Biewer pejsek

Prodám Biewer teriéra - Chlapeček Ellias from Magical Rose Garden se narodi...
28000 Kč
U tohohle je vždycky každá rada drahá... Protože ten pes nereaguje jen na tu špatnou zkušenost jako takovou, ale i na vaše rozpoložení.
Po takové zkušenosti bych se zaručeně bála, zvlášť pokud bych viděla pobíhat cizí psy na volno. Záleží na citlivosti psa, ale třeba u mě platí, že bojím-li se já, odráží se to na chování mojí feny. Stejně tak jako jakékoli další emoce a rozpoložení. No, je hrozně lehký dostat se do začarovanýho kruhu, když máte citlivějšího psa. Zvlášť po takové zkušenosti. Takže už nejde jen o to uklidnit psa, ale i sebe.
Asi by to chtělo naplánovat si takovou "očišťující kúru". Navštěvovat taková místa a s takovými lidmi a psy, u kterých víte, že vám nehrozí (nebo je tam jen minimální riziko) setkání s takovýmahle tupcema. Socializovat, ale nenutit do kontaktu. Jen pro začátek psu ukázat, že v přítomnosti jiných psů mu přímo nic nehrozí a že se nemusí preventivně bránit.
Při míjení cizích na chodníku by mohlo fungovat, když mu dáte dostatek prostoru. Když ty psy jde obejít, klidně je obejděte obloukem nebo si ke psu sedněte na kraji a nechte kolemjdoucí projít a za klidné chování psa pochvalte. Prostě ať ví, že ho do toho kontaktu nikdo nenutí a že se nemá proč bát.
Já bych ještě k tomu co psal Atheira navrhla, pokud je nějaká možnost rozumného cvičáku s rozumným trenérem, zkusit se domluvit tam. Protože tam jdou povětšinou lidé, kteří buď chtějí se svým psem něco řešit, nebo tam chodí proto, že je psi a cvičení obecně baví. A tihle lidé mají větší pochopení pro to, co se s Vaším psem děje a máte tam hlavně možnost si ty situace nasimulovat. Dobrý trenér vás nenechá projít nějakou situací se psem, který sám bude na vašeho útočit, ale vybere tu situaci tak, aby váš pes zvládal. I s tím, že zpočátku budete třeba jen docházet a budete v povzdálí. Máte tam podle mě větší možnost si s tou situací hrát tak, aby se pes uklidnil, odstranit mu z cesty toho, kdo sám je nevrlý a tak.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Souhlasím s Atheirou, chce to spravit sobě i pejskovi chuť setkáváním s hodnými psy.
Pokud váš pes už předem startuje, dala bych mu pro jistotu náhubek - pak se nemusíte k tomu všemu ještě bát, že někoho pokouše.
Někdy je nejrychlejší cestou domluvit si individuální setkání s nějakým dobrým cvičitelem psů. Ne ani tolik proto, aby "vám vycvičil psa", ale proto, že nezřídka mívá k dispozici vlastní ovladatelné a neagresivní psy, se kterými může setkání proběhnout, a navíc pod dohledem někoho, kdo se vyzná daleko víc než běžný pejskař.
Z vlastní zkušenosti....hodně je toho v hlavě člověka....měla jsem trochu podobný problém a dokud mi v hlavě byť jen blesklo "panebože pes, to zas bude
" a bylo.
Problém je v tom, že psa člověk tak snadno neobelstí, to si stokrát můžete říkat "jsem v klidu, zvládnu v klidu všechno", ale pokud skotečně nebudete v klidu a skutečně nebudete přesvědčená, že všechno zvládnete, tak to pes vycítí.
A to ani nemusí být pes, který se bojí a tak přehnaně reaguje. U mě to bylo spíš o tom, alespoň myslím, že s fenou jsme měly hodně silný vztah a vím, že by mě bránila za cenu vlastního života....no a co udělá takový osobní strážce připravený ztrestat každého, kdo se na paničku blbě podívá, když VÍ, že se panička lekla a že má obavu?? To, že se nebojí o svojí osobu, ale o cizího psa, to je irelevantní, tak daleko a přesně to pes nevycítí....prostě panička se bojí, bojí se v souvislosti s támhletím psem, no tak na něj udělám velké bububu a pokud se přiblíží, tak ho zakousnu.
Neříkám, že je to alfa a omega všeho, ale bohužel nějaké chování u pejska spravit nejde, dokud se "nespraví" páníček. A čím víc se bojí, že pejsek zase bude vyvádět, tak tím větší divadlo pes stropí.
napsal(a):
Z vlastní zkušenosti....hodně je toho v hlavě člověka....měla jsem trochu podobný problém a dokud mi v hlavě byť jen blesklo "panebože pes, to zas bude
" a bylo.
Problém je v tom, že psa člověk tak snadno neobelstí, to si stokrát můžete říkat "jsem v klidu, zvládnu v klidu všechno", ale pokud skotečně nebudete v klidu a skutečně nebudete přesvědčená, že všechno zvládnete, tak to pes vycítí.
A to ani nemusí být pes, který se bojí a tak přehnaně reaguje. U mě to bylo spíš o tom, alespoň myslím, že s fenou jsme měly hodně silný vztah a vím, že by mě bránila za cenu vlastního života....no a co udělá takový osobní strážce připravený ztrestat každého, kdo se na paničku blbě podívá, když VÍ, že se panička lekla a že má obavu?? To, že se nebojí o svojí osobu, ale o cizího psa, to je irelevantní, tak daleko a přesně to pes nevycítí....prostě panička se bojí, bojí se v souvislosti s támhletím psem, no tak na něj udělám velké bububu a pokud se přiblíží, tak ho zakousnu.
Neříkám, že je to alfa a omega všeho, ale bohužel nějaké chování u pejska spravit nejde, dokud se "nespraví" páníček. A čím víc se bojí, že pejsek zase bude vyvádět, tak tím větší divadlo pes stropí.
" a bylo.
Tohle! To je přesně ono. Často si hromadu věcí zkazím prostě sama. A není ani nutný mít psa přímo u sebe nebo na vodítku. Psi jsou docela psycho. Nevím, jak to dělají, ale kolikrát už jsem zaregistrovala, že mám fenu třeba puštěnou na louce nebo na zahradě, hledí si svýho a když já na něco zareaguju úzkostlivě nebo nějak negativně - aniž bych vůbec cokoli řekla. Třeba si jen pomyslím - no to je v prd... tak úplně vidím, jak se našponuje a kouká a čeká ten průser, co já čekám, ale nevidí ho, tak přijde a čumí, kde by se ten průser mohl stát.
Atheira
napsal(a):
" a bylo.
Tohle! To je přesně ono. Často si hromadu věcí zkazím prostě sama. A není ani nutný mít psa přímo u sebe nebo na vodítku. Psi jsou docela psycho. Nevím, jak to dělají, ale kolikrát už jsem zaregistrovala, že mám fenu třeba puštěnou na louce nebo na zahradě, hledí si svýho a když já na něco zareaguju úzkostlivě nebo nějak negativně - aniž bych vůbec cokoli řekla. Třeba si jen pomyslím - no to je v prd... tak úplně vidím, jak se našponuje a kouká a čeká ten průser, co já čekám, ale nevidí ho, tak přijde a čumí, kde by se ten průser mohl stát.
Jen na odlehčení - protože jinak souhlas, hodně z toho dělá to, co člověkem proběhne a ti psi to vnímají - já mám opačný problém, než Vy.Já mám fenu puštěnou na louce, hledí si svýho, já jsem naprosto v klidu, užívám si toho klidu a ona je tak dobrá, že ani nemusí přijít a čumět, kde by se ten průser mohl stát - ona ho prostě vyrobí sama od sebe!
Zrzavci
napsal(a):
Jen na odlehčení - protože jinak souhlas, hodně z toho dělá to, co člověkem proběhne a ti psi to vnímají - já mám opačný problém, než Vy.Já mám fenu puštěnou na louce, hledí si svýho, já jsem naprosto v klidu, užívám si toho klidu a ona je tak dobrá, že ani nemusí přijít a čumět, kde by se ten průser mohl stát - ona ho prostě vyrobí sama od sebe!
Tak teď jsem se fakticky nařehtala
napsal(a):
Tak teď jsem se fakticky nařehtala
Když mně kolikrát do smíchu nejni
No ale nicméně pro zadavatelku - je to fakt pravda s tím vnitřním nastavením. My si brali feňuli v 10 měsících z takových podivuhodných podmínek, jako její 5. majitelé v řadě. Nic moc startovní pozice a já byla zvyklá se psy vždy fungovat - a to s útulkajdou - pospolitě a se zájmem se učit, spolupracovat. Tady to není, protože ten pes si na lidi za tu dobu postrkování vazbu nevytvořil. Zato si bohužel vytvořil mnoho ne úplně fajn návyků a já z toho byla fakt kolikrát v háji. I proto, že zkrátka jsem zvyklá - ne, byla jsem zvyklá , že se psem právě funguju a tady se mi vrstvily problémy na problémy a provoz s ní byl peklo. Hodně mi pomohlo si uvědomit, že to nejsem já, kdo za to může, že já už si ji takovou vzala a teď jen hasím takový olbřímí požářiště. To jasně není Váš případ, jen jako dokreslení toho, že si člověk některý věci musí v sobě nastavit.
Jo to si dovedu představit, ale v tom textu to vyznělo opravdu k popukání.
Taky kolikrát někoho pobavím veselou historkou "z natáčení"....všichni se řehní a já byla v té situaci na prášky a vůbec to nebylo vtipný
napsal(a):
Jo to si dovedu představit, ale v tom textu to vyznělo opravdu k popukání.
Taky kolikrát někoho pobavím veselou historkou "z natáčení"....všichni se řehní a já byla v té situaci na prášky a vůbec to nebylo vtipný
Však já vím, jen jsem se musela politovat, protože to umim nejlíp ze všech
Zrzavci
napsal(a):
Však já vím, jen jsem se musela politovat, protože to umim nejlíp ze všech
Děkuji všem za rady, budu to řešit s trenérkou určitě, jen jsem potřebovala víc názorů. Mám strach, že se prcek nesrovná, ale budu dělat vše proto aby se to změnilo. Na cvičák určitě nepůjdu, chodila jsem tam když byl pejskovi rok a vůbec jsem neměla z toho všeho dobrý pocit, pořád nás odstrkovali abychom byli stranou a dávali prostor služebním plemenům. My dostali vždy nějaký úkol a pryč abychom nepřekáželi, takže už nikdy víc.