čivava dlouhosrstá s PP fenka

Prodám Čivavu - Chovatelská stanice nabízí k odběru od 5.4. fenečku čivavy...
22000 KčGaby
XXX.XXX.229.145
Zdravím!
Obracím se na vás s prosbou o radu, dříve než zešedivím.
Asi tři měsíce zpátky jsem adoptovala čivavu, jsou mu 4 roky. Byl v pohodě, ale teď má období, už mi to dělá asi týden, kdy prostě nic nechce, než jít ven.
Doma nechce žrát, ani když mu dám oblíbenou kapsičku, ani granule. Hrát si nechce, ať sám, nebo se mnou. Jen sedí, čučí na mě a tváří se jak největší chudinka na světě, že s ním nejdu ven.
Venku však skoro vůbec nečůrá, chce značkovat, ale prostě nemá čim! Běží jak utrženej ze řetězu, všechno čuchá a olizuje počůraný sníh.
Už mě dohání k šílenství! Starám se o něj jak nejlépe můžu, má všechno a on furt kňučí a klepe se, že chce ven. Nehodlám ho naučit chodit ven každou hodinu, chodíme 3-4x denně. Když se zvednu a jdu do koupelny, která je vedle vchodových dveří, tak to je jediný čas kdy není chudinka, ale přiběhne nadšený s vrtícím ocasem a myslí si, že jdeme ven.
Pomozte mi prosím Vás, co s ním, nebo mi houpne. Čivavu jsem nikdy předtím neměla, měla jsem labradora a ten mi to nikdy nedělal. Proč to dělá a jak ho to odnaučím?
Díky!
Adoptovala odkud? Nebyl to náhodou krycí pes? Šílí po háravkách. Nepíšu to úplně ráda, sama jsem to měla 10let psa stejně a neudělala jsem to....vykastrujte ho. První bych zkusila chemickou kastraci, nechte si vysvětlit na veterině a uvidíte, co to se psem udělá, jestli bude změna po všech stránkách pro vás i psa samozřejmě - žádoucí. Je to na půl roku, po vyprchání je pes zase stejný, jako před. Já jsem to zkusila až u velmi starého psa a to už dobré nebylo, úplně mi ,,zvadnul".
Gaby
XXX.XXX.229.145
Adoptovala po tetě, nebyl to krycí pes, normálně mazlíček. Prý jim to nedělal, tak nevím. Myslíte, že kastrace by mu pomohla? Zkusím se tedy poradit s veterinářem. Ono i když to není pěkný, tak on takhle se sám trápí a trápí i mě tím. Nevíte, jestli mu zatím můžu nějak pomoc já?
Uživatel s deaktivovaným účtem
nijak, někde se prostě hárá fena a on myslí jen pinďourem.
Uživatel s deaktivovaným účtem
"Nevíte, jestli mu zatím můžu nějak pomoc já?"
ano
1. nenechat čuchat
2. intenzivně zaměstnat
On má oblíbené kapsičky?
Kousek masa uchutnal?
https://rockyhostranky.estranky.cz/clanky/co-se-vlastne-nachazi-v-krmivech-pro-domaci-zvirata_/co-se-vlastne-nachazi-v-krmivech-pro-domaci-zvirata_.html
https://www.stream.cz/adost/10030066-psi-zradlo-co-je-odpad-za-velke-penize-a-cim-zvire-rozhodne-nekrmit?rss&dop-ab-variant=9&seq-no=3