
Anglický špringršpaněl

Prodám Anglického špringršpaněla - Na konci dubna plánujeme štěňata! Plemen...
DohodouUživatel s deaktivovaným účtem
A proč jen tyhlety tři značky? Já teda nevím, ale barf na štěněti zkoušet nechcete a tohle byste mu dala?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Tinka76
napsal(a):
Klidně mi poraďte. Chtěla bych nějaké za studena lisované.
Jo, ahá. A proč? Já bych tím nekrmila ani náhodou a štěně už vůbec ne.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Tinka: kde vidíte jaké útočení? Za dobrou radu "za studena lisované bych nedávala" byste měla poděkovat. Ještě tak se slušně zeptat, proč tedy takové granule nedávat, případně se pokusit si to najít svépomocí.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Zrzavci
napsal(a):
A to já se-jako negranulář- zase zeptám, když se neptá zadavatelka - proč za studena lisované ne? Já měla za to, že proti normoš králičím bobkům,je to nějaký lepší? Překvápko, že teda není, proč ale? Díky.
K masu se krmit můžou.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Zrzavci
napsal(a):
A to já se-jako negranulář- zase zeptám, když se neptá zadavatelka - proč za studena lisované ne? Já měla za to, že proti normoš králičím bobkům,je to nějaký lepší? Překvápko, že teda není, proč ale? Díky.
Mají relativně málo tuku a bílkovin a hodně sacharidů. Co jsem pochopila, dávají se spíš jako příloha k masu, samotné asi nic moc. Megí tady o tom dost psala - tohle jsem si tak ve zkratce odnesla.
Zrzavci
napsal(a):
A to já se-jako negranulář- zase zeptám, když se neptá zadavatelka - proč za studena lisované ne? Já měla za to, že proti normoš králičím bobkům,je to nějaký lepší? Překvápko, že teda není, proč ale? Díky.
Třeba z mého pohledu jsou granule lisované "za studena" trochu podvod na naivní kupce, kteří si tak nějak představují haldu syrového masa, které se bez tepelné úpravy stlačí do válečků a je to takový - jak říkají- lisovaný barf. Přitom naše legislativa ukládá při zpracování živočišných produktů teplotu alespoň 90 stupňů, tedy granule "za studena" se vyrábí ze sušeného masa (lepší varianta) nebo masových mouček. Masové moučky se vyrábí při teplotě min. 130 stupňů a často se i chemicky konzervují.
Další problém jsou třeba luštěniny nebo kukuřice, která je pro psy hůře stravitelná, pokud není tepelně upravená před lisováním.
A pak dost granulí za studena má poměrně malý obsah masa, vysoký obsah sacharidů a díky horší stravitelnosti je tam pak velké dávkování.
Jinak výhoda asi je, že v žaludku nebobtnají.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Jinak výhoda asi je, že v žaludku nebobtnají.
nebobtanaji, to je fakt -rozpadnou se. Ale nasavaji vodu uplne neuveritelne. aspon teda moji psi po tom pili hektolitry vody.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Zrzavci
napsal(a):
A to já se-jako negranulář- zase zeptám, když se neptá zadavatelka - proč za studena lisované ne? Já měla za to, že proti normoš králičím bobkům,je to nějaký lepší? Překvápko, že teda není, proč ale? Díky.
Králičí bobky, přesně vyjádřeno. 👍
Uživatel s deaktivovaným účtem
Ehm. Je dané, že VŽP se musí upravit nad jistou teplotu a tlakem a to i několikrát. Aby se nenakazili lidé. O psy tu nejde..
Jenže do krmiv se tohle vůbec používat nemusí. Jo, jakmile surovina překročí bránu fabriky na krmivo, stává se z ní VŽP. Ale do té chvíle je to klidně halda dobrého masa.
Trochu ti výrobci lisovaných kecají s teplotou, v tom stroji je na okamžik i 70° C, to není zas taková zima :-) A jsou výrobci i strašliví, nedá se říct, že lisované fuj a extrudované a pečené paráda, chce to trošku na značku kouknout zblízka a vybrat recepturu.
Ale jinak se o tom dá celkem říct, že jsou lepší než extrudované.. protože si ještě nestačily zkazit pověst :-) (kromě tady ifauna komentárů :-)
I když i ty extr. se dnes daří vyrábět s horečkou jen 90° C, některé.
Ostatní suroviny jdou do lisovaných samozřejmě předvařené, oni nejsou hloupí, ty multimilionáři.. proč já nemám fabriku..
Ale co je pro štěkanátko ne moc žádoucí, je tam opravdu trochu málo tuku..většinou.. obecně jo. Což to já vyřeším, plácnu plátek anglické a je to :-)
A eko a charitativní fabrika MM u mě pořád vede před čímkoli jiným, tam je hromada masa, dokonce víc než v extrudovaných granulích .. až na výjimky typu Simpsons 80/20, Akela, Eden..
A ještě teda jedna nevýhoda.. kvůli nepoužívání BHT apod. nesmyslů ten pytel uzavřený vydrží cca půl roku. No co, aspoň máme čerstvé..
To samé jsou granule pečené např.
Když se kouknu na takové slavné Acana.. tuk 16, vláknina 6..
to mě tedy Markus Mühle Black Angus Junior nepřijdou nějak, že by měly začít brečet.
Jo a závěr.. výrobce má dovoleny takové know-how apod. věci..
složení píše s tolerancí 15 %, analýzu + - 1-3 %.. tak co řešíme :-) zapomeňte, že si kupujete nějak přesná čísla.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Ale do té chvíle je to klidně halda dobrého masa
a tomu fakt jeste nekdo veri?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Ale do té chvíle je to klidně halda dobrého masa
a tomu fakt jeste nekdo veri?
Já jo a ani se za to nestydím :-) akorát to nevěřím všem.. bylo tam "je to klidně.." tzn. proč ne .. pak je tam, že se musí vybírat.. mně třeba ani neva, že v té fabrice přijedou kuřecí zbytky a udělají z nich separát a hodí ho do kotle.. vadily by mi červi a tak, ale u některých mám tu víru, že takhle nefungují.
Můžete zajet na exkurzi, oni vás nevyhodí.