Můžou být štěňata čivavy v ohrádce, než přijdu z práce?

Čivava
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

kuba33333

23.1.2022 21:14
kuba33333

XXX.XXX.72.179

Dobrý den,
chci se zeptat pokud ráno vstanu, v 6:40 cca vezmu dvě čivaví štěňata (4m) na cca 30 m ven, pak půjdou do ohrádky pro štěňata, dám jim granulky, a půjdu do práce, a vrátím se tak 14:10, hned s nimi půjdu ven, na zase asi půlhodiny, jak se vrátíme budou normálně volně běhat po bytě, asi za dvě hoďky by jsme dle dne v týdnu šli ven, na dvě hodiny, nebo by byly doma sami, a večer ještě 15 m před spaním, a zase do ohrádky.
Můžou tam takto být ?
Ještě sepisuji do sloupečku:

6:40 Procházka 30 min
krmení v ohrádce
7:20-14:10 v ohrádce s vodou, pelíškem, hračkami
14:40-17:00 volně po bytě
17:00-19:00 procházka dvě hodiny nebo v ohrádce než dojdu max dvě hod. jednou týd.
19:00- 21:40 volně po bytě
procházka 15 min
krmení v ohrádce
22:10-6:40 ohrádka
... atd .....
Může to takto být ?
Ještě dopnuji, budou tam mít psí záchod.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.1.2022 21:18

kuba33333 napsal(a):
Dobrý den,
chci se zeptat pokud ráno vstanu, v 6:40 cca vezmu dvě čivaví štěňata (4m) na cca 30 m ven, pak půjdou do ohrádky pro štěňata, dám jim granulky, a půjdu do práce, a vrátím se tak 14:10, hned s nimi půjdu ven, na zase asi půlhodiny, jak se vrátíme budou normálně volně běhat po bytě, asi za dvě hoďky by jsme dle dne v týdnu šli ven, na dvě hodiny, nebo by byly doma sami, a večer ještě 15 m před spaním, a zase do ohrádky.
Můžou tam takto být ?
Ještě sepisuji do sloupečku:

6:40 Procházka 30 min
krmení v ohrádce
7:20-14:10 v ohrádce s vodou, pelíškem, hračkami
14:40-17:00 volně po bytě
17:00-19:00 procházka dvě hodiny nebo v ohrádce než dojdu max dvě hod. jednou týd.
19:00- 21:40 volně po bytě
procházka 15 min
krmení v ohrádce
22:10-6:40 ohrádka
... atd .....
Může to takto být ?
Ještě dopnuji, budou tam mít psí záchod.

Takže už nechcete štěňata labradora, bšo a čivavy? (stejná IP jako majitel) Jenom 2 čivavy? Ale oceňuji, že jste si dal(a) práci s vypsáním harmonogramu. Nudíte se moc?

23.1.2022 21:24
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

A co dvě morčata? O:) těm by to možná takto stačilo.

23.1.2022 21:27

Andrýsek3 napsal(a):
A co dvě morčata? O:) těm by to možná takto stačilo.

Dyť je to zase provokace.

23.1.2022 21:32

Na odchov štěněte v prvních dnech odběru od chovatele se bere dovolená, Kubo.

23.1.2022 21:50

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Na odchov štěněte v prvních dnech odběru od chovatele se bere dovolená, Kubo.

Ale kuba se už vylepšil, původně chtěl 3 štěňata, nechat je rok doma a docházet za nimi jednou za 24 hodin.

24.1.2022 10:55

Hernajs jeho život musí být jedna velká změna!! Žádná nuda

24.1.2022 12:17
lupus4

XXX.XXX.205.61

Ale kuba se už vylepšil, původně chtěl 3 štěňata, nechat je rok doma a docházet za nimi jednou za 24 hodin.

teď už by je i 2x nakrmil...ten pokrok , kde se to jen zastaví

24.1.2022 12:56
aluska

XXX.XXX.197.205

lupus4 napsal(a):

Věřím, že za týden zlepší i to krmení štěňat

24.1.2022 12:59

Ale se snaží a Vy se mu smějete.

24.1.2022 14:56

Čivava je kabelkový pes, takové kabelky potkávám všude včetně obchodů s potravinami a tudíž si myslím, že čivaví štěňata do ohrádky nepatří, že se prostě strčí do kabelky a nosí se všude sebou.

24.1.2022 15:05
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Čivava je kabelkový pes, takové kabelky potkávám všude včetně obchodů s potravinami a tudíž si myslím, že čivaví štěňata do ohrádky nepatří, že se prostě strčí do kabelky a nosí se všude sebou.

Teď jsem se dívala: hledáme bydlení na Bahamách. A tam paní nosila pořád psa, co vypadal skoro jak štěndo husky. Po chvíli mi došlo, že je to přerostlá, tlustá čivava. Ne tedy ta mini tahle by se do kabelky nevešla Ale ta baba ji pořád držela na ruce jak mimino, ani na jednom záběru ten pes nestál na zemi, jen tak nepřítomně vyvaleně ležel přes ruku. Ty jo, tohle já psychicky nedávám...pes bez nožiček

24.1.2022 15:33
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Tak asi to tak být může. Jen teda mi to přijde zbytečný. Co může takový pidipes zničit?

24.1.2022 16:44

Trickyvoo napsal(a):
Tak asi to tak být může. Jen teda mi to přijde zbytečný. Co může takový pidipes zničit?

No ať už je zadavatelův dotaz reálná a nebo ne, tak já bych teda asi taky použila dostatečně velkou ohrádku. Asi jsem zdegenerovaná z toho, jak mám pořád velký psy a osmikilové štěně mi přijde jako pidi mini psí mimi, ale dobře si pamatuju, jak mě kamarád poprosil, abych mu na chvíli štěně čivavy podržela...celou dobu jsem se bála, abych mu tím, jak ho držím, nezlomila třeba tu jeho nožičku.

U toho velkého štěněte je to doma vlastně sranda, fakt se nebojím, že se mi pár centimetrovou mezerou protáhne za sedačku a podobně, ale u té čivavky, vždyť je to jak myška. Tam bych se bála, kam mi zaleze...takže nějaký bezpečný prostor, ať už chodba a nebo ta velká ohrádka, by byla jasná volba.

25.1.2022 07:43
Varaxi

XXX.XXX.150.244

lupus4 napsal(a):

Já jsem četla 7 x a říkala si, co na tom, vždyť to je dobré. A pak jsem si to přečetla znova a...

Prostě napřed je třeba nastudovat teorii a pochopit základní požadavky štěňat na vývoj a vůbec život; pak je nutné ty požadavky naplnit; a až pak je možné ta zvířata reálně pořídit.
Kubo, studuj. Až budeš vědět, co štěňata potřebují (teď to nevíš, protože by ses takto neptal), tak si to materiálně zajisti a zkus týden žít tak, jako kdybys ta štěňata reálně měl. Zkus ráno vstát, vyvenčit a nakrmit neexistující štěně, uklidit neexistující loužičku, zkus jít na procházku jen tak, bez štěněte. A přemýšlej u toho, co všechno se může nepodařit, kde to může drhnout, co se může stát. A taky uvažuj, jak se budeš reálně věnovat tomu štěněti; ano, jít na procházku je krásná věc, ale co výchova? Co nějaký zájem, hra, úkol? Co další aktivity? Co to štěně bude doma dělat? Co bude dělat venku? Ono dvě hodiny na procházce, to je dost, to štěně nejspíš nezvládne celé dvě hodiny capkat. Bez ohledu na to, že štěně potřebuje různorodý režim a různorodou činnost.
Co budeš dělat, když onemocníš? Co budeš dělat, když štěně nebude chtít jít ven, celý den samo doma prokňučí? Začne kulhat? Bude zvracet? Dokážeš zajistit bezpečí v té ohrádce? Dokážeš zajistit bezpečí v bytě, aby tam mohlo štěně volně běhat? Víš, čím budeš krmit? Jak často a kolik? Co když bude v létě horko a bude potřebovat jiný režim, jsi schopný se přizpůsobit a začít chodit ven na procházky třeba v devět večer nebo o hodinu dřív ráno? Co když v ohrádce to štěně nebude chtít být, dokážeš ho naučit, aby tam setrvávalo rádo? Co když tu vodu vyleje a celé se v ní zráchá - jednak bude mokré a bude mu zima, jednak nebude mít celý den vodu. A uvažuj taky, kam tu ohrádku dát - k topení ne, do průvanu ne, ne tam, kam svítí slunce (které se po obloze pohybuje, takže i ráno zastíněná místa mohou být v poledne na přehřátí).
Zrovna si zruš představu, že budeš mít dvě štěňata zaráz. Napřed jedno, vychovat, vycvičit k obrazu svému (aby se nebálo vysavače, aby neštěkalo, když někdo zazvoní, aby umělo vycházet s jinými psy, zkrátka aby bylo schopné normálního provozu). Pak teprve pořizuj druhého (třetího, dvacátého) psa.
Prostě, chlape, přemýšlej. Přemýšlej nad vhodnou a bezpečnou ohrádkou, miskami, obojkem, vodítkem. Přemýšlej nad oblečky, nad košíkem, nad stříháním drápků, nad bezpečností kabelů, koberců, kytek v bytě. Uvažuj. Vnes do toho snu trochu reality.
Čivavy nejsou náročné ani zvlášť obtížné na vychování. Ale to, cos načrtl, to je režim jak pro tamagoči. Strašně z toho čiší základní neznalost. Pokud jsi někde přečetl, že psi potřebují dlouhé vycházky, tak ano, to je v zásadě pravda. Ale musíš si tu pravdu individualizovat na své podmínky (např. za horka nemůžeš jít na dvě hodiny ven), svého psa (štěně čivavy stejně nezvládne dvě hodiny ťapkat a možná je ty vjemy přetíží) a celkovou situaci (jenom chůze je monotónní, nezáživná a v některých souvislostech přímo nezdravá; tj. co ten pes, kromě chození, bude na té vycházce dělat? Koho budete potkávat? Jak budeš štěně socializovat?). Plus teda ani ty základy nemáš nastudované, jinak by tě nenapadlo nacpat štěňata na většinu dne do ohrádky - když pro nic jiného, tak proto, že je nenaučíš čistotnosti. A taky malé štěně malého plemene musí být krmeno častěji než dvakrát denně. To možná dá dospělá čivava, ne maličkaté štěňátko.
Malá štěňata močí, jsou hlučná, trpí sebevražednými sklony a všechno rozkoušou. Je třeba investovat spoustu času, energie a prostředků do toho, aby z nich vyrostl normální rozumný pes.
Takže znovu, studuj. Zjisti si základní informace. Uvědom si, že maličké štěňátko strčí tlapku tam, kam ty nenacpeš ukazováček, a přemýšlej, co to znamená.

25.1.2022 07:50
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Trickyvoo napsal(a):

Ten nejdražší koberec na světě, když se na něj vyčůrá. Nebo televizi, když jí prokousne kabel. Nebo sám sebe, když se vydrápe na pohovku a skočí dolů. Může shodit vázu a pořezat se o střepy, rozkousat balonek a sežrat ho, shodit na sebe vysavač, přiotrávit se PEPem, vyzvracet se na parkety a rozpatlat to po bytě.
Nebo může pustit VHS kazetu s explicitním obsahem před návštěvou. :)

25.1.2022 09:01

To je VELICE konkrétní příklad.
Nějaká osobní zkušenost?

25.1.2022 09:08
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Nějaká osobní zkušenost?

Rozhodně ne. Já vlastně vůbec netuším, o čem to mluvíte. Štěně čivavy u nás nikdy nebylo.

25.1.2022 10:21
Atheira

XXX.XXX.209.8

Nějaká osobní zkušenost?

Dnešní štěňata už VHS neznaj, to štěně z toho náhodnýho příkladu byla Varaxi!

25.1.2022 10:52

No pozor, kdybych já měla štěně, tak by znalo VHS velice důvěrně. Mám VHS plné dvě skříňky

25.1.2022 10:53
Atheira

XXX.XXX.209.8

No pozor, kdybych já měla štěně, tak by znalo VHS velice důvěrně. Mám VHS plné dvě skříňky

A máte i funkční přehrávač a televizi, která je s ním schopná se domluvit?

25.1.2022 11:08

No jéje! Videorekordéry mám dva, čtyř a osmihlavý. A oba mají SCART konektor, který je i na moderních televizích. Náhodou můj televizor je už dokonce s tunerem DVB-T

25.1.2022 11:10
bassrock

XXX.XXX.251.2

Atheira napsal(a):
A máte i funkční přehrávač a televizi, která je s ním schopná se domluvit?

Hlásím, že my doma ano
Muž nevyhodí nic, tudíž máme i funkční kazeťák, napojený do zesilovače.
A o Vánocích jsme si z VHS pouštěli film Lekce neslušného chování

25.1.2022 11:13
bassrock

XXX.XXX.251.2

... a naše štěně zlikvidovalo dvě krabičky na VHS (naštěstí se dovnitř nedostalo, bylo včas odchyceno) obě byly Harry Potter - asi si je chtěla pustit

Jinak asi už to není štěně, když hárá, už to je slečna, byť má 7 měs.

25.1.2022 11:14
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tak to je paráda, my si v pubertě ještě u mamky se sestrou hýčkaly jeden hodně starý televizor, na kterém šly spustit ještě takové ty videohry z tržnice, jak se do toho kupovaly ty kazety. Na jiným už to pak nešlo.

25.1.2022 11:16
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Varaxi napsal(a):
Ten nejdražší koberec na světě, když se na něj vyčůrá. Nebo televizi, když jí prokousne kabel. Nebo sám sebe, když se vydrápe na pohovku a skočí dolů. Může shodit vázu a pořezat se o střepy, rozkousat balonek a sežrat ho, shodit na sebe vysavač, přiotrávit se PEPem, vyzvracet se na parkety a rozpatlat to po bytě.

No jo fakt. Psi jsou chodící průšvih. Je fakt, že mám a měla jsem hodný psy, tak na to nemám moc fantazii. První pes žral jen puzzlata, co spadla na zem a moje bačkory ve tvaru pejsků. Druhý pes žužlal kolíčky na prádlo, plastové lžičky, tužky, prostě všechny předměty, co upadly na zem a měli tvar tužky a rozkusoval věci velkou rychlostí. Poslední pes žužlá kde co, knížky, čepice, rukavice, kabely, vánoční stromek, ale je něžná, na to kolik věcí stihne ukrást a požužlat, tak ve finále málo kdy je poznat, že to žužlala a to má nyní skoro 11 kg, tak když takový pes toho nestihne moc zničit , tak co teprve čivava. No ale je fakt, že dvě čivavy jsou gang a víme, jak se to má s gangy.

25.1.2022 11:41

Atheira napsal(a):
Tak to je paráda, my si v pubertě ještě u mamky se sestrou hýčkaly jeden hodně starý televizor, na kterém šly spustit ještě takové ty videohry z tržnice, jak se do toho kupovaly ty kazety. Na jiným už to pak nešlo.

Střílení kachen :D to jde i na moderní tv, stačí redukce cinch/scart /50 korun/ a jede to, akorát teda kvalita těch kazet... jedna se rozložila při vkládání a celkově ten přístroj vydržel asi rok, to ty staré byly nesmrtelné. To samé video, kombo video/dvd s kinem, gramorádio hraje i po padesáti letech a bez praskání v repro :-)

29.1.2022 15:59
fawnalee

XXX.XXX.230.199

Upřímně - kdyby takhle uvažovali po celé planetě lidé, co si chtějí pořídit potomka, byla by nás, lidí, tak čtvrtina a nemuseli bychom řešit přelidněnost, nedostatek potravy, klimatické změny atd. To by byla paráda......

29.1.2022 16:01
fawnalee

XXX.XXX.230.199

Pardon, příspěvak výše byl reakce na Varaxi a věci, co by si Kuba měl předem nastudovat a promyslet, dlouhý text, nechtěla jsem citovat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík