Bostonský teriér

Prodám Bostonského teriéra - Chovná stanica Sherry´s garden, bude mať šteni...
36521 KčJirkaStej
XXX.XXX.119.157
Zdravím,
naše tříletá fenka měla nedávno falešnou březost a paní veterinářka jí předepsala hormony, které jsme ji museli týden podávat každý večer ze stříkačky přímo do tlamy.
Samozřejmě se jí to nelíbilo, ale kdykoliv jsem to udělal já, moje sestra nebo máma, tak to v pohodě přešla a odpustila nám hned potom, co jsem ji dali piškotek. Bylo to asi tím, že od nás byla zvyklá na chování, které se jí nelíbí (buzení ze spánku kvůli procházkám, podávání léků, koupání...).
Jednou ale máme s tímto "zákrokem" pomohl táta, který fence nikdy nic nepříjemného nedělal (v zásadě se s ní jen celé 3 roky mazlil, připravoval ji jídla a hrál si s ní), takže si k němu asi vytvořila neobvykle silnou důvěru. Od doby, co ji přidržel, aby ji máma mohla lék podat, je na něj nejspíš uražená a odmítá se s ním mazlit, kdykoliv na ní táta zavolá, nebo ji chce dát dobrůtku, tak se na něj podívá a odejde opačným směrem, dokonce ho přestala vítat u dveří.
Už to takhle trvá týden a táta z toho začíná být nešťastný.
Nemohl by mi tu prosím někdo poradit, jak by si mohl získat její důvěru zpátky?
Děkuji.
Jirka
Tak za jedno: váš pes je naštvaný z buzení kvůli procházkám? Tím myslíte procházkám, nebo vyvenčení? Co je to za procházky, když psa nebaví? Nějak mi to hlava nebere, protože můj pes má za pár týdnů 14(velký pes) velmi špatně už chodí, neslyší, hůř vidí...ale jakmile se má jít na prochajdu(sleduje čas) tak už postává a vyštěkává. Pokud se to posune a spí, chudák skoro ještě nevnímá, ale jde, nadšený, že prochajda.
Za druhé: nedělejte z ní princeznu solimánskou. Pes stejně jako my, má povinnosti. Nám se taky to i ono zrovna nelíbí, ale dělat je musíme. Takže cirkus kolem podávání léků zrušte, nedělejte z toho operaci, jako by jste šli amputovat nohu. Zavolám psa,,dáme pilulu", otevřu tlamku, hodím tabletu, zavřu hotovo, šikovná si holka, piškot. Jsou jí tři roky, není to štěně a tyhle věci by měla mít už dávno naučené, aby ji nemuseli držet dva lidi u blbé vody ze stříkačky.
Chodí s ní táta i na ty prochajdy? Jestli ne, tak ať začne a pár dní s ní chodí na ty, co by mohl, jen on. A nevnucuje se jí, ale řídí ji jako psa. A to všechno se nevylučuje s mazlením. Já se psem mluvím jak s miminem, celý život na něj šišlám a opusinkovávám, ale prostě jsou věci, které musí dělat jako pes, nebo spíš nedělat. Neočůrávat rohy a bla, bla a rozhodně není uraženej, když na něj houknu, že v žádném případě, nebo ho od něčeho odstrčím.
Uživatel s deaktivovaným účtem
JirkaStej
napsal(a):
Zdravím,
naše tříletá fenka měla nedávno falešnou březost a paní veterinářka jí předepsala hormony, které jsme ji museli týden podávat každý večer ze stříkačky přímo do tlamy.
Samozřejmě se jí to nelíbilo, ale kdykoliv jsem to udělal já, moje sestra nebo máma, tak to v pohodě přešla a odpustila nám hned potom, co jsem ji dali piškotek. Bylo to asi tím, že od nás byla zvyklá na chování, které se jí nelíbí (buzení ze spánku kvůli procházkám, podávání léků, koupání...).
Jednou ale máme s tímto "zákrokem" pomohl táta, který fence nikdy nic nepříjemného nedělal (v zásadě se s ní jen celé 3 roky mazlil, připravoval ji jídla a hrál si s ní), takže si k němu asi vytvořila neobvykle silnou důvěru. Od doby, co ji přidržel, aby ji máma mohla lék podat, je na něj nejspíš uražená a odmítá se s ním mazlit, kdykoliv na ní táta zavolá, nebo ji chce dát dobrůtku, tak se na něj podívá a odejde opačným směrem, dokonce ho přestala vítat u dveří.
Už to takhle trvá týden a táta z toho začíná být nešťastný.
Nemohl by mi tu prosím někdo poradit, jak by si mohl získat její důvěru zpátky?
Děkuji.
Jirka
Přidám se k žínce. Máte ji pěkně rozmazlenou. Já dám tabletu i svým kocourům. A že kočky jsou jinší level. Nemají mi co odpouštět, prostě je to potřeba a basta. A taky nerozumím - buzení ze spánku kvůli procházkám, koupání (proč?) - když pes spí, tak ho snad nebudím, ne?
když pes spí, tak ho snad nebudím, ne?
A tak já třeba večer na poslední venčení psy taky někdy musím budit, a musím je ven obrazně řečeno "vykopat", protože už se jim nechce. A taky jsou značně otrávení, ale hned je to přejde..
Jinak souhlasím a začala bych toho psa trochu zvykat na manipulaci, že se nic neděje.
A ještě mi přijde divný, že by takhle přehnaně reagoval pes kvůli jednomu přidržení. Nebo je ten pes celkově nějakej labilní, bojácnej? Nemohlo v tom být ještě něco jiného? Nezdá se mi, že u psa, který má tři roky vztah s pánem to takhle "otočí" jedno přidržení... Případně nezačal se spíš otec k tomu psovi chovat po tom jinak? Že by jako předpokládal, že z toho bude problém, choval se třeba nevědomě jinak, a ten problém si vlastně vytvořil?
U mrňavých psů je největší problém v tom, že jsou na jednu stranu rozmazlení, ale na tu druhou se jich nikdo nikdy "neptá", jestli o pozornost stojí.
Pořád se tahaj jak panenky, někam přenášej. Nezájem, jestli se jim to líbí nebo ne, jsou to přece malí pejsci.
Pak třeba zdánlivě bez důvodu otočí při jednom přidržení... Komunikace malinkých psů bývá ze strany lidí často ignorovaná a jim pak nezbývá nic jinýho než extrémy. U velkýho psa se spíš řeší jeden blbej pohled mnohem dřív.
Nechce se mi věřit, že by pes s vybudovanou nebývale velkou důvěrou řešil nějakou blbou tabletku...
to chce čas
ať se táta chová normálně, ale nevnucuje se, netlačí na pilu
a fenka není uražená, ale přestala mu věřit
edit : pes neřeší blbou tabletu, ale podávání stříkačkou do tlamy, to je trošku rozdíl
napsal(a):
to chce čas
ať se táta chová normálně, ale nevnucuje se, netlačí na pilu
a fenka není uražená, ale přestala mu věřit
edit : pes neřeší blbou tabletu, ale podávání stříkačkou do tlamy, to je trošku rozdíl
Každé ráno dostává stříkačkou do huby homeopatika, pravda, je to sladká vodička, kdo by nechtěl jde si naproti. Nevím, jestli hormony chutnají hnusně, ale ne, neřešila bych, jestli to chce či ne.
"ale ne, neřešila bych, jestli to chce či ne"
ale zadavatelka tohle fakt neřeší
oni psici tu meducínu prostě podávají
Já nevim, mě to přijde takový divný, že pes po jednom přidržení ztratí důvěru v páníčka, to by se mnou moji psi po návštěvě veteriny už do smrti smrťoucí nepromluvili, protože je běžné, že přidržím psa i při "blbém" očkování.
napsal(a):
"ale ne, neřešila bych, jestli to chce či ne"
ale zadavatelka tohle fakt neřeší
oni psici tu meducínu prostě podávají
Podávají tak, že malého psa u toho musí držet dva? To je prostě celé blbě. Jakmile psa začnu násilnit, nic dobrého z toho nevzejde.
Atheira
napsal(a):
U mrňavých psů je největší problém v tom, že jsou na jednu stranu rozmazlení, ale na tu druhou se jich nikdo nikdy "neptá", jestli o pozornost stojí.
Pořád se tahaj jak panenky, někam přenášej. Nezájem, jestli se jim to líbí nebo ne, jsou to přece malí pejsci.
Pak třeba zdánlivě bez důvodu otočí při jednom přidržení... Komunikace malinkých psů bývá ze strany lidí často ignorovaná a jim pak nezbývá nic jinýho než extrémy. U velkýho psa se spíš řeší jeden blbej pohled mnohem dřív.
Nechce se mi věřit, že by pes s vybudovanou nebývale velkou důvěrou řešil nějakou blbou tabletku...
Tak zrovna u bostonka bych neřekla, ze je to úplně mrnavy pes, kterého by lidé měli tendenci tahat jako panenku. Ale samozřejmě tady do toho nevidíme, to spis jen tak obecně.
Taky mi přijde zvláštní, ze by pes ztratil důvěru po jednom podrzeni při podání léku. Ale tak psi jsou v tomhle různí. Navíc fena muže být i rozhozena prave kvůli hormonum, myslím, ze i to muže hrát velkou roli. Třeba proto se nechce tolik mazlit.
Já mám v tomhle mezi psy taky obrovské rozdíly, a to byli na manipulaci uceni stejne. Fena si s klidem nechala ošetřovat několikrát denně oparena bolestivá záda. Podání léku strikackou taky není problém, ani jakékoli jiné ošetření. A pes je v tomhle úplně jiný, jen vidí třeba kleště nebo strikacku a zdrha. Takže ho proste přidrzim a udělám, co je potřeba. Zkoušela jsem to i jinak, zdlouhave to trénovat, ale přišlo mi, ze čím víc to řeším, tím víc to řeší pes a nejvíc se mi u nej osvědčilo to proste neřešit ale rychle v klidu provést.
JirkaStejs
XXX.XXX.42.66
Díky za reakce.
Nejdřív moje reakce na kritiku: kvůli koupání ji fakt nebudíme, někdy ji ale vykoupat musíme a jí se to prostě nelíbí, budím ji večer, abych ji ještě vzal "na rožek" se vyčůrat, v létě ji to nevadí, v zimě ano. Samozřejmě na odpolední procházky se těší. A dvou lidí bylo na aplikaci léku do tlamy potřeba proto, že jeden ji držel a druhý otevíral tlamu, abychom ji tam ty hormony mohli stříknout. Kvůli tomu jsem si ještě vzpomněl, že jsme ji museli na doporučení veterinářky schovat hračky a míň se s ní mazlit, dokud ji falešná březost neskončí, takže poslední dva týdny byla taková smutná.
Budu doufat, že to je kvůli těm hormonům a falešné březosti, protože tátu fakt ignoruje a přitom to byl snad její nejoblíbenější člen rodiny.
Dřív jsme měli fenku zlatého retrívra, takže si s chovem menší rasy občas stále nevíme rady, byl celkem úspěch, že jsme ji aspoň nějak vychovali, když vezmu v potaz, že jako štěně byla občas nezvladatelná.
JirkaStejs
napsal(a):
Díky za reakce.
Nejdřív moje reakce na kritiku: kvůli koupání ji fakt nebudíme, někdy ji ale vykoupat musíme a jí se to prostě nelíbí, budím ji večer, abych ji ještě vzal "na rožek" se vyčůrat, v létě ji to nevadí, v zimě ano. Samozřejmě na odpolední procházky se těší. A dvou lidí bylo na aplikaci léku do tlamy potřeba proto, že jeden ji držel a druhý otevíral tlamu, abychom ji tam ty hormony mohli stříknout. Kvůli tomu jsem si ještě vzpomněl, že jsme ji museli na doporučení veterinářky schovat hračky a míň se s ní mazlit, dokud ji falešná březost neskončí, takže poslední dva týdny byla taková smutná.
Budu doufat, že to je kvůli těm hormonům a falešné březosti, protože tátu fakt ignoruje a přitom to byl snad její nejoblíbenější člen rodiny.
Dřív jsme měli fenku zlatého retrívra, takže si s chovem menší rasy občas stále nevíme rady, byl celkem úspěch, že jsme ji aspoň nějak vychovali, když vezmu v potaz, že jako štěně byla občas nezvladatelná.
A proč ji musíte koupat? A dva lidi na aplikaci do tlamy... To zvládnu sama i u koně. A ten je trochu větší.
napsal(a):
A proč ji musíte koupat? A dva lidi na aplikaci do tlamy... To zvládnu sama i u koně. A ten je trochu větší.
Tak tohle už mi přijde přehnaný, řešit, proč lidi musí koupat psa, jako vážně? . Já když přijdu se psema z procházky v tomhle počasí, tak prostě do té vany musí taky, nechci mít po celém baráku bahno... Koupání mi u psa chovaného vevnitř přijde jako naprosto běžná věc...
marcelaamax
napsal(a):
Tak tohle už mi přijde přehnaný, řešit, proč lidi musí koupat psa, jako vážně? . Já když přijdu se psema z procházky v tomhle počasí, tak prostě do té vany musí taky, nechci mít po celém baráku bahno... Koupání mi u psa chovaného vevnitř přijde jako naprosto běžná věc...
Jenže zadavatelka píše, že kvůli koupání musí psa budit. Tak to asi nepřišli z procházky.
napsal(a):
Jenže zadavatelka píše, že kvůli koupání musí psa budit. Tak to asi nepřišli z procházky.
To jste asi jenom špatně pochopila, zadavatelka už to upřesňovala
kvůli koupání ji fakt nebudíme, někdy ji ale vykoupat musíme
Edit.: psala, že koupání a podávání léků jsou činnosti, které se feně nelíbí, ne, že ji na to musí budit.
marcelaamax
napsal(a):
To jste asi jenom špatně pochopila, zadavatelka už to upřesňovala
kvůli koupání ji fakt nebudíme, někdy ji ale vykoupat musíme
Edit.: psala, že koupání a podávání léků jsou činnosti, které se feně nelíbí, ne, že ji na to musí budit.
Tak to mi v těch příspěvcích uniklo. Mea culpa, nečetla jsem pečlivě. Ale držení psa ve dvou lidech na perorální aplikaci mi stejně přijde trochu moc.
napsal(a):
Tak to mi v těch příspěvcích uniklo. Mea culpa, nečetla jsem pečlivě. Ale držení psa ve dvou lidech na perorální aplikaci mi stejně přijde trochu moc.
No, já si i to dokážu představit. Naši mají fenu, 2 kg, a ani té není máma schopná dát stříkačkou léky sama . Neříkám, že to nedá nikdo jiný, a jo, kdyby musela, tak by to nejspíš taky dala. Ale je pro ni pohodlnější, když psa někdo podrží, a ona otevře tlamu a aplikuje lék (nebo obráceně), pořád lepší, než aby se netrefila a stříkla lék někam mimo.
napsal(a):
No vyloženě napsáno to ale nikde není, že jí budí kvůli procházkám ano, ale pak že další nepříjemnosti jsou ty léky a koupání. Ostatně o příspěvek výše píše, že jí kvůli tomu nebudí. Jako to asi dělá hodně lidí, že večer psa vzbudí a vezme ho ven, aby pak nemusel ne?
Přisuzovala bych to té falešné březosti. Ať se otec chová normálně, nechodí kolem ní po špičkách, nevnucuje se jí. Nejlépe se navazuje vztah na procházkách, ona teď potřebuje pohybu víc, tak ať jdou. Ale příště bych tolik neřešila, jestli to je nebo není fence příjemné a nastavila se na to, že je to potřeba.
Dva měsíce jsem musela obden koupat kocoura, teď už "stačí" jednou týdně a obden jen packu. 2x denně mu dávám prášky. Přesto mi večer leze do klína, když se plácnu na gauč. Trochu se mu divím , při sprchování žalostně mňouká, rád to vážně nemá.
marcelaamax
napsal(a):
Ale příště bych tolik neřešila, jestli to je nebo není fence příjemné a nastavila se na to, že je to potřeba.
hele lidi já nevím, jsem jediná, kdo v téhle diskuzi nevidí, že by někdo z rodiny zadavatelky řešil, jestli to je nebo není příjemné?
:-) né :-)
Možná psice čekala, že aspoň ten jeden člověk ji nezradí, a on to taky Jidáš :D
Ale s tou faleškou, jo, dějí se někdy zvláštní věci a já už se ničemu nedivím...
Akorát už neposlouchám rady typu "méně jídla, víc pohybu, sebrat hračky a nelejvat léky". Protože výsledky byly stejné, když jsem hračky sebrala... vlastně to bylo horší. Takže teď dělám, že to pískací kuře je štěně doopravdy a psice je šťastná a skončí to dřív. Samozřejmě kdyby moc mléka a zánět, tak řeším, pak se také velmi pokaždé bojím zánětu dělohy, ale jinak na to velmi důkladně dlabu.
napsal(a):
Ale s tou faleškou, jo, dějí se někdy zvláštní věci a já už se ničemu nedivím...
Akorát už neposlouchám rady typu "méně jídla, víc pohybu, sebrat hračky a nelejvat léky". Protože výsledky byly stejné, když jsem hračky sebrala... vlastně to bylo horší. Takže teď dělám, že to pískací kuře je štěně doopravdy a psice je šťastná a skončí to dřív. Samozřejmě kdyby moc mléka a zánět, tak řeším, pak se také velmi pokaždé bojím zánětu dělohy, ale jinak na to velmi důkladně dlabu.
Děláme to stejně. My i kojíme pískací hračku. Od té doby, kdy jsme "pochopily" (hlavně mamka jako hlavní panička), je fena šťastnější.
napsal(a):
S Jessinkou jsme to dělaly stejně...štěně (plyšový mýval) jsme spolu opečovávaly a psice byla spokojená...a samozřejmě člověk hlídá, aby nebyl nějaký zánět a nebo tak.
Přijde mi, že to naopak ještě posílilo náš vztah.
napsal(a):
S Jessinkou jsme to dělaly stejně...štěně (plyšový mýval) jsme spolu opečovávaly a psice byla spokojená...a samozřejmě člověk hlídá, aby nebyl nějaký zánět a nebo tak.
Přijde mi, že to naopak ještě posílilo náš vztah.
Přesně :) hm, bych taky chtěla plyšového mývala, my máme gumové kuře a to teda je studené, ono to totiž s námi spí v posteli a někdy ho nechtěně shodím, takže megý vyleze (shodí mi peřinu), kuře na zemi vychladne, megý ho uraženě přinese zpět, mlátí mě do hlavy, abych zvedla peřinu a třicetkrát se otočí dokola, než se usalaší, přičemž každá otočka je větrání peřinou, kuře celou dobu v hubě, takže ještě oslintané, a to se někdy podaří i 3x za noc. Ale jsme happy :D
JirkaStejs
napsal(a):
Díky za reakce.
"A dvou lidí bylo na aplikaci léku do tlamy potřeba proto, že jeden ji držel a druhý otevíral tlamu, abychom ji tam ty hormony mohli stříknout..."
Máte možná špatnou techniku. Není potřeba otevírat feně tlamu dokořán, to se nedivím, že se šprajcuje. Odhrňte jí ze strany pysky, stříkačku strčte do mezery za horním špičákem a aplikujte obsah. Na to stačí v pohodě jeden člověk.
napsal(a):
"A dvou lidí bylo na aplikaci léku do tlamy potřeba proto, že jeden ji držel a druhý otevíral tlamu, abychom ji tam ty hormony mohli stříknout..."
Máte možná špatnou techniku. Není potřeba otevírat feně tlamu dokořán, to se nedivím, že se šprajcuje. Odhrňte jí ze strany pysky, stříkačku strčte do mezery za horním špičákem a aplikujte obsah. Na to stačí v pohodě jeden člověk.
Přesně tak. Takhle dávám tekutiny nebo pastu i koním. Sama.
marcelaamax
napsal(a):
Ale příště bych tolik neřešila, jestli to je nebo není fence příjemné a nastavila se na to, že je to potřeba.
hele lidi já nevím, jsem jediná, kdo v téhle diskuzi nevidí, že by někdo z rodiny zadavatelky řešil, jestli to je nebo není příjemné?
Ono to tam přímo nestojí, je to tam ale nějak cítit v pozadí - "hned potom po piškotku nám odpustila", "táta je nešťastný, že si od něj nechce dát dobrůtku" atp.
Trochu mi přijde, že když to má člověk takhle v hlavě "ježišmarjá, jsem jí zradil, jak jen mi odpustí", tak o ten pes vycítí a tím spíš "neodpustí".
Já bych si tohle uvažování vyhodila z hlavy a začla o tom uvažovat jinak, když to přeženu ve stylu "sakra pse, máš všechen komfort, válíš se v teple, veterina drahá jak blbec, žrádlo máš kolikrát dražší než my, po tobě se chce akorát bej milej a sežrat lék, když je třeba, tak koukej fungovat. Jako jo, je to blbý a možná hnusný, ale mě to taky nebaví, tak to kopni, a´t to máme rychle oba za sebou".
Táta obecně si myslím, že by měl po ní začít taky něco chtít a chodit s ní ven, jak tu padlo. A odměňovat pamlskama jen za zásluhy, ne za to, že je pes na světě (jestli je toho teda schopen, některý jedinci nejsou!). Pakliže je od něj nechce, tak bych je dočasně zrušila od ostatních, což by mohlo ten "odpouštěcí" proces urychlit :-).
Zoia
napsal(a):
Ono to tam přímo nestojí, je to tam ale nějak cítit v pozadí - "hned potom po piškotku nám odpustila", "táta je nešťastný, že si od něj nechce dát dobrůtku" atp.
Trochu mi přijde, že když to má člověk takhle v hlavě "ježišmarjá, jsem jí zradil, jak jen mi odpustí", tak o ten pes vycítí a tím spíš "neodpustí".
Já bych si tohle uvažování vyhodila z hlavy a začla o tom uvažovat jinak, když to přeženu ve stylu "sakra pse, máš všechen komfort, válíš se v teple, veterina drahá jak blbec, žrádlo máš kolikrát dražší než my, po tobě se chce akorát bej milej a sežrat lék, když je třeba, tak koukej fungovat. Jako jo, je to blbý a možná hnusný, ale mě to taky nebaví, tak to kopni, a´t to máme rychle oba za sebou".
Táta obecně si myslím, že by měl po ní začít taky něco chtít a chodit s ní ven, jak tu padlo. A odměňovat pamlskama jen za zásluhy, ne za to, že je pes na světě (jestli je toho teda schopen, některý jedinci nejsou!). Pakliže je od něj nechce, tak bych je dočasně zrušila od ostatních, což by mohlo ten "odpouštěcí" proces urychlit :-).
No tuhle chybu jsem dělala s prvním psem. Když dostával léky, tak jsem ho litovala a pak "udobřovala" pamlskama. On byl teda dost hodný a stejně všechno skousnul nakonec v pohodě, ale dělali jsme kolem všeho zbytečný operace. Vypěstovalo se u něj, že pokaždé "operaci" hnal natěšeně k ledničce. Jednou měl rozesklou kůži na krku a v pohodě s tím fungoval půl dne, než jsem to večer odhalila a zavázala mu to. Hned se sám přepnul do módu "chudáček marodeček" tj. pamlsky a nošení. No u druhého jsem to už neřešila, prostě je to potřeba, je to pro tvý dobro, bez ňuňání, litování a bral to, jak to je a žádné zbytečné obstrukce kolem toho.
Ještě jeden důvod mě napadá - hormony na ukončení falešky mívají často za vedlejší účinek, že feně je blbě. A to i v případě, že dostává Galastop, o kterém se tvrdí, že by nevolnosti způsobovat neměl.
Taky si nemyslím, že by fena ztratila důvěru díky jedinýmu přidržení. Spíš to byla poslední kapka nebo díleček do skládanky. Chlapi, i přes to, že psy mají rádi, mají často tendenci s nimi jednat z pozice síly a většinou si to ani neuvědomujou. Ale uvědomuje si to pes - strašně často vídám psy, na kterých je vidět, že se majitele tak trochu bojí, přestože ho milujou a sám majitel by to určitě popřel.
Zřejmě táta fenku podržel trochu jinak, nekompromisněji, tvrději...jasně, že pro její dobro, ale ona to vnímala jako ohrožení- důvod podávání léku pes nechápe.
Vřele doporučuju popátrat na téma ošetření se souhlasem, opravdu to funguje.
https://www.pesweb.cz/cz/4185.radecha-spudilova-jak-naucit-psa-nechat-se-osetrit-po-dobrem
Proč vlastně je potřeba do feny rvát hormony k ukončení falešky, nejde ji nechat si to prožít?
napsal(a):
Proč vlastně je potřeba do feny rvát hormony k ukončení falešky, nejde ji nechat si to prožít?
Tak ona ta tezka faleska neni nic, co by fene prospivalo...
napsal(a):
Tak ona ta tezka faleska neni nic, co by fene prospivalo...
Jak těžká? S laktací? I to se dá zvládnout bez léčby... Obě kavkazanky faleškou trpěly/trpí. Laktaci jsme si užili u té první.
Určitě to není nic, co by prospívalo. Ale jsou ty hormony menší zlo?
napsal(a):
Jak těžká? S laktací? I to se dá zvládnout bez léčby... Obě kavkazanky faleškou trpěly/trpí. Laktaci jsme si užili u té první.
No hlavně, že se tu onehdá propíralo, jak je HO strašná a ničí ne jen lidi, ale i přírodu a ejhle, už se s klidem hormony rvou i do psů.
lesnížínka
napsal(a):
No hlavně, že se tu onehdá propíralo, jak je HO strašná a ničí ne jen lidi, ale i přírodu a ejhle, už se s klidem hormony rvou i do psů.
Simvás, s klidem se nikam nervou, dávají se na těžké případy - nezastavitelná laktace, i třeba po nechtěném odstavu, záněty, když nepomůže obklad, petržel, tvarožník, prostě až poslední možnost, protože pak ten zánět přijde, a když nevíte, jaké to je, tak Vám těžko vysvětlovat, bolest jak kráva, to vemeno je jak kámen, šup horečky a co teď. Nikdo si do feny hormony nerve preventivně, se nebojte.
Jo, jestli existuje někdo, kdo si nechá namluvit, že je to potřeba hned, jak se ukáže kapka mlíka, no tak to bohužel, to je všecko se vším, ale
vidíte, že tady bojujem za normální průběh :D jenže někdy se to zkomplikuje.
napsal(a):
Ale jsou ty hormony menší zlo?
u tezkych pripadu ? ano.
a jen tak btw. galastop nejsou primo hormony
napsal(a):
Simvás, s klidem se nikam nervou, dávají se na těžké případy - nezastavitelná laktace, i třeba po nechtěném odstavu, záněty, když nepomůže obklad, petržel, tvarožník, prostě až poslední možnost, protože pak ten zánět přijde, a když nevíte, jaké to je, tak Vám těžko vysvětlovat, bolest jak kráva, to vemeno je jak kámen, šup horečky a co teď. Nikdo si do feny hormony nerve preventivně, se nebojte.
Jo, jestli existuje někdo, kdo si nechá namluvit, že je to potřeba hned, jak se ukáže kapka mlíka, no tak to bohužel, to je všecko se vším, ale
vidíte, že tady bojujem za normální průběh :D jenže někdy se to zkomplikuje.
Díky za rozumnej názor...nikdy by mě nenapadlo řešit falešku medikamentózně, nechávám ji prožít...
ALE...u nebožky byla nekonečná a způsobovala jí nevolnosti, bylo jí vyloženě blbě, trpěla.
Bohužel teda, Galastop ten žaludeční komfort moc nevylepšil, takže jsem ho přestala dávat a vyřešila to až kastrace. Byla to stará fena, věk nikdo neznal, odhaduju, že kastrovaná byla ve 13, možná později.
Současný feny mají taky falešky, takový normální - Vikna spíš mateřský projevy bez laktace, pinčová mírná laktace bez mateřských projevů. Nemám potřebu to řešit, feny jsou v pohodě, odezní to samo.
Předminulou falešku se pinčová po ránu občas popásla, občas protáhla, ifauna se usnesla, že určitě zánět dělohy ...byly jsme na veterině, zánět dělohy to samosebou nebyl, ale jelikož vetka vyždímala kapičku z cecíku, dostaly jsme Galastop. Nedávala jsem ho, jsem přesvědčená, že bych pinčovej spíš přitížila.
Terven
napsal(a):
Kdo je s klidem rve do psů?
Galastop nejsou hormony.
To jsem udělala já, odpověděla jsem ve stejném duchu, i když je to blbost. Je to agonista... to je vtipné slovo :-) ale ne hormon, to je pravda, má vina. Pracuje s dopaminem a ten je antagonista (to už se mi tolik nelíbí, je to jak tankista) prolaktinu. Myslím. Jednu dobu mě hrozně bavilo hledat antagonisty :-) u krmiv... pak jsem zjistila, že všichni lžou, tak že to hledám zbytečně :-) :-/
Zajímavé jsem se dočetla, že ag. dopaminu se řeší u Parkinsona.
Dostala jste od vet kvůli jedné kapce... no, tak třeba to myslela dobře :-)
Kolik to stojí?
Kdyby na tom někdy megý byla blbě, hůř, než jsem to dny rozháněla tvarohem, tak se asi vzdám a jde na kastraci. To zas trápit nemá smysl. Ale vypadá to, že od té doby, co hrajeme na štěně a čím je starší, tím je to lepší.
Když ono je fakt, že tu falešku hodně řeší veterináři a většinou vám na ni něco dají. A když má člověk třeba první fenu, tak neví. Moje fena měla falešku jednou, a zpětně si říkám, jestli to vůbec byla faleška . Prostě nebyla ve svý kůži, a zvracela. Na veterině ji smáčkli jeden cecík, přesně jak někdo psal, aaa faleška, dáme hormony. Galastop to nebyl, už si nevybavím, co to bylo. A k tomu dostala rovnou prášky na zklidnění žaludku, to samo o sobě vypovídalo o tom, že ji po tom asi moc líp nebude. No, nebylo.
A pak teprve jsem si začala o tom něco zjišťovat, číst, no a už bych na to taky žádné léky nedávala. Ale poprvé jsem fakt nevěděla, vet to podal jako běžnou věc, tak mi to nepřišlo divný.
A třeba po odstavu štěňat mi taky hodně lidí a chovatelů radilo, ať dám Galastop, preventivně, no tak jsem ho i koupila, a mám ho doma doteď , feně jsem ho nedala. Jak si štěňata sama odstavovala, tak bylo vidět, že i cecíky se stahují, a mléka je méně a méně....
že tu falešku hodně řeší veterináři a většinou vám na ni něco dají.
Je otazka, jestli jde o tu jednu kapku mlika, nebo jestli ma celkove faleska vliv na mlecnou zlazu a - jaky.