Golddust yorkshire terrier

Prodám Jorkširského teriéra - CHS od Moravské Sázavy nabízí dva chlapečky G...
30000 Kčnaty.ciba
XXX.XXX.44.12
Dobrý den,
potřebovala bych poradit ohledně toho že můj pes nechce jíst z misky.
Mám jorkšíra je mu 9 let. Celých 8 let úplně v pohodě jedl z misky ale poslední dobou vůbec nechce z misky.
Zkoušeli jsme mu to dávat z ruky a snědl to ale z misky nechce. Máme obyčejnou keramickou misku.
Dáváme mu to z ruky, protože když večer slyším, jak mu kručí v břiše, tak mu radši dám z ruky.
Ale ráno moc času nemám a nechci ho nechávat celý den o hladu.
Tak jak lidé i psi stárnou, můžou mít menší chutě na to, co by dříve zblajzli s hubou od slin. Zkuste prostě nějakou změnu, jiné granule nebo granule na maso/barf. Tu změnu můžete začít i jednoduchou, třeba vyměnit keramickou misku za obyčejný talířek na nějakou vyvýšenou protiskluzovou podložku, u Jorka asi nehrozí, že z talířku zbude jen pár střepů po prvním střetu.
Uživatel s deaktivovaným účtem
...vidí, slyší atd. dobře?
Náš pejsek musel být "na stará kolena" také krmen z ruky - v misce si to špatně hledal.
Resp. i staří lidé jedí méně. Chce to trpělivost.
napsal(a):
...vidí, slyší atd. dobře?
Náš pejsek musel být "na stará kolena" také krmen z ruky - v misce si to špatně hledal.
Resp. i staří lidé jedí méně. Chce to trpělivost.
Devítiletý york není žádný stařík.
napsal(a):
Devítiletý york není žádný stařík.
To řekněte chlapům po 70
naty.ciba
napsal(a):
Dobrý den,
potřebovala bych poradit ohledně toho že můj pes nechce jíst z misky.
Mám jorkšíra je mu 9 let. Celých 8 let úplně v pohodě jedl z misky ale poslední dobou vůbec nechce z misky.
Zkoušeli jsme mu to dávat z ruky a snědl to ale z misky nechce. Máme obyčejnou keramickou misku.
Dáváme mu to z ruky, protože když večer slyším, jak mu kručí v břiše, tak mu radši dám z ruky.
Ale ráno moc času nemám a nechci ho nechávat celý den o hladu.
Nevím, jestli mu dáváte pořád to samé nebo mívá změnu. Můj táta při krmení psů často upadal to stereotypu, co mu chutnalo včera bude jíst až do konce života a pak přišla chvíle, kdy pes raději nejedl, než by to jedl. Stačila změna a už se rozjedl.
Taky mi nepřijde, že devítiletý pes je stařík, když to veterinář řekl o mém psu o váze 10kg, tak jsem se podivila, že přece v devíti není žádný stařík. Prý pejsek jeho věku. "Jakýho věku? Vždyť je ještě mladej."
naty.ciba
XXX.XXX.44.12
Ráno dostával granule ale teď mu dáváme rýži a k večeři konzervu. Zkusíme vyměnit misku a uvidíme.
Mu dáváte ráno k jídlu jen rýži?
Můj pes nechtěl žrát z misky, když měl bolavou krční páteř. Misku má hodně vyvýšenou, ale přesto ten mírný pohyb dolů udělat nechtěl. Víte jistě, že ji nebolí krk - páteř? Jak se ptala Janaa, vodu z misky normálně pije?
Trickyvoo
napsal(a):
Buď je to nízko a bolí ho krk a nebo mu to nechutná. Mně by žádný pes holou rýži nejdel. Jeden jí neměl rád vůbec a druhý jí měl rád, ale s něčím.
Tak moje starší fenka, když byla štěňátko a dostávala maso s rýží, tu rýži vyházela z misky ven. Kdepak rýže, ta jí nelezla.
Tak mě napadlo, že snad rýži s masem, nebo kapsičkou, konzervou zamíchanou? Neznám psa, co by chtěl rýži Nějaký čínský možná?
Mám starého psa a hodně jsme postupně změnili stravovací návyky, aby prostě jedl. Konzervy a kapsičky nikdy nedostával, byl na vařeném masu, Postupně začal jíst maso syrové a vařené nechtěl. Pak zase přestával jíst to syrové, tak jsem mu na to prdnula kočičí kapsičku a sežral to s chutí. Teď jsme ve fázi, kdy ráno dostane třeba kuřecí krky a do misky kapsičku pedigree puppy. K večeři dostane nějaké syrové maso a konzervu, nebo kasičku na něj. V druhé misce má granule, kdyby si chtěl trochu vzít přes den(většinou je sní spíš kolem půlnoci) Různě jsem musela měnit i misky, i jejich výšku...podle zdravotního stavu.
Petra549
XXX.XXX.89.110
Zuby má v poriadku?
naty.ciba
XXX.XXX.44.12
Rýži dostává s masem. A vodu pije úplně normálně.
naty.ciba
napsal(a):
Rýži dostává s masem. A vodu pije úplně normálně.
Jsem se lekla, že je to zase nějaká vege moderna...
Tak mě napadlo, že snad rýži s masem, nebo kapsičkou, konzervou zamíchanou? Neznám psa, co by chtěl rýži Nějaký čínský možná?
Tak já mám doma hned dva . Normálně samotnou rýži s chutí sežerou...Ne, že bych tím běžně krmila, ale při nějakých zažívacích potížích někdy dávám jen rýži, když zrovna třeba nemám kuřecí maso, které bych k tomu uvařila... A v pohodě. Ale jo, moji psi jsou v tomhle asi "divní", když jim dám "suchý" salát třeba, tak ho sežerou taky... Ale to jen k tomu, že i takové psí popelnice jsou
Když vodu z misky pije, tak mu nejspíš jen "nechutná". Rozmlsal se, nebo si zvykl na to krmení z ruky? Máme v rodině taky jorkšírku, která z misky nechtěla žrát, z části to bylo asi tím, že je vybíravá, ale jinak se to celkem zlepšilo, když místo misky začali žrádlo dávat na malý talířek a ten položili na misku. Asi se jí pak i žralo lépe tím, že to měla vyvýšené.
naty.ciba
XXX.XXX.44.12
To vypadá jako když se tě misky boji, protože asi 20 centimetrů od misky se shrbi a už k ní nejde.
naty.ciba
napsal(a):
To vypadá jako když se tě misky boji, protože asi 20 centimetrů od misky se shrbi a už k ní nejde.
A zkoušela jste třeba jinou misku? Nebo to taky může být tím, že se při jídle nějak blbě pohnul, blbě šlápnul, něco si natáhnul, něco ho zabolelo a teď se bojí, že se to stane znovu.
Jestli to vypadá, že se misky "bojí", třeba je mu po krmení nějak špatně. Něco ho bolí. Pes se nebojí jen tak, bojí se zpravidla bolesti. Natočte video, můžete ho nahrát sem a nebo konzultovat to chování s psími odborníky, s veterináři. Ale kdo nevidí, neví.
Vím, že to není ten samý příklad, ale prostě první, co mě napadlo při přečtení tématu bylo "pes nechce jíst z misky...no tak krmte z ruky". Samozřejmě, že to neřeší problém s miskou, spíš mě to napadlo v souvislosti s mojí nežravkou pyrenejkou. Já z ruky běžně večeři krmím, možná párkrát do měsíce madam sní něco i bez mojí asistence...a to teda ne z misky, ale servírujeme normálně na talíři a ne na zemi, ale servírujeme na stoleček.
U nás by si myslím pomohla hladovka, protože ona prostě vymejšlí, nechá se přemlouvat a nakonec to povětšinou sní, teda když není 2x po sobě to samé. Ale zase, těch deset minit večerního krmení z ruky mě nezabije....teda snídaně vlastně taky krmim ruky, ale tak to jíme spolu, to se nepočítá.
napsal(a):
Vím, že to není ten samý příklad, ale prostě první, co mě napadlo při přečtení tématu bylo "pes nechce jíst z misky...no tak krmte z ruky". Samozřejmě, že to neřeší problém s miskou, spíš mě to napadlo v souvislosti s mojí nežravkou pyrenejkou. Já z ruky běžně večeři krmím, možná párkrát do měsíce madam sní něco i bez mojí asistence...a to teda ne z misky, ale servírujeme normálně na talíři a ne na zemi, ale servírujeme na stoleček.
U nás by si myslím pomohla hladovka, protože ona prostě vymejšlí, nechá se přemlouvat a nakonec to povětšinou sní, teda když není 2x po sobě to samé. Ale zase, těch deset minit večerního krmení z ruky mě nezabije....teda snídaně vlastně taky krmim ruky, ale tak to jíme spolu, to se nepočítá.
My jsme momentálně ve fázi "nežeru". Jako štěně byl pes popelnice, jedl s chutí, byl na granulích. Pak měl v půl roce zdravotní problémy, měl veterinární granule, posléze jsme přešli znovu na granule (plus konzervy, kosti na okus, odměny- sušené dršťky apod.). Teď je mu 13 měsíců.
No a najednou nežere. Napřed přestal žrát z misky, ale z ruky si vzal. Neřešila jsem, skrmila jsem denní dávku na stopě a při cvičení. Jenže pak přestal žrát na té stopě. Granule tedy- když rozsypu lepší pamlsky, žere. Granule z hračky taky nic (dřív to fungovalo).
Jinak je pohodě, stolice normální, pes veselý, vet nezjistila žádný problém.
Koupila jsem maso, protože odřezky žral vždycky s velkým nadšením. A hádejte co ? Nežere ani ovařenou krůtu.
Myslím, že si vymrčuje, snad se nepletu. Zatím tedy sežere vždy půlku denní dávky nebo žere obden, úplnou hladovku nedrží.
"Nežere ani ovařenou krůtu"
ani jako tu odmenu?
Joohana
napsal(a):
Jako odměnu ano. Skrmím tak i granule. Na stopě ne, tam už granule nejedou.
Včera mě někdo přivedl na myšlenku, že to může být háravka v okolí, což je dost dobře možné.
Nebo běžná nežravost samce v pubertě :)
Někteří experti si ji pak ponechají nafurt, neboť se ukáže, že to takhle přece stačí
napsal(a):
Nebo běžná nežravost samce v pubertě :)
Někteří experti si ji pak ponechají nafurt, neboť se ukáže, že to takhle přece stačí
Je to možné, hlavně to musím přestat řešit, ale on je zatím štíhlý pubescent a když dva dny nežere, začne mi trošku cukat oko...
Joohana
napsal(a):
Je to možné, hlavně to musím přestat řešit, ale on je zatím štíhlý pubescent a když dva dny nežere, začne mi trošku cukat oko...
Držím palce, zvyknout si na to je důležitý
a i tak to někdy bylo na palici, pro mě i jeden z důvodů, proč jsem nevydržela s barfováním (ten smrad den netknutýho krmení cítím dodnes)
napsal(a):
Držím palce, zvyknout si na to je důležitý
a i tak to někdy bylo na palici, pro mě i jeden z důvodů, proč jsem nevydržela s barfováním (ten smrad den netknutýho krmení cítím dodnes)
No já právě s barfem začínám, protože mi psa přišlo líto (že dostává furt jen ty samý suchý granule, chudinka).
Musím tedy říct že líp snáším netknuté granule, které nasypu zpět než netknuté maso, které můžu maximálně vyhodit. Njn, uvidíme, jak to půjde dál.
Joohana
napsal(a):
me by teda taky cukalo oko
nemam uplne pazravce od prirody, ale aby mi pes nezral 2 dny - to neexistuje. ani kdyz je v aute s haravou fenou tyden na tabore.
ono neco jineho je pes, co nezna jinou zabavu, treninky. tam verim , ze to reseni fen v okoli se deje a znam to.
ale u tech sportaku?
napsal(a):
me by teda taky cukalo oko
nemam uplne pazravce od prirody, ale aby mi pes nezral 2 dny - to neexistuje. ani kdyz je v aute s haravou fenou tyden na tabore.
ono neco jineho je pes, co nezna jinou zabavu, treninky. tam verim , ze to reseni fen v okoli se deje a znam to.
ale u tech sportaku?
On je chlapec trochu salámista a trochu s ním mlátí puberta. Chodíme na základní poslušnost a na základy záchranařiny. Někdy pracuje s chutí někdy je to úplně na pytel - nezájem, čumí kde co lítá, nechce se mu.
No a s tím žrádlem podobně. Někdy sežere vše s velkou chutí a kouká, co by ještě káplo, jindy čuchne a jde si znechuceně lehnout.
Joohana
napsal(a):
On je chlapec trochu salámista a trochu s ním mlátí puberta. Chodíme na základní poslušnost a na základy záchranařiny. Někdy pracuje s chutí někdy je to úplně na pytel - nezájem, čumí kde co lítá, nechce se mu.
No a s tím žrádlem podobně. Někdy sežere vše s velkou chutí a kouká, co by ještě káplo, jindy čuchne a jde si znechuceně lehnout.
zkuste mu par dni davat jen polovicni davku a nic vic
a rozezere se...
ale chapu i, ze vam to nevadi a nejak to resit nechcete.
jen jak ja hodne cvicim na zradlo - hracka je trosku komplikovana - muj pes si chce hrat takovym zpusobem, ze to fyzicky nedavam ja.
Tak mam zkusenost, ze bych klidne mohla hodnotu zradla snizovat a zrali by porad stejne nadsene. jak to dostavaji za uspech - jsou jak divi pak na jidlo.