Anglicky bulterier z PP

Prodám Bulteriéra - Momentálně máme k dispozici jednoho chlapečka, kterému...
35000 Kč
Dobrý den,
chtěla bych se zde zeptat, jestli chovatel může v kupní smlouvě požadovat v případě uchovnění psa připuštění jeho další feny zdarma.
Je to standardní postup? Chovatel ze svého požadavku nechce ustoupit.
Ze svého pohledu nechápu, proč když psa zaplatím a je v mém vlastnictví nemůžu rozhodovat o tom, zda chci nebo nechci, aby danou fenu připustil.
Navíc proč bych po zaplacení plné ceny za svého psa + plus všechny výdaje spojené s uchovněním měla “sponzorovat” chovateli další 1 či 2. vrhy?
Děkuji za případné odpovědi 🙂
Deee
napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych se zde zeptat, jestli chovatel může v kupní smlouvě požadovat v případě uchovnění psa připuštění jeho další feny zdarma.
Ze svého pohledu nechápu, proč když psa zaplatím a je v mém vlastnictví nemůžu rozhodovat o tom, zda chci nebo nechci, aby danou fenu připustil.
Navíc proč bych po zaplacení plné ceny za svého psa + plus všechny výdaje spojené s uchovněním měla “sponzorovat” chovateli další 1 či 2. vrhy?
Standardní to není, ale už jsem se s tím setkala i na vlastní kůži a vim, že jsou lidi, co tohle požadují. Vsichni tihle mají jednoho společného jmenovatele - jsou to vychcaní množitelé, od kterých je lepší držet se dál.
Vy psa zaplatíte a na VLASTNÍ náklady uchovníte, abyste jim pak venovala krytí v hodnotě 30-40 tis....?! 🙄
... ale věřte, že pokud psa neuchovníte, protože bude mit vadu nebo protože bude podprůměrný, tak věřte, že Vám tenhle vykuk prachy zpět nevrátí.
Deee
napsal(a):
Dobrý den,
česká závist ..je někdy docela mazec a ted bych to vzala z druhé strany ,pokud je chovatel známějšího jména a už má něco za sebou tak to že psem nakryje a následné potomky ukáže většinou přitáhne další zájemce o krytí .. psa zviditelní a prezentuje ..
keissa
napsal(a):
česká závist ..je někdy docela mazec a ted bych to vzala z druhé strany ,pokud je chovatel známějšího jména a už má něco za sebou tak to že psem nakryje a následné potomky ukáže většinou přitáhne další zájemce o krytí .. psa zviditelní a prezentuje ..
Dobrý den,
pes se jistě může zviditelnit i za normální placené krytí a né jen za dvě krytí "zadarmo". Na kterých jako chovatel akorat vydělá xxx tisíc. A jelikož je problém momentálně udat i zbylé sourozence, tak to úplně dobrou reklamu asi nedělá ne ?
Na tohle není jednoznačná odpověď. Na jednu stranu chápu pohled Inspektora a mně samotnému jako majiteli by se to taky moc nelíbilo. Z opačného pohledu ale lze rozumět i chovateli, který toto udělá. Je spousta majitelů vyčuránků, kteří by byli schopní s případným krytím v budoucnu nějak spekulovat (cenově například). Anebo chce chovatel udržet svoje linie - potřebuje zrovna tuto krev na plánovaný rozvoj své ChS. Chci tím říct, že nemusí jít zrovna i vykuka množitele, který chce jen ušetřit.
Potenciální majitel má v podstatě několik možností...
1. Od daného chovatele odejít a koupit štěně jinde za podmínek, které mu budou vyhovovat.
2. S daným chovatelem se dohodnout. Buď sleva z kupní ceny a podmínka krytí zdarma v budoucnu. Nebo plná cena, ale třeba jen jedno krytí zadarmo a další dvě za polovinu ceny obvyklé (nebo za konkrétní ve smlouvě dohodnutou částku). Nebo spoluúčast na hrazení výstavních poplatků... Možností je spousta.
3. Psa koupit a respektovat podmínky chovatele. Pokud je to osvědčený, slušný člověk, jistě to bude majiteli nějakým způsobem kompenzovat.
Koupě štěněte je věc nabídky a poptávky. Nikdo nemusí bezpodmínečně tolerovat požadavky, které nechce. Stejně tak jako si chovatel vybírá majitele, může si i majitel vybrat chovatele přece.
keissa
napsal(a):
No, nevím, jestli se v mém případě dá mluvit o závisti - za plnou cenu jsem obdržela vystresovanýho chudáka, se kterým jsem udělala mj. IPO3 (byl to první jejich odchov z 10 vrhů, co tuto zkoušku složil) a reklamu jsem tomuto chovateli napoak udelala já.
Pokud by byl pes ve spoluvlastnictví nebo chovatel zaplatil náklady na uchovnění tak neřeknu ani slovo, ale tohle už fakt NE!
keissa
napsal(a):
A tak to snad platí ale u každého krytí, dívejte se, jsem známý a dobrý, dávejte mně psy ke krytí zdarma, proslavím Vám je. Pokud je to zviditelnění psa tak výhodné pro nového majitele štěněte, nemusí to pak přece chovatel dávat jako podmínku, nutnost, ale může to nabídnout slovně v rámci budoucí spolupráce a kontaktu po nákupu. Že tu má tuto možnost, kdyby náhodou chtěl. Já bych to nepodepisoval, kdoví kam mne život zanese, zda nebudu na druhé straně Evropy a vracet se do ČR, abych mohl uchovnit psa ve Španělsku, abych naplnil nějakou dávnou smlouvu a podstrčil ho nejdřív fenám tohoto chovatele, mně nedává smysl.
A taky si obecně myslím, ale je to můj osobní názor, že by dobří chovatele měli myslet i na plemeno a jeho genetickou budoucnost a zaměřit na přilévání co nejvíce nové krve do chovu a ne stále hledat staré, byť třeba osvědčené a šampionské, ale drtivě se opakující geny v těch liniích.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Mozna se to nezda koser, ale zbran u hlavy vam nikdo nedrzel, kdyz ste podepisovala tu smlouvu, ne?
Pokud by se mi tohle nelibilo, sla bych od toho tenkrat uz.
A pokud i neni podepsana smlouva, ale i jen ustne jsem na to kdysi slibila, splnila bych to.
To zhodnoceni psa a penize za to a uchovneni jste vedela i tenkrat
napsal(a):
Mozna se to nezda koser, ale zbran u hlavy vam nikdo nedrzel, kdyz ste podepisovala tu smlouvu, ne?
A pokud i neni podepsana smlouva, ale i jen ustne jsem na to kdysi slibila, splnila bych to.
Smlouva ješte není podepsaná, chtěla jsem se jen informovat, zda je to takto standardně všude, protože mě se standardní nezdá.
Proto to samozřejmě řeším dopředu před podpisem!
napsal(a):
Já se přiznám, ze tenkrát jsem vlastně ani nedomyslela, co že to podepisuju.
Byla jsem v plemeni nováček, rikala jsem si, že psovi pindík neupadne (a fakt neupadl), ale podpořila jsem něco, co jsem si pak docela vyčítala, protože většina štěňat neskončila úplně dobře (prodáni komukoliv kdo přinesl peníze).
Je jedna věc brát si psa s tím, že kdyby byl zdravý a úspěšný, chovatel by ho později použil v dalším chovu. Sama mám teď zamluvené štěně a jsem s chovatelem domluvená, že si můžu jako první vybrat, jelikož plánuji psa použít v chovu, ale v životě by mě nenapadlo vzít si štěně od někoho, jehož podmínka je poskytnout psa zdarma. Vy si psa koupíte za nemalý peníz, zaplatíte všelijaká zdravotní vyšetření, na svoje náklady dovedete psa až k bonitaci a pak ho musíte poskytnout bez nároku na krycí poplatek? Ne, děkuji.
Správný chovatel, kterému záleží na svém chovu, si rád zaplatí za krycí poplatek na dobrého psa. Tohle bych nepodporovala.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Já se přiznám, ze tenkrát jsem vlastně ani nedomyslela, co že to podepisuju.
Byla jsem v plemeni nováček, rikala jsem si, že psovi pindík neupadne (a fakt neupadl), ale podpořila jsem něco, co jsem si pak docela vyčítala, protože většina štěňat neskončila úplně dobře (prodáni komukoliv kdo přinesl peníze).
Tak uz ses poucila😉
Deee
napsal(a):
Smlouva ješte není podepsaná, chtěla jsem se jen informovat, zda je to takto standardně všude, protože mě se standardní nezdá.
Proto to samozřejmě řeším dopředu před podpisem!
Tak pak to je na dohode.
A chovatel na vas ma, bohuzel, docela dost emocnich pak
napsal(a):
Tak pak to je na dohode.
A chovatel na vas ma, bohuzel, docela dost emocnich pak
Na druhou stranu - štěňat je milion a nějací seriózní chovatelé snad taky ještě zůstali. Teď už stačí se jen rozhodnout, zda tohoto chovatele podporovat chci nebo ne.
lilymax
napsal(a):
Na druhou stranu - štěňat je milion a nějací seriózní chovatelé snad taky ještě zůstali. Teď už stačí se jen rozhodnout, zda tohoto chovatele podporovat chci nebo ne.
bohužel máme zaplacenou rezervaci, pejsek je úžasný, vyrůstá ve skvělém prostředí a doted bylo vše v pořádku. Zarazilo nás až, jak usilovně na tomto bodu smlouvy chovatel trvá
Deee
napsal(a):
bohužel máme zaplacenou rezervaci, pejsek je úžasný, vyrůstá ve skvělém prostředí a doted bylo vše v pořádku. Zarazilo nás až, jak usilovně na tomto bodu smlouvy chovatel trvá
Jó tak to je na prd. Chápu, že o rezervační poplatek nechcete přijít.
Ale tak, co vám nakonec ten chovatel může říct? Snad nebude na policii hlásit, že nechcete nechat psa nakrýt jeho fenu. Nikdo snad ani nemá čas se zaobírat takovýma blbostma, ne?
Pokud od toho nechcete dát ruce pryč, tak mě k tomu napadá následující. Je pro Vás uchovnění psa na pořadu dne? Pokud ano, co se zkusit domluvit na kompromisu - jedno krytí zdarma, ale dostanete za něj (zdarma) štěně s tím, že budete mít přednostní výběr?
lilymax
napsal(a):
Jó tak to je na prd. Chápu, že o rezervační poplatek nechcete přijít.
Ale tak, co vám nakonec ten chovatel může říct? Snad nebude na policii hlásit, že nechcete nechat psa nakrýt jeho fenu. Nikdo snad ani nemá čas se zaobírat takovýma blbostma, ne?
Policii to zajímat nebude, ale na klubu to chovatel zadavatelce zavařit může slušně 👎
napsal(a):
Pokud od toho nechcete dát ruce pryč, tak mě k tomu napadá následující. Je pro Vás uchovnění psa na pořadu dne? Pokud ano, co se zkusit domluvit na kompromisu - jedno krytí zdarma, ale dostanete za něj (zdarma) štěně s tím, že budete mít přednostní výběr?
Noo, to není moc kompromis - dneska už se za štěně moc nekryje a když, tak s doplatkem, protože to štěně stojí víc, než běžný krycí poplatek.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Noo, to není moc kompromis - dneska už se za štěně moc nekryje a když, tak s doplatkem, protože to štěně stojí víc, než běžný krycí poplatek.
Za mě lepší odejít se štěnětem než s prázdnou (když zadavatelka nechce přistoupit na nepodepsání smlouvy a majitel nechce ustoupit z krytí zdarma). Jinak sama za sebe jsem na stejné vlně s Vámi…
napsal(a):
Za mě lepší odejít se štěnětem než s prázdnou (když zadavatelka nechce přistoupit na nepodepsání smlouvy a majitel nechce ustoupit z krytí zdarma). Jinak sama za sebe jsem na stejné vlně s Vámi…
No jenže tady jde o prachy, které jí chovatel dát NECHCE, takže jí těžko v té ceně bude chtít dát to štěně.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
No jenže tady jde o prachy, které jí chovatel dát NECHCE, takže jí těžko v té ceně bude chtít dát to štěně.
To nevím, když mu štěňata (ok, momentálně) prý přebývají a nemůže je udat…
Ona z toho stejně není žádná (lepší) cesta ven, když chovatel nechce ustoupit, a zadavatelka nechce přijít o rezervační poplatek.
Zaujalo mě, že se dává asi nemalý rezervační poplatek před podepsáním nebo aspoň shlédnutím smlouvy. Už se to tu objevilo vícekrát. To je běžná praxe?
Pokud je to takhle tak tohle ustanoveni ve smlouve neni stadard a pokud kvulu tomu odstoupite od smlouvy, musi vratit rezervacni poplatek, protoze ke zruseni rezervace doslo ze strany chovatele.
Chce si psa vlastne nechat na chov
napsal(a):
Zaujalo mě, že se dává asi nemalý rezervační poplatek před podepsáním nebo aspoň shlédnutím smlouvy. Už se to tu objevilo vícekrát. To je běžná praxe?
Nevim- ale chovatel si musi uvedomit, ze rezervace neni nikdy nevratna.
Melaka
napsal(a):
Já mám s chovatelkou, od které mám psy, podobnou dohodu - krytí zdarma. Ale musím napsat, že jsem za psy platila cenu spíš symbolickou. A taky musím napsat, že chovatelka je má dlouholetá kamarádka. Takže fungovat to může :-)
Samozřejmě, ze to fungovat může - věřím, že normální lidi se vždycky dohodnou, tak aby to bylo rozumné pro obě strany, ale to mi právě tady dost chybí.
Tady to vypadá jako- zaplať psa, zaplať všechny náklady a pak mi ještě venuj 2 krytí. Když si to spočítáte, tak to štěně ve výsledku výjde na částku jako kvalitní import.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Samozřejmě, ze to fungovat může - věřím, že normální lidi se vždycky dohodnou, tak aby to bylo rozumné pro obě strany, ale to mi právě tady dost chybí.
Tady to vypadá jako- zaplať psa, zaplať všechny náklady a pak mi ještě venuj 2 krytí. Když si to spočítáte, tak to štěně ve výsledku výjde na částku jako kvalitní import.
Tak to je pravda. Já takto měla dva psy ze zahraničního krytí a chovatelku znám přes dvacet let.
Deee
napsal(a):
Dobrý den,
Chovatel to požadovat může a není to standardní postup.
Pokud platiíte plnou cenu za psa, jde o dost nehorázný požadavek. Jak je řečeno výše, odstoupila bych a hledala štěně jinde.
Výdaje za uchovnění bullteriéra se pohybují jak vysoko? Co jsem se v krátkosti mrkla, pes musí splnit svod a 1 výstavu, což není tak hrozné. Horší budou asi všechny povinné zdravotní testy, mají jich požehnaně a netuším, kolik stojí. Pro chovatele výborná věc, prodá štěně, uchovníte a on si pak prodá na své triko 2 vrhy, když by krytí klaplo? Vychcánek.
Jakým stylem máte sepsanou tu "rezervační smlouvu", co tam stojí? Je rozdíl rezervační poplatek a smlouva. Nebo jste mu poslali peníze bez jakéhokoliv papíru?
Deee
napsal(a):
Podepsat a neuchovnit?
To je taky řešení, pokud nechcete psa vyloženě na krytí. Těžko Vás potáhne za ucho i se psem na výstavu a bonitaci (nebo co je potřeba na uchovnění).
keissa
napsal(a):
..v podstatě je zde stejně špíše teoretická debata do dospělosti a uchovnění a použítí psa v chovu je docela daleko pes nemusí dorust ,bude mít špatne zuby ,zmizne mu koule .... exterier se nemusí vydařit .... je to jen bod ve smlouvě ale cesta k němu docela daleká .
Sice je to teď v teoretické rovině, ale je to na úplně stejné úrovnii, jako kdyby Vám nekdo prodal fenu za plnou cenu s tím, že když na ní odchováte vrh, tak mu z ní musíte vrátit štěně.
Tohle už tak férově nevypadá, viďte...?
Fiona.Praha
napsal(a):
Podepsat a neuchovnit?
To je taky řešení, pokud nechcete psa vyloženě na krytí. Těžko Vás potáhne za ucho i se psem na výstavu a bonitaci (nebo co je potřeba na uchovnění).
proc se uz dopredu nejak omezovat?
kdyz se pes povede -clovek do nej vrazi nejake usili, praci -a i ty penize - proc neuchovnit?
aby si nekdo mohl dat nesmysl do smlouvy?
jsou i normalni cesty - nechat si psa doma, spolumajitelstvi atd.
nevim no - ale me je proti srsti podepsat neco a rovnou premyslet, jak to obejit.
napsal(a):
kdyz se pes povede -clovek do nej vrazi nejake usili, praci -a i ty penize - proc neuchovnit?
nevim no - ale me je proti srsti podepsat neco a rovnou premyslet, jak to obejit.
Smlouva ještě není podepsána, řeším to ještě před podpisem. Na druhou stranu je mi líto neuchovnit psa jenom proto, že nesouhlasím s požadavkem ve smlouvě.
Deee
napsal(a):
Smlouva ještě není podepsána, řeším to ještě před podpisem. Na druhou stranu je mi líto neuchovnit psa jenom proto, že nesouhlasím s požadavkem ve smlouvě.
presne -nenechte se omezovat - nikdy nevite, co bude za par let.
pred lety jsem si brala fenu s tim, ze nic neplanuju - ani vystavy, ani chov - nic. a dneska litam po cvicaku i vystavach a pod nohama se mi tu batoli treti generace
Deee
napsal(a):
Je to těžký rozhodování, chápu vás. Ale asi by mě ta podmínka hodně omezovala a přiznám se, že bych z ní asi byla dost na nervy. Netuším, v jaké výši ten rezervační poplatek máte, ale např. 5 tis. bych klidně oželela. Pokud teda cítíte, že chovatelka od vašeho potencionálního štěněte vám nějak nesedí.
napsal(a):
Je to těžký rozhodování, chápu vás. Ale asi by mě ta podmínka hodně omezovala a přiznám se, že bych z ní asi byla dost na nervy. Netuším, v jaké výši ten rezervační poplatek máte, ale např. 5 tis. bych klidně oželela. Pokud teda cítíte, že chovatelka od vašeho potencionálního štěněte vám nějak nesedí.
Já bych té chovatelce na ferovku řekla, že v tom případě požaduji, aby se podílela na nákladech na uchovnění a zdravotní testy a trvala bych na zanesení do smlouvy.
Pokud by nesouhlasila, odstoupila bych a požadovala zpět rezervační poplatek z důvodu jednostranně nevýhodné smlouvy.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Já bych té chovatelce na ferovku řekla, že v tom případě požaduji, aby se podílela na nákladech na uchovnění a zdravotní testy a trvala bych na zanesení do smlouvy.
Pokud by nesouhlasila, odstoupila bych a požadovala zpět rezervační poplatek z důvodu jednostranně nevýhodné smlouvy.
To určitě, samozřejmě bych zkusila stejný postup. Ale jsou "chovatelé", pro které je každý sebemenší požadavek jak hadr na býka a nedomluvíte se na ničem. Takže v tom případě by mě fakt nestálo za to dohadovat se s debilem.
napsal(a):
Pojala jsem to tak, že záloha je nevratná a pes není plánovaný na chov.
V takovém případě bych klidně podepsala.
Jak se říká - vlk se nažral a koza zůstala celá.
...Co jsem se v krátkosti mrkla, pes musí splnit svod a 1 výstavu, což není tak hrozné. Horší budou asi všechny povinné zdravotní testy, mají jich požehnaně a netuším, kolik stojí...
Pokud se něco zásadně nezměnilo, mají bulteriéři povinné pouze dva testy - BAER (který se dnes standardně dělá už u štěňat, takže koupíte štěně už s hotovým testem) a test ledvin, který stojí buď pár stovek (sono), nebo něco málo přes tisícovku (genetika).
Další věc jsou testy nepovinné. Ale i v případě, že je uděláte, dostanete se na jednotky tisíc za všechno dohromady. Což při současné ceně štěněte je fakt nepodstatný pakatel.
Dasvo
napsal(a):
...Co jsem se v krátkosti mrkla, pes musí splnit svod a 1 výstavu, což není tak hrozné. Horší budou asi všechny povinné zdravotní testy, mají jich požehnaně a netuším, kolik stojí...
Pokud se něco zásadně nezměnilo, mají bulteriéři povinné pouze dva testy - BAER (který se dnes standardně dělá už u štěňat, takže koupíte štěně už s hotovým testem) a test ledvin, který stojí buď pár stovek (sono), nebo něco málo přes tisícovku (genetika).
Další věc jsou testy nepovinné. Ale i v případě, že je uděláte, dostanete se na jednotky tisíc za všechno dohromady. Což při současné ceně štěněte je fakt nepodstatný pakatel.
A kolik se pohybuje běžně krycí poplatek u bullíků?
Ať víme, kolik k tomu pakatelu zadavatelka ještě věnuje chovateli ke kupní ceně, kterou za štěně zaplatilí? 🤔
Obecně ve smlouvě si může člověk nárokovat cokoliv co není v rozporu se zákony ČR. A toto myslím není v rozporu se zákony, respektive nenapadá mě žádný zákon kterému by to odporovalo.
Pak už je to jen o tom jestli obě strany na takovou smlouvu přistoupí, protože nezvyklé to je o tom žádná.
No a pak by mě také zajímalo jak a jestli vůbec je ve smlouvě upravené to pokud to nepůjde… tedy například pes nebude moct bít uchovněn, protože nebude splňovat něco z potřebných kritérií. Nebo jen prostě že se psovi nebude chtít připustit danou fenu a další věci co se mohou stát špatně.
Něco takového řešit u soudu v případě rozporu to člověk nechce, jednak by to asi všichni u soudu brali jako žert a hlavně ten nutný investovaný čas a poplatky … to by bylo peklo.
terrrr
XXX.XXX.78.44
Trochu OT dotaz: on zájemce nedostává náhled smlouvy ještě před zaplacením zálohy? Mě by dost zarazilo, kdybych měla platit za "zajíce v pytli" co se všech podmínek týče.
terrrr
napsal(a):
Trochu OT dotaz: on zájemce nedostává náhled smlouvy ještě před zaplacením zálohy? Mě by dost zarazilo, kdybych měla platit za "zajíce v pytli" co se všech podmínek týče.
A víte, že jako začátečník jsem smlouvu vůbec neviděla a nepřišlo mně to vůbec divný? Naivně jsem si myslela, že CHS je záruka. Chyba. I mezi CHS jsou pěkný svině.
ic
napsal(a):
Obecně ve smlouvě si může člověk nárokovat cokoliv co není v rozporu se zákony ČR. A toto myslím není v rozporu se zákony, respektive nenapadá mě žádný zákon kterému by to odporovalo.
Pak už je to jen o tom jestli obě strany na takovou smlouvu přistoupí, protože nezvyklé to je o tom žádná.
No a pak by mě také zajímalo jak a jestli vůbec je ve smlouvě upravené to pokud to nepůjde… tedy například pes nebude moct bít uchovněn, protože nebude splňovat něco z potřebných kritérií. Nebo jen prostě že se psovi nebude chtít připustit danou fenu a další věci co se mohou stát špatně.
Něco takového řešit u soudu v případě rozporu to člověk nechce, jednak by to asi všichni u soudu brali jako žert a hlavně ten nutný investovaný čas a poplatky … to by bylo peklo.
Obecně ve smlouvě si může člověk nárokovat cokoliv co není v rozporu se zákony ČR. A toto myslím není v rozporu se zákony,
trosku je.
netusim presne, co je spatne -ale je to neco, kdy si dopredu narokujete co nesmite, neni pevne dane.
to je jako s predkupnim pravem - muzete ho tam mit, ale v podstate je nevymozitelne.
napsal(a):
Obecně ve smlouvě si může člověk nárokovat cokoliv co není v rozporu se zákony ČR. A toto myslím není v rozporu se zákony,
trosku je.
netusim presne, co je spatne -ale je to neco, kdy si dopredu narokujete co nesmite, neni pevne dane.
to je jako s predkupnim pravem - muzete ho tam mit, ale v podstate je nevymozitelne.
Špatně je hlavně to, že prodávající se žádným dodatkem nemůže vyvlíknout z povinností ke kupujícímu, které plynou z Obchodního zakoníku - tzn. například reklamace vad.
A ty vykřičníky. 😯🤦
Deee
napsal(a):
A teď co k tomu chovateli říct … (pejsek je opravdu krásný, vymazleny, ale tohle ….)
Tady bych si štěně opravdu nevzala!
Jako sorry, ale pokud se vsechno povede, tak v konečné fázi zaplatíte za psa 2x (kupní cena + 2 krytí), a pokud se to nepovede, tak nemáte nárok vůbec na nic...
Přiznám se že jsem to nepročítala ale nezkoušela jste se s chovatelem domluvit že se tahle část smlouvy škrtne a že s tím nesouhlasíte? Já bych do toho šla pokud by pro mě byl ten pes fakt zajímavý a hodil by se mi dlouhodobě do chovatelského plánu (takže s těží českej), ale jestli chcete jakéhokoliv psa na mazlíčka? Asi bych nechtěla sponzorovat chov někoho jiného, krom toho úplně tam nevidím možnost ovlivnit na jakou ho dá fenu. Pak nakryjete mizernou fenu, vyleze nějaký průšvih a nikdo už se po psovi ani nepodívá.
Ale je to o tom jak moc je pro vás ten pes zajímavý.
Kromě bodu 6 - ta dvě krytí, zdá se být všechno ostatní vpořádku. Neprodukovat štěňata bez PP, nekrýt neuchovněné feny - to praví určitě i klubový řád. A v jiném případě byste s tím všechny souhlasily. I s těmi vykřičníky,
Totéž je podobné s druhou stranou ručení :
Žádný chovatel nebude ručit za to, že štěněti narostou všechny druhé zuby, nebo dokonce, že bude uchovněn - co s ním do roka věku bude provádět majitel, za to chovatel snad neručí.
Mimochodem, kdybychom pohledaly ve starších diskuzích, asi bychom našly, jak se mnohé podivujete nad tím, že za toto nárokuje majitel slevu : "Někteří zájemci o štěně, majitelé, jsou za trest"
Evv
napsal(a):
Přiznám se že jsem to nepročítala ale nezkoušela jste se s chovatelem domluvit že se tahle část smlouvy škrtne a že s tím nesouhlasíte? Já bych do toho šla pokud by pro mě byl ten pes fakt zajímavý a hodil by se mi dlouhodobě do chovatelského plánu (takže s těží českej), ale jestli chcete jakéhokoliv psa na mazlíčka? Asi bych nechtěla sponzorovat chov někoho jiného, krom toho úplně tam nevidím možnost ovlivnit na jakou ho dá fenu. Pak nakryjete mizernou fenu, vyleze nějaký průšvih a nikdo už se po psovi ani nepodívá.
Ale je to o tom jak moc je pro vás ten pes zajímavý.
Příspěvek jsem přidávala hlavně proto, že chovatel nechtěl z požadavku krytí zdarma ustoupit. Zdálo se mi to dost nestandardní, tak jsem chtěla znát pár názorů zde. ( vše je popsáno výše, ale chápu že se to nechce celé číst
Pejsek zatím vypadá velmi nadějné, krásný exteriér, ale i povahově ( byla jsem za nim několikrát )
Doma jsme zvažovali zda uchovnit či ne. Po přečtení smlouvy a tohoto bodu je to pro nás ještě větší otázka
napsal(a):
Kromě bodu 6 - ta dvě krytí, zdá se být všechno ostatní vpořádku. Neprodukovat štěňata bez PP, nekrýt neuchovněné feny - to praví určitě i klubový řád. A v jiném případě byste s tím všechny souhlasily. I s těmi vykřičníky,
Totéž je podobné s druhou stranou ručení :
Žádný chovatel nebude ručit za to, že štěněti narostou všechny druhé zuby, nebo dokonce, že bude uchovněn - co s ním do roka věku bude provádět majitel, za to chovatel snad neručí.
Mimochodem, kdybychom pohledaly ve starších diskuzích, asi bychom našly, jak se mnohé podivujete nad tím, že za toto nárokuje majitel slevu : "Někteří zájemci o štěně, majitelé, jsou za trest"
Ano, s jiným bodem není problém. Chápu, že se chovatel nějakým způsobem kryje. Na druhou stranu - nemůžu přece dat při problému ručičky pryč a “ není to můj problém “
A pokud všechno klapne a majiteli se podaří psa uchovnit, tak z toho snad nemůžu chtít zadarmo těžit….
Samozřejmě, že stenata bez PP neprichazeji v úvahu … (zde není problém :) )
Deee
napsal(a):
Příspěvek jsem přidávala hlavně proto, že chovatel nechtěl z požadavku krytí zdarma ustoupit. Zdálo se mi to dost nestandardní, tak jsem chtěla znát pár názorů zde. ( vše je popsáno výše, ale chápu že se to nechce celé číst
Pejsek zatím vypadá velmi nadějné, krásný exteriér, ale i povahově ( byla jsem za nim několikrát )
Doma jsme zvažovali zda uchovnit či ne. Po přečtení smlouvy a tohoto bodu je to pro nás ještě větší otázka
Jestli se vám pes líbí, tak si ho kupte. To všechno ostatní je hudba budoucnosti. Kolik má chovatel fen? Matku štěněte rozhodně krýt nebude. Kolik fen má?
Ale určitě bych nechala do smlouvy doplnit 2x krytí zdarma jeho vlastní feny. Takhle byste mohli krýt fenu, s kterou by přijel zahraniční majitel a chovatel vašeho psa by inkasoval balík za krytí.
A nenutila bych ho, vypustit úplně, ale změnit na krytí jedno.
Také záleží na tom, jestli nemá v záloze dalšího zájemce a chce vás tou smlouvou donutit, od smlouvy odstoupit.
napsal(a):
Jestli se vám pes líbí, tak si ho kupte. To všechno ostatní je hudba budoucnosti. Kolik má chovatel fen? Matku štěněte rozhodně krýt nebude. Kolik fen má?
Ale určitě bych nechala do smlouvy doplnit 2x krytí zdarma jeho vlastní feny. Takhle byste mohli krýt fenu, s kterou by přijel zahraniční majitel a chovatel vašeho psa by inkasoval balík za krytí.
A nenutila bych ho, vypustit úplně, ale změnit na krytí jedno.
Také záleží na tom, jestli nemá v záloze dalšího zájemce a chce vás tou smlouvou donutit, od smlouvy odstoupit.
Chovatel má ještě jednu fenu. Ale v domácnosti mají celkem 4 feny….všechny papírové a pod chovatelskymi stanicemi …
No, ještě nemá udané ani všechny stenata z vrhu, tak snad nemá nikoho v záloze … máme zaplaceny rezervační poplatek, ten se ovšem skládal ještě předtím než měl chovatel napsanou smlouvu …
Deee
napsal(a):
Chovatel má ještě jednu fenu. Ale v domácnosti mají celkem 4 feny….všechny papírové a pod chovatelskymi stanicemi …
No, ještě nemá udané ani všechny stenata z vrhu, tak snad nemá nikoho v záloze … máme zaplaceny rezervační poplatek, ten se ovšem skládal ještě předtím než měl chovatel napsanou smlouvu …
Takže se vám štěně líbí, chcete ho. Chovatel z požadavku dvou krytí po uchovnění neustoupí, smlouvu nezmění?
Já nevím, ale takové jednání se mi nelíbí, čekala bych do budoucna s chovatelem nějaké další nepříjemnosti a na tohle prostě nepřistoupila.
Že skládat rezervační poplatek před podpisem jasné smlouvy bylo špatně, to už sama asi víte. Spousta lidí se zde vyjádřila, je to na vás, co nastane.
(To je kšeft snů, prodám psa za plnou cenu, uchovní ho nějakej snaživej jouda, já si pak určím, kterou fenu mi můj "odchovanec" nakryje, co jednu, rovnou dvě! A prachy za vrh si nahrabu do kapsičky.)
Třeba můžete být rádi, že po vás nechce chovatel/ka eště provize za případná další krytí psa, to ryze v teoretické rovině.
Za kolik budete kupovat to štěně, že jsem tak zvídavá?
napsal(a):
Takže se vám štěně líbí, chcete ho. Chovatel z požadavku dvou krytí po uchovnění neustoupí, smlouvu nezmění?
Já nevím, ale takové jednání se mi nelíbí, čekala bych do budoucna s chovatelem nějaké další nepříjemnosti a na tohle prostě nepřistoupila.
Že skládat rezervační poplatek před podpisem jasné smlouvy bylo špatně, to už sama asi víte. Spousta lidí se zde vyjádřila, je to na vás, co nastane.
(To je kšeft snů, prodám psa za plnou cenu, uchovní ho nějakej snaživej jouda, já si pak určím, kterou fenu mi můj "odchovanec" nakryje, co jednu, rovnou dvě! A prachy za vrh si nahrabu do kapsičky.)
Třeba můžete být rádi, že po vás nechce chovatel/ka eště provize za případná další krytí psa, to ryze v teoretické rovině.
Za kolik budete kupovat to štěně, že jsem tak zvídavá?
25.000,-
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.43.11
Ja bych mu oznamila ze bud vrati rezervacku nebo to rozmaznu hodne verejne jeho praktiky. Nebo to zmeni na jedno krytí. Bude to pouze na fenu v jeho majetku ci majetku rodiny. Nebo beze změn ale dá mi záruku půlky ceny stenete ze pes bude chovnej. Nebo proplati veskere naklady na uchovneni. Nazdar. Jak ne sla bych o dum dal. A radsi ozelila tech par tis.
Deee
napsal(a):
Ano, s jiným bodem není problém. Chápu, že se chovatel nějakým způsobem kryje. Na druhou stranu - nemůžu přece dat při problému ručičky pryč a “ není to můj problém “
A pokud všechno klapne a majiteli se podaří psa uchovnit, tak z toho snad nemůžu chtít zadarmo těžit….
Samozřejmě, že stenata bez PP neprichazeji v úvahu … (zde není problém :) )
Chápu, že se chovatel nějakým způsobem kryje.
tak ja to teda nechápu.
to ze neruci za budouci vady vyplývá z OZ - píše to tam úplně zbytečně.
a ze nebude krýt bPP? to je zase nevymahatelné a teda zbytecné to tam psát.
a neco je i docela usmevne - treba ty pracovni predpoklady, co ted stene ma
nemůžu přece dat při problému ručičky pryč a “ není to můj problém “
v tom, co tam pise -muze.
pokud chcete zaruky, kupuje se pes po prezubeni a po testech.
Tak to mě v té smlouvě zarazila úplně jiná věc!
Chovatel tam píše, cituji:
„Zároveň nezaručuje, že jedinec, který..., BUDE výstavně či pracovně úspěšný NAVZDORY jeho současným předpokladům.“
Já toto ustanovení chápu tak, že pes má aktuálně nějakou drobnou vadu, pročež se nepředpokládá, že to bude výstavní a chovný kus. I ta cena by odpovídala spíš štěněti ne tak docela nadějnému. Ta ostatní ustanovení můžou být obecná pro všechna štěňata z vrhu. A tohle jedno se píše jen štěňatům, která chovateli nepřipadají jako špičková. (Nemyslím si, že je chovatel totální negramot, co neovládá češtinu. I když ty vykřičníky o něčem svědčí. :-) )
Zadavatelko, nekupujete čirou náhodou štěně jen na mazla?
Dasvo
napsal(a):
Tak to mě v té smlouvě zarazila úplně jiná věc!
Chovatel tam píše, cituji:
„Zároveň nezaručuje, že jedinec, který..., BUDE výstavně či pracovně úspěšný NAVZDORY jeho současným předpokladům.“
Já toto ustanovení chápu tak, že pes má aktuálně nějakou drobnou vadu, pročež se nepředpokládá, že to bude výstavní a chovný kus. I ta cena by odpovídala spíš štěněti ne tak docela nadějnému. Ta ostatní ustanovení můžou být obecná pro všechna štěňata z vrhu. A tohle jedno se píše jen štěňatům, která chovateli nepřipadají jako špičková. (Nemyslím si, že je chovatel totální negramot, co neovládá češtinu. I když ty vykřičníky o něčem svědčí. :-) )
Zadavatelko, nekupujete čirou náhodou štěně jen na mazla?
Ale proč by potom požadovali 2x to krytí, když štěně nevypadá nadějně? Je to celý ňáký divný.
janaa
napsal(a):
To je jen blbě fomulovaný,prostě teď je to nadějný štěně,ale kdyby se něco zvrtlo,tak za to chovatel nenese odpovědnost
chapu to stejne
Prodejce je negramot, protože tam nemá čárky ve větách.
Podívejte se na znění vět v příloze.
Aneb, proč to psát jednoduše, když to jde složitě.
-
to je jak sifrovana depese a ne smlouva
napsal(a):
Prodejce je negramot, protože tam nemá čárky ve větách.
Podívejte se na znění vět v příloze.
Aneb, proč to psát jednoduše, když to jde složitě.
Podle mě je to srozumitelné i bez těch čárek. Prostě je to malé štěně, u kterého nelze zaručit, že bude v dospělosti chovné a výstavně úspěšné. Navzdory tomu, že teď se tak jeví.
takych ludi radšej nestrenut,potom to tu tak vyzera,samozrejme vam mal najprv poslat kupnu zmluvu a tak pytat zalohu,a už by bolo na vas či ju akceptujete,alebo nie,lebo teraz je to absurdne,moze si klast podmienky ake chce,možno mu budete musiet po odchovneni aj venčit psov,krmit a ked nie,tak ma peknu zalohu
Deee
napsal(a):
Dobrý den,
Zdravím...
napíšu vám teď z pohledu chovatele.... Upozorňuju, že vašeho chovatele neznám a ještě navíc chovám úplně jiné plemeno....
Nicméně... Ano, taky mám ve smlouvách u extra nadějných štěňat krytí zdarma. U takového štěněte u mě záleží na domluvě. Řeším to několika způsoby, které podle mě můžete bez problémů vašemu chovateli navrhnout
1) snížení ceny o cca třetinu. Ano, je to málo, ale nebýt mě, ten pes by nebyl na světě... Pokud víte, co kupujete a kupujete to s nějakou myšlenkou, pak není důvod na to nepřistoupit.
2) zaplatíte plnou cenu štěněte a dohodnete si ve smlouvě, že vy chovateli psem nakryjete a on vám dá štěně. Psa zdarma, fenu za poplatek ve výši třetiny kupní ceny. (podotýkám, že pes kolikrát může "vydělat" víc než fena)
3) zaplatíte plnou cenu štěněte a dohodnete se s chovatelem, že náklady na uchovnění si rozdělíte napůl - nevím, jak náročné máte podmínky uchovnění....
V případě, že dávám takovéto štěně mazlíčkáři, obvykle uplatňuji postup zaplacení plné ceny a náklady na uchovnění plus veškerý servis kolem toho jdou za mnou (u nás to není malá částka)
Pokud dávám takové štěně chovateli, obvykle se dohodneme na krytí za štěně
Tak či tak - vy musíte vědět, zda chovateli věříte a zda jste schopní vzájemně fungovat. Jde hlavně o to, že většina chovatelů později to krytí nevyužije a pokud ano, tak proto, že ta krev je opravdu vyjímečná a tím pádem vy s tím psem budete krýt i jiné feny, než jen tu chovatelovu. Tudíž v zásadě nikdo o nic nepřijde a všichni na tom budou dobře.
Pokud chovateli nevěříte, nebo na něj nemáte dobré reference, dejte od toho ruce pryč. Pokud mu věříte, dohodněte si s ním některou z výše uvedených možností....