Několikrát mě kousl kvůli jiným psům

Jorkširský teriér
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Markev

30.9.2021 13:23
Markev

XXX.XXX.235.63

Dobrý den,
mám jorkšíra psa a je mu teď 16 měsíců. Kolem 13 měsíců se začalo měnit jeho chování. Doma začal občas značkovat. Stejně starého jorka si začal značkovat, počůral ho. To se stalo asi dvakrát a posledně už k němu přišel blíž a vrčel na něj. Potkali jsme mladého psa a jak k němu přišel chytl ho amok a začal strašně řvát, tak jsem ho chtěla strhnout za postroj a on mě při tom záchvatu pokousal do ruky až do krve. Úplně mě tím ochromil, že jsem nebyla schopná nic udělat.
V baráku máme většího psa o něco mladšího a toho když jen ucítí, že tam prošel spustí řev. Po schodech a v paneláku ho nosím v náručí a když potkáme tohoto psa, tak spustí řev a pokouše mě do ruky, v které ho ho držím. Už jsem ho při tom vytahala za kůži na krku, ale jemu to vůbec nevadí.
Když vidí v dálce psa, tak si lehne na zem a číhá, aby mohl pak vyletět. Když je to fena, tak dobré, ale na psa vyjede. Pár psů kluků mu nevadí. Snažím se s ním psům vyhýbat. Když nějakého vidíme, tak ho přinutím běžet jiným směrem, ale v baráku to někdy nejde.
Chtěla bych toto chování korigovat, protože si nechci představit co by se stalo, kdyby ten jeho řev vyprovokoval nějakého velkého psa a šel po něm.
Prosím o radu jak na něj nebo kdo zkušený by mi poradil.
Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.9.2021 13:47

Přenesená agrese, za kůži ho fakt netahejte. Dospěl.

30.9.2021 13:59

a co umí? třeba K NOZE?

nebo je to taková ta běžná nevychovaná rukavice?

Markev

30.9.2021 14:01
Markev

XXX.XXX.235.63

Vím, že dospěl a je agresivní. Otázka je jak s ním pracovat??? Jedinou radu jsem dostala vytahat za kůži za krkem.

30.9.2021 14:06
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Markev napsal(a):
Vím, že dospěl a je agresivní. Otázka je jak s ním pracovat??? Jedinou radu jsem dostala vytahat za kůži za krkem.

A co třeba cvičit a vychovat - to vám nikdo neradil?

30.9.2021 14:11

Takže pes se bojí a místo zastání (a učení a výchovy), najde u paničky vyškubání za krkem... Njn, postupovalo by se stejně třeba s rotwíkem?

Markev

30.9.2021 14:16
Markev

XXX.XXX.235.63

Inspektor Pišišvor napsal(a):
A co třeba cvičit a vychovat - to vám nikdo neradil?

To je mi jasné, že potřebuje vychovat a cvičit. Jaká je tedy správná reakce na psa v amoku, který mě kousne kvůli druhému psovi. Co mám udělat??? Jak postupovat, když jde kolem pes a ten můj se přikrčí a číhá. Nechat ho? A když začne řvát tak co????? Potřebuji vědět konkrétně!!! Když ho držím v ruce a on má amok a začne mě kousat, co udělat???

30.9.2021 14:16

Teda mám daleko větší plemeno a kdyby byl takhle nevychovaný, tak s ním ani nemůžu ven.
Zapracujte na výcviku, jinak se z toho za chvíli po...
Máte vodítko a koš? To stačí a rozhodně ho nebrat na ruce.

30.9.2021 14:18

Markev napsal(a):
To je mi jasné, že potřebuje vychovat a cvičit. Jaká je tedy správná reakce na psa v amoku, který mě kousne kvůli druhému psovi. Co mám udělat??? Jak postupovat, když jde kolem pes a ten můj se přikrčí a číhá. Nechat ho? A když začne řvát tak co????? Potřebuji vědět konkrétně!!! Když ho držím v ruce a on má amok a začne mě kousat, co udělat???

tak ještě jednou, co umí? sedni? k noze?

nebo neumí nic?

30.9.2021 14:18
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Takže pes se bojí a místo zastání (a učení a výchovy), najde u paničky vyškubání za krkem... Njn, postupovalo by se stejně třeba s rotwíkem?

No, nevím jestli to, že 2x pochčije stejně starého psa a příště už po něm rovnou vrčí je zrovna projev strachu🤔.
Podle mě je to nevychovaný smrad se kterým navíc začala cloumat puberta.

Psíček by potřeboval nastavit pravidla a začít cvičit.

30.9.2021 14:20

Když vidí v dálce psa, tak si lehne na zem a číhá, aby mohl pak vyletět.

Tohle mi přijde jako klasický strach malých psů, ale samozřejmě jsme to nikdo neviděl, tak těžko říct.

30.9.2021 14:21

Markev napsal(a):

to je špatná rada.

víte, ono to je takové prokletí těhle štěkacích morčat. on je to pes jako každý jiný. no a když se s ním zachází jako s plyšákem, tak potom z toho vznikají takové problémy. přitom by stačilo zacházet s tím jako se psem.

30.9.2021 14:21
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Markev napsal(a):

Musíte se psem pracovat tak, aby se do toho amoku vůbec nedostal zavčas odvést pozornost hrou nebo cvičením.
A pak je taky fajn poridit mu náhubek, když do vás na sprosto kouše.

30.9.2021 14:23

Když vidí v dálce psa, tak si lehne na zem a číhá, aby mohl pak vyletět.

Tohle mi přijde jako klasický strach malých psů, ale samozřejmě jsme to nikdo neviděl, tak těžko říct.

tak třeba je to strach.

moje nebožka hovawartka tohle číhání taky chtěla praktikovat. akorát že ta uměla to k noze a měly jsme takovou domluvu, že k ní prostě ty cizí psy nebudu pouštět a budeme ten hnus prostě ignorovat a pěkně u nohy projdeme kolem.

30.9.2021 14:25

tak třeba je to strach.

moje nebožka hovawartka tohle číhání taky chtěla praktikovat. akorát že ta uměla to k noze a měly jsme takovou domluvu, že k ní prostě ty cizí psy nebudu pouštět a budeme ten hnus prostě ignorovat a pěkně u nohy projdeme kolem.

Ano a k tomu je potřeba ta výchova, viz. příspěvky výše. A taky třeba pár (velkých) vybraných kamarádů, aby pes viděl, že není potřeba se hned bát.

30.9.2021 14:25

Markev napsal(a):
Dobrý den,
mám jorkšíra psa a je mu teď 16 měsíců. Kolem 13 měsíců se začalo měnit jeho chování. Doma začal občas značkovat. Stejně starého jorka si začal značkovat, počůral ho. To se stalo asi dvakrát a posledně už k němu přišel blíž a vrčel na něj. Potkali jsme mladého psa a jak k němu přišel chytl ho amok a začal strašně řvát, tak jsem ho chtěla strhnout za postroj a on mě při tom záchvatu pokousal do ruky až do krve. Úplně mě tím ochromil, že jsem nebyla schopná nic udělat.
V baráku máme většího psa o něco mladšího a toho když jen ucítí, že tam prošel spustí řev. Po schodech a v paneláku ho nosím v náručí a když potkáme tohoto psa, tak spustí řev a pokouše mě do ruky, v které ho ho držím. Už jsem ho při tom vytahala za kůži na krku, ale jemu to vůbec nevadí.
Když vidí v dálce psa, tak si lehne na zem a číhá, aby mohl pak vyletět. Když je to fena, tak dobré, ale na psa vyjede. Pár psů kluků mu nevadí. Snažím se s ním psům vyhýbat. Když nějakého vidíme, tak ho přinutím běžet jiným směrem, ale v baráku to někdy nejde.
Chtěla bych toto chování korigovat, protože si nechci představit co by se stalo, kdyby ten jeho řev vyprovokoval nějakého velkého psa a šel po něm.
Prosím o radu jak na něj nebo kdo zkušený by mi poradil.
Děkuji.

I malý pes je pořád jen pes a je potřeba ho vychovávat. Najděte si v okolí svého bydliště nějaký dobrý cvičák a začněte jej navštěvovat. V 16 měsících se Vám bude hůř začínat, než pokud byste vychovávala od štěněte, ale co už....Samo od sebe to chování nezmizí a vytahání za kůži rozhodně nevylepší...Za kůži vytahejte toho, kdo Vám to poradil...

30.9.2021 14:30

Markev napsal(a):

To byla špatná rada. Ptám se stejně jako bodlinka. Umí k noze? Sedni?

30.9.2021 14:33
juhaj

XXX.XXX.164.121

Najít cvičák, kde ví, jak s malými psy.

Naučit ho, co smí, hlavně, co si může dovolit, stejný postup, jak s jiným psem třeba obří velikosti.
Bez postroje, pevný obojek, kvůli manipulaci. Naučit už doma sedni, čekej. Používat toto, když jde pes. Prostě sedí, čeká dokuť pes neprejde
A doma na šňůře, dovoluje si? Tak sedni čekej. Netrestat, ale trvat na svém, musíte být důsledná. A nebát se chválit za dobře provedeny cvik. A hlavně 10x neopakovat, 1x a dost.
Těžko se to vypisuje, opravdu to chce někoho, kdo to uvidí a poradí. Mě se v pubertě prsila na psy 40ti kilová fena, takže se to dá naučit . Je fakt, že nikdy by si nedovolila mi kousnout, tady bude problém asi i jinde, jak píší výše, nastavit pravidla, bez trestů, ale důsledně trvat na dodržování.

Markev

30.9.2021 14:40
Markev

XXX.XXX.235.63

tak ještě jednou, co umí? sedni? k noze?

nebo neumí nic?

Chodila jsem s ním do psí školy, umí sedni, lehni, otočku a povel k noze je trochu horší. Chtěla jsem toto řešit se cvičitelkou, ale ta vůbec nereaguje a další nemají na toto čas, řeší jen skupinové lekce.

30.9.2021 14:43
molok

XXX.XXX.160.41

Tři základní věci na které bych se soustředil:
1/ Klid a nadhled - Musíte se především uklidnit, ten Váš malý trhač už má teď zřejmě vytvořené spojení - cizí pes - bude bolest - panička se ho taky bojí - mám amok. Snadněji se to řekne být v klidu než dělá, ale no tak co, bude stejně nějakou dobu vyvádět, než to vylepšíte, ale vy musíte být v klidu. Přes náhubek Vás rozhodně nekousne, opět to vytvoří větší klid u Vás, neumí se zatím chovat, bude jednoduše ven nosit náhubek a pokaždé.
2/ Socializace, stále se dá dohnat a vy děláte přesný opak, vyhýbáte se za každou cenu psům, začněte malými kamarády, potom většími, zkuste cvičáky, výběhy pro psy atd.
3/ Výchova, zde nevíme co umí nebo neumí, ale většina psů pokud neposlouchá, obvykle buď cvik nezná, nerozumí povelu či ho nechápe, nebo se někdy až bojí poslechnout opět jako důsledek podřizující a hrubé výchovy. Najděte si trenéra nebo někoho zkušeného, kdo bude mít citlivý přístup ke psům. Základem je nevyhýbat se těm problémovým situacím, ale převést pozornost, vymoci si příkaz, k noze, sedni, čekej, převést soustředění na Vás a ne na druhého psa.

30.9.2021 14:45

Markev napsal(a):
Chodila jsem s ním do psí školy, umí sedni, lehni, otočku a povel k noze je trochu horší. Chtěla jsem toto řešit se cvičitelkou, ale ta vůbec nereaguje a další nemají na toto čas, řeší jen skupinové lekce.

a umí sedni i když vidí psa? třeba i z velké dálky? prostě když ještě nemá amok, ale už psa vidí?

30.9.2021 14:54

Odkud jste? Třeba dáme tip na dobrého trenéra?

30.9.2021 14:57

Markev napsal(a):

Najít někoho jiného, kdo se Vám bude věnovat. Dneska se za cvičitele psů vydává každý druhý a když dojde na lámání chleba, tak neporadí a nepomohou.

Markev

30.9.2021 15:01
Markev

XXX.XXX.235.63

a umí sedni i když vidí psa? třeba i z velké dálky? prostě když ještě nemá amok, ale už psa vidí?

To nevím, ještě jsem nezkoušela. Když ho venku něco zaujme, nezajímají ho ani pamlsky.

30.9.2021 15:04
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Markev napsal(a):
To nevím, ještě jsem nezkoušela. Když ho venku něco zaujme, nezajímají ho ani pamlsky.

Pokud ho to nikdo nenaučil, tak to neumí - s tím se psi jaksi nerodí.

Markev

30.9.2021 15:20
Markev

XXX.XXX.235.63

Odkud jste? Třeba dáme tip na dobrého trenéra?

Jsem z Rožnova, Zlínský kraj. Mám problém dojet někam dál, protože je mu v autě špatně. Našla jsem psí škola koira.cz, ale je to v Ostravě. Mají i online konzultace, které jsou bohužel stále plné a já to potřebuji řešit hned.

30.9.2021 15:27

Markev napsal(a):

Tak to zkuste :-) Jdu, koukám okolo.. zahlédnu cizího psa (já zahlédnu cizího psa, ne že můj pes valí první, já se zajímám, já kážu, kam se jde a hlídám, kde cizí pes vyleze), zavelím mému psu "sedni ani se nehni!", nechám cizího psa projít, svému psu naložím 30 kilo pamlsků a jdeme dál.

30.9.2021 15:30
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Tak to zkuste :-) Jdu, koukám okolo.. zahlédnu cizího psa (já zahlédnu cizího psa, ne že můj pes valí první, já se zajímám, já kážu, kam se jde a hlídám, kde cizí pes vyleze), zavelím mému psu "sedni ani se nehni!", nechám cizího psa projít, svému psu naložím 30 kilo pamlsků a jdeme dál.

... a teď z hrušky dolů.

30.9.2021 15:33

Má nějaký psí kámoše, se kterýma se snese??
Má tendence takhe vychylovat na všechny psy venku??

Nemám zkušenosti s malými psy, ale kdyby tohle dělal můj velký pes, tak mám zaděláno na průšvih.

Ráda bych vám dala nějakou radu, ale takhle po písmenkách těžko říct, každý pes je jiný, na každého platí něco jiného. Myslím, že nejlíp začít se psem makat na poslušnosti, být omega důsledná a hlavně být vůdce.
Když vidím psa, tak si neříkat "panebože, to zase bude divadlo", ale "já jsem bůh a zvládnu všechno".

Jen taková technická...nepočítejte s tím, že existuje nějaká rada-kouzlo, které vám poradíme a přes noc to bude ok. Se svojí radikální, dospělou psicí jsem makala několik měsíců, než jsme dospěly do bodu "sice jsem pěkně načuřelá, ale budu dělat, že mě ten pes vůbec nezajímá" a ten košík kupte určitě, za prvé to ochrání vás a popřípadě jiného psa před kousnutím a za druhé i vám to psychicky pomůže...nebudete se bát, že dojde k pokousání.

Celkově bych řekla, že budete mít problém v přístupu k psovi....přeci pár kilové stvoření nad vámi nemůže mít navrch, vy jste ten, kdo určuje pravidla chování, kdo nastavuje psu hranice, kdo mu říká, co je ok a přes co vlak nejede.
Jestli jste si z něho vychovala rozmazlenýho fracka, tak je prostě čas chytnout se za nos a pejskovi dát jasně najevo, že vy jste šéfíček a tak to bude podle vás.

Markev

30.9.2021 15:58
Markev

XXX.XXX.235.63

Má nějaký psí kámoše, se kterýma se snese??
Má tendence takhe vychylovat na všechny psy venku??

Nemám zkušenosti s malými psy, ale kdyby tohle dělal můj velký pes, tak mám zaděláno na průšvih.

Ráda bych vám dala nějakou radu, ale takhle po písmenkách těžko říct, každý pes je jiný, na každého platí něco jiného. Myslím, že nejlíp začít se psem makat na poslušnosti, být omega důsledná a hlavně být vůdce.
Když vidím psa, tak si neříkat "panebože, to zase bude divadlo", ale "já jsem bůh a zvládnu všechno".

Jen taková technická...nepočítejte s tím, že existuje nějaká rada-kouzlo, které vám poradíme a přes noc to bude ok. Se svojí radikální, dospělou psicí jsem makala několik měsíců, než jsme dospěly do bodu "sice jsem pěkně načuřelá, ale budu dělat, že mě ten pes vůbec nezajímá" a ten košík kupte určitě, za prvé to ochrání vás a popřípadě jiného psa před kousnutím a za druhé i vám to psychicky pomůže...nebudete se bát, že dojde k pokousání.

Celkově bych řekla, že budete mít problém v přístupu k psovi....přeci pár kilové stvoření nad vámi nemůže mít navrch, vy jste ten, kdo určuje pravidla chování, kdo nastavuje psu hranice, kdo mu říká, co je ok a přes co vlak nejede.
Jestli jste si z něho vychovala rozmazlenýho fracka, tak je prostě čas chytnout se za nos a pejskovi dát jasně najevo, že vy jste šéfíček a tak to bude podle vás.

Má kamarádky fenky, pak jednoho menšího psa samce a jednoho většího psa samce. Na všechny nevyletí, spíš na ty větší. Vím, kteří z okolí mu vadí a ty neznámé nechám jít kolem a držím ho. Někdy se povede, že nic není tak ho pochválím. Náhubek mu určitě budu dávat. Vím, že je to o mém postavení k němu. Jinak je velice hodný na lidi a miluje malé děti, to drží a ani se nehne.

30.9.2021 16:06

Zkuste si najít na fejsbůku "pejskaři z okolí xxx" nebo podobně pojmenovanou skupinu. A tam oslovte, zda znají v okolí někoho, kdo by vám pomohl. A nebo zda za nimi někdo dojíždí (Mohamed k hoře). Případně pokud nemáte vyloženě pejskařskou skupinu, napište prostě na skupinu lidí z okolí, za zeptání nic nedáte.

30.9.2021 16:13

Ještě bych dodala, že to, že nakonec pokouše pes vás, tak to vidím taky jako přenesenou agresi...prostě nemůže na toho psa, tak si tu frustraci vybije jinde...na vás.

Já mám půlroční kavkazskou holku...když třeba na procházce je kolem nás víc psů a nebo na nás nějaký štěká nebo je prostě jen rozjívená a nudí se, tak mi začne skákat a "kousat" starší fenu. Není to agrese, prostě je to rozjívené půlroční štěně, ale tohle prostě dělat nebude a fertig. Sice má na nějakou rozjívenost nárok, ale už musí pochopit, že je rozdíl blbnout někde na volno na louce a chůzí na vodítku v civilizaci.
Po dobrém to nešlo, tak prostě nosí postroj, i když jí vedu na vodítku a pokud se toto stane, tak jí prostě drapnu za ucho na postroji, zavelím "k noze" a jdeme a přinutím jí mechanicky u té nohy šlapat....povel "k noze" zná, protože nemůžu po chodníku mezi lidma mít psice na dlouhým vodítku přes celej chodník, ale tak ještě to nemá úplně spolehlivě.

Nejdřív se vztekala, ušly jsme třeba i dvacet metrů než se zklidnila, ale zjistila, že já mám větší výdrž a že prostě nepovolím. Dneska už je to pár metrů nebo pár kroků a je klid, věřím tomu, že za měsíc, za dva už bude stačit slovní povel.

Moje psice neumí skoro nic...sedni, hajánky, holky čekejte.....to je asi tak všechno, povely používám minimálně, ale jsou prostě věci, co se budou dělat tak jak já chci a fertig.

30.9.2021 16:20

Markev napsal(a):
Jsem z Rožnova, Zlínský kraj. Mám problém dojet někam dál, protože je mu v autě špatně. Našla jsem psí škola koira.cz, ale je to v Ostravě. Mají i online konzultace, které jsou bohužel stále plné a já to potřebuji řešit hned.

tak mu holt bude chvilku špatně
řešila jsem v koiře agresivního psa, u Lenky Blachové, a super
stojí to za to

https://www.ecanis.cz/clanky/jak-se-civava-olinka-prestala-bat_1978.html

30.9.2021 16:22

Markev napsal(a):
Má kamarádky fenky, pak jednoho menšího psa samce a jednoho většího psa samce. Na všechny nevyletí, spíš na ty větší. Vím, kteří z okolí mu vadí a ty neznámé nechám jít kolem a držím ho. Někdy se povede, že nic není tak ho pochválím. Náhubek mu určitě budu dávat. Vím, že je to o mém postavení k němu. Jinak je velice hodný na lidi a miluje malé děti, to drží a ani se nehne.

ty neznámé nechám jít kolem a držím ho

Držíte ho na vodítku a nebo fyzicky přímo psa....nedělejte to. Pokud se dostanete do situace, kdy vám přijde, že pokud se budete míjet tváří v tvář, tak to bude průšvih, váš pes už druhého fixuje očima, tak už je to špatně..........otočte a jděte opačným směrem nebo psa obejděte velkým obloukem, pokud je prostor. Tak velkým, aby byl ještě příčetný a reagovat, aby se nedostal do tranzu. A pak máte šanci chválit.

Já třeba se svojí pyrenejkou podobně řešila nekontrolované tahání za psy, prostě jsme otočily a šlapaly stejným směrem jako pes a třeba ho nechaly předejít...bylo to pro čubu jednodušší než se minout proti sobě a když nás pes předešel, tak jsme šly chvilku za ním a pak otočily naším směrem. Pokud byla situace na pytel, tak jsem raději přešla ulici na druhý chodník. Prostě jsem se snažila minimalizovat to, že se psice dostane do stavu "nevidím, neslyším".
K ostatním psům jsem jí učila, že se musíme přiblížit v klidu, pokud ke psu táhla, tak otočka, kolečko a jdeme znovu.
Vím, že to není úplně váš případ, ale chci tím jen říct, že pes si prostě nemůže dělat, co chce.

30.9.2021 16:27

Markev napsal(a):

pokud neumí povely, když ho něco zaujme, tak je NEUMÍ

30.9.2021 16:39

Já bych se vrátila na začátek, vybrala jeden cvik a ten vypilovala doma do releu. Nejdřív bez všech rušivých elementů. Prostě jsme sami v kuchyni a já dám povel "sedni" a k tomu možná "zůstaň". Pes splní a dostane dobrotu ( ne granuli ani piškot, ale nejdobřejší dobrotu ). Tak to budete dělat týden den co den několikrát a pak přidáte vyrušení. Zlehka. Třeba jen poodejdete, po týdnu třeba někdo zazvoní, po dalším týdnu položíte hračku a pes sedí, ani se nehne - fantazii se meze nekladou. Až to zvládne a sedne pokaždé a pokaždé zůstane sedět, vyrazíte do ulic. Vyslovíte tenhle povel jen když budete 100% vědět, že ho splní. Kdybyste začla "sedni, sedni, no tak sedni" a pes si vyřvával - máte celé úsilí pryč a musíte začít znovu, pravděpodobně s jiným povelem. Pes musí vědět, že když řeknete "sedni", tak si sedne ani se nehne, i kdyby hrom bil. A nemáte žádný důvod ho trestat.
Takhle potom přidáte třeba povel "ke mně", nebo "pocem" - na slově nezáleží. Jen musí být povel 1x a musíte mít možnost si splnění vynutit. Proto "ke mně" začínáte na šňůře, aby neměl možnost nesplnit. Neškubete, zlehka přitáhnete.
Když se ve vyhledvači ( tady na diskuzi ) optáte, najdete tady tyhle rady asi 150x.

30.9.2021 16:40

Inspektor Pišišvor napsal(a):
... a teď z hrušky dolů.

Chcete taky hrušku?

30.9.2021 16:41

Dodám : Kdybyste si myslela, že opravdu vyvádí ze strachu, naučte ho povel "za paty", tak aby se za vás mohl schovat, kdyby mu to pomohlo. Na mě spíš dělá dojem, že je to takový malý šéfík.
(Zlobí mě klávesnice, sem tam vynechá písmenko - vím, to už tady bylo :-)) )

30.9.2021 20:16
Terven

XXX.XXX.110.191

Markev napsal(a):

Kolikrát jste tam byli? A teď chodíte kam?
Takovej častej omyl novopečených majitelů je, že párkrát zajdou se psem někam na cvičák, anebo i chodí pravidelně jednou týdně - a mezitím nedělají nic.
Se psím juniorem je nutno pracovat stále, denně - denně se něco učit, společně si hrát, budovat vztah.
Nedovedu si představit, co by mi vyrostlo z feny, kdybych se spokojila s hodinou ve psí školce každej čtvrtek, kde se učila triky a hrála si, což je sice fajn, ale je třeba umět také nějaké věci pro život.

Na vašem místě bych se vrhla na samostudium - konkrétně mezipsí problémy pěkně řeší Franta Šusta, má i online webináře
https://www.treninkjerozhovor.cz/c_cz/769_770/seminare-a-prakticke-lekce_aktualni-seminare-a-prednasky/
Tam, kde jste dostala radu vytahat za kůži doporučuju už nikdy nechodit.

30.9.2021 22:09

Prostě nesmíte dovolit, aby se pes do stavu amoku dostal, pak už nevidí, neslyší. Mám hodně chytrého psa, který chápe na první dobrou. Ale je to samostatně se rozhodující plemeno, tak je trochu honička ho donutit, aby dělal to, co mu řeknu. A jsou tu bordery s nonstop loveckým kukučem, občas se objeví ČSV... Na bojové amoky máme hlášku "najdi mozek". Povel sám o sobě je jen pro mě, u něj jde o dikci. Tiché nafrané zavrčení, aby si uvědomil, že paní vedoucí je tady a je z jeho chování lehce rozladěná. To mě pak vnímá a nestíhá se uvést do role psycho bojovníka, přestože se i tak slušně vzteká a střídavě do mě frustrovaně buší tlapkou a kňourá. Ale tohle je jiný level, s jorkem by to mělo být na pár týdnů bez ohledu na věk, aby se srovnal.

Markev

1.10.2021 15:30
Markev

XXX.XXX.235.63

Děkuji všem za rady. V neděli jdeme na cvičák. Mám doma klikr, tak to zkusím s ním, protože někdy na mě kouká a vůbec nechápe co po něm chci.

1.10.2021 17:11
juhaj

XXX.XXX.164.121

A klikr umí? Pokud na Váš kouká, že nechápe, tak asi fakt nechápe. Domluvte se s cvicitelkou. Ale asi začít odznovu, to bych to tak viděla.

1.10.2021 20:03
Terven

XXX.XXX.110.191

Markev napsal(a):
Děkuji všem za rady. V neděli jdeme na cvičák. Mám doma klikr, tak to zkusím s ním, protože někdy na mě kouká a vůbec nechápe co po něm chci.

Jak už se ptala juhaj nade mnou - už ten klikr zná? Je "naklikaný" - tzn. ví, co ten zvuk znamená?
Omlouvám se za podezřívavost, ale už jsem se vícekrát setkala s lidmi, kteří používali klikr, aniž by znali princip.

Přidejte reakci

Přidat smajlík