , nevím přesně jak poznat , že má bišonek kruté bolesti , ještě jsem se s timhle zdravotním problemem nesetkala .... moc doufám, že Sarinka kruté bolesti nemá , ale kdo ví .... pospavá , leží , jde se vycurat na zahradu a dá si 2 lžíce kuřecího vývaru ... napíšu to asi blbě , ale sama jsem zažila zlucnikove záchvaty a děs , ale pamatuji i když je to víc jak 40 let .... moc doufám, že kruté bolesti nezažila a nezažíva , ale muž to asi zanedbal ..... byla jsem 14 dní mimo republiku , ale když jsem odjiždela, byla naprosto v pořádku ..... I když je tato nemoc asi plìživá a objeví se , když to nejmíň čekáme
Doktor vet je fakt dobrý , dělá co může , nevím jestli už má fenka to nejhorší za sebou, ale budu doufat, že ano
No, každopádně Vám moc držím pěsti, ať se z toho bafan dostane!
Je vidět, že děláte maximum možného!
žížalka
napsal(a):
No a akutní pankreatitida u lidí je skutečně onemocnění s krutými bolestmi, bohužel. Ale to by asi Váš pesan kňučel. Jakou má teď stolici?
fikovnice
napsal(a):
No a akutní pankreatitida u lidí je skutečně onemocnění s krutými bolestmi, bohužel. Ale to by asi Váš pesan kňučel. Jakou má teď stolici?
Dělám , snažím se jí pomoc, jak to nejvíc jde , tedy veterinář , děkuji , snad bude zase dobře
Protože nejedla, jen vlastne , co sezrala, tak vyzvracela , nechtěla pak nic , tak ještě stolici neměla , po narkoze čištění a vytržení jedné menší stoličky ...
Teď má druhý den kuřecí vývar , doktor taky čeká na stolici.
žížalka
napsal(a):
Dělám , snažím se jí pomoc, jak to nejvíc jde , tedy veterinář , děkuji , snad bude zase dobře
Protože nejedla, jen vlastne , co sezrala, tak vyzvracela , nechtěla pak nic , tak ještě stolici neměla , po narkoze čištění a vytržení jedné menší stoličky ...
Teď má druhý den kuřecí vývar , doktor taky čeká na stolici.
Takže vlastně celý současný stav rozjela narkóza, respektive ten zákrok?
Jaký typ narkózy měla, smím-li se zeptat?
fikovnice
napsal(a):
Takže vlastně celý současný stav rozjela narkóza, respektive ten zákrok?
Jaký typ narkózy měla, smím-li se zeptat?
Měla inhalační narkozu, aspoň to vet říkal , já jsem ji chtěla, že je šetrnější...
Nevím jestli to rozjela narkoza, ale ona zvracela a prujmovala, když jsem byla mimo ČR. Neviděla jsem co se doma děje, ale každého normálního člověka napadne aspoň zavolat na veterinu a zeptat se , co s tím, když pejsek 2 dní zvrací a prujmuje ... a to trvalo minimálně týden. Vrátila jsem se , nechtěla žrát , tak jsem byla na veterine a tam , že jsou to zuby a termín na zákrok 3 týdny , že se mám zeptat jinde na kratší termín, tak jsem hledala a našla pana doktora, který ji minulé úterý udělal krevní testy a kapačku dostala s antibiotiky a další den ten zákrok na zubech a od té doby nezrala, jen měla 2,3 piškoty malinké , když si tedy vzala. V testech měla Amylazu 38, 34 a vet řekl, že to vypadá na slinivku , takze ....
Od včerejška ráno chodíme na kapacky ....
Zdravim , Jsem zpátky ..... KO nebyl moc dobrý , vysoká hladina bílých krvinek , rozházené krevni hodnoty , něco šlo, nahoru , něco dolů , celý týden kapačky s obden injekci na posílení imunity , jsme na kuřecím vývaru s troškou rýže a kuřecího masa , 5x denně do misky , 3,4 polévkové lžíce vývaru , hubnutí se zastavilo , nezvraci , vývar pije s chutí , dnes kapacka nebyla až zitra v neděli .... snad to není přechodný stav a hlavně, aby vyšly za týden dobře krevní testy a snad to nebude leukémie, jak doktor naznačil ....
Dostali jsme ALAVIS SANICELL tobolky , jsou dost velké, tak snad to do ní dostanu ....
Jsem laik, nejsem vet, ale připadá mí to jak tím
, že nezrala a zvracela , prujmovala, když jsem byla mimo ČR a pak po příjezdu domu, ze měla "nějaký rozvrat v těle " , nevím jak to líp napsat, co myslím....
Není normální, když je fence tak špatně , že se nevola veterináři na konzultaci a pak se upaluje do ordinace na vyšetření .... :-( chtěla bych napsat a doufat , že jsme to možná zachránili ve " 12 " , snad ....
Není to dobrý , nechce nic, ani vývar , zase během kapačky zvracela, ve středu máme přijít na vsechny možné krevní testy, aby se vidělo a zjistilo , co se v tom tělíčku děje ....
Měla před dvěma měsíci malinké klíště, vyndalo se , ale nevím jestli nemá nemá nemoc z klíštěte... ne anaplazmu , ne borelku , ale tu další , teď nevím , začíná na E
Musím pohledat, jestli to může mit stejné příznaky jako má teď , ale něco jsem četla o té nákaze z klíštěte a jestli si dobře pamatuji , tak snad, že je to fatální...jsem nešťastná, že jí nemůžu pomoc ...
žížalka
napsal(a):
Není to dobrý , nechce nic, ani vývar , zase během kapačky zvracela, ve středu máme přijít na vsechny možné krevní testy, aby se vidělo a zjistilo , co se v tom tělíčku děje ....
Měla před dvěma měsíci malinké klíště, vyndalo se , ale nevím jestli nemá nemá nemoc z klíštěte... ne anaplazmu , ne borelku , ale tu další , teď nevím , začíná na E
Musím pohledat, jestli to může mit stejné příznaky jako má teď , ale něco jsem četla o té nákaze z klíštěte a jestli si dobře pamatuji , tak snad, že je to fatální...jsem nešťastná, že jí nemůžu pomoc ...
pokud má zánět slinivky, tak v tom nehledejte žádnou další čertovinu, to je průšvih sám o sobě
spíš bych přemýšlela, jestli nejít jinam, co veterinární nemocnice, kde udělají krve hned ne až ve středu a kde se bude léčit tak jak se má, tzn. kapačky celý den, hospitalizace a nic per os
napsal(a):
pokud má zánět slinivky, tak v tom nehledejte žádnou další čertovinu, to je průšvih sám o sobě
spíš bych přemýšlela, jestli nejít jinam, co veterinární nemocnice, kde udělají krve hned ne až ve středu a kde se bude léčit tak jak se má, tzn. kapačky celý den, hospitalizace a nic per os
Doktor chtěl trochu odstup od kapaček, můžu klidně už i v úterý, zítra mu zavolám a znovu se s ním domluvím. Je to asi 60 lety doktor, myslím že dělá co může, dneska jsme tam opět byly, nevím kde sehnat lepšího doktora - nemocnici , měla dneska tu kapačku 250 ml a pak už jsem ji neviděla pít , miska je pořád k dispozici.
Půjdu jí dávat po troskách stříkačkou , do včera pila vývar s trochou kuřecím, dnes už nic. Jsme s Tábora
lesnížínka
napsal(a):
Jen malou poznámku, snad mě Bodlinka doplní či opraví, ale kapačky zavodňujou, je možné, že po ní nebude mít potřebu pít.
Tak nějak. Pamatuji si, jak se mi ke konci kapačky vždycky chtělo už docela dost čurat.
lesnížínka
napsal(a):
Jen malou poznámku, snad mě Bodlinka doplní či opraví, ale kapačky zavodňujou, je možné, že po ní nebude mít potřebu pít.
jo, ale
pokud má 5,3 kg a dostala 250 ml infuze, tak to není ani udržovací dávka (50-60 x hmotnost = ml) a kde máte nějakou korekci ztrát, pokud zvrací?
šla bych jinam. tohle je takové léčení jakože dobrý, ale ne pro těžce nemocné zvíře.
napsal(a):
jo, ale
pokud má 5,3 kg a dostala 250 ml infuze, tak to není ani udržovací dávka (50-60 x hmotnost = ml) a kde máte nějakou korekci ztrát, pokud zvrací?
šla bych jinam. tohle je takové léčení jakože dobrý, ale ne pro těžce nemocné zvíře.
Půjdu jinam, ale musím se s doktorem domluvit, nemůžu ho zatratit a obejit, buď jí necha u sebe na kapackach a bude tam třeba 2,3 dní v kuse, nebo to ještě zkusím na klinice v Karakalu u dr. Kocaby ... tam je doktorů vic
Ale muj doktor je tam sám, nevím , kdo by se staral o fenku. Zítra se to rozhodne, buď a nebo ..... děkuji bodlinko
žížalka
napsal(a):
Půjdu jinam, ale musím se s doktorem domluvit, nemůžu ho zatratit a obejit, buď jí necha u sebe na kapackach a bude tam třeba 2,3 dní v kuse, nebo to ještě zkusím na klinice v Karakalu u dr. Kocaby ... tam je doktorů vic
Ale muj doktor je tam sám, nevím , kdo by se staral o fenku. Zítra se to rozhodne, buď a nebo ..... děkuji bodlinko
není to žádném zatracení, to vůbec ne
ale právě proto, když je doktor v ordinaci sám, tak prostě některé věci nemůže dělat - nezvládne to. není to žádná kritika, je to konstatování faktu.
ano, jeden doktor nemůže ordinovat a ještě provozovat hospitalizaci. to je prostě tak
a zároveň ta vaše fenka potřebuje hospitalizaci, takže
Hlavně si vezměte všechny výsledky,léčbu atd., ať se mají od čeho odpíchnout.
Btw ty obavy z "obejití" veterináře atd jsou bohužel dost rozšířený a úplně na hlavu. Opačně, já říkám,že dobrý vet se pozná tak,že zvíře pošle jinam. Ať už kvůli specializaci, přístrojovému vybavení nebo kvůli vážnosti případu.Držím palce
janaa
napsal(a):
Hlavně si vezměte všechny výsledky,léčbu atd., ať se mají od čeho odpíchnout.
Btw ty obavy z "obejití" veterináře atd jsou bohužel dost rozšířený a úplně na hlavu. Opačně, já říkám,že dobrý vet se pozná tak,že zvíře pošle jinam. Ať už kvůli specializaci, přístrojovému vybavení nebo kvůli vážnosti případu.Držím palce
Děkuji , moc ty palce a pěsti potřebujeme ....
Volala jsem ráno svému veterináři a že se chci poradit, aby to nevzal osobně že čtu a píšu na ifaune a třeba mu nevěřím .... říkala jsem, že zase zvracela a pak spala a spala a , že by asi potřebovala celodenní infuzi a hospitalizaci , aby se to konečně nějak pohnulo a že vím, že je tam sám doktor a že má jen dvě ruce a že tedy bych se zeptala jinde, kde je víc rukou, aby se jí mohli věnovat .... doktor mi řekl , že není sám, že jsou celkem čtyři a že mám přijet, že to zvládnou a že si jí tam nechají na kapackach.
Tak jsem tam ráno dojela, vzali krev na všechno možné , KO , atd , ani jí to nemohli napichnout, jak má rozpichane tenké nožičky . A už tam zůstala ,plakala, ze nejsem u ni , je to zavislak , tak snad těch kapaček bude hodně... mám volat teď v 15 h.na domluvu. Nevím jak se doktor a já dohodneme, ale večer bych si ji vzala domů a ráno bych ji zase přivezla , vypadalo to tak, že sestra říkala, že večer radši domů, ale uvidím co veterinář .....
Zhubla na 5.10 ....
Děkuji , moc ty palce a pěsti potřebujeme ....
Volala jsem ráno svému veterináři a že se chci poradit, aby to nevzal osobně že čtu a píšu na ifaune a třeba mu nevěřím .... říkala jsem, že zase zvracela a pak spala a spala a , že by asi potřebovala celodenní infuzi a hospitalizaci , aby se to konečně nějak pohnulo a že vím, že je tam sám doktor a že má jen dvě ruce a že tedy bych se zeptala jinde, kde je víc rukou, aby se jí mohli věnovat .... doktor mi řekl , že není sám, že jsou celkem čtyři a že mám přijet, že to zvládnou a že si jí tam nechají na kapackach.
Tak jsem tam ráno dojela, vzali krev na všechno možné , KO , atd , ani jí to nemohli napichnout, jak má rozpichane tenké nožičky . A už tam zůstala ,plakala, ze nejsem u ni , je to zavislak , tak snad těch kapaček bude hodně... mám volat teď v 15 h.na domluvu. Nevím jak se doktor a já dohodneme, ale večer bych si ji vzala domů a ráno bych ji zase přivezla , vypadalo to tak, že sestra říkala, že večer radši domů, ale uvidím co veterinář .....
Zhubla na 5.10 ....
50-60 ml x hmotnost je udržovací dávka na celý den. jestli je potřeba jí vykapat a za jak dlouho záleží na tom, čeho je to zvíře jinak schopné. pokud nepije, tak musí vykapat všechno
ale to není všechno, k tomu dostává infuze při dehydrataci na její korekci, na to je další vzoreček a pak dostává infuze na pokrytí ztrát, tzn. když má horečku, průjem nebo zvrací tak se přidává podle toho
infuzní terapie není úplně jednoduchá věc, aby se udělala dobře. pak taky záleží i na tom, co kape. jestli fýzák nebo poloviční fýzák nebo ringer nebo hartmana nebo co to je.
Varaxi
napsal(a):
Bodlinka ten výpočet už psala, ne?
(50-60 x hmotnost = ml)
A na 8 a půl hodiny mi to vychází na cca 100 ml.
Snad někdo upřesní.
100ml by bylo málo. Musí jí doplnit tekutiny na celý den, když nepije a ještě k tomu zvrací.
Naše 8 kg fena měla pár dní po operaci 2x denně 250ml + něco jsem do ní dostala stříkačkou.
napsal(a):
50-60 ml x hmotnost je udržovací dávka na celý den. jestli je potřeba jí vykapat a za jak dlouho záleží na tom, čeho je to zvíře jinak schopné. pokud nepije, tak musí vykapat všechno
ale to není všechno, k tomu dostává infuze při dehydrataci na její korekci, na to je další vzoreček a pak dostává infuze na pokrytí ztrát, tzn. když má horečku, průjem nebo zvrací tak se přidává podle toho
infuzní terapie není úplně jednoduchá věc, aby se udělala dobře. pak taky záleží i na tom, co kape. jestli fýzák nebo poloviční fýzák nebo ringer nebo hartmana nebo co to je.
Fenka Dostala 500 ml - půl litru kapačky od asi 9.15 - 16.45 kapalo se pomalu, prý nezvracela .... doma v noci a ráno taky nezvracela . Dovezla jsem ji domů a dostala od doktora veter.dietu ať ji zkusím dát trošku. Tam si nevzala, měla v té kleci v misce, ale doma si vzala trošku- 2 kávové lžičky té diety a snědla, zatim vůbec nezvracela , spí , chodí čůrat a spí.... je lehká jak pírko ...
Jen jsem četla , že při zánětu slinivky se nemá jíst několik dní, tak nevím co je pravda ,, žrát či vůbec nezrat a taky vůbec nevím, co bylo v té infuzi.
Zítra jedeme znovu ...
napsal(a):
100ml by bylo málo. Musí jí doplnit tekutiny na celý den, když nepije a ještě k tomu zvrací.
Naše 8 kg fena měla pár dní po operaci 2x denně 250ml + něco jsem do ní dostala stříkačkou.
OK, super. Jsem ráda, že jsem byla opravena. :)
Já to počítala, že průměr mezi 50 a 60 je 55, takže 55 x 5,3 (tj. hmotnost pejska) je 291,5. Od 10.00 h ráno do 16.30 h to je osm a půl hodiny. to je o něco víc než třetina ze dne, a třetina z 291,5 je cca 100 ml.
žížalka
napsal(a):
Fenka Dostala 500 ml - půl litru kapačky od asi 9.15 - 16.45 kapalo se pomalu, prý nezvracela .... doma v noci a ráno taky nezvracela . Dovezla jsem ji domů a dostala od doktora veter.dietu ať ji zkusím dát trošku. Tam si nevzala, měla v té kleci v misce, ale doma si vzala trošku- 2 kávové lžičky té diety a snědla, zatim vůbec nezvracela , spí , chodí čůrat a spí.... je lehká jak pírko ...
Jen jsem četla , že při zánětu slinivky se nemá jíst několik dní, tak nevím co je pravda ,, žrát či vůbec nezrat a taky vůbec nevím, co bylo v té infuzi.
Zítra jedeme znovu ...
Tady ty zdravotní problémy jsou strašný boj. :/
Držím palce, ať to pes zvládne.
žížalka
napsal(a):
Zítra jedeme znovu ...
"Žížalko", na "Kočkách" je někde vlákno, jak jsem svého nejmilovanějšího kocoura doslova vyrvala ze spárů smrti - onemocněl mi panleukopenií, zhubl z cca 8 - 9 kg na 4 - 5 kg; pak dostal selhání jater. Násilně jsem jej krmila, kapačky jsem mu dávala doma...
Chápu, že jde samozřejmě o jiné onemocnění, chápu, že asi jen málokdo dokáže píchnout flexilu a nechat kapat infúzi doma...ale ze začátku, když jsme jezdili na infúze na veterinu, tak jsem tam s ním vždy zůstala - třeba xy hodin. Opět chápu, že ne každý si to může časově dovolit - i mě tehdy střídali přátelé. Ale stran toho závisláctví v kombinaci s těžkou nemocí - zkuste si zařídit, že budete s ní na veterině. Tedy další pravda je, že ne každá veterina to uvítá (ta moje ano, ptž kocoura jsem měla vždy v náruči, event. v přepravce, a byl v mé přítomnosti klidný). Berte to jen jako takový nápad, kdy se mi připomněl opravdu šílený boj o život mého kocoura number one!
A jinak samozřejmě držím pěsti, ať to fenka dá!
fikovnice
napsal(a):
"Žížalko", na "Kočkách" je někde vlákno, jak jsem svého nejmilovanějšího kocoura doslova vyrvala ze spárů smrti - onemocněl mi panleukopenií, zhubl z cca 8 - 9 kg na 4 - 5 kg; pak dostal selhání jater. Násilně jsem jej krmila, kapačky jsem mu dávala doma...
Chápu, že jde samozřejmě o jiné onemocnění, chápu, že asi jen málokdo dokáže píchnout flexilu a nechat kapat infúzi doma...ale ze začátku, když jsme jezdili na infúze na veterinu, tak jsem tam s ním vždy zůstala - třeba xy hodin. Opět chápu, že ne každý si to může časově dovolit - i mě tehdy střídali přátelé. Ale stran toho závisláctví v kombinaci s těžkou nemocí - zkuste si zařídit, že budete s ní na veterině. Tedy další pravda je, že ne každá veterina to uvítá (ta moje ano, ptž kocoura jsem měla vždy v náruči, event. v přepravce, a byl v mé přítomnosti klidný). Berte to jen jako takový nápad, kdy se mi připomněl opravdu šílený boj o život mého kocoura number one!
A jinak samozřejmě držím pěsti, ať to fenka dá!
Děkujeme....
Já bych byla ráda s ní , ale doma mám skoro 17 let starého nemocného bišonka a 7,5 letou Elu. Když to byly 2hodiny, tak to šlo zabezpečit , ale tolik hodin nedám ,protože toho starého nosím co dvě-tři hodiny ven na zahradu na venčení.... je skoro slepý a špatně slyší a moc ho bolí klouby, ale ještě bašti a nepocurává se do pelíšku, takže je to trochu složitější ... a snad ty tři dny nějak zvládneme. Kdybych to uměla udělat doma, bylo by to super, ale .....
žížalka
napsal(a):
Děkujeme....
Já bych byla ráda s ní , ale doma mám skoro 17 let starého nemocného bišonka a 7,5 letou Elu. Když to byly 2hodiny, tak to šlo zabezpečit , ale tolik hodin nedám ,protože toho starého nosím co dvě-tři hodiny ven na zahradu na venčení.... je skoro slepý a špatně slyší a moc ho bolí klouby, ale ještě bašti a nepocurává se do pelíšku, takže je to trochu složitější ... a snad ty tři dny nějak zvládneme. Kdybych to uměla udělat doma, bylo by to super, ale .....
Aha... A nemůže někdo vypomoct??? Rodina (např. u mě teda nefunguje), přátelé (ti u mě naopak fungují)...
napsal(a):
ze stresu nebleje
je tam nějaký zdravotní problém, po kterém je potřeba zapátrat. začala bych trapně odběrem krve.
...stejně je divný, že se pankreatitida rozjela po zákroku v anestézii... Tím se vracím na začátek vlákna. Ono je to asi tak nějak jedno...ale přemýšlím, zda třeba nějaké CA mohlo nemoc rozjet...?
žížalka
napsal(a):
Rodina nefunguje , část je mimo mého města, přátelé by pomohli, ale musí chodit do práce .... je to trochu složité
Chápu...
Pokud iFAUNU trochu sledujete, tak víte, že u mě rodina též na prd, ale přátelé mi moc pomohli (třeba při mém COVIDu, ale i u té těžké nemoci mého kocoura).
žížalka
napsal(a):
Děkujeme....
Nechte si to na veterině ukázat a můžete infuze kapat i doma. My jsme to tak měli, fena měla zavedenou kanálu, veterinář mi vysvětlil, jak napojit infuzi, natáhl mi do stříkaček potřebné léky a udělal rozpis, co kdy aplikovat. Nic na tom není a nemusíte stresovat sebe ani psa pobytem v kleci na veterině.
fikovnice
napsal(a):
Chápu...
Pokud iFAUNU trochu sledujete, tak víte, že u mě rodina též na prd, ale přátelé mi moc pomohli (třeba při mém COVIDu, ale i u té těžké nemoci mého kocoura).
Je dobře, že nám zůstane pár dobrých přátel, kteří pomůžou, když je potřeba....
Teď jsem mluvila s kamarádkou, ráda by pomohla, ale z časových důvodů to nejde. Musela by si vzít dovolenou. Nějak to dáme.
napsal(a):
Nechte si to na veterině ukázat a můžete infuze kapat i doma. My jsme to tak měli, fena měla zavedenou kanálu, veterinář mi vysvětlil, jak napojit infuzi, natáhl mi do stříkaček potřebné léky a udělal rozpis, co kdy aplikovat. Nic na tom není a nemusíte stresovat sebe ani psa pobytem v kleci na veterině.
Edit: kanylu
Žížalka byla příliš rychlá, nestihla jsem to po sobě opravit. Píšu z mobilu a automatická oprava tam hodila jiné slovo 😁
Zdravím, mám otázku , kolik by mělo přibližně těch infuzich být ?
Od pondelka má každý den půl- 0,5 l infuze, tedy dnes má třetí a doktor ráno říkal, že možná dnes poslední a že snad už přijdou ty výsledky z Plzně .... třeba je to dobře, ale zdá se mi to málo??? 3dni kapačky .... třeba je to dost ... včera k večeru si vzala veterinární dietu a pak ještě večer. Jinak pořád více méně spala, protože tam v kleci nespí ....
Myslíte, že bych mohla od zitra už vařit kuřecí prsa s rýži , nebo radši konzervy od veter. ?
Děkuji za názory
všechno je podle stavu. pokud pes může pít bez zvracení a je možné ho začít rozkrmovat, tak infuze třeba nepotřebuje. pokud nemůže dostatečně pít a nežere, tak potřebuje.
Mně by se hodně nelíbilo, u takto závažného stavu, čekat pokaždé na výsledky KO několik dní... Vždyť tím se získává obrovská prodleva v případné léčbě...?
Nebylo by možné se domluvit na té druhé klinice alespoň vždy na okamžitých výsledcích? Tyto kliniky mívají své laborky a přístroje na okamžité zobrazení výsledků.
Prvni příspěvek mi zmizel , tak Něco z výsledků
Amylaza 18,79 ukal/l
Lipaza 4, 28
Kreatitin 148 umol/l
Hematologie
Erytrocyty 5,45
retikulocyty 719 G/l strašně vysoké
Leukocyty 29,60 G/l
Neutrofily seg 25739
Monocyty 1030
Lymfocyty 7,0
Neutrofily seg 87,0
Retikulocity v % 13
MCV 77,9
Endokrinologie
Celkový tyroxin cT4 6,44 mnol/l
Erytrocyty a lymfocyty jsou snížené
Zítra jdeme opět na infuzi a v pátek asi taky , doktor něco naznačil ohledně leukemie, ale musel by se vzít odběr z kostní dřeně .....
Nevím, jestli má ale pravdu, nechci jí trápit , musela by chodit třeba na chemoterapie....
Prosím, umí to někdo rozklícovat ??
Lékař v laboratoři napsal : výše uvedený výsledek může odpovidat následujícím klinic.stavum , je toho ale vypsáno hodně, to budu psát ještě ráno
Hemoliticka anémie
Infekcni hemoliticka anémie
Babesioza
Leptospiroza
Intraerytrocytárni onemocnění
Chemikálie
Imunitne zprostredkované anémie IMHA
AIHA
Mikroangiopaticka hemoliticka anémie
Hemangiosarkon
Gastrointestinalní ulcerace
Poruchy homeostazy
Poruchy homeostazy
Tumorózni proces
Hemangiom sleziny
Hemangiosarkon sleziny
Ankylostomiaza
Kokcidioza
Je tam ještě něco víc psané ,může to být cokoliv
Kdyby se potvrdila leukémie z kostní dřeně , nebo taky ne , tak pak ta chemoterapie
leukemii v tom obraze opravdu nevidím.
veliký zánět a ty retikulocyty, to je regenerace kostní dřeně - NĚKAM MIZÍ ČERVENÉ KRVINKY
to vám v podstatě říká i to vysvětlení z laboratoře, akorát tam jsou vyjmenované už různé nemoci, které můžou způsobit to, že krvinky mizí. v podstatě buď se rozpadají - ale to by měla zvedlý bilirubin a byla by žlutá - nebo je někde díra. já hlasuju pro tu ulceraci, teda.
žížalka
napsal(a):
Prvni příspěvek mi zmizel , tak Něco z výsledků
Amylaza 18,79 ukal/l
Lipaza 4, 28
Kreatitin 148 umol/l
Hematologie
Erytrocyty 5,45
retikulocyty 719 G/l strašně vysoké
Leukocyty 29,60 G/l
Neutrofily seg 25739
Monocyty 1030
Lymfocyty 7,0
Neutrofily seg 87,0
Retikulocity v % 13
MCV 77,9
Endokrinologie
Celkový tyroxin cT4 6,44 mnol/l
Erytrocyty a lymfocyty jsou snížené
Zítra jdeme opět na infuzi a v pátek asi taky , doktor něco naznačil ohledně leukemie, ale musel by se vzít odběr z kostní dřeně .....
Nevím, jestli má ale pravdu, nechci jí trápit , musela by chodit třeba na chemoterapie....
Prosím, umí to někdo rozklícovat ??
Zánět!!! Předpokládám bakteriální.
Leukocytóza, vysoké neutrofily na úkor lymfocytů, tj. v diferenciálu je tzv. posun doleva...
Další - viz "Bodlinka".
napsal(a):
leukemii v tom obraze opravdu nevidím.
veliký zánět a ty retikulocyty, to je regenerace kostní dřeně - NĚKAM MIZÍ ČERVENÉ KRVINKY
to vám v podstatě říká i to vysvětlení z laboratoře, akorát tam jsou vyjmenované už různé nemoci, které můžou způsobit to, že krvinky mizí. v podstatě buď se rozpadají - ale to by měla zvedlý bilirubin a byla by žlutá - nebo je někde díra. já hlasuju pro tu ulceraci, teda.
Také leukémii nevidím...
Myslíte, že teče někde dovnitř v GITu? Při pankreatitidě např. perforace žaludečního vředu...?
fikovnice
napsal(a):
Také leukémii nevidím...
Myslíte, že teče někde dovnitř v GITu? Při pankreatitidě např. perforace žaludečního vředu...?
ano, to by byla první varianta, kterou bych zkoumala. prostě v seznamu diferenciálních diagnóz nahoře
protože takhle nemocný pes ulcerovaný GIT mít může, je tam stres, zvracení, nechutenství
a je to mnohem pravděpodobnější než že má odpálenou slinivku a do toho měchovce nebo kokcidiózu
v podstatě o tomhle přemýšlení je medicína
jako nezlobte se na mě, ale vidět v tom leukémii, to je pro mě důvod jít jinam
něco jako moje kdysi šéfová, když nevěděla, tak to byl nějakej rak.
a kdysi můj konkurent, když nevěděl, tak to byla otrava - a jak byl oblíbenej, kolik otrávených psů zachránil (když to náhodou vyšlo s atb a steroidy naslepo)
napsal(a):
ano, to by byla první varianta, kterou bych zkoumala. prostě v seznamu diferenciálních diagnóz nahoře
protože takhle nemocný pes ulcerovaný GIT mít může, je tam stres, zvracení, nechutenství
a je to mnohem pravděpodobnější než že má odpálenou slinivku a do toho měchovce nebo kokcidiózu
"...protože takhle nemocný pes ulcerovaný GIT mít může, je tam stres, zvracení, nechutenství..."
Jo, tak to mě napadlo též, v humánní medicíně koincidence pankreatitidy a ulcerace GIT je typická, tedy spíš ulcerace jako následek pankreatitidy. Pesanda "Žížalky" dostávala H2-antihistaminikum, pokud si to teda nepletu s někým jiným zde (nevím, proč a zda se psům (ne) dávají inhibitory protonové pumpy; v h. medicíně už jsou H2-blokátory skoro přežité), ale asi to nepomohlo.
napsal(a):
"...v podstatě o tomhle přemýšlení je medicína..."
Jj, takto z odstupu je to zajímavé, ale samozřejmě bych to nechtěla řešit u svého zvířete a "Žížalce" přeji, ať to nakonec dopadne co nejlépe!
No, a ten výčet dif.dg. jsem teda ještě nikdy neviděla - nasázet tam téměř cokoli, co se jen trochu přibližuje patol. hodnotám biochemky a KO+dif. Přece ten vet zná psa osobně, ví, jak se vyvíjí jeho klinika...
fikovnice
napsal(a):
"...protože takhle nemocný pes ulcerovaný GIT mít může, je tam stres, zvracení, nechutenství..."
Jo, tak to mě napadlo též, v humánní medicíně koincidence pankreatitidy a ulcerace GIT je typická, tedy spíš ulcerace jako následek pankreatitidy. Pesanda "Žížalky" dostávala H2-antihistaminikum, pokud si to teda nepletu s někým jiným zde (nevím, proč a zda se psům (ne) dávají inhibitory protonové pumpy; v h. medicíně už jsou H2-blokátory skoro přežité), ale asi to nepomohlo.
tak ten quamatel se dává právě jako prevence, ale když neměla kapačku každý den, tak ho nedostala každý den a ono to nemá moc dlouhou dobu působení. jinak psům se omeprazol dává taky.
napsal(a):
jako nezlobte se na mě, ale vidět v tom leukémii, to je pro mě důvod jít jinam
něco jako moje kdysi šéfová, když nevěděla, tak to byl nějakej rak.
a kdysi můj konkurent, když nevěděl, tak to byla otrava - a jak byl oblíbenej, kolik otrávených psů zachránil (když to náhodou vyšlo s atb a steroidy naslepo)
No jo, steroidy mám pocit jsou u některých dr. téměř jako ultimum refugium... A myslím, že našemu psovi ublížily...bohužel čas nejde vrátit zpět.
fikovnice
napsal(a):
Jj, takto z odstupu je to zajímavé, ale samozřejmě bych to nechtěla řešit u svého zvířete a "Žížalce" přeji, ať to nakonec dopadne co nejlépe!
No, a ten výčet dif.dg. jsem teda ještě nikdy neviděla - nasázet tam téměř cokoli, co se jen trochu přibližuje patol. hodnotám biochemky a KO+dif. Přece ten vet zná psa osobně, ví, jak se vyvíjí jeho klinika...
takové protokoly laboratoře občas posílají. skoro bych si tipla, že tohle je laboklin.
a ano, ten výčet je prostě výčet. nemusí to dávat smysl na konkrétního pacienta.
napsal(a):
tak ten quamatel se dává právě jako prevence, ale když neměla kapačku každý den, tak ho nedostala každý den a ono to nemá moc dlouhou dobu působení. jinak psům se omeprazol dává taky.
Aha, tak díky za info!
Jak jsem psala, v h. medicíně jsou dnes na 1. místě inhibitory protonové pumpy (spíš než omeprazol se dává pantoprazol) a např. u geriatrických "pacientů" (uvozovky schválně, protože mnohdy farmakoterapii nepotřebují) je vídám tak u třetiny této části populace. Že mají poměrně vysoký interakční potenciál, mnohdy pacienti (ale hlavně lékaři!) neřeší!
napsal(a):
takové protokoly laboratoře občas posílají. skoro bych si tipla, že tohle je laboklin.
a ano, ten výčet je prostě výčet. nemusí to dávat smysl na konkrétního pacienta.
Laboklin je, prosím, co? Teď jsem něco málo vygooglila...ale mají tedy software, který ze získané biochemie a hematologie vyplivne výčet možných dg.?
Btw, jejich úvodní stránka, tam kapitola "O nás" a ve výčtu toho, co nabízejí je napsáno alegrologie. To na mě úplně dobrý dojem nedělá, i když to jde asi za tvůrcem jejich webovek. Jinak neznám, můžu se mýlit a může jít o kvalitní servis.
fikovnice
napsal(a):
Laboklin je, prosím, co? Teď jsem něco málo vygooglila...ale mají tedy software, který ze získané biochemie a hematologie vyplivne výčet možných dg.?
Btw, jejich úvodní stránka, tam kapitola "O nás" a ve výčtu toho, co nabízejí je napsáno alegrologie. To na mě úplně dobrý dojem nedělá, i když to jde asi za tvůrcem jejich webovek. Jinak neznám, můžu se mýlit a může jít o kvalitní servis.
to je německá labina, takže buďme rádi, že mají českou verzi:) jinak zrovna to vyšetření na protilátky se posílá asi jenom tam.
nevím, jestli jim ty diferenciální diagnózy dělá stroj nebo jestli mají jen nadšeného člověka, co vyrábí ty protokoly, ale od nich prostě nikdy nepřijdou jen čísla, ale i hromada povídání
která třeba někomu pomůže, co já vím
napsal(a):
to je německá labina, takže buďme rádi, že mají českou verzi:) jinak zrovna to vyšetření na protilátky se posílá asi jenom tam.
nevím, jestli jim ty diferenciální diagnózy dělá stroj nebo jestli mají jen nadšeného člověka, co vyrábí ty protokoly, ale od nich prostě nikdy nepřijdou jen čísla, ale i hromada povídání
která třeba někomu pomůže, co já vím
Jj, že jde o Němce jsem tam našla, jinak opět díky za info!
fikovnice
napsal(a):
"ten výčet dif.dg. jsem teda ještě nikdy neviděla"
to je z laborky -obcas to pisou k vysledkum.
a me teda dostal uz samotny zacatek -pes nezere, zvraci, ma prujem - a jde se uspavat a cistit zuby?
napsal(a):
"ten výčet dif.dg. jsem teda ještě nikdy neviděla"
to je z laborky -obcas to pisou k vysledkum.
a me teda dostal uz samotny zacatek -pes nezere, zvraci, ma prujem - a jde se uspavat a cistit zuby?
"a me teda dostal uz samotny zacatek -pes nezere, zvraci, ma prujem - a jde se uspavat a cistit zuby"
Taky jsem si říkala, že je to zvláštní....ale pak se to tady rychle rozjelo, jde teď o chlupatý život...tak zůstalo jen u myšlenky.
"ale pak se to tady rychle rozjelo, jde teď o chlupatý život"
jenze ho leci ten stejny vet, co psa operoval. a jako prvni diagnoza byla, ze problem je ze " stresiku po narkoze"
me je to blbe - nemam rada posilani k jinemu vetovi jako prvni radu - ale tady teda uz bych davno byla jinde. uz je tady toho moc, co nesedi -ale hlavne -nepomaha.
fikovnice
napsal(a):
Také leukémii nevidím...
Nerozumím tomu .... kam mizi červené krvinky , kam ? Doktor taky mluvil o velkém zánětu hned při prvním odběru po operaci
Po čištění a vytržení zubu po narkoze ,měla odpoledne ten den , tmavy krvavý průjem s koláčky krve
" tmavy krvavý průjem s koláčky krve"
a ze stres jo?
"kam mizi červené krvinky , kam ?"
uz vam to tu psali - krvaceni do GIT (gastrointestinálního traktu)
napsal(a):
"ale pak se to tady rychle rozjelo, jde teď o chlupatý život"
jenze ho leci ten stejny vet, co psa operoval. a jako prvni diagnoza byla, ze problem je ze " stresiku po narkoze"
me je to blbe - nemam rada posilani k jinemu vetovi jako prvni radu - ale tady teda uz bych davno byla jinde. uz je tady toho moc, co nesedi -ale hlavne -nepomaha.
Ne, ne ,ten stres po operaci jsem si myslela já .... ona je zavislak .... on mluvil, že tam je velký zánět a byla tam i ta vysoká amylaza a protože nezrala , tak jsme začali k vůli tě slinivce na infuze 1 x denně 250 ml a protože pořád hubla, tak začala chodit na ty denní 0,5 l kapačky .... už nevím fakt co dál ,
napsal(a):
Prosím, bišonek může mít prasklý žaludeční vřed ??!
napsal(a):
" tmavy krvavý průjem s koláčky krve"
a ze stres jo?
"kam mizi červené krvinky , kam ?"
uz vam to tu psali - krvaceni do GIT (gastrointestinálního traktu)
Co s tím musí doktor udělat? Dneska jsem se ho ptala, co to melo znamenat to krvácení po operaci doma ? I to mám nafocene !
žížalka
napsal(a):
Nerozumím tomu .... kam mizi červené krvinky , kam ? Doktor taky mluvil o velkém zánětu hned při prvním odběru po operaci
Po čištění a vytržení zubu po narkoze ,měla odpoledne ten den , tmavy krvavý průjem s koláčky krve
kam mizí?
no, já bych si myslela, že tečou do střeva.
no a pokud měla krvavý průjem, tak se tahle moje teorie skoro potvrzuje....
žížalka
napsal(a):
Prosím, bišonek může mít prasklý žaludeční vřed ??!
jakýkoliv zvíře co má žaludek může mít prasklý žaludeční vřed.
Žížalko,
zajeďte s bišonkem na jinou veterinu. Je zjevné, že léčba/diagnostika se vašemu veterináři nedaří a ví se pořád velké prd. Zkuste tu kliniku, kterou jste výše zmiňovala. Držím palce.
žížalka
napsal(a):
Co s tím musí doktor udělat? Dneska jsem se ho ptala, co to melo znamenat to krvácení po operaci doma ? I to mám nafocene !
a co vam na to vet odpovedel?
napsal(a):
jakýkoliv zvíře co má žaludek může mít prasklý žaludeční vřed.
Co s tím musí doktor udělat? Dneska jsem se ho ptala, co to melo znamenat to krvácení po operaci doma ? I to mám nafocene ! Ježíš a to ho to nenapadlo? !
Teče to do střev a dá se to ZACHRÁNIT? ZITRA RÁNO TO MUSÍ VYŘEŠIT !
napsal(a):
Žížalko,
zajeďte s bišonkem na jinou veterinu. Je zjevné, že léčba/diagnostika se vašemu veterináři nedaří a ví se pořád velké prd. Zkuste tu kliniku, kterou jste výše zmiňovala. Držím palce.
Tam berou jen na objednání .... doktor s tím musí ráno něco radikálně udělat ! Jinak musím jinam , ale přece jí nenechá umřít ?!!!
Tak se objednejte rovnou jinam, vždyť o to jde. Když sem píšete 27. 9., že vám fena už pět dní nežere, tedy někdy od 22. září a jak je jí zle. Já jsem vám psala hned, že bych jela jinam. Po tolika dnech bych už tomu doktorovi nevěřila a nedoufala bych, že dokáže něco radikálně udělat.
Vy platíte veškerou léčbu, vy si určujete lékaře pro své zvíře.
žížalka
napsal(a):
Dá se to zachránit ?
to nevím. vždyť vlastně nic nevíme. jen, že prostě někam krvácí. a to docela masivně, když má málo červených krvinek a kostní dřeň se snaží a jede na plný pecky - retikulocyty jsou všechno nově vytvořené červené krvinky.
je to hodně nemocné zvíře.
Žížalko, to vám tady fakt nikdo neporadí. Podle KO někde krvácí, jak píše Bodlinka,ale ani ona,ani nikdo jiný vám neřekne,co dělat. To musí rozhodnout veterinář,který bude mít nejen kompletní výsledky a lékařský zprávy,ale taky uvidí psa a bude ho moct vyšetřit. Vezměte psa a jděte jinam,to jediný se dá dělat, a je jediná rozumná rada a řešení.
Btw kdyby vám tady na netu někdo napsal,musíte psa otevřít a vzít mu půl žaludku,tak po veterináři budete chtít,protože to napsal někdo na netu???
janaa
napsal(a):
Žížalko, to vám tady fakt nikdo neporadí. Podle KO někde krvácí, jak píše Bodlinka,ale ani ona,ani nikdo jiný vám neřekne,co dělat. To musí rozhodnout veterinář,který bude mít nejen kompletní výsledky a lékařský zprávy,ale taky uvidí psa a bude ho moct vyšetřit. Vezměte psa a jděte jinam,to jediný se dá dělat, a je jediná rozumná rada a řešení.
Btw kdyby vám tady na netu někdo napsal,musíte psa otevřít a vzít mu půl žaludku,tak po veterináři budete chtít,protože to napsal někdo na netu???
Určitě ne
žížalka
napsal(a):
Co s tím musí doktor udělat? Dneska jsem se ho ptala, co to melo znamenat to krvácení po operaci doma ? I to mám nafocene ! Ježíš a to ho to nenapadlo? !
Teče to do střev a dá se to ZACHRÁNIT? ZITRA RÁNO TO MUSÍ VYŘEŠIT ! Co se
Musí udělat, aby to moji fenku zachránilo ?? Prosím
Jeďte jinam!
žížalka
napsal(a):
Holky vám to tady píšou - pravděpodobně krvácení ze žaludečního vředu.
žížalka
napsal(a):
Tam berou jen na objednání .... doktor s tím musí ráno něco radikálně udělat ! Jinak musím jinam , ale přece jí nenechá umřít ?!!!
Akutní případy neberou? Já bych už dávno seděla v čekárně a byla velmi asertivní. Odkud jste?
napsal(a):
to nevím. vždyť vlastně nic nevíme. jen, že prostě někam krvácí. a to docela masivně, když má málo červených krvinek a kostní dřeň se snaží a jede na plný pecky - retikulocyty jsou všechno nově vytvořené červené krvinky.
je to hodně nemocné zvíře.
Fenka celou noc spí, jak kdyby ........
Něco malinko večer snědla ....
Doktorovi říkám , že někde musí krvácet, když někde mizí červené krvinky , že po té narkoze 22.9 . měla krvavý průjem...
Od toho dalšího dne už takový průjem neměla , dokonce měla pevnej tmavý bobek , je to 2, 5 dne ....
Pořád mi říká, že je to onkologicky , že to může dokazat ale jen naber kostní dřeně
O velkem zánětu mluví po té narkoze na zuby , 5 dnů po zákroku když se odebrala krev na rozbor, a dnes říkal, že to mohla vyvolat ta narkoza , všechno tohle ... Slinivku měla zvýšenou už před zákrokem ....
Je na tom moje malá hodně špatně i .... doktor je že mně nešťastný
A já taky
žížalka
napsal(a):
Fenka celou noc spí, jak kdyby ........
Něco malinko večer snědla ....
Doktorovi říkám , že někde musí krvácet, když někde mizí červené krvinky , že po té narkoze 22.9 . měla krvavý průjem...
Od toho dalšího dne už takový průjem neměla , dokonce měla pevnej tmavý bobek , je to 2, 5 dne ....
Pořád mi říká, že je to onkologicky , že to může dokazat ale jen naber kostní dřeně
O velkem zánětu mluví po té narkoze na zuby , 5 dnů po zákroku když se odebrala krev na rozbor, a dnes říkal, že to mohla vyvolat ta narkoza , všechno tohle ... Slinivku měla zvýšenou už před zákrokem ....
Je na tom moje malá hodně špatně i .... doktor je že mně nešťastný
A já taky
Tak je asi načase přiznat si, že tento doktor teda asi opravdu neví. A jít jinam, nejlépe hned.
napsal(a):
Holky vám to tady píšou - pravděpodobně krvácení ze žaludečního vředu.
Ale nikde z konečníku nekrvaci, aspoň není vidět
Doktorovi jsem to ráno říkala, jestli to není vřed?
Mluvil něco o sonu břicha....
Nechci to vzdát , jestli je nějaká šance, aspoň malá, tak to nevzdam!
Nejsem vet, co jsem věděla , vřed , střeva ... jsem mu řekla a nasmerovala .... nevím co už dál
napsal(a):
Žížalko,
Malá leží na infuzi, mám obavy, že jen ty infuze jí držeji při životě
Ve 13. Hod jsem se domluvila na konzultaci na té druhé klinice. Mám přijít i výsledky krve a ostatníma papirama ...
žížalka
napsal(a):
Malá leží na infuzi, mám obavy, že jen ty infuze jí držeji při životě
Ve 13. Hod jsem se domluvila na konzultaci na té druhé klinice. Mám přijít i výsledky krve a ostatníma papirama ...
Domluvím se na té druhé klinice a až pojedu se Sárou domů, tak , když budou chtít aby ji viděli , tak tam zajedu.... je to kousek
Nejsem vet, co jsem věděla , vřed , střeva ... jsem mu řekla a nasmerovala .... nevím co už dál
Ježišikriste, běžte jinam! Běžte jinam! Tomu psu jde o život. Pokud je lepší léčba přes internet než u veta napřímo, tak ten vet prostě fakt není kompetentní k řešení té situace. To, že mu řeknete, co by to mohlo být, neudělá toho veterináře kompetentním. Tak běžte jinam!
Nebo požádejte o eutanázii a zkraťte to utrpení.
žížalka
napsal(a):
Domluvím se na té druhé klinice a až pojedu se Sárou domů, tak , když budou chtít aby ji viděli , tak tam zajedu.... je to kousek
Žádné když budou chtít, zavolejte tam, že je to akutní, naložte psa, sbalte všechny výsledky testů a jeďte. Uvědomte si, že před týdnem bylo pozdě.
Nemáte jistou diagnózu - nepodceňuji zdejší osazenstvo, ale nikdo z nich toho psa ani neviděl, tak tu prostě prostor pro chybu je. Takže spěchejte, není prostor na prodlevu.
Píšete, že je to kousek, stejně tam jedete na konzultaci. Tak se domluvte, že tam fenku vezmete s sebou.
Tak to není, leží na Infuzi u veta... já se tam po 13 domluvím , papíry už mám
připravené a když tak jí okamžitě převezu !!
Ano, měla jsem to udělat už v pondělí, ale vet mě ujistoval, že to zvládnou . Dělá a dělal co může , aspoň jsem doufala
Prosím držte jí pěsti , protože ..... 😥😥😥
Já volala vetovi, že potřebuje soustavnou péči, hospitalizaci , řekl, že jsou tam 4 a že to zvládnou !
V noci před jsem i volala na druhou kliniku a doktor řekl ať se se svým doktorem domluvím co a jak a pokud to oni nedají, tak ať přivezu papíry s vysledkama a doktor řekl, že to dají
Za chvíli jedu na konzultaci a domluvíme se ....
Ale koncem září, když měla podstoupit ty zuby, tak doktorka na té klinice říkala, když ji prohlížela, že ma zvětšené uzliny , po mé otázce proč , prý od toho zubu !?
Řekla, že mají plno až jinak 11.10 , nebo ať se zkusím zeptat jinde o termín .
Tak jsem se zeptala ..... 😥
Žížalko, nám to tady může být i jedno -ale není, proto lidi reagují. Kdybyste tu nepsala už dříve , pojmu podezření, že to není o skutečném příspěvku, protože píšete že doktor tam nejdřív byl sám, teď jsou tam tedy čtyři, a opravdu několikrát píšete, že musíte jít jinam. A čtyři dny se k tomu jen chystáte. neberte to jako nějaký útok, to ne, protože co je nám komu do toho, ale pokud chcete něco udělat, musí se evidentně něco změnit.
žížalka
napsal(a):
Ale koncem září, když měla podstoupit ty zuby, tak doktorka na té klinice říkala, když ji prohlížela, že ma zvětšené uzliny , po mé otázce proč , prý od toho zubu !?
Já to chápu, chápu to, ale prostě musíte něco udělat.
žížalka
napsal(a):
Neřešte, že nevidíte krev u konečníku. Pokud teče z prasklého žaludečního vředu, NEBUDE mít krev ve stolici, respektive nebude mít jasně červenou krev. Bude pravděpodobně meléna - černá stolice.
Ono to ani tak není o tom, zadavatelko, zda je Váš lékař vybaven na hospitalizaci (ať už materiálně nebo personálně), ale hlavní problém je, že zřejmě jako diagnostik nemyslí dostatečně “ven z krabičky”. A Vy v této fázi potřebujete hlavně slušného diagnostika, který nastaví adekvátní léčbu.
žížalka
napsal(a):
Kašlete na konzultaci a pokud chcete psa zachránit, naložte jej a upalujte na nějakou jinou kliniku, nejlépe vybavenou i pro operativu!!!
žížalka
napsal(a):
Prasklý žaludeční vřed nekrvácí konečníkem, ale do břicha.
Zrzavci
napsal(a):
Žížalko, nám to tady může být i jedno -ale není, proto lidi reagují. Kdybyste tu nepsala už dříve , pojmu podezření, že to není o skutečném příspěvku, protože píšete že doktor tam nejdřív byl sám, teď jsou tam tedy čtyři, a opravdu několikrát píšete, že musíte jít jinam. A čtyři dny se k tomu jen chystáte. neberte to jako nějaký útok, to ne, protože co je nám komu do toho, ale pokud chcete něco udělat, musí se evidentně něco změnit.
Doktor je tam jen jeden a teď ještě jsou tam 3 sestry .... řekl, že to zvladnou !
Byla jsem na druhe veterine , vedoucí lékař řekl, že můj vet dělá co může , že neví jak by jí pomohl lépe , díval se na všechny výsledky a rekl , že zavolá mému vetovi a že dají hlavy dohromady a třeba ..... neřekl ať ji přivezu , asi má všechno co má mít.
Sestra u mého doktora, když jsem tam dojela , řekla, že má sono hotové a že se mu nelíbila velká slezina a tam něco , ale že mi to doktor řekne sám, že nechce říkat bludy ..... volala jsem tedy znovu dr. Kocabovi , aby byl v obraze ....
Zatím je to všechno co vím , kdyby si druhý vet myslel , že jsou špatné postupy , určitě by řekl, ať pejska po kapačce přivezu . Neřekl . Viz výše
Vím , že všichni chcete pomoct a já vám za to moc děkuji , ale víc teď neumím
žížalka
napsal(a):
Doktor je tam jen jeden a teď ještě jsou tam 3 sestry .... řekl, že to zvladnou !
Byla jsem na druhe veterine , vedoucí lékař řekl, že můj vet dělá co může , že neví jak by jí pomohl lépe , díval se na všechny výsledky a rekl , že zavolá mému vetovi a že dají hlavy dohromady a třeba ..... neřekl ať ji přivezu , asi má všechno co má mít.
Sestra u mého doktora, když jsem tam dojela , řekla, že má sono hotové a že se mu nelíbila velká slezina a tam něco , ale že mi to doktor řekne sám, že nechce říkat bludy ..... volala jsem tedy znovu dr. Kocabovi , aby byl v obraze ....
Zatím je to všechno co vím , kdyby si druhý vet myslel , že jsou špatné postupy , určitě by řekl, ať pejska po kapačce přivezu . Neřekl . Viz výše
Vím , že všichni chcete pomoct a já vám za to moc děkuji , ale víc teď neumím
Ale přemýšlet byste mohla. Pes převážně spí, když ho něco k smrti bolí. On nechodí a nebrečí mamince, ale zaleze a spí. 1) to umírající, trpící pes dělá 2) nic jiného nezvládne
Kdyby vnitřně krvácel člověk, tak jede rychlou rovnou na sál. Nebo myslíte, že by mu 14 dní dávali fýzák? To si můžu dát doma šumák.
Haló, pes pravděpodobně brzy umře, vstávat!
Jiné město, akutní stav, zn. : psa s sebou!
Tyvole a mi neříkejte, že tohle není troll, protože tohle neni možný a ten laptop poletí z okna!
napsal(a):
Tyvole a mi neříkejte, že tohle není troll, protože tohle neni možný a ten laptop poletí z okna!
To není troll, ale člověk neschopný asertivity s nezdravou důvěrou k autoritám.
Znám takových víc.
neřekl ať ji přivezu
Ptala jste se, jestli by to nebylo lepší? Navrhla jste to aspoň?
Toho psa nějaká konzultace dvou doktorů, z nichž jeden psa ani neviděl, neuzdraví. On je třemi tlapami v hrobě. Takto si ho uléčíte k smrti.
Potřebujete jednat. Potřebujete diagnostikovat a operovat, léčit. Ne kecat se dvěma vety přes telefon.
napsal(a):
To není troll, ale člověk neschopný asertivity s nezdravou důvěrou k autoritám.
Znám takových víc.
Nejsem troll , jsem zoufalý člověk ...
Prosila jsem doktora z druhe kliniky , aby tu operaci provedli, když je to akutní stav , musíme čekat do pondelka, protože zítra opět krevní testy ....
Měla sono i rentgeny a něco tam se jeví špatně !
Já fakt nevím kam to jezdíte. Napíšu vám sem svůj příběh z loňského jara. Čuba začala zvracet. V druhém zvracení bylo trochu krve, to byla neděle (v sobotu ještě 100% zdravé zvíře lítající v lese). Večer ještě něco sežrala,ale už nic moc a bylo vidět,že jí není dobře. Dlouhodobě brala analgetika kvůli noze,takže jsem se hned bála prasklého vředu. Druhý den ráno naše veterina, léky proti zvracení,krev ok, rentgen ani sono (starší) nic neukázalo. Večer už fena nežrala, nechtěla ani pít. Veterina, kapačka, trochu se jí ulevilo. Večer opět nic nežrala. Středa kapačka, odpoledne jí bylo líp, ale večer už zase hůř. Čtvrtek ráno už nechtěla ani pít, bylo jí zle. Přes mail mi vetka poslala výsledky krve, lékařskou zprávu a jela jsem na velkou kliniku 80 km od nás. Opět vzali krev, vše ok, rentgen bez nálezu, na sonu také nic nebylo vidět, jen trochu tukové tkáně okolo žaludku a tekutiny. Ale docházelo už ke špatnému prokrvování tkání. Už jsem tam jela s tím,že chci fenu otevřít, a oni samozřejmě okamžitě souhlasili s probatorní operací,tj. s operací, kdy se ví,že něco je špatně, ale přesně neví co a kde, podezření tady bylo na ten prasklý žaludeční vřed, ale samozřejmě s tím,že dokud jí neotevřou,nikdo neví. Přesto,že měla všechny výsledky prakticky OK,ne jako u vás. Fenu otevřeli a bohužel se ukázalo, že závěs žaludku prorostl tukovým nádorem a ten se natrhl. Pravděpodobnost nulanula nic, nikdo na klinice ještě nic takového neviděl. Fena už se neprobouzela. Věřte,že na kapačkách by tu byla klidně dalších xx dní,v bolestech, v nepohodlí. Jeďte tam,kde nevaří z vody a operují a jsou na to zařízení! Tohle se kapačkama nevyřeší. I kdyby to mělo být 100 km
Zadavatelko, není to ani na vás, to je povzdech. Tady se s každou prkotinou hned posílá pes na veterinu. U vás si už dva veterináři přehazujou psa, který má nejspíš akutku, jak horký brambor a pořád se čeká. Na co? Až teda umře a bude konečně pokoj? Nějak mi to hlava nebere. To sono a rentgen nevím, kdy se dělalo, ale mělo to být okamžitě při objevení krve ve stolici, protože hodně krve není banalita, ale sakra problém. Ať je to vřed, či nádor na slezině, pokud to teče, každý normální by psa otevřel, ať už by to pak dopadlo tak či onak, ale alespoň by se pokusil to řešit. Pokud dle rentgenů seznal, že už to nemá cenu zachraňovat, bylo by třeba, aby to řekl.
žížalka
napsal(a):
Prosila jsem doktora z druhe kliniky , aby tu operaci provedli, když je to akutní stav , musíme čekat do pondelka, protože zítra opět krevní testy ....
"musíme čekat do pondelka"
nebude koho operovat v pondeli.
omlouvam se, nechci si prihazovat polinko do ohne - ale tohle je i tezke tady cist, natoz to zit.
A je teda problém psa vzít a zajet na jinou veterinu? Nějakou velkou, třeba i dál, v Budějicích, v Praze? Nebo klidně i u vás v místě, určitě máte v Táboře víc než dvě veteriny.
Naložte toho psa do auta, vezměte výsledky vyšetření a jeďte na Áčka na Zahradní město (AAvet, Praha 10 - než vyjedete, zavolejte tam, že jedete). Z Tábora jste tam autem za hodinu (!). Je to nemocnice s pohotovostí, jsou přístrojově vybavení a mají tam personál, který z těch přístrojů umí číst a následně konat. Jestli budete čekat do pondělka (čekat na co?!), tak už reálně nemusí být koho zachraňovat.
Já jen takovou malou to.. to se fakt nedá ani číst.. snad to přežije..
ale s tím druhým lékařem, ono je to někdy tak, že nebude pomlouvat kolegu a nebude předělávat jeho práci. Zní to blbě, ale slyšela jsem to mockrát - ať to řeší pan doktor.. (který to začal). On to není elektrikář, ten vet, ten vždy přijde a říká - proboha, kterej vůl dělal tenhle lustr, dyť to někoho zabije (jasně, běžně skáčeme tři metry vysoko, abychom pohladili mazlíka lustr) - a mu řeknu - no ty před rokem..
žížalka
napsal(a):
v pondělí už bude zakopaná....
je to silné zvíře, že vydržela tak dlouho.
žížalka
napsal(a):
Tak proč proboha nejedete jinam? Všichni tu radí jak o život a vy si pořád vedete svou, že "musíme čekat".
napsal(a):
Tak proč proboha nejedete jinam? Všichni tu radí jak o život a vy si pořád vedete svou, že "musíme čekat".
Protože je paralyzovaná tím, že autorita řekla: "Musíme čekat."
A druhý vet to odkýval takže žížalka je v pasti.
Měli jsme jí hned napsat, že má fenku sbalit a odvézt do velkého centra v jiném městě, ve stejném městě si to z kolegiality jiný veterinář nepřevezme.
napsal(a):
Naložte toho psa do auta, vezměte výsledky vyšetření a jeďte na Áčka na Zahradní město (AAvet, Praha 10 - než vyjedete, zavolejte tam, že jedete). Z Tábora jste tam autem za hodinu (!). Je to nemocnice s pohotovostí, jsou přístrojově vybavení a mají tam personál, který z těch přístrojů umí číst a následně konat. Jestli budete čekat do pondělka (čekat na co?!), tak už reálně nemusí být koho zachraňovat.
Děkuji moc vám všem .... malá leží na klinice AAvet , má rentgeny , 2x sono a zítra ráno jde na operaci břicha ..... snad to dobře dopadne, ale řekli nám rizika a rozhodli jsme se , že do nich půjdeme .... držte nám prosím pěsti a myslete se mnou na Sarinku. Děkuji 🌹🌹🌹
Odetto děkuji , že jste byla ta poslední , co mi dala " pár facek "
žížalka
napsal(a):
Děkuji moc vám všem .... malá leží na klinice AAvet , má rentgeny , 2x sono a zítra ráno jde na operaci břicha ..... snad to dobře dopadne, ale řekli nám rizika a rozhodli jsme se , že do nich půjdeme .... držte nám prosím pěsti a myslete se mnou na Sarinku. Děkuji 🌹🌹🌹
Nespím, čtu si to celé znovu...
Vím, že nejste troll, pamatuji si Vás z nějaké diskuze z dřívějška. Snad to dopadne nejlépe, jak může - nevím teď totiž, co je vlastně nejlepší. Operovat se ASI mělo v noci, je-li tam služba schopná operativy (anesteziolog, chirurg), je to další časová prodleva!
Ale stejně by mě zajímalo, proč jste tak dlouho čekala??? My jsme se tu mohli uradit, Vy jste si sem pro ty rady přímo chodila...a nic, až po tak strašně dlouhé době. No, držím pěsti!
Já jsem opravdu doufala, že to tady v Táboře dají , doufala ....
V 21.30 co jsme do Prahy AAvet dorazili a udělali krevní testy, sona, rentgeny usoudili, že operovat budou až ráno ....
Doktor na nás čekal, kdyby musela hned na sál .... jak to můžu já ovlivnit, nebo nařídit , aby operovali hned v noci ?
Ano, měla jsem jet minimálně před týdnem, už to ale nevrátím a věřte , že si to budu pořád vyčítat , co všechno jsem udělala špatně , je to moje milovaná fenka .... teď už musím jen doufat a modlit se, aby to přežila a uzdravila se ....
Metasfazy na plicích nemá , střevo , tam je asi ten největší problém , snad tam nebude nějaký nádor ....
Děkuji vam všem ....
žížalka
napsal(a):
Omlouvám se za tu poslední facku, ale v zájmu Vaší fenky se to muselo stát.
Moc Vám držím palce, ať to dobře dopadne. Budu na fenku myslet.
Moc děkuji za toho psa, že jste se konečně odhodlala, snad už nebude pozdě. Zároveň chápu, že jsou tyhle situace pro majitele opravdu těžké, člověk prostě spoléhá na to, že jde k odborníkovi a nepředpokládá, že ten by selhal.
Dejte nám prosím vědět, jak jste dopadli, budeme určitě všichni čekat na info.
Moc držím palce!
žížalka
napsal(a):
Já jsem opravdu doufala, že to tady v Táboře dají , doufala ....
V 21.30 co jsme do Prahy AAvet dorazili a udělali krevní testy, sona, rentgeny usoudili, že operovat budou až ráno ....
Doktor na nás čekal, kdyby musela hned na sál .... jak to můžu já ovlivnit, nebo nařídit , aby operovali hned v noci ?
Ano, měla jsem jet minimálně před týdnem, už to ale nevrátím a věřte , že si to budu pořád vyčítat , co všechno jsem udělala špatně , je to moje milovaná fenka .... teď už musím jen doufat a modlit se, aby to přežila a uzdravila se ....
Metasfazy na plicích nemá , střevo , tam je asi ten největší problém , snad tam nebude nějaký nádor ....
Děkuji vam všem ....
Já Vám také držím pěsti!
Berte ten můj příspěvek jen jako takové povzdechnutí spíše nad tím, jak "léčil" ten Váš vet, než že bych chtěla nějak moralizovat Vaši osobu. Mimochodem, já mám též máslo na hlavě, také důvěra v "naše" vetky...a zpětně vím, že jsem třeba Fločka mohla zachránit. Třeba.
U Vás naděje ještě je!
Těch pár facek bylo málo , bylo mi hrozně, když jste mě posílali jinam a já nevěděla kam, kde mi fenku zachrání !
Tady si ji podávali jako horký brambor a nepomohlo i když jsem prosila, aby operovali dnes ! A nedělat opět testy a čekat až do pondelka.... říkám jim zoufale, že v pondělí už může být pozdě !
Musím ale svému veterináři uznat , že povídal , že je tam velký zánět a něco špatné pod žaludkem .... něco podobného říkali i včera večer na klinice ....
Věřte mi, že se bojím telefonu z kliniky, hrozně, mám obavu o fenku, modlím se aby to zvládla a operace dopadla dobře ....
Na klinice byli strašně hodní , tak snad ji i zachrání ...
Ráno jsem tam volala, jak jsme byli domluvení , zklidnili jí , dali kapačku a doktor říkal, že se jevila na svůj špatný zdravotní stav, celkem dobře.... že kdyby nevěděli co má v bříšku a to trápení , že to zatim dává .....
Nemám nikde klid a čekám na zázrak 💔
fikovnice
napsal(a):
Já Vám také držím pěsti!
Berte ten můj příspěvek jen jako takové povzdechnutí spíše nad tím, jak "léčil" ten Váš vet, než že bych chtěla nějak moralizovat Vaši osobu. Mimochodem, já mám též máslo na hlavě, také důvěra v "naše" vetky...a zpětně vím, že jsem třeba Fločka mohla zachránit. Třeba.
U Vás naděje ještě je!
Těch pár facek bylo málo , bylo mi hrozně, když jste mě posílali jinam a já nevěděla kam, kde mi fenku zachrání !
Tady si ji podávali jako horký brambor a nepomohlo i když jsem prosila, aby operovali dnes ! A nedělat opět testy a čekat až do pondelka.... říkám jim zoufale, že v pondělí už může být pozdě !
Musím ale svému veterináři uznat , že povídal , že je tam velký zánět a něco špatné pod žaludkem .... něco podobného říkali i včera večer na klinice ....
Věřte mi, že se bojím telefonu z kliniky, hrozně, mám obavu o fenku, modlím se aby to zvládla a operace dopadla dobře ....
Na klinice byli strašně hodní , tak snad ji i zachrání ...
Ráno jsem tam volala, jak jsme byli domluvení , zklidnili jí , dali kapačku a doktor říkal, že se jevila na svůj špatný zdravotní stav, celkem dobře.... že kdyby nevěděli co má v bříšku a to trápení , že to zatim dává .....
Nemám nikde klid a čekám na zázrak 💔
fikovnice
napsal(a):
Já Vám také držím pěsti!
U Vás naděje ještě je!
Je mi vašeho Flocka líto , člověk si někdy musí projít i peklem, aby věděl .... 🌹
P.s. omlouvám se , ale při vložení příspěvku mi to tam skáče 2x , nevím co dělám špatně ....
napsal(a):
Moc děkuji za toho psa, že jste se konečně odhodlala, snad už nebude pozdě. Zároveň chápu, že jsou tyhle situace pro majitele opravdu těžké, člověk prostě spoléhá na to, že jde k odborníkovi a nepředpokládá, že ten by selhal.
Dejte nám prosím vědět, jak jste dopadli, budeme určitě všichni čekat na info.
Moc držím palce!
Děkuji za povzbuzeni a palce , snad nebylo už pozdě ... jsem úplně v pr......
Čekám na telefon z kliniky a nic nevím .....
Dám určitě vědět , snad sem pak napíšu jen to dobré ... moc děkuji za přání
V myšlenkách jsem s Vámi a doufám, že to Vaše holčička zvládne, je moc statečná 🌷🙏 jsem tu teď pořád a strašně vám držím palce, ať to dobře dopadne 💕
taky mám psa po menší operaci, ale proti Vám žížalko, je to procházka růžovým sadem! Takže s Oliverkem držíme 3 tlapky, ta poslední čtvrtá je teď marod.
napsal(a):
V myšlenkách jsem s Vámi a doufám, že to Vaše holčička zvládne, je moc statečná 🌷🙏 jsem tu teď pořád a strašně vám držím palce, ať to dobře dopadne 💕
taky mám psa po menší operaci, ale proti Vám žížalko, je to procházka růžovým sadem! Takže s Oliverkem držíme 3 tlapky, ta poslední čtvrtá je teď marod.
Moc vám děkuji .... přeji taky uzdravení pejskovi ..... děkuji opravdu všem , co mě fackovali zleva , zprava !! Snad jsem to nepodelala, ale bojím se , co zavolá doktor ....
žížalka
napsal(a):
Moc vám děkuji .... přeji taky uzdravení pejskovi ..... děkuji opravdu všem , co mě fackovali zleva , zprava !! Snad jsem to nepodelala, ale bojím se , co zavolá doktor ....
Děkuji Vám....taky mi to připadalo včera jako věčnost než vet zavolala, ať si pro něj přijdu, a to byl malý zákrok a co teprve tohle....já, když jsem takhle napnutá a čekám na zprávu, uklízím....nebo si dejte panáčka, jestli nebudete řídit....prostě to, co Vás vždy z té pr....le vytáhne 🌷
napsal(a):
Děkuji Vám....taky mi to připadalo včera jako věčnost než vet zavolala, ať si pro něj přijdu, a to byl malý zákrok a co teprve tohle....já, když jsem takhle napnutá a čekám na zprávu, uklízím....nebo si dejte panáčka, jestli nebudete řídit....prostě to, co Vás vždy z té pr....le vytáhne 🌷
uklizela jsem, starám se ještě o dva bišonky, bolí mě už delší dobu žaludek těma stresama ,piju matove čaje , jsem tak nervni, že se mi špatně dýchá...
7,5 leta bišonka Elinka je nějaká špatná , chybí ji Sára , je evidentně zkroušena, ani nechce nic baštit ....
Špatně a málo spím, mám hrozné myšlenky .... budu řídit , takže alkohol ne , protože ten žaludek
žížalka
napsal(a):
uklizela jsem, starám se ještě o dva bišonky, bolí mě už delší dobu žaludek těma stresama ,piju matove čaje , jsem tak nervni, že se mi špatně dýchá...
7,5 leta bišonka Elinka je nějaká špatná , chybí ji Sára , je evidentně zkroušena, ani nechce nic baštit ....
Špatně a málo spím, mám hrozné myšlenky .... budu řídit , takže alkohol ne , protože ten žaludek
žížalko, vemte Elinku a běžte se s s ní projít, tam snáz vydýcháte ten stres, momentálně nic dalšího udělat nejde, běžte ven, je tam moc hezky- teda tady je u nás hezký počasí. Běžte ven, zhluboka dýchejte a venku se Elince věnujte, abyste jí zabavila a měla možnost se odreagovat, já nevím jaký provozujete činnosti, jestli třeba házení míčku, nebo jen tak procházení se, vzala bych s sebou hřeben, sedla si s ní na lavičku a pěkně jí česala a vyprávěla jí jak je úžasná a skvělá a ..... zabavíte se obě dvě, protože to evidentně potřebujete. Lepší než úklid tohleto.
žížalka
napsal(a):
Teď už si to nevyčítejte, snažila jste se to řešit podle svého nejlepšího vědomí.
Kdo hrubě pochybil, je váš veterinář. Když viděl, že na to nestačí, měl vám sám doporučit převoz na větší kliniku.
Vy jste mu jen důvěřovala, coby odborníkovi. Bohužel trochu víc a déle, než bylo zdrávo. Příště budete obezřetnější.
Držím palce, aby to pro fenku dopadlo co nejlépe
žížalka
napsal(a):
Jen krátce , večer doplním .
Operaci zvládla , děkuju všem za podporu, jste strašně super
Výborná zpráva! Gratuluji Vám 🌷 tak další cestu vydlážděnou štěstím s jasným cílem...uzdravit Sárinku!
Hurá, gratuluji! Snad už bude jenom dobře. Kéž se dobře zotavuje.
napsal(a):
Hurá, gratuluji! Snad už bude jenom dobře. Kéž se dobře zotavuje.
Tak Sára zvládla operaci asi dobře , ale nevěřila jsem , že to její slabé tělíčko dá,
že jim zůstane na stole .... dělali resekci střeva , museli uriznout víc i něco navíc s rezervou , ale nikde snad to nebylo prasklé, aby to teklo do břicha a krve. Sešili zdravé konce střeva k sobě a to se musí vyhojit a srúst a to špatné poslali na histologii....
Sára nemohla baštit , protože to nemohlo procházet střevem , šla jen voda....
Dozvím se víc , jak na tom je, za 10 min. Musí ty konce střeva srust, jinak by museli operovat znovu . Vet byl strašně hodný
žížalka
napsal(a):
Tak Sára zvládla operaci asi dobře , ale nevěřila jsem , že to její slabé tělíčko dá,
že jim zůstane na stole .... dělali resekci střeva , museli uriznout víc i něco navíc s rezervou , ale nikde snad to nebylo prasklé, aby to teklo do břicha a krve. Sešili zdravé konce střeva k sobě a to se musí vyhojit a srúst a to špatné poslali na histologii....
Dozvím se víc , jak na tom je, za 10 min. Musí ty konce střeva srust, jinak by museli operovat znovu . Vet byl strašně hodný
...držím palce aby už teď bylo jen a jen lépe..
žížalka
napsal(a):
Musí se počkat na histologii, jestli tam není nádor, nebo něco podobného a to by dobré nebylo ....
lesnížínka
napsal(a):
Nemohla něco sežrat? Tím myslím nějakou blbost, co by jí ucpala a znekrotizovala střevo? Můj pes nikdy nic nejedlého nežral, on teda moc ani jedlého(nežravka) a teď na stará kolena má občas demen.ní nápad sežrat třeba kus igelitu, naposled to byla látková šitá rouška
To by byla ta lepší varianta 😉 že to střívko ucpala nějaká blbina...
A z Vašeho šikuly ty věci v pohodě vyšly?
napsal(a):
Jo vyšly. Naštěstí. Je to maso a kosťo žravka, žere i pečené kosti a vždycky bez problémů a ... je to velký pes. Ale když z něj vypadnul ten bobek, já ho chtěla kopnout z chodníku vedle na trávu a bobek se podélně rozpůlil jak hotdog a koukám...úplně, ale úplně černý málem mě klepla pepka, co to proboha je?!? (napadla mě krev) Hledím na to, šťourám botou a trčí z toho gumka...už mi to došlo!Ta rouška byla srolovaná, jak když stočíte ručník, jak když jsme se jima švihali jako děcka Druhý den vyšla ještě druhá gumka
napsal(a):
Mamky fena přežila už 3 operace kvůli sežraným věcem. Fenka má epilepsii a už to nemá v hlavě úplně v pořadku, opravdu cíleně požírá všechno možný.
Poprvý na to taky vet nemohl přijít, taky se s fenou nakonec jelo na větší kliniku, tam něco podezřelýho v břiše i nahmatali a hned do pár hodin operovali. Našli kousky lišty od lina a provázek. Ty lišty od lina tam měla asi pár měsíců a problém nedělaly, ten pak způsobil ten provázek, kterej se na ně namotal a prý i prořízl střeva, 20cm střev úplně nekrotických.
Po pár letech opět něco sežrala. Znovu operace, tentokrát žaludek, zajímavý bylo že znovu našli kromě jiných věcí (a měla tam toho dost) i ty lišty od lina, přitom to znovu sežrat nemohla. Takže asi to v žaludku zůstalo od předtím.
A potřetí letos v někdy v únoru, to jsem tu už psala. Vleklý zánět, bílý krvinky nahoře, červený dole. Po ATB pár dní zlepšení a pak znovu. Nakonec operace, našli klacek, kterej úplně perforoval žaludek, vet nechápal jak s tím mohla žít, okolo už prý byly srůsty, takže to tam nějakou dobu takhle měla.
lesnížínka
napsal(a):
Nemohla něco sežrat? Tím myslím nějakou blbost, co by jí ucpala a znekrotizovala střevo? Můj pes nikdy nic nejedlého nežral, on teda moc ani jedlého(nežravka) a teď na stará kolena má občas demen.ní nápad sežrat třeba kus igelitu, naposled to byla látková šitá rouška
Když jsem odjížděla mimo ČR , tak byla v naprostem pořádku , po asi 7 dnech jsem se dozvěděla , že nechce žrát , má průjmy a zvrací .... nikdy nic nestravitelneho nezrala , ale vždycky je to jednou poprvé ....
Po návratu její stav pokračoval, nechtěla žrát a občas zvracela a já tedy lítala po veterine a došlo na ty zuby, narkozu a hrozný průjem s krvavyma kolama ....a tato situace do dnešního dne...
Měla jsem taky podezření , že něco sezrala a ucpala se , ale to musím ještě zjistit.
Nikdy neměla problémy se zvracením pomalu do umreni.... je možné , pokud je to nádor, že by tyhle hrozně problémy přišly ze dne na den ?
žížalka
napsal(a):
Když jsem odjížděla mimo ČR , tak byla v naprostem pořádku , po asi 7 dnech jsem se dozvěděla , že nechce žrát , má průjmy a zvrací .... nikdy nic nestravitelneho nezrala , ale vždycky je to jednou poprvé ....
Po návratu její stav pokračoval, nechtěla žrát a občas zvracela a já tedy lítala po veterine a došlo na ty zuby, narkozu a hrozný průjem s krvavyma kolama ....a tato situace do dnešního dne...
Měla jsem taky podezření , že něco sezrala a ucpala se , ale to musím ještě zjistit.
Nikdy neměla problémy se zvracením pomalu do umreni.... je možné , pokud je to nádor, že by tyhle hrozně problémy přišly ze dne na den ?
Ano, je. V souvislosti se zneprůchodněním střev.
napsal(a):
Ano, je. V souvislosti se zneprůchodněním střev.
Zneprůchodnění trvá delší dobu, zprvu pacientovi nechutná a hubne, viz můj strejda. Tady spíš kvůli nádoru něco prasklo a teklo do střeva. Střevo prorostlé nádorem či nádor samotný. Tedy by...pokud by to byl nádor.
elisak
napsal(a):
Mamky fena přežila už 3 operace kvůli sežraným věcem. Fenka má epilepsii a už to nemá v hlavě úplně v pořadku, opravdu cíleně požírá všechno možný.
Poprvý na to taky vet nemohl přijít, taky se s fenou nakonec jelo na větší kliniku, tam něco podezřelýho v břiše i nahmatali a hned do pár hodin operovali. Našli kousky lišty od lina a provázek. Ty lišty od lina tam měla asi pár měsíců a problém nedělaly, ten pak způsobil ten provázek, kterej se na ně namotal a prý i prořízl střeva, 20cm střev úplně nekrotických.
Po pár letech opět něco sežrala. Znovu operace, tentokrát žaludek, zajímavý bylo že znovu našli kromě jiných věcí (a měla tam toho dost) i ty lišty od lina, přitom to znovu sežrat nemohla. Takže asi to v žaludku zůstalo od předtím.
A potřetí letos v někdy v únoru, to jsem tu už psala. Vleklý zánět, bílý krvinky nahoře, červený dole. Po ATB pár dní zlepšení a pak znovu. Nakonec operace, našli klacek, kterej úplně perforoval žaludek, vet nechápal jak s tím mohla žít, okolo už prý byly srůsty, takže to tam nějakou dobu takhle měla.
To je šílený!!! Zase jsem pomyslela na čumák z plyšáka, co asi můj útulák letos na jaře sežral....už jsem si začala namlouvat, když je v poho, že se ukousnutý čumák asi ztratil v neuhlídaném exkrementu...a ono je teda možný všechno...ale měli jsme i kontrastní rtg....😮
lesnížínka
napsal(a):
Zneprůchodnění trvá delší dobu, zprvu pacientovi nechutná a hubne, viz můj strejda. Tady spíš kvůli nádoru něco prasklo a teklo do střeva. Střevo prorostlé nádorem či nádor samotný. Tedy by...pokud by to byl nádor.
Zneprůchodnění trvá delší dobu, zprvu pacientovi nechutná a hubne
To se pletete, klidně to může vzniknout i náhle.
napsal(a):
To je šílený!!! Zase jsem pomyslela na čumák z plyšáka, co asi můj útulák letos na jaře sežral....už jsem si začala namlouvat, když je v poho, že se ukousnutý čumák asi ztratil v neuhlídaném exkrementu...a ono je teda možný všechno...ale měli jsme i kontrastní rtg....😮
V tom třetím případě se kontrastní rtg dělal taky a nenašli nic. Až po pár dnech udělali něco znovu, už nevím co, a na snímku našli prý asi jehlu. No ona to jehla nakonec byla, ale ta nebyla problém, takže jí paradoxně asi zachránila život. Problém byl ten klacek, kterej prostě neviděli nikde.
Terven
napsal(a):
Jasný, ale tumor a rakovina jsou široký pojmy, těch nádorů může být x typů, z různých buněk, různě lokalizovaných.
Tudíž ta škála příznaků je poměrně různorodá.
No tak to víme asi všichni, ale to není třeba rozebírat. Žížalka se bojí, že to bude rakovina a ptá se, jestli může nádor ucpat střevo během pár dní. Na to já říkám, že ne, za týden nádor nevyroste do stavu, že by z příznaků 0 udělal ucpané střevo. S rostoucím nádorem se prostě objevují různé potíže, v tomto případě minimálně trávící.
lesnížínka
napsal(a):
No tak to víme asi všichni, ale to není třeba rozebírat. Žížalka se bojí, že to bude rakovina a ptá se, jestli může nádor ucpat střevo během pár dní. Na to já říkám, že ne, za týden nádor nevyroste do stavu, že by z příznaků 0 udělal ucpané střevo. S rostoucím nádorem se prostě objevují různé potíže, v tomto případě minimálně trávící.
To je těžká debata...pokud nemá pes žádné příznaky, neznamená to že neroste nádor.
Hodně nádorů je dost dlouho bez příznaků, bohužel. A ten ileus může být klidně první příznak...samozřejmě, že v některých případech se to může stát i postupně, jak píšete vy.
Ale jak už jsem psala, není nádor jako nádor, záleží na typu a umístění. Ono třeba stačí že to střevo jenom utlačí a zúží a pak se tam může šprajcnout běžná potrava.
Tím nechci strašit žížalku, to nebude případ jejího psa...jen se to snažím vysvětlit vám.
Přikláním se k Terven, ten nádor samozřejmě nevyroste ze dne na den, ale dokud to střevo téměř nezacpe,tak se to nijak nemusí projevit. Je to stejné jako u jiných nádorů, ledviny,játra, srdce, pokud roste,může být už opravdu veliký, ale dokud neovlivňuje funkčnost orgánu, příznaky i třeba krevní výsledky atd můžou být nula a perfekt
janaa
napsal(a):
Přikláním se k Terven, ten nádor samozřejmě nevyroste ze dne na den, ale dokud to střevo téměř nezacpe,tak se to nijak nemusí projevit. Je to stejné jako u jiných nádorů, ledviny,játra, srdce, pokud roste,může být už opravdu veliký, ale dokud neovlivňuje funkčnost orgánu, příznaky i třeba krevní výsledky atd můžou být nula a perfekt
Zrovna střevní se projevuje. Pacient hubne, nechutná mu, je tam krev ve stolici, což se používá i v základní diagnostice, asi má i jiné příznaky, o kterých nám neřekl - čerstvá zkušenost z rodiny.
No řešíme možná, co je úplně něco jiného a doufám, že ne tak hrozného, snad nám žížalka napíše rozuzlení.
lesnížínka
napsal(a):
Zrovna střevní se projevuje. Pacient hubne, nechutná mu, je tam krev ve stolici, což se používá i v základní diagnostice, asi má i jiné příznaky, o kterých nám neřekl - čerstvá zkušenost z rodiny.
No řešíme možná, co je úplně něco jiného a doufám, že ne tak hrozného, snad nám žížalka napíše rozuzlení.
Kéž by
lesnížínka
napsal(a):
Žínko, máte bohužel pravdu ve všem, co píšete a je mi líto, že tím v blízké rodině procházíte😔 taky vím z vlastní zkušenosti, co a jak. Maminka mi zemřela na rakovinu střev před 20 lety. Primář, mamčin kolega, mi tenkrát řekl, že zákeřnost spočívá v tom, že se nádor ve střevech vyvíjí klidně až 10 let a nedělá žádné problémy. Pacient registruje potíže, až když je dost pozdě. V tom je to zrádné. Proto jsou preventivní kolonoskopie plošně od 50 let. A Hemokulty....tak koukejte holky tady na ně chodit🙏já chodím na kolonoskop po mamčině smrti pravidelně co 5 let, kvůli rodinné anamnéze... věda a zdravotnictví snad postoupili za těch 20 let v léčení dál a Váš člen rodiny má snad naději na dlouhý kvalitní život. Držte se! 🌷
U psů je vývoj nádoru asi rychlejší, jinak už by ho dostali k 1.narozeninám...a nechci spekulovat v žížalčině případě...bůhví, co kde fenka nejedlého snědla...Přeji si upřímně, ať se Váš strýc v pořádku zaléčí a fenka též!!!! 🌷🙏🌷🙏
napsal(a):
v pondělí už bude zakopaná....
je to silné zvíře, že vydržela tak dlouho.
Vy Bodlinko a Odetta / ale i ostatní tady / jste mi dali takový šok svým vyjádřením , že to byla pro mě konečná s čekáním na zázrak tady doma v T.
Doktor ji chtěl operovat až v pondělí , ale to by Sarinka už umřela hlady ....
Bodlinko děkuji
Teď jsem domluvila s doktorem z AA větu, říkal že je trochu aktivní, že na sonu to vypadá, že se to hojí, ale je problém, že nechce žrát ... má ale teprve ani ještě ne 24 hod od operace , tak jestli jsou to bolesti , nebo opravdu ten lymfom v tom střevě , ale výsledky ještě tak za 10 dní.
Prý by jí museli dát chemoterapii na to, aby se rozjedla....
Mám si zavolat večer ....
lesnížínka
napsal(a):
Náhle nádorem? Řeší se zneprůchodnění od nádoru.
Ono to může být být, že pomalu roste, pořád něco prochází a najednou šlus a konec.
Tak pořád při starém , pije, čůrá, komunikuje, ale nebašti , doktor říkal , že to je tak, jako by se bála polykat ....
Řekl ať uvařím rýži s kuřecím masem- prsa a dovezu to na kliniku, jestli si vezme. Jestli to dovolí, tak jí vezmu do auta, bude tam mít svoji smečku a třeba si vezme jídlo mimo klec, prvně ji vezmu vycurat a pak zkusím to papání ....
Jinak doktor povidal , že ten kus střeva poslali na histologii do Německa, nevím proč to nejde tady u nás, ale asi jde o čas. Řekl že by výsledky mohly přijít už příští týden .
Pokud nebudou vědět tu histologii , tak se neví, jak se bude postupovat dál...
Podle minulých odběru krve , Bodlinka i další paní , onkologii v testech nevidely, tak jsem doufala, ale ještě je pořád nějaká naděje ....
žížalka
napsal(a):
Tak pořád při starém , pije, čůrá, komunikuje, ale nebašti , doktor říkal , že to je tak, jako by se bála polykat ....
Řekl ať uvařím rýži s kuřecím masem- prsa a dovezu to na kliniku, jestli si vezme. Jestli to dovolí, tak jí vezmu do auta, bude tam mít svoji smečku a třeba si vezme jídlo mimo klec, prvně ji vezmu vycurat a pak zkusím to papání ....
Jinak doktor povidal , že ten kus střeva poslali na histologii do Německa, nevím proč to nejde tady u nás, ale asi jde o čas. Řekl že by výsledky mohly přijít už příští týden .
Podle minulých odběru krve , Bodlinka i další paní , onkologii v testech nevidely, tak jsem doufala, ale ještě je pořád nějaká naděje ....
DD, tak co žížalko, vzala si Sárinka od Vás včera vařené? Či to bude až dnes? Jsem možná popletená. Na veterinární pooperační konzervu, kterou mi dala veterinářka po operaci domů, se mi ten náš doslova vrhnul..moc hezky voní, je to taková paštička-kašička a na rozežráni je asi dobrá. Od Puriny...tu jí nezkoušeli dát? Co jí vlastně nabídli k baště? Ach jo, je to moc důležité, aby baštila. ATB jí doufám nedávají v tbl? To náš predchozí pejsek po ATB v tbl.nevzal nic do tlamy taky několik dní...když je dostal injekčně, tak se pak rozežral....bolel ho po tbl.asi žaludek...
žížalka
napsal(a):
Nabídli Calopet pastu?
žížalka
napsal(a):
Já tomu zase tolik nerozumím, ale týden na histologii?
psa trpícího nechutenstvím, jakože přestal žrát zcela a úplně (kardiak) jsem rozjedla mlíkem pro koťata + kaší (pribiňák+smetana+sušené droždí+med+květový pyl+žloutek......tak nějak přibližně).....stříkačkou do tlamy
a pak jsem mixovala kaše masové+přílohové
napsal(a):
Nabídli Calopet pastu?
To je pravda calopet pastu to chce a na velké veterině by jí mít měli...moje vet ji po naší operaci neměla, chtěla jsem pro jistotu...Sárinka potřebuje rozpohybovat trakt, jinak průser ....bez stravy je moc dlouho, dějou se pak procesy v těle, že?...jak dlouho to takhle může vydržet? Být panička, mají mě tam nasáčkovanou a snažím se sama....nevím, kolik je tam v neděli personálu, který by měl čas krmit třeba stříkačkou jednoho pacienta?
Jedeme za hodinu, všechno mám připravené, dávají ji to strikackou , ale sama si nevezme , pije čůrá, komunikuje ale sama nežere
Pokusím se o nemožné a snad si vezme ode mně , beru i pastu PROBIKOL H .
Piškot a mléko zakapnout , celou noc jsem přemýšlela co jí vzít, ona úplně bezvadně papala ... nebyly s ní problémy ....
Když bude nejhůř, tak ji vezmeme na jeden, dva dni domů a zkusíme papat doma a pak jí zase odvezeme, aby mohli dělat sono, jestli se to střevo hojí a srusta
Pořád si myslím , že něco sezrala, kost , i když obiram poctivě , ale průšvih se mohl stát , když jsem doma nebyla.
Histologie - doktor řekl , že by ro mohlo být koncem příštího týdne , ale taky nemusi .
Beru i kapsičku pro pejsky, ta je řidší a uvidíme co na to doktor.
Držte nám všechny palce ať už konečně bašti .... díky
žížalka
napsal(a):
Nevím , snad ano, nevím a zoufam si ....
Promiňte, jak nevíte? Dal vám veterinář pro fenku Calopet pastu? A trochu se ztrácím - má nádor, protože možná sežrala kost? A dělat týden histologii?
napsal(a):
Promiňte, jak nevíte? Dal vám veterinář pro fenku Calopet pastu? A trochu se ztrácím - má nádor, protože možná sežrala kost? A dělat týden histologii?
histola trvá tak ten týden. to se nedá urychlit, to koupání v xylenu.
napsal(a):
histola trvá tak ten týden. to se nedá urychlit, to koupání v xylenu.
Tak to jo. A my to neumíme? Že vzorek musel do Německa.
Ani se mi nechce psát , ve strikacce vypila vývar z prsicek , pastu PROBICOL H si taky vzala , ale ani piskotek, ani masicko nechtěla , plivala to .... kapsičku a všechno jídlo jsem tam nechala , že ji to budou dávat a nabízet.... byl tam vet, který Sáru operoval a říkal , že musíme počkat , že měla těžkou operaci a že i lidi to za pouhé dva dny nedávají.....
Je pod lekama na bolesti , jsem koukala, že mě skoro nepoznava a měla sedomodry jazyk, jsem se lekla, protože vždycky měla růžový, jestli je to ještě po narkoze ???
Bylo krásně a dali mi ji ven před nemocnici do auta a pak šla čůrat a šla zamnou a vrtela ocáskem , strašně zhubla ....
Domů jsem si jí nevzala, protože bych ji nerozkrmila, ona to ještě nedává ... I doktor říkal, že ji radši chce mít pod dozorem, protože nastává 3 -5 den kritická doba , kdyby se části sesitych střev mohly začít oddělovat , ale zatím se to hojí ....
Člověk by nad ní fakt brečel ....
Má nějak hodně vysokou hodnotu PC.... nevím přesně dál , ale říkal, že to může být ještě po té operaci ....
napsal(a):
Tak to jo. A my to neumíme? Že vzorek musel do Německa.
to je věc výběru laboratoře. histologické vyšetření se samozřejmě dá udělat i v několika labinách v česku, ale to německo to nijak neprodlužuje, kurýr dodá vzorek do čr stejně rychle jako za hranice a nejdýl na tom trvá to koupání v xylenu.
já bych třeba dva dny po střevní operaci asi taky nechtěla jíst.
plus u zvířat, kterým bylo dlouhodobě špatně, se stává takový antabus efekt. prostě nechtějí jíst, protože si dobře pamatují, že předtím jim z toho bylo zle
vlastně u lidí je to to samé. jako malá jsem měla na škole v přírodě spálovou angínu a poslední jídlo před předčasným odjezdem byly jahodové knedlíky. se kterými jsem se pak po cestě několikrát potkala ještě jednou
a už je to opravdu hodně let a jahodové knedlíky prostě nejím.
žížalka
napsal(a):
Ani se mi nechce psát , ve strikacce vypila vývar z prsicek , pastu PROBICOL H si taky vzala , ale ani piskotek, ani masicko nechtěla , plivala to .... kapsičku a všechno jídlo jsem tam nechala , že ji to budou dávat a nabízet.... byl tam vet, který Sáru operoval a říkal , že musíme počkat , že měla těžkou operaci a že i lidi to za pouhé dva dny nedávají.....
Je pod lekama na bolesti , jsem koukala, že mě skoro nepoznava a měla sedomodry jazyk, jsem se lekla, protože vždycky měla růžový, jestli je to ještě po narkoze ???
Bylo krásně a dali mi ji ven před nemocnici do auta a pak šla čůrat a šla zamnou a vrtela ocáskem , strašně zhubla ....
Domů jsem si jí nevzala, protože bych ji nerozkrmila, ona to ještě nedává ... I doktor říkal, že ji radši chce mít pod dozorem, protože nastává 3 -5 den kritická doba , kdyby se části sesitych střev mohly začít oddělovat , ale zatím se to hojí ....
Člověk by nad ní fakt brečel ....
Má nějak hodně vysokou hodnotu PC.... nevím přesně dál , ale říkal, že to může být ještě po té operaci ....
Doktor ji vzal asi 25 cm střeva ..... dostává toho hodně , ptám se na vsechno , ale na tu pastu jsem zapomněla , zeptám se zítra
napsal(a):
Tak myslela jsem taky , že to vzniklo , to její trápení, že omylem sezrala kost, ale pravděpodobně ne a bude to něco horšího....
Doktor by snad mohl vědět, že má dát tu pastu , když je dobrá a třeba pomáhá , zítra se zeptám
napsal(a):
já bych třeba dva dny po střevní operaci asi taky nechtěla jíst.
plus u zvířat, kterým bylo dlouhodobě špatně, se stává takový antabus efekt. prostě nechtějí jíst, protože si dobře pamatují, že předtím jim z toho bylo zle
vlastně u lidí je to to samé. jako malá jsem měla na škole v přírodě spálovou angínu a poslední jídlo před předčasným odjezdem byly jahodové knedlíky. se kterými jsem se pak po cestě několikrát potkala ještě jednou
a už je to opravdu hodně let a jahodové knedlíky prostě nejím.
Ale když nebude vůbec jist, jen pít , tak je to průšvih a co pak , jak ji rozkrmit , čím? Ona měla ráda jídlo a hodně ...
žížalka
napsal(a):
Ale když nebude vůbec jist, jen pít , tak je to průšvih a co pak , jak ji rozkrmit , čím? Ona měla ráda jídlo a hodně ...
čím?
to se nedá univerzálně říct. třeba tou kalopetkou, nebo jsou i zcela tekuté výživy třeba od RC, nebo tvarohem, nebo masem, znala jsem kocoura, co se nakonec nechal rozkrmit vývarem z králíka, který ho doslova vytáhl hrobníkovy z lopaty... prostě něco časem zabere, pokud tam nepřetrvává zásadní problém, což zatím nevíme
a prostě tohle bych asi zatím nehrotila. konečně má nějakou léčbu, to prostě mělo být už minulý nebo předminulý týden, takže teď čekat, že za dva dny půjde dom a bude jí úplně fajn je prostě trochu mimo.
a hlavně, pokud by teda problém zůstal opravdu jen v tom nechutenství s obnovením střevní průchodnosti i motility, tak se dá vždycky rozkrmovat sondou.
napsal(a):
čím?
to se nedá univerzálně říct. třeba tou kalopetkou, nebo jsou i zcela tekuté výživy třeba od RC, nebo tvarohem, nebo masem, znala jsem kocoura, co se nakonec nechal rozkrmit vývarem z králíka, který ho doslova vytáhl hrobníkovy z lopaty... prostě něco časem zabere, pokud tam nepřetrvává zásadní problém, což zatím nevíme
a prostě tohle bych asi zatím nehrotila. konečně má nějakou léčbu, to prostě mělo být už minulý nebo předminulý týden, takže teď čekat, že za dva dny půjde dom a bude jí úplně fajn je prostě trochu mimo.
Nečekala jsem, že půjde za 2dni domů, to vůbec, vidím jak na tom je, to není na doma , musíme ji dát čas na zotavení , ale musí začít jíst , divím se , že se udrží vůbec na nohou , ale jsem ráda, že jsem ji mohla nést v náručí ....
Bodlinko děkuji
napsal(a):
To je pravda calopet pastu to chce a na velké veterině by jí mít měli...moje vet ji po naší operaci neměla, chtěla jsem pro jistotu...Sárinka potřebuje rozpohybovat trakt, jinak průser ....bez stravy je moc dlouho, dějou se pak procesy v těle, že?...jak dlouho to takhle může vydržet? Být panička, mají mě tam nasáčkovanou a snažím se sama....nevím, kolik je tam v neděli personálu, který by měl čas krmit třeba stříkačkou jednoho pacienta?
Dneska tam byl nával pacientů a to je neděle . Nějaké jídlo ji dávají strikackou.
Sonda se dává do nosu, nebo do tlamky ?
žížalka
napsal(a):
Dneska tam byl nával pacientů a to je neděle . Nějaké jídlo ji dávají strikackou.
do nosu, když to má být krátkodobé a je předpoklad, že to nebude zvířeti moc vadit
nebo přímo do jícnu.
žížalka
napsal(a):
To je moc dobře, že nějaké jídlo dávají Sárince tou stříkačkou...a jak je to se sondou, to já nevím, ale naštěstí se toho chopila bodlinka, to je odbornice.
Každopádně, jak to tu čtu... Sárinka je opravdu moc statečná! 💕 Neuvěřitelná bojovnice!
Posílám Sárince pohlazení 🌷I Vy se držte, nemáte to vůbec lehké...
elisak
napsal(a):
Tuším, že v ivančické nemocnici se doktorům "povedlo" nechat v břiše pacientky po operaci kovou špachtli...a opravde ne malou - viz obrázek!!! Asi půl roku (či rok? už si to nepamatuji) pacientka chodila po doktorech, že má bolesti břicha, a až po tak dlouhé době někoho napadlo udělat úplně normální nativní RTG břicha!
janaa
napsal(a):
Jen si dovolím doplnit: Pokud by šlo o nádor ve střevě (tlustém), který by postupně způsoboval obstrukci, tak se obvykle mění vzhled stolice - používá se termín stužkovitá stolice. Pak může přijít stadium, že už odchází jen tekutá stolice než dojde k úplnému uzávěru lumen = obstrukční ileus.
napsal(a):
čím?
Sára má vysoké CRP .... pořád zánět v těle , budou dělat sono k vůli tomu střevu, jestli drží ... 2x zvracela mám volat ve 14 h
žížalka
napsal(a):
Sára má vysoké CRP .... pořád zánět v těle , budou dělat sono k vůli tomu střevu, jestli drží ... 2x zvracela mám volat ve 14 h
ach jo...snad na to přijdou...🙏🌷
To je mi líto.
Nezapomnělo se na tu slinivku? Aby nebyl problém tam...
lesnížínka
napsal(a):
Ach jo My jsme na tom taky blbě, proto se mi to tu špatně čte. Myslím na vás
Já na vás teď taky , nechci vás jitrit , až budete chtít, určitě napíšete ....
Až do 3/4 na 5 jsem čekala na telefon z kliniky a člověk je tak nešťastný, že ani nechce psát , ale vám všem jsem to prostě napsat musela, protože jste nám hrozně pomáhali ....
lesnížínka
napsal(a):
Ach jo My jsme na tom taky blbě, proto se mi to tu špatně čte. Myslím na vás
To mě mrzí, že Worušku něco tolik trápí...to je asi to varování- lehání na nezvyklých místech, jak jste psala...ať je ještě dobře u Worušky i u Sárinky 🙏🌷
Moc mě mrzí, že Sáru potkaly takové komplikace. Moc na vás na obě myslím a držím palce, ať to nakonec dobře dopadne.
A Workovi také držím palce!
žížalka
napsal(a):
Sarinka je po reoperaci , doktor říkal, že je velká bojovnice ....ani v hloubi duše mě nenapadlo, jí nedat druhou šanci , je to fenka , která mi nahradila všechno to , co mi někdo jiný vzal ....
Držte palce znovu a myslete na ní ... děkuji
😮 Držím ✊ 🙏 teda Sárinka je fakt neuvěřitelná...tak hlavně teď těch prvních 24h po té reoperaci viďte 🙏 a v jejím věku...četla jsem Vás a vím, že Sárinka🐩 bude mít teď někdy narozeniny...myslím na vás! 🌷 a až to zase půjde, dejte vědět...klidný večer!
Držím palce!
napsal(a):
😮 Držím ✊ 🙏 teda Sárinka je fakt neuvěřitelná...tak hlavně teď těch prvních 24h po té reoperaci viďte 🙏 a v jejím věku...četla jsem Vás a vím, že Sárinka🐩 bude mít teď někdy narozeniny...myslím na vás! 🌷 a až to zase půjde, dejte vědět...klidný večer!
Jste to uhodla... já a Sarinka jsme říjnové - obě ,ona má narozeniny 20.10.2010 ❤💞❤
žížalka
napsal(a):
Jste to uhodla... já a Sarinka jsme říjnové - obě ,ona má narozeniny 20.10.2010 ❤💞❤
obavy jsou sice na místě, ale doufejme, že je zase oslavíte...🌞 🌷
žížalka
napsal(a):
Může někdo poradit ? Sarinka má nízkou hladinu hormonu štítné zlazy, ma 6,44 , krajní možnosti je 15 - 40
Co všechno řídí hormony štítné žlázy v těle? Třeba I hojivé procesy v těle?
to vůbec neřešte, je to na 99% euthryoid sick syndrom.
prostě když je zle, tak si tělo přirozeně zpomalí metabolismus. není to nemocná štítná žláza, je to projev nemoci jinde.
žížalka
napsal(a):
Může někdo poradit ? Sarinka má nízkou hladinu hormonu štítné zlazy, ma 6,44 , krajní možnosti je 15 - 40
Co všechno řídí hormony štítné žlázy v těle? Třeba I hojivé procesy v těle?
Ovlivňuje všechno. Veškerá metabolická aktivita ve všech tkáních je snížená, takže to může ovlivňovat i hojení. Snižuje i obranyschopnost organismu, tedy usnadňuje rozvoj infekcí.
Na druhou stranu se deficit hormonů dá snadno vyřešit užíváním léků, stejně jako u lidí.
napsal(a):
prostě když je zle, tak si tělo přirozeně zpomalí metabolismus. není to nemocná štítná žláza, je to projev nemoci jinde.
Jasně, jen že tenhle výsledek přišel z krve od Vedilabu ještě z Tábora , kde tu krev brali...
Děkuji
napsal(a):
Aha, tak to mě vůbec nenapadlo.